Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Στο Πειθαρχικό ο Κοινοτάρχης Καφηρέως



1,3 εκ. ευρώ...
1,3 εκ. ευρώ...

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, προκειμένου να καθαιρεθεί, παραπέμπει τον Κοινοτάρχη Καφηρέως Εύβοιας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ.Ντόλιος. Ο Γ.Χουντάσης φέρεται να έχει παρακρατήσει παράνομα εισπράξεις 7 ετών, απο το τέλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που φτάνουν τα 1,3 εκατ. ευρώ. 

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για την παύση του, για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος παραπέμπει με απόφαση του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος τον εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ πρόεδρο της Κοινότητας Καφηρέως Γιώργο Χουντάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr από την έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ο κοινοτάρχης Καφηρέως φέρεται να έχει παρακρατήσει παράνομα «από είσπραξη ειδικού τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) για λογαριασμό της κοινότητας συνολικού ποσού 1.308.603 ευρώ» για το διάστημα από τον Οκτώβριο 2002 έως τον Οκτώβριο του 2009!
Επισημαίνεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο, του άρθρου 147 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ, Ν. 3463/ 2006, Α’ 114) αποτελείται στην πλειοψηφία του από τακτικούς δικαστές που ορίστηκαν από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών.

Η Ελεάννα Ιωαννίδου στα Ψαχνά για δύο μέρες!

Διήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Μεσσαπίας πραγματοποιεί από χθες κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας και εκπρόσωπο τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου.

Στα Ψαχνά είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των συλλόγων Γαία, Ταναΐς και Οικιστών Δάφνης Νεροτριβιάς, ενώ σημερα το πρωί θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες και στη συνέχεια, στις 12.30, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του τοπικού παραρτήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η λεπτομερής ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της υδροδότησης της περιοχής και της αποκατάστασης των ρυπασμένων περιοχών, υπογείων και επιφανειακών νερών.

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώνουμε την φωνή μας με αυτή των κατοίκων που ζητούν άμεσα την μεταφορά καθαρού νερού στην περιοχή και καλούμε το ΥΠΕΚΑ και την κυβέρνηση συνολικά να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να απολαμβάνουν άμεσα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους σε καθαρό πόσιμο νερό." είπε στο evianews.com, η εκπρόσωπος τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου. 
http://www.evianews.com/

Κλείνει η παλιά γέφυρα της Χαλκίδας

Από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας ανακοινώθηκε ότι κινητή γέφυρα πορθμού Ευρίπου, θα παραμείνει κλειστή για τη ναυσιπλοΐα, κατά την διάρκεια του Αύγουστου τις συγκεκριμένες ημερομηνίες: 2, 3, 6, 13, 14, 15, 20, 21,30 και 31/8. Η παλιά γέφυρα παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...