Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αποστόλου: Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί τομάτας της Εύβοιας

Ο βουλευτής  Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναπτύσσοντας στη Βουλή την Επίκαιρη Ερώτηση, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, με θέμα: Απαιτείται η  άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών τομάτας στην Εύβοια, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Σε καλλιέργειες ντομάτας στο νομό Εύβοιας και συγκεκριμένα στους Στρόπωνες, στο Δύστο και στο Μαντούδι εμφανίστηκε εξωγενής φυτοπαθολογική προσβολή όπου οι ψεκασμοί και όλα τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν δεν προσέφεραν καμία προστασία.

Η ολοκληρωτική καταστροφή όμως επήλθε από τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις στις αρχές του μήνα Οκτώβριου. Έτσι η παραγωγή σε ντομάτες που είχαν περισώσει οι καλλιεργητές πάνω στα φυτά καταστράφηκε λίγο πριν τη συλλογή της, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να υποστούν ολοκληρωτική απώλεια στο  εισόδημά τους.

Το γεγονός αυτό  διαπιστώθηκε για τους Στρόπωνες και από αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ. Η τεκμηρίωση της ζημιάς πρέπει να έχει γίνει από τις υπηρεσίες σας και οπωσδήποτε ξεπερνά το απαιτούμενο όριο για την ένταξή της σε καθεστώς ενισχύσεων.

Ανάλογη όμως συνολική ζημιά έχει γίνει και στις άλλες δύο περιοχές, στο Δύστο και στο Μαντούδι. Όφειλαν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να τις επισκεφτούν και να τεκμηριώσουν τις ζημιές που δεν είναι μόνο φυτοπαθολογικές.

Εσείς μπορούσατε ακόμη και να τεκμηριώσετε ότι οι προσβολές αυτές έχουν αποκτήσει επιδημικό χαρακτήρα, αφού αφορούν πολλές και μεγάλες περιοχές της Εύβοιας και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία αυτών των περιοχών .

Σας καταθέτω σχετική εργαστηριακή εξέταση από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο που θα σας βοηθήσει σ’ αυτό, μια και αποδεικνύει ότι για τη συγκεκριμένη ασθένεια, που ασφαλώς δεν ευθύνονται οι παραγωγοί, δεν υπάρχουν γνωστά θεραπευτικά μέσα.

Εξ’ άλλου το απαιτούμενο κατώτατο όριο του 30% των ζημιών για να μπουν στο καθεστώς των κρατικών ενισχύσεων είναι ένα δεδομένο που μπορεί να αποδειχθεί εύκολα, αφού οι ζημιές όπως εξάλλου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιβεβαιώνει ξεπερνούν το 60% (καταθέτω το σχετικό έγγραφο).

Εμείς πιστεύουμε ότι κατ’ αναλογία με άλλες συναφείς περιπτώσεις όπως η ακαρπία και η χαλαζόπτωση στην περιοχή της Ημαθίας, ο ΕΛΓΑ μπορεί να αποζημιώσει τους αγρότες των Στροπώνων, του Δύστου και του Μαντουδίου για την απώλεια της παραγωγής στις καλλιέργειες ντομάτας.

Και η απώλεια αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι προκλήθηκε από τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις στο σύνολό της, καλύπτοντας έτσι και την απώλεια της παραγωγής από μη ασφαλιζόμενους φυσικούς κινδύνους.

Πρόκειται για περιοχές που η καλλιέργεια της ντομάτας αποτελεί το μοναδικό εργαλείο απασχόλησης και εισοδήματος για τους κατοίκους. Και μάλιστα τη φετινή χρονιά που οι τιμές έπεσαν κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Είναι κρίμα να γίνει  αφορμή η συγκεκριμένη ζημιά να παρατήσουν μια προσπάθεια χρόνων που έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση ενός ελάχιστου εισοδήματος που τους επιτρέπει να μείνουν στα χωριά τους.»

Ο Αναγνωστάκης για την προσπάθεια για διεύρυνση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο

Εκτενή απάντηση παράθεσε το Υπουργείο  Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του  Πολίτη, στην ερώτηση 2544/10-10-2013, των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη και Μαρίας Γιαννακάκη, όπου διαφαίνεται συνολική αποδοχή των ερωτημάτων που τέθηκαν και θέληση για αντιμετώπιση του προβλήματος με ανάπτυξη συνεργασιών στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Στην απάντηση του, το Υπουργείο υπενθυμίζει αρχικά ότι η χώρα μας καταψήφισε την αναδιατύπωση του Κανονισμού 343/2003 για τα κριτήρια και τους μηχανισμούς προσδιορισμού του κράτους μέλους, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξέταση αίτησης ασύλου που έχει υποβληθεί σε κράτος μέλος από υπήκοο τρίτης χώρας (Δουβλίνο ΙΙ).

Συνεχίζει τονίζοντας ότι καταβάλλονται  προσπάθειες, για την προώθηση νομοθετικής  πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για ένα μόνιμο και αποτελεσματικό μηχανισμό μετεγκατάστασης, εντός της Ε.Ε. και τη χρήση μιας κλείδας κατανομής, για τη μετεγκατάσταση των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, βάσει κατάλληλων δεικτών, σχετικών με τις ικανότητες υποδοχής και ενσωμάτωσης του κάθε κράτους μέλους.

Αναφερόμενο στο επίπεδο συνεργασιών με άλλα κράτη μέλη της Μεσογείου, το Υπουργείο απάντα, πως επιδιώκει την ενίσχυση της συνεργασίας με όλα τα Μεσογειακά κράτη αναφορικά με τις προκλήσεις που θέτουν, η παράνομη μετανάστευση και το άσυλο στην περιοχή της Μεσογείου.

Τέλος το Υπουργείο δηλώνει, πως η χώρα μας θα δύναται να επιδιώξει, μια συνεκτικότερη προσέγγιση της αρχής της αλληλεγγύης σε ενωσιακό επίπεδο καθώς και στενότερη συνεργασία στη διαχείριση των συνόρων και στη μετανάστευση, με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Βράβευση του δημάρχου Ερέτριας Βασίλη Βελέντζα

Για την προσφορά του στην πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου μας


Μια ξεχωριστή διάκριση για την προσφορά του στον Πολιτισμό και την πολιτιστική ανάπτυξη της Ερέτριας, απέσπασε ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας  από το Διεθνή Πολιτιστικό 

Οργανισμό “Το Καφενείο των ιδεών” και τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικός Οκτώβρης Σαλαμίνας 2013” που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό “Το Καφενείο των ιδεών”. Εκτός από το δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, βραβεύθηκαν επίσης για

τη συμβολή τους στον Πολιτισμό οι δήμαρχοι:
Γιάννης Δεκαβάλλας ( Σύρου – Ερμούπολης),  Γιώργος Ιωακειμίδης  (Νίκαια – Ρέντη), Κωσταντίνος Τζανακούλης (Λάρισαίων), Νικόλαος Ζόρζος (Θήρας), Δημήτρης Δάβαρης, (Παιανίας), Νίκος Σαράντης (Αγίων Αναργύρων – Καματερού).
Enhanced by Zemanta

ΛΑΡΚΟ: Aπεργούμε - Οι ψεύτικες «ιστορίες επιτυχίας» (success story) …. Δεν πείθουν κανέναν

«Με την αβεβαιότητα θα έρθει η Ανάπτυξη;», θέτουν με ρητορικό τρόπο το ερώτημα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, μόλις λίγες ώρες μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του Α. Σαμαρά, που η λέξη ανάπτυξη κυριάρχησε και ο πρωθυπουργός την επανέλαβε αρκετές φορές, ως άμεσο στόχο στις αρχές του 2014.

Επειδή μάλλον οι διακηρύξεις του κ. Σαμαρά, δεν τους έχουν πείσει, αξιολογώντας τα όσα ζουν οι ίδιοι, συμμετέχουν στην αυριανή γενική απεργία και τονίζουν:

«Σας ενημερώνουμε ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Νοέμβρη 2013 θα πραγματοποιηθεί 24ΩΡΗ Γενική Απεργία  όπως αυτή έχει προκηρυχθεί από την ΓΣΕΕ.

Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ θα ξεκινήσει ώρα  06:00 την Τετάρτη 6/11/2013 και θα λήξει την Πέμπτη 7/11/2013 ώρα 06:00.

Οι ψεύτικες «ιστορίες επιτυχίας» (success story) …. .   Δεν πείθουν κανέναν!

Παρά τους περιορισμούς – τις δυσκολίες – τα εμπόδια – οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον Αγώνα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν όλες αυτές τις ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ – ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – τις καταστροφικές επιταγές των Μνημονίων – το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξει ΑΝΑΠΤΥΞΗ , με εξαθλιωμένους – εξοντωμένους εργαζόμενους και πολίτες .

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ  «SUCCES STORY» , ΜΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ !

Για ποιες «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ» προσπαθούν να μας πείσουν, όταν αυτή η Χώρα δεν παράγει τίποτα ; Πού να στηριχθεί η Ελλάδα; Στις στρατιές των ανέργων;

Στο κλείσιμο των βιομηχανιών; Στο ξεπούλημα των πάντων;

Στις αυτοκτονίες ; Υπάρχει πολίτης αυτής της Χώρας που να αισθάνεται ήσυχος για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του;

Υπάρχει εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ που να νιώθει ήσυχος για το μέλλον του και το μέλλον της εταιρίας ;

Αυτό είναι «ιστορία επιτυχίας » ; Η αβεβαιότητα για το μέλλον μας;

Με την αβεβαιότητα θα έρθει η Ανάπτυξη;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ , ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ
Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εργασία για όλους & όλες.
Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.
Δημοκρατικά Δικαιώματα».

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: 28.000 προσλήψεις 164 ειδικοτήτων με μισθό και ασφάλιση – Μάθε περισσότερα


Στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας. Οι προσλήψεις στις συγκεκριμένες θέσεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων, των δικαστηρίων, των Ταμείων και των Μητροπόλεων και αφορούν 5μηνες συμβάσεις.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Οι 28.000 θέσεις αφορούν άνεργους πτυχιούχους και απόφοιτους λυκείου από 164 ειδικότητες, οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλουν την αίτηση τους στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Μπορεί οι θέσεις εργασίας, αν αναλογιστεί κανείς τα φριχτά ποσοστά ανεργίας της χώρα μας, να είναι λίγες, ωστόσο το πρόγραμμα αναμένεται να δώσει χαμόγελα σε χιλιάδες νέους.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.000, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά ειδικοτήτων με πολυπληθέστερες τις διοικητικές και τεχνολογικές. Μεγάλος αριθμός θέσεων αφορά, επίσης, τις ειδικότητες πληροφορικής και ανθρωπιστικών επιστημών.

Οι επιτυχόντες θα εργαστούν για πέντε μήνες με αμοιβή 500 ευρώ και ασφάλιση.

Αναλυτικά η λίστα ΕΔΩ

Συμμετοχή αθλητών Special Olympics Εύβοιας στο 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο της ΑΘΗΝΑΣ

Oι αθλητές Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα λάβουν μέρος στον 31ο   Κλασσικό Μαραθώνιο της   ΑΘΗΝΑΣ  [Κ.Μ.Α] 

Ημερομηνία διεξαγωγής των Αγώνων :  Κυριακή  10  Νοεμβρίου 2013 .

Αγώνας  Δρόμου   Special   Olympics   1.000  μ    [1 χλμ.]
Συνάντηση  αθλητών / τριών  Πλατεία Συντάγματος
Ώρα  εκκίνησης :   09: 20  το πρωί μπροστά από τη Λεωφόρο Βας. Σοφίας  στο ύψος της Βουλής

Διαδρομή  :  Λεωφ. Βας. Σοφίας  - Ηρώδου Αττικού και τερματισμός στο πέταλο του Παναθηναϊκού   Σταδίου

Αριθμός συμμετεχόντων  αθλητών Οκτώ [8]

Oι αθλητές Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας που θα λάβουν μέρος είναι:
Ευαγγελία Γούναρη , Αθανάσιος   Κλειδωνάρης , Αικατερίνη  Κόντου, Γεώργιος   Μιχαηλίδης  , Αθανάσιος Στάμου ,  Παναγιώτης   Στάμου, Αλέξανδρος   Τσιμπούνης   , Παναγιώτα  Κονοβέση

Υπεύθυνες Γυμνάστριες–Συνοδοί : Κωνσταντίνα Ευαγγελινού &  Δέσποινα  Μούντριχα
                   Γυμναστής – Συνοδός : Στυλιανός   Τσάπατος

Συντονίστρια   του   Προγράμματος
Special  Olympics  Περιφερειακής  Ενότητας Εύβοιας
Ειρήνη Μερτζιάνη              

Ο Αναγνωστάκης για την κάλυψη κενών θέσεων στην εκπαίδευση

Απάντηση στην αναφορά 843/01-10-2013, του βουλευτή Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Αναγνωστάκη, έδωσε  το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών  από τα τμήματα ένταξης στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ανέφερε  την υποχρεωτική μετακίνηση 11 εκπαιδευτικών  από τμήματα ένταξης στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας. Το Υπουργείο αναφέρει ότι με την 129131/13-9-2013 Υ.Α. ,οι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν σε τμήματα ένταξης θα διατεθούν υποχρεωτικά για την κάλυψη των αναγκών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης.

Ενημερώνει επίσης ότι έχουν  πραγματοποιηθεί 36 προσλήψεις δασκάλων και 7 νηπιαγωγών για την κάλυψη των αναγκών των ΣΜΕΑΕ και των τμημάτων ένταξης στο νομό Εύβοιας, καθώς και 15 προσλήψεις δασκάλων και 3 νηπιαγωγών για την κάλυψη των αναγκών της Παράλληλης Στήριξης για το νομό της Εύβοιας.

Επισημαίνεται η έστω και αργοπορημένη διορθωτική κίνηση του Υπουργείου Παιδείας, ύστερα από τις σχετικές παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ με την Κάρμεν Ρουγγέρη


Ο Σύλλογος «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός»  ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους του ότι θα επισκεφθεί : 24   Νοεμβρίου   2013  ,  Κυριακή   πρωί  
τη Παιδική  Θεατρική Παράσταση της αγαπημένης μας  Κάρμεν  Ρουγγέρη, 
στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης   [ Πειραιώς 206]
ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ
[ Μια από τις πιο όμορφες  ιστορίες  της  μυθολογία μας ]

σε Κείμενο  - Σκηνοθεσία : Κάρμεν  Ρουγγέρη
Σκηνικά – Κοστούμια : Χριστίνα  Κουλουμπή
Στίχοι & Επιλογή Τραγουδιών από την παράδοση μας: Ανδρέας  Κουλουμπής

Γενική Τιμή  Θέατρο + μεταφορικό μέσο      15   Ευρώ


Αναχώρηση από τα αγάλματα εθνικής αντίστασης,παραλία Χαλκίδας στις9:15
Δηλώσεις  συμμετοχής   μέχρι  και   22  Νοεμβρίου
Πληροφορίες στο Γραφείο του Συλλόγου  τηλ.: 2221029139
Τρίτη,Παρασκευή 5:30–7:30 μ.μ.

Απατεώνες πωλούσαν άδειες «μαϊμού» για ανεμογεννήτριες και στην Εύβοια

Πρωτοφανή απάτη με κέρδη αρκετών χιλιάδων ευρώ είχε στήσει σπείρα τεσσάρων ατόμων που δρούσε σε σχεδόν όλη την χώρα.


Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει εταιρείες, μέσω των οποίων, προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και τα έπειθαν να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, έτσι ώστε να καταθέτουν αιτήματά τους προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, στη Λιβαδειά, δύο μέλη της σπείρας, ηλικίας 41 και 22 ετών Έλληνες, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο μέλη της, επίσης Έλληνες, ηλικίας 42 και 43 ετών.

Το κύκλωμα είχε καταφέρει να «αρπάξει» συνολικά 89.250 ευρώ, ενώ έως τώρα έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες!

Στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων και άλλων εγγράφων τα οποία διευκόλυναν την παράνομη δραστηριότητά τους.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες, έκαναν τις παράνομες «δουλειές» τους τουλάχιστον από τις αρχές του 2012. Οι δύο εταιρείες που είχαν φτιάξει, είχαν έδρα τους την Αττική και νόμιμοι εκπρόσωποί τους φέρονται να είναι ο 22χρονος και ο 42χρονος.

Μάλιστα, για να πείθουν τα θύματά τους για τη φερεγγυότητα της διαδικασίας, τα μέλη της σπείρας, τους γνωστοποιούσαν ψεύτικους αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Άνδρου και στην περιοχή της Άρτας, για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Η γνησιότητα των εγγράφων ερευνάται. Η σπείρα είχε απλώσει τα πλοκάμια της στις περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, Αυλίδας Ευβοίας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής. Σε βάρος του 41χρονου έχει σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, για να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Λιβαδειάς

"Μη αναστρέψιμη η κατάσταση στη SHELMAN", λένε οι εργαζόμενοι

"Δεν θα λειτουργήσει καμία μονάδα εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο όμιλος" τονίζει στο "R" ο Θανάσης Δεμερούτης, πρόεδρος των εργαζομένων στη μονάδα της Σέλμαν στη Χαλκίδα, μεταφέροντας -όπως διευκρίνισε- τα λεγόμενα του πρόεδρου του ομίλου, Α. Αδαμόπουλου.

Όπως τόνισε αποκλειστικά στο "R" ο Θ. Δεμερούτης, σήμερα καμία μονάδα δεν παράγει και ως εκ τούτου δουλεύει με το λιγοστό stock που έχει απομείνει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2010 που η εταιρεία πέρασε στην Alfa Wood το στοκ της σε εμπόρευμα άγγιζε τα 17 εκατ. ευρώ. Η κατάσταση κατά τον πρόεδρο των εργαζομέων στη Χαλκίδα, είναι τραγική και όπως φαίνεται μη αναστρέψιμη, ενώ μόνο οι οφειλές προς τους εργαζόμενους και τους απολυμένους έχουν φθάσει τα 8 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, όσον αφορά στη μονάδα της Σέλμαν στη Κομοτήνη, ο Θ. Δεμερούτης τονίζει ότι βρίσκονται σε επίσχεση 110 άτομα (από 220 άτομα που ήταν όταν η μονάδα βρίσκονταν σε πλήρη λειτουργία) ενώ στη μονάδα της Σέλμαν στην Χαλκίδα βρίσκονται σε επίσχεση 75 άτομα, ενώ τις καλές εποχές απασχολούνταν σε αυτή, 750 άτομα.


Πηγή:www.reporter.gr

00.09: Σεισμική δόνηση νοτιοδυτικά της Ιστιαίας.

Σεισμική δόνηση 3.9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00.09, τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιστιαίας.


Σύμφωνα με προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 5 χιλιόμετρα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...