Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το trio M.O.T.He. για μια βραδιά στη Χαλκίδα με ελεύθερη είσοδο -ΒΙΝΤΕΟ

Η μουσική του trio M.O.T.He. βγαίνει πράγματι από μέσα τους. Θαρρείς πως για να φτάσει στα δικά σου αυτιά κάνει ένα μεγάλο ταξίδι περνώντας από τα πρώτα κύτταρα τους σε όλους διαδοχικά τους ιστούς, τα όργανα, τους μύες. Όλα τα άκρα του σώματος τους αναβλύζουν νότες και  ήχους ακανόνιστους μελωδικά πλεγμένους που σκαρφίστηκαν εκείνη, την ίδια ώρα της μουσικής δράσης. Συνηθίζουν να λειτουργούν αυτόνομα. Στήνουν οι ίδιοι τα μουσικά όργανα, τα ηχητικά, τα φώτα και μετατρέπουν το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στην Χαϊνά 93 σε ένα αλλοτινό ημίαιμο τζαζ στέκι.

Δε μπορείς να πεις πως η μουσική τους είναι μόνον τζαζ. Συναντά κανείς και ψήγματα της ροκ, έντεχνου λαϊκού, λίγο ethnik και λίγο gothic. Ίσως γι’ αυτό το χθεσινό κοινό στελεχώθηκε από άτομα όλων των ηλικιών που χόρευαν πάνω στην καρέκλα τους, όπως περίπου και οι μουσικοί Βαγγέλης Τσίνας-ντραμς, Ηλίας Πανταζής-μπάσο και Μανόλης Παπαδάκης-πιάνο, έκλειναν τα μάτια και γεύονταν κάθε διάσταση του ρυθμού, λικνίζοντας κάθε πιθαμή του κορμιού τους. 

«Το trio M.O.T.He. (music of the heart) αποτελεί ένα σύνολο με ανοικτό πολυμορφικό ρυθμικό και ηχητικό χαρακτήρα. Απομακρυσμένο από ταυτότητες, κατηγοριοποιήσεις, στερεότυπα και δεδομένα φόρμας, απόλυτα αυτόνομο και ανεξάρτητο και στη δομή και στη λειτουργική οργάνωση και το σκεπτικό του και με την πεποίθηση πως η μουσική είναι μόνο μία, εκείνη της εκδήλωσης των ανθρωπίνων συναισθημάτων, αποτυπώνει σχέσεις και στιγμές ανθρώπων με μουσικούς ήχους, ακολουθώντας τον πάντα ασφαλή δρόμο που περνά μόνο μέσα από τη διαρκή χαρά, τον πειραματισμό και την εξερεύνηση. Οι M.O.T.He διερευνούν ακατάπαυστα το όριο των εκφραστικών σε πλαίσιο ατομικής και ομαδικής δράσης και το εκφράζουν στο ακροατήριο τους χωρίς την υποβολή του σε καθοδήγηση και υποχρέωση ταύτισης με αυτό.(…) Οι M.O.T.He πιστεύουν πως στη σημερινή εποχή οι “απαντήσεις” βρίσκονταν μόνον όταν υπάρχει η ελπίδα απελευθέρωσης και προβολής του “εσωτερικού” ανθρώπου, προς τους άλλους, όσο και η δυνατότητά μας να γινόμαστε συμμέτοχοι στο δικό του κόσμο, τόσο στο προσωπικό του πρόβλημα, όσο και στη δική του χαρά. Η μουσική για εμάς, οφείλει να υπηρετεί τον άνθρωπο του σήμερα ως πρότυπο ελπίδας και εφαρμοσμένης αντίστασης ενάντια σε μια παγκόσμια βίαιη πρακτική.»

Το Σάββατο βράδυ οι M.O.T.He σας περιμένουν στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στην Χαϊνά 93 στις 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη
.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει "ισοπαλία" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης

"Ισοπαλία" Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» , καθώς στην πρόθεση ψήφου η ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόλις με 0,1%.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18,8%, η ΝΔ 18,7%), η Χρυσή Αυγή 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,3%, η ΔΗΜΑΡ  3,8% και το ΚΚΕ 3,6%. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 14,8% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 6,8%.


Σε ότι αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης διατηρεί την πρωτιά (46% θετικές γνώμες), αλλά η δημοτικότητά του μειώνεται σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.

Ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί,εκτός της Αλέκας Παπαρήγα που εμφανίζει πιο δημοφιλής σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, δεύτερος πιο δημοφιλής αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαρά με 44% θετικές γνώμες και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 36% θετικές γνώμες.

Εμπορικός & Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας: Επιδοτούμενα σεμινάρια για εργαζόμενους


Ο Εμπορικός & Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, θα υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια επιμόρφωσης εργαζομένων στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Σε αυτά τα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι, που απασχολούνται σε οποιασδήποτε νομικής μορφής επιχείρηση, αρκεί να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και να έχουν θεωρημένο το βιβλιάριο υγείας για το 2012.

Ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης και αμείβεται έως 200 €, για τις ώρες συμμετοχής του στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ούτε για τους συμμετέχοντες, ούτε για τους εργοδότες.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στα γραφεία του Συλλόγου (Σιώκου 4, β’ όροφος) έως τις 06/02/2013 είναι τα εξής:

1.Φωτοτυπία ταυτότητας
2.Φωτοτυπία επικυρωμένη της σελίδας βιβλιαρίου ασθενείας ΙΚΑ με τη θεώρηση του 2012
3.Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας τραπεζικού λογαριασμού, που να περιέχει το ΙΒΑΝ και ο εργαζόμενος να εμφανίζεται σαν δικαιούχος
4.Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ ή εκκαθαριστικό εφορίας

Ορισμένα από τα θέματα των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν και από τα οποία θα μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η οργάνωση & διοίκηση ΜΜΕ, αρχές marketing, σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων και διάφορα άλλα θέματα εμπορικών επιχειρήσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Εμπορικό Σύλλογο στο τηλ 2221020029.
   
Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Γεωργάτος             Νικόλαος Αίσωπος

Χαλκίδα: Η περιπολία γλύτωσε το παιδάκι του δημοτικού από τα κλάματα

Χθες το βράδυ περνούσαν έξω από το σπίτι του και κατάφεραν να πιάσουν επ' αυτοφόρω τον κλέφτη...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, κάθε μέρα μετά το απογευματινό παιχνίδι βόλευε το ποδήλατο του στην αποθήκη του σπιτιού.

Δεν ήθελε με τίποτα να του το κλέψουν και το φιλούσε ως κόρη οφθαλμού..

Χθες το βράδυ όμως ένας 30χρονος θέλησε να του κλέψει το ποδήλατο την ώρα που κοιμότανε με τους γονείς του στο σπίτι.

Μπήκε λοιπόν μέσα στην αυλή και στην συνέχεια άνοιξε την αποθήκη. Μάλιστα για να βλέπει καλύτερα άναψε τα φώτα.

Εκείνη την ώρα περνούσαν απέξω οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που όταν είδαν την φωτισμένη αποθήκη κάθισαν απέξω και άρχισαν την παρακολούθηση.

Λίγα λεπτά αργότερα είδαν τον 30χρονο να βγαίνει με το ποδήλατο στα χέρια.

Το τι ακολούθησε είναι γνωστό. Ο 30χρονος είναι στο τμήμα ενώ κατηγορείται ότι έκλεψε και είδη ρουχισμού αλλά και εργαλεία.


evianews.com

Σεισμός στο Μετόχι στις 3.15 μ.μ.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή 18/1, στις 15:15  στην περιοχή Μετόχι της Ευβοίας.
Η σεισμική δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή και δεν προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Η πλατεία της Αγοράς στην Εύβοια απέκτησε και ...πισίνα


Να, άλλη μία χρησιμότητα του "έργου", που δεν την είχαμε σκεφτεί....Η φωτογραφία που βλέπετε προέρχεται από την πλατεία της Αγοράς, μετά την ισχυρή βροχόπτωση αυτής της εβδομάδας και απεικονίζει ένα παρτέρι, που έχει μετατραπεί σε πισίνα!

Προφανώς κάποια τρύπα διαφυγής του νερού έχει βουλώσει και ...άντε να βρεθεί συνεργείο να την ξεβουλώσει. Τα λιμνάζοντα νερά πάντως εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους του Δήμου.

Πάντως υπάρχει και άλλη λύση. Να μετατραπεί μόνιμα το παρτέρι σε πισίνα ή συντριβάνι, οπότε θα αποκτήσει και ένα διακοσμητικό ή χρηστικό ρόλο στην πλατεία. egnomi.gr

Πανσέληνος: Ποια ζώδια επηρρεάζει;

Tην Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, στις 14:15, η Άση Μπήλιου αναλύει τη δύσκολη πανσέληνο που πραγματοποιείται στον Λέοντα στις 27 Ιανουαρίου. Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο αρνητικά;

Ακόμη, ευχόμαστε χρόνια πολλά στους Υδροχόους! Πώς θα είναι η νέα γενέθλια χρονιά τους;

Τέλος, η Άση Μπήλιου φιλοξενεί το ραδιοφωνικό τρίο του «Λάμψη 92,3». Τι μας αποκαλύπτουν ο Μάκης Πουνέντης, η Μαρία Ηλιάκη και η Μαρία Μπεκατώρου για την επιτυχημένη συνεργασία τους;

Για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, Stars System!

ΥΠΟΙΚ: Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού, δημιουργούνται Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ. Όπως σημειώνει τα ΓΕΦ έρχονται να καλύψουν  το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.), που λειτουργούν ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΓΕΦ τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες: 

1. Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους
2. Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα:
α. φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους
β. δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών
γ. δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων
δ. αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες
ε. δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων
3. Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες
4. Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων
5. Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα
6. Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.

Το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι:
1. Η πλειονότητα των πληρωμών διενεργούνται πλέον και στις Τράπεζες
2. Σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται πλέον και στα Κ.Ε.Π.
3. Μεγάλος αριθμός εργασιών υλοποιούνται πλέον μέσω διαδικτύου – TAXISnet
euro2day.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...