Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις συλλήψεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα

Φωτό αρχείου

Άνδρες με κράνη, ρόπαλα, ασπίδες και παντελόνια παραλλαγής είναι συγκεντρωμένοι στην οδό Αρεθούσης, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα. 


Τρία άτομα με κράνη, κοντάρια και ασπίδες συνελήφθησαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα απόψε τα μεσάνυχτα.

Στο σημείο αναμένεται να φθάσει εισαγγελέας προκειμένου να ερευνηθούν τα γραφεία του κόμματος.

Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ - VIDEO

Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν νωρίς το μεσημέρι εργαζόμενοι της Λάρκο και απλοί πολίτες με τα ΜΑΤ.


Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας - στο ρεύμα ανόδου, στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας- εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια όταν εργαζόμενοι της βιομηχανίας με τις οικογένειές τους, μαζί με βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και φορείς της Λοκρίδας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης κινητοποίησης, επιχείρησαν να κλείσουν την κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα.

 Στη 1 παρά 20 οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό για δεκαπέντε λεπτά και αμέσως ο επικεφαλής των ΜΑΤ έδωσε εντολή στις 6 διμοιρίες που ήταν στο σημείο να απωθήσουν τους διαδηλωτές με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου- λάμψης.

Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα,  με τα ΜΑΤ να επιτίθενται στους συγκεντρωμένους οι οποίοι ανταπέδωσαν πετώντας πέτρες. Σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, ενώ έγιναν και πολλές συλλήψεις.

Και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού απελευθερώθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, αλλά το κλίμα στην περιοχή παρέμεινε για ώρα τεταμένο.

Με επτά συλλήψεις και τρεις διαδηλωτές στο νοσοκομείο, έκλεισε το μεσημέρι η διαμαρτυρία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στον κόμβο του Μαρτίνου της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, έπειτα από συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην περιοχή για την περιφρούρηση της διέλευσης των οχημάτων.

Όπως έγινε γνωστό, έχει προσδιοριστεί για απόψε συνέλευση στην οποία, εκτός των εργαζομένων, έχουν κληθεί να μετέχουν και οι κάτοικοι από τα χωριά πέριξ του εργοστασίου.

Αποκαλυπτικό το video του Star Κεντρικής Ελλάδας με την Ιωάννα Καραγιάννη και τον Δημήτρη Κουκογιάννη που βρέθηκαν στο κέντρο των επεισοδίων στην προσπάθειά τους να καταγράψουν τα γεγονότα, με συνέπεια να κινδυνεύσουν και οι ίδιοι.



Συμπλοκή των ΜΑΤ με τους εργαζόμενους τους ΛΑΡΚΟ από LAMIASTARGR

Παρατείνεται το θρίλερ για την ΛΑΡΚΟ

Και νέα συνάντηση, την επόμενη εβδομάδα, θα απαιτηθεί για να κλείσει ο φάκελος των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι στη πρώτη σύσκεψη που θα έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της Τρόικα την Κυριακή το απόγευμα, δεν θα έχει τακτοποιηθεί το ένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.


Η συνάντηση της Παρασκευής χαρακτηρίζεται μάλλον υποβαθμισμένη, καθώς αν και ήταν παρών ο αρμόδιος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ανταγωνισμού, αρμόδιος για θέματα Κρατικών Ενισχύσεων, τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Περιβάλλοντος επέλεξαν να συμμετάσχουν σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων!

Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να διαχωριστούν οι ΕΑΣ- ΕΛΒΟ σε αμυντικό και μη σκέλος, έτσι ώστε να παρακαμφθεί ο σκόπελος των κρατικών ενισχύσεων που πρέπει να ανακτηθούν, ενώ όσον αφορά στη ΛΑΡΚΟ, πρόθεση είναι να πειστεί η Κομισιόν για τη δυνατότητα πώλησης της. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να αποφευχθεί ο «ξαφνικός θάνατος» των εταιριών, όπως ζητάει η Τρόικα.

ΑΝΟΙΚΤΑ από Δευτέρα Γυμνάσια και Λύκεια στην Εύβοια - STOP στην απεργία αποφάσισε η ΕΛΜΕ

ΑΝΟΙΚΤΑ από Δευτέρα Γυμνάσια και Λύκεια στην Εύβοια . STOP στην απεργία αποφάσισε η ΕΛΜΕ  σε μια δραματική σύσκεψη όπου οι κομματικές παρατάξεις ΔΕΝ κατάφεραν να επιβάλουν τις προτάσεις τους.


Αναλυτικά: Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν νέα 5μερη απεργία, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μία 3ημερη και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μία 48ωρη.

Η ΕΛΜΕ Ευβοίας με αρκετά μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της αποφάσισε:

Απεμπλοκή από τη 5ημερη απεργία
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας με:
α) συνέχιση της λειτουργίας και διεύρυνση των επιτροπών αγώνα και διεκδίκησης σε κάθε σχολείο
β)συνέχιση και πύκνωση συζητήσεων στους συλλόγους μας
γ) τακτική επικοινωνία-συζήτηση με τους γονείς των μαθητών μας και κοινές δράσεις
Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και στο επόμενο βήμα-κίνηση του Υπουργείου που θα στοχεύει στην «ολοκλήρωση» της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, όπως αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, απολύσεις-διαθεσιμότητες, αξιολόγηση, κ.λ.π., απαντάμε με μαζικές γενικές συνελεύσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε επικοινωνία του eviaportal με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία κατανεμήθηκαν ως ακολούθως:

17 Σεπτεμβρίου: 70,74%
18 Σεπτεμβρίου: 49,58%
19 Σεπτεμβρίου: 29,90%
20 Σεπτεμβρίου: 24,75%

Ξυλοκόπησαν τον φύλακα της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ για να κάνουν πλιάτσικο

"Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, στο εργοστάσιο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (πρ. ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ), έγινε ακόμα μια φορά κλοπή και πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου".


Αυτό ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και επισημαίνει ότι: "Ο φύλακας εργαζόμενος του εργοστασίου σε περιπολία που έκανε, εντόπισε τους κλέφτες και προσπάθησε να τους απομακρύνει.

Ενώ μερικοί από αυτούς τράπηκαν σε φυγή, κάποιοι που ήταν κρυμμένοι επιτέθηκαν στον φύλακα και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Έπειτα και από τις κλοπές που έχουν γίνει στα εργοστάσια που έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού, οι εργοδότες και φυλάσσονται από τους εργαζόμενους (ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ) είναι καιρός όλοι οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πριν θρηνήσουμε κάποιον άνθρωπο".

O "ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ" του Χρ. Παπαδόπουλου με "άρωμα" ... Χαλκίδας


Στο αμφιθέατρο του 9,84 στο  γκάζι, έγινε χθες βράδυ παρουσία καλλιτεχνών φίλων και πλήθος κόσμου, ο νέος πολυσυλλεκτικός δίσκος "ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ" που έγραψε τη μουσική ο Χρήστος Παπαδόπουλος (τα παιδιά της Πάτρας) πάνω σε στίχους του συγγραφέα και ερευνητή Κώστα Μπαλαχούτη. Ένας δίσκος που κυκλοφορεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την  παρουσία τους και η παρέα από  την Χαλκίδα.



Στον Ξεριζωμό (Κύκλος τραγουδιών με αφορμή την καταστροφή της Σμύρνης  και το διωγμό από τη Μικρά Ασία) συμμετέχουν κορυφαίοι ερμηνευτές και ξεχωριστοί άνθρωποι του τραγουδιού, όπως οι : Αντώνης Βαρδής, Βασίλης  Καρράς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος  Μαργαρίτης, Σταμάτης Κραουνάκης, Λεωνίδας Βελής, Μπάμπης Τσέρτος, Νίκος Μακρόπουλος, Λάμπρος Καρελάς, Νάντια Καραγιάννη, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Βαρδής, Μαρία Αναματερού, Κώστας Αγέρης.


Επίσης η αειθαλής κυρία Ρένα Στάμου και η περίφημη τουρκάλα ερμηνεύτρια και πανεπιστημιακός Mehtap Betül Demir * Ενορχήστρωση Κώστας Παπαγερίδης-Χρήστος Παπαδόπουλος Ηχογράφηση studio Χάριν Ευφωνίας * Ηχολήπτης Κώστας Παπαγερίδης *


91Χρόνια Μετά... Τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα» που ψηλαφίζουν το μεγάλο ξεριζωμό του 1922 αλλά και όσους προηγήθηκαν και όσους ακολούθησαν. Τραγούδια του σήμερα, με φρέσκο αγέρα και ήχο, που κουβαλούν μνήμες και θύμησες του χτες.

Τραγούδια αληθινά, τραγούδια παντοτινά. Δημιουργίες που μιλούν για μικρές και μεγάλες στιγμές: της χαράς, του κεφιού, του έρωτα, του χωρισμού, της λύτρωσης. 

Δίνουν απάγκιο και ελπίδα στα «δύσκολα», ξορκίζουν το κακό, γλεντάνε τους καημούς και αλαφρώνουν την καρδιά με το βλέμμα να ρίχνει λοξές ματιές σε χρόνους «κεντημένους» όταν το τραγούδι ήταν το «ψωμί» και η «ψυχή» του Έλληνα. 

Πολύτιμα και ανεκτίμητα τα δώρα τους, αληθινά γιατρικά, σμιλεμένα με ατόφιο μεράκι από χαρισματικούς μαστόρους. 

Κεντημένα με συναίσθημα και εκφραστικότητα, με σεβασμό και νοσταλγία αλλά με «σύγχρονη» διάθεση και ευρηματικό χαρακτήρα, με μελωδίες και φράσεις που ψαχουλεύουν βιώματα και όνειρα, βαθιά ριζωμένα στο dna μας, με ερμηνείες που λειτουργούν ενωτικά και «ιαματικά» στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.


Νέα μείωση του αγροτικού εισοδήματος με τη φορολόγηση και των αγροτεμαχίων

"Νέα μείωση του αγροτικού εισοδήματος με τη φορολόγηση και των αγροτεμαχίων" τονίζουν σε ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ανάμεσά τους ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του κόμματος και βουλευτής Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:  

Την ίδια στιγμή που αναγνωρίζεται από όλους ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ύφεσης έρχεται η Κυβέρνηση με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014 να προκαλέσει μια ακόμη επιβάρυνση, εξοντωτική για το χώρο .

Το τελικό σχέδιο που έδωσε στη  δημοσιότητα επιβαρύνει τα αγροτεμάχια φορολογικά με  συντελεστές που ξεκινούν από 1,5 ευρώ το στρέμμα και κλιμακώνεται ανάλογα με τη θέση και τη καλλιέργεια σε διψήφια νούμερα .

Η συγκεκριμένη πρόταση έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ένα κόσμο που η πλειοψηφία του έχει εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ. Αν δε προστεθεί και στην ετήσια επιβάρυνση των ασφαλισμένων αγροτών και συνταξιούχων καθώς και στην αντίστοιχη εξαιτίας της μείωσης της επιστροφής ΦΠΑ και του ΕΦΚ πετρελαίου τότε δε θα είναι μακριά από τα 2 δις ευρώ, δηλαδή από τα 2/3 των ετήσιων άμεσων ενισχύσεων .

Επειδή
η γη αποτελεί εργαλείο για την άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας και τα αντίστοιχα εργαλεία των άλλων παραγωγικών τομέων δεν αποτελούν φορολογητέα ύλη και
αυτή η φορολογική επιβάρυνση ενδέχεται να οδηγήσει στην εγκατάλειψη της αγροτικής καλλιέργειας, πράγμα που θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή


Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί

γιατί λειτουργούν φορομπηχτικά σε ένα χώρο που βρίσκεται σε μια πτωτική πορεία παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τους για πρόσθετη στήριξη και
αν προτίθενται να απαλλάξουν πλήρως της φορολόγησης τη καλλιεργούμενη αγροτική γη και μάλιστα αυτή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.


Οι ερωτώντες βουλευτές

Αποστόλου Ευάγγελος

Αλεξόπουλος Απόστολος

Αμμανατίδου Λίτσα

Καλογερή Αγνή

Κοδέλας Δημήτρης

Πετράκος Θανάσης

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων

Το Success Story της συγκυβέρνησης συνεχίζει να αποδομεί την ελληνική κοινωνία. Η αποβιομηχανοποίηση της χώρας συντελείται με γοργούς ρυθμούς καθώς η μία επιχείρηση μετά την άλλη είτε διαλύεται είτε "μετακομίζει" σε άλλες χώρες αφήνοντας πίσω ύφεση και στρατιές ανέργων.

Μετά την ΑΓΕΤ, τη ΣΕΛΜΑΝ, τη ΝΕΟΣΕΤ, την ΙΝΤΕΡΚΕΜ, τη ΜΗΧΑΝΙΚΗ (πρώην Τσαούσογλου), τη ΛΑΡΚΟ, τη ΒΕΤ, τη ΒΙΟΜΕΚ, μία μία οι επιχειρήσεις της περιοχής μας υποκύπτουν στην αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, διαλύοντας τον παραγωγικό ιστό της Εύβοιας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2012, η ανεργία στο Νομό έχει φτάσει στο 37,5% συνολικά και στο 72% στους νέους, ποσοστά που καθιστούν την Εύβοια πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ανεργία! Παράλληλα, με τα βαριά χαράτσια και τους φόρους, τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις οι βιοτέχνες και οι μικροεπιχειρηματίες οδηγούνται στην φτώχεια, την ανέχεια καταλήγοντας στην Εύβοια μόνο ο ένας στους τέσσερις να έχει πλέον εργασία.

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων επισημαίνοντας για άλλη μια φορά πως μόνο με την αξιοποίηση των υγιών κυττάρων της οικονομίας μπορεί να είναι εφικτή μια πραγματική ανάπτυξη.

Το 3ο DRIFT SHOW στο Αλιβέρι

3ο DRIFT SHOW, Υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου


Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, Αλιβέρι, Πλατεία Ζώντου

Η START LINE διοργανώνει το 3ο DRIFT SHOW στο Αλιβέρι, στην πλατεία Ζωντού, το Σάββατο 21.09.13.

Πλήθος θεατών παρακολούθησε και πέρυσι το μοναδικό θέαμα που πρoσέφεραν οι καλύτεροι οδηγοί του είδους από Αθήνα, Εύβοια και άλλες περιοχές.

Η εκδήλωση αναμένεται να είναι και πάλι συναρπαστική και τελεί, όπως πάντα, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Η συμμετοχή των αγωνιζομένων και το δείπνο που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της εκδήλωσης είναι προσφορά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες οδηγούς θα απονεμηθούν αναμνηστικά Κύπελλα.

Ώρα έναρξης εκδήλωσης 19:00

Σας περιμένουμε για ένα μοναδικό απολαυστικό θέαμα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977 660 565.

Facebook page:https://www.facebook.com/events/165915276938685/?ref=notif¬if_t=plan_user_invited

Αναγνωστάκης: Τι λέει το Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την επιστροφή Φ.Π.Α. στη ΛΑΡΚΟ

Ο Υφυπουργός Οικονομικών  Γ. Μαυραγάνης, απάντησε στην αναφορά  που είχε καταθέσει ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με την εξυγίανση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.


Συγκεκριμένα, ο βουλευτής, έθεσε  το ερώτημα των Σωματείων Εργαζομένων  της ΛΑΡΚΟ ως προς την επιστροφή  του Φ.Π.Α. ύψους 68 εκ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι δεν εκκρεμεί καμία επιστροφή στη ΛΑΡΚΟ και όποιες αιτήσεις επιστροφής Φ.Π.Α. υπήρξαν κατά το παρελθόν έχουν διεκπεραιωθεί στο χρόνο που προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις.

Για πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας  επισυνάπτουμε την αναφορά και την απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών.   

Εμπορουπάλληλοι Φθιώτιδας: Καταδικάζουμε την απόλυση της αντιπροέδρου του από την ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονία στο Κερατσίνι αναφέρει: 


'Εκφράζουμε  τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένεια του νέου ανθρώπου  που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι,  σε νυχτερινή ενέδρα χρυσαυγιτών.

   Καταγγέλλουμε την  εν ψυχρώ δολοφονία του από  τους φασίστες της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

   Επιβεβαιώνεται πάλι  ότι ο φασισμός, ο ναζισμός, ο  ρατσισμός είναι κάποια από τα εργαλεία της αστικής τάξης ενάντια στους λαούς. Το κεφαλαιοκρατικό σύστημα που ζούμε τούς γεννά και τους θρέφει για να διασπάσει, να τρομοκρατήσει, να υποτάξει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

   Τούς χρειάζεται όταν η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία και καταστολή, όπως χθες, 18/9/2013, στη Χαλκίδα, δεν αρκεί.

   Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους του Σωματείου Χαλκίδας.

   Καταδικάζουμε την απόλυση της αντιπροέδρου του από την ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

   Καταδικάζουμε ακόμα την αστυνομική καταστολή και αυταρχισμό, το χτύπημα των συνδικαλιστών και τις προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας. Την προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου στους εκμεταλλευόμενους από το κεφάλαιο εργατοϋπάλληλους.

   Όμως η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη!'

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις έξω από το Carrefour – Μαρινόπουλος

"Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και το λαό τις προσαγωγές στελεχών και μελών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη τα ξημερώματα το σωματείο Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας βρέθηκε έξω από το Carrefour – Μαρινόπουλος στα πλαίσια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχε προκηρυχτεί".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και επισημαίνονται τα εξής:

Ο συγκεκριμένος χώρος επιλέχτηκε γιατί την προηγούμενη ημέρα από την απεργία, η εργοδοσία είχε επιτεθεί τρομοκρατικά – εκβιαστικά στην αντιπρόεδρο του σωματείου επιδιώκοντας την παραίτησή της!!! Την κινητοποίηση της ΕΙΥΧ στήριξε συνολικά το ταξικό κίνημα, με πρώτα τα σωματεία που συσπειρώνονται και συντονίζουν τον αγώνα τους από τη Γραμματεία Εύβοιας του Π.Α.ΜΕ..


Σε σύντομο χρονικό διάστημα έξω από το Carrefour – Μαρινόπουλος έφτασαν στελέχη τις επιχείρησης που επιδίωξαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να τους φέρουν σε αντιπαράθεση με τους συγκεντρωμένους απεργούς. Όταν είδαν ότι δεν τα κατάφερναν τότε επιστράτευσαν τον κρατικό μηχανισμό που έχει εντολές να βρίσκεται στην υπηρεσία της εργοδοσίας. Χαρακτηριστικά στέλεχος της Carrefour – Μαρινόπουλος έδινε διαταγές στους επικεφαλής της αστυνομίας τονίζοντας ότι εκπροσωπεί τον «Μαρινόπουλο Α.Ε.». Στο χώρο συγκεντρώθηκαν ό,τι αστυνομικές δυνάμεις ήταν διαθέσιμες (Τροχαία, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες) και κάτω από της εντολές του στελέχους του «Μαρινόπουλου Α.Ε.» επιτέθηκαν άγρια στους συγκεντρωμένους και προχώρησαν στις προσαγωγές.


Όσοι προσήχθησαν ήταν όλοι τους στελέχη και μέλη του ταξικού κινήματος: Κούκουρας Αντώνης, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ και ΔΣ Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Παπακωνσταντίνου Κώστας, μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και ΔΣ Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Μπενέκος Γιώργος, ταμίας Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Κατσικαντάμης Νίκος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Ρουμπής Κώστας, μέλος εξελεγκτικής επιτροπής σωματείου ελαιουργοσαπουνοποιών, Κατηφόρης Γιώργος, πρόεδρος συλλόγου οικότροφων εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, Άρης Βενιζέλος και Θέμος Βασιλείου, μέλη σωματείου Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Κεσκετζής Παναγιώτης, μέλος συλλόγου σπουδαστών ΣΤΕΦ ΤΕΙ Χαλκίδας.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης του ταξικού συνδικαλιστικού  κινήματος έπεσε στο κενό. Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες που προσανατολίζουν τα σώματα ασφαλείας σε ρόλο υπερασπιστή των συμφερόντων βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Σοβαρές ευθύνες έχει και η ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Εύβοιας που έδρασε κατ’ εντολή του «Μαρινόπουλου ΑΕ».
Καλούμε την  εργατική τάξη και το λαό να οργανώσουμε  τον αγώνα μας απέναντι σε βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Να παλέψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς για να υπερασπιστούμε κάθε κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα, να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση δυνάμεων που θα επιτρέπει μεγαλύτερες νίκες και θα οδηγεί στην συνολική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
Να μη φοβηθεί κανείς, αλλά ακόμα πιο μαζικά να ενισχυθούν οι γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Καμία αυταπάτη ότι μπορούν να υπάρξουν εύκολες λύσεις χωρίς θυσίες και χωρίς να είναι η εργατική τάξη πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ 1Ο 15ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...