Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οι τράπεζες άρχισαν τα «κατασχετήρια»

Κατασχετήρια έγγραφα , για κατάσχεση στα χέρια τρίτου, επιβάλλουν οι Τράπεζες κατά των δανειοληπτών, σύμφωνα με Δ.Τ της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,συγκεκριμένα: η ανακοίνωση αναφέρει:

"Συγκεκριμένες Τράπεζες, προχώρησαν στην έκδοση κατασχετηρίων εγγράφων και αποστολή σε κάθε Τράπεζα εντολές δέσμευσης λογαριασμών των δανειοληπτών, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση, ώστε με αυτή την πρακτική ,να μην αφήνουν κανένα ευρώ. σε λογαριασμό δανειολήπτη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θλίβεται για αυτές τις πρακτικές των Τραπεζών, τις καταδικάζει, και σίγουρα θα τις παλέψει με όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή της, αλλά και συγχρόνως στέλνει μήνυμα προς τις Τράπεζες , να πάψουν να πιέζουν ,να εκφοβίζουν , αλλά και να ταλαιπωρούν τους καταναλωτές .

Για ενημέρωση και καταγγελίες στα τηλ. της ΄Ενωσης 2821092666 και 2821092306.
¨
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη"

Χειροπέδες ... σε αστυνομικό για παράνομη διακίνηση λογισμικού

Σύμφωνα μεπληροφορίες του SecNews, επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πολυήμερη έρευνα, εναντίον του διαχειριστή της γνωστής σελίδας διακίνησης λογισμικού warezoula.com.

Ο συγκεκριμένος ιστοχώρος είναι από τους πλέον γνωστούς στην διάθεση σπασμένου και παράνομου λογισμικού. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα απο διερεύνηση των ηλεκτρονικών ιχνών ταυτοποίησε έναν εκ των διαχειριστών της ιστοσελίδας.

Πρόκειται για εν ενεργεία χαμηλόβαθμο αστυνομικό του Α.Τ. Κερατέας. Έπειτα απο επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο συλληφθείς αστυνομικός παραδέχτηκε την συμμετοχή και δραστηριοποίηση του στην ιστοσελίδα. Κάτω από την μύτη ουσιαστικά των αρχών είχε οργανώσει την συγκεκριμένη ιστοσελίδα που μάλιστα ήταν και εξαιρετικά «προσοδοφόρα».

Εκτιμάται οτι η ζημία που προκάλεσε με την παράνομη διάθεση λογισμικού υπερβαίνει τα 15.000.000 ευρώ (!) σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων [ΕΠΟΕ].

Έκλεψαν καρότσα με 25 τόνους παλιοσίδερα και κόλλησαν στη λάσπη!

Δύο συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, που έκλεβε από μηχανήματα έργων μέχρι... νταλίκες, φορτηγά, αγροτικά, Ι.Χ και τα έκανε παλιοσίδερα...

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση και έρευνα της αστυνομίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Κεντρική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν τη νύχτα του Σαββάτου 2 μέλη της σπείρας έκλεψαν από προαύλιο χώρο πρατηρίου στη Λαμία καρότσα νταλίκας, που ήταν φορτωμένη με 25 τόνους παλιοσίδερα.

Την "κότσαραν" σε δικό τους τράκτορα, πιθανότατα κλεμμένο και μέσω Χαλκίδας πέρασαν στην Εύβοια. Στη συνέχεια πήγαν στη Ιστιαία, όπου εκεί άλλο μέλος της σπείρας διατηρεί μάντρα με παλιοσίδερα. 

Για κακή τους τύχη όμως η βαριά καρότσα κόλλησε στη λάσπη μέσα στο χώρο της μάντρας. Παρά το ότι ξεφόρτωσαν περίπου το μισό φορτίο δεν κατάφεραν να την "βγάλουν", ενώ έπαθε ζημιά και ο τράκτορας. Η όλη "επιχείρηση" καθυστέρησε και το βαρύ όχημα έμεινε ακινητοποιημένο, με αποτέλεσμα να κινήσει τις υποψίες σε κάποιους περαστικούς, που ενημέρωσαν την αστυνομία.

Το ένα μέλος της σπείρας συνελήφθη μέσα στη μάντρα, ενώ ο δεύτερος, που φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος της οργάνωσης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας στον Αγιόκαμπο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν το μαύρο Cherokee, με το οποίο είχε πάει να πάρει το φέρυ μποτ, για να περάσει απέναντι στη Γλύφα.

Όπως αναφέρει το LamiaReport.gr, η δράση της σπείρας ήταν πολύ πλούσια και εξαπλωνόταν σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και όχι μόνο. Μηχανήματα έργων, φορτηγά, αγροτικά, ΙΧ μεταφερόταν σε αυτή ή σε άλλες μάντρες της σπείρας και γινόταν κομμάτια.

Η έδρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν στο Βόλο, όπου διέμενε και ο φερόμενος ως εγκέφαλος, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας έχουν μπει όλες οι τελευταίες κλοπές μεγάλων οχημάτων στη Φθιώτιδα και σε όλη την Κεντρική Ελλάδα.
LamiaReport.gr

Απόπειρα απαγωγής δίχρονου βρέφους

Ένα δίχρονο βρέφος αποπειράθηκαν να απαγάγουν τρεις άγνωστοι άντρες το βράδυ της Τρίτης στον Πύργο. Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώ δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, το περιστατικό φέρεται να έχει θορυβήσει τις Αρχές.
Συνέβη κοντά στην Δημόσια Βιβλιοθήκη σε παράλληλο δρόμο της οδού Γερμανού μετά τις δέκα το βράδυ και είχε ατυχή κατάληξη για τους δράστες λόγω της πολυπλοκότητας που είχε το δέσιμο του παιδιού στο καρότσι. 
Με βάση τις ίδιες πηγές η μητέρα του δίχρονου προχωρούσε με το βρέφος στο καρότσι, όταν σταμάτησε δίπλα στο δρόμο ένα παλιό αυτοκίνητο πιθανότατα μάρκας Opel και μπορντό χρώματος. Ο οδηγός παρέμεινε στη θέση του και δύο γυμνασμένοι άντρες βγήκαν από αυτό.

Ο ένας έπεσε πάνω στη γυναίκα και προσπάθησε να της κλείσει το στόμα, ενώ ο άλλος προσπαθούσε να λύσει το καρότσι και να αρπάξει το παιδί. Το ασφαλές σύστημα της ζώνης καθυστέρησε αρκετά τους δράστες, τη στιγμή που η μητέρα του παιδιού άρχισε να φωνάζει δυνατά και οι γείτονες άρχισαν να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους. Οι δράστες σάστισαν και ο οδηγός τους, φώναξε να μπουν μέσα αφού είχαν χάσει χρόνο για να φύγουν.

Στο μεταξύ οι περίοικοι είχαν καλέσει σε βοήθεια την Αστυνομία που έφτασε μετά από λίγα λεπτά, ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το περίεργο αυτό περιστατικό έχει θορυβήσει κυρίως τους γονείς μικρών παιδιών και επαναφέρει στην πόλη παλιότερες ιστορίες με ύποπτα άτομα και αυτοκίνητα που σύχναζαν κοντά σε σχολεία.


Πηγή: http://ilialive.gr/

Γυμνάσιο Ψαχνών: Εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας

Την Κυριακή 13 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ψαχνών.


 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Γυναικών "Η Έκφραση" σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Ψαχνών.

Στην εκδήλωση θ μιλήσουν η καθηγήτρια φιλολογίας κα Μαρία Καραγιάννη και η κοινωνική λειτουργός Αργυρώ Μπεκριδάκη για το ρόλο της μητέρας στην οικογένεια.

Επίσης θα προβληθεί ταινία για την γιορτή της μητέρας


 messapianews.gr

Το λιμάνι στο εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ να ενταχθεί στο Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ν.Εύβοιας, έγινε διευρυμένη συνάντηση στις 7/5/2012, με θέμα «Λειτουργία ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΕΛΜΑΝ – ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΣΩΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ».

Στην συνάντηση ήταν παρόντες, ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗΣ Κώστας, από πλευράς Εργατικού Κέντρου ο Πρόεδρος ΜΠΑΣΙΝΑΣ Στέφανος, η Γεν. Γραμματέας ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ Μαρία μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ, από πλευράς Σωματείου ΣΕΛΜΑΝ, ο Πρόεδρος ΚΑΠΕΝΗΣ Θανάσης, από το Σωματείο Λιμένος ΣΕΛΜΑΝ ο Πρόεδρος ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ Γιώργος και ο Γεν.Γραμματέας ΔΕΜΕΡΟΥΤΗΣ Θανάσης και από το Σωματείο Λιμένος Χαλκίδας ο Πρόεδρος ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΔΗΣ Νεκτάριος, ο Γεν.Γραμματέας ΤΣΑΒΑΡΗΣ Σπύρος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης.

Από πλευράς ΣΕΛΜΑΝ ο Διευθυντής Logistics ΡΕΒΥΝΘΗΣ Δημήτριος.

Από την ΔΕΣΦΑ (φυσικό αέριο) ο Εμμανουήλ Νομικός, Προϊστάμενος Τμήματος Βασικού Σχεδιασμού και Υποστηρικτικών Μελετών.

Και τέλος από πλευράς ΕΛΤΕΡ, που είναι η διαχειρίστρια του έργου τοποθέτησης σωλήνων φυσικού αερίου υποθαλάσσιας Εμμανουήλ ΜΑΣΤΟΡΗΣ.

Έπειτα από συζήτηση αποφασίστηκε, ότι το ΟΡΦΑΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΕΛΜΑΝ Η ΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΑΝΤΙΟΥ πρέπει να ενταχθεί στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, για να γίνονται νόμιμα και άλλες φορτοεκφορτώσεις άλλων προϊόντων εκτός του ξύλου με ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ.

Περιμένουμε από την Εταιρία της ΣΕΛΜΑΝ να προβεί στις νόμιμες διαδικασίες.

Οι... θεούσες με τους ''μεγάλους σταυρούς'', έσταζαν δηλητήριο!

Όσοι έτυχε να τις δουν σίγουρα δεν φαντάζονταν το πραγματικό τους πρόσωπο...


Ένα πρόσωπο που το έδειξαν σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που μένει στην Καλαμαριά. Της χτύπησαν το κουδούνι και... έβαλαν μπροστά την κασέτα: της έδειξαν εκκλησιαστικά είδη, της μίλησαν για τη σημασία της πίστης και κάπως έτσι η άτυχη γιαγιά έκανε το λάθος να τις βάλει στο σπίτι της.

Τότε οι τρεις γυναίκες άρχισαν να ψάχνουν και έφυγαν όταν βρήκαν τα κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι. Η ηλικιωμένη ειδοποίησε την αστυνομία και ύστερα από λίγη ώρα οι 3... θεούσες βρίσκονταν στο τμήμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ''3'' γυναίκες με τον ίδιο τρόπο, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη ενώ στις 11-3-2012, εξαπάτησαν ακόμα μία γιαγιά και της αφαίρεσαν κοσμήματα.

Θεατρική Παράσταση "Γκρόν Πλάν" στο Αλιβέρι την Τετάρτη

Η Θεατρική Παράσταση "Γκρόν Πλάν", θα ανέβει στο Αλιβέρι την Τετάρτη 9 Μαϊου στις 8.00 μμ. 

Πρόκειται για μία παράσταση του Γ.Μανώτη σε σκηνοθεσία Μ. Παπανάγνου.


'' Η εποχή επιτέλους έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο.
Η τζαμαρία της αισιοδοξίας έχει γίνει θρύψαλα από τις κοτρόνες της καθημερινής καταπίεσης. Οι άνθρωποι έχουν παύσει πια να πιστεύουν στα κελεύσματά της και αναγκάζονται να τα ακολουθούν με οικονομικούς εκβιασμούς.
Οι αυταπάτες έχουν πάει περίπατο. Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει...''


Οι μονόλογοι του Γ. Μανιώτη είναι οι εξής:
Το χιόνι
Ενας γέρος
Η χαρτοπετσέτα
Η λάμπα
Η μουσική
Διευθυντής πωλήσεων
Το κουταλάκι
Λευκή απεργία
Παίζουν με την σειρά:
Βάσια Καλαϊτζόγλου, Αναστασία Πανταζή, Γιώργος Ανδριώτης, Σοφία Γρίβα, Δημήτρης Γιαννούλης, Μαρία Κατσιγιάννη,Βαγγέλης Τσουκαλάς,Ανθία Διαμαντάρα, Ηρώ Παπαγεωργίου.
.
Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Παπανάγνου
Κουστούμια, σκηνικά: Θεατρική σκηνή Μάσκες
Μουσική επιμέλεια: Θωμάς Παναγόπουλος.
Εισαγωγή: Ν.Αντωνίου, Κ.Τσιώμος

Την Οργάνωση του έργου την έχει ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων.

Για περισσότερα δείτε παρακάτω:
http://skinimaskes.blogspot.com/

Επίσκεψη μαθητών από τη Χαλκίδα στη Δίρφυ

Στην πανέμορφη καταπράσινη Δίρφυ περπάτησαν προ ημερών μαθητές της Β Τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας στα πλαίσια του μαθήματος "Αρχές Περιβαλλοντικών Επιστημών". 


Γνώρισαν από κοντά τη φύση αλλά και τα σπάνια είδη φυτών και ζώων όπου βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Γνώρισαν από κοντά τα φυσικά κάλλη της περιοχής και πέρασαν πάρα πολύ όμορφα.

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώθηκε από τους καθηγητές Βατούγιος Κ., Πετρέας Π., Τσαμούρης Α



 messapianews.gr

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο Κώστα Καρρά στο Α Νεκροταφείο [εικόνες + βίντεο

Ένας ταλαντούχος ηθοποιός, ένας πολυπράγμων άνθρωπος με εξαιρετικό χιούμορ. Ένας καλλιτέχνης με πληθωρική παρουσία στον κινηματογράφο,την τηλεόραση και το θέατρο. 

ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Ο Κώστας Καρράς έκανε σήμερα το τελευταίο του ταξίδι...

Δεκάδες συνάδελφοι από τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και άνθρωποι που τον γνώρισαν απο την κοινοβουλευτική του θητεία βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Α Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν στο πλευρό των συγγενών του τον αγαπημένο μας ηθοποιό.

Η ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ

ΔΗΜΑΡ - ΑΓΓΕΛΟΥ: Η σχέση μας μόλις αρχίζει

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ
Ο Βαγγελης Αγγέλου, υποψήφιος - έκπληξη της ΔΗΜΑΡ, που βρέθηκε στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου στην Εύβοια,   έκανε την παρακάτω δηλωση:

"Μέσα από την καρδιά μου απευθύνω ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους φίλους της ΔΗΜΑΡ που με τίμησαν με την προτίμησή τους και με ανέδειξαν δεύτερο στο ψηφοδέλτιο.

Θα ήθελα να σφίξω το χέρι στον καθένα χωριστά  και να σας κάνω γνωστό ότι η σχέση μας αυτή μόλις αρχίζει.

Θα σας υποσχεθώ, άσχετα από την μη είσοδο μου στη Βουλή, ότι θα βρίσκομαι κοντά σας ,θα παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις που θα συμβαίνουν στον τόπο μας και η συμμετοχή μου θα παραμείνει ενεργή. Το βέβαιο είναι ότι θα ξαναβρεθούμε σύντομα.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συνυποψήφιους μου στο συνδυασμό της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς των υπολοίπων κομμάτων και ιδιαίτερα της Αριστεράς που για πρώτη φορά απέκτησε τρεις εκπροσώπους στην Εύβοια".

Ο Πάγκαλος βάζει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ζητά συνέδριο

Τη σύγκληση τακτικού συνεδρίου, στο οποίο θα τεθεί το ζήτημα της ηγεσίας, αλλά και της ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι είναι «γελοίος» όποιος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον Αλ. Τσίπρα.

«Είναι τερατωδώς γελοίο και αντισυνταγματικό, να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός. Θέλει να καπηλευθεί με τρόπο γελοίο τη διερευνητική εντολή. Δεν έπρεπε καν να τη δεχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΥΜΗ: 'Εκλεψαν το αυτοκίνητο του άνδρα της ενώ ήταν στο νοσοκομείο

Ο άνθρωπος πήγε στο νοσοκομείο γιατί δεν αισθανόταν καλά και οι δράστες του έκλεψαν ολόκληρο αυτοκίνητο.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στην Κύμη. Ήταν δέκα και μισή το πρωί όταν ο σύζυγος της προέδρου πολυτέκνων Σούλας Χονδρονικόλα,όπως γράφει το evianews πήγε στο νοσοκομείο, αφήνωντας το αμάξι έξω από το σπίτι του.

Εκείνη την ώρα οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του οδηγού και αφού κατάφεραν να το βάλουν μπρος, το έκλεψαν.

"Αυτή την στιγμή κάνουμε προσπάθειες μαζί με την αστυνομία και τους φίλους μας, να βρούμε τα ίχνη του αυτοκινήτου" μας είπε η κυρία Χονδρονικόλα. Πρόκειται για ένα άσπρο αγροτικό μάρκας Toyota και με αριθμούς κυκλοφορίας ΧΑΖ 5608.

Μπουτάρης: «Να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα»

Να κηρυχτεί παράνομο «το ναζιστικό κόμμα» και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία, ζήτησε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι είναι πέρα από κάθε λογική να έχουμε μέσα στο κοινοβούλιο να έχουμε ένα ναζιστικό κόμμα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Γ'ΣΣ, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: «είναι σημεία των καιρών γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα και πιστεύω βαθύτατα ότι, όπως στη Γερμανία είναι παράνομο το ναζιστικό κόμμα, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο».

«Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, γιατί ξέρουμε τις συνέπειες» υποστήριξε από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ειδικά στη χώρα μας, η οποία διαθέτει μια από τις πιο ένδοξες ιστορικές αναφορές Εθνικής Αντίστασης, η είσοδος της Χρυσής Αυγής, μιας ακραίας οργάνωσης που εμφορείται από ναζιστικές ιδέες, υιοθετεί φασιστικές συμπεριφορές και χιτλερικούς χαιρετισμούς και λειτουργεί, όπως έκπληκτοι είδαμε, με μιλιταριστικές δομές, προκαλεί έντονο προβληματισμό» ανέφερε.

Άνθρωπος του Καραμανλή "εκτελεί" τον Σαμαρά: - Να παραιτηθεί

«Το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προεκλογική στρατηγική που κάνανε ή δεν κάνανε, δεν είναι στιγμή απόδωσης ευθυνών αλλά καταγραφής της πραγματικότητας, ο Κώστας Καραμανλής το 2009 έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και είναι σαφές αυτό που εννοώ» είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος στο Κεντρικό Δελτίο του Real fm.

«Διαπιστώνω τον κατακερματισμό του χώρου και ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας είναι περιορισμένος, αυτό που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, τον εξοβελισμό κάποιων ιδεών και τον περίεργο κατακερματισμό δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος σχετικά με την πρότασή του για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου ακόμη και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με αυτή τη γραμμή, στόχος του συνεδρίου θα είναι η οργανωτική σύγκλιση, ώστε με μία κοινή στόχευση να πούμε που θέλουμε να πάμε».

Ορισμένοι κωφεύουν είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος και τόνισε ότι πρέπει να τελειώσουν οι προσχηματικές προσπάθειες. Σηκώνουμε το τηλέφωνο και μιλάμε, μπορείς να τον βρεις τον άλλο ακόμη και μεσοπέλαγα αρκεί να θέλεις να τον βρεις, αρκείς και ο άλλος να θέλει να βρεθεί, δεν υπάρχουν περιθώρια για να μποϊκοτάρουμε τη συνεννόηση, όποιος το κάνει θα βρει πολλούς από εμάς απέναντί του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι συζητήσεις γίνονται επί ίσοις όροις με «επαναστατική» προσέγγιση. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ο χώρος, ούτε αιτήσεις μετανοίας ούτε χειροφιλήματα ούτε υποταγές, πρέπει να προχωρήσουμε με πολιτικές σύγκλυσης» είπε ο πρώην κυβερνητικό Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή.

Μόνο οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας και τελικά η Ομοσπονδία την ανέστειλε

Μόνο το σωματείο των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας ήθελε να γίνει η προγραμματισμένη για σήμερα πανελλαδική απεργία αλλά η Ομοσπονδία πήρε απόφαση να την αναστείλει!


Με επιστολή της, η Ομοσπονδία Εργατών - Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος προς όλα τα σωματεία μέλη του κλάδου, γνωστοποιεί την αναστολή της 24ωρης απεργίας.

"Σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ της Ομοσπονδίας και των Προέδρων και Γ. Γραμματέων των σωματείων, με αίτημα των σωματείων ΤΙΤΑΝ-ΑΓΕΤ-ΧΑΛΥΨ, εκτός του σωματείου Χαλκίδος για την αναστολή της προαναγγελθείσας 24ωρης απεργίας στις 9-5-2012.

Η ολομέλεια της Ομοσπονδίας σεβόμενη το αίτημα-πρόταση της πλειοψηφίας των σωματείων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να κάνει δεκτή ομόφωνα την πρόταση-αίτημα και να αναστείλει για 15 μέρες την ημερομηνία της απεργίας που θα προσδιορισθεί σε νέα ολομέλεια".

Εβραίοι της Ελλάδας: «Η Δημοκρατία δέχεται ισχυρό πλήγμα από τη Χρυσή Αυγή»

Σε ανακοίνωση αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλητικό Συμβούλιο της Ελλάδος το οποίο κάνει λόγο για ισχυρό πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και προσκαλεί τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να αναλάβουν δράση.

Η ανακοίνωση του ΚΙΣ έχει ως εξής:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Εβραίους, πολίτες αυτής της χώρας, θεωρούμε ότι την 6η Μαΐου, με την εκλογή νοσταλγών του Φασισμού και του Ναζισμού, η Ελληνική Δημοκρατία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι συμπολίτες μας, οι δημοκρατικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα μέσα ενημέρωσης, και οι άνθρωποι του πνεύματος και του Πολιτισμού, θα συστρατευτούν ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του Αντισημιτισμού.

Έχουμε όλοι καθήκον να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να διαφυλάξουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού».

"Τσακωτούς" έκαναν τους δύο κλέφτες οι αστυνομικοί στην Ερέτρια.

"Τσακωτούς"  έκαναν τους δύο κλέφτες οι αστυνομικοί στην Ερέτρια.

Χτες (08-05-2012) το μεσημέρι, αστυνομικοί συνέλαβαν δυο νεαρούς, ηλικίας 27 και 31 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή σε εξοχική κατοικία στην Ερέτρια Ευβοίας.

Στις 2 μ.μ. οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τους δυο δράστες να έχουν προβεί στην αφαίρεση μεταλλικών αντικειμένων από προαύλιο περιφραγμένο χώρο εξοχικής κατοικίας, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού, στη περιοχή Κοτρώνι Ερέτριας.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι σε κοντινή απόσταση από την εξοχική κατοικία, είχαν προλάβει να φορτώσουν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο επιπλέον επτά (7) βέργες σιδήρου.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, συνολικής αξίας (5.200) ευρώ, τα οποία αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Νατάσα Μποφίλιου: «Να πεθάνουν οι Χρυσαυγίτες και οι ψηφοφόροι τους»

Άστραψε και βρόντηξε κατά της Χρυσής Αυγής η γνωστή ερμηνεύτρια Νατάσα Μποφίλιου, λέγοντας πως τόσο οι φασίστες όσο και αυτοί που τους υποστηρίζουν θα έπρεπε να πεθάνουν, σαν ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter, η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα τόσο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τους ψηφοφόρους της, τους οποίους χαρακτήρισε «κτήνη» και «αλήτες».

Μάλιστα η κ. Μποφίλιου επανήλθε λέγοντας πως δεν πρόκειται να απολογηθεί για την τοποθέτησή της και δεν πρόκειται να υποκύψει σε απειλές και τσαμπουκάδες.

Y

Περλεπέ: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην πρώτη γραμμή

«Θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσους με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους όπως και όλους όσους ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, σ ΄αυτή την εξαιρετικά δύσκολη εκλογική αναμέτρηση και να τους διαβεβαιώσω ότι, θα είμαι πάντα δίπλα τους.

Θέλω επίσης να δεσμευτώ, γι΄ ακόμα μία φορά, προς όλους τους πολίτες του νομού μας, ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην πρώτη γραμμή, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που τους απασχολούν, είτε αφορούν τους ίδιους, είτε την Εύβοια είτε συνολικά τη χώρα μας".

 Με βαθιά εκτίμηση και αγάπη
 Κατερίνα Περλεπέ- Σηφουνάκη

Ρομάνο Πρόντι: Θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλιώς χανόμαστε όλοι!

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά και βέβαιος πως στην αντίθετη περίπτωση θα επέλθει «το τέλος των πάντων» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Πρόντι.

Μιλώντας σε αυστριακές εφημερίδες, ο κ Πρόντι υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ναι μεν αντιπροσωπεύει μόνον το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, αλλά αν τυχόν εξέλθει από την Ευρωζώνη θα την ακολουθήσουν Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία. «Αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Πρόντι εξέφρασε ανησυχία για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Παρατήρησε πως οι αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων είναι πολύ σκληρές, καθώς και ότι πολλοί Έλληνες δεν έχουν καμία προοπτική. Τόνισε ότι μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα γίνει αποδεκτή μακροπρόθεσμα για μια νέα κυβέρνηση, η συμφωνία μείωσης του ελλείμματος.

Τάχθηκε εναντίον της επιβολής επιπλέον βαρών στην Ελλάδα και υπέρ μιας επιπρόσθετης διαγραφής χρέους.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου η Ολυμπιακή Φλόγα στην Χαλκίδα

Την Τετάρτη 16 Μαΐου θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την πόλη της Χαλκίδας και ετοιμάζεται θερμή υποδοχή.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Χαλκίδα:

Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στις 10.40 το πρωί, στο σημείο του δρόμου Δροσιά – Χαλκίδα, στη στροφή Γκαλένικα.

Λαμπαδηδρόμοι είναι Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Χαλκίδας με συνοδούς διακριθέντες αθλητές από ολόκληρο το φάσμα των καλλιεργούμενων Ολυμπιακών Αθλημάτων της πόλης μας, τους οποίους υποδέχονται μαθητές σχολείων του Δήμου Χαλκίδας κατά μήκος της διαδρομής, θα διασχίσουν την Λ.Καραμανλή, τη γέφυρα Ευρίπου και θα κατευθυνθούν στην παραλία, μέχρι το Στρογγυλό, όπου θα έχει στηθεί ο βωμός και θα υπάρξει τελετή των τριάντα λεπτών, με χαιρετισμούς επισήμων και χορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Χαλκίδας θα παιανίσει των Ολυμπιακό Ύμνο, τον Εθνικό Ύμνο Αγγλίας και τον Εθνικό Ύμνο Ελλάδας.

Αμέσως μετά η φλόγα αναχωρεί με λαμπαδηδρόμους μέχρι την υψηλή γέφυρα μέσω της παραλιακής, (μπροστά από τη Σχολή Πεζικού, Βούρκο), για να συνεχίσει το ταξίδι της σε Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, όπου θα ανηφορίσει στην Ακρόπολη.

Οι Λαμπαδηδρόμοι και Συνοδοί είναι οι:

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ
ΑΊΝΔΙΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ 3η θέση (γυναικών)
ΤΣΙΚΟΥΝΑ ΣΤΕΛΛΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ 5η θέση (γυναικών)
ΜΙΤΣΙΦΙΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 3η θέση (γυναικών)
ΛΕΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 4η θέση (ανδρών)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΦΑΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2η θέση (εφήβων)

ΣΥΝΟΔΟΙ
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΧΑΜΟΥΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΜΠΑΡΔΑΚΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΛΕΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΡΓΙΑΝΟΣ ΔΑΥΙΔ
ΤΑΡΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΔΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΙΟΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Συνολικά 8 ημέρες θα διαρκέσει επί Ελληνικού εδάφους η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αμέσως μετά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, την Πέμπτη 10 Μαΐου το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Δρ. Ζακ Ρογκ στην Αρχαία Ολυμπία.

Τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα, 43 και πλέον πόλεις, 500 λαμπαδηδρόμοι και 8 ημέρες διαδρομής είναι τα στοιχεία με απλά νούμερα, τα οποία θα ισχύσουν μετά την Αφή της Φλόγας στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μέχρι και την παράδοσή της στην Βρετανική Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» στις 17 Μαΐου, ώρα 19:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου το 1896 φιλοξενήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η ίδια η φλόγα είναι το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Στόχος είναι να φωτιστούν οι πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και να «ζεσταθούν» οι καρδιές όλων των ανθρώπων

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου, ενώ, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, το σημαντικό στοιχείο θα είναι, ότι όλα τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας θα καλυφθούν από χορηγίες και δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο.

Θείες Λειτουργίες για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, προσκαλεί τούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να συμμετάσχουν στις Θείες Λειτουργίες που θα τελεσθούν κατά τόπους πριν την έναρξη των εξετάσεων, για να λάβουν τη δύναμη και την εξ Ύψους ενίσχυση στον αγώνα τους αυτό.

1. Την Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 και ώρα 20:00, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας για τα παιδιά των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψού.

2. Την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 και ώρα 20:00, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου για τα παιδιά των Αρχιερατικών Περιφερειών Κηρέως, Νηλέως και Αιγαίων.

3. Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 και ώρα 21:00, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος για τα παιδιά των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Διρφύων

Το ειρηνοδικείο διέγραψε όλο της το χρέος!

Κάθε έξι μήνες θα επανεξετάζεται η εν λόγω περίπτωση ώστε να διαπιστώνεται εάν υπάρχει αλλαγή στην οικονομική κατάσταση της υπερχρεωμένης καταναλώτριας.


Στη διαγραφή χρέους 61.600 ευρώ καταναλώτριας προχώρησε το Ειρηνοδικείο Καβάλας. Είναι η πρώτη φορά που διαγράφεται εξ ολοκλήρου χρέος στην Περιφέρεια ΑΜΘ, και όπως εξηγεί ο κος Γιώργος Πασχαλίδης, οικονομολόγος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας «η συγκεκριμένα κυρία ήταν χήρα και έπαιρνε μόνο μια σύνταξη 420 ευρώ. Κατέθεσε αίτηση να μπει στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τη δόση της».
 
Το Ειρηνοδικείο εξέτασε την αίτηση και έκρινε πως το ελάχιστο ποσό δόσης ανέρχεται σε 560 ευρώ, «πολύ περισσότερα δηλαδή απ’ όσα έβγαζε η κυρία. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η εξ ολοκλήρου διαγραφή του χρέους της». Κάθε έξι μήνες θα επανεξετάζεται η εν λόγω περίπτωση ώστε να διαπιστώνεται εάν υπάρχει αλλαγή στην οικονομική κατάσταση της υπερχρεωμένης καταναλώτριας.

«Πήρε ένα καταναλωτικό δάνειο, πλήρωνε κανονικά τις δόσεις της, έφυγε από τη δουλειά της και μετά δεν μπορούσε. Πιεζόμενη από τις εισπρακτικές εταιρίες αναγκαζόταν να παίρνει κάρτες και έτσι έφτασε στην υπερχρέωση» εξηγεί ο κος Πασχαλίδης στο thrakitoday.com, για να συμπληρώσει πως «αυτή τη στιγμή και οι τράπεζες βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνεια, προσπαθούν να κάνουν ρυθμίσεις ώστε να φανεί ότι υπάρχει ενημερότητα των δανείων και να μπορούν να δανείζονται και αυτές.  Κάποια στιγμή όμως πρέπει να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δεν μπορεί ο καταναλωτής να πληρώσει πλέον τις δόσεις του».

«ΕΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη από τον ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΝΗΘΟΥ

H φωτό από την  παράσταση του Θεάτρου "Υπάρχει και Φιλότιμο"
Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΗΘΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, σε συνεργασία με το «Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου», παρουσιάζει στις 18,19 και 20 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου τις «ΕΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη.
  Ώρα έναρξης : 9:15 μ.μ.
  Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ

Μέρος των εσόδων, θα  διατεθεί στο Γενικό Φιλόπτωχο  Ταμείο της Ιεράς  Μητροπόλεως Χαλκίδος. 

  Σκηνοθεσία : Ράνια Νταλαχάνη – Βασίλης  Βαλέρης
  Μουσική επιμέλεια  & πιάνο : Σπύρος Χαϊκάλης
  Χορογραφία : Αποστολίνα Χαλίλη
  Κοστούμια : Αποστολίνα Χαλίλη
  Σκηνικά : Βασίλης Βαλέρης
  Φωτισμός Ηχος : Σέρχιο Μαρτίνεθ, Ελεονόρα Πετροπουλάκη
  Φωτογραφία : Δέσποινα  Ιωάννου Πιλάτη
  Αφίσα : Βαγγέλης Πανταζής
  Δημόσιες Σχέσεις : Φιλιώ Καράβα, Αναστασία Κόκου Αγγελική Μαλαμούδη
  Τραγούδι Σοπράνο : Ράνια Νταλαχάνη, Χρυσούλα Μαγουλά, Ηρώ Μπογδάνου
  Βιολί : Χριστίνα Λιόντα, Νάντια Ζεμλιάνσκαγια
  Κιθάρα : Γιώργος Σαμαρτζής
        
 Παίζουν :
  1. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗ : ΠΡΑΞΑΓΟΤΑ
  2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ : (1η ΓΡΙΑ (ΧΟΡΟΣ)
  3. ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΑΒΑ : 2η ΓΡΙΑ (ΧΟΡΟΣ)
  4. ΕΡΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ : 3η ΓΡΙΑ (ΧΟΡΟΣ)
  5. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ : ΓΕΙΤΟΝΑΣ
  6. ΕΡΙΖΑ ΚΟΥΡΑΚΗ : ΚΟΡΥΦΑΙΑ (ΧΟΡΟΣ)
  7. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΛΟΜΕΝΟΥ : ΝΕΑ (ΧΟΡΟΣ)
  8. ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΧΡΕΜΗΣ ΝΕΟΣ
  9. ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ : (ΧΟΡΟΣ)
  10. ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ : ΚΗΡΥΚΑΣ (ΧΟΡΟΣ)
  11. ΜΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ : ΒΛΕΠΥΡΟΣ
  12. ΑΜΑΡ ΑΓΡΑΦΑ : Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΑ
  13. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΙΑΡΟΥ : Α΄ ΓΥΝΑΙΚΑ
  14. ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ : Β΄ ΓΥΝΑΙΚΑ
  15. ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ : ΧΟΡΟΣ
  16. ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΝΤΑΚΗ : ΧΟΡΟΣ
  17. ΡΑΝΙΑ ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ : ΧΟΡΟΣ
  18. ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ ΧΑΛΙΛΗ : ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΟΡΟΣ
  19. ΑΓΑΠΗ ΜΠΑΛΟΜΕΝΟΥ : ΧΟΡΟΣ
  20. ΣΟΦΙΑ ΒΑΛΕΡΗ : ΧΟΡΟΣ
  21. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΓΟΥΛΑ : ΧΟΡΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ
  22. ΡΟΥΛΑ ΛΑΓΟΥ : ΧΟΡΟΣ
  23. ΤΖΙΝΑ ΒΑΧΑΒΙΟΛΟΥ : ΧΟΡΟΣ

Tο τελευταίο αντίο στον Κώστα Καρρά, σε λίγες ώρες

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας τον δημοφιλή ηθοποιό και πρώην βουλευτή Κώστα Καρρά που έχασε τη ζωή του  τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 76 ετών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936 και σπούδασε  Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, σύμφωνα με το βιογραφικό του στη Βικιπαίδεια. Ήταν απόφοιτος της Royal Academy of Arts του Λονδίνου. Το 1963 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στην «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι. Τότε ξεκίνησε την επιτυχημένη του συνεργασία με την Έλλη Λαμπέτη και εμφανίστηκε μεταξύ άλλων και σε έργα όπως «Γυμνοί στο Πάρκο» του Νιλ Σάιμον (Neil Simon's «Barefoot in the Park») (στο ρόλο του Paul Parker) και στο «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς (στο ρόλο του Κοβάλσκι). Από τότε δημιούργησε δικά του θεατρικά σχήματα και σημείωσε προσωπική επιτυχία στο «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Γκόγκολ και στο «Blithe Spirit» του Νόελ Κάουαρντ (ως Charles).
Σημαντική είναι η συνεισφορά του ως ηθοποιού στον ελληνικό κινηματογράφο, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961. Η καλύτερή του ωστόσο κινηματογραφική εμφάνιση θεωρείται ο ρόλος του Μενέλαου στην «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη (1977). Στην ελληνική τηλεόραση πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σίριαλ.
Από το 2000 μέχρι το 2007 ήταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Μπαρούτσου και είχε έναν γιο, τον Βασίλη.
Υπήρξε επίτιμος πρόεδρος στο «Χαμόγελο του παιδιού» από το 1994. Διοργάνωσε τον πρώτο διεθνή έρανο για τα θύματα του πολέμου της Βοσνίας. Επανειλημμένως έδωσε παραστάσεις για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Βραβεύθηκε από πολλές οργανώσεις και συλλόγους για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση (Λάιονς, Χαμόγελο του Παιδιού, Δήμοι και Κοινότητες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τα ξημερώματα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ο Κώστας Καρράς...  Ο μεγάλος μας ηθοποιός έχασε την πιο δ...

Στην κάλπη με το νυφικό - Αποθεώθηκε η όμορφη νύφη!

Έγινε κι αυτό! Προτίμησε να μην αλλάξει και έτσι αμέσως μετά το γαμήλιο γλέντι... έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης και σε εκλογικό κέντρο!


Μια νύφη από την Καρδίτσα πήγε να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο δημοτικό σχολείο Δρακότρυπας του δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, αμέσως μετά το γλέντι του γάμου της!

Η Κωνσταντίνα Μπούρμπου προσήλθε να ψηφίσει στον τόπο καταγωγής της, το χωριό Δρακότρυπα και όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία δεν πρόλαβε να αλλάξει κι έτσι έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη με μία όχι και τόσο συνηθισμένη αμφίεση.

Όσοι βρισκόταν πάντως εκείνη την ώρα στο δημοτικό σχολείο του χωριού επευφήμησαν τη νεόνυμφη και της ευχήθηκαν τα καλύτερα

H ΔΗΜΑΡ Εύβοιας ευχαριστεί τους ψηφοφόρους και συγχαίρει τον Δημ. Αναγνωστάκη

Η Εκλογική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Ευβοίας ευχαριστεί όλους τους  πολίτες που ψήφισαν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε αυτή την πρώτη εκλογική αναμέτρηση του κόμματος. Ευχαριστεί επίσης τους υποψηφίους  και τα μέλη του κόμματος που έδωσαν τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στην Εύβοια. Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και να ευχηθούμε καλή δύναμη στο Δημήτρη Αναγνωστάκη που εξελέγη βουλευτής του κόμματός μας, έναν από τους 19 βουλευτές που θα εκπροσωπούν τη Δημοκρατική Αριστερά στη βουλή.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η Εκλογική Επιτροπή θα καλέσει τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σε ευρεία σύσκεψη για να συζητήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών, να εξάγουν πολιτικά συμπεράσματα και να οργανώσουν την πολιτική δράση και παρέμβαση του κόμματος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Βόλος: Το μασάζ κατέληξε σε απόπειρα δολοφονίας με τσεκούρι!

Εκείνη του πρότεινε ένα χαλαρωτικό μασάζ και εκείνος έκανε το λάθος να δεχθεί


Στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύεται μία 35χρονη γυναίκα όταν χθες βράδυ στη Νέα Ιωνία αποπειράθηκε να σκοτώσει με τσεκούρι τον εν διαστάσει 37χρονο σύζυγό της και στη συνέχεια, πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τo thessalianews.gr, ο 37χρονος, πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, για να συζητήσουν. Εκείνη του πρότεινε να του κάνει μασάζ, κι εκείνος "δυστυχώς" όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δέχθηκε. Τότε, η 35χρονη πήρε ένα τσεκούρι και τον χτύπησε, στον αυχένα.

Ευτυχώς ο 37χρονος αντέδρασε και δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου του έγιναν τρία ράμματα και στη συνέχεια αποχώρησε. Η 35χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πρέπει να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, με ηρεμιστικά χάπια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι εδώ και πέντε έξι μήνες ζούσε χώρια ενώ έχουν κι ένα κοριτσάκι τριών ετών, το οποίο δεν βρίσκονταν μπροστά στην επίμαχη σκηνή εκείνη την ώρα. Η υπόθεση βρίσκεται στον εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της 35χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει, αφού η λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο.

Οκτωνιά: Προπύργιο των φασιστών της "Χρυσής Αυγής"

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Εύβοια.

Υπάρχουν χωριά που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Χρυσή Αυγή.

Πιο συγκεκριμένα ο λαϊκός σύνδεσμος του Νίκου Μιχαλολιάκου, κατέλαβε την 1η θέση στην δημοτική κοινότητα Οκτωνιάς.

Με 147 ψήφους αναδείχτηκε πρώτο κόμμα, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 103 ψήφους, ο Σύριζα με 90ψήφους, οι ανεξάρτητοι Έλληνες με 82 ψήφους και πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 63 ψήφους.

Χαλκίδα: Η Δήμητρα του βγήκε... Μήτσος!

Η γυναίκα που έβγαλε μουστάκι και έκανε τον 35χρονο να πέσει σε κατάθλιψη...


Όλα ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες όταν ένας 35χρονος ερωτεύτηκε παράφορα μία κοπέλα μέσω του facebook. Στην αρχή του άρεσε η φωτογραφία που είχε βάλει ως προφίλ και από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησε με "σκουντήματα" να την πολιορκεί.

Μετά από μία εβδομάδα προχώρησαν στα μηνύματα. Ο 35χρονος που τυχαίνει να δουλεύει σε εργοστάσιο έξω από την Χαλκίδα, εδώ και αρκετές μέρες ήταν στα high του μιας και όπως εξομολογούνταν στους συναδέλφους του ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της.

Αν και έμενε στην Κρήτη, ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να πάει να την βρει και να την παντρευτεί εκεί.

Όπως διαβάζουμε στο EviaNews, όλα πήγαιναν μία χαρά μέχρι που αποφάσισε μετά από τόσους μήνες να πάει να την συναντήσει στο νησί.

Πήρε άδεια από την δουλειά, έκλεισε αεροπορικά εισιτήρια και λίγες ώρες πριν φύγει για το Ελευθέριος Βενιζέλος, χτύπησε το τηλέφωνο του.

"Γεία σου, είμαι η Δήμητρα" του είπε μία αντρική φωνή. Ο 35χρονος έμεινε κάγκελο. "Πως είναι δυνατόν να είσαι η Δήμητρα" του απάντησε. Και τότε του εξήγησε όλο το παραμύθι που του είχε πασάρει.

Ο 35χρονος έπεσε από τα σύννεφα και όταν το είπε στους φίλους του, άλλοι πέθαναν στα γέλια και άλλοι τον πλησίασαν με συμπονετικό ύφος.

Από εδώ και στο εξής το αποφάσισε πως νύφη δεν θα βρει από το facebook.

Oι Τούρκοι ξεκίνησαν Άσκηση στο Αιγαίο!

“Λευκή θύελλα” στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση από χθες και έως 17 Μαΐου 2012 σε  δεσμευμένες περιοχές Βορείου – Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου .

Η άσκηση διεξάγεται εναλλάξ με την DENIZ KURDU (Θαλασσόλυκος) . Τον ένα χρόνο η μία και τον άλλο η άλλη.

Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση του τούρκικου Πολεμικού Ναυτικού και της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην άσκηση συμμετέχουν σκάφη επιφανείας όλων των τύπων καθώς και υποβρύχια του ΤΠΝ και μαχητικά αεροσκάφη της ΤΠΑ.

Οι ασκήσεις παρακολουθούνται από τον Ελληνικό Στόλο.

29 οι εκδιδόμενες γυναίκες που είναι φορείς του ιού HIV

Άλλες πέντε οροθετικές ιερόδουλες εντοπίστηκαν την Τρίτη στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των σχετικών ελέγχων που διενεργεί το  Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Τις τελευταίες δύο εβδομάδες που γίνονται οι έλεγχοι έχουν βρεθεί 29 εκδιδόμενες γυναίκες που είναι φορείς του ιού HIV.

Ο έλεγχος πάντως, σύμφωνα με πηγές του Κέντρου, γίνεται υπό δυσχερείς συνθήκες, δεδομένης της πίεσης και των απειλών που δέχονται από τα κυκλώματα της μαστροπείας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασαν την Τρίτη 25 συνολικά εκδιδόμενα άτομα που είχαν προσαχθεί στο Κέντρο Αλλοδαπών (Πέτρου Ράλλη).

Τονίζεται δε στην ανακοίνωση ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κατ’ εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων» προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

«Ο Μπερλουσκόνι μας έβαζε να κάνουμε στοματικό σεξ σε αρχαιοελληνικά αγάλματα»

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για τα ερωτικά βίτσια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τελευταία μαρτυρία από δύο γυναίκες που υποστήριξαν ότι ο «καβαλιέρε» τις έβαλε να ερωτοτροπούν με...αγάλματα!
Η μάρτυρας Κιάρα Ντανέζε, μία 20χρονη ιταλίδα νικήτρια καλλιστείων κατέθεσε στο δικαστήριο ότι κατά τη διάρκεια των πάρτι που διοργάνωνε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζητούσε από νεαρές γυναίκες να προσομοιώνουν στοματικό σεξ με ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα. Με δάκρυα στα μάτια η Ντανέζε περιέγραψε πως ο Καβαλιέρε ζητούσε από τις γυναίκες να ερωτοτροπούν με ένα άγαλμα του αρχαίου θεού της γονιμότητας Πρίαπου, ο οποίος απεικονίζεται γυμνός και με ένα δυσανάλογα μεγάλο, ανορθωμένο φαλλό.
«Αγγιζε τα κορίτσια ενώ εκείνα ερωτοτροπούσαν με το άγαλμα», πρόσθεσε η Ντανέζε και συμπλήρωσε ότι ο Μπερλουσκόνι ζητούσε από τις παρευρισκόμενες να τον φιλούν στα απόκρυφα σημεία του. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεκάδες στάρλετ και μοντέλα που φιλοδοξούσαν να κάνουν καριέρα σε κάποιο από τα κανάλια του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού είχαν δεχτεί χρήματα και άλλα δώρα προκείμενου να πάρουν μέρος στα ερωτικά παιχνίδια του Μπερλουσκόνι στη βίλα του στο Μιλάνο.
Ο 75χρονος Καβαλιέρε κατηγορείται ότι πλήρωσε για σεξ με την τότε 17χρονη μαροκινή «Ρούμπι» Καρίμα ελ Μαχρούμπ και ότι έκανε κατάχρηση των εξουσιών τους ως πρωθυπουργός για να την απελευθερώσει ενόσω εκείνη βρισκόταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα μετά τη σύλληψή της για κλοπή.
Έκπληξη πάντως προκάλεσε με τις δηλώσεις της άλλο ένα από τα κορίτσια των πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Σαμπίνα Μπέγκαν.
Η Σαμπίνα δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio24 πως «φίλησα τα πόδια του Σίλβιο». Απορημένοι λοιπόν οι δύο άνδρες εκφωνητές της είπαν να... εμβαθύνει στην δήλωσή της και εκείνη τους είπε ότι ενώ περπατούσαν οι δύο τους με γυμνά πόδια στο γρασίδι, εκείνη έσκυψε και του τα φίλησε. Τα χαρακτήρισε δε «πανέμορφα»και «ευωδιαστά», προκαλώντας γέλια στους δημοσιογράφους.
Το «παραλήρημα» συνεχίστηκε καθώς είπε ότι θα έκανε παιδί με τον Σίλβιο μια και ένας μικρός Μπερλουσκόνι θα ήταν ιδανικός. Δήλωσε δε ότι ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του και ότι ακόμα διατηρεί πολύ καλή σχέση μαζί του.
«Ο μόνος άνδρας που αγάπησα ήταν εκείνος, δεν έχω αγαπήσει κανέναν άλλο. Εχω υποφέρει και πολύ για εκείνον», είπε χαρακτηριστικά. Οσο για τις σεξουαλικές του επιδόσεις η Μπέγκαν είπε ότι το να κάνει έρωτα μαζί του της έχει μείνει αξέχαστο μια και όπως δήλωσε «ο Σίλβιο είναι ο Σούπερμαν»!
Αφήνοντας πίσω τη φύση του Μπερλουσκόνι που σύμφωνα με εκείνη από τη μία παραπέμπει στον Ιησού κι από την άλλη σε σούπερ ήρωα, η Μπέγκαν βγάζει τα νύχια της στην Νικόλ Μινέτι, την αγαπημένη οδοντοτεχνίτρια του Καβαλιέρε. Δήλωσε για την αντίζηλό της την οποία ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά ότι «δεν μπορεί να τον αγάπησε ποτέ. Αλλωστε πως γίνεται αυτό, ακόμα και αν τον αποκαλούσε "love of my life", έλεγε ότι έχει πεσμένο πισινό. Πως είναι δυνατόν να τον αγάπησε;».

Μίκης Θεοδωράκης: Στηρίζω την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του κόμματος, Μανόλης Γλέζος.

Οι δύο άνδρες, επισκέφθηκαν τον εθνικό μας μουσικοσυνθέτη στο σπίτι του πρίπου στις 7:30 το απόγευμα, όπου και συζήτησαν για το αποτέλεσμα των εκλογών, παρουσία του καθηγητή συνταγματολόγου κ. Κασσιμάτη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μίκης Θεοδωράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το Μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.
Καλώ όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης».

Μπαρόζο: Η Ελλάδα να επιλέξει την λιτότητα ή την χρεοκοπία

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν δεχθεί διεθνή στήριξη δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας και να προωθήσουν την ανάπτυξη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της  Ευρωπαϊκης Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες είπε χαρακτηριστικά πως «οι χώρες του προγράμματος δεν έχουν άλλη επιλογή - εκτός από την άτακτη χρεοκοπία, που πιστεύω πως δεν συνιστά επιλογή - παρά να εφαρμόσουν θαρραλέα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης».

«Ανάπτυξη και σταθεροποίηση, τα χρειαζόμαστε και τα δύο», συνέχισε, ενώ επέμεινε πως θα ήταν «ανεύθυνο» εκ μέρους της Επιτροπής να συστήσει περαιτέρω αύξηση των εθνικών ελλειμμάτων για να επιτευχθεί ανάπτυξη.

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Θα δει και τον Τσίπρα

Στην Αθήνα προτίθεται να μεταβεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να έχει επαφές με Έλληνες πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Σουλτς, ο οποίος συναντήθηκε στο Βερολίνο την Τρίτη με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ, την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακή πολιτική και πολιτική απασχόλησης, απέρριψε ωστόσο κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της δημοσιονομικής σταθεροποίησης.
«Αν το δημοσιονομικό σύμφωνο συνοδευτεί από αναπτυξιακά κίνητρα, πιθανόν να επιτευχθεί και πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή», τόνισε κ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι «μετά την περίπλοκη έκβαση των εκλογών στην Αθήνα, είναι τώρα σημαντικό να μιλήσουμε με τους Έλληνες». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «σκοπός δεν είναι να βλάψουμε την Ελλάδα και για αυτό πρέπει να είναι βέβαιες και οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις».

Βεστερβέλε: Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Έκκληση προς στα ελληνικά κόμματα να σχηματίσουν μία «κυβέρνηση σύνεσης» απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πάντως πως η Γερμανία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα με «μεγάλη ανησυχία». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Καλούμε τους αρμοδίους στην Ελλάδα να μεριμνήσουν γρήγορα για συνθήκες σταθερότητας, να μεριμνήσουν γρήγορα, ώστε να μπορέσει να σχηματιστεί και μια κυβέρνηση της σύνεσης», ενώ επανέλαβε ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο πρέπει να συμπληρωθεί με αναπτυξιακά μέτρα.

Αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο Αυστριακός πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ απορρίπτει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε, όπως είπε, προβλήματα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αντίθετα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η καλύτερη λύση θα ήταν να παραμείνει η Ελλάδα στη Νομισματική Ένωση και έπειτα από σκληρές προσπάθειες και μέτρα να καταφέρει και πάλι να αναχρηματοδοτείται από τις αγορές.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, ο κ. Φίσερ επεσήμανε ότι προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ως προς τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο Αυστριακός πρόεδρος παρατήρησε ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θέτει στο επίκεντρο της συζήτησης για την πολιτική στην Ευρώπη τα κίνητρα για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης.

Εκφράζει τέλος την πεποίθησή του ότι η Γαλλία, υπό την ηγεσία του κ. Ολάντ, θα ακολουθήσει ένα δρόμο ο οποίος ανοίγει νέες προοπτικές.
You might also like:

Γιακουμάτος:Έκτακτο Συνέδριο και επιστροφή Ντόρας, Καρατζαφέρη

Σε μία δήλωση- βόμβα προχώρησε πριν από λίγο ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στο parapolitika.gr. Ο πρώην υφυπουργός ζήτησε ανοικτά την λήψη πρωτοβουλιών για την επανένωση της Κεντροδεξιάς και την διενέργεια συνεδρίου με την συμμετοχή όλων των κορυφαίων στελεχών της Κεντροδεξιάς.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Αυτή την στιγμή προέχει η σωτηρία της πατρίδας. Αυτό είναι το πρώτο. Ταυτόχρονα όμως, βασική προτεραιότητα θα πρέπει να είναι και το αύριο της παράταξης. Θα πρέπει λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς να απευθύνει κάλεσμα πανστρατιάς σε όλους. Να συμμετέχουν άπαντες σ' αυτή την προσπάθεια. Και τον Σεπτέμβρη να πάμε όλοι μαζί σε συνέδριο και να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία. Θέλω να δω δίπλα-δίπλα τον Σαμαρά, τον Καραμανλή, την Ντόρα, τον Καρατζαφέρη, τον Μάνο... Όλους»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...