Το μητρώο των δικαιούχων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και δεν αναμένεται πριν το καλοκαίρι. Αποτέλεσμα είναι όμως να μην μπορούν να λάβουν κανονικά τα επιδόματά τους οι έχοντες πραγματικό πρόβλημα. Ήδη τα χρήματα καταβάλλονται με καθυστέρηση ενώ είναι άγνωστο αν θα δοθούν και στη συνέχεια στις προγραμματισμένες ημερομηνίες.
Όπως σημειώνει και ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Μπαλασόπουλος «η καταβολή των επιδομάτων Μαρτίου Απριλίου θα γίνει στις 15 Ιουνίου». 
 
Πάντως η εμπλοκή ξεκινά από το γεγονός ότι ανετέθη σε ιδιωτική εταιρεία το «ξεκαθάρισμα» των καταλόγων όσων έχουν δηλώσει ότι δικαιούνται το επίδομα. Η εταιρεία ωστόσο με βάση και τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το υπουργείο Υγείας, χρειάζεται 5 μήνες για να ολοκληρώσει τις όποιες ενέργειες. Γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι μέχρι τότε οι καθυστερήσεις θα είναι σύνηθες φαινόμενο. 
 
«Είναι θέμα πληρωμής των κονδυλίων από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα επιδόματα δίνονται μετά το πέρας ενός μήνα» σημειώνει ο κ.Μπαλασόπουλος. 
Είναι ενδεικτικό ότι τα επιδόματα του πρώτου διμήνου του 2012 δόθηκαν στις 15 Απριλίου.
 
Να σημειωθεί ότι πλέον στους καταλόγους των αναπήρων είναι εγγεγραμμένοι 203.000 δικαιούχοι μετά την αφαίρεση των 40.000 που δεν πήγαν να απογραφούν. 
Πάντως το πρόβλημα επεσήμανε και η Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι αν δεν καταβληθούν τα επιδόματα οι οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.