Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Παράταση λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Σε απάντηση της 7223/14-02-2013 ερώτησης του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, το Υπουργείο Εσωτερικών μας ενημέρωσε για τη θετική εξέλιξη της παράτασης του προγράμματος, «Βοήθεια στο σπίτι», με προώθηση σχετικής τροπολογίας από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας μέχρι και τις 30-09-2013, στο πλαίσιο της αναγνώρισης των υψηλής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών, από πλευράς των εργαζομένων. 

Στην απάντηση του, το Υπουργείο αναφέρει πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες του προγράμματος θα καλυφθούν με μεταφορά πόρων, από το λογαριασμό Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών.

Η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» κρίθηκε αναγκαία, για να υπάρξει ομαλή μετάβαση των 80.000 ωφελούμενων στο νέο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα» .

Πανηγύρισαν τους Ευβοείς Αγίους - ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

 
Την Κυριακή του Παραλύτου 26 Μαΐου 2013, το Νησί μας, η Εύβοια, πανηγύρισε τους προστάτες και εφόρους Της, τους Ευβοείς Αγίους, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους, στην συνοικία Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδος, με τη συμμετοχή τριών Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, των Σεβασμιωτάτων Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Σισανίου καί Σιατίστης κ. Παύλου, εξ Ευβοίας καταγομένου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.


Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 το απόγευμα έλαβε χώρα ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του αγίου Σιατίστης, με την συμμετοχή και του αγίου Χαλκίδος αλλά και πολλών Ιερέων της Πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων της και ευσεβών χριστιανών. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού, ως κεφαλαιώδους γεγονότος για τη σωτηρία των ανθρώπων, ενώ τόνισε ότι στη γενικότερη απαξία που κυριαρχεί στον κόσμο, τα παραδείγματα των Αγίων, ως ανθρώπων της Αναστάσεως, οδηγούν προς την μόνη αξία, που είναι ο Χριστός.


Μετά τον Εσπερινό, στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού έλαβε χώρα Πολτιστική Εκδήλωση με την συνεργασία της Ενορίας και του Δήμου Χαλκιδέων, η οποία περιαλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα Νέας Αρτάκης του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 το πρωί ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε και ομίλησε θαυμασιώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων και των αγίων Αρχιερέων Σιατίστης και Χαλκίδος τονίζοντας την αξία της φιλανθρωπίας και της ελεημοσύνης, με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας και το παράδειγμα της Αγίας Τσβιθάς.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία του, όπως και όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως.

Στην εορτή των Ευβοέων Αγίων παρέστησαν ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αντώνιος Αφράτης και κ. Χρήστος Παγώνης, ο τ. Βουλευτής και ευεργέτης της Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Λιμενικού Σώματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων και πολλοί εργαζόμενοι σ’ εκείνον, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων κ. Δημήτριο Γεωργακόπουλο, αφού η εορτή των Ευβοέων Αγίων είναι εορτή των εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και πλήθος χριστιανών, οι οποίοι είχαν και την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερά Λείψανα πολλών εκ των Ευβοέων Αγίων, όπως του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, του Αγίου Νικολάου του Σικελιώτου, του Αγίου Τιμοθέου Ευρίπου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Αγίου Νεκταριου, την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ και Ιερό ένδυμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Υπενθυμίζουμε οι γνωστοί έως τώρα Άγιοι που συνδέθηκαν με την Εύβοια, αλλά και τα Νησιά των Βορείων Σποράδων και συγκαταλέγονται στους Ευβοείς Αγίους είναι:
  1. Απόστολος Παύλος, ο οποίος κατά την 2η Αποστολική Περιοδεία διήλθε από τον Πορθμό του Ευρίπου. Η μνήμη του τιμάται στις 29 Ιουνίου.
  2. Άγιος Μεθόδιος Ολύμπου, ο οποίος μαρτύρησε το έτος 311 μ.Χ. στη Χαλκίδα, και η μνήμη του τιμάται στις 20 Ιουνίου.
  3. Άγιος Ρηγίνος, Επίσκοπος Σκοπέλου, ο οποίος μαρτύρησε κατά τον 4ον αι. μ.Χ, και η μνήμη του τελείται στις 25 Φεβρουαρίου.
  4. Όσιος Νίκων ο «Μετανοείτε», του οποίου η μνήμη τιμάται στις 27 Νοεμβρίου.
  5. Όσιος Χριστόδουλος της Πάτμου, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 16 Μαρτίου.
  6. Όσιος Νικόλαος ο Σικελιώτης, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 23 Αυγούστου.
  7. Όσιος Γρηγόριος ο εν Στρογγύλη των Λιχάδων, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ.
  8. Όσιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας ο Χαλκιδεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 31 Δεκεμβρίου.
  9. Όσιος Ευθύμιος ο ασκητής, ο οποίος έζησε κατά τον 12ο αι. μ.Χ.
  10. Όσιος Δανιήλ ο «Στυλίτης», ο οποίος έζησε κατά τον 12ο αι. μ.Χ.
  11. Άγιος Άνθιμος Αθηνών και Ευρίπου και Πρόεδρος Κρήτης ο Ομολογητής, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1371 μ.Χ.
  12. Όσιος Γεράσιμος Σιναΐτης ο Ευβοεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 14ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 7 Δεκεμβρίου.
  13. Όσιος Ιωσήφ ο Ευβοεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 14ο αι. μ.Χ.
  14. Όσιος Σάββας ο νέος ο εν τω Άθω, του οποίου η μνήμη τελείται στο Άγιο Όρος, την Β΄ Κυριακή του Ματθαίου.
  15. Τιμόθεος Μητροπολίτης Ευρίπου, ο ιδρυτής της Μονής Πεντέλης, ο οποίος έζησε κατά τον 16ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 16 Αυγούστου.
  16. Οσιομάρτυς Θεοφάνης, ο οποίος μαρτύρησε στην Κωνσταντινούπολη το 1588 και εορτάζει την 19η Απριλίου.
  17. Όσιος Συμεών ο ανυπόδητος και μονοχίτων, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1594 μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 19 Απριλίου.
  18. Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία, ο οποίος έζησε κατά τον 16ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τελείται την 1η Νοεμβρίου.
  19. Οσιομάρτυς Γεράσιμος ο Μεγαλοχωρίτης, ο οποίος έζησε κατά τον 18ο αι. μ.Χ.
  20. Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το 1730 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 27 Μαΐου.
  21. Όσιος Ιερόθεος ο εκ Καλαμών, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1745 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 13 Δεκεμβρίου.
  22. Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1809 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 14 Ιουλίου.
  23. Όσιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Διδάσκαλος του Γένους και Εθνοϊερομάρτυς, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και στη νήσο Σκόπελο και η μνήμη του τιμάται την 24η Αυγούστου.
  24. Όσιος Νήφων, ο νέος Κοινοβιάρχης, ιδρυτής της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, ο οποίος εκοιμήθη το 1809 και ημνήμη του τιμάται την 28η Δεκεμβρίου.
  25. Άγιος Νεκτάριος ο Πενταπόλεως, ο οποίος υπηρέτησε σαν Ιεροκήρυκας στην Εύβοια (1891-1893) και η μνήμη του τιμάται στις 9 Νοεμβρίου.
  26. Όσιος Νεόφυτος ο Προσμονάριος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο οποίος ασκήθηκε στη Λίμνη και η μνήμη του τιμάται την 21η Ιανουαρίου. 

CrossFit For A Cause-Αγώνες CrossFit στη Χαλκίδα



Το CrossFit Chalkida υπό την αιγίδα του Body+Soul Health Club στις 15 και 16 Ιουνίου 2013 διοργανώνουν αγώνες CrossFit με συμμετοχή 150 αθλητών στην κατηγορία Fitness. 

Το Σάββατο  το μεσημέρι, σε ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο στο Ξενοδοχείο ‘’ΠΕΛΑΓΟΣ’’ οι αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν θα πραγματοποιήσουν τα Workout που θα δώσουν την πρόκριση στο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Αλυκών, στο Beach Bar SABBIA. Δοκιμασίες έκπληξη θα περιμένουν τους διαγωνιζόμενους, με το μενού να περιλαμβάνει πισίνα, ποδήλατα και τρέξιμο στην άμμο.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ και τα έσοδα των αγώνων θα δοθούν από τους διοργανωτές για φιλανθρωπικό σκοπό. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην χώρα μας και δείχνει την ευαισθησία της ελληνικής κοινότητας του CrossFit.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών, οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για την φιλοξενία των αθλητών στο ξενοδοχείο ΠΕΛΑΓΟΣ με την τιμή ανά άτομο να ανέρχεται στα 30 ευρώ και να περιλαμβάνει πρωινό και ένα γεύμα. Για τους νικητές των αγώνων προβλέπεται χρηματικό έπαθλο αλλά και δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Τόπος Διεξαγωγής: CrossFit Chalkida Box- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ
Διεύθυνση: Άγιος Μηνάς, Χαλκίδα
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 15-16 Ιουνίου 2013
Δηλώσεις Συμμετοχής:Στην φόρμα που ακολουθεί ή εναλλακτικά στο CrossFit Chalkida Box ή στο τηλέφωνο 6936933715 ή στο mail Karafillidisg@gmail.com


Enhanced by Zemanta

Ερέτρια: Ποδοσφαιρικός αγώνας βετεράνων Ολυμπιακού Πειραιώς και Απόλλωνα Ερέτριας


Το Σάββατο, 1/6/2013, θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των βετεράνων του Ολυμπιακού Πειραιώς και του Απόλλωνα Ερέτριας. 

Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο της Ερέτριας και τα έσοδα των εισιτηρίων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Οικοτροφείου ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Ερέτριας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.). Ώρα έναρξης: 6 μ.μ.

Πριν τον αγώνα των βετεράνων, θα προηγηθεί αγώνας παίδων.

Σας περιμένουμε όλους, να μας στηρίξετε και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

ΜΕΤΟΧΙ: ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ 2013


Η κύρια εκδήλωση της γιορτής είναι πάντα το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου και για φέτος την 1η Ιουνίου.

Ολονύχτιο γλέντι με τον Βασίλη Αγραφιώτη, την Ξένια Βέρα, την Ελένη Δημολιάννη, το υπέροχο κλαρίνο του Γιάννη Γκορίτσα και όλο το υπόλοιπο συγκροτημά τους.

Παραδοσιακούς χορούς θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Μετοχίου.

Την Παρασκευή το βράδυ την 31 Μαϊου θα πραγματοποιηθούν οι παιδικές εκδηλώσεις από το λαϊκό θέατρο σκιών του Παναγιώτη Δεληγιάννη για μικρούς μεγάλους στην πλατεία του οικισμού των Αγιών Αποστόλων του Μετοχίου.

Δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη:
να γευθεί τις πολλές και άριστες ποικιλίες κερασιών,
να θαυμάσει τις εκθέσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής Μετοχίου και φωτογραφίας,
το θαυάσει περίπτερο λαϊκής τέχνης που στολίζουν τον όμορφο χώρο της γιορτής ντυμένος στα χρώματα του κερασιού
και να διασκεδάσει με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΒΙΝΤΕΟ- Βενιζέλος από τη Χαλκίδα: Είμαστε εγγυητές


Στη Χαλκίδα, σε φορείς και εκπρόσωπους εργαζομένων, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα», ενώ συμπλήρωσε ότι «συνεργαζόμαστε, αλλά με όρους. Είμαστε εγγυητές».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega.


Συνελήφθη πρώην εφοπλιστής για χρέη στο Δημόσιο

Συνελήφθη πασίγνωστος, πρώην  εφοπλιστής από το Βασιλικό, για χρέη στο δημόσιο που ξεπερνούν τις 415.000 ευρώ.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα από την Εισαγγελία, το οποίο διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που του έγινε από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Χαλκίδα.

Έχει διατελέσει και Πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου της Εύβοιας σε επαγγελματική κατηγορία.

Πριν 10 χρόνια, ο 60χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές όταν το πλοίο του προσέκρουσε σε βραχονησίδα και βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας ναυτεργάτης, ενώ τραυματίστηκαν 11 άτομα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...