Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Οι πυρόπληκτοι ακόμη περιμένουν τις επιδοτήσεις....

O εμπαιγμός των πυρόπληκτων δεν έχει... πολιτικά όρια. Πρώτα ήταν ο Χατζηγάκης και μετά η Μπατζελή. Ο Σκανδαλίδης θα ακολουθήσει τα...χνάρια τους απ΄ ότι φαίνεται η Εύβοια, για άλλη μια φορά, θα μείνει αποκλεισμένη από τις επιδοτήσεις που τόσο απλόχερα μοιράστηκαν σε ΄΄αλλες περιοχές για τους πυρόπληκτους,

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Νομαρχίας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

"Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στις αρχές του Δεκέμβρη έστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, το έγγραφο που επισυνάπτεται και υπενθύμιζε τις δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους Νομούς. Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και με τις αμέσως προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου (κ. Χατζηγάκη και κ. Μπατζελή).

Σε συνάντηση που ακολούθησε, η ενημέρωση που μας έγινε από τον Υπουργό ήταν απογοητευτική για την Εύβοια.

Ενημέρωσε ότι δεν έχει ενταχθεί πίστωση ούτε σε ένα έργο για την πυρόπληκτη και πλημμυρόπληκτη Εύβοια, ούτε από την προηγούμενη Υπουργό κ. Μπατζελή ούτε από τον αμέσως προηγούμενο τον κ. Χατζηγάκη.

Με τον κ. Χατζηγάκη είχε επιχειρηθεί συνάντηση για τα γνωστά θέματα, όπως αναφέρονται στο έγγραφο προς τον κ. Σκανδαλίδη. Ανεπίσημα ενημερωθήκαμε τότε, ότι θα έπρεπε να μεσολαβήσει Κυβερνητικός βουλευτής, για την συνάντηση και τα υπόλοιπα.

Όπως είναι γνωστό δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να μη συνεργαστούμε με κυβερνητικούς βουλευτές.

Όμως έτσι όπως τέθηκε το θέμα, πιστεύαμε ότι δεν έπρεπε να νομιμοποιήσουμε τέτοιες απαράδεκτες λογικές.

Συναντηθήκαμε στη συνέχεια με την επόμενη Υπουργό την κ. Μπατζελή η οποία μίλησε για διάφορα σχέδια, χωρίς να αποκλείσει τίποτε, αλλά δεν έκανε και τίποτε.

Όλη αυτή η αντιμετώπιση του Νομού της Εύβοιας που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες είναι εξοργιστική και φυσικά απαράδεκτη.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει κατασκευάσει κανένα έργο στην Εύβοια, για πολλές δεκαετίες λες και ο Νομός δεν βρίσκεται στον Ελλαδικό Χώρο.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Φράγμα Φερεκάμπου Σκύρου το οποίο εντάχθηκε γιατί προβλεπόταν από κάποιο πρόγραμμα για τα μικρά νησιά.

Έχουμε τη γνώμη ότι οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στο Κοινοβούλιο πρέπει να αντιδράσουν με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σκανδαλίδης έδειξε κατανόηση, αλλά οι προϋπολογισμοί των ενταγμένων έργων ανέρχονται στο 1,2 δις € και τα χρήματα είναι 470 εκ. €, όπως μας ενημέρωσε.

Αν οι προηγούμενοι Υπουργοί άφησαν τα πραγματικά προβλήματα και προώθησαν διάφορες «εξυπηρετήσεις», πρέπει να γίνουν οι σωστές ενέργειες και να ενταχθούν τα έργα των πυρόπληκτων και πλημμυρόπληκτων περιοχών της Χώρας και οι «εξυπηρετήσεις» να γίνουν αργότερα".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...