Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΡΚΟ : Ένα διαρκές σκάνδαλο με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ

Όταν ένας πολίτης  στην περιοχή της Εύβοιας –  Φθιώτιδας ακούει το όνομα ΛΑΡΚΟ  σήμερα, στο μυαλό του έρχονται τέσσερα πράγματα : Λεφτά, διαπλοκή, διαφθορά, ρύπανση. Πολλά λεφτά κυκλοφορούσαν πάντα μέσα και γύρω από την εταιρία. Ανεξάρτητα εάν το σιδηρονικέλιο είχε ή δεν είχε καλή τιμή στην διεθνή αγορά, ανεξάρτητα εάν η εταιρία χρωστούσε εκατομμύρια δεξιά και αριστερά, τα στελέχη της φρόντιζαν πρώτα απ’όλα τους παχυλούς μισθούς τους και τα μπόνους τους. Κάθε φορά που άλλαζε Κυβέρνηση, άλλαζαν τους ρόλους τους οι «πράσινοι» με τους «μπλε» και τούμπαλιν. Ήταν και κάποιοι γαλαζοπράσινοι που δεν τους κούναγε κανένας. Η επιρροή της εταιρίας στις τοπικές κοινωνίες ήταν μεγάλη. Κάποιοι βουλευτές και δήμαρχοι εκλεγόντουσαν, αφού είχαν πάρει πρώτα την «ευχή» της εταιρίας. Η διαφθορά βεβαίως δεν αφορούσε μόνο τις κοινωνίες της περιοχής που δρούσε η εταιρία, αλλά συμμετοχή είχαν ακόμη και κεντρικά στελέχη του κομματικού πελατειακού συστήματος.

Τα αποσπάσματα από ομολογίες –όσο δόση αλήθειας και αν περιέχουν- στην συνέχεια από την «Ελευθεροτυπία» της 25-10-2009 είναι χαρακτηριστικά : «Φαγώθηκαν πολλά λεφτά, περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ. Η περίφημη Ομάδα του Λονδίνου (…), και ο διορισμένος από αυτούς διευθύνων σύμβουλος (…), έκλεισαν συμφωνίες με τράπεζες του Λονδίνου (…). Προπώλησαν την παραγωγή για δύο χρόνια, από το 2005 έως το 2007, με τιμή 21.000 δολάρια τον τόνο, κάτω από την τρέχουσα τιμή του LME (Χρηματιστήριο Μετάλλων Λονδίνου) και κάτω από το κόστος παραγωγής της επιχείρησης. Από το 2004 και μετά, όταν οι τιμές του νικελίου διεθνώς εκτινάχθηκαν στα ύψη, η εταιρεία δεν μπόρεσε να αποκομίσει τα έσοδα που αντιστοιχούσαν, γιατί είχε προπωλήσει το 70-80% της ετήσιας παραγωγής της των επόμενων χρόνων σε τιμές σημαντικά κατώτερες από αυτές που διαμορφώθηκαν -όπως αναμενόταν- στις διεθνείς αγορές. Όταν οι τιμές νικελίου εκτινάχθηκαν, η ΛΑΡΚΟ συνέχιζε να πουλάει σε τιμές έως και 60% φθηνότερα!». «Σήμερα, πάλι, παρέλαβαν καινούργια τζιπ για τα στελέχη. Από την ώρα που ανέλαβε (…), τους 14 διευθυντές τούς έκανε 52 - όλους με μισθό από 5.000 έως και 10.000 ευρώ μηνιαίως, με πολυτελή εταιρικά αυτοκίνητα και πιστωτικές κάρτες για τα ψώνια τους. Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας εκτινάχθηκαν κατά 252% έναντι του 2004…»

Ελευθεροτυπία 25/10/2009 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=94984

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Επισκευάζουν όλα τα σχολεία της Ερέτριας

Καθαρισμός στα κτήρια και στον προαύλιο χώρο τους


Επισκευές, καθαρισμός, συντήρηση και έλεγχος των καυστήρων είναι ορισμένες μόνο από τις εργασίες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλα τα σχολεία του δήμου Ερέτριας, πριν το κουδούνι της 11ης Σεπτεμβρίου χτυπήσει και σημάνει την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2013- 2014 για τους μαθητές. 

Τις τελευταίες εβδομάδες τα συνεργεία του δήμου πραγματοποίησαν καθαρισμό μέσα στα κτήρια αλλά και στον προαύλιο χώρο των σχολείων. Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν τα φερτά υλικά, έγινε καθαρισμός των ξερών χόρτων, κλαδεύτηκαν τα δέντρα, απομακρύνθηκαν τα κλαριά και οι πευκοβελόνες. Επίσης, έγιναν οι απαραίτητες επισκευές και ελαιοχρωματισμοί τοίχων, όπου χρειαζόταν. Οι καυστήρες συντηρήθηκαν και επισκευάσθηκαν και τα περισσότερα σχολεία έχουν ήδη εφοδιαστεί με αρκετό πετρέλαιο θέρμανσης για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ο δήμαρχος Βασίλης Βελέντζας, οι αντιδήμαρχοι και οι σχολικές επιτροπές έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς, καταγράφουν τις ανάγκες των σχολείων και επιλύουν τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.

«Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, δεν θα μείνει κανένα σχολείο του δήμου Ερέτριας χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης. Οι γονείς να είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά τους, τα παιδιά μας, δεν θα κρυώνουν στις σχολικές αίθουσες. Υποστηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και φροντίζουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν γράμματα σε ασφαλές περιβάλλον, όπου θα απολαμβάνουν τη θαλπωρή των εκπαιδευτικών αλλά και τη ζεστασιά των χώρων διδασκαλίας», επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας.

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ Εύβοιας για την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη - "Ανοίγουν τα σχολεία, απαιτούμε μόρφωση για όλα τα παιδιά"

"Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη ανοίγουν τα σχολεία με απολυμένους 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και πολλούς ακόμα σε διαθεσιμότητα, άρα στον προθάλαμο της απόλυσης".


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εύβοιας και επισημαίνονται τα εξής:

"Μεθοδεύεται η λειτουργία των σχολείων με υπερπλήρη τμήματα. Αφαιρείται η Γενική μόρφωση από τα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ, τα οποία γίνονται απέραντα εξεταστικά κέντρα με έντονους τους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και θα πετάγονται βίαια εκτός Λυκείου ή θα στρέφονται στην ψευτοκατάρτιση. Χτυπούν τη νυχτερινή εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών που από ανάγκη στρέφονται σ’ αυτή. Το «νέο» σχολείο τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και προϋποθέτει έναν εκπαιδευτικό με τσακισμένα δικαιώματα, με σκυφτό κεφάλι, γρανάζι στην αναπαραγωγή της αστικής ιδεολογίας.

Η ανάγκη να οργανωθεί  τώρα η πάλη για να αποσυρθεί, το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την εργατική τάξη και όλο το λαό. Εδώ και τώρα πρέπει να ορθώσουμε ένα αγωνιστικό – λαϊκό τείχος. Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες, δάσκαλοι και μαθητές, εργαζόμενοι γονείς και σπουδαστές, μαζί με τα ταξικά μας σωματεία να εμποδίσουμε και εντέλει να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική.

Απαιτούμε μόρφωση – δουλειά για όλα τα παιδιά.

Σύσκεψη για ενημέρωση και  οργάνωση της δράσης μας: ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – 8μμ ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ"

Ιστιαία: Το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες!

Ήταν βραδινές ώρες όταν λαμπάδιασε το σπίτι τους. 


Τα παιδιά άρχισαν να ουρλιάζουν και όλοι βγήκαν έξω. Στο σημείο πήγαν οχήματα της πυροσβεστικής και άρχισαν να ρίχνουν νερό. Οι φλόγες ήταν μεγάλες και όλοι φοβήθηκαν μήπως επεκταθεί και έπεσαν στην μάχη της κατάσβεσης.  

Στο σπίτι  έμενε οικογένεια από την Βουλγαρία. Από τους πυκνούς καπνούς δεν άντεξε ένας 65χρονος άντρας. Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο κέντρο υγείας για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Ύστερα από λίγες ώρες, η φωτιά έσβησε αφήνοντας πίσω της τα έντονα σημάδια. Οι πόρτες και τα παράθυρα καταστράφηκαν μιας και ήταν από ξύλο. Το ίδιο συνέβη και με τα λιγοστά έπιπλα της οικογένειας. (πηγή:istiaianews.blogspot.gr)

Λαμπούσα: Τα μηνύματα αντίστασης και ανυπακοής δεν άρεσαν στον... Δήμαρχο!

Communist Party of Greece
Communist Party of Greece (Photo credit: Wikipedia)
Το απόγευμα της Τρίτης 3 Σεπτέμβρη, ανήμερα της επετείου της μάχης της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ πραγματοποίησαν εκδήλωση για τη ιστορική μάχη της περιοχής, στο μνημείο της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ και στο Δημοτικό Σχολείο ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, κοντινότερης κοινότητας στο σημείο της μάχης. 

Στην Λαμπούσα στις 3 Σεπτέμβρη 1944  ο  ΕΛΑΣ Εύβοιας με διοικητή τον Προκόπη Τζάνο  (Λόγγος) ,και άλλα επίλεκτα στελέχη όπως τον Λοχαγό Κώστα Τσάκο (Πολικός) , τον Δημήτρη Σάρλη (Αχιλλέας) , τον Γιάννη Ηλία,  τον  Θανάση Τζάνο , τον  Βαγγέλη Καντούρο , τον ήρωα που έπεσε στο πεδίο της μάχης Βασίλη Μήτρου  και αρκετούς ακόμη  ΕΛΑΣίτες  κατέστρεψαν την Γερμανική φάλαγγα που κινούνταν από την Κύμη προς το Αλιβέρι. Μεγάλη η σημασία της  και ο ραδιοσταθμός του Λονδίνου μεταδίδει ότι «η μάχη της Λαμπούσας είναι η αρχή του τέλους της Γερμανικής κατοχής για την Εύβοια»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και αγκαλιάστηκε από το λαό και την νεολαία της περιοχής.

Η πρωτοβουλία  αυτή  της  ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για να γίνει η εκδήλωση στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου  δεν άρεσε   στον  Δήμαρχο κ . Δημήτρη Θωμά  , στον αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κόκκο προφανώς γιατί τα μηνύματα που στέλνει μια τέτοια εκδήλωση από το ΚΚΕ , την ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ είναι επίκαιρα  μηνύματα αντίστασης και ανυπακοής και σε κόντρα με όσα υπηρετούν οι  συγκεκριμένοι τοπικοί  παράγοντες. Επειδή όμως έχουν μάθει καλά τον ρόλο του «μαυρογιαλούρου» , επειδή θέλουν  και τις «γέφυρες» με τα φασιστοειδή της περιοχής , επειδή θέλουν να ψαρεύουν  αριστερούς  ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές ,υπαγόρευσαν απαγορευτική απόφαση παραχώρησης του προαύλιου του σχολείου στον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Συρίμη.

Τους καταγγέλλουμε  και τους τρεις για την στάση τους και την υποκρισία τους.

Βλέπετε  δεν  τους ενοχλούν που τα σχολεία φέτος  θα ανοίξουν με  τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με κακοπληρωμένους  δάσκαλους και καθηγητές, χωρίς καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες , με συμπτύξεις τμημάτων. Με μαθητές που στο διάλειμμα στο προαύλιο θα κοιτάνε το κουλούρι του συμμαθητή τους . Παραχωρούν τα σχολεία και τα προαύλια  στις εταιρίες για να διαφημίζουν τα προϊόντα  τους . Δεν τους ενοχλούν όλα αυτά γιατί  τάχτηκαν από την θέση τους  όλα αυτά να τα υπηρετήσουν. Παραχωρούν  τα προαύλια και τα σχολεία την καλοκαιρινή περίοδο και μάλιστα με  εισιτήριο και ποτό  για χορούς και τσιφτετέλια αλλά η ιστορική μνήμη από το  ΚΚΕ τους ενοχλεί και τους τρομάζει. Οι χιλιάδες ήρωες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ τρομάζουν και σήμερα  όσους υπηρετούν τον ραγιαδισμό, τον οπορτουνισμό και την υποτέλεια.

Ο λαός της  περιοχής  όσοι  στέκονται  με σεβασμό στην αντιστασιακή ιστορική μνήμη και στα σύγχρονα διδάγματα που εκπέμπει στην νέα γενιά, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους  για την αριστεροσύνη του Δήμαρχου.

Το  ΚΚΕ  και η ΚΝΕ παρά τις απαγορευτικές αποφάσεις  την εκδήλωσή μας   την κάναμε στο σχολείο.

Με  το σύνθημα : ΟΥΤΕ ΣΕ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ  ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕ ΛΥΓΙΣΑΝΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ διαπαιδαγωγήθηκαν και διαπαιδαγωγούνται  χιλιάδες νέοι και νέες μαχητές και μαχήτριες μέλη του  Κόμματος και της ΚΝΕ. Η γενιά της  Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού ΔΣΕ ανέθεσε στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ  την  ζωντανή ιστορία του Τζάνου , του Σάρλη, του Πολικού , του Μήτρου να την βάλουν στα σχολειά. ΠΡΑΞΑΜΕ ΑΠΛΑ  ΤΟ  ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.
Enhanced by Zemanta

ΘΗΒΑ - Γιώργος Νταλάρας – Γλυκερία: ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ


Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων τους τον Απρίλιο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται ξανά επί σκηνής και ενώνουν τις φωνές σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας. Τη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στη Θήβα, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ. Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη. 

Συναυλίες-ταξίδια στην ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο το οποίο μεταφέρει αριστουργηματικά, μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων, της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια λαϊκά του συνθέτη, βασισμένα στην παράδοση, τραγούδια της μνήμης, της χαράς και του πόνου. Συναυλίες περιπλανήσεις στο λαϊκό τραγούδι, στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων μέσα από τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και τόσων άλλων. «Η Σμύρνη Μάνα Καίγεται», «Μεσ’ του Βοσπόρου τα Στενά», «Καμπάνα του Εσπερινού», «Βάρα Νταγιερέ», «Το Κορδελιό», «Γιορτή Ζεϊμπέκηδων», αλλά και τα μεγάλα λαϊκά «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Ένα τραγούδι απ’ τα’ Αλγέρι», «Αχ ο μπαγλαμάς», «Η Φαντασία», «Μην Κάνεις Όνειρα Τρελά», «Όποια και να ‘σαι», «Ας παν στην ευχή τα παλιά» και πολλά άλλα…

Ο Γιώργος Νταλάρας, που έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και τον συναισθηματισμό της αυθεντικής Μικρασιάτικης παράδοσης και δημιουργίας και η Γλυκερία, που έχει ιδιαίτερα αγαπήσει και υποστηρίξει με τη φωνή της τα τραγούδια αυτά, συναντιούνται σ’ αυτό το ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Απόστολο Καλδάρα και με την αγάπη και την εμπειρία τους ζωντανεύουν τα μεγάλα τραγούδια του συνθέτη.

Τους συνοδεύουν επί σκηνής 12 εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί:
Νίκος Ζέρβας-πιάνο, Τάκης Μπουρμάς-μπάσο, Χρήστος Ζέρβας και Κωνσταντίνος Φωτιάδης κιθάρα, Ανδρέας Κατσιγιάννης σαντούρι, Ντάσσο Κούρτι ακορντεόν, Αντώνης Καλιούρης - πνευστά, Νίκος Καρατζάς - κρουστά, Γρηγόρης Συντρίδης τύμπανα.
Μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας και Γιώργος Ρόκας.
Βιολί: Λευτέρης Ζέρβας.

Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη.
Ο σχεδιασμός του ήχου είναι του Παντελή Γιατζιτζόγλου και του Αντώνη Ζαχόπουλου. Οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:www.viva.gr - Δημαρχείο Θήβας - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Θηβαίων - Δισκοπωλείο ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ, Λιβαδειά, 22610 21090 - Οδός Ονείρων, Χαλκίδα, Τηλ. Επικοινωνίας: 6978117103

Αναγνωστάκης: Παράλογες περικοπές συντάξεων

«Η λογική του…παραλόγου».


Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ως αναφορά καταγγελία πολίτη, ο  οποίος υφίσταται παράλογες και εξοντωτικές μειώσεις στη σύνταξή του.

Συγκεκριμένα, ο πολίτης είναι  δικαιούχος σύνταξης από τον ΟΓΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 345,6€ ανά μήνα και προνοιακού στεγαστικού βοηθήματος της τάξης των 362€ ανά μήνα, δηλαδή συνολικού μηνιαίου εισοδήματος 707,6€.

Συνέπεια του παραπάνω, είναι  να θεωρηθεί ότι ο πολίτης λαμβάνει από την Πρόνοια, ποσό που υπερβαίνει το εισοδηματικό όριο των 4320€ ανά έτος, κατά 24€, δηλαδή υπέρβαση 2€ μηνιαίως, με αποτέλεσμα να τιμωρείται με τη στέρηση του προνοιακού επιδόματος και να καλείται να ζήσει με 345,6€ το μήνα.

Αιδηψός: Η ''βασίλισσα'' που κέντρισε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων

English: Mediterranean Sea (July 22, 2006) – T...
 Orient Queen (Photo credit: Wikipedia)
Εντυπωσίασε και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πήραν στα χέρια το κινητό τους τηλέφωνο για να βγάλουν φωτογραφίες …

Μια πανέμορφη, αγέρωχη ''βασίλισσα'' στα λευκά κέντρισε τα βλέμματα στον βόρειο Ευβοϊκό. Με ιδιαίτερα μοντέρνους, ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους, το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen έκανε τους κατοίκους της Αιδηψού να μην το αφήνουν από τα μάτια τους!

Σύμφωνα με το evianews.com, οι 800 επιβαίνοντες του, Ρωσικής και Κυπριακής καταγωγής, επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα και τα καταστήματα της Λουτρόπολης και ταξίδεψαν με πούλμαν ως το Προκόπι προκειμένου να προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου Ρώσου.
Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ - Σύγχρονοι "Εφιάλτες" για τον τόπο τους Στουρνάρας και Σταϊκούρας στο θέμα της ΛΑΡΚΟ


Βαριές κουβέντες από τους εργαζόμενους, που απειλούν ότι θα χυθεί αίμα, για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ....
Κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς στη Λαμία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα Δ.Σ. των σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

<< Δεν υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει μόνο η Τρόικα...Θα γίνει αγώνας μέχρι τελικής πτώσης...Ξεπουλάνε την μοναδική παραγωγική και εξαγωγική βιομηχανία της χώρας και της Ευρώπης...Να φύγουν για μην βάψουν τα χέρια τους με αίμα...>>, δηλώνουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι και όσοι βρέθηκαν σήμερα δίπλα τους για να τους συμπαρασταθούν.

Στις δηλώσεις τους μάλιστα χαρακτήρισαν ως σύγχρονους "Εφιάλτες" τους Στουρνάρα και Σταικούρα, για τις αρνητικές εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάικο, ο οποίος δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι μαζί τους στον αγώνα για την σωτηρίας της ΛΑΡΚΟ.

Δείτε το βίντεο:


http://www.lamiareport.gr

Η Ραλλία Χρηστίδου… «Σ’ ένα απρόβλεπτο μουσικό ταξίδι» στη Χαλκίδα!

Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στον ίδιο στόχο: Να εκφράσουμε στους άλλους αυτό που είμαστε.
(Pablo Neruda)

Η Ραλλία Χρηστίδου έχοντας διανύσει πολλά και διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, επιλέγει το φετινό καλοκαίρι να ακολουθήσει ένα «…απρόβλεπτο μουσικό ταξίδι…» παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της, το δικό της ανατρεπτικό πρόγραμμα χωρίς στερεότυπα και συμβατικότητες.

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η Ραλλία Χρηστίδου, μας ετοιμάζει στο Almira Boat στη Χαλκίδα μια μουσική παράσταση στο οποίο οι μεγάλες της επιτυχίες, θα παντρεύονται με ένα μοναδικό τρόπο με την δυτική ροκ σκηνή περνώντας από πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών και με τελικό προορισμό διάφορα αγαπημένα λιμάνια της ελληνικής μουσικής.

Η ιδιαίτερη ικανότητα της να υπηρετεί διαφορετικά είδη ρεπερτορίου και η δυναμική της παρουσία πάνω στην σκηνή έχει καταφέρει να αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις σ’ όλες τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της.

Σημαντικό μονοπάτι αποτέλεσε ο Γιάννης Κότσιρας, με τον οποίο οκτώ χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική τους συνάντηση ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους με αφορμή το νέο της δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Minos-Emi το Φθινόπωρο.

Ο «Ιούδας» είναι το πρώτο τραγούδι που μας «προδίδουν», το οποίο παίζεται δυναμικά στα ραδιόφωνα και θα έχουμε την ευκαιρία να την ακούσουμε να το ερμηνεύει live. Την μουσική υπογράφει ο Γιάννης Κότσιρας και τους στίχους ο Σταύρος Σταύρου.

Almira Boat pool bar-café

Παραλία Αγίου Μηνά, Χαλκίδα

Τηλ. Κρατήσεων: 6980063533
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...