Τρίτη 14 Μαΐου 2013

«Πρωταγωνιστές»: «Μας ψεκάζουν»; - Θεωρίες συνωμοσίας

 
Τις θεωρίες  συνωμοσίας από τα χρόνια του Μάο  αλλά και του Έλβις παρουσιάζουν οι «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, στις 23. 50 στο MEGA.

Αν στο ελληνικό Google πατήσεις «μας ψεκάζουν» θα βρεις 90.000 αποτελέσματα και στο youtube 1.800 βίντεο ενώ καθημερινά και μια νέα θεωρία συνωμοσίας κάνει το γύρω του διαδικτύου. Ομόλογα και μετοχές χαμένων Τραπεζών που αν πουληθούν θα ξεχρεωθεί όλο το χρέος μας, κοιτάσματα ουρανίου που “κοιμούνται”, πετρέλαια που μπορούν να βγουν σε λίγους μήνες και να κάνουν την Ελλάδα ενεργειακή υπερδύναμη. Ποιοι λοιπόν κατασκευάζουν τα σενάρια συνωμοσίας και ποια συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτά; 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι κάμερες των «Πρωταγωνιστών» πέταξαν πάνω από την Αττική με ένα μικρό Τσέσνα παρακολουθώντας και καταγράφοντας την πορεία των τζετ που αφήνουν λευκές γραμμές στον ουρανό. Στην συνέχεια ταξίδεψαν έως τον Πρίνο, έξω απ' την Καβάλα, εκεί που 30 χρόνια τώρα βγαίνει το μόνο ελληνικό πετρέλαιο. Υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να γίνει Σαουδική Αραβία ή έστω Τέξας; Πότε θα μπορέσει να γίνει η πρώτη γεώτρηση στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη; Τις απαντήσεις δίνει η Σοφία Σταματάκη, καθηγήτρια Μηχανικής Πετρελαίων του ΕΜΠ και στέλεχος των επιτροπών του υπουργείου Περιβάλλοντος που έχουν σχέση με την αξιολόγηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και την αξιοποίηση τους. 
Στην εκπομπή μιλούν, επίσης, ο αστροφυσικός Γιώργης Γραμματικάκης και ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος. Ο Γιώργης Γραμματικάκης θυμίζει θεωρίες που αμφισβήτησαν την επιστήμη (πάτησε ο άνθρωπος στη Σελήνη;) και εξηγεί γιατί ορισμένοι πολιτικοί αλλά και κάποια ΜΜΕ επενδύουν στις θεωρίες συνωμοσίας. Ο Αντώνης Πανούτσος συναντήθηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη στην σπηλιά του Νταβέλη στην Πεντέλη και του αφηγήθηκε Rock ιστορίες συνωμοσίας (ζει ο Βασιλιάς Έλβις;) αλλά και για την συμβολή του παλαιού στόπερ του Ολυμπιακού Γιώργου Ανατολάκη και στη συνέχεια του Πάνου Καμμένου, στην αποκάλυψη των αεροψεκασμών των ελληνικών πόλεων.

 «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή 19 Μαϊου 2013, στις 23.50, στο MEGA

Ο Μητροπολίτης στην... ξεσκέπαστη εκκλησία της Παναγίας στην Ερέτρια.



 Την Δευτέρα μετά του Θωμά, πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας Ερετρίας, η οποία δημιουργήθηκε χάρη στην ύπαρξη της ομωνύμου Ιερής Εικόνας της Παραβουνιώτισσας Παναγίας, την οποία εκόμισαν στην Ερέτρια πρόσφυγες από τον Μαρμαρά της Μικράς Ασίας στην Ερέτρια, μετά την Μικρασιαστική Καταστροφή.


Στον Εσπερινό και την Λιτανεία, παραμονή της Εορτής, προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, προεξήρχε της Πανηγυρικής Λειτουργικής Συνάξεως και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων Ιερέων της Περιοχής με πρώτον τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Η Ιερά Πανήγυρις εφέτος ετελέσθη στον νεοανεγειρόμενο Ιερό ναό της Παναγίας, ο οποίος δεν έχει ακόμη σκεπαστεί (υπολείπεται ο τρούλος), ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Οικονόμο τον υπερπολύτεκνο Ιερέα της Ενορίας π. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη, ο οποίος με ακούραστη φροντίδα και την συνεργασία των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των ιεροψαλτών, των κατηχητών και κατηχητριών και όλων των Ενοριτών, επιτελεί ένα αξιόλογο έργο, τόσο στον τομέα της φιλανθρωπίας, όσο και της ποιμαντικής, ιδιαιτέρως της νεότητος, με πολυπληθή συμμετοχή παιδιών και νέων ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία τους στην πανήγυρη της Ενορίας τους, ενώ δεν παραλείπει να συντονίζει και όλες τις ενέργειες ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού.

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας: Δωρεάν σεμινάριο για τις αλλαγές στη φορολογία

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει στην Χαλκίδα Ενημερωτικό Φορολογικό Σεμινάριο με θέμα :

« ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ».

Τo πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Εμποροβ/κού  Επιμελητηρίου  Εύβοιας,   Ελ. Βενιζέλου 12  στη  Χαλκίδα,  την   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   31   ΜΑΪΟΥ   2013,   και  θα έχει διάρκεια   5 ωρών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    31/05/2013    από 17:00  έως  22:00

Εισηγητής του Ενημ.  Σεμιναρίου  θα είναι ο κ.  ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Λογιστής – Φοροτεχνικός  Α΄ τάξεως – Μητρώο Εισηγητών  Ο.Ε.Ε.

Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, των οποίων οι Επαγγελματικές ταυτότητες είναι σε ισχύ και τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα για όλο το έτος, εφ΄ όσον δεν έχουν παρακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα μέσα στο ίδιο έτος, Εξαιρούνται όσοι Οικονομολόγοι ή  Λογιστές είναι άνεργοι .  Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν.

Μετά το τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος θα χορηγηθεί βεβαίωση  παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται καθημερινά στα γραφεία του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς του ΟΕΕ (Λεωφόρος Χαινά 75 και 25ης Μαρτίου )  μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο αριθμό των θέσεων, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μόνο όσοι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι θα μπορέσουν να είναι παρόντες ώστε να μην στερήσουν την συμμετοχή από άλλους συναδέλφους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλ.- Fax 2221080710      και  2221060669.

Έντυπο αίτησης θα διατίθεται στα γραφεία του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν  από τρίτο πρόσωπο, με Fax  και ηλεκτρονικά στο mail του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς: oee9pt@oe-e.gr

Πανηγύρισαν Ορφανοτροφείο και Γηροκομείο



Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, έλαβαν χώρα οι Εκκλησιαστικές Πανηγύρεις δύο Ιερών Ιδρυμάτων Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Χαλκίδα.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαΐου 2013, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής του Ορφανοτροφείου Αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Έξω Παναγίτσα. Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.


Ανήμερα της Εορτής, προεξήρχε στον Όρθρο και στη Θεία Λείτουργία και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, αφού η Πανήγυρις αυτή αποτελεί πόλο έλξης πολλών Χαλκιδέων.

Την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος του Γηροκομείου Χαλκίδος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, σύμφωνα με παλαιά παράδοση που θέλει αυτή την Κυριακή να πανηγυρίζει το Γηροκομείο και να τιμώνται ιδιαιτέρως οι κτήτορές του, οι ευεργέτες και δωρητές του, αλλά και οι εθελοντές και εθελόντριες που βοηθούν καθημερινά στο σημαντικό έργο που το Ίδρυμα αυτό της Εκκλησίας επιτελεί.

Και στις δύο πανηγύρεις, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ως Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιδρυμάτων της Εκκλησίας, έκανε εκτενή αναφορά στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που αυτά επιτελούν, ενώ παράλληλα δημοσίως εξέφρασε το σεβασμό και την ολοκάρδια ευχαριστία τους, ιδίου προσωπικά, αλλά και ολόκληρης της Τοπικής Εκκλησίας στους κτίτορες των Ιδρυμάτων, σε εκείνους που δώρισαν τις περιουσίες τους, αλλά και σε όσους κατά καιρούς συνέβαλαν στη λειτουργία τους, τα ονόματα των οποίων, όπως είπε, σε κάθε Θεία Λειτουργία μνημονεύει.

Οινόφυτα: Χάιδευε την βαλίτσα του και έβαλε υποψίες!

Κουβαλούσε μία βαλίτσα και την φύλαγε σαν κόρη οφθαλμού...

Ήταν τόσο το δέσιμο που είχε αφού έκανε μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς.

Ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους ένα μικρό παιδί μαζί με το κουκλάκι του που δεν το αποχωρίζεται ούτε λεπτό.

Έτσι αποφάσισαν να τον πλησιάσουν. "Τι έχεις μέσα στην βαλίτσα;" τον ρώτησαν.

Ο 44χρονος Πακιστανός, αιφνιδιάστηκε, τους κοίταξε στα μάτια και δεν έβγαλε λέξη. Μπέρδεψε τα λόγια του και με βλέμμα ηττοπάθειας τους την έδωσε.

Με το που την έπιασαν κατάλαβαν πως κάτι ύποπτο κρύβονταν μέσα.

Και δεν έπεσαν έξω μιας και είχε 700 λαθραία τσιγάρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε προμηθευθεί τα λαθραία τσιγάρα λίγο νωρίτερα από 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και συνελήφθη επίσης στην περιοχή των Οινοφύτων.
viotianews.gr

Ένα ουζάκι στη μνήμη του Πάνου Γεραμάνη


 Κοσμοσυρροή φίλων στο ουζερί του Μήτσου στο Χαλάνδρι στην γιορτή μνήμης του Πάνου Γεραμάνη. 



Πάρα πολλοί ήταν οι φίλοι του, που συγκεντρώθηκαν και φέτος τιμώντας με την παρουσία τους αλλά και με τα όργανά τους την γιορτή. 



Και βέβαια όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παρών και ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ»   



ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΣΟΥΚΑ ΚΗΡΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Την Ενορία της Ζωοδόχου Πηγής Τσούκας Κηρέως επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη της Διακαινησίμου 9 Μαΐου το απόγευμα, προκειμένου να χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Παρεκκλησίου της Ζωοδόχου Πηγής.

Με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, του Ιερού Κλήρου της Περιφερείας και των ευσεβών τοπικών αρχόντων, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο θεμελιώδες γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού και στο πανυπέρτιμο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ εξέφρασε και την χαρά του που γι’ ακόμη μια φορά βρέθηκε με τους χριστιανούς της μικρής αυτής Ενορίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Συνάντηση Αποστόλου με το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικών Σωληνουργείων


Ο βουλευτής  Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και  υπεύθυνος τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Μαίου, με το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικών Σωληνουργείων (πρώην Τσαούσογλου).

Οι εργαζόμενοι  τον ενημέρωσαν για τα τρέχοντα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα Ελληνικά Σωληνουργεία ΑΕ.

Σημειώνεται ότι  η επιχείρηση τους χρωστάει καθυστερούμενες αποδοχές 17 μηνών και μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις για διευθέτηση των προβλημάτων δεν έχει ρυθμίσει τα σχετικά θέματα.

Ο Β. Αποστόλου δήλωσε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και τους διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνιστεί μαζί τους μέσα και έξω από τη Βουλή για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Enhanced by Zemanta

Οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων


Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 συνεδρίασε η συντονιστική γραμματεία του Τομέα Αυτοδιοίκησης, με βασικό θέμα την προετοιμασία για το συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μαΐου με εισηγητές τους Γ. Ιωακειμίδη και Φ. Προβατά, εκπροσώπους μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση καθορίστηκε ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο της παρέμβασής της Δημοκρατικής Αριστεράς στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Η παρέμβαση της Δημοκρατικής Αριστεράς θα εμπλουτιστεί από τα συμπεράσματα διαλόγου σε πανελλαδικό επίπεδο με παράγοντες της αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης κατατέθηκαν προτάσεις που συντείνουν στην ολοκλήρωση των θέσεων και των προτάσεων μας για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Στο κλείσιμο της  συνεδρίασης, έγινε ενημέρωση για την περιοδεία του υπευθύνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης Δημήτρη Αναγνωστάκη στα Ιωάννινα, την Δευτέρα 13/05..

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους δρόμους του Αλιβερίου από το ΠΑΜΕ


Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στη πλατεία ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ , πραγματοποίησε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο Αλιβέρι ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 8 μ.μ.

Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι.

 Χαιρετισμό  απηύθυνε  από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών,  ο αδιόριστος καθηγητής, Τράκος  Κώστας, ο οποίος καταδίκασε την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, αναφέροντας ότι η λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Κάλεσε σε κοινό μέτωπο αγώνα τους μαθητές, τους γονείς, και όλους τους εργαζόμενους. Το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα τόνισε, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης.

Ακολούθησε πορεία στους  δρόμους του Αλιβερίου με συνθήματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...