Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Προμήθειες εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Κύμης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έργα προμήθειας εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Θήβας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας και Κύμης, συνολικού προϋπολογισμού 850.000 €.

Συγκεκριμένα υπογράφτηκαν:

«Προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 16 τομών στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας», προϋπολογισμού 450.000€ &

«Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών μηχανημάτων», προϋπολογισμού 400.000€.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας.

Το πρώτο έργο αφορά το Νοσοκομείο της Θήβας, ενώ το δεύτερο αφορά στην προμήθεια 4 ακτινολογικών μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν στα Γενικά Νοσοκομεία της Χαλκίδας, της Κύμης, της Άμφισσας και του Καρπενησίου.

Η υλοποίηση των παραπάνω έργων θα επιτρέψει στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να βελτιώσουν σημαντικά τη θέση τους σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται αναβάθμιση, ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό της Στερεάς Ελλάδας.

«Χρηματοδοτούμε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «προχωρούμε στην προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 850.000€, με στόχο να κάνουμε τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας πιο σύγχρονα και πιο λειτουργικά. Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας και η καλλίτερη φροντίδα και εξυπηρέτηση των κατοίκων του τόπου μας».

Απάντηση της κ. Περλεπέ στη Δήλωση Μαρκόπουλου

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή κ. Μαρκόπουλου περί ανευθυνότητας στο ΠΑΣΟΚ για προβλήματα του νομού μας και για την Η/Μ Κύμης , προέβει στην εξής δήλωση:

«Όσον αφορά το θέμα της συνάντησης για το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το οδικό δίκτυο και την απαξιωτική δήλωση του συναδέλφου βουλευτή για την αναβολή της συνάντησης αυτής, θέλω να του υπενθυμίσω ότι το κόμμα του οποίου είναι βουλευτής, ανέβαλε αυτά όπως και όλα τα άλλα προβλήματα που απασχολούν το νομό μας επί 5,5 χρόνια που είχε την εξουσία και δεν έδωσε λύση σε κανένα.

Αναφορικά με το ζήτημα της Ηλεκτρομηχανικής και το όψιμο ενδιαφέρον του κόμματος και των στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης, πρέπει επίσης να τους θυμίσω ότι, καθ΄όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία μέχρι το 2009, δεν δόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καμία παραγγελία που θα στήριζε την παραγωγή του εργοστασίου και την επιβίωσή του.

Σχετικά με τη συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Άμυνας για την ενημέρωση όλων των βουλευτών της Εύβοιας, των εργαζομένων στο εργοστάσιο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτή θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο όταν, μέχρι τότε, θα έχει συζητηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς η πορεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και κατά συνέπεια του εργοστασίου της Η/Μ Κύμης.

Όμως θέλω να σημειώσω ότι, ο κ. Μαρκόπουλος και το κόμμα του, ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι ίδιοι και οι πολιτικές τους από το 2004 μέχρι το 2009.

Ας μην υποτιμούν λοιπόν ο συνάδελφος και η Νέα Δημοκρατία τους πολίτες του νομού μας, που έχουν και μνήμη και κρίση και ας σταματήσουν επιτέλους την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, γιατί το μόνο που καταφέρνουν, είναι να προκαλούν την οργή στη κοινωνία του τόπου μας».
Enhanced by Zemanta

Σύλληψη εμπόρου στο παζάρι της Χαλκίδας για.. κάλτσες - μαϊμού

Σύλληψη εμπόρου από την Ξάνθη σημειώθηκε στο παζάρι της Αγίας Παρασκευής χθες βράδυ, Τετάρτη 27 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 43χρονος έμπορος πουλούσε ανδρικές κάλτσες γνωστής εταιρείας, οι οποίες όμως δεν ήταν γνήσιες αλλά ...μαϊμού. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και με εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Αντί να βοηθήσει, το..... έσκασε!

Έβλεπε έναν 76χρονο πεσμένο στο έδαφος να καλεί σε βοήθεια και αυτός το…. έσκασε. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στον δρόμο προς την εφορία στην Χαλκίδα.Για αιτία που εξετάζει η τροχαία Χαλκίδας ένας 76χρονος που οδηγούσε μηχανάκι συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο μηχανάκι. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφριά ο ηλικιωμένος, ωστόσο ο άλλος οδηγός της μηχανής αντί να καθίσει και να περιμένει την τροχαία, το…. έσκασε! Έρευνες για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου στο τροχαίο κάνει η τροχαία της πόλης.

Ε. Μενεγάκη: Oι μέρες στην Κάρυστο με τα 3 παιδιά της!

Την προηγούμενη εβδομάδα η γνωστή παρουσιάστρια ταξίδεψε στην Κάρυστο με τον αδερφό της Θοδωρή Μισόκαλο και τα 3 της παιδιά, τον Άγγελο, την Λάουρα και την Βαλέρια.

Και ο λόγος; Για να συναντήσει την μητέρα της η οποία βρίσκεται στην Εύβοια από τις αρχές του καλοκαιριού. Ας μην ξεχνάμε ότι η ωραία Ελένη πηγαίνει κάθε καλοκαίρι για λίγες μέρες στην Εύβοια απ' όπου κατάγεται.

Σύμφωνα με το περιοδικό “Ciao” η στοργική μαμά απόλαυσε τα μπάνια της μαζί με τα παιδιά της, επιλέγοντας όμως απομακρυσμένες παραλίες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

VIDEO: Ο Γιάννης από την Ιστιαία και η ..... κορμάρα του!

Την κορμάρα του ήθελε να απλώσει ο Γιάννης από την Ιστιαία και την έκανε και.... τραγούδι.
Οι platanos productions, ξαναχτύπησαν και είναι φοβεροί. Αυτή την φορά ήρθαν με parody song.

Πήραν το τραγούδι των rec "chocolat το χρώμα" και έφτιαξαν το δικό τους βίντεο κλιπ. Εκεί που περιμένεις να δεις μπικίνι και στρινγκ στην παραλία, βλέπεις..... άλλα.

 
Enhanced by Zemanta

Kατασκευή Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στις Ροβιές

Evia, Orei, photo 20Image by eviagreece.com via FlickrZητά η  Περλεπέ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κύριο Παύλο Γερουλάνο με την οποία ζητά να προχωρήσει η χωροθέτηση Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στις Ροβιές και να υλοποιηθεί το έργο αυτό, που θα δώσει μεγάλη δυναμική στην οικονομική ζωή της περιοχής.

To αίτημα για την κατασκευή καταφυγίου έχει τεθεί προ αρκετών ετών και η Τοπική αυτοδιοίκηση έχει δαπανήσει πλήθος πόρων για τις μελέτες που εκπονήθηκαν.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από το πλέον αρμόδιο τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών – Διεύθυνση Τουριστικών Εγκαταστάσεων του ΕΟΤ, ελήφθησαν δε υπόψη για το σχεδιασμό του καταφυγίου, οι παρατηρήσεις ειδικού της Δ/νσης Λιμενικών Υποδομών – Τμήμα Μελετών και Έργων.

Παρ΄ όλα αυτά , η Δ/νση Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου, έθεσε εκ νέου ζητήματα, τα οποία δεν είχαν τεθεί στην προηγούμενη αξιολόγηση της πρότασης και έτσι προέκυψε καινούργια καθυστέρηση.

Η κυρία Περλεπέ υπογραμμίζει ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες εγκρίσεων όσο γρηγορότερα γίνεται για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο, το οποίο, ιδιαίτερα σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής των Ροβιών, του Δήμου, αλλά και συνολικά της Βόρειας Εύβοιας.
Enhanced by Zemanta

Περλεπέ: Αναστολή μέτρων σε βάρος μικροοφειλετών του Δημοσίου

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, με την οποία ζητά να ανασταλεί μέχρι το τέλος του έτους η εφαρμογή του άρθρου 3 του Ν. 3943/2011 που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης από 1η Αυγούστου 2011, σε όσους δεν καταβάλλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 5.000 Ευρώ, καθώς και του άρθρου 48 του ιδίου νόμου που προβλέπει διώξεις του αστικού κώδικα για ληξιπρόθεσμες εισφορές.

Το σχετικό αίτημα εκφράζει σε έγγραφη διαμαρτυρία της, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας, όπως άλλωστε και άλλοι εμπορικοί φορείς της χώρας.

Η κυρία Περλεπέ υπογραμμίζει ότι, στις σκληρές συνθήκες για τον εμπορικό κόσμο και του νομού μας, επιβάλλεται η αναστολή των μέτρων μέχρι το τέλος του 2011, ώστε να μπορέσουν οι επαγγελματίες να οργανώσουν την απόδοση των οφειλών τους προς το Δημόσιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...