Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ξαδερφάκι του καρχαρία στον Ευβοϊκό

Το "φάτε μάτια ψάρια" δεν ισχύει για τo ψάρι της φωτογραφίας που είναι ξάδερφος του καρχαρία και κολυμπούσε αμέριμνος στα νερά του Ευβοϊκού.

Δεν ήξερε ότι από εκεί θα βρισκόταν στο ουζερί του Γιάννη Μπαρσάκη στην παραλία Φανερωμένης στην Αρτάκη.

Δεν ήξερε ότι από εκεί θα βρισκόταν στο ουζερί του Γιάννη Μπαρσάκη στην παραλία Φανερωμένης στην Αρτάκη.

Δύο μέτρα είναι το μήκος του, και προκαλεί φόβο αν τον δείτε να κολυμπάει δίπλα σας. Βέβαια όσο το φοβάσαι άλλο τόσο είναι νοστιμότατο. Καλά τσιμπούσια!
evianews

O συγγραφέας Θαν. Βαλτινός στη Κύμη το Σάββατο

Λογοτεχνική βραδιά με τον Ακαδημαϊκό και συγγραφέα Θανάση Βαλτινό διοργανώνουν ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ένωση Ταμυναίων Πολιτών "Παρέμβαση".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, όπου θα παρουσιαστεί το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα "ΑΝΑΠΛΟΥΣ".

Για τον συγγραφέα θα μιλήσει ο ποιητής και κριτικός τέχνης Θανάσης Χατζόπουλος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Αλιβέρι.

200 δρομείς θα τρέξουν από την Πλατεία Ψαχνών μέχρι την προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), ο Δήμος Μεσσαπίων και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ψαχνών και Νέας Αρτάκης, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 τον «9ο Διαδημοτικό Ημιμαραθώνιο».

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00, με αφετηρία την Πλατεία Ψαχνών και τερματισμό στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, από ώρα 10:50 έως 11:45.

Η φετινή διαδρομή έχει τροποποιηθεί, με παράκαμψη και πέρασμα από την παραλία Ν. Αρτάκης, με παράκαμψη και πέρασμα από την παραλία της Έξω Παναγίτσας και με παράκαμψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και διασχίζοντας τις παραλίες Παπαθανασίου και Κουρέντι, καταλήγει στον τερματισμό, διανύοντας συνολική απόσταση 20 Km.

Η επιτυχία του θεσμού είναι φανερή και από τις αυξημένες συμμετοχές με τα υπάρχοντα έως τώρα δεδομένα, που αναμένεται να πλησιάσουν τους 200 δρομείς άνδρες και γυναίκες.
Enhanced by Zemanta

"Η εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στην Εύβοια"

Το Τμήμα Χαλκίδας της Εταιρείας  Ευβοϊκών Σπουδών διοργανώνει εκδήλωση-ομιλία με θέμα:"Η εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στην Εύβοια", με ομιλήτρια την Ευαγγελία Μπαλτά, Διευθύντρια Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή-πολιτιστική αίθουσα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ, (πρώην ΔΗ.ΚΕ.Χ, Αβάντων 50), την Δευτέρα 28 Μαΐου, στις 7:30 το απόγευμα.

Με κλωτσιές πέταξαν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφο της Bild

Deutsch: Logo der Tageszeitung Bild
(Photo credit: Wikipedia)

Πρωτοφανές επεισόδιο έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όταν στελέχη του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες πέταξανέξω άρον-άρον Γερμανό δημοσιογράφο της Bild.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  έπιασαν στην κυριολεξία από τον σβέρκο Γερμανό.. δημοσιογράφο της Bild ο οποίος το «έπαιζε» σύμβουλος του Σουλτς και τον πέταξαν έξω από την αίθουσα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν την συνάντηση του Προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με τον Αλέξη Τσίπρα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γερμανό δημοσιογράφο ο οποίος του έχει «σούρει τα εξ αμάξης» τα τελευταία χρόνια και τον πέταξαν έξω από την αίθουσα.
Πηγή: kafeneio

ΝΕΑ Δημοσκόπηση Rash: 1ος ΣΥΡΙΖΑ , 2η ΝΔ - Πέφτουν ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΚΚΕ - Άνοδος ΔΗΜΑΡ

Αλλάζουν πάλι οι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων, καθώς σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rash που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα Metro, το Σάββατο, πρώτο κόμμα αυτήν την φορά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,2%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 11,7%.


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά.
  • ΣΥΡΙΖΑ 21,7%
  • ΝΔ 20,2%
  • ΠΑΣΟΚ 11,7%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%
  • Δημοκρατική Αριστερά 6,2%
  • ΚΚΕ 5,5%
  • Χρυσή αυγή 3,7%
  • Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%
  • Δημιουργία Ξανά 2%
  • ΛΑΟΣ 1,9%
  • Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%

Σίμο είναι να μήν σκας;

Που να το φανταζόταν ο Σίμος Κεδίκογλου της Νέας Δημοκρατίας οτι θα το ζούσε αυτό.

Ήρθε πρώτος σε σταυρούς στο νόμο Ευβοίας που εκλέγει 6 βουλευτές και δεν είναι στη Βουλή. Αλλά δε φτάνει μόνο αυτο!

Στη βουλή μπήκαν ο πρώτος ξάδερφος του Συμεών Κεδίκογλου με το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο πορτιέρης που τον καλησπέριζε στο club που έκανε τα party και τις νυχτερινές του εξόδους στη Χαλκίδα ο Νικος Μιχος που βγήκε βουλευτής με τη Χρυση Αυγή!

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΚΑΣ;



news24gr.

Διμέτωπη επίθεση Κουβέλη προς την ανεύθυνη Αριστερά και τη Δεξιά

Σφοδρή επίθεση τόσο κατά της Αριστεράς όσο και κατά της Δεξιάς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να αποφευχθεί η δημιουργία ενός σκηνικού «καρικατούρα του δικομματισμού».
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης, θέλησε, όπως είπε ο ίδιος, να επιστήσει την προσοχή στους βουλευτές του κόμματός του, ενόψει των εκλογών, σε ένα σκηνικό που προσπαθούν διάφορες πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν και που ο λαός πρέπει να αποτρέψει. Πρόκειται, πρόσθεσε, «για μια καρικατούρα δικομματισμού», για ένα «επικίνδυνο λαϊκιστικό δίπολο», που αποσκοπεί στην παγίδευση των πολιτών.
Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπάρχουν «από τη μια, οι συσπειρωμένες δυνάμεις της «δεξιάς πολυκατοικίας», που ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας Αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά».
Αναφερόμενος στη Δεξιά, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως «θα κινηθεί με τις γνωστές νεοφιλελεύθερες συνταγές, με τις οποίες κινείται η Δεξιά στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί η Ε.Ε. σε αδιέξοδα. Είναι μια αμετανόητη Δεξιά του χθες, χωρίς πρόγραμμα και όραμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
«Ωστόσο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «ο κίνδυνος ενίσχυσής της είναι υπαρκτός, αν απέναντι σε αυτήν τη Δεξιά οι πολίτες βλέπουν μόνο τον πόλο μιας λαϊκιστικής και ανεύθυνης Αριστεράς, που ερωτοτροπεί, ανοιχτά, με την έξοδο από το ευρώ και με την επιστροφή στη δραχμή».
Αυτή η Αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα, τη μια, μιλάει για καταγγελία του Μνημονίου, την άλλη, για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση, τόνισε. «Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλίνει το μάτι στον λαϊκισμό, φθάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη. Αυτή η Αριστερά, δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μην ματαιοπονούν με προσχηματικές "επιθέσεις φιλίας"» είπε ο Φώτης Κουβέλης.
Εκτίμησε, παράλληλα, ότι η Δεξιά θα κακοποιήσει την υπόθεση του ευρωπαϊσμού, αλλά θα εισπράξει από τον φόβο απέναντι στην ανεύθυνη Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει -γιατί δεν μπορεί- να κυβερνήσει, θα περιοριστεί να καθίσει στις δάφνες της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι το σχέδιο που βολεύει και τους δύο, είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι η Δεξιά θα προβάλει μόνον το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνον το δίλημμα «μνημόνιο- αντιμνημόνιο».
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, το πραγματικό δίλημμα, όμως, είναι άλλο: σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, με ευρώ ή καταγγελία μονομερής και δραχμή;
«Θέλω» αποσαφήνισε ο κ. Κουβέλης, «να είμαι κατηγορηματικός: αν πάμε σε εκλογές με μόνον αυτούς τους δυο πόλους, αν ο πολίτης δεν δει μπροστά του έναν τρίτο πόλο, αριστερό και ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό, βαθειά μεταρρυθμιστικό, η χώρα θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Τη σημαία αυτού του τρίτου πόλου, μόνον η ΔΗΜΑΡ μπορεί, σήμερα, αξιόπιστα, να την σηκώσει και ας μην αμφιβάλλει κανείς: θα την σηκώσει».
Καταλήγοντας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες, κατά σειρά, εκλογές και όπως είπε, «όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΑΡ, τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση».

Πέθανε ο γνωστός Χαλκιδέος λογιστής Νίκος Φλώκος

Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 4 το απόγευμα, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, θα γίνει η κηδεία του γνωστού Χαλκιδέου λογιστή Νίκου Φλώκου που άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής 18 Μαΐου, σε ηλικία 59 χρόνων.

Ο Θάνατός του βύθισε στο πένθος τη σύζυγό του Ελισσάβετ και τα παιδιά του Δημήτρη-Μαρία και Μαριάννα-Χρήστο.

Συγγενείς και φίλοι θα τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία . Η σορός του θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 3 το μεσημέρι.

Μέρκελ σε Παπούλια: Θα βοηθήσουμε αλλά να κάνετε αυτό που πρέπει

Το αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να είπε στον κ. Παπούλια ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά και αυτή με τη σειρά της πρέπει να τηρήσει και να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκρόσωπος επισήμανε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας είναι απόρρητο αλλά διευκρινίστηκε ότι η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την ευχή να αποκτήσει η Ελλάδα ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
Για το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο ο οποίος με τη σειρά του αναμένεται να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων.
Παράλληλα, υπήρξε σήμερα και επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε.

Παπαρήγα: Να μου τρυπήσετε τη μύτη αν ο ΣΥΡΙΖΑ μας βγάλει από το Μνημόνιο

Νέα διάσταση στην κόντρα του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα με δηλώσεις της. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε στην Κουμουνδούρου και αμφισβήτησε την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση του Μνημονίου.
Η κ.Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά «Να μου τρυπήσετε τη μύτη αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρε στη Βουλή νομοσχέδιο για να καταργηθεί το Μνημόνιο».
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM υποστήριξε: «Αυτό που εμείς θα κάνουμε, καταρχάς ως κυβέρνηση, είναι να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Ειδικότερα το δεύτερο μνημόνιο. Παράλληλα, θα συνοδευτεί και από μια προσπάθεια διεκδίκησης, που θα την θέσουμε εξαρχής, αναδιαπραγμάτευσης, συνολικά, του χρέους, σε μια λογική που θα επιδιώξουμε να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του. Θα ακυρώσουμε τα μνημόνια με νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή- είναι άμεσο μέτρο. Δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται αυτό το μνημόνιο που, δυστυχώς, οδηγεί στην καταστροφή της χώρας».

ΒΙΝΤΕΟ: Έξαλλος ο Λιάγκας με τα προφιτερόλ! Τι απάντησαν οι διαγωνιζόμενες;

Έτοιμος να παραιτηθεί από τη διαδικασία βαθμολογίας ο Γιώργος! Τι ενόχλησε την Φαίη;
Κάθε Παρασκευή πραγματοποιείται ο διαγωνισμός φαγητού στο πλατό του Πρωινό mou, με τις τηλεθεάτριες να αποζητούν τη νίκη και την υψηλή βαθμολογία του Γιώργου Λιάγκα. Ο παρουσιαστής φημίζεται για τις απαιτήσεις που έχει από τα φαγητά που φέρνουν οι γυναίκες στο στούντιο και για τη χαμηλή βαθμολογία που βάζει τις περισσότερες φορές. Σήμερα ωστόσο, ο Γιώργος έβαλε τη χαμηλότερη βαθμολογία μέχρι τώρα. Αποτέλεσμα ήταν να ανέβουν οι τόνοι και να δημιουργηθεί ένταση που παραλίγο να οδηγήσει τον Γιώργο Λιάγκα εκτός πλατό.

"Επειδή έχουμε φάει προφιτερόλ σε δυο τρία εξαιρετικά μαγαζιά στην Αθήνα, θα είμαι δίκαιος.", είπε αρχικά ο Γιώργος προκαλώντας τις αντιδράσεις. Ο παρουσιαστής νευρίασε με τα σχόλια των υπολοίπων και ανακοίνωσε πως αποχωρεί. Η άμεση αντίδραση Ουγγαρέζου - Πετρετζίκη συγκράτησε τον Γιώργο, ο οποίος ωστόσο, έριξε ...φαρμάκι στη συνέχεια με την κριτική.

Μάλιστα, ένα αστειάκι του Γιώργου προς την Φαίη, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην παρουσιάστρια που του την έδειξε με ...όλο της το ύφος.

Όταν έπεσαν οι βαθμοί 3 - 4 - 6, οι διαγωνιζόμενες χαμογελούσαν παγωμένα και στο τέλος αρκέστηκαν στο: "Ουδέν σχόλιον"!

Δείτε το βίντεο:

"Παρρησία": "Διακόπτουμε λόγω της τοξικής ρύπανσης της περιοχής μας"

Δήλωση του συντονιστή καθηγητή του Μαθητικού Περιοδικού "Παρρησία":


"Διακόπτουμε την έντυπη έκδοση της "Παρρησίας", λόγω της τοξικής ρύπανσης της περιοχής μας (Μεσσαπίας). Είναι μεγάλη μας τιμή, βεβαίως, η νέα βράβευση του περιοδικού και η αναγνώριση του έργου μας σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά ήταν μεγάλο και το κόστος μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχω προσωπικά εισπράξει πολλές πίκρες κι εκτός αυτού, θεωρώ ότι δεν μπορεί να παραμένει υγιές το περιοδικό υπό τις παρούσες συνθήκες. Έτσι όπως ένα φυτό, ένα λουλούδι που θέλει ήλιο, καθαρό αέρα, καθαρό χώμα και νερό, για να ευδοκιμεί.

Δυστυχώς, η τοξική ρύπανση έχει πολλές παρενέργειες. τόσο από ηθική όσο και από υλική (οικονομική) άποψη, διότι η τοξίνωση δεν περιορίζεται μόνο στο φυσικό περιβάλλον, αλλά επεκτείνεται και στο κοινωνικό. Η διακοπή της έκδοσης αποτελεί ουσιαστικά μια ενέργεια διαμαρτυρίας, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει αφορμή προβληματισμού και αυτοκριτικής για όλους μας".

Δημήτρης Μπαρσάκης (φιλόλογος)

Χιονίζει στον Παρνασσό

Στον καταραμένο τόπο τον Μάη μήνα βρέχει λέει η λαϊκή παροιμία, στη δική μας περίπτωση...χιονίζει! Τι λέει o διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.

Το έστρωσε για τα καλά στον Παρνασσό καθώς το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τους 7 πόντους ενώ στις κορυφές του βουνού ξεπερνά τους 10 πόντους.

Οπως δήλωσε   o Διευθυντής λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, Κώστας Σπανός " έχει ξεκινήσει από χθες η χιονόπτωση. Χθες ήταν πολύ ελαφριά και μόνο στις ψηλές κορυφές του βουνού, σήμερα όμως έχει ρίξει φρέσκο χιόνι και αρκετά πιο χαμηλά, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων. Είναι ένα φαινόμενο που δεν επαναλαμβάνεται συχνά. Χιονίζει Μάη μήνα μετά από αρκετά χρόνια. Το θέαμα είναι πολύ όμορφο. Το να βλέπεις απο τη μια τα λουλούδια να ανθίζουν και να χιονίζει ταυτόχρονα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.


Newsit

ΕΠΑΛ ΙΣΤΙΑΙΑΣ: Στο Βερολίνο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το 1Ο ΕΠΑΛ Ιστιαίας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2011-2012 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης LeonardoDaVinciII σε συνεργασία με την «BERLINETNGmbH» με τίτλο εφαρμογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος .

Το πρόγραμμα Leonardo συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την επαγγελματική κατάρτιση υποστηρίζοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του προγράμματος είναι να αναπτυχθεί ένας ευρωπαϊκός χώρος συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αποβλέπει:

- στη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων νέων που διανύουν περίοδο αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης
- στην προώθηση καινοτόμων δράσεων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και το επιχειρησιακό πνεύμα και δημιουργούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Το πρόγραμμα του σχολείου περιελάμβανε εντατική παρακολούθηση σε άρτια οργανωμένους χώρους διδασκαλίας και εργασίας. Οι μαθητές αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες καθόσον ενημερώθηκαν για ένα σύγχρονο θέμα που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ήρθαν σε επαφή με ποικίλα πολιτισμικά περιβάλλοντα γνωρίζοντας εναλλακτικές δομές εργασίας. Η εξασφάλιση και επικύρωση της πιστοποίησης της περιόδου κατάρτισης και της περιόδου εργασίας έγινε μέσω βεβαιώσεων που χορηγήθηκαν από τον φορέα υποδοχήςBERLINETNGmbH και μέσω EUROPASS από τον ΟΕΕΚ.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καταρτισθούν σε αντικείμενα που έχουν σχέση με τον τομέα τους. Αποκόμισαν σημαντικότατες γνώσεις και εμπειρίες καθώς ενημερώθηκαν σε θέματα σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα της εγκατάστασης συστημάτων αξιοποίησης ΑΠΕ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Γνώρισαν τεχνολογίες που έχουν ήδη εφαρμοστεί (π.χ. φωτοβολταϊκά) ή αναμένεται να εφαρμοστούν στο μέλλον (π.χ. τρισδιάστατα φωτοβολταϊκά) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από την αξιοποίηση ΑΠΕ. Επιπλέον οι γνώσεις που απέκτησαν πάνω στην ειδικότητά τους θα τους καταστήσει ικανούς να προσφέρουν την εργασία τους στην ευρύτερη αγορά εργασίας. Απέκτησαν δε την απαιτούμενη σήμερα ευελιξία προσαρμογής σε χώρους και χώρες διαφορετικών ποιοτικών και πολιτιστικών δεδομένων. Βελτίωσαν ακόμα τις δεξιότητες της ξένης γλώσσας, όχι μόνο με την γενική έννοια αλλά και από την πλευρά της επαγγελματικής ορολογίας.

Στο πρόγραμμα που ήταν 14 ημερών συμμετείχαν 20 μαθητές, η συντονίστρια Διευθύντρια κ. Βασιλικιώτου και δυο συνοδοί καθηγητές κ. Παπαδιώτης και κ. Αλεξανδρής. Εκτός από την εκπαίδευση στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν και ποικίλες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος τόσο στην πόλη του Βερολίνου (Τείχος του Βερολίνου, Μουσείο Περγάμου, Γερμανικό Μουσείο, Alexanderplatzκ.α.)όσο και εκτός αυτής (Αμβούργο, Potsdamκ.α.). Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ήταν δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Το σχολείο  αιτήθηκε συμμετοχή στο πρόγραμμα Leonardo και για την νέα σχολική χρονιά με θέμα που αφορά τον Τουρισμό.

"Στα πλαίσια του νέου Τεχνολογικού Λυκείου που ήδη έχει ξεκινήσει είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες και το περιβάλλον και θέλουμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν τα ποιοτικότερα εφόδια στους μαθητές μας για να ανταποκριθούν στο πολυποίκιλο και απαιτητικό επαγγελματικό περιβάλλον της εποχής μας. Ως εκ τούτου καλούμε όλους τους μαθητές που τελείωσαν φέτος τα γυμνάσια της περιοχής μας να επιλέξουν το σχολείο μας για την συνέχεια των σπουδών τους", αναφέρουν οι  συμμετέχοντες στην αποστολή
του ΕΠΑΛ ΙΣΤΙΑΙΑΣ Βασιλικιώτου-Τσάμαρη Δήμητρα, Αλεξανδρής Ιωάννης και Παπαδιώτης Αντώνιος



ΠΗΓΗ: voriaevia.blogspot.com

Ο David Beckham στο Πειραματικό Σχολείο Αθηνών! Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης

Ο David Beckham βρίσκεται στην Αθήνα από χθες, λόγω της παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Σε μια συμβολική κίνηση μετάδοσης του Ολυμπιακού Ιδεώδους και του αθλητικού πνεύματος στα παιδιά, ο επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον Sebastian Newbold Coe το Πειραματικό Σχολείο Αθηνών και μίλησε στα παιδιά.

Ο άσος του αγγλικού ποδοσφαίρου και ο πρώην αθλητής του στίβου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους μαθητές, οι οποίοι τους πρόσφεραν κλαδιά ελιάς, φωτογραφήθηκαν και συνομίλησαν μαζί τους.


Η διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Λυκούδη περιέγραψε το κλίμα που επικράτησε το πρωί στο σχολείο. Ο Coe έφτασε στο σχολείο λίγο πριν τις 11 ενώ ο Beckham έφτασε γύρω στις 12.


David Beckham plays a competitive match for Lo...
David Beckham plays a competitive match for Los Angeles Galaxy. (Photo credit: Wikipedia)
“Το Bρετανικό Συμβούλιο επέλεξε το σχολείο μας για την εκδήλωση κι εμείς φυσικά δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά. Αρχικά, δεν γνωρίζαμε ότι θα παρευρεθεί και ο David Beckham”, εξηγεί η κα Λυκούδη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν και μία μικρή συνέντευξη από τον ποδοσφαιριστή για την εφημερίδα του σχολείου και η οποία θα δημοσιευθεί στο site του ΠΣΑ.

“Συνέστησα να δείχνουν υπομονή και επιμονή. Όταν ξεκινάει κάποιος τον αθλητισμό, δεν μπορεί να φανταστεί μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Ωστόσο, με προσπάθεια μπορεί να τα καταφέρει. Πάντα λέω στα παιδιά να κρατάνε μία καλή φυσική κατάσταση”", δήλωσε λίγο μετά την επίσκεψή του ο αστέρας των γηπέδων.

Όσον αφορά την συμμετοχή του στην Τελετή Παράδοσης της Φλόγας, είπε: “Έζησα συγκινητικές στιγμές χθες στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είμαι σίγουρος πως το ίδιο συγκινημένος θα είμαι και όταν τρέξω σαν λαμπαδηδρόμος με τη Φλόγα. Δεν έχω λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι έτσι με ευχαριστεί πολύ η τωρινή συμμετοχή μου.”

Σήμερα το απόγευμα η αγγλική αποστολή μαζί με τον άσο της Los Angeles Galaxy αναμένεται να αναχωρήσει για το Λονδίνο.

Το "Παρά πέντε" επιστρέφει στο Mega!

Η θρυλική σειρά που αγαπήθηκε όσο κανένα την τελευταία δεκαετία, το "Παρά Πέντε" επιστρέφει στις οθόνες του Mega με την πρωτότυπη πένα του Γιώργου Καπουτζίδη.

Οι ήρωες που αγαπήσατε γυρίζουν στον τόπο του εγκλήματος με την Ντάλια, την Ζουμπουλία, την Αγγέλα, τον Σπύρο, τον Φώτη και τις αξέχαστες γιαγιάδες Θεοπούλα και Σοφία να προσφέρουν απλόχερα σπαρταριστό γέλιο!

Το μεγάλο κανάλι από την Τρίτη 5 Ιουνίου βάζει ξανά στη μάχη το "Παρά Πέντε" για να κρατήσει τους τηλεθεατές καθημερινή συντροφιά όλο το καλοκαίρι!

Τα κανάλια φτιάχνουν τις κεραίες στο Βαθροβούνι

Σήμερα (Παρασκευή, 18 Μαΐου) το μεσημέρι, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τεχνικοί της εταιρείας ενιαίας υποστήριξης της μετάδοσης του σήματος των τηλεοπτικών καναλιών, θα βρίσκεται στο Βαθροβούνι για να αποκαταστήσει τις εκτεταμμένες ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι τόσο στην κεραία όσο και στους εκεί αναμεταδότες, με αποτέλεσμα την απώλεια εικόνας αυτών των τηλεοπτικών καναλιών στους δέκτες των κατοίκων των περιοχών από τα Αλάτσατα έως και την Χαραυγή.

Προς αποκατάσταση εσφαλμένων συμπερασμάτων, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι:

Ο χώρος στο Βαθροβούνι, όπου φιλοξενούνται η κεραία και οι αναμεταδότες, ανήκει στο Δήμο, ο οποίος όμως δεν έχει την οποιαδήποτε ευθύνη ως προς τα της λειτουργίας τους κι άρα δεν ήταν ο αρμόδιος για να παρέμβει στην περίπτωση.

Από πλευράς Δήμου, ενημερώθηκαν τα κανάλια, αυτά ενεργοποίησαν την εταιρεία που τα υποστηρίζει, τεχνικοί της εταιρείας ήρθαν στη Χαλκίδα χθες (Πέμπτη, 17 Μαΐου), διαπίστωσαν το μέγεθος των εκτεταμμένων ζημιών και επανέρχονται σήμερα μαζί με τα αναγκαία ανταλλακτικά προς αποκατάσταση του προβλήματος.

Φόρος στο λίπος από ομογενή δήμαρχο στην Αυστραλία

Φόρο στο λίπος θέλει να επιβάλει ο δήμος Ντάρεμπιν της Μελβούρνης, όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες και δήμαρχός του είναι ο ομογενής Στιβ Τσίτας. Το δημοτικό συμβούλιο ετοιμάζεται να εξετάσει μια πρωτοποριακή ιδέα που, σίγουρα, δεν θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των φάστφουντ στην περιοχή Ντάρεμπιν, οι οποίοι θα δουν τα δημοτικά τους τέλη να αυξάνονται έως και 400% αν υλοποιηθεί.

Όπως είπε στο "Νέο Κόσμο" ο ομογενής δήμαρχος, η πρόταση αύξησης των δημοτικών τελών σε εστιατόρια φάστφουντ, τα οποία σερβίρουν τους πελάτες τους φαγητά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, έγινε από έναν δημοτικό σύμβουλο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου την δέχθηκαν θετικά.

Σύμφωνα με την πρόταση του δημοτικού συμβούλου, τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την αύξηση των δημοτικών τελών θα χρησιμοποιηθούν από τον δήμο για προγράμματα για την καταπολέμηση του διαβήτη, αλλά και προγράμματα πληροφόρησης των πολιτών για το πόσο ανθυγιεινές και βλαβερές για την υγεία είναι οι τροφές που προσφέρουν αυτά τα φάστφουντ.

Επίσχεση εργασίας στην οινοποιία Σαμπάνη

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι της οινοποιίας ΣΑΜΠΑΝΗ, που βρίσκεται στη Ριτσώνα Εύβοιας, ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο και επισημαίνει:

 "Οι εργαζόμενοι εκτός των δεδουλευμένων μισθών, διεκδικούν επιδόματα άδειας – άδειες κ.λ.π.
 Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό, διότι βλέπουν κινήσεις για διαχωρισμό των επιχειρήσεων, που ήταν σε κοινό Α.Φ.Μ. και η φήμη του κλεισίματος της επιχείρησης εντείνει την ανησυχία τους.

 Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι αποφασισμένο να υπερασπίσει τους εργαζόμενους από τους αυθαίρετους εργοδότες και ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ".

Ρεπόρτερ πιάνεται on air με φούστα ψηλά και αντικείμενο ανάμεσα στα πόδια [βίντεο]

Η πιο άτυχη στιγμή στην καριέρα της δημοσιογράφου του Βloomberg, Σάρα Έισεν, ήρθε όταν μια αναπάντεχη στροφή της κάμερας την έφερε πρώτο πλάνο με την φούστα σηκωμένη και μια ερώτηση στο μυαλό όλων «Τι ακριβώς είναι αυτό ανάμεσα στα πόδια της;»

Το Bloomberg TV δεν είναι Κανάλι 29. Και τέτοια λάθη δεν συμβαίνουν συχνά. Απλά ο κάμεραμαν δεν είχε άλλη επιλογή. Όταν το μικρόφωνο της πρώτης δημοσιογράφου σταμάτησε να λειτουργεί, στράφηκε απροειδοποίητα στην δεύτερη.

Η οποία και πιάστηκε με την φούστα ψηλά. Αλλά την κατέβασε αμέσως και αντιμετώπισε το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία.

Το πρόβλημα είναι το καρέ που δείχνει ένα μαύρο αντικείμενο ανάμεσα στα πόδια της.

Κάποιοι θεωρούν ότι είναι ζαρτιέρα, άλλοι ότι πρόκειται για κρυμμένη κάμερα. Και, φυσικά, υπάρχουν εκείνη που ορκίζονται ότι είναι κάποιο είδους σεξουαλικού παιχνιδιού.

Εννοείται πως ούτε το κανάλι, ούτε η ίδια πρόκειται να βγουν και να λύσουν τις απορίες του κόσμου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κάμεραμαν πρέπει να έχει κουφαθεί από τις φωνές που η ρεπόρτερ σίγουρα του έβαλε.


Enhanced by Zemanta

ΛΙΜΝΗ: Νέο αίμα στην αιμοδοσία!

Με επιτυχία έγινε άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία στη Λίμνη.

 

Εντυπωσιακή η παρουσία των νέων αιμοδοτών, που παρά το ότι η Ελλάδα
τους πίνει το αίμα με τη κρίση, αυτοί το προσφέρουν απλόχερα για τους
συνανθρώπους τους.
Έτσι ο Νίκος χαμογελά αισιόδοξος για το μέλλον, προτρέποντάς σας να
γίνεται και σεις αιμοδότες!
voriaevia.blogspot.com

Νεαρή κοπέλα κρεμάστηκε σε νεκροταφείο

Μια κοπέλα από την Πάτρα, η οποία προφανώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το θάνατο συγγενικού της προσώπου αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της στον σταυρό του τάφου συγγενή της.


 Το μακάβριο θέαμα αντίκρισε ιερέας και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr το περιστατικό σημειώθηκε στο νεκροταφείο των Ζαρουχλείκων.

Στο σημείο θα μεταβεί και ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει το πτώμα της άτυχης κοπέλας.

Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών


Το Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής του Ν.Ευβοίας και Ν.Βοιωτίας κ.Τσαμίτα Ιωάννα διοργάνωσε τη Τρίτη 8 Μαίου 2012 σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων της Βόρειας Εύβοιας.

Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα στο κλειστό Γυμναστήριο Μαντουδίου που παραχώρησε ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και η προσέλευση των γυμναστών ήταν μεγάλη.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο κ.Βεβελογιάννης Κωνσταντίνος, Γενικός ιατρός Β’ Επιμελητής του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου ο οποίος αναφέρθηκε στους κυριότερους τραυματισμούς στο σχολείο και την αντιμετώπισή τους και ο κ.Μοναστήρογλου Γεώργιος εκπ/τής Α΄βοηθειών του οργανισμού E.F.R.και εκπ/τής Ναυαγοσωστών της Παγκρήτιας Σχολής ο οποίος ανέπτυξε την οργάνωση Α΄βοηθειών και την πρωτοβάθμια φροντίδα θύματος (ΚΑΡΠΑ και θέση ανάνηψης)


Ακολούθησε επίδειξη αντιμετώπισης τραυματισμού από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Ηλιάδη Στυλιανό με την ομάδα μαθητών του Δημοτικού.

Χαιρετίζοντας την ημερίδα ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριος Καϊτσώτης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο ενώ η κ.Σύμβουλος τόνισε ότι θα προσπαθήσει να επαναλάβει αντίστοιχη εκδήλωση και για τις υπόλοιπες ειδικότητες της εκπαίδευσης.






voriaevia.blogspot.com

Το δημόσιο θα αποζημιώσει ιερόδουλη με το ποσό των 1.638 ευρώ

Το ποσόν των 1.638 ευρώ καλείται να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο, ως αποζημίωση σε πρώην ιερόδουλη, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, που έμεινε προφυλακισμένη για έξι μήνες.Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα της γυναίκας, η οποία έμεινε για ένα εξάμηνο προσωρινά κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Διαβατών, κατηγορούμενη για κλοπές, ενώ στη συνέχεια αθωώθηκε.

Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να της καταβάλει ως αποζημίωση το χρηματικό ποσό των 1.638 ευρώ για το διάστημα των 182 ημερών (9 ευρώ ανά ημέρα) που έμεινε προφυλακισμένη.

Πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας 31 ετών, σήμερα, η οποία, περιστασιακά εκδίδονταν επ' αμοιβή στις παράνομες «πιάτσες» της Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση που έμελλε να τη στείλει προσωρινά στις φυλακές εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων του 2006.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η νεαρή γυναίκα και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, που εκείνη την περίοδο έκανε συστηματική χρήση ναρκωτικών, επιβιβάστηκε σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο άγνωστου, προκειμένου να συνευρεθούν σεξουαλικά επ' αμοιβή. Στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όμως, ο «πελάτης» της προέβη στη διάρρηξη δύο καταστημάτων, αρπάζοντας συνολικά 600 ευρώ κι ένα ηχοσύστημα. Ο δράστης συνελήφθη σχεδόν επ' αυτοφώρω και μαζί του συνελήφθη και κατηγορήθηκε και η 31χρονη που βρισκόταν όλη την ώρα μέσα στο όχημα.

Από την πρώτη στιγμή υποστήριζε την αθωότητά της, λέγοντας ότι βρισκόταν «στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή με το λάθος άτομο». Δεν έπεισε όμως τις δικαστικές αρχές που την έκριναν προσωρινά κρατούμενη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος. Έξι μήνες αργότερα, η 31χρονη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, ενώ το Μάιο του 2009 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης την έκρινε ένοχη για απλή κλοπή και την καταδίκασε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Το περασμένο Φεβρουάριο το δευτεροβάθμιο Εφετείο την αθώωσε τελικά κρίνοντας ότι δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή της στις πράξεις που τις αποδίδονταν. Κατόπιν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημίωση για την 6μηνη προφυλάκισή της. Καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, που εξέτασε το παραπάνω αίτημα, η 31χρονη γυναίκα είπε ότι «η άδικη προφυλάκισή μου, στέρησε στο 5χρονο -τότε- παιδί μου τη χαρά να έχει τη μητέρα του κοντά του κι από μένα τη δυνατότητα να το βλέπω να μεγαλώνει και να είμαι δίπλα του».

Ιστιαία: Καταστράφηκε ολοσχερώς μπαρ από πυρκαγιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κατεστράφη ολοσχερώς ένα μπαρ στο Ν. Πύργο Ιστιαίας στην Εύβοια, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 04.50 τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

 

Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Tο twitter και στα ελληνικά

Αν και το Twitter είναι ήδη διαθέσιμο σε 28 γλώσσες, τα ελληνικά δεν ήταν μία από αυτές. 

 
Ευτυχώς όμως η υπηρεσία συνειδητοποίησε την παράλειψη και αποφάσισε να την διορθώσει. Έτσι λοιπόν το Κέντρο Μετάφρασης της εταιρείας πρόκειται να υποδεχτεί μαζί με τα Καταλανικά, τα Αφρικάανς (αφρικανολλανδικά), τα Ουκρανικά, τα Τσέχικα και τα Βασκικά και τη γλώσσα μας. Βέβαια σύμφωνα με το Twitter, οι 6 αυτές γλώσσες είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών του. Γεγονός αρκετά περίεργο καθώς οι Έλληνες Twitteres δεν θα λέγαμε ότι είναι και τόσοι πολλοί.

Όπως και το Facebook έτσι και το Twitter για τη μετάφραση των όρων που χρησιμοποιεί καταφεύγει στο crowdsourcing. Στηρίζεται δηλαδή στους ίδιους του χρήστες του, γι’ αυτό όσοι θέλετε να λάβετε μέρος στην προσπάθεια μπορείτε να δώσετε εξουσιοδότηση στην εφαρμογή Translation Center.


Ελπίζουμε πάντως ότι, σε αντίθεση με το Facebook, η μεταφορά των όρων θα είναι πιο επιτυχημένη και δεν θα δούμε τα «τέρατα» που υπάρχουν στο μεγαλύτερο social network του πλανήτη.

Αιχμηρό εξώφυλλο του Economist για την Ελλάδα

Με τίτλο The Greek Run και ένα δρομέα να καίει ένα χαρτονόμισμα των 20€ ο Economist σχολίαζει τις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή.


Στο αφιέρωμα αναφέρεται το grexit που είναι ένας άσχημος χαρακτηρισμός που μπορεί σύντομα να γίνει μία ακόμα πιο άσχημη πραγματικότητα. Αναφέρεται επίσης σε μαζική φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες.

"Αν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου λάβουν την πλειοψηφία, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και αν δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, τότε η βοήθεια προς την Ελλάδα θα διακοπεί", εκτιμά ο Economist για το ΣΥΡΙΖΑ.

Προληπτικά μέτρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Τομέας Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το δυναμικό του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), διοργανώνει, την Τετάρτη, 23 Μαΐου, στις 7 το βράδυ στο Δημοτικό Κατάστημα στο Βασιλικό, επιστημονική εκδήλωση, με θέμα «προληπτικά μέτρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου και ενημέρωση για την ελονοσία».

Moody's: Υποβάθμιση 16 ισπανικών τραπεζών

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα 16 ισπανικών τραπεζών από μία έως και τρεις βαθμίδες.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η υποβάθμιση οφείλεται στην ύφεση της ισπανικής οικονομίας καθώς στην περιορισμένη στήριξη των τραπεζών από την κυβέρνηση.

Το outlook για δέκα ισπανικές τράπεζες είναι αρνητικό ενώ επτά ισπανικές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης.
Μεταξύ των ισπανικών τραπεζών που υποβαθμίστηκαν είναι και οι εξής: Banco Santander, Banco Espanol de Credito, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Caixabank, Ceca.

Παράλληλα η Moody's προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας τεσσάρων περιφερειών της Ισπανίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, η Καταλονία υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα σε Ba1 από Baa3, η Μούρθια κατά δύο βαθμίδες σε Ba1 από Baa2, η Ανδαλουσία κατά δύο βαθμίδες σε Baa2 από A3 και η Εξτρεμαδούρα κατά μία βαθμίδα σε Βaa1 από A3. To outlook για την αξιολόγηση και των τεσσάρων περιφερειών είναι αρνητικό.

Παράλληλα, η Moody's επιβεβαίωσε το Βa2 της Καστίγια λα Μάντσα και τo Ba3 Βαλένθια.

Στην ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η υποβάθμιση οφείλεται στις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις το 2011 και στη μικρή πιθανότητα ότι οι περιφερειακές κυβερνήσεις θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν το 2012 στο στόχο της κεντρικής κυβέρνησης.

Διεθνής Αμνηστία κατά Ελλάδας για το στιγματισμό ιεροδούλων με HIV

Σε ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει την ποινικοποίηση και το στιγματισμό των φερομένων ως εργαζομένων του σεξ που βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV:

«Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απόφαση των ελληνικών αρχών για τη σύλληψη, εξαναγκαστική εξέταση για τον ιό HIV και ποινική δίωξη 31 φερομένων ως εργαζομένων του σεξ. Οι γυναίκες αυτές έχουν κατηγορηθεί από τις ελληνικές αρχές για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σύμφωνα με τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα, καθώς και για παραβάσεις της εθνικής νομοθεσίας για τους εργαζομένους του σεξ (Νόμος 2734/1999). Η Διεθνής Αμνηστία είναι επίσης ανήσυχη σχετικά με τη διαταγή του εισαγγελέα να δημοσιευθούν τα προσωπικά στοιχεία και οι φωτογραφίες 29 από τις φερόμενες αυτές ως εργαζόμενες του σεξ στην ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας.

Οι γυναίκες αυτές συνελήφθησαν μετά από κοινές επιχειρήσεις της αστυνομίας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που τις τελευταίες δεκαοκτώ ημέρες προσπαθούν να εντοπίσουν τους εργαζομένους του σεξ που εργάζονται σε παράνομους οίκους ανοχής και ανοιχτούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με αναφορές, μετά τη σύλληψη οι γυναίκες αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε εξέταση για τον ιό HIV στο αστυνομικό τμήμα χωρίς συγκατάθεση ή οποιαδήποτε πληροφόρηση ή παροχή συμβουλών σχετικά με το χαρακτήρα της εξέτασης.

Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από τις ελληνικές αρχές είναι εντελώς εσφαλμένα και αναποτελεσματικά σχετικά με τους δηλωμένους στόχους πολιτικής, και ότι θα οδηγήσουν σε περαιτέρω στιγματισμό των ατόμων που εργάζονται στο σεξ και των ατόμων που ζουν με τον ιό HIV. Οι τιμωρητικές προσεγγίσεις για τη ρύθμιση της εργασίας του σεξ έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές ως προς τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού HIV ανάμεσα σε ανθρώπους που παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες και τους πελάτες τους.

Επιπρόσθετα, η δημοσίευση ονομάτων, φωτογραφιών και θετικής κατάστασης στον ιό HIV αποτελεί θεμελιώδη παραβίαση του απορρήτου και εκθέτει τους εργαζομένους του σεξ στο στιγματισμό και τη βία. Τέτοια μέτρα είναι πιθανό να επιφέρουν περαιτέρω διακρίσεις και θα μπορούσε να οδηγήσουν σε μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να παράσχουν σε όσα άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό HIV συμβουλές και πληροφορίες, και να ενθαρρύνουν την εθελούσια συμβουλευτική και εξέταση όσων αγνοούν ότι είναι φορείς του ιού HIV. Η Διεθνής Αμνηστία καλεί επίσης τις ελληνικές αρχές να σταματήσουν την ποινικοποίηση και το στιγματισμό των εργαζομένων του σεξ, ιδιαίτερα, όσων βρέθηκαν θετικοί στον ιό  HIV.

Μαϊμου εφοριακοί αφαίρεσαν 120.000 ευρώ από 88χρονη

Το ποσό των 120.000 αφαίρεσαν τρία άτομα από 88χρονη με το πρόσχημα ότι είναι εφοριακοί. Όπως ανακοινώθηκε, οι δράστες επισκέφθηκαν την υπερήλικη γυναίκα στο σπίτι της, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου προσποιούμενοι τους εφοριακούς, ζήτησαν την καταβολή υποτιθέμενης οφειλής της κόρης της προς την Εφορία. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία της 88χρονης, που μετέβη σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού προκειμένου να δώσει τα χρήματα της δήθεν οφειλής, οι δράστες άρπαξαν ένα κουτί από την κρεβατοκάμαρα, που, σύμφωνα με την παθούσα, περιείχε το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονης, η οποία αναζητείται, ενώ άγνωστη παραμένει η ταυτότητα των δύο συνεργών της.

Τρεις συλλήψεις για χρέη

Τρία ακόμη άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας για οφειλές προς το Δημόσιο.

Στη Λάρισα, συνελήφθη 70χρονος συνταξιούχος του ΤΕΒΕ για χρέη συνολικού ύψους 226.197 ευρώ.

Στο Βόλο, συνελήφθη 64χρονη επιχειρηματίας για οφειλές συνολικού ύψους 172.286 ευρώ.

Τέλος στην Καρδίτσα συνελήφθη 58χρονος επιχειρηματίας, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 194.571ευρώ.

Oι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς.

Guardian: "Ενα τρισ. δολάρια το κόστος εξόδου της Ελλάδας"

"Οι Έλληνες ψηφίζουν με τα πορτοφόλια υπό τον φόβο της εξόδου από την ευρωζώνη" είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που υπογραμμίζει την μαζική φυγή των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό. Το πρακτορείο αναφέρεται σε ανώνυμες τραπεζικές πηγές που υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταμάτησε να δανείζει κάποιες ελληνικές τράπεζες επειδή δεν ήταν επιτυχής η ανακεφαλαίωση τους.

Το βρετανικό δίκτυο BBC φιλοξενεί στο πρώτο θέμα του την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο "Ο ηγέτης του ελληνικού ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας επιτίθεται στην Ε.Ε. και τη Μέρκελ". Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την Ε.Ε. και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ "παίζει πόκερ με τις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών" με την επιμονή τους στα μέτρα λιτότητας.

Σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα The Guardian οτι θα είναι το πιθανό κόστος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν το κόστος μιας πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Ο Guardian αναφέρεται και σε δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον: "Είτε η Ευρώπη θα έχει μια αφοσιωμένη, σταθερή, επιτυχημένη Ευρωζώνη με ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας, καθώς κεφαλαιοποιούνται και ρυθμίζονται οι τράπεζες, ένα σύστημα δημοσιονομικής κατανομής των βαρών, και υποστηρικτική νομισματική πολιτική σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, ή είμαστε σε άγνωστο έδαφος το οποίο κρύβει τεράστιους κινδύνους για όλους".

Δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται πηγές στην Αθήνα, οι Έλληνες καταθέτες απέσυραν περίπου 1,2 δισ. ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τη Δευτέρα και την Τρίτη.

"Οι Έλληνες ορίζουν τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδαςWall Street Journal που φιλοξενεί τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρεται και στα 4 πιθανά σενάρια του "ελληνικού δράματος» με πρώτο και κύριο την έξοδο της από το ευρώ".

"Φόβος και σύγχυση κυβερνούν, καθώς η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με ένα αβέβαιο μέλλον" είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του CNN.

"Σύγχυση, φόβος, απογοήτευση: τα συναισθήματα είναι έντονα στους Έλληνες πολίτες, καθώς αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο νέων εκλογών τον επόμενο μήνα και μεγάλη ανασφάλεια για το οικονομικό μέλλον της χώρας" αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

"Μια ασταθής ήπειρος - Φόβος για τη δύση του ευρώ" είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Το αραβικό δίκτυο Al Jazeera υπογραμμίζει ότι η χώρα μας επιστρέφει στις κάλπες στις 17 Ιουνίου μετά τον διορισμό του υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Ο ανταποκριτής του αραβικού δικτύου στην Αθήνα ανέφερε στο ρεπορτάζ του ότι στη διάρκεια των συνομιλιών ανάμεσα στα κόμματα για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης έγινε αντιληπτό ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος μεταξύ τους. "Ο συμβιβασμός θα είναι απαραίτητος εάν η Ελλάδα θέλει να αποφύγει μία άτακτη έξοδο από το ευρώ" είπε ο Paul Brennan.

«Απόφαση» είναι ο τίτλος του σχολίου της γερμανικής συντηρητικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία παρατηρεί μεταξύ άλλων: "Έχουμε, λοιπόν, νέες εκλογές και είναι πιθανό να ενισχυθούν πράγματι οι ακραίες δυνάμεις. Όμως, θα πρέπει εκείνοι που έκλεισαν τις συμφωνίες με τις Βρυξέλλες να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τι διακυβεύεται: Όποιος ψηφίσει το κόμμα του νέου λαϊκού ήρωα Τσίπρα, αποφασίζει και για την έξοδο από την ΟΝΕ. Τελεία. Ο ηγέτης της ριζοσπαστικής Αριστεράς θέλει να συνεχίσει την πολιτική εκείνη που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Πιστεύει μάλιστα ότι μπορεί να εκβιάσει τους εταίρους της Αθήνας. Εάν για την πολιτική αυτή εξασφαλίσει τη στήριξη των ψηφοφόρων, τότε η απόφαση θα είναι δική τους. Αλλά το μάρμαρο δεν επιτρέπεται να το πληρώσουν άλλοι. Αυτό το θλιβερό παιγνίδι θα πρέπει να βρει ένα τέλος» καταλήγει η συντηρητική εφημερίδα.

Επικριτικό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι και το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. "Όχι, δεν είναι αριστεροί ριζοσπάστες, είναι αριστεροί λαϊκιστές, οι οποίοι υπόσχονται στο λαό ό,τι αυτός θα ήθελε, δηλαδή την επιστροφή στην άνετη Ελλάδα του χθες" παρατηρεί η εφημερίδα.

Σύλληψη ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου για απάτη μέσω Facebook

Image representing Facebook as depicted in Cru...
Image via CrunchBase
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 29χρονου ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη για απάτη μέσω Διαδικτύου.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να εξαπατούσε πολίτες μέσω υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων, τα οποία διαφήμιζε με διάφορα προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε πολλές περιπτώσεις οι εκδόσεις των εισιτηρίων ή οι κρατήσεις στα ξενοδοχειακά καταλύματα δεν πραγματοποιούνταν ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είχαν παρατηρηθεί υπερχρεώσεις των πιστωτικών καρτών.

Ο 29χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η ΝΕΤ εκλογές και η ΕΤ1 Euro

EM-Stadion Wals-Siezenheim in Salzburg during ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Οι νέες βουλευτικές εκλογές ορίστηκαν για τις 17 Ιουνίου εν μέσω δηλαδή Euro.

Αυτό αναγκάζει την κρατική τηλεόραση που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος να κάνει παράλληλη μετάδοση.

Όπως ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση, λοιπόν, η ΕΤ1 θα μεταδώσει το Euro και η ΝΕΤ την προεκλογική περίοδο και τις εκλογές.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τον Ιούνιο, η ΝΕΤ θα πάει… κάλπες και η ΕΤ1 EURO!

Η Δημόσια Τηλεόραση, πάντα μπροστά στα μεγάλα γεγονότα, θα καλύψει με το κύρος και την αντικειμενικότητα της ΝΕΤ την κρίσιμη προεκλογική περίοδο που ακολουθεί, ενώ η ΕΤ1 θα προσφέρει στους Έλληνες φιλάθλους την πανδαισία του EURO 2012.

Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, η ΝΕΤ θα βρίσκεται σε συνεχή ροή ειδήσεων, ενημερώνοντας τους Έλληνες πολίτες, άμεσα και έγκυρα, για όλες τις εξελίξεις».

Με περίπατο στο δάσος "έκλεισε" η προσκυνηματική εκδρομή του Κατηχητικού της Αγίας Παρασκευής

Με ένα  περίπατο στο δάσος "έκλεισε" η προσκυνηματική εκδρομή του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας για την λήξη της φετινής κατηχητικής χρονιάς, στην Ιερή Μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά, στα Φύλλα Ευβοίας.

Πήραν μέρος 40 παιδιά, τα οποία συνόδεψαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Ηλιοδρομίτης, η Κατηχήτρια  Αγγελική Κούνα, η Παρασκευή Κουβαρά και ο Λάμπρος Πνευματικός.

Τη Θεία Λειτουργία, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος με μεγάλη χαρά μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά του κατηχητικού.    

Ύστερα τα παιδιά έπαιξαν στο προαύλιο χώρο του μοναστηριού διάφορα παιχνίδια.

Σκύρος: Ανεβάζουν "Μορμόλη" για τα παιδιά και όσους νιώθουν... παιδιά !

Μια ξεχωριστή παιδική θεατρική παράσταση, "Ο Μορμόλης"  ανεβαίνει στη Σκύρο στις 18,19,20 του Μάη.

Λίγα λόγια για το έργο...
Ο αριστερών πεποιθήσεων Χάχφελντ, μαζί με φίλους, πίστευαν ότι τα παιδικά έργα που παίζονταν την δεκαετία του εξήντα, ήταν πολύ απλουστευτικά, με πριγκίπισσες και νεράιδες και αποφάσισαν να γράφουν και να ανεβάζουν έργα που θα οδηγούν στην πολιτική συνειδητοποίηση των παιδιών. Πρότυπό τους είχαν ένα παρόμοιο παιδικό θέατρο που είχε ιδρυθεί στη Μόσχα, που πάλι είχε στόχο την πολιτική συνειδητοποίηση των παιδιών (μιλάμε για εποχή ψυχρού πολέμου τότε...).Το πιο επιτυχημένο έργο του ήταν ο Μορμόλης, που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και παίχτηκε σε πολλές χώρες τις δεκαετίες 60, 70, και αρχές 80.
Ο Ρίκι και η Μάντα, δύο μικρά, ανήσυχα παιδιά, βρίσκονται σε διακοπές στο σπίτι του Θείου και της Θείας στην εξοχή. , Εκεί -και για να παίξουν - θα βρουν ένα ξύλινο κουτί και θα το ονομάσουν (σημαίνει αυτός που φοβίζει και παράγεται από τη λέξη Μορμολίκιο που σημαίνει Σκιάχτρο). Ο Ρίκι και η Μάντα συμβουλεύονται το Μορμόλη σχεδόν για όλα. Αυτός είναι ο καινούργιος τους φίλος, ο μυστικός τους σύμμαχος. Λέει στους μεγάλους όλες τις αλήθειες που θέλουν αλλά δεν τολμούν να τους πουν οι μικροί. Εναντιώνεται στην αδικία, την Αιτήματα
καταπίεση, ζητά χώρο για τα παιχνίδια και χρόνο για τη χαρά. Και οι μεγάλοι, φυσικά, αναστατώνονται.
Τι είναι τάχα ο Μορμόλης; Ποιος είναι αυτός ο αόρατος και πανταχού παρών Μορμόλης; Ο Θείος και η Θεία , προσπαθούν σε όλο το έργο να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα. Πώς θα τον εξολοθρεύσουν; Ο αρκετά δύστροπος γείτονάς τους, ο κύριος Μπουρίνιας, που ξέρει τι είναι ο Μορμόλης προσπαθεί να τον εξολοθρεύσει γιατί του ανατρέπει τη ρουτίνα και τους κανόνες του. Το κυνήγι του Μορμόλη φέρνει, όμως, στους μεγάλους μόνον απρόοπτα και κωμικά ατυχήματα. Γιατί ο Μορμόλης, με τη βοήθεια των παιδιών ξεγλιστρά πάντοτε και μεταμορφώνεται σε παπούτσι, σε καπέλο ή, ακόμη και σε μπουρί της σόμπας! Η λύση είναι όμως απλή: για να τον κερδίσουν οι μεγάλοι, πρέπει πρώτα να τον αγαπήσουν, όπως πρέπει να μάθουν ν' αγαπούνε τα παιδιά γι αυτό που είναι, γι αυτά που νιώθουν και σκέφτονται, γι αυτά που γεννά η ζωηρή τους φαντασία.
Το ρηξικέλευθο έργο του Ράινερ Χάχφελντ , από το 1973,που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελληνική Σκηνή από την Ξένια Καλογεροπούλου, δεν έπαψε να γοητεύει παιδιά και μεγάλους. Ένα εκλεκτό κείμενο, ένας ύμνος στον άνθρωπο έτσι όπως αυτός είναι, όχι όπως πρέπει να είναι... Αιτήματα
ΔΙΑΝΟΜΗ
ΚΙΘΑΡΙΣΤΗΣ : Γιώργος Γκανάς
ΘΕΙΟΣ Νότης Γιαλλός
ΘΕΙΑ : θεοδώρα Γεννηματά
ΡΙΚΗΣ : Γιάννης Μικές
ΜΑΝΤΑ : Άννα Παξιμαδάκη
ΜΠΟΥΡΙΝΙΑΣ : Σπύρος Γκατζόγιας
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ : Άρτεμης Τραχανά
ΓΙΑΤΡΟΣ : Μαρία Πανταζή
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ : Ήβη Λάσκαρη
ΔΗΜΑΡΧΟΣ : Μαρία Γκατζόγια
ΔΑΣΚΑΛΑ: Δανάη Κουρογέννη
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: Γιώργος Φυτιλής
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μαρία Μικέ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Κρασαδάκης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Σπανός
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μαίρη Σαρρή- Μανδηλαρά
ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Τάκης Μαυρίκης -- Γιώργος Καραμπίνης
ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ: Παναγιώτα Παπαιωάννου-- Μαρία Τζιβένη--Σοφία Κόγια
ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Γιάννης Μπουρμάς
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Γιώργος Φολόκης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 18,19,20 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ 14,16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012..ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00..ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Προσάραξε πλοίο στο Μπούρτζι

Μεσημβρινές ώρες την Τρίτη, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας ενημερώθηκε από τον καπετάνιο του Ι/Φ «HABIBI A» σημαίας Αγγλίας, για προσάραξη του σκάφους σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή «ΔΙΑΥΛΟΥ ΜΠΟΥΡΤΖΙΟΥ» (νότια λιμενολεκάνη Χαλκίδας), ενώ εκτελούσε πλου από Τουρκία προς νότιο λιμένα Χαλκίδας.

Στο σκάφος επέβαιναν ο καπετάνιος και μία αλλοδαπή, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε ρύπανση και εισροή υδάτων στο σκάφος.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα πλωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής προς παροχή συνδρομής, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε υποβρύχια επιθεώρηση από επαγγελματία δύτη, όπου δεν διαπίστωσε κάποιο ρήγμα στο σκάφος.

Ενέργειες αποκόλλησης του «HABIBI A» θα επιχειρηθούν με το πρώτο φως της ημέρας κατόπιν κατάπλου του Ρ/Κ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 7» Ν.Π.11415 από Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Eurovision 2012: Σοκ! Άγριος ξυλοδαρμός δημοσιογράφων στο Μπακού!

Ταξιτζής έδειρε δύο Βέλγους δημοσιογράφους στο Μπακού που θα διεξαχθεί η Eurovision!
Οι δημοσιογράφοι κάλεσαν ένα ταξί για να τους μεταφέρει στο προορισμό τους. Μόλις έφτασαν στον προορισμό τους ο ταξιτζής τους ζήτησε να πληρώσουν ένα υπέρογκο ποσό. Αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό, μιας και κατάλαβαν ότι πρόκειται για απάτη! Αφού αρνήθηκαν να πληρώσουν... ο ταξιτζής άρχισε να ρίχνει κλωτσιές στους δημοσιογράφους! Τους χτύπησε άσχημα και τους εγκατέλειψε! Οι δυο δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι δυο άτυχοι δημοσιογράφοι επέστρεψαν στο Βέλγιο σύμφωνα με το oikotimes, αφού οι γιατροί θεώρησαν αναγκαία την μεταφορά τους στο Βέλγιο για ανάρρωση... Άλλος συνάδερφός τους τους αντικατέστησε στο Μπακού!

«Άσε το τραγούδι και γύρισε πορνό», τραγούδησε ένα ολόκληρο στάδιο στην Κατερίνα Στικούδη

Την πιο δυσάρεστη έκπληξη της καριέρας της έζησε χθες στην η Κατερίνα Στικούδη, στα πλαίσια της εμφάνισής της στο pre-game show του τελικού κυπέλου της Κύπρου ανάμεσα στην Ομόνοια και την ΑΕΛ.

Συγκεκριμένα, μόλις τελείωσε το show της, φορώντας το trademark καυτό σορτσάκι της, είδε τους οπαδούς της Ομόνοιας να ανεβάζουν στην εξέδρα τους ένα πελώριο πανό που έγραφε «Εεε, οοο, άσε το τραγούδι και γύρισε πορνό».

Ενώ ταυτόχρονα άρχισε να τραγουδάει όλο το στάδιο το ίδιο σύνθημα.

Κάτι που είναι κρίμα για ένα κορίτσι που ποτέ δεν έχει βγει να προκαλέσει με την δημοσιοποίηση των σχέσεών της και που -ως γνωστόν- όντως αγωνίζεται καθημερινά να καθιερωθεί στο χώρο του τραγουδιού που αποτελεί και το παιδικό της όνειρο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ - ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΣ ΠΟΖΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

Εισβολή 64χρονου με τσεκούρι σε εφορία

Ενας 64χρονος επιχειρηματίας εισέβαλε το πρωί της Πέμπτης με τσεκούρι στο γραφείο του προϊσταμένου της Εφορίας της Ρόδου, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν του χορηγούσαν φορολογική ενημερότητα.

Με την παρέμβαση υπαλλήλων και συναλλασσόμενων, ο επιχειρηματίας αφοπλίστηκε.

Ο 64χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς και εντός της ημέρας πρόκειται να προσαχθεί στον εισαγγελέα Ρόδου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...