Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας Κάτω Στενής

Αρτοκλασία, ευλογημένο φαγητό, χορωδία, παραδοσιακούς χορούς, λαϊκό γλέντι.

Απ΄ όλα είχε φέτος, ο εορτασμός του Ιερού Ναού, της Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής.

Το βράδυ της Κυριακής 2/5/2012 μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού, μοιράστηκε πάνω από 1400 μερίδες ευλογημένο φαγητό, (αρνάκι κοκκινιστό με μανέστρα) προσφορά όπως κάθε χρόνο από πιστούς της περιοχής.

Αμέσως μετά η χορωδία από το Γυμνό της Εύβοιας, του κ. Μπασινά, τραγούδησε όμορφα παραδοσιακά τραγούδια και ακολούθησε το εφηβικό χορευτικό τμήμα του φυσιολατρικού και ορειβατικού συλλόγου Στενής, χορεύοντας χορούς απ΄ το Αιγαίο και το πανηγύρι έκλεισε, με λαϊκό γλέντι και χορό για όλους, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, από την λαϊκοδημοτική κομπανία που φρόντισε να υπάρχει εκεί, η επιτροπή του Ιερού Ναού. 

Αίσθηση έκανε και πάλι η παρουσία του συμπατριώτη τους, κορυφαίου ιεροψάλτη Σπύρου Σιμιτζή, που συμπληρώθηκε με την παρουσία την Κυριακή, από τον Άγγελο Μαντά. 

Εκεί ήταν και ο Χρήστος Κουτσαύτης που μας έστειλε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Παπάδες: Αυτός είναι ο ποδηλάτης του Μεσσηνιακού που σκοτώθηκε

Τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια ποδηλατικού αγώνα στη Βόρεια Εύβοια βρήκε ο Νίκος Κωστέας.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο ποδηλάτης του Μεσσηνιακού συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στους Παπάδες της Βόρειας Εύβοιας, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά.

Αμέσως διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 44χρονος ποδηλάτης ήταν πρωταθλητής του Μεσσηνιακού, ενώ ήταν και καταξιωμένος ορειβάτης.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη (05/06) στις 17:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

«Καμπανάκι» από τους εργαζόμενους του ΙΚΑ για την οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος

Τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το ΙΚΑ, σε σημείο να καθίσταται προβληματική η ομαλή καταβολή των συντάξεων των επομένων μηνών, αναλύει με επιστολή της προς... την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα το ΔΣ της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

Στην επιστολή περιγράφονται τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας και διατυπώνονται προτάσεις.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ (Μάιος 2012), η οικονομική κατάσταση έχει ως εξής:

Τα έσοδα το α' τετράμηνο ήταν 2,1 δισ. ευρώ (-946 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2011).

Η κρατική επιχορήγηση το 2012 κινείται στα 4,1 δισ. ευρώ από τα οποία τα 650 εκατ. ευρώ δόθηκαν για προκαταβολή το 2011. Έως τον Μάιο του 2012 απορροφήθηκε ποσό ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Αυξάνονται οι οφειλές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προς τρίτους (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, Εργ. Εστία, ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΠΟΚΑ).

Αυξάνεται, λόγω των συνταξιοδοτήσεων, η δαπάνη για πληρωμές συντάξεων. Το 2012 θα πρέπει να πληρωθούν 11,08 δισ. ευρώ σε 1.205.000 συνταξιούχους, ενώ το 2011 είχαν χρειαστεί 10,850 δισ. ευρώ για την καταβολή συντάξεων σε 1.168.730 συνταξιούχους.

Με μελανά χρώματα περιγράφεται η κατάσταση και στον τομέα της απασχόλησης, αφού:

Μία στις δύο επιχειρήσεις απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό.

Η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαπαλλαγή και η εισφοροαποφυγή στο ΙΚΑ αγγίζουν τα 6 δις ευρώ σε ετήσια βάση.

Κάθε αύξηση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα προκαλεί απώλειες 450 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ.

Η αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών φθάνει τα 6,7 δις ευρώ.

Παρατηρείται καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων που φθάνει και τους 18 μήνες με διαδοχική ασφάλιση, ενώ ιδιαίτερα προβληματική είναι η εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του νεοσύστατου ΕΟΠΥΥ.

“Έφυγε” ο Αθηνόδωρος Προύσαλης -4 VIDEOS

Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες ενώ έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και στους νέους ως ο παππούς από την τηλεοπτική σειρά τα Εγκλήματα.


Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1953. Ηθοποιός της σκηνής, συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους και πολλές φορές είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει σημαντικούς δεύτερους ρόλους, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1957 με τις ταινίες Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο και Της Νύχτας τα Καμώματα. Από τότε και μέχρι το 1973, έπαιξε σε 65 ταινίες. Συνήθιζε να παίζει τον ρόλο του "βαρύμαγκα". Ανάμεσα στις ταινίες που έπαιξε ήταν και η Επιχείρησις Απόλλων.



Επίσης αξέχαστη έχει μείνει η συμμετοχή του στην ταινία "Μια ιταλίδα από την Κυψέλη"


Στην τηλεόραση είχε πρωταγωνιστήσει στις σειρές Εγκλήματα, Οι αταίριαστοι, Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο και άλλες πολλές.

ΒΙΝΤΕΟ: Ξέχασε το μωρό στην οροφή του αυτοκινήτου και έβαλε μπρος!

Το βρέφος έπεσε από το αυτοκίνητο στη μέση μιας διασταύρωσης και ευτυχώς βρέθηκε άθικτος και δεμένο ακόμα στο κάθισμα του!


Μια γυναίκα που κάπνιζε μαριχουάνα συνελήφθη το Σάββατο στο Φοίνιξ επειδή κατά λάθος οδήγησε το αυτοκίνητό της έχοντας ξεχάσει τον μόλις πέντε εβδομάδων γιό της δεμένο στο παιδικό του κάθισμα πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το βρέφος έπεσε από το αυτοκίνητο στη μέση μιας διασταύρωσης και βρέθηκε άθικτο και δεμένο ακόμα στο κάθισμά του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φοίνιξ, Τζέιμς Χολμς.

Η 19χρονη μητέρα Καταλίνα Κλάουζερ κρατείται στη φυλακή κατηγορούμενη για κακοποίηση ανηλίκου και επίθεση, είπε ο ίδιος. Το βρέφος μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο της περιοχή και τελεί υπό την προστασία των Υπηρεσιών Προστασίας Παιδιών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Κλάουζερ και ο σύντροφός της κάπνιζαν χασίς σε ένα πάρκο και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το βρέφος για να αγοράσουν μπίρα, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο και ο φίλος της συνελήφθη ως ύποπτος ότι οδηγούσε υπό την επήρεια επικίνδυνων ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Κλάουζερ ήταν τόσο ταραγμένη με τη σύλληψη του συντρόφου της που πήγε στο σπίτι ενός φίλου της και κάπνισε ένα ή δύο τσιγάρα με χασίς, είπε ο Χολμς.

Τα μεσάνυχτα περίπου έφυγε, με το βρέφος να κοιμάται στο παιδικό κάθισμα το οποίο τοποθέτησε πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον ίδιο. Η Κλάουζερ κατάλαβε ότι το παιδί της έλειπε όταν πλέον έφθασε στο σπίτι της.

Οpening event με τον dj the boy στα Ψαχνά

Το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί στο cafe-bar Ristretto opening event το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο με  guest τον dj the boy (3X DMC Champion και official  dj του Μηδενιστή) και πολλές εκπλήξεις. 

 

Το Cafe-Bar βρίσκεται στην οδό Αθανασίου Διάκου 4 στα Ψαχνά. 

 

Για reserve μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6942019817.

Κάρυστος: 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Κτήμα Μοντοφώλι

Για πρώτη φορά φέτος, διοργανώνεται ένα διεθνές φεστιβάλ μουσικής στο Κτήμα Μοντοφώλι, στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, την Κάρυστο  με την  υποστήριξη του Δήμου Καρύστου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Institût Français de Grèce).

Το κτήμα Μοντοφώλι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, ανοίγει   τις πόρτες του, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, στις 22 και 23, για να υποδεχθεί 22 μουσικούς από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, και τη Σερβία, που με τη σειρά τους θα ξεναγήσουν το κοινό, μέσα σε δυο  βραδιές, από το μπαρόκ ως και τη τζαζ : οι Thomas Oltheten και Marion Boshuizen, μέλη του Apollo Ensemble από την Ολλανδία, ενός σχήματος που εμπνεύστηκε το όνομά του από την Ελληνική μυθολογία, η σοπράνο Alexandra Lubchansky, με συμμετοχές σε διεθνείς παραγωγές και εμφανίσεις σε σπουδαία λυρικά θέατρα, ο πιανίστας Olivier Roberti, μόνιμος συνεργάτης του Seiji Ozawa και καλλιτεχνικός διευθυντής της Seiji Ozawa International Academy Switzerland, με έγχορδα της Ακαδημίας, η πιανίστα και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ «γύρω απ’ το πιάνο», Αλεξάνδρα Νομίδου, ο πιανίστας Απόστολος Παληός, βραβευμένος με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, ο Γιώργος Ψυχογιός, πιανίστας αυτοσχεδιαστής και συνθέτης, αλλά και μοναδικός μαθητής του Keith Jarrett, οι Γάλλοι σαξοφωνίστες Clément Himbert, 1ο Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Bayreuth, και ο Sylvain Rifflet, ερμηνευτής και συνθέτης, βραβευμένος με το βραβείο καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για ταινία, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντουμπάι, καθώς και η περίφημη Σέρβικη μπάντα του Stojan Krstić, εγκαινιάζουν το πρώτο αυτό διεθνές μουσικό διήμερο στο Κτήμα Μοντοφώλι. Και τις δύο βραδιές, το πρόγραμμα θα ανοίξουν νεαροί μουσικοί από την Κάρυστο, σπουδαστές του Ωδείου Εύας Βασιλοπούλου.

 Το Κτήμα Μοντοφώλι βρίσκεται στην Παλαιά Χώρα Καρύστου, στη Νότια Εύβοια. Εδώ βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και ο Βυζαντινός Ναός του Αγίου Μάρκου, στο υπαίθριο προαύλιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες της Παρασκευής και του Σαββάτου 22 και 23 Ιουνίου 2012. Από το 1987, το κτήμα είναι, επιπλέον, και ένας αντιπροσωπευτικός Αιγαιοπελαγίτικος αμπελώνας, αφού φυτεύθηκαν τέσσερις ποικιλίες αμπελιού, από αυτές που ανέκαθεν δίνουν εξαιρετικά λιαστά κρασιά. Το «ΚΤΗΜΑ ΜΟΝΤΟΦΩΛΙ» είναι το μοναδικό λιαστό γλυκό κρασί, το οποίο παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια που καλλιεργούνται στο κτήμα.

Tο κτήμα είναι ανοιχτό στο κοινό από την 1η Ιουνίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου για ξενάγηση και γευσιγνωσία κάθε Σάββατο στις 7 το απόγευμα, αλλά και σε άλλες μέρες κατόπιν συνεννόησης.
Enhanced by Zemanta

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα επιτρέψει και τρίτες εκλογές

Στις συναντήσεις στις Βρυξέλλες, η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε την ανάγκη να επιμηκυνθεί χρονικά η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας ως το 2017.


Την άποψη ότι η χώρα δεν αντέχει να προσφύγει σε τρίτες εκλογές, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά από σειρά συναντήσεων που είχε με θεσμικούς παράγοντες στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, σημειώνοντας παράλληλα τη βούληση της ΔΗΜΑΡ να βοηθήσει στο σχηματισμό «προοδευτικής» κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Φ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών, Χανς Σβόμποντα, τον Επίτροπο κοινωνικών υποθέσεων και απασχόλησης, Λάζλο 'Αντορ, την επικεφαλής των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών της Γαλλίας, Κατρίν Τροτμάν, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Π. Στάινμάγερ, καθώς και με μέλη της ελληνικής κοινότητας των Βρυξελλών.

Στις συναντήσεις αυτές, η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε την ανάγκη να επιμηκυνθεί χρονικά η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας ως το 2017, ώστε να δοθεί «ανάσα» στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι πρέπει να προωθηθούν προοδευτικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και να υπάρξει σταδιακή αποδέσμευση από τους όρους του Μνημονίου, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία που περιορίζει τα εργασιακά δικαιώματα.

Παράλληλα, ο Φ. Κουβέλης επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθεί πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα βασίζεται στη δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και στα χρήματα του ΕΣΠΑ, καθώς και πρόγραμμα που θα στηρίξει την απασχόληση των νέων στην Ελλάδα. Ο Φ. Κουβέλης σημείωσε ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην Ελλάδα βρίσκεται σε «βαθειά ύπνωση», καθώς όπως είπε βρισκόμαστε στο τέλος της χρονικής του διάρκειάς του και η απορροφητικότητα των κονδυλίων δεν ξεπερνά το 40%.

Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης έκανε έκκληση προς τους θεσμικούς παράγοντες των Βρυξελλών να διαμορφωθεί μια ευρωπαϊκή πολιτική που θα στηρίξει την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η κρίση χρέους στην Ελλάδα, ναι μεν έχει ελληνικό χρώμα, αλλά αποτελεί μέρος ενός συνολικού πανευρωπαϊκού προβλήματος. «Η Ελλάδα μπορεί και δικαιούται να προχωρήσει. Να μείνει όρθια, αλλά να κρατήσει και την κοινωνία ζωντανή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φ. Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον Φ. Κουβέλη, οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τη δύσκολη κατάσταση, καθώς και το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της. Σημείωσε, ωστόσο, ότι όλοι οι συνομιλητές του στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα επέμειναν στην ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων και στην ανάγκη σχηματισμού ελληνικής κυβέρνησης.

 Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την βούληση του κόμματός του να βοηθήσει στο σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, η οποία θα προϋποθέτει μία προοδευτική - προγραμματική συμφωνία. Παράλληλα, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις δύο κόκκινες γραμμές της ΔΗΜΑΡ: την πολιτική που θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και τη διεκδίκηση για σταδιακή αποδέσμευση από τους όρους του Μνημονίου. Ο Φ. Κουβέλης παρουσίασε τους επτά όρους που μπορούν κατά τη ΔΗΜΑΡ να εξασφαλίσουν τη διαμόρφωση ενός κοινού τόπου για τη διαμόρφωση «προοδευτικής» κυβέρνησης, και τόνισε ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι αναγκαίος προκειμένου να υπάρξει συνομιλητής για διεκδικήσεις στην Ευρώπη και προκειμένου να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις προοδευτικού χαρακτήρα.

Καταλήγοντας, ο Φ. Κουβέλης τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει να προσφύγει σε τρίτες εκλογές. Σημείωσε ωστόσο, ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαταχθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί και από τη βούληση των πολιτικών δυνάμεων να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας. «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποια θα είναι η κατάληξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον χτύπησε με σπαθί ενώ οδηγούσε το μηχανάκι του! Σε σοβαρή κατάσταση το θύμα

O 36χρονος συνελήφθη σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε 56χρονο.


Όπως διαβάζουμε στο e-volos, ο 36χρονος χθες το βράδυ, οδηγώντας μοτοσικλέτα, πλησίασε τον 56χρονο τη στιγμή που προπορεύονταν με άλλη μοτοσικλέτα και με ένα αυτοσχέδιο σπαθί μήκους 73 εκατοστών, τον χτύπησε απρόκλητα στο κεφάλι, προκαλώντας του βαριά σωματική βλάβη!

Μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, συνελήφθη.
Το αυτοσχέδιο σπαθί κατασχέθηκε.

Ο 56χρονος, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας όπου και νοσηλεύεται...

Μακρυμάλλη: Έκλεψαν και έφυγαν "σαν καλοί κύριοι".

Κλοπή σημειώθηκε σε οικία στον οικισμό Μακρυμάλλη του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων.

Άγνωστοι, παραβιάζοντας την είσοδο της οικίας, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν χρυσαφικά μεγάλης τόσο οικονομικής όσο και συναισθηματικής αξίας, αφού σχετίζονταν με το γάμο του ζευγαριού αλλά και τη βάφτιση του παιδιού τους.

Οι κλέφτες δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν και έτσι έφυγαν "σαν καλοί κύριοι".

Το περιστατικό, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν αναφέρθηκε στην Αστυνομία και αν ναι ποια είναι τα αποτελέσματα των ερευνών.

Λαμία: Δεν προλαβαίνουν τα φίδια μέσα στη πόλη

Ακόμη ένα φίδι, αναστάτωσε τους ενοίκους πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης...


Χθες οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ έτρεχαν για το φίδι, που έφαγε το καναρίνι και "σφήνωσε" στο κλουβί.

Σήμερα λίγο μετά τη 1:00΄ το μεσημέρι, δέχθηκαν τηλεφώνημα για φίδι σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Μιαόυλη στη Λαμία.

Το φίδι είναι μάλλον δεντρογαλιά και αρκετά μεγάλο, όπως βλέπετε στις φώτο του LamiaReport.


Ευτυχώς κάποιος το είδε την ώρα που έμπαινε μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας και έτσι οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ το εντόπισαν εύκολα και το ακινητοποίησαν.

Αυτό που συζητούσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο σημείο, είναι ότι φέτος τα περιστατικά με φίδια μέσα στη πόλη είναι πάρα πολλά και ακόμα είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού.

Ο Γιάννης Πανούσης προσκεκλημένος του Δημ. Αναγνωστάκη

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., με τον προσκεκλημένο του Γιάννη Πανούση, (βουλευτής – καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας), σας περιμένουν την Τρίτη 5 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ. μ.  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας,  σε μια συνάντηση πολιτικού και όχι κομματικού χαρακτήρα,  προκειμένου να συζητήσουμε για τα μικρά και μεγάλα "εγκλήματα", που διεπράχθησαν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών της.

"...σε μια Ευρώπη που αλλιώς τη θέλαμε, αλλιώς γίνεται αλλά δεν τη φοβόμαστε, θα φτιάξουμε την Ελλάδα του μέλλοντός μας".

Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε σκέψεις, απόψεις και επιχειρήματα,

χωρίς φόβο αλλά με αρκετό πάθος.

 Ο Γιάννης Πανούσης λέει χαρακτηριστικά:

"Ζούμε σε μια χώρα, μια πατρίδα που μας πληγώνει και την πληγώνουμε, σε μια Δημοκρατία που δεν εμπιστευόμαστε, σε μια κοινωνία που χάνεται σιγά-σιγά η αίσθηση του συν-ανήκειν, σε μια πόλη όπου η ανασφάλεια και ο φόβος πνίγουν την ομορφιά και την ιστορία της.

Η σωτηρία της Ελλάδας δεν μπορεί να επαφίεται στα κόμματα που προκάλεσαν το χάος και σίγουρα δεν επιτυγχάνεται δίχως τη συναίνεση του λαού.

Για να μην φτωχύνει και άλλο η ζωή μας, για να ανοίξουν και πάλι τα παραθυρόφυλλα των σπιτιών, οι θεσμοί της Πολιτείας και οι αγκαλιές των ανθρώπων χρειάζεται μια νέα πνοή.

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει και ενσαρκώνει αυτή τη νέα πνοή, αυτό το νέο αγέρι της αισιοδοξίας, χωρίς αγκυλώσεις, προκαταλήψεις, συμβιβασμούς, και διγλωσσίες".

Επιστρέφει απόψε το «Παρά Πέντε»!

Απόψε επιστρέφει στις οθόνες μας το "Παρά Πέντε"!

 

Σήμερα στις 22:00 η Ντάλια, η Ζουμπουλία, η Αγγέλα, ο Σπύρος, ο Φώτης και οι γιαγιάδες Θεοπούλα επιστρέφουν στο Mega! Το μεγάλο κανάλι από απόψε βάζει ξανά στη μάχη το "Παρά Πέντε"!

«Συλλόγος Πολιτών για την Ψυχική Υγεία »

«Συλλόγο Πολιτών  για την Ψυχική Υγεία » απέκτησε η Εύβοια.

Πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία, αφού  δίνει έμφαση στην έννοια του Πολίτη  και στηρίζεται σε  αρχές όπως αυτή της αυτοοργάνωσης, της  αλληλεγγύης και της  Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Τζαφέρου Φωτεινή
Αντιπρόεδρος: Τσίμηλα Κατερίνα
Γενική Γραμματέας: Καρβουνιάρη Κατερίνα
Ταμίας: Τσιφτελή Γεωργία
Μέλος: Αγγελίδου Ευαγγελία
Μέλος: Κοτρώτσου Όλγα
Μέλος: Βλάχος Βασίλης

Ελεονώρα Μελέτη: Έπιασα πάτο, πάγωσαν τα συναισθήματά μου

Για τις αλήθειες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη,αν και δεν ήθελε να τις δει, μίλησε σε συνέντευξή της η δημοφιλής παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη.

Μιλώντας στο περιοδικό Psychologies για την περίοδο που έκανε ψυχανάλυση, η Ελεονώρα εξομολογήθηκε: «Όταν ξεκίνησα να κάνω ψυχανάλυση, έπιασα πάτο. Πάγωσαν οι σχέσεις μου με τους γονείς μου, τους φίλους μου, τον σύντροφό μου. Πάγωσαν τα συναισθήματά μου, θύμωσα με πολύ κόσμο, ήθελα να εξαφανιστώ. Ένιωθα σαν να ήθελα να ξαναγεννηθώ, αλλά, αυτή τη φορά, όπως επιθυμούσα εγώ να είμαι. Αυτό μου συνέβη στο οκτάμηνο. Γιατί στην αρχή ακούς πράγματα που δεν τα δέχεσαι, δεν τα βλέπεις. Μετά όμως τους δίνεις προσοχή και, όταν είσαι λίγο πιο έτοιμος, το εξετάζεις. Το επαναπροσδιορίζεις, το ξανακοιτάς. Όταν αρχίζει λοιπόν και σου φαίνεται πιο οικείο, αρχίζεις και έχεις ξεσπάσματα. περνάς από θυμό, από απογοήτευση, από αμφισβήτηση. Και σιγά σιγά το αφομοιώνεις, συγχωρείς πλέον, αποδέχεσαι και ξεπερνάς».

Παράλληλα, η 33χρονη παρουσιάστρια συμπλήρωσε, αναφερόμενη στη σχέση της με τους γονείς της εκείνη την περίοδο: «Θύμωσα πραγματικά με τους γονείς μου. Θύμωσα πολύ. Ήμουν σε μια πολύ αντιφατική, επαναστατική και αρνητική φάση. Σαν να πέρναγα την εφηβεία που δεν είχα περάσει ποτέ. Ένιωσα ενοχές γι' αυτό το συναίσθημά μου... Και με είπα και αχάριστη και άπληστη και κακό παιδί. Και ότι ο Θεός πρέπει να με τιμωρήσει για όλα αυτά που σκέπτομαι. Επέμεινα όμως. Ήθελα να αγαπάω τους γονείς μου-συνειδητά όμως πλέον. Με τα λάθη τους. Nα τα δέχομαι».

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κανήθο

Πολιτική εκδήλωση  του  ΣΥΡΙΖΑ  θα  πραγματοποιηθεί  την  Πέμπτη    7  Ιούνη  στην  συνοικία  της  Κανήθου  Χαλκίδας  στις  8,30  μμ  με  ομιλητές τους  υποψήφιους  βουλευτές  του  ΣΥΡΙΖΑ  για  την  Εύβοια  Ακριώτη  Γιώργο  και  Λεβέντη Νίκο.

Ζευγάρι έζησε εφιάλτη στα χέρια ληστών στο Πικέρμι

Τι λέει η οικιακή βοηθός των ηλικιωμένων που έζησαν τον εφιάλτη για περισσότερη από μισή ώρα στα χέρια των αδίστακτων ληστών.


"Φτάνει πια" λένε με μια φωνή οι κάτοικοι στα Μεσόγεια που καθημερινά βλέπουν συμμορίες ληστών να εισβάλλουν στα σπίτια τους και να λεηλατούν τις περιουσίες τους ενώ συχνά βασανίζουν τα ανήμπορα θύματά τους.

Μετά τη χθεσινή ληστεία στην Παιανία όπου οι κακοποιοί έδωσαν και λεξοτανίλ σε μια 69χρονη γυναίκα, μια συμμορία ληστών πιθανότατα η ίδια, "χτύπησε" σε μεζονέτα στο Πικέρμι.


Λίγο μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα και ενώ ο 70χρονος συνταξιούχος αρχιτέκτονας Κώστας Καϊλάνης  και η 66χρονη σύζυγό του κυρία Καίτη έβλεπαν τηλεόραση στο καθιστικό του ισογείου, είδαν 3 άτομα να εχουν εισβάλει στην αυλή τους.

Το περίεργο είναι πως το σκυλί του ζευγαριού δε γαύγισε στους ληστές γεγονός πως τους κάνει να πιστεύουν πως είτε του έριξαν σπρέι είτε το κλότσησαν δυνατά γιατί το σκυλί σήμερα είναι πολύ φοβισμένο και δεν πλησιάζει κανέναν.

Ο ένας ληστής άρχισε να γρονθοκοπεί την εξώπορτα φωνάζοντας "ανοίξτε, ανοίξτε". Τότε η 66χρονη ανέβηκε στον πρώτο όροφο για να τηλεφωνήσει στην αστυνομία όμως στο μεταξύ οι άλλοι δύο ληστές έσπασαν το τζάμι ενός παραθύρου με ένα φτυάρι και μπούκαραν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ο ένας ληστής ακινητοποίησε τον 70χρονο αρχιτέκτονα και οι άλλοι δύο ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και ακινητοποίησαν την 66χρονη πριν προλάβει να τηλεφωνήσει στο 100. Την κατέβασαν στο ισόγειο μαζί με την άντρα της και όση ώρα ο ένας ληστής τους σημάδευε με το πιστόλι οι άλλοι δύο έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι και βρήκαν χρήματα και κοσμήματα.

Φεύγοντας πήραν και τα κλειδιά του τζιπ του ζευγαριού με το οποίο διέφυγαν.

  Όπωςδήλωσε στο Newsit o οικογενειακός φίλος του ζευγαριού κύριος Σοέλ Αμπέτ, αρχιτέκτονας από την Παλαιστίνη που ζει 30 χρόνια στην Ελλάδα και είναι αυτός και τα παιδιά του πολιτογραφημένοι Έλληνες "πρέπει οι νόμοι να γίνουν αυστηρότεροι. Εγώ είμαι αποφασισμένος να πάρω τον νόμο στα χέρια μου για να προστατέψω την οικογένειά μου".

Δήλωση - Κάλεσμα της Κατερίνας Περλεπέ για τις εκλογές

Η υποψήφια βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη, σε δήλωσή της για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, αναφέρει:

«Καλώ τους ψηφοφόρους του Νομού μας, τους πολίτες που ανήκουν και πιστεύουν στην Δημοκρατική Παράταξη, να δώσουν με την ενεργό συμμετοχή τους και τη ψήφο τους, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορέσει να υπάρξει Κυβέρνηση που θα δώσει πραγματική λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της Κοινωνίας.

Η ευθύνη του κάθε κόμματος είναι τεράστια για την αντιμετώπιση της πιο δύσκολης συγκυρίας που γνώρισε ο τόπος μας στην πρόσφατη ιστορία του. Το ΠΑΣΟΚ με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί, θα συμβάλλει αποφασιστικά και καθοριστικά στην υπέρβαση της κρίσης και των αδιεξόδων, για να μπορέσει να εκπληρώσει αυτό του το καθήκον με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση, ας δώσουμε όλοι το καλύτερό μας εαυτό, ενισχύοντάς το με όλες μας τις δυνάμεις, στη μεγάλη μάχη των εκλογών της 17ης του Ιούνη».

Κλέφτης στα χέρια εξαγριωμένων πολιτών!

Ρήμαζε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά η κατάληξη ήταν για τον ίδιο εφιαλτική


Στα πράσα πιάστηκε χθες το βράδυ (04-06-2012) ένας 32χρονος κλέφτης που είχε βγει... παγανιά ρημάζοντας αυτοκίνητα σε υπαίθριο χωρο στάθμευσης στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, ο 32χρονος αφαίρεσε απο το πάρκινγκ ιδιοκτησίας 50χρονου έξι ζάντες αυτοκινήτων χρηματικής αξίας 200 ευρώ.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, στη συνέχεια αφού έσπασε υαλοπίνακα σταθμευμένου παρκαρισμένου αυτοκινήτου, με σκοπό να αφαιρέσει τσάντα που βρισκόταν στο εσωτερικό του, έγινε αντιληπτός από αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Ποιοι οργανισμοί στην Εύβοια και στην Στερεά Ελλάδα ζητούν άτομα για εργασία

Δείτε ποιοι οργανισμοί στην Εύβοια και γενικότερα στην Στερεά Ελλάδα ζητούν άτομα για εργασία με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. 

Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν τα στοιχεία επικοινωνίας των Δικαιούχων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην περιοχή τους, στον πίνακα που ακολουθεί:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  

1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ konistra@hotmail.com 2222058118

2. ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ aikapap@yahoo.com 2223026271/2221037444

3. ΚΜΟΠ kmop@kmop.gr 2103637547

4. ΙΝΕ ΓΣΕΕ vpapa@inegsee.gr 2103327773/ 2103304452

5. ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ machikoloutsou@gmail.com 2221060310/2221080222

6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ imichos@ate.gr 223106662 /2231030326

7. ΒΙΟΖΩ bod@biozo.org 2105222323/ 6979734591

8.ΕΟΠ info@eop.org.gr 2410554443

9.ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ekpsfoki@otenet.gr 2265022924

Βαρνάβας: Εισαι ντίλερ συμφερόντων – Λοβέρδος: Άνανδρε παριστάνεις το γιατρό

Με ύβρεις συνεχίστηκε η κόντρα στο χώρο της Yγείας με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του πρώην υπουργού Υγείας αποκαλώντας τον ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων. Η παρέμβαση του κ. Λοβέρδου ήταν άμεση και αποκάλεσε τον κ.Βαρνάβα άνανδρο που παριστάνει τον γιατρό.


Η κόντρα των δύο στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ άναψε για τα καλά όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, δια τηλεφώνου, υποστήριξε πως ο Δημήτρης Βαρνάβας το παίζει γιατρός, για να του απαντήσει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών πως αυτός είναι γιατρός και δεν το έπαιζε υπουργός, όπως έκανε ο κ.Λοβέρδος με τους 46 παρατρεχάμενούς του. «Διέλυσες το ΕΣΥ και δεν ντρέπεσαι να εμφανίζεσαι ενώπιον του Ελληνικού λαού. Είσαι ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων», του είπε χαρακτηριστικά!

Ο πρώην υπουργός εξοργισμένος αποκάλεσε δειλό, ψεύτη, συκοφάντη και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον κ.Βαρνάβα και τον κάλεσε να αποδείξει με στοιχεία αυτά που είπε εναντίον. Τον προκάλεσε να πει δημοσίως και να κατονομάσει τα συμφέροντα για τα οποία τον κατηγόρησε.

Ο κ.Βαρνάβας επέμενε όμως προκαλώντας τον Ανδρέα Λοβέρδο αν θέλει να του κάνει μήνυση, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προτίμησε να δώσει σε τοκογλύφους 430 εκατομμύρια ευρώ και να αφήσει «να ψοφίσει το σύστημα Υγείας».

Ιστιαία: Ο εγγονός βρήκε τον παππού του νεκρό, σε θάμνους!

Σοκαρισμένος ο νεαρός που έπεσε πάνω στο άψυχο σώμα του ανθρώπου, που τον μεγάλωσε...


Ο παππούς είχε εξαφανιστεί εδώ και τρεις μέρες και οι δικοί του άνθρωποι έψαχναν νύχτα και μέρα, με την ελπίδα να τον βρουν ζωντανό.

Δυστυχώς όσο οι ώρες περνούσαν, τόσο πιο πολύ έσβηναν οι ελπίδες. Χθες (04-06-2012) καθώς ο 33χρονος εγγονός του, έψαχνε σε απομακρυσμένη περιοχή, βρήκε μέσα στους θάμνους το άψυχο σώμα του παππού του.

Κάλεσε σε βοήθεια και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιστιαίας, η σωρός του όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evianews.com, έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Οι 10 πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η «διαρροή μυαλών» στο εξωτερικό είναι μία πραγματικότητα για την Ελλάδα. Το Εures, η ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη για τα βιογραφικά, γεμίζει όλο και περισσότερο ενώ διπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο οι αιτήσεις.

Στη χώρα μας, για πρώτη φορά ο αριθμός των βιογραφικών που κατατέθηκαν για το εξωτερικό είναι μεγαλύτερος από εκείνων που έχουν κατατεθεί για εργασία στην Ελλάδα και μάλιστα ολοένα και αυξάνεται!

Σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι Έλληνες στρέφονται όλο και περισσότερο στην αναζήτηση εργασίας σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιο είναι όμως το κλειδί για την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα στα Νέα, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό ενώ ακολουθεί η διαχειριστική εμπειρία έργων, κοινώς το λεγόμενο «project management».
Αναλυτικά η λίστα έχει ως εξής:
  1. Εργασία στο εξωτερικό, εμπειρία.
  2. Διαχείριση σχεδίων, εμπειρία.
  3. Εμπειρία επιστάτη
  4. Έρευνα
  5. Τηλεργασία
  6. Γλώσσα προγραμματισμού Java
  7. Γλώσσα προγραμματισμού C++
  8. AutoCad αρχιτεκτονικό πρόγραμμα
  9. Ειδίκευση μηχανολογίας, μηχανικός
  10. Γλώσσα προγραμματισμού Java-script
Ως υπήκοοι κράτους-μέλους της Ε.Ε.,οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να εργαστούν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ένωσης ακόμα και στο δημόσιο τομέα. Χρειάζεται όμως προσοχή στο θέμα της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων αφού σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο ενδιαφερόμενος, ίσως χρειαστεί να υποβάλλει αίτηση αναγνώρισης στις υπηρεσίες της χώρας που επιθυμεί να εργαστεί.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ οι επαγγελματικοί τομείς στους οποίους υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον «μετανάστευσης» είναι:
  1. Διοίκηση, οικονομία, νομικά
  2. Πωλήσεις, αγορές, εμπορία (marketing)
  3. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, κυλικεία
  4. τεχνικές εργασίες
  5. Πολιτισμός, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχέδιο
  6. Πληροφορική /ΤΠ
  7. Κατασκευές
  8. Μεταφορές
  9. Παιδαγωγική εργασία
  10. Βιομηχανική παραγωγή
Για την καλύτερη ενημέρωση όσων θέλουν να εργαστούν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. , η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει οδηγό που περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες και προϋποθέσεις για στοχευμένη αναζήτηση εργασίας.

Ξεσήκωσε τους πάντες η Ξένια Βέρρα στον Πούρνο της Εύβοιας

Η αυθεντική δημοτική και λαϊκή διασκέδαση, το "πανηγύρι" όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε είναι η καλύτερη έκφραση του ξεσπάσματος του λαού μας. Γιατί δεν διασκεδάζουμε μόνο στις χαρές. Ακόμα και τις δύσκολες μέρες που περνάμε , το τραγούδι και ο χορός είναι το "βάλσαμο" της ζωής μας.  
 
Η "Θεά"  της βραδιάς Γωγώ Χριστοδούλη
Το Σάββατο βράδυ 2 Ιουνίου, ο πολιτιστικός σύλλογος Πούρνου, άνοιξε την αυλαία με το πρώτο πανηγύρι της περιοχής Διρφύων - Μεσσαπίων, με αφορμή την γιορτή του Αγίου Πνεύματος, καλώντας την Ξένια Βέρρα με το συγκρότημα της, για την διασκέδαση των κατοίκων του χωριού, αλλά και της γύρω περιοχής. 
 
Η "φωνάρα" Ξένια Βέρρα
Ο Πουρνιώτης τραγουδιστής Χριστόδουλος Μετοχιάτης, άνοιξε το πρόγραμμα, καλωσορίζοντας όλο τον κόσμο, ευχαρίστησε τους χορηγούς και έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά του συλλόγου για την επιλογή τους, αλλά και για τον αγώνα που έκαναν για να στηθεί όλο αυτό το σκηνικό.  
 
Ο Χριστόδουλος Μετοχιάτης, από τον Πούρνο "έπαιζε σε δικό του γήπεδο"...
Ακόμα και ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιάννης Μπουροδήμος έδωσε το παρόν του. Και φυσικά δεν έλειψε ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ, που μας έστειλε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Μάθε τι χρωστάς στην εφορία με ένα κλικ

Από το σπίτι ή το γραφείο και χωρίς να πηγαίνουν στα γκισέ της εφορίας, θα μπορούν πλέον οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για το ποσό που χρωστάνε στο δημόσιο, αρκεί να κάνουν ένα κλικ στον υπολογιστή τους.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι φορολογούμενοι μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης link.minfin.gr/eidop και με τη χρήση των κωδικών του taxisnet, θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αναλυτικά τις οφειλές τους -φόροι, ληξιπρόθεσμες οφειλές-, πριν να τους έρθουν τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα δίνει στους φορολογούμενους και έναν ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, για κάθε μια από τις οφειλές του, όπως αυτές παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα. Έτσι, ο φορολογούμενος εάν το επιθυμεί, θα μπορεί είτε να πληρώσει τον φόρο μέσω web banking. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τυπώσει το σχετικό σημείωμα και να καταβάλει το ποσό στην τράπεζα ή στην εφορία.

Αλωνάκι: Με αμαξοστοιχία τη λαϊκή μας παράδοση

Η μεγάλη γιορτή του συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Το Αλωνάκι", πλησιάζει.


Το διήμερο 24-25 Ιουνίου (Κυριακή-Δευτέρα) το θέατρο Ορέστη Μακρή ,- που βρίσκεται κοντά στη γειτονιά  στ’ Αλώνακι-, θα πλημμυρίσει από ήχους , χορούς , φορεσιές και χρώματα.

Τα μέλη του Συλλόγου, με πολύ μεράκι , κέφι και αγάπη, θα μας σεργιανίσουν σε διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και θα μας ταξιδέψουν σε εποχές , αλλοτινές και σημερινές, διαχρονικές και πάντα επίκαιρες.

Κι όλα αυτά, τραγουδώντας , χορεύοντας αλλά και... παίζοντας…

Σκοποί και μελωδίες του κλαρίνου , της γκάιντας , του βιολιού , της τσαμπούνας , της λύρας, του ζουρνά και άλλων λαϊκών μας οργάνων, θα συντροφεύσουν τη μεγάλη μας παρέα, δίπλα στην Αρέθουσα.

Με αμαξοστοιχία λοιπόν τη λαϊκή μας παράδοση ,μηχανοδηγό την αγάπη μας γι’ αυτή , καύσιμο το μεράκι και το κέφι κι επιβάτες όλους εμάς , σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε μαζί….

Το διήμερο της γιορτής μας περιλαμβάνει, τραγούδια από τις ομάδες δημοτικού τραγουδιού του συλλόγου.
Χοροί και σκοποί από την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την Βόρεια και Δυτική Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία. την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τον Πόντο, την Καππαδοκία τη Μ. Ασία, τη Χίο, την περιοχή Σερρών και άλλα...

"Με του χορού το πάντρεμα ... Ελλήνων συναπάντημα."

Ακόμη, θα εκτεθούν χειροποίητες κατασκευές των τμημάτων χειροτεχνίας του Συλλόγου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Παπαναστασίου Βαγγέλης, κλαρίνο, γκάιντα, τσαμπούνα, φλογέρα, ζουρνάς
Σαραντίδης Βαγγέλης: Βιολί
Ηλιάδης Ιάκωβος: Λαγούτο
Ακριβόπουλος Λάζαρος: Κρουστά
Αγγελιδάκης Βαγγέλης: Λαούτο (Κρήτη)
Κορναράκης Μανώλης: Λύρα, βιολί (Κρήτη)
Γάκος Ηλίας: Τραγούδι
Κουτσαγγελίδης Μάνος: Κανονάκι. Τραγούδι
Καρασσαβίδης Δημήτρης: Τραγούδι, κεμετζέ
Μπρέμπος Σπύρος: Τραγούδι
Σπανού Σταυρούλα: Σαντούρι
Αθανασιάς Τάσος: Ακορντεόν
Μπάλιος Παναγιώτης: Ζουρνάς
Μίσσας Γεώργιος: Ζουρνάς

Είσοδος ελεύθερη

Υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ

Ρουβάς-«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξηγήσει τι σημαίνει το να πάμε στην δραχμή»

Οι παιδικές αναμνήσεις του να μεγαλώνει σε ένα σπίτι γεμάτο ποντίκια και με την στέγη να στάζει, το γεγονός ότι θεωρούσε τον εαυτό του άσχημο και τον πόσο τον ταλαιπώρησε η Κάτια Ζυγούλη είναι μερικά από τα πολλά που είπε ο Σάκης Ρουβάς ως καλεσμένος χθες το βράδυ στην τελευταία φετινή εκπομπή του ΟΛΑ. Εκεί δηλαδή όπου πήρε για πρώτη φορά σαφή πολιτική θέση.
« Τι σημαίνει να βγούμε από το ευρώ και να πάμε στη δραχμή. Εξηγείστε το στον κόσμο. Να μας πουν αυτό που θα συμβεί. Μην μας λένε πως έχουν εναλλακτικό σχέδιο. Να σκεφτούν όλοι πιο είναι το καλό όλων μας, γιατί η ιστορία θα τους κρίνει», δήλωσε συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ o Σάκης Ρουβάς στον Θέμο Αναστασιάδη.
Ενώ γενικότερα για τους πολιτικούς σχολίασε εκνευρισμένος «Από τη μια τρομοκρατία και από την άλλη λόγια στον αέρα. Πρέπει όλοι να μας πούνε αυτά που πιστεύουνε. Πρέπει να σταματήσουν να μας φέρονται σαν παιδάκια. Έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε. Πρέπει να μας πούν όλη την αλήθεια τώρα. Την τελευταία στιγμή. Γιατί την επόμενη μέρα θα προκύψει η αλήθεια. Να μας πουν την πραγματικότητα. Μην ποντάρουν μόνο στην ελπίδα. Ας μας πουν και τι σημαίνει αυτή».
Εντυπωσιακό ήταν πως για πρώτη φορά μίλησε αναλυτικά για το πόσο δύσκολα παιδικά χρόνια πέρασε «Υπήρξαν πάρα πολύ κακές μέρες. Υπήρχε κρύο, δεν υπήρχε πολύ φαί, και έμπαινε νερό από το ταβάνι χωρίς να υπάρχει θέρμανση. Και ποντίκια να τρέχουν πάνω κάτω στο σπίτι. Υπήρξαν μέρες που πείναγα. Αυτό δεν ήταν το καθημερινό. Αλλά υπήρξαν».
Το ίδιο ειλικρινής υπήρξε και για την σχέση του με την Κάτια Ζυγούλη «Είναι πολύ μεγάλη ιστορία με την Κάτια. Δεν ήταν εύκολο να την προσεγγίσω. Με βασάνισε. Και μετά με πλάκωσε και στα χαστούκια», αναφερόμενος στο γνωστό γύρισμα διαφημιστικού εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που τους έφερε κοντά «Στην αρχή η Κάτια με χαϊδευε. Δεν με χαστούκιζε. Αλλά τσούκου τσούκου, κοκκίνισε το μάγουλο μου. Καταλήξαμε να κάνουμε το ίδιο γύρισμα 30 φορές. Και την επόμενη μέρα, αναγκαστήκαμε και το ξεκινήσαμε όλο από την αρχή γιατί ο βοηθός του σκηνοθέτη είχε κάνει λάθος και είχε βάλει ανάποδα το φίλμ. Στο τέλος, με κάθε χαστούκι που έπεφτε ζαλιζόμουνα».
Τέλος, μίλησε για το μεγαλύτερο «στρίμωγμα» που έφαγε στη ζωή του («Πάρα πολύ δύσκολη στιγμή ήταν όταν έκανα τη συναυλία στην Κύπρο στην πράσινη γραμμή. Είχα πολύ αγνές προθέσεις και όλο αυτό κατέληξε σε ένα τρομαχτικό πόλεμο. Για ένα διάστημα έτρωγα ντομάτες και πέτρες. Έφυγα, πήγα Αμερική, γύρισα μετά από ένα χρόνο, έκανα καινούργιο δίσκο, και όλα ήταν μέλι γάλα μετά»), καθώς επίσης και το τι πίστευε για τον εαυτό του όταν πήγαινε γυμνάσιο («Στο Γυμνάσιο νόμιζα ότι ήμουν κοντός, ότι δεν έχω ωραία μαλλιά, και θυμάμαι ότι συνέχεια άκουσα πως είμαι γλυκό παιδί και έχω ωραίο χαμόγελο»).

Πλαζ «Αστέρια»: Μια «πονεμένη» ιστορία

Πλαζ «Αστέρια»… μια «πονεμένη» ιστορία που είχε αρχή αλλά… δείχνει να μην έχει τέλος. Ακούσαμε πως σύντομα θα είναι και πάλι έτοιμη σύντομα, δηλαδή το ερχόμενο καλοκαίρι. Να το ευχηθούμε, γιατί κάποιοι το απεύχονται!

Το σίγουρο είναι ότι, όποτε και να ολοκληρωθεί το έργο, θα είναι μεγάλη «ανάσα» για τη Χαλκίδα και τους κατοίκους της για πολλούς λόγους.

Το πώς θα λειτουργήσει είναι και αυτό ένα μεγάλο θέμα, όμως, ας γίνει με τον όποιο τρόπο γιατί… και η οικονομία θα βοηθηθεί και η πόλη θα αναβαθμιστεί.

 eviaroom.gr

Φτιάξ’το μόνη σου: Καλοκαιρινό χτένισμα γι’ όλη την ημέρα

Ένα καλοκαιρινό χτένισμα γι’ όλη την ημέρα ,με το οποίο θα είσαστε περιποιημένη και όμορφη σας προτείνει, το www.Life2day.gr

Φτιάξ’το μόνη σου και εύκολα ακολουθώντας τις πιο κάτω οδηγίες...

1. Λούσε τα μαλλιά σου και στέγνωσε τα με το πιστολάκι.

2. Άπλωσε αφρό για να δώσει ελαστικότητα στα μαλλιά

3. Πάρτε το ψαλίδι για τις μπούκλες, κάντε χωρίστρα στο πλάι, πάρτε μια τούφα από τα μπροστινά μαλλιά τυλίξτε στο ψαλίδι από αριστερά προς τα δεξιά. Κράτα την για λίγο με το ψαλίδι.

4. Αμέσως μετά τυλίξτε την τούφα στο δάκτυλό σας και στερεώστε την με ένα τσιμπιδάκι στο κεφάλι σου.

5. Κάντε το ίδιο με μια άλλη τούφα αλλά γυρίστε τα μαλλιά σε αντίθετη κατεύθυνση με την πρώτη, έτσι ώστε όταν θα απελευθερωθούν να μην κολλήσουν μεταξύ τους και να φαίνονται πιο ανέμελα.

6. Συνεχίστε μέχρι να ολοκληρώσετε όλα τα μαλλιά σας.

7. Αφού τελειώσετε ψεκάστε τα μαλλιά σας με λακ και να κρατήσουν περισσότερο.

8. Μετά από 30 λεπτά (μπορείτε και περισσότερο για καλύτερο αποτέλεσμα) βγάλτε τα τσιμπιδάκια και χτενίστε τα μαλλιά σας με τα δάχτυλα.

9. Ψεκάστε με σπρέι και είστε έτοιμες, με τις όμορφες μπούκλες να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

life2day.gr

VIDEO: Αυτή είναι η Miss USA 2012

Η Olivia Culpo ή αλλιώς Miss Rhode Island στέφθηκε Miss USA 2012 στο διαγωνισμό ομορφιάς που έγινε την Κυριακή. 

 

Η 20χρονη φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Βοστώνης θα εκπροσωπήσει την Αμερική στα καλλιστεία της Miss Υφήλιος.

Χαλκίδα: Παραλία... δαγκωτό - Γέμισαν οι πλαζ!

Τι και αν μας βομβαρδίζουν με την κρίση, τι και αν μας λένε ότι θα επιστρέψουμε στην δραχμή, ο κόσμος φαίνεται πως πλέον κουράστηκε από όλα και είπε να βγει για μια βουτιά.

Παρόλο που χτες, του Αγίου Πνεύματος, πολλοί δουλεύουν, ωστόσο από το πρωί οι παραλίες της Χαλκίδας γέμισαν από κόσμο. Μικρά παιδάκια πήραν τα κουβαδάκια τους και έτρεξαν να παίξουν με την άμμο.

Οι πιο μεγάλοι βρήκαν ευκαιρία να παίξουν με τις ρακέτες τους ή να αράξουν πίνοντας το καφεδάκι τους.
Πάντως αν η Κυριακή των εκλογών έχει τέτοιες θερμοκρασίες, σίγουρα ο κόσμος θα ψηφίσει... παραλία δαγκωτό!

VIDEO: Γιατί τη ζηλεύει ο Κρατερός;

Η Κατερίνα Καραβάτου ήταν προσκλεκλημένη στην εκπομπή "Πρωινό mou". Μίλησε για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η κόρη, που είναι σχεδόν εννέα μηνών, αλλά και πως επηρεάστηκε η σχέση της με τον σύζυγό της, Κρατερό Κατσούλη.

"Δεν έχω καταλάβει καθόλου πως πέρασε ο καιρός" λέει η Κατερίνα για την κόρη της και συνεχίζει "Τώρα, έχουμε γίνει μαμά και κόρη"...

Σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα αν ο Κρατερός Κατσούλης είναι χαζομπαμπας, λέει πως: "Είναι πολύ τρυφερός μπαμπάς ο Κρατερός".

Γιατί τη ζηλεύει ο Κρατερός; Για ένα πράγμα, που δεν μπορεί να κάνει εκείνος: για το θηλασμό!

Τι λέει για τη σχέση τους; "Τον Κρατερό τον αγαπώ πάρα πολύ! Αν δεν υπήρχε ο Κρατερός δεν θα υπήρχε η μικρή".

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή...

VIDEO: Η βάφτιση του Γιάννη Λιάγκα

Στην πανέμορφη Τήνο, η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας, έζησαν μια από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής τους : τη βάφτιση του μονάκριβου γιου τους Γιάννη, με νονούς τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον γυναικολόγο της Φαίης Σκορδά,Θάνο Παράσχο.

Η μαμά Φαίη που έλαμπε από ευτυχία, αποκάλυψε ότι χόρεψαν μαζί με τον νεοφώτιστο Γιάννη, το τραγούδι του Μάριου Φραγκούλη "Ο μικρός πρίγκιπάς" που είναι και το νανούρισμα, που λέει η Φαίη στον μικρό για να κοιμηθεί.

Ανάμεσα στους 100 προσκεκλημένους, ήταν η Ράνια Θρασκιά και ο σύζυγός της, Ανδρέας Φωτόπουλος, η Σταματίνα Τσιμτσιλή με τον σύζυγό της Θέμη Σοφό, η Όλγα Λαφαζάνη με τον σύζυγό της Νίκο Οικονόμου καθώς και σύσσωμη η ομάδα της εκπομπής "Πρωινό mou".

Η μπομπονιέρα ήταν εντυπωσιακή: μια διάφανη τσάντα θαλάσσης, γεμάτη με γλυκίσματα, ενώ η διακόσμηση που κάθε της λεπτομέρεια είχε επιμεληθεί η Φαίη Σκορδά, ήταν στους τόνους του λευκού και του σιέλ.

Ο ουρανός γέμισε πυροτεχνήματα και το γλέντι τέλειωσε στις 2 τα ξημερώματα.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Ελένη"...

Standard & Poor's: «Μία στις τρεις πιθανότητες η Ελλάδα να βγει από το ευρώ»

Τουλάχιστον μία στις τρεις είναι οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολογήσεων Standard & Poor's.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει πως μια τέτοια εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει την οικονομικά «εύθραυστη» Ελλάδα σε χρεοκοπία και σημειώνει πως ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν δυνατό σε περίπτωση που η χώρα «απορρίψει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα με συνέπεια την ακύρωση της εξωτερικής χρηματοδότησης».

«Μία τέτοια εξέλιξη κατά τη γνώμη μας θα έβλαπτε σοβαρά την οικονομική και δημοσιονομική θέση της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα και ενδεχομένως θα οδηγούσε σε μία ακόμη ελληνική χρεοκοπία», σημειώνει η S&P.

Η κυρία οδηγούσε με... 110 κιλά χασίς!

Ο λόγος για μια 24χρονη η οποία συνελήφθη και... όπως αποκαλύφθηκε, είναι μέλος οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια. Αναζητούνται άλλα δύο μέλη του κυκλώματος.

Η γυναίκα που είναι από την Αλβανία, συνελήφθη χθες το πρωί, στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κεφαλόβρυσου – Κακόλλακου.

Οι αστυνομικοί τη σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε τέσσερις σάκους, που περιείχαν 101 δέματα με χασίς, βάρους 110.085 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η 24χρονη είναι μέλος οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, αποτελούμενο τουλάχιστον από δύο ακόμη συμπατριώτες της .
Όπως προέκυψε από την εξέλιξη των ερευνών, το συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκεται και σε άλλες δύο υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα:
- Στη διακίνηση ποσότητας χασίς βάρους περίπου 106 κιλών το πρωί της 28ης Μαΐου, σε δασώδη έκταση στο Ωραιόκαστρο Ιωαννίνων που είχαν βρεθεί από αστυνομικούς «σε καβάντζα» τέσσερις σάκοι με χασίς βάρους 106.690 γραμμαρίων.

- Στη διακίνηση ποσότητας χασίς βάρους 111 κιλών (που όπως προέκυψε, 23χρονος αλλοδαπός, μέλος του κυκλώματος, ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, το οποίο την 23-05-2012 είχε εντοπιστεί εγκαταλελειμμένο στo 3 o χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κεφαλοβρύσου - Ιωαννίνων και έμφορτο χασίς κάνναβη βάρους 111.190 γραμμαρίων).

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο κάνει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

BINTEO - Μένει σε αεροπλάνο της Ολυμπιακής

Σε ένα παροπλισμένο Boeing 727 της Ολυμπιακής μένει ένας Αμερικανός σε δάσος στο Όρεγκον των ΗΠΑ

Ο Μπρους Κάμπελ, αγόρασε το αεροσκάφος, το μετέφερε στο δάσος και το μετατρέπει σιγά σιγά σε σπίτι.Ήδη έχει ανακαινίσει την τουαλέτα και έχει αφαιρέσει τα καθίσματα από το αεροσκάφος.

Όπως λέει ο ίδιος στο ρεπορτάζ του CNN, επιθυμεί να ανοίξει το δρόμο και για άλλους που θέλουν να κάνουν τα δικά τους "αεροπλανόσπιτα".


Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Τσίπρας στην Λιβαδειά

«Ο ελληνικός λαός δεν θα παραδοθεί αμαχητί, επειδή Σαμαράς και Βενιζέλος έβαλαν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους. Από τις 18 Ιουνίου θα προχωρήσουμε χωρίς μνημόνιο», ανέφερε κατά την ομιλία του στην Λιβαδειά ο Αλέξης Τσίπρας.

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

ΒΙΝΤΕΟ - Αφήνουν ενέχυρο το ΙΧ

Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών αδυνατώντας να πληρώσουν τον λογαριασμό, αφήνουν τα οχήματά τους στο συνεργείο. 

 

Από την άλλη, οι φανοποιοί ζητούν προκαταβολικά προεξόφληση του λογαριασμού, με ρίσκο να χάσουν την πελατεία τους.

Έλληνας επιχειρηματίας «σέρνει» στα δικαστήρια τον Κέβιν Κόστνερ

Σε δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης θα λύσει τις διαφορές του με τον Κέβιν Κόστνερ ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Σπυρίδων Κοντογούρης, ο οποίος κατηγορεί το διάσημο ηθοποιό για εξαπάτηση.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, η διαμάχη μεταξύ των δύο αντρών ξεκίνησε πέρυσι, κατά τη διάρκεια της κρίσης στον κόλπο του Μεξικού εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκάλεσε η BP. Τότε, ο Κόστνερ είχε παρουσιάσει ένα θαυματουργό μηχάνημα καθαρισμού, το οποίο μάλιστα είχε χαρακτηριστεί από τα Μέσα ως «η λύση του Κόστνερ». Ο ηθοποιός κλήθηκε να μιλήσει επί του θέματος ακόμα και στο Κογκρέσο, γεγονός που έπεισε την BP να χρηματοδοτήσει το όλο εγχείρημα με περισσότερα από 18 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, τόσο ο Έλληνας επιχειρηματίας, όσο και ο καλός του φίλος, ηθοποιός και σκηνοθέτης Στίβεν Μπάλντουιν, δεν ενθουσιάστηκαν καθόλου με την επιτυχία του Κόστνερ, καθώς όπως υποστηρίζουν στην κοινή τους αγωγή εναντίον του ηθοποιού, τους έπεισε να πουλήσουν τις μετοχές που είχαν στην εταιρεία κατασκευής του μηχανήματος, χωρίς να τους ενημερώσει για την επένδυση της BP, η οποία βρισκόταν στα σκαριά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...