Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Stars System! Τι επιφυλάσσει η νέα χρονιά για κάθε ζώδιο;

Tην Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, στις 14:15, η Άση Μπήλιου φιλοξενεί την αστρολόγο Ανθούλα Λιονή κι αναλύουν διεξοδικά τις τάσεις του 2013 για τον επαγγελματικό και τον οικονομικό τομέα. 

Τι επιφυλάσσει η νέα χρονιά για κάθε ζώδιο;

Ακόμη, ποιες είναι οι προβλέψεις του αστρολόγου Θανάση Ματσώτα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και ποια ζώδια θεωρεί ότι θα ευνοηθούν τη νέα χρονιά;

Για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, Stars System!

ΒΙΝΤΕΟ - Αναγνωστάκης: Εισπρακτικό και εμβαλωτικό το φορολογικό νομοσχέδιο


Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο «Σχέδιο Νόμου για τις ρυθμίσεις στη Φορολογία Εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις», κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επεσήμανε μεταξύ των άλλων στην εισήγησή του:

“Εδώ και δύο μέρες στην αίθουσα γίνεται κάθε προσπάθεια να καταγραφούν από όλους τους πολιτικούς χώρους οι θέσεις τους για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Το παρόν νομοσχέδιο έχει ταυτιστεί με την φορολογική μεταρρύθμιση ενώ αρχικά, δεν είχε αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Υπουργός Οικονομικών. Οι συγκεκριμένες διατάξεις συμπεριλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της χωράς προς στους πιστωτές στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής.

Για εμάς στη Δημοκρατική Αριστερά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά, είναι εισπρακτικό και εμβαλωτικό.

Τον Μάρτιο, όταν θα κατατεθεί από  το Υπ. Οικονομικών το νομοσχέδιο για  τη φορολογική μεταρρύθμιση, θα συζητήσουμε  παραγωγικά για τις διατάξεις  που θα ορίζουν την πάταξη της  φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και της φοροαποφυγής. Σήμερα συζητάμε το παρόν νομοσχέδιο, ως μια διορθωτική πράξη έναντι όλων εκείνων των πολιτικών του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση θα πρέπει να έχει ως κύριο γνώρισμά, αυτό που λέμε κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να καταλάβει ο Έλληνας πολίτης ότι οι θυσίες του δεν πήγαν χαμένες και ότι η επιλογή του να δώσει στη σημερινή κυβέρνηση τη διαχείριση της κρίσης δικαιώνεται.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν  θα πρέπει να αποσιωπήσουμε τα όσα  θετικά φέρει το σημερινό φορολογικό νομοσχέδιο.

Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι αντιμετωπίζονται ως οιονεί μισθοδοτούμενοι, φορολογούνται δηλαδή με βάση την κλίμακα των μισθωτών, οπότε βρίσκονται κερδισμένοι από την αφομοίωση του φόρου (κατά 2.100ευρω ετησίως)  και εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος (650ε ετησίως). Παράλληλα το αφορολόγητο εισόδημα από τις 5.000e τοποθετείται στις 9.000e. Ταυτόχρονα ζητάμε με ένταση και μέχρι την τελευταία στιγμή, να  γίνει δεκτή στο νομοσχέδιο η τροπολογία που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Αριστερά με την οποία προτείνουμε την φορολόγηση με 20% για εισοδήματα μέχρι 20.000ε, σε αντίθεση με την προτεινόμενη μέχρι σήμερα κλίμακα που θέλει την φορολόγηση με 26% για εισοδήματα μέχρι τις 50.000ε στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εδώ και καιρό, βρισκόμαστε ανάμεσα  σε δυο συμπληγάδες πέτρες, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τη ζοφερή πραγματικότητα και ταυτόχρονα να δώσουμε ελπίδα και όραμα στη ελληνική κοινωνία.  Όλοι εμείς στη Δημοκρατική Αριστερά έχουμε αναλάβει μεγάλη πολιτική ευθύνη και υψηλό πολιτικό ρίσκο, θεωρώντας ότι η Αριστερά οφείλει να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας, να παίρνει θέση με ρεαλισμό και βέβαια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να ελέγχουμε, να προτείνουμε και στο τέλος βέβαια όλοι θα αξιολογηθούμε από τους έλληνες πολίτες.»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Αναγκαία η διατήρηση 4 τουλάχιστον Δ.Ο.Υ. στην Εύβοια


"Η υλοποίηση  της πρόσφατης απόφασης για την  κατάργηση 4 από τις 5 Δ.Ο.Υ στην Εύβοια έχει δημιουργήσει εύλογες και συνεχιζόμενες  αντιδράσεις από τους φορολογουμένους και τους επιχειρηματίες απομακρυσμένων από τη πρωτεύουσα περιοχών, που λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του νησιού και του ανεπαρκούς οδικού δικτύου θα επιβαρύνονται με χρηματικό κόστος και σημαντική απώλεια χρόνου για την μετακίνηση τους από την περιοχή δραστηριότητας τους στην Χαλκίδα, όπου θα εδρεύει η μοναδική Δ.Ο.Υ του νομού. Παράλληλα επισημαίνουμε ότι η τεράστια πλειοψηφία των κατοίκων αυτών των περιοχών δεν έχει δυνατότητες ηλεκτρονικής διασύνδεσης (ιντερνετ), ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ούτε ο εκσυγχρονισμός του μηχανογραφικού συστήματος του Υπουργείου για τις Δ.Ο.Υ. Επιπρόσθετα, πολλές από τις μέχρι τώρα πραγματοποιούμενες εργασίες στις Δ.Ο.Υ. δεν θα μπορούν να διεκπεραιώνονται από τα σχεδιαζόμενα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων".

Αυτό τονίζει σε ερώτησή του  προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου και επισημαίνει:

"Ο προωθούμενος μεσοβέζικος και  ψηφοθηρικός χειρισμός της διατήρησης μέχρι 31/12/13 μίας μόνο από τις 4 καταργούμενες  Δ.Ο.Υ. δεν λύνει κανένα απολύτων πρόβλημα. Είναι αίολη η επιχειρηματολογία  της διατήρησης μόνο της Δ.Ο.Υ. Κύμης  από τις 4 για την δήθεν ολοκλήρωση του ελέγχου των υπαρχόντων στη περιοχή εξωχώριων εταιρειών.

Επειδή :

Α) Όλοι οι φορείς του νομού αλλά και οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών ζητούν την διατήρηση των περιφερειακών  Δ.Ο.Υ λόγω ιδιομορφιών του νησιού,

Β) οι αποστάσεις από τους νότιους και βόρειους δήμους του νομού μέχρι την Χαλκίδα καλύπτονται από ένα άκρως ελλιπές οδικό δίκτυο, το οποίο καθιστά επικίνδυνη και χρονοβόρα την εντός του εργάσιμου χρόνου δύο φορές διάσχιση του και ήδη ο νομός (που είναι μεταξύ των πρώτων σε τροχαία στη χώρα) πληρώνει εδώ και χρόνια βαρύ φόρο στην άσφαλτο και

Γ) στις περιοχές των υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ δραστηριοποιούνται άνω των 7.000 επιχειρήσεων, η συντριπτική  πλειοψηφία των οποίων είναι μικρές ατομικές επιχειρήσεις στις οποίες οι ίδιοι οι επιχειρηματίες είναι αναγκασμένοι για την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Δ.Ο.Υ. πράγμα που σημαίνει πέραν του μεγάλου χρόνου μετακίνησης και την επιπλέον επιβάρυνση τους.

Ερωτάται  ο κ. Υπουργός:

Έχει ενημερωθεί έγκαιρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις σοβαρότατες ιδιομορφίες του νομού Εύβοιας που καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση 4 τουλάχιστον Δ.Ο.Υ στο νομό;
Προτίθεται να διορθώσει άμεσα τις ατυχείς αποφάσεις που έχουν παρθεί για το θέμα αυτό της Εύβοιας;


Ο ερωτών βουλευτής

Βαγγέλης  Αποστόλου"

"Ο ΓΑΛΗΝΟΣ παρουσιάζει το άσπρο μαύρο" λέει η "Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας"


"Εκεί  που μας χρωστούσαν μας πήραν  και το βόδι", τονίζει σε ανακοίνωσή της για τις απολύσει στο ΓΑΛΗΝΟ, η "Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας" και επισημαίνει:.

"Σε ανακοίνωση λίβελο  που εξέδωσε η διοίκηση των  s/m  ΓΑΛΗΝΟΣ επιχειρείται να παρουσιαστεί το άσπρο μαύρο. Η διοίκηση της εταιρείας επικαλείται ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2012 ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις της. Γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας βιώνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία πολλά χρόνια τώρα. Συγκεκριμένα ο κατά τα άλλα «τοπικός ευεργέτης» όπως κάποιοι καλοθελητές τον αποκαλούν:

Δεν έδωσε ποτέ τα νόμιμα ρεπό στους εργαζόμενους.
Από το 2007 υποχρεώνει τους εργαζόμενους, να λαμβάνουν μέρος του ήδη πενιχρού τους μισθού σε διατακτικές επιταγές ψωνίζοντας από τα καταστήματα της εταιρείας.
Σύναψε με τους εργαζόμενους υποτιθέμενα ‘’δάνεια’’ ώστε να μπορεί να τους πληρώνει λιγότερα κρατώντας τη ‘’δόση’’ του υποτιθέμενου ‘’δανείου’’ κάθε μήνα.
Από τον Οκτώβρη του 2011 απαιτεί από τους εργαζόμενους με διάφορες μεθοδεύσεις και τρομοκρατία να δουλεύουν 8 ώρες και να πληρώνονται για 6.

Τον Ιούνιο του 2012 μέρος των εργαζομένων σήκωσε ανάστημα και αρνήθηκε να υπογράψει εκ νέου την αισχρή και ληστρική απαίτηση της εργοδοσίας. Εκδικητικά η διοίκηση της εταιρείας επέβαλε σε αυτούς, αρχικά 3ήμερη και έπειτα μονοήμερη εργασία ανά βδομάδα. Πριν μερικές μέρες ξεπερνώντας κάθε όριο τόλμησε να απολύσει τους 23 εργαζόμενους που αντιστέκονται και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς είναι απλήρωτοι για 3 μήνες και σε κάποιους από αυτούς δεν έχει καταβληθεί ούτε το επίδομα αδείας του 2012. Έχουν το θράσος να αποκαλούν τους εργάτες που αγωνίζονται «επίορκους».

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Θέλουν να ‘’στείλουν το μήνυμα’’ προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι θα έχει κυρώσεις. Η  διοίκηση των Σ/Μ Γαληνός φανερώνει  τον πανικό της. Αυτός ο πανικός  πρέπει να μετατραπεί σε εφιάλτη για την εργοδοσία από το σύνολο των εργαζομένων.

Αυτή η κατάσταση δεν  είναι κεραυνός εν αιθρία. Ούτε η  συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί εξαίρεση στο πως συμπεριφέρεται η μεγαλοεργοδοσία. Οι εργαζόμενοι του Γαληνού δεν  είναι μόνοι τους. Το σωματείο μας εδώ και χρόνια προειδοποιούσε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Κανένας εργαζόμενος δεν ευθύνεται για τη χασούρα τους και δε θα βάλουμε εμείς πλάτη για να βγουν οι εργοδότες λάδι. Ο Γαληνός προσπαθεί να βγάλει από τη μέση όποιον αντιστέκεται στα σχέδιά του για να διαφυλάξει τα κέρδη του εις βάρος αυτών που τόσα χρόνια παρήγαγαν τα πλούτη του.

Ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες της εταιρείας στο μέλλον να έχουμε ξεκάθαρο ότι δεν εξασφαλίζουμε τίποτα σκύβοντας το κεφάλι και ότι τις επιχειρήσεις δεν τις κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων αλλά τα ίδια τα αφεντικά.

Τέλος, η ανακοίνωση της εταιρίας αναφερόμενη στη δράση του Σωματείου μας και του ΠΑΜΕ αναφέρει ότι προχωρήσαμε σε ‘’ολέθριες για την εταιρία ενέργειες αποκλείοντας την πρόσβαση στο χώρο τον γραφείων μας και διακυβεύοντας το εργασιακό μέλλον των λοιπών εργαζομένων που στηρίζουν την εταιρία και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’’. Σε σχέση με αυτά έχουμε να πούμε τα εξής:

1ον Η εργοδοσία αποκαλεί ‘’ολέθρια’’ κίνηση των αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία. Εμείς αυτό το θεωρούμε καθήκον. Όλεθρος για τους εργαζόμενους είναι τα μέτρα της εργοδοσίας που αξιοποιώντας τους νόμους της συγκυβέρνησης απολύει, τρομοκρατεί και τους καταδικάζει στη φτώχεια και την ανέχεια.

2ον Τα ‘’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’’ της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους είναι επικίνδυνα! Πολλοί από τους εργαζόμενους του Γαληνού παλιότερα δούλευαν στα ‘’Ατλάντικ’’ και έχουν πείρα. Με τα ‘’ευχαριστώ’’ και την ‘’υπομονή’’ τελικά απολύθηκαν και η επιχείρηση έκλεισε χωρίς να πάρουν τα λεφτά τους.

Όσο για τους ευσεβείς πόθους που αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, κάνοντας πρόσκληση στα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να στηρίξουν την εταιρεία δηλαδή στην ουσία να στηρίξουμε το σφαγιασμό των συναδέλφων μας, να ξέρουν καλά ότι χτύπησαν λάθος πόρτα. Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Εργοδοτικά τσιράκια να τα αναζητήσουν αλλού…

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν  τους 23 απολυμένους συναδέλφους  τους. Να οργανωθούν στο Σωματείο μας και να παλέψουν συλλογικά για τα δικαιώματά τους.

 Κανένας να μη φοβηθεί! Φτάνει πια η υπομονή.

Κανείς να μην  αισθανθεί μόνος του! Ένας για όλους και όλοι για έναν!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να γυρίσουν άμεσα  στη δουλειά οι 23 απολυμένοι

Να πληρωθούν  τώρα όλα τα δεδουλευμένα που χρωστάει η εταιρία σε όλους τους εργαζόμενους"

Αληθινά Ελεύθεροι στη Βόρεια Εύβοια

Αναζητώντας έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής  η οικο-κοινότητα «free and real»  στη Βόρεια Εύβοια  ευελπιστεί να δείξει ότι μία αυτάρκης κοινωνία αληθινών κινήτρων και ανιδιοτελούς προσφοράς, μπορεί να υπάρξει και να εφαρμοστεί στην πράξη. Σκοπός είναι να μοιραστούν τις  γνώσεις, τις πληροφορίες, τις τεχνολογίες και τις λύσεις για μια διαφορετική ζωή σε μια αυτάρκη οικο-κοινότητα, η οποία εκμεταλλεύεται στρατηγικά  τους πόρους  χωρίς να επιβαρύνει το οικοσύστημα και τους ανθρώπους.
Φωτορεπορτάζ: Άννα Αμπάτη
Ζώντας στην κοινότητα αυτή για 4 μέρες είδα ανθρώπους γεμάτους ζωντάνια και όρεξη για ζωή. Δεν κάθονται ούτε λεπτό, συνέχεια ασχολούνται με κάποια εργασία και ψάχνουν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Είναι άνθρωποι που σταμάτησαν να γκρινιάζουν για τα κοινωνικά προβλήματα και πήραν τα πράγματα στα χέρια τους. Με λίγα λόγια το « free and real» είναι 5 άνθρωποι οι οποίοι το είπαν και το έκαναν: έγιναν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο.

κοινότητα είναι δομημένη και εξελίσσεται με βάση τους στόχους που έχουν θέσει. Ένας από αυτούς είναι η συμβίωση ανθρώπου-φύσης γι’αυτό οι οικισμοί είναι  χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης που όμως είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα.

Η σωστή διαχείριση λυμάτων είναι ένας από τους βασικούς στόχους της κοινότητας, έτσι έχουν δημιουργηθεί στεγνή τουαλέτα που λειτουργεί με σύστημα κομποστοποίησης. 
Ένας άλλος στόχος είναι η άρτια σωματική, νοητική και συναισθηματική κατάσταση για την οποία είναι απαραίτητη η άθληση. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί ένας χώρος άθλησης μέσα στη φύση.

Η διατροφή των ατόμων της κοινότητας είναι αποκλειστικά χορτοφαγική και ωμοφαγική.  Τρέφονται από τον μπαξέ τους (κατά το 80%) ο οποίος επαρκεί για περίπου 8 άτομα όπως μου είπαν.

Με βάση την έρευνα και τη μελέτη προσπαθούν να παράγουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Για παράδειγμα, η κατασκευή οδοντόκρεμας χωρίς χημικά.
Προϊόντα από την κοινότητα θα είναι διαθέσιμα στο παζάρι που γίνεται στο booze cooperativa μέχρι την Κυριακή 13/01

πηγή: tvxs.gr

Λουκέτο στις εφορίες Ιστιαίας - Καρύστου από τη Δευτέρα - ΠΟΙΕΣ είναι οι άλλες ΔΟΥ που κλείνουν


Λουκέτο μπαίνει από Δευτέρα στις ΔΟΥ Ιστιαίας και Καρύστου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Χαλκίδας).
 
Εφόσον οι δήμοι των περιοχών στις οποίες καταργούνται οι εφορίες έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες στη θέση των εφοριών που θα καταργηθούν θα λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Εκτός από την Ιστιαία και τη Κάρυστο αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω ΔΟΥ:
-Αμφιλοχίας και Βόνιτσας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αγρινίου)
-Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Παραλίου 'Αστρους (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Τρίπολης)
-Ι και ΙΑ Αθηνών (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Δ Αθηνών)
-Ε Αθηνών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΣΤ Αθηνών)
-Ζωγράφου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών)
-Κ Αθηνών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Γαλατσίου)
-Χαϊδαρίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Αιγάλεω)
-Β Καλλιθέας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Καλλιθέας)
-Πετρούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Β Περιστερίου)
-Ν. Φιλαδέλφειας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας)
-Αγίου Στεφάνου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κηφισίας)
-Λαυρίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κορωπίου)
-Μεγάρων (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ελευσίνας)
-Σαλαμίνας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ε Πειραιά)
-Καλαβρύτων (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Πατρών)
-Δεσκάτης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Γρεβενών)
-Διδυμοτείχου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ορεστιάδας)
-Λεχαινών και Ζαχάρως (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Πύργου)
-Αλεξάνδρειας και Νάουσας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Βέροιας)
-Μοιρών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Ηρακλείου)
-Αγίου Αθανασίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ιωνίας)
-Τούμπας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΣΤ Θεσσαλονίκης)
-Θ και Ι Θεσσαλονίκης (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Δ Θεσσαλονίκης)
-Νεάπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ε Θεσσαλονίκης)
-Β Θεσσαλονίκης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Θεσσαλονίκης)
-Ελευθερούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Καβάλας)
-Β Κέρκυρας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Κέρκυρας)
-Γυθείου και Μολάων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Σπάρτης)
-Ελασσόνας και Φαρσάλων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Λάρισας)
-Ιεράπετρας και Σητείας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου)
-Καλλονής (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Μυτιλήνης)
-Αλμυρού (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου)
-Κυπαρισσίας και Πύλου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Καλαμάτας)
-Αριδαίας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Έδεσσας)
-Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αʼ Σερρών)
-Αμφίκλειας και Αταλάντης (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Λαμίας)
-Αρναίας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Πολυγύρου)


Το ψάρεμα αλλά και όλα τα καλώς η κακώς κείμενα γύρω απο αυτό

Μια ομάδα Χαλκιδέοι απο τον Καράμπαμπα προσπαθούν  να αναδείξουν τις ομορφιές της ιδιαίτερης πατρίδας μας μέσω του blog http://greeksfish.blogspot.gr/

Η θεματολογία μας δεν θα είναι μόνο το ψάρεμα αλλά και όλα τα καλώς η κακώς κείμενα γύρω απο αυτό, όπως:
  • Περιβαλλοντολογικά θέματα
  • Παράνομη αλιεία
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα στην επαγγελματική αλιεία όπως οι ανεμότρατες
  • αλλά και οι ανεμοτρατάρηδες της Χαλκίδας από τότε που ξεκίνησαν μέχρι σήμερα και άλλα πολλά.
Με τέτοιο υλικό (από το παρελθόν) αξίζει να το επισκεφτείτε το blog και σίγουρα  θα επικροτήσετε την όμορφη αυτή προσπάθεια.

Η ΔΗΜΑΡ για πετρέλαιο θέρμανσης

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ενδιαφέρεται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών των ελληνικών νοικοκυριών για ικανοποιητική θέρμανσή τους κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η εξίσωση από την κυβέρνηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης μαζί με την δεδομένη σημαντική μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων λόγω κρίσης έχουν προκαλέσει μεγάλη ένταση στο πανελλήνιο και κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας

Για αυτό το λόγο η ΔΗΜΑΡ προτείνει ένα πακέτο άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων με στόχο:
  • (α) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ: να διασφαλίσουν ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες θέρμανσης των νοικοκυριών και να αποτραπούν ακραίες καταστάσεις,
  • (β) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: να αντιμετωπιστεί η λαθρεμπορία καυσίμων έτσι ώστε τμήμα των αυξημένων εσόδων να χρηματοδοτήσει την κοινωνική πολιτική,
  • (γ) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ – ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: να ενισχυθεί η περιβαλλοντική διάσταση του όλου συστήματος και να προωθηθούν μέτρα που ενισχύουν τη δημόσια υγεία και την περιβαλλοντική ισορροπία και βιωσιμότητα.
Ειδικότερα προτείνουμε ένα πακέτο τεσσάρων προτάσεων:
1. Διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων και του ύψους της επιστροφής μέσω της:
1.1. αύξησης των περιουσιακών κριτηρίων,
1.2. συμπερίληψης στους δικαιούχους όλων των ανέργων ανεξαρτήτως του εισοδήματός που είχαν την προηγούμενη χρονιά.
1.3. επιστροφή και της διαφοράς που προκύπτει από τον ΦΠΑ
Βάσει των παραπάνω, οι δικαιούχοι αυξάνονται από το 85% στο 90% του πληθυσμού και το ποσοστό επιστροφής αυξάνεται από 85% σε 100%.

2. Ενίσχυση του ποσού που θα διατεθεί ως επίδομα θέρμανσης ανεξαρτήτως πηγής. Ειδικότερα προτείνουμε τα 25 εκ. ευρώ, που έχει αποφασισθεί να διατεθούν , να αυξηθούν σε 100.
Έτσι μπορεί να διασφαλισθεί ότι όλοι-ες που βρίσκονται έως και 20% πάνω από το όριο της φτώχειας θα δικαιούνται όχι μόνο επιστροφή φόρου αλλά και επίδομα θέρμανσης.
3. Κατάθεση εντός δύο μηνών ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας στα καύσιμα (θέρμανσης, κίνησης και ναυτιλίας).
Το σχέδιο πρέπει να προβλέπει τον πλήρη έλεγχο της διακίνησής τους από το διυλιστήριο έως τον τελικό χρήστη - καταναλωτή και να συνοδεύεται από αναλυτική λίστα απαιτούμενων νομοθετικών και άλλων ενεργειών, καθώς και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής.
Η επιτυχής υλοποίηση του σχεδίου θα επιτρέψει τη μείωση του πραγματικού ΕΦΚ που πληρώνουν τα νοικοκυριά από τα €120 ανά 1.000 λίτρα στα €50 (δηλαδή αύξηση της επιστροφής φόρου).
4. Κίνητρα αλλά και ποινές για την μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά. Μεσοπρόθεσμα η ύπαρξη τζακιού σε αστικά κέντρα θα αντιμετωπίζεται φορολογικά ως τεκμήριο πολυτελείας εκτός και εάν αυτά είναι ενεργειακά (μαστίγιο). Για αυτό το λόγο, αφενός θα δοθούν κίνητρα μετατροπής των υφιστάμενων τζακιών σε ενεργειακά (καρότο), αφετέρου θα είναι υποχρεωτικό οι νέες κατασκευές εάν έχουν τζάκι αυτό να είναι ενεργειακό.

Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για το θέμα αλλά και πληροφορίες για τους δικαιούχους και τις διαδικασίες επιστροφής φόρου, στο blog της ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...