Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Βορίδη με Σωμ.Ταξί Χαλκίδας

Κατευθείαν στα "βαθειά" το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ταξί Χαλκίδας.

Σήμερα, Τετάρτη 28 Μαρτίου, συναντήθηκε το νέο Δ.Σ.  του Σωματείου Ταξί Χαλκίδας με τον υπουργό Υποδομών κ. Βορίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα καυτά θέματα της Χαλκίδας αλλά και το φλέγον  θέμα των ταξί. Μαζί με τους συνδικαλιστές των ταξιτζήδων, ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αποσ. Βαρδακώστας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Χαλκίδας ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ο αντιπρόεδρος ΠΑΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ο Γραμματέας ΤΣΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ.

Οι συνδικαλιστές της Χαλκίδας συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο των Ταξιτζήδων Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Παύλος Ψωμιάδης: Φοβάμαι, θέλουν να με λυντσάρουν -Δεν πήγε σήμερα να δικαστεί

Για τις 5 Απριλίου διακόπηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου «Ασπίς» Παύλου Ψωμιάδη, για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να συνεχιστεί η λειτουργία της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια, ενώ η δεύτερη δίκη που είχε σήμερα, σχετικά με την εξαπάτηση επενδυτών της Ασπίς Capital, διακόπηκε για τις 10 Απριλίου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Από τη Χαλκίδα ξεκινά η άμεση αποφυλάκιση για όσους έχουν ποινή μέχρι 5 έτη

Όσοι έχουν καταδικαστεί με ποινή άνω των 5 ετών (κάθειρξη) δεν αποφυλακίζονται, ενώ αντίθετα αποφυλακίζονται όσοι έχουν ποινή μικρότερη των 5 ετών, αναφέρει σε γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.


Ειδικότερα, κατόπιν σχετικού ερωτήματος του προϊσταμένου των Φυλακών Χαλκίδας, ο κ. Κανελλόπουλος στην υπ' αριθμ. 3/2012 γνωμοδότησή του επισημαίνει ότι οι κρατούμενοι οι οποίοι εκτίουν ποινή που δεν υπερβαίνει τα 5 χρόνια απολύονται άμεσα σε εφαρμογή του Ν. 4043/2012, με διάταξη των κατά τόπους εισαγγελέων πλημμελειοδικών, εάν:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βαρδινογιάννης: Αγωγή «μαμούθ» σε Βγενόπουλο!

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατέθεσε αγωγή κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, ζητώντας το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση, με αφορμή τη συνέντευξη του Σεπτεμβρίου!

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

'Εφυγε ο αγωνιστής Ηρακλής Ποζίδης

Άλλος ένας, από την γενιά των "Λαμπράκηδων" έφυγε στις 27-3.

Ο Ηρακλής Ποζίδης, παιδί οικογένειας Αντιστασιακών, μεγαλωμένος με τα νάματα της Αριστεράς, όπως και όλη η οικογένεια, ήταν από τους μετρημένους, τότε, "Λαμπράκηδες" στη Χαλκίδα.

Βίωσε όπως πολλοί από τη γενιά μας, τις διώξεις, τις εξορίες και τις φυλακές των γονιών μας.

Αγωνίστηκε μέχρι το τέλος για μια καλύτερη και δημοκρατική πατρίδα.

Καλό σου ταξίδι Ηρακλή.

ΕΛΕΝΗ ΑΛΑΤΑ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Δημοσκόπηση-σοκ: Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ σε Α' και Β' Αθηνών

Μια δημοσκόπηση που θα προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ ενώ ταυτόχρονα δίνει ενθαρρυντικά μηνύματα στη Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από γνωστή εταιρία. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας σβήνει τα φώτα

Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας σβήνει τα φώτα γιατί σέβεται το περιβάλλον. Ο Δήμος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

"«H ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» Συμμετέχουμε !!!
Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 σημαίνει για τέταρτη χρονιά η Ώρα της Γης.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30 ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας σβήνει συμβολικά, από τις 8:30 έως τις 9:30, τον πλεονάζοντα διακοσμητικό φωτισμό σε δημοτικά κτίρια, μνημεία και πλατείες στέλνοντας ένα μήνυμα δράσης και συνειδητοποίησης.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμαστε όλοι μας να συμμετάσχουμε. Να γίνουμε πρεσβευτές της περιβαλλοντικής δράσης και της ελπίδας. Να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η σωτηρία του πλανήτη είναι στο χέρι μας".

Μυτιληναίος και Μότορ Οϊλ θέλουν να αγοράσουν την ΔΕΠΑ

Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κοινού με την εταιρεία «Μότορ ΟΪΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ» και την κοινών συμφερόντων εταιρεία «Μ ΚΑΙ Μ Ανώνυμη Εταιρεία Φυσικού Αερίου» για την εξαγορά του 100% του ομίλου ΔΕΠΑ 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παιδί και βιβλίο: Δίψα για μάθηση - αλλά πώς;

Open book icon
Open book icon (Photo credit: Wikipedia)
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των Πράξεων «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» πραγματοποίησε στη Χαλκίδα, στο 7ο Δημοτικό Σχολειό ημερίδα-σεμινάριο (21/3) εξάωρης διάρκειας για εκπαιδευτικούς και διευθυντές (δύο εκπαιδευτικοί ανά σχολική μονάδα),που υπηρετούν στα 32 ολοήμερα δημοτικά σχολεία με Ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των νομών Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.

Γενικός σκοπός της φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση του μικρού μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης του με το λογοτεχνικό βιβλίο.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε:

• Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας εκ μέρους του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου από το συντονιστή του προγράμματος Κώστα Κατσουλάρη, συγγραφέα
• Θεωρητική εισήγηση σχετικά με βασικές έννοιες της Φιλαναγνωσίας από την Θάλεια Καλαμπαλίκη, εκπαιδευτικό ,συγγραφέα, που είναι Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας
• Τέσσερα βιωματικά εργαστήρια προσέγγισης λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά από τους επιμορφωτές – συνεργάτες του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου Θάλεια Καλαμπαλίκη, Φανή Τσιαμπάση και Δήμητρα Χαντζάκου.

Την επιμόρφωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Γεώργιος Συρίμης και Βοιωτίας Γεώργιος Γκάρτσιος.

Enhanced by Zemanta

Πασίγνωστος παρουσιαστής εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικές αρχές όταν ανακάλυψαν ότι πασίγνωστος παρουσιαστής εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΤΕΕ Εύβοιας : "Κε Περιφερειάρχη στηρίξτε την Ευβοϊκή Πίστη"

Το Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας του ΤΕΕ με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας, Κλέαρχο Περγαντά ζητά τη στήριξη της Ευβοϊκής Πίστης με κατάθεση μέρους των διαθέσιμων χρημάτων στην Τράπεζα της Εύβοιας.


Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα στηρίζει την τοπική οικονομία.

Έχει στηρίξει και στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους Μηχανικούς του Νομού Ευβοίας, με χορήγηση εγγυητικών επιστολών, χορηγήσεων και άλλων διευκολύνσεων.

Η σημασία της στήριξης που παρέχεται γίνεται αισθητή ιδιαιτέρως σήμερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε και χαρακτηρίζονται από μηδενική ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις.

Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον η Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας δίνει τη δυνατότητα σε αρκετές επιχειρήσεις να υπάρχουν.

Δυστυχώς, το κλείσιμο των τριών συνεταιριστικών Τραπεζών με την φήμη ότι η τέταρτη Τράπεζα που θα έκλεινε ήταν της Εύβοιας και ο τρόπος που προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία των καταθετών αρνητικά και έτσι να δημιουργήσει πρόβλημα και στη Τράπεζα Ευβοίας.

Για αυτό το λόγο η Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας χρειάζεται τη στήριξη σας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ζητούμε ένα μέρος των διαθέσιμων χρημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να κατατεθούν στη Συνεταιριστική Τράπεζα της Εύβοιας, έστω τα χρήματα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Όπως γνωρίζετε, οι καταθέσεις έτσι και αλλιώς είναι διασφαλισμένες από την Τράπεζα της Ελλάδας. Ευελπιστούμε σε θετική αντιμετώπιση του θέματος".

Τη ζωή τους... ποδήλατο θα κάνoυν οι Αρτακιανοί και όχι μόνο!

Shaft-driven bicycle Photo © by Jeff Dean
 (Photo credit: Wikipedia)
Τη ζωή τους... ποδήλατο θα κάνoυν οι Αρτακιανοί και όχι μονο!

Στα πλαίσια των περιβαλλοντολογικών του δράσεων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού &; Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), συμμετέχει στην πρωτοβουλία του «1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ν. Αρτάκης», για την πραγματοποίηση της «2ης ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ» στην πόλη της Αρτάκης.

Η ποδηλατοδρομία θα γίνει την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 και ώρα 10:30, με εκκίνηση από το Ζέφυρο και μέσω του παραλιακού δρόμου, καταλήγει στο αλσύλλιο των Κυζικείων.

Με το σύνθημα «Στην πόλη μου μετακινούμαι με ποδήλατο. Εσύ;;;;;», θέλουμε όλοι οι ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ αυτής της πόλης να πάρουν τα ποδήλατά τους, να αρχίσουν τις ορθοπεταλιές και να μεταφέρουν παντού το μήνυμα ότι η Αρτάκη μας μπορεί να ομορφύνει περισσότερο, με λιγότερα αυτοκίνητα!!!.

Επιπλέον για όσους θα λάβουν μέρος, υπάρχει μια ενδεικτική συμμετοχή του 1 ευρώ. Όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για αγορά τροφίμων για το Γηροκομείο Χαλκίδας.
Enhanced by Zemanta

Αδερφός βουλευτή και έφορος συνελήφθησαν για χρέη στο Δημόσιο..

Ο πρώτος είναι ο Γεώργιος Παραστατίδης, αδελφό του ανεξάρτητου βουλευτή Θεόδωρου Παραστατίδη, που διεγράφη στις 13 Φεβρουαρίου από το ΠΑΣΟΚ... γιατί καταψήφισε τη δανειακή σύμβαση. Ο συλληφθείς, που ασχολείται με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και όφειλε... 141.000 ευρώ, θα καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου τον ερχόμενο Ιούνιο. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εφαρμογή για… εχθρούς στο Facebook

Το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο που ονομάζεται Facebook έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν φίλους και αμέτρητα «Likes».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι Τούμπες και ο... Μαρκόπουλος


Μέχρι πριν από έναν μήνα ο Κώστας Μαρκόπουλος ήταν βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, αλλά τώρα που πήρε μεταγραφή στους Ανεξάρτητους Eλληνες του Π. Καμμένου δεν θέλει ούτε ν' ακούει για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το πρώην κόμμα του.

Τον λόγο εξήγησε μιλώντας χθες, με την απαιτούμενη γλαφυρότητα, στη ΝΕΤ 105,8: «Είναι δυνατόν να ομνύουμε σε μια διαφορετική λύση εναντίον του Μνημονίου και να πάμε να συγκυβερνήσουμε για το Μνημόνιο 2; Ε, πρέπει να είμαστε οι μεγαλύτεροι κωλοτούμπες από όλους τους άλλους που κάνανε τόσες κωλοτούμπες εδώ και κάτι βδομάδες ή μήνες».

Μπορεί το κινητό σου να σου πει ποιες είναι οι γόνιμες μέρες σου;

Έχει γίνει φράση κλισέ! Από τη μαμά σου μέχρι τον αγαπημένο σου θείο. "Αυτό το κινητό σου... Μόνο καφέ που δεν ψήνει!" Κι αν σου έλεγα πως ίσως να μην τον... ψήνει, μπορεί όμως να υπολογίσει πόση καφεΐνη θα σου προσφέρει και σε πόση ώρα θα περάσει η επήρειά της από το σώμα σου; 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Τοπική Αγροτική Ανάπτυξη σε Μαντούδι, Λίμνη, Αγ. Άννα

«Τοπική Αγροτική Ανάπτυξη, Προκλήσεις και Προοπτικές» ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κ. Ανέστης Ψαρρός, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή ποντάρει πολλά στη στήριξη της αγροτικής οικονομίας αλλά και ανάπτυξης αυτού του σημαντικού τομέα στη περιοχή, φροντίζοντας κατ’ αρχήν να ενημερωθεί σωστά ο αγροτικός πληθυσμός.

Από το Γεωργικό Επιμελητήριο ο Κ. Μπλουκίδης τόνισε ότι ο Φορέας που εκπροσωπεί είναι στη διάθεση του Δήμου σε ό,τι χρειαστεί.

Την παρουσίαση της ημερίδας και το περιεχόμενο έκανε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης -Αγίας Άννας, Γεωπόνος κ. Νίκος Αρβανίτης.

Ενώ στη συνέχεια ανέπτυξαν τα θέματα: η κ. Αναστασία Μακρή, υπάλληλος του Τμήματος Πυρηνοκάρπων - Μηλοειδών Δ/νσης ΠΑΠ, Δενδροκηπευτικών ΥΠΑΑΤ, με θέμα τις οργανώσεις παραγωγών, οπωρολαχανικά - νέες καλλιέργειες.

Ο Γεωπόνος, πρώην Προϊσταμένος Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου – ΕΘΙΑΓΕ κ. Ηλίας Ντζάνης, μίλησε για τα αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά, η παραγωγή μεταποίηση - προοπτικές ήταν το κύριο θέμα του δεύτερου ομιλητή.

Ο γεωπόνος κ. Αντώνης Παλαιολόγος αναφέρθηκε στις προοπτικές της καλλιέργειας των οσπρίων.

Ενώ ο κ. Στάθης Σταυριανός, προϊστάμενος Τμήματος Βιολογικών Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης ανέπτυξε το θέμα που αφορά τη βιολογική γεωργία, τους μύθους και την πραγματικότητα, όπως και τη βιολογική καλλιέργεια ελιάς και αμπέλου.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος των εισηγητών με τους παρευρισκόμενους και κατά γενική ομολογία, ήταν μια χρήσιμη ημερίδα ενημέρωσης των αγροτών και βοήθειας για την γεωργική και τη συνολικότερη ανάπτυξη της περιοχής

ΣΟΚ: Περιέγραφε τις τελευταίες της στιγμές στο Facebook!


ΣΟΚ: Περιέγραφε τις τελευταίες της στιγμές στο Facebook!

Πρόκειται για μια από τις πιο ανατριχιαστικές ειδήσεις που σχετίζονται με το Facebook τις οποίες έχουμε ακούσει...

Μια γυναίκα στην Ταϊβάν περιέγραφε τις τελευταίες της στιγμές στο chat του Facebook σε 9 φίλου της.

Η 31χρονη γυναίκα, Claire Lin, πνίγηκε από ασφυξία στο διαμέρισμά της, την ημέρα μάλιστα των γενεθλίων της, ενώ οι φίλοι της την παρακαλούσαν να σβήσει τη φωτιά και να ανοίξει το παράθυρο για να φύγουν οι καπνοί...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ερέτρια: Έρχονται(;) οι..Ρώσοι!

Ξενδοχεία σαν το NEGREPONTE περιμένουν τους...Ρώσους!
"Ερχονται οι Ρώσοι" λένε στην Ερέτρια και όλοι σπέύδουν να το εκμεταλευτούν. Το έντονο ενδιαφέρον της ρωσικής αγοράς για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Ερέτρια εξέφρασαν κυβερνητικοί φορείς, επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες στον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 25 Μαρτίου στη Μόσχα.

Ο κ. Βελέντζας ήταν ο μόνος δήμαρχος της Εύβοιας που μετέβη στη ρωσική πρωτεύουσα προκειμένου να έχει επαφές με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Τα μηνύματα που έλαβε είναι αισιόδοξα καθώς τουριστικοί φορείς ήδη γνώριζαν για την ιστορία και το μοναδικής αισθητικής περιβάλλον της Ερέτριας, εντυπωσιάσθηκαν δε από τις τουριστικές εγκαταστάσεις που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες για όλα τα βαλάντια.

Επίσης, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό είπαν στον δήμαρχο ότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα της Ρωσίας, η χώρα μας θεωρείται σχετικά φθηνή ακόμη και για τον μεσαίου βιοτικού επιπέδου Ρώσο, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι όταν θα έρθει στην Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες αλλά και να διασκεδάσει.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι επιχειρηματίες κ. Νίκος Στράτης ( Β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας), κ. Πέτρος Βενέρης (ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων) και κ. Β. Αγγελής (διευθυντής του υποκαταστήματος Pop’s Rent A Car) που επισκέφθηκαν την έκθεση, τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθεί στη Μόσχα γραφείο που να εξυπηρετεί απευθείας του Ρώσους τουρίστες που έχουν προορισμό την Εύβοια, όπως έχουν ήδη δημιουργήσει άλλες περιοχές. Για το λόγο αυτό τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο του Διευθυντή Τουρισμού Εύβοιας, κ. Νικόλαου Πέππα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Γεώργιο Κολέτσο, τον διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στην Ρωσία κ. Παύλο Μουρμά και τον ειδικό σε θέματα τουριστικής προβολή κ. Ηλία Τσόνο.

Με τον κ. Σκριάμπιν Βαντίμ, εκτελεστικό γραμματέα της Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, διερεύνησαν τρόπους ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία στην Ερέτρια.

Σημαντική ήταν η τεχνογνωσία, κυρίως για το πώς λειτουργεί η αγορά της Ρωσίας και για τους τρόπους προσπέλασης των προσκομμάτων, που προσέφερε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κ. Μιχαήλ Σπινέλλης, ο πρόξενος Ιωάννης Πλωτάς και ο υπεύθυνος του Κρεμλίνου σε Διεθνή θέματα Οικονομίας και Εξωτερικού Εμπορίου κ. Γκιόργκι Μουράτοφ ( ο οποίος έχει διατελέσει και πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα).

Τις επόμενες εβδομάδες ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο δήμος Ερέτριας στην προβολή της ρεγκάτας “Evia-Cup 2012”, του ιστιοπλοϊκού αγώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου ακολουθώντας τη θαλάσσια διαδρομή Λαύριο, Κάρυστο, Ερέτρια, Χαλκίδα, Λίμνη, Σκιάθο, Σκύρο και Κύμη. Εκτός από τον αγωνιστικό χαρακτήρα της ρεγκάτας, η διοργάνωση έχει στόχο την τουριστική προβολή του δήμου Ερέτριας και γενικότερα της Εύβοιας.

Ο κ. Βελέντζας κατά τις επαφές που είχε με τους τουριστικούς πράκτορες και τους επιχειρηματίες στη Μόσχα, εστίασε στο γεγονός ότι η Ερέτρια είναι ένας δήμος που συνδυάζει τις εξαιρετικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά που απέχουν μόλις μισή ώρα από την ορεινή Σέττα, με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Σε ότι αφορά την ιστορία της, χάνεται στα βάθη των αιώνων καθώς πρόκειται για την αρχαία Πόλη - Κράτος που συμμετείχε στους Περσικούς Πολέμους. Τα δε αρχαιολογικά ευρήματα και ιδιαίτερα το αρχαίο θέατρο, θεωρούνται από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Βελέντζας στους θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με τη Ρωσία και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, που θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα από τις 24 – 26 Μαΐου, θα φιλοξενηθούν στην Ερέτρια, ως προσκεκλημένοι του δημάρχου ανώτατα στελέχη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Ιωάννη Ρώσου από τη Μόσχα. Σημειώνεται ότι στη Ρωσική πρωτεύουσα, θα δημιουργηθεί πανομοιότυπος ναός του ομώνυμου ναού του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου που υπάρχει στο Προκόπη Ευβοίας . Κάθε χρόνο αρκετοί Ρώσοι που έρχονται στην Ελλάδα για να επισκεφθούν τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, έχουν ως κατάλυμα και ορμητήριο για τις περιηγήσεις τους στην Εύβοια και στην Αττική, την Ερέτρια.

Επίσης, ο δήμος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των τουριστικών πακέτων που είδη «τρέχουν» από τη Ρωσική πρωτεύουσα και απευθύνονται σε νέους που συνδυάζουν στην Ελλάδα, τις διακοπές με την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και των παραδοσιακών χορών. Περίπου 3.000 νέοι έρχονται κάθε χρόνο από τη Ρωσία στην Ερέτρια, από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρωσική πρωτεύουσα ο κ. Βασίλης Βελέντζας έδωσε συνεντεύξεις σε ρωσικά ΜΜΕ. Η συνέντευξη που παραχώρησε την εφημερίδα “Bечерphяя Mockba”(Βραδινή Μόσχας) που πουλάει καθημερινά 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα, μαγνητοσκοπήθηκε προκειμένου να μεταδοθεί και στο τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στον ίδιο δημοσιογραφικό οργανισμό. Ο δήμαρχος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του δημοσιογραφικού οργανισμού που την εκδίδει. Επίσης, παραχώρησε συνεντεύξεις στα περιοδικά «MAΡΚΕΡ Weekly” και «Аналитический- The Analytical Banking Magazine». Αρκετοί δημοσιογράφοι προσέγγισαν τον κ. Βελέντζα και του εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν την Ερέτρια προκειμένου να την προβάλλουν ακόμη περισσότερο στην Ρωσία. Περιοδικό που ασχολείται με τις καταδύσεις, ζήτησε πληροφορίες για το εάν υπάρχει καταδυτικό κέντρο κοντά στην Ερέτρια, προκειμένου να κάνει σχετικό ρεπορτάζ.

Επίσης, δημοσιογράφος – παραγωγός που ασχολείται με τον εκκλησιαστικό τουρισμό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για τον Άγιο Ιωάννη τη Ρώσο αλλά και για το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Άνω Βάθεια. Γνωστό περιοδικό που εκδίδεται σε πολλές χώρες του κόσμου εξέφρασε τη βούληση του να έρθει στην Ερέτρια προκειμένου να κάνει φωτογράφηση για το τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΙΤΤ είναι η πιο σημαντική τουριστική έκθεση της Ρωσίας. Φέτος συμμετείχαν περισσότερες από 3.000 εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες σε 185 προορισμούς.

Για να δούμε θα αρχίσουμε μαθήματα ρωσικής γλώσσας ή θα ξειμείνουμε στα... "σπασίμπα"!

Περισσότεροι από 10.000 πολίτες έπεσαν θύματα των «τρελών» ΑΤΜ


Σε περίπου 10.000 λογαριασμούς παρατηρήθηκαν «λάθος» αναλήψεις εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι κλέφτες έγιναν... "κότες" όταν είδαν τους αστυνομικούς στο πτηνοτροφείο!

"Κότες" έγιναν οι κλέφτες μόλις αντελήφθησαν τους αστυνομικούς!

Δύο Χαλκιδέοι ηλικίας 61 και 46 χρόνων έκαναν "έφοδο" σε πτηνοτροφείο στο Αφράτι (θέση «Γυρίσματα») χθες Τρίτη. Πήγαν με επιβατικό αυτοκίνητο κι ένα τρέιλερ με σκοπό να φορτώσουν λαμαρίνες για να τις πουλήσουν για παλιοσίδερα.

Εγιναν, όμως, αντιληπτοί από τους φύλακες και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που τους συνέλαβε. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Τι ήθελε ο Αρναούτογλου στην Β. Εύβοια;

Στην Βόρεια Εύβοια πήγε πριν λίγες μέρες ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Το "καλό παιδί" της ελληνικής τηλεόρασης πήρε τα όρη και τα βουνά, για άλλη μια φορά, προκειμένου να συναντήσει την δημιουργική ομάδα Platanos Productions, που έχει γίνει γνωστή , μέσα από τα βιντεάκια που ανεβάζει στο διαδίκτυο.

Ο δρόμος, για τον Γρηγόρη. είναι γνωστός αφού πριν από πέντε χρόνια ταξίδευε τακτικά εκεί μιας και παρουσίαζε το τηλεοπτικό ριάλιτι "Φάρμα" που γυριζόταν στα Βασιλικά.

Αυτή την φορά πήγε στην Ιστιαία και συνομίλησε με τους Platanos Productions για τα πολύ πετυχημένα βίντεο που έχουν γυρίσει και τους έχουν κάνει γνωστούς στο Πανελλήνιο.



πηγη:evianews.com

Ανάκληση αυτοκινήτου από τη NISSAN

Nissan Qashqai
Nissan Qashqai (Photo credit: Wikipedia)

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων NISSAN μοντέλα Qashqai.


Η ανάκληση στην Ελληνική αγορά αφορά 150 οχήματα QASHQAI, παραγωγής από 5 Σεπτεμβρίου 2011 έως 19 Δεκεμβρίου 2011, στα οποία υπάρχει πιθανότητα ο σωλήνας του φίλτρου καυσίμου να μην είναι καλά συνδεμένος με το φίλτρο καυσίμου. Αν συνεχιστεί η οδήγηση του αυτοκινήτου κάτω από αυτή την συνθήκη, μπορεί να εμφανιστεί διαρροή καυσίμου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να σβήσει ο κινητήρας του αυτοκινήτου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κάρυστος: Πίστευαν ότι ο βοσκός δεν θα μετρούσε τα πρόβατα


Έρχεται σιγά σιγά το Πάσχα και οι δράστες κάνουν αποκέντρωση πηγαίνοντας στην Νότια Εύβοια.

Εκεί είναι τα λεφτά και μάλιστα ζωντανά και κινούμενα. Καλά καταλάβατε, οι ζωοκλοπές είναι στο φόρτε τους. Το πρώτο περιστατικό συνέβη στα Στύρα. 

 Πριν από μία εβδομάδα άγνωστοι έκλεψαν ένα πρόβατο και πάλι εχθές ξαναχτύπησαν, αρπάζοντας άλλο ένα. Με αυτή την μέθοδο, θέλησαν να ξεγελάσουν τον 50χρονο κτηνοτρόφο νομίζοντας ότι δεν θα τα μετράει.

 Ωστόσο ο κτηνοτρόφος έτυχε να τα έχει ονομάσει, οπότε κατάλαβε γρήγορα την απώλεια τους και πήγε στην αστυνομία. Στο Κατσαρώνι της Καρύστου, οι δράστες έκαναν μεγαλύτερη μπάζα αφού με την μία πήραν έξι αρνιά και εξαφανίστηκαν.

Θετική σε συνεργασίες η Λ. Κατσέλη


Ανοιχτή σε συνεργασία με άλλα κόμματα, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, αποκλείοντας, ωστόσο, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

O τρόμος "βασιλεύει" κάθε βράδυ στην Πειραϊκή Πατραϊκή και στο συγκρότημα Άρτεμις

Όταν δύει ο ήλιος, βασιλεύει ο τρόμος στην Πειραϊκή Πατραϊκή και στο συγκρότημα Άρτεμις.

Εδώ και ένα μήνα ξεκίνησαν να χάνουν τον ύπνο τους οι κάτοικοι της περιοχής, που απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από το κέντρο της Χαλκίδας. Το πρώτο περιστατικό συνέβη πριν από έναν μήνα όταν παραβίασαν μέσα σε ένα βράδυ τρία αυτοκίνητα.

Μάλιστα έψαχναν για χρήματα και αφού κατάφεραν να πάρουν κάποια κέρματα, στην συνέχεια άρπαξαν ράδιο-cd. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε εβδομάδα ανοίγουν και από ένα όχημα. Αν και θέλουν να μπουν στα διαμερίσματα, μέχρι στιγμής έχουν κάνει μόνο απόπειρες.

Πρόσφατα προσπάθησαν να διαρρήξουν και ένα ψιλικατζίδικο που βρίσκεται στο σημείο. Με λοστό όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα, αλλά ο θόρυβος, ξύπνησε τους γείτονες που κάλεσαν την αστυνομία.

"Με το που επικοινωνήσαμε με το 100, μέσα σε λίγα λεπτά ήρθαν και απέτρεψαν τους δράστες." μας είπε κάτοικος της περιοχής. Ωστόσο οι δράστες ήταν τόσο θρασύτατοι που επέστρεψαν μετά από μία εβδομάδα για να τελειώσουν ότι άρχισαν και ευτυχώς χωρίς επιτυχία μιας και έγιναν και πάλι αντιληπτοί.

Πολλοί πάντως ένοικοι έχουν χάσει τα βράδια τους και κάθε βράδυ φυλάνε καραούλι για να αποτρέψουν οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

"Η αστυνομία μέσα σε δύο λεπτά έρχεται στο σημείο αν επικοινωνήσουμε, το θέμα είναι πως δεν μπορείς να έχεις έναν αστυνομικό έξω από το σπίτι σου, πρέπει και εμείς να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά" συμπλήρωσε κάτοικος της περιοχής.


evianews.com

Καλούν σε απολογία 2.500 αστυνομικούς γιατί δεν υπέβαλαν «πόθεν έσχες»

Για απολογία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών οδηγούνται περίπου 2.500 αστυνομικοί, επειδή δεν υπέβαλαν «πόθεν έσχες», και καλούνται πλέον να δώσουν εξηγήσεις για το έτος 2007. 

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση στο στόχαστρο»

Το «Τελευταίο Θρανίο» και οι «Καθηγητές εν Δράσει» σας προσκαλούν στην ενημερωτική ομιλία – συζήτηση, την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, στις 7 το απόγευμα, στο Θέατρο Παπαδημητρίου, με τίτλο: «Η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση στο στόχαστρο».

Η Αξιολόγηση, η απόλυση, οι περικοπές και η  λιτότητα στο προσκήνιο

Θα μιλήσουν ο Παύλος Χαραμής, αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ και ο Ακρίτας Καλούσης, δάσκαλος, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Προσκαλούνται  εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να παρευρεθούν σε αυτή την εκδήλωση – συζήτηση.

Κινδύνεψε ασθενής γιατί δεν έστελναν ασθενοφόρο επειδή... δεν ήταν ασφαλισμένο

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Μυτιλήνη, όταν ένα ασθενοφόρο δεν πήγαινε να παραλάβει ασθενή ο οποίος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς μόλις είχε πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο, με την δικαιολογία πως δεν ήταν ασφαλισμένο το όχημα. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ακροδεξιοί δέρνουν μετανάστες στη Μανωλάδα για να... διασκεδάσουν!

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ...ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ !


Το αβγό του φιδιού … ξύπνησε σε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πεδινή Ηλεία.


Όπως κατήγγειλαν στο www.mnodaros.blogspot.com γονείς μαθητών , τους τελευταίους μήνες , μια ολιγομελής «παρέα» εντός του σχολείου, επιχειρεί να περάσει φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις στους μαθητές , με την προκλητική ανοχή – αδιαφορία των εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι ενημερωμένοι για το συγκεκριμένο θέμα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Γιατρός που πήρε φακελάκι καταδικάστηκε σε οριστική παύση

Την οριστική παύση γιατρού του Ασκληπιείου Βούλας που είχε κατηγορηθεί για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, από τα καθήκοντά του, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη συνεδρίασή του το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ. 


Η συνεδρίαση του Συμβουλίου είχε ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτη, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς έξι από τα μέλη του συμβουλίου είχαν ζητήσει επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συνελήφθησαν 185 άτομα για χρέη 694, 6 εκατ. ευρώ

Από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν, από την 1.1.2011 έως και 15.03.2012, συνολικά 185 οφειλέτες του Δημοσίου, ενώ το συνολικό ποσό της οφειλής τους προς το Δημόσιο ανέρχεται στα 694.602.909,58 ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έσφαξε την κόρη του γιατί είχε φωτογραφίες ηθοποιού του «Πειρασμού»

Μέρος μίας τραγικής οικογενειακής τραγωδίας έγινε -άθελά του- ο Τούρκος ηθοποιός Κιβάντς Τατλιτούγ, καθώς ένας πατέρας εκνευρίστηκε τόσο πολύ μόλις είδε τις φωτογραφίες του στο κινητό της κόρης του, που την... έσφαξε.

Ο ηθοποιός που είναι γνωστός και στην χώρα μας με την συμμετοχή του σε επιτυχημένα τουρκικά σήριαλ, είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, στο γυναικείο φύλο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τόμσεν: Δεν φταίει το πρόγραμμά μας, φταίνε οι Ελληνες

Kάθε ευθύνη για την αποτυχία των μέτρων στην Ελλάδα αποποιήθηκαν τα μέλη της Τρόικα κατά την «ανάκριση» τους στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από οργανωμένα συμφέροντα που βάζουν προσκόμματα στις μεταρρυθμίσεις και στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών απειλείται το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Πολ Τόμσεν.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τα Πανεπιστήμια έχασαν 120 εκ. ευρώ λόγω του PSI - Στο «κόκκινο» τα ταμεία τους

Άδεια είναι τα ταμεία των περισσοτέρων Πανεπιστημίων της χώρας μετά το «κούρεμα» των ομολόγων, με αποτέλεσμα να αναμένεται σύσταση ειδικής επιτροπής νομικών, για την άμεση αναζήτηση τυχόν αστικών και ποινικών ευθυνών για όσες οικονομικές ζημίες έχουν προκύψει από παρεμβάσεις τρίτων, ενώ θα ζητηθούν πίσω τα χρήματα.

Οι πρυτάνεις κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας των Ιδρυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι με την μετατροπή των αποθεματικών των πανεπιστημίων από την Τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και το PSI, χάθηκαν τα 120 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν σε καταθέσεις για τις λειτουργικές τους ανάγκες 17 πανεπιστήμια της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πανελλήνια Ενωση Ναυτών: όχι στην άρση του καμποτάζ

Την απόσυρση των διατάξεων για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα ζητάει με ανοιχτή επιστολή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με ανοιχτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, αρμόδιους υπουργούς, πολιτικά κόμματα και φορείς.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατέθεσε στη Βουλή η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου: «Με το νομοσχέδιο καταργούνται οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη που αφορούσαν έκτακτη εισφορά ανά επιβάτη, αποσύρθηκε επίσης η διάταξη για την υπογραφή σύμβασης με τις εταιρείες κρουαζιέρας, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ των ελλήνων ναυτικών θα ισχύει σε όλα τα κρουαζιερόπλοια ανεξαρτήτως σημαίας. Με την τελευταία αυτή διάταξη εξωθούνται οι όποιες εταιρείες ήθελαν την ελληνική σημαία να προσφύγουν σε κοινοτική ή άλλη σημαία τρίτων χωρών».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Καλλιτέχνες" διαρρήκτες σε Χαλκίδα και Αρτάκη

"Καλλιτέχνες" διαρρήκτες έδρασαν , μέσα σε λίγες ώρες, σε Χαλκίδα  και Αρτάκη!

Στην πρώτη περίπτωση άρπαξαν κοσμήματα και 4000 ευρώ χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Μία 50χρονη γυναίκα στην Ληλαντίων τα έχασε όταν επέστρεψε στο σπίτι και είδε χρήματα και κοσμήματα να έχουν κάνει φτερά μέρα - μεσημέρι!

Οι  "καλλιτέχνες" διαρρήκτες μπήκαν και βγήκαν από το σπίτι χωρίς να αφήσουν αποτυπώματα.

Στην Αρτάκη, οι διαρρήκτες μπήκαν από την μπαλκονόπορτα στο σπίτι 40χρονης γυναίκας άρπαξαν 1800 ευρώ και έγιναν καπνός...

Φουλ της... οικογενειοκρατίας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Μία από τα ίδια ...και χειρότερα σε σχέση με το παρελθόν φαίνεται πως θα είναι τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά τους γόνους πολιτικών οικογενειών αφού -σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από δέκα θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές που οι πατεράδες τους ή άλλα συγγενικά τους πρόσωπα πέρασαν από τα βουλευτικά έδρανα με την σημαία του κόμματος.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΔΩ

9 Iαματικές πηγές "βγαίνουν στο σφυρί" - Και η Αιδηψός !

Τον δρόμο της αξιοποίησης ακολουθούν επτά ξενοδοχεία «Ξενία» και εννέα ιαματικές πηγές που θα διατεθούν με βάση το μοντέλο της μακροχρόνιας παραχώρησης από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται  και η Αιδηψός.

Οι δύο ομάδες ακινήτων παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη διεθνή έκθεση real estate MIPIM στις Κάνες από την ελληνική αντιπροσωπεία, μαζί με το Ελληνικό, το IBC (Golden Hall), το κτήμα Κασσιόπης και το κτήμα Αφάντου, που έχουν βγει ήδη σε διαγωνισμό, καθώς και τα 27 κτίρια που θα παραχωρηθούν με τη μέθοδο sale and leaseback.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Χειροπέδες για χρέη σε 45 άτομα στη Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα

Στα δίχτυα της αστυνομίας πιάστηκαν από την 1.1.2011 έως και 15.03.2012, συνολικά 185 άτομα, με το συνολικό ποσό της οφειλής τους προς το Δημόσιο να ανέρχεται στα 694.602.909 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή, ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Λίγο χώμα από το μέρος που έζησε και κοιμήθηκε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Ürgüp
Ürgüp (Photo credit: Wikipedia)
Επίσκεψη φιλίας και συνεργασίας τούρκικης αντιπροσωπίας στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας από το Ürgüp της Καππαδοκίας στο Προκόπι της Εύβοιας.

Λίγο χώμα από το μέρος που έζησε και κοιμήθηκε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος μετέφερε στο Προκόπι του Δήμου μας, ο Δήμαρχος του Ürgup (Προκόπι) της Καππαδοκίας κ. Fahri Yildiz επισφραγίζοντας τις φιλικές σχέσεις των δύο Δήμων και των κατοίκων των δύο περιοχών. Με αυτή τη συμβολική κίνηση ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπίας από το Δήμο Ürgüp (Προκόπι) της Καππαδοκίας στον Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Άννας.

Το καλωσόρισμα πραγματοποιήθηκε με δύο συγκινητικές εκδηλώσεις. την Δευτέρα 19 Μαρτίου στο κτίριο Μελά στη Λίμνη και την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Δημοτικό κατάστημα Μαντουδίου, όπου το 2005 είχε γίνει η αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Η Τούρκικη αντιπροσωπεία αποτελούταν από τον Δήμαρχο του Ürgüp κ. Fahri Υildiz , τη σύζυγό του, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Ürgüp
Ürgüp (Photo credit: Михал Орела)

Η επίσκεψη φιλίας και συνεργασίας, έγινε στα πλαίσια της Αδελφοποίησης των δύο Δήμων, καθώς κάτοικοι του Προκοπίου όπως και το Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας με την ανταλλαγή των πληθυσμών, όταν υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το Προκόπι της Καππαδοκίας (άrgόp).

Προσφώνηση Δημάρχου

Κατά την προσφώνησή του ο Δήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Ανέστης Ψαρρός αναφέρθηκε στο κτήριο που στέγασε την εκδήλωση, (όπου πριν ήταν εκπαιδευτήριο) και στη συνέχεια παρουσίασε το Δημοτικό Συμβούλιο τους εκπροσώπους τον αρχών καθώς και τους πρώην Δημάρχους Κηρέως Πρόδρομο Ενώτιάδη και Γιώργο Τριάντη (όπου με πρωτοβουλία τους έγινε κατορθωτή η αδελφοποίηση των Δήμων). Αναφερόμενος στο ιστορικό της αδελφοποίησης ο κ. Ανέστης Ψαρρός ανέφερε ότι «Η σχέση μεταξύ των δύο Δήμων ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια, μέσα από τους προβληματισμούς των κατοίκων των δύο περιοχών- και με την πρωτοβουλία των τότε Δημάρχων- που πήρε σάρκα και οστά με το μνημόνιο φιλίας και συνεργασίας που υπογράφηκε το Μάιο του 2005.»

Κατόπιν ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνά ο Ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μέσα από την ατσάλινη υπομονή και θέληση θα ξεπεράσει γρήγορα αυτές τις δυσκολίες και θα βρει το δρόμο της προόδου και της ευημερίας. Επίσης εξέφρασε τις ευχές του στους κατοίκους του Δήμου του Ürgüp αφού οι κάτοικοι της περιοχής έχουν σχέσης φιλικές και συγγενικές με τους κατοίκους του Προκοπίου. Εξάλλου – συνέχισε- έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε, ένα μεγάλο προσκύνημα, για εμάς τους Ορθόδοξους, τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, όπου τα πρώτα χρόνια μετά το θάνατό του φιλοξενήθηκε στα δικά σας χώματα».

Είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρξουμε

«Η θέση των χωρών μας -επεσήμανε ο κ. Ψαρρός, -δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να έχουμε σύσφιξη των σχέσεων στο εμπόριο, στον τουρισμό, τον πολιτισμό στον αθλητισμό και σε άλλους τομείς.» Ενώ παράλληλα ευχήθηκε «οι ηγέτες των χωρών μας, να βρουν λύση στα προβλήματα που μας χωρίζουν -και κυρίως στο πρόβλημα του Κυπριακού- για μπορέσουν οι λαοί μας, μονιασμένοι και αγαπημένοι να προχωρήσουν στην Πρόοδο και την ευημερία. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρχουμε κατέληξε, και να διαμορφώσουμε ένα καινούριο μέλλον για τους δύο λαούς μας.» .


Ürgüp, Temenni Tepe
Ürgüp (Photo credit: Wikipedia)
Δήμαρχος του Ürgüp Fahri Yildiz: Μοιραστήκαμε κοινή μοίρα

Στην αντιφώνησή του ο Δήμαρχος του Ürgüp Fahri Yildiz αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του που βρίσκετε σε ένα κτίριο όπου πριν ήταν σχολείο, αφού και ο ίδιος είναι δάσκαλος. Και συνέχισε λέγοντας «Το ÜRGÜP ι είναι μια πανέμορφη πόλη στην καρδιά της Ανατολής, οι πρόγονοί σας και οι προγονοί μας αυτά τα χώματα τα δούλεψαν μαζί, έζησαν δίπλα –διπλά, σαν γείτονες, έκλαψαν και οι δυο στης λύπες τους και χάρηκαν τις χαρές τους, ο ένας τη χαρά του άλλου, και μοιράστηκαν την κοινή μοίρα.» «Μακάρι -συμπλήρωσε- η ανταλλαγή να μην είχε γίνει ποτέ. Αλλά αυτό δε το αποφασίζουμε εμείς, άλλοι αποφασίζουν για μας, άλλοι κάνουν τους πολέμους, άλλοι χωρίζουν τους λαούς και άλλοι κτίζουν και δουλεύουν για την ειρήνη. Ένα τέτοιο παράδειγμα είμαι όλοι εμείς εδώ.»
Μιλώντας για την οικονομική κρίση είπε «να μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι ο τουρκικός λαός μπορεί να χαίρετε με αυτή την κρίση που ζείτε. Γιατί το πρόβλημα του γείτονα και η στεναχώρια του είναι και δικό σου πρόβλημα και δική σου στεναχώρια.»
Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο και στην περιοχή που ζούσε στο Προκοπι, ενημέρωσε ότι η περιοχή αυτή έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους λόγω καθιζήσεων. Όμως αυτή τη στιγμή έχει μπει σε ένα πρόγραμμα αναστήλωσης της UNESCO και συμπεριλαμβανομένου και το σπίτι που έζησε ο Όσιος. Ενώ δεσμεύτηκε ότι θα μπει μια πλάκα στο συγκεκριμένο σπίτι όπου θα αναφέρει το ιστορικό του Οσίου.

Ξενάγηση στη Λίμνη

Την επόμενη μέρα το πρωί η αποστολή συνοδευόμενη από το Δήμαρχο κ. Ανέστη Ψαρρό και τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Στεργίου, περπάτησε στην προκυμαία της Λίμνης και ξεναγήθηκε από τον κ. Δημήτρη Αποστόλου στο Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης και στη συνέχεια στη συλλογή Παραδοσιακών στολών του κ. Ανδρέα- Πέρη Παπαγεωργίου.

Στο Δημοτικό κατάστημα Μαντουδίου

Αμέσως μετά η Τουρκική Αντιπροσωπεία μετέβη στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου, όπου στις 14 Μαίου 2005 είχε γίνει η αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Την Αντιπροσωπεία που συνόδευε Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός, υποδέχθηκε ο Τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Καντζούρας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Τζαχρήστος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ι. Στεργίου, Ν.Μουστάκας, Ι.Στάμου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Άννα Μπραντζίκου και κ. Κώστας Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Προκοπίου κ. Νίκος Καντάς, ο πρώην Δημάρχου Κηρέως κ. Γ. Τριάντης υπάλληλοι του Δήμου, εκπρόσωποι Φορέων, πολίτες του Μαντουδίου και της Δ.Ε. Κηρέως. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, προσφωνήσεις της Δημοτικής Αρχής και αντιφωνήσεις από τους προσκεκλημένους.

Ξενάγηση και επίσκεψη στο Προκόπι και στο Όσιο Ιωάννη το Ρώσο
Ακολούθως η αποστολή, συνοδεία της Δημοτικής μας αρχής, αναχώρησε για το Προκόπι. Εκεί τους υποδέχθηκε ο πρώην Δήμαρχος Κηρέως και Προκοπιανός στην καταγωγή κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης.
Πρώτη στάση το Δημοτικό Σχολείο Προκοπίου, μετά από επιθυμία του Δημάρχου κ. Fahri Yildiz, Δάσκαλος και ο ίδιος. Σε κλίμα συγκίνησης δέχθηκε και αντάλλαξε συμβολικά δώρα από τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους και τους προσκάλεσε να επισκεφτούν το τόπο των παππούδων τους
Στη συνέχεια η αποστολή, κατευθύνθηκε πεζή για τον Ι.Ν. του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, περπατώντας από τους κεντρικούς δρόμους του Προκοπίου. «Μοιάζει το Urgup με το Προκόπι» παρατήρησε ο Δήμαρχος κ. Fahri Yildiz, ενώ γινόταν δέκτης ευχών καλωσορίσματος από τους κατοίκους του Προκοπίου.

Λίγο χώμα από το μέρος που έζησε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Στην εκκλησία του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, τους ανέμενε ο π. Ιωάννης Βερνέζος, Προϊστάμενος του Προσκυνήματος και Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως. Οι προσκεκλημένοι με απόλυτο σεβασμό προς τον πρόσφυγα Άγιό μας ξεναγήθηκαν στο Ιερό Προσκύνημα. Σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης παρέδωσαν στο π. Ιωάννη, χώμα από το μέρος που έζησε ο Όσιος, τοποθετημένο σε μια καλαίσθητη θήκη με την εικόνα του Αγίου. Με πολύ συγκίνηση ο π. Ιωάννη απέθεσε το χώρα στη Λάρνακα Αγίου, λέγοντας ότι «Αυτά τα πόδια, πατούσαν αυτό το χώμα» δείχνοντας το Ιερό σκήνωμα. Στη συνέχεια π. Ιωάννης και ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός δώρισαν στον τούρκο Δήμαρχο από μία εικόνα του Οσίου Ιωάννη.

Γεύμα στο με Προκόπι γεύσεις, μουσική και μνήμες από την Καππαδοκία

Ακολούθησε γεύμα που παρέθεσαν απόγονοι των προσφύγων του Προκοπίου με γεύσεις που μετέφεραν οι γονείς τους από το Προκόπι της Καππαδοκίας. Στο γεύμα περίσσεψε η συγκίνηση ιδίως από τους πιο ηλικιωμένους που μιλώντας στη γλώσσα των γονιών τους, θυμήθηκαν ιστορίες και πρόσωπα από το παλιό Προκόπι, έκλαψαν, τραγούδησαν και χόρεψαν σκοπούς από το Προκόπι. Η αποστολή αναχώρησε αργά το απόγευμα με τον Δήμαρχο του Ürgüp να προσκαλεί τη Δημοτική Αρχή Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και το Δημοτικό Σχολείο Προκοπίου να επισκεφθούν το Δήμο του, το Urgup, το Προκόπι της Καππαδοκίας.
Enhanced by Zemanta

Γιακουμάτος: «Ο εργατοπατέρας Μανώλης παίρνει σύνταξη εδώ και χρόνια»

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο να επιτίθεται στον Γιάννη Μανώλη λέγοντας ότι ο τελευταίος έχει πάρει σύνταξη από τον ΟΤΕ εδώ και χρόνια, ενώ ζήτησε και αναδρομικά για τη βουλευτική του θητεία. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δωρεάν εξέταση από ορθοπεδικό στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκίδας

Δωρεάν εξέταση από ορθοπεδικό στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκίδας θα γίνει τη Κυριακή 1η Απριλίου και δεν... είναι πρωταπριλιάτικο ψέμμα!

Οι ιατρικές εξετάσεις συνεζίζονται στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων (στην οδό Ηπείρου 4, στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες στην περιοχή Καμάρες).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως το ανακοίνωσε ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος και γιατρός, Γιώργος Βοσκός:

- την Κυριακή, 1 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως και τη 1:30 μετά το μεσημέρι, θα γίνεται εξέταση από γιατρό ορθοπεδικό.

Οι εξετάσεις είναι δωρεάν και σε αυτές έχουν δικαίωμα πρόσβασης όλοι οι πολίτες.

Γεφύρι της Άρτας κινδυνεύει να γίνει η Ψηλή Γέφυρα

Γεφύρι της Άρτας κινδυνεύει να γίνει η Ψηλή Γέφυρα με ις συνεχείς παρατάσεις στις εργασίες επισκευής...

Νέα παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών επιθεώρησης (των αναρτήρων) και συντήρησης (-αντικατάστασης των δευτερευόντων σταθεροποιητικών καλωδίων) της Υψηλής Γέφυρας. Οι εργασίες που είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 24 Φεβρουαρίου, παρατάθηκαν πρώτα έως τις 23 Μαρτίου και τώρα παίρνουν νέα παράταση, έως τις 6 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες στην Υψηλή Γέφυρα θα συνεχιστούν:

- από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 30 Μαρτίου και
- από τη Δευτέρα 2 Απριλίου έως και την Παρασκευή 6 Απριλίου.
Και βέβαια, σε όλο το διάστημα των εργασιών, η κυκλοφορία στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας θα διεξάγεται εκ περιτροπής από ένα ρεύμα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...