Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Άμεση χρηματοδότηση για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ερώτηση προς τέσσερις Υπουργούς για να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου και να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτησή του.

Η κυρία Περλεπέ, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών από τον ΟΣΚ, στην ερώτησή της επισημαίνει ότι οι συνθήκες στέγασης των μαθητών στο υφιστάμενο κτήριο είναι απαράδεκτες και ακατάλληλες για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο ΟΣΚ ο οποίος έχει την ευθύνη για την κατασκευή του έργου αυτού, μετά από συνεχείς πιέσεις ολοκλήρωσε τις μελέτες, αλλά σήμερα δηλώνει αδυναμία χρηματοδότησης του λόγω έλλειψης πιστώσεων στον προϋπολογισμό του.

Η βουλευτής καλεί τους Υπουργούς να δώσουν λύση και να βρεθούν οι πιστώσεις είτε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας είτε από άλλες πηγές, ώστε το σχολείο να κατασκευασθεί επί τέλους και να στεγασθούν οι μαθητές της Καρύστου σε σύγχρονες και ασφαλείς κτηριακές εγκαταστάσεις.

Η ερώτηση της κυρίας Περλεπέ είναι η εξής:

«Τα σοβαρά προβλήματα και οι ελλείψεις σχολικών κτηριακών υποδομών στην Εύβοια, την ευθύνη αντιμετώπισης των οποίων έχει αναλάβει ο Ο.Σ.Κ., διατηρούνται και οξύνονται, αφού ο Οργανισμός αυτός δηλώνει αδυναμία χρηματοδότησης των έργων.

Ακόμη και για ώριμα έργα, οι μελέτες των οποίων έχουν ολοκληρωθεί ή ακόμα δημοπρατηθεί, οι διαδικασίες έχουν παγώσει και η έναρξη κατασκευής τους εκκρεμεί λόγω έλλειψης πιστώσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κατασκευής σχολικού κτηρίου που έχει αναλάβει ο Ο.Σ.Κ., αλλά που δεν διατίθενται πιστώσεις από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.

Το εν λόγω σχολείο είναι απόλυτα απαραίτητο για την περιοχή, αφού η κατάσταση του υφιστάμενου κτηρίου είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη και ακατάλληλη για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία.

Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες το έργο ανατέθηκε στον Ο.Σ.Κ. (μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη) με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων στις 29/10/2010, και πρόσφατα έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να ετοιμάζονται πλέον τα τεύχη δημοπράτησης.

Όμως και για αυτό το σχολικό κτήριο, ο Ο.Σ.Κ. δεν διαθέτει πιστώσεις και αναζητείται λύση, είτε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, είτε από άλλη πηγή χρηματοδότησης του Δημοσίου.

Επειδή κύριοι Υπουργοί, για το εν λόγω έργο, της κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης και επειδή πρέπει να εξασφαλισθούν οι πιστώσεις που απαιτούνται για την εκτέλεσή του,

Ερωτάσθε

1. Πως θα παρέμβετε για να διατεθούν πιστώσεις και από ποιες πηγές χρηματοδότησης, ώστε να δημοπρατηθεί άμεσα η κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου από τον Ο.Σ.Κ. και να αντιμετωπισθεί επιτέλους το τεράστιο πρόβλημα στέγασης των μαθητών της περιοχής;

2. Πως θα εξασφαλισθούν οι πιστώσεις και για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο Ο.Σ.Κ. για κατασκευές, επεκτάσεις ή αναμορφώσεις σχολικών κτηρίων στην Εύβοια, οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα;»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...