Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Χαλκίδα: «ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ» στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία με το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, διοργανώνουν το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, τη «ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ» και από ώρα 10:00, στον αύλειο χώρο του Εργαστηρίου Τέχνης, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.  


Οκτώ (8) μαθητές από την έκτη (ΣΤ)  τάξη κάθε Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Χαλκιδέων που έχουν δηλώσει συμμετοχή, με τη καθοδήγηση των καθηγητών του Εργαστηρίου Τέχνης, θα ζωγραφίσουν τους δικούς τους Χαρταετούς, που θα διατεθούν δωρεάν από το ΔΟΑΠΠΕΧ.

Μεγάλη πυρκαγιά στον Κολοβρέχτη, μεταξύ Αρτάκης και Ψαχνών

Φωτό αρχείου

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγεμα της Πέμπτης   μέσα στον υδροβιότοπο του Κολοβρέχτη, μεταξύ Αρτάκης και Ψαχνών.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,. Καίγονται καλαμιές και για την κατάσβεση παίρνουν μέρος  ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αναγνωστάκης: Aπαίτηση της κοινωνίας για τιμωρία όσον εμπλέκονται σε σκάνδαλα

Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, στη συζήτηση που διεξήχθη σήμερα στη ολομέλεια της Βουλής, επί του Σχεδίου Νόμου για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας.


Στην τοποθέτησή του, σχολίασε την επικαιρότητα σχετικά με τις Μ.Κ.Ο. και τους αυτοδιοικητικούς της λίστας Νικολούδη, οι οποίοι φέρονται αναμεμιγμένοι σε ζητήματα διαφθοράς. Απαίτησε εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς ενδελεχή έλεγχο από τα αρμόδια θεσμικά όργανα και συζήτηση των θεμάτων στη βουλή. Τόνισε δε την απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας για πάταξη της διαφθοράς και τιμωρία όσον εμπλέκονται σε σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Στη συνέχεια σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου, που με βάση τα δημοσιεύματα, ζητείται η άρση ασυλίας όλων των Βουλευτών της Χ.Α., υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, τονίζοντας πως πρέπει απρόσκοπτα να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο.

Ο Βουλευτής επέμεινε περισσότερο σε δύο τροπολογίες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου. Η πρώτη τροπολογία αφορά στην αλλαγή του καθεστώτος των επαγγελματικών μισθώσεων και δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά συμφωνεί με το σύνολο των επαγγελματικών φορέων, που χαρακτηρίζουν αναχρονιστική τη συγκεκριμένη τροπολογία και θα την καταψηφίσει.

Στη συνέχεια επέκρινε τη σχετική τροπολογία, βάση της οποίας δημιουργούνται ασφαλισμένοι δύο ταχυτήτων, με διαφορετικά δικαιώματα ως προς την εφάπαξ αποζημίωσή τους.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία, που δημιουργεί αναπτυξιακές συνθήκες αλλά δεν μπορεί να συναινεί σε λογικές οπισθοδρόμησης και απορρύθμισης.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Ανδρών-Γυναικών & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, με τη συμπαράσταση του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), πραγματοποιεί στην πόλη μας αγώνες ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, για το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων», από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου «Τάσος Καμπούρης», στην Κάνηθο.

ΒΙΝΤΕΟ - Στο ίδρυμα ανιάτων Αυλίδας ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας “ΥΠΑΡΧΩ”

Στο ίδρυμα ανιάτων Αυλίδας βρέθηκε σήμερα Τσικνοπέμπτη ακόμη μια φορά ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας “ΥΠΑΡΧΩ” και πρόσφερε μουσική διασκέδαση σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους, που το περίμεναν με λαχτάρα όλοι τους μέρα που είναι.


Ο Παναγιώτης Νικολάου, ο Βασίλης Τσίκος, η Βανέσα, ο Βαγγέλης Ρούκης ο Γιάννης Κόλιας και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Τικταπανίδης, ήταν ένα μέρος της μουσικής μπάντας του συλλόγου, που κατενθουσίασε τους πάντες.

Σύσκεψη Σίμου Κεδίκογλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αθανασίου στα Δικαστήρια της Χαλκίδας


 Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου συνόδευσε ο Σίμος Κεδίκογλου, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την επίσκεψή του στα Δικαστήρια της Χαλκίδας, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γκάνη Λάμπρο, με Δικαστές, Δικηγόρους και εκπροσώπους Δικαστικών υπαλλήλων.



Ο Υπουργός με την ευκαιρία αυτή ευχαρίστησε τον κ. Κεδίκογλου για τη συνεργασία και την ενημέρωση που είχε από τον ίδιο για τα επιμέρους θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι ασκεί έντονες πιέσεις για την επίλυσή τους, όπως είναι το πρόβλημα της στελέχωσης του Εφετείου Εύβοιας, καθώς και της ανάγκης αύξησης του αριθμού των Δικαστών και των Δικαστικών Υπαλλήλων στα Δικαστήρια της Χαλκίδας, αλλά και αυτό της στέγασης των Δικαστικών Υπηρεσιών σε έναν κατάλληλο χώρο. 

Σχετικά με την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθούν τα Δικαστήρια με Δικαστές και υπαλλήλους και από τα 2.500 κενά σε όλη τη χώρα θα καλυφθούν τα 1.100, ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλο στοίχημα την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Συνελήφθη 51χρονος για ναρκωτικά στη Χαλκίδα

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (19-02-2014) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ερέτρια: Ακόμη δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, ένα πολυεργαλείο τύπου σουγιά, ένας μάλλινος σκούφος, τρία ζεύγη γαντιών, μία πένσα κ.α.


Συνελήφθησαν, σήμερα (20-02-2014) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 58 και 50 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή.

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή στην Κύμη

Κατασχέθηκαν μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και ένας σουγιάς


Συνελήφθη, χθες (19-02-2014) το βράδυ στην Κύμη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

ΣΟΚ στη Χαλκίδα: Στην "Οδό Ονείρων" έχασε τη ζωή της η 48χρονη....

ΣΟΚαρισμένη σήμερα η Χαλκίδα: Στην "Οδό Ονείρων", την πιο γνωστή μουσική σκηνή της πόλης,   έχασε τη ζωή της μια 48χρονη!


Πρόκειται για την καθαρίστρια, που άγνωστο πως εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ και τα αίτια του θανάτου της ερευνώνται από τις αρχές.

Με τις "πλάτες" του Συμεών και του Μπουραντά ο Παγώνης στη "μάχη της Χαλκίδας"

Με ευθεία επίθεση στα έργα και τις ημέρες του σημερινού Δημάρχου Χαλκίδας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Χρήστος Παγώνης που διεκδικεί το Δήμο Χαλκιδέων έχοντας στο πλευρό του στελέχη του  ΠΑΣΟΚ (Συμεών Κεδίκογλου) αλλά και της Αυτοδιοίκησης (Μπουραντάς Θαν.).


Είπε ανάμεσα στα άλλα:

Κεδίκογλου: «Στόχος μας η πάταξη κάθε μορφής λαθρεμπορίου»

Η κυβέρνηση έχει τη βούληση για πάταξη κάθε μορφής λαθρεμπορίου καυσίμων τόνιση ο Σίμος Κεδίκογλου το πρωί της Πέμπτης, μετά την εξάρθρωση κυκλώματος στο οποίο εμπλέκονται υψηλά ιστάμενοι στην αγορά των πετρελαιοειδών αλλά και κρατικοί λειτουργοί. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι «πρέπει να σταματήσουμε κάθε μορφή λαθρεμπορίου». 

Χαλκίδα: Συνελήφθη 55χρονος, γιατί είχε λαθραίο καπνό

Συνελήφθη, στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Συνελήφθη 47χρονος στην Νέα Αρτάκη με καταδίκη για χρέη

Συνελήφθη, στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 13-11-2013 απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας.

Συνελήφθη 48χρονη για οφειλές προς το Δημόσιο στη Χαλκίδα

Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις -110.000- ευρώ


Συνελήφθη, στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μία 48χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Οριστικοποίηση του Καλλιεργητικού πλάνου - Προχωρά το Φράγμα του Φερέκαμπου Σκύρου

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων θεσμικών και παραγωγικών φορέων καθώς και στελεχών υπηρεσιών κυρίως αγροτικής ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ημερίδα συνάντησης με στόχο τη διαβούλευση και την οριστικοποίηση του Καλλιεργητικού πλάνου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Το Καλλιεργητικό πλάνο, αποτελεί ένα σημαντικό σχέδιο της Περιφέρειας για την ώθηση των δυνατοτήτων της αγροτικής οικονομίας σε τοπικό, δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο. 

Αποτελεί δε μια ουσιαστική παρέμβαση της Περιφέρειας, προκειμένου να προωθηθεί ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο, όπου πρωτεύοντα ρόλο – ειδικά για τη Στερεά Ελλάδα, έχει η πρωτογενής παραγωγή.

«Αναπάντητα ερωτήματα για την εφαρμογή στεγαστικής πολιτικής».

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη για την ανάγκη εφαρμογής στεγαστικής πολιτικής.


Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στις εργατικές κατοικίες του Ληξουρίου, δεσμεύτηκε για σειρά μέτρων, που περιλαμβάνουν την κάλυψη της χρηματοδότησης κατά 80%, από το κράτος, για την αποκατάσταση των ζημιών και 20% μέσω άτοκου δανείου. Ταυτόχρονα αναφερόμενος σε περιπτώσεις συμπολιτών μας, που διέμεναν σε κατοικία που αγοράστηκε με δάνειο ΟΕΚ αλλά τώρα χαρακτηρίστηκε ως μη κατοικήσιμη, θα υπάρξει διαγραφή του υπόλοιπου χρέους.

Κινητοποίηση για την Υγεία στο Αλιβέρι

Κινητοποίηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (παράρτημα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας) οργάνωσαν κινητοποίηση για την Υγεία στο Αλιβέρι.


Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες ζούμε καθημερινά με τον πιο δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποβάθμισης και επέκτασης της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Σοφία Ντούρου - Κώστας Μιχαήλ σε κοινή περιοδεία στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Μπροστά στις τριπλές εκλογές του Μαΐου, η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκίνησε τη προεκλογική της καμπάνια, στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. 


Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης, στην Εύβοια, Σοφία Ντούρου και ο υποψήφιος Δήμαρχος, Κύμης-Αλιβερίου, Κώστας Μιχαήλ πραγματοποίησαν, από κοινού, περιοδεία στο Νεοχώρι. 

Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει Χαϊνά στην Περιφέρεια

Το περιφερειακό όργανο της Δημοκρατικής Αριστεράς Στερεάς Ελλάδας στη συνεδρίαση του της 18/2/2014 που πραγματοποιήθηκε στη Λειβαδιά Βοιωτίας αποφάσισε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να στηρίξει  ευρύ αυτοδιοικητικό

20ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

 

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 το πρωί έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, το 20ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εισηγήθηκε το θέμα «Ποιμαντικές ευκαιρίες κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή». Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πνευματική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ως την πολύτιμη ευκαιρία ασκήσεως καί αγιασμού των Κληρικών και λαϊκών μελών του Σώματος του Χριστού, κατά την εκκλησιαστική παράδοση και μέθοδο.

Ο Περγαντάς υπέγραψε την «Αναστήλωση κτιρίου Κύμα στα Λουτρά Αιδηψού»


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναστήλωση κτιρίου Κύμα στα Λουτρά Αιδηψού», με χρηματοδότηση 880.000 € από το ΕΣΠΑ


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για τις εργασίες αναστήλωσης στο κτίριο «Κύμα» Αιδηψού , που χρηματοδοτείται το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με 880.000 €.

Αναγνωστάκης: «Η συγχώνευση του Υποθηκοφυλακείου Ταμυνέων με το Υποθηκοφυλακείο Χαλκίδας».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε στην αναφορά 2348 με ημερομηνία 24-01-14, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, για την ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης του Υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου με το Υποθηκοφυλακείο Χαλκίδας.

«Αποκάλυψη των Δημάρχων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος»

Παρέμβαση Μαρκόπουλου - Αυγενάκη και 18 ακόμη Κυβερνητικών Βουλευτών


«Να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων Δημάρχων, Περιφερειαρχών και συμβούλων που περιλαμβάνονται στην έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και κατηγορούνται για φοροδιαφυγή ή άλλα σοβαρά ποινικά αδικήματα και να επισπευθούν οι νομικές διαδικασίες εξέτασης των κατηγορούμενων», ζητούν σε κοινοβουλευτική τους παρέμβαση ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Κώστας  Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και 18 ακόμη Κυβερνητικοί Βουλευτές, με κοινή τους παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.κ. Ιωάννη Μιχελάκη και Χαράλαμπο Αθανασίου

«ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤI» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνει ένα ξεχωριστό «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤI» την τελευταία Κυριακή της αποκριάς 2 Μαρτίου 2014, στο στρογγυλό της παραλίας, με ώρα έναρξης στις 15:30… μέχρι όσο αντέξουμε! 


Η παραλία χορεύει στο ρυθμό της ΖΟΥΜΠΑ, ΚΑΠΟΕΪΡΑ, με χορευτικές παρουσιάσεις από σχολές χορού και πλήθος άλλων χορευτών που έχουν προσκληθεί, προμηνύουν το ρυθμό της αποκριάτικης βραδιάς που θα ακολουθήσει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...