Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σεισμός 4,1 στον Παγασητικό "ταρακούνησε" και την Β. Εύβοια

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, στις 22:18, στο Τρίκερι.

Το εστιακό βάθος τους σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 11χλμ Νοτιοανατολικά του Τρικερίου και 41 χλμ Νοτιοανατολικά του Βόλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ
Magnitude          ML 4.1
Region  AEGEAN SEA
Date time            2012-09-24 19:18:39.0 UTC
Location               39.06 N ; 23.20 E
Depth   10 km
Distances             129 km NW Athens (pop 729,137 ; local time 22:18:39.1 2012-09-24)
93 km SE Lárisa (pop 128,758 ; local time 22:18:39.1 2012-09-24)
41 km SE Vólos (pop 84,425 ; local time 22:18:39.1 2012-09-24)
11 km SE Trikérion (pop 1,182 ; local time 22:18:39.1 2012-09-24)

Πρόστιμο 250 ευρώ σε όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα

Πρόστιμα 250 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 2.000.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα σε ολόκληρη τη χώρα. Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να εκδοθεί  υπουργική απόφαση για την επιβολή προστίμων στα ανασφάλιστα ΙΧ, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν από τους φορολογούμενους μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης βαριές ποινές (πρόστιμο του ΚΟΚ, αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες) σε όσους αγνοήσουν την προθεσμία των 8 ημερών.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει ταχυδρομικώς επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των εμφανιζόμενων ως ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και θα τους καλεί να εμφανιστούν στις ΔΟΥ και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις μέσα σε οκτώ ημέρες για το εάν έχουν ασφαλιστεί κανονικά αλλά δεν φαίνονται στα αρχεία ή για κάποιο λόγο εξαιρούνται νομίμως από την ασφάλιση του οχήματός τους (π.χ. διπλωματικό σώμα, δημόσια υπηρεσία κ.λπ.).

Επίσης, σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστροφής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων αυτοκίνητου οχήματος, ο ιδιοκτήτης του εμφανιζόμενου ως ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ. Μόλις πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα επιλέγει μια ασφαλιστική εταιρία, στην οποία θα καταθέτει το παράβολο που πλήρωσε στην εφορία και στη συνεχεία θα υπογράφει νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Από την πλευρά της η ασφαλιστική θα καταβάλλει το παράβολο στο Δημόσιο και θα ενημερώνει το Κέντρο Πληροφοριών για κάθε ανασφάλιστο όχημα το οποίο θα αποκτά σήμα ασφάλισης.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος αγνοήσει το κάλεσμα της εφορίας, θα επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος, που θα αποδίδονται στο δικαιούχο μόνο αφού προσκομιστεί το ειδικό σήμα ασφάλισης. Αν περάσουν 20 μέρες και ο δικαιούχος δεν εμφανιστεί για την παραλαβή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας, η αστυνομική αρχή θα αποστέλλει τις πινακίδες κυκλοφορίας προς φύλαξη στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών, από όπου θα επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του ειδικού σήματος ασφάλισης.

Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι στα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών θα εισρεύσουν έσοδα της τάξης των 300.000.000 ευρώ. Οι εισηγητές του σχεδίου εκτιμούν ότι θα υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το Δημόσιο, τόσο από την πληρωμή του παραβόλου όσο και από τους φόρους επί των ασφαλίστρων και εν τέλει από τη φορολόγηση των κερδών που θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες από τη δραστηριότητά τους αυτή.
express.gr

ΔΗΜΑΡ: Συλλήψεις φονταμενταλιστικού χαρακτήρα

"Συλλήψεις τέτοιου φονταμενταλιστικού χαρακτήρα —οι οποίες δεν προσιδιάζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα— προσβάλλουν όχι μόνο την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς".

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ελευθερία του λόγου, με αφορμή τη σύλληψη νεαρού από τα Ψαχνά Εύβοιας για σελίδα που είχε δημιουργήσει στο Facebook.

To πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

"Μία ημέρα μετά την επερώτηση της φασιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή' προς τους Υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, με θέμα την προσβολή της μνήμης του γέροντα Παΐσιου από χρήστη του Facebook, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος —όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε και στο οποίο αναφέρεται ότι «συνέλαβε 27χρονο ημεδαπό για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων», διότι «διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό»-σχημάτισε δικογραφία εναντίον του και τον οδήγησε στην Εισαγγελία Αθηνών. Έχουμε έτσι άλλο ένα κρούσμα δίωξης βάσει των νόμων περί βλασφημίας (υπενθυμίζουμε ότι στις 9 Ιουλίου 2012, βάσει των ίδιων νόμων συνελήφθησαν τρεις ηθοποιοί της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi» συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας — ζήτημα, για το οποίο η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε στις 6/9 ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης).

Πρόκειται για μια σύλληψη η οποία αφενός, στο συμβολικό επίπεδο, δείχνει ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής, αφετέρου αντίκειται στην ελευθερία του λόγου, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την έχει ορίσει: η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να περιορίζεται σε ιδέες και πληροφορίες ευρείας αποδοχής, αλλά να περιλαμβάνει και αυτές που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες αντιλήψεις.

Συλλήψεις τέτοιου φονταμενταλιστικού χαρακτήρα —οι οποίες δεν προσιδιάζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα— προσβάλλουν όχι μόνο την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για την κατάργηση των αναχρονιστικών νόμων περί βλασφημίας και τον τυπικό και ουσιαστικό εναρμονισμό των κανόνων που ρυθμίζουν την ελευθερία του λόγου με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, και υπενθυμίζει πως η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον δημιουργό του Γέροντα Παστίτσιου

Αντίδραση για τη σύλληψη του 27χρονου μέσω του Γέροντα... Παρίσιου


Καθαριστές και τροχονόμοι σε Κύμη - Αλιβέρι

Τρεις εργάσιμες ημέρες, έως την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, έχουν στη διάθεσή τους για να καταθέσουν αιτήσεις και δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι για τις εννέα θέσεις που προκήρυξε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

Τρεις εργάσιμες ημέρες, έως την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, έχουν στη διάθεσή τους για να καταθέσουν αιτήσεις και δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι για τις εννέα θέσεις που προκήρυξε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου. Τις θέσεις θα καταλάβουν: -Τέσσερις Καθαριστές Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, και
-Πέντε εθελοντές Σχολικοί Τροχονόμοι, οι οποίοι δεν θα ασφαλίζονται σε κάποιον συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα και θα αμείβονται με ένα συμβολικό ποσό, το οποίο θα καλύπτει τα έξοδα κίνησής τους.
Οι επιτυχόντες Καθαριστές θα απασχοληθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου για το σχολικό έτος 2012-2013, δηλαδή έως 30 Ιουνίου 2013, ενώ οι Σχολικοί Τροχονόμοι έως και τις 14 Ιουνίου 2013.
Αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση του σχολείου που άπτεται του ενδιαφέροντος του υποψηφίου. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 22230 23093.

O Αναγνωστάκης στο πλευρό των εργαζομένων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ

 Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο χώρο της ΙΝΤΕΡΚΕΜ (εξαγορά εταιρείας-αίτηση πτώχευσης) και την άρνηση του νέου αγοραστή να έρθει σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημ. Αναγνωστάκης είχε συνάντηση με το προεδρείο του σωματείου της ΙΝΤΕΡΚΕΜ-ΕΛΛΑΣ.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τους εργαζόμενους για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, έχει την υποστήριξη του βουλευτή και δήλωσε πως θα συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και δράσεις που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι.

Μεταφορά αποβλήτων και έλεγχοι στις βιομηχανίες του Ασωπού

Τη μεταφορά υγρών αποβλήτων από τις βιομηχανίες των Οινοφύτων προς το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στη Μεταμόρφωση, προτείνει η ειδική γραμματεία   επιθεωρητών περιβάλλοντος για την προστασία του Ασωπού.

Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει η ειδική γραμματέας Μαργαρίτα Καραβασίλη, η μεταφορά των υγρών αποβλήτων από βιομηχανίες των Οινοφύτων θα είναι προσωρινή λύση αλλά θα συμβάλει στην απορρύπανση του Ασωπού.

Μόνιμη λύση θα είναι η κατασκευή κέντρου επεξεργασίας λυμάτων όπως επίσης και η κατασκευή κεντρικού διυλιστηρίου για την παραγωγή καθαρού νερού που θα καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης.

Ακόμα θα πρέπει να γίνει μεγάλος αριθμός ελέγχων σε βιομηχανίες του Ασωπού και να ενισχυθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τανάγρας με επιπλέον προσωπικό.

Όμως από το 2007 έως σήμερα δεν έχουν καθοριστεί οι ζώνες προστασίας του Ασωπού και δεν έχουν γίνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Αναγνωστάκης: Να γίνει θεσμός το συνέδριο για την πρόληψη του καρκίνου στη Κύμη

Με την ευκαιρία των 50 ετών απο τον θάνατο του μεγάλου Κυμαίου Ιατρού και Ερευνητή, που χάρισε ζωή στις γυναίκες ολόκληρου του κόσμου, το τριήμερο 21-23/9/2012 πραγματοποιήθηκε στη Κύμη το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ "ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ".

Στην έναρξη του συνεδρίου συμμετείχε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο βουλευτής Δημ. Αναγνωστάκης.

Αφού εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης και της Επιστημονικής Επιτροπής για την διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου "Γεώργιος Παπανικολάου" ευχήθηκε να εξελιχθεί σε ένα πετυχημένο θεσμό.

"....ο Γεώργιος Ν.Παπανικολάου ως γιατρός-ερευνητής,επιστήμονας,αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία. Η αυταπάρνηση και η αφοσίωσή του στην επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, συμβολίζει και σηματοδοτεί τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε ως χώρα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και την πολυεπίπεδη κρίση.."

Κυκλοφόρησε το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Κυκλοφόρησε  το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τις εκδόσεις του Επικοινωνιακού-Μορφωτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ», το οποίο είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο Ιεράρχη, μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό ΓΡΗΓΟΡΙΟ (Πλειαθό), με αφορμή την συμπλήρωση 90 ετών από την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος (1923-2013).

Την επιμέλεια του Ημερολογίου είχε, κατόπιν της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ.

Οι σελίδες του Ημερολογίου θ’ αποτελέσουν για τους αναγνώστες ευκαιρία γνωριμίας με την προσωπικότητα του Μακριστού Μητροπολίτου Γρηγορίου, ο οποίος εποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος επί ήμισυ περίπου του αιώνος (1922-1968).

Επιπλέον, δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. και fax 22210.79217).

Τα έσοδα από την πώληση του Ημερολογίου, θα διατεθούν για τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το ακριβό πετρέλαιο έβαλε λουκέτο στο κολυμβητήριο Χαλκίδας

Το ακριβό πετρέλαιο έβαλε λουκέτο στο κολυμβητήριο Χαλκίδας. Αυτό υποστηρίζει ο Δήμος και επισημαίνει ότι "δεν έχει συνεδριάσει το αρμόδιο συλλογικό όργανο του Οργανισμού μας και συνεπώς δεν υπάρχει σχετική απόφαση", ενώ επικαλείται τις περικοπές που έγιναν από την κυβέρνηση.

Διαβάστε τη σχετική επιστολή:

"Με αφορμή επικριτικά δημοσιεύματα σχετικά με την μη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας για το εγγύς χρονικό διάστημα και για την αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων και δεδομένων, κατ’ αρχάς σας γνωρίζουμε τα εξής:

Α) Δεν έχει συνεδριάσει το αρμόδιο συλλογικό όργανο του Οργανισμού μας και συνεπώς δεν υπάρχει σχετική απόφαση.
Β) Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης, που λήφθηκε καταμεσής του Αυγούστου, για αναδρομική μείωση κατά 30% της επιχορήγησης προς τους ΟΤΑ από τον μήνα Ιούλιο, τα έσοδα του ΔΟΑΠΠΕΧ μειώνονται κατά €192.000,00 ετησίως.
Γ) Ο Δήμος Χαλκιδέων αρχικά δεν μείωσε ισόποσα την αναλογία της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης προς τον ΔΟΑΠΠΕΧ, αλλά η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Ν. Εύβοιας επέστρεψε αθεώρητο το συγκεκριμένο ένταλμα πληρωμής μηνός Ιουλίου , μην επιτρέποντας στον Δήμο Χαλκιδέων να καλύψει την διαφορά από άλλους πόρους.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι υπηρεσίες του ΔΟΑΠΠΕΧ  αξιολογώντας τα νέα δεδομένα και  σε συνδυασμό με τις ανάγκες λειτουργίας των τμημάτων άθλησης, πολιτισμού , περιβάλλοντος και των δομών τους (αθλητικές εγκαταστάσεις, «Θέατρο Παπαδημητρίου», ωδεία, σχολές χορού , καλλιτεχνικά εργαστήρια κλπ) και δράσεων τους (Μαζικός Αθλητισμός, πολιτιστικές, αθλητικές και περιβαλλοντολογικές εκδηλώσεις)  καθώς και τις λειτουργικές ανάγκες των τμημάτων διοίκησης και οικονομικών, προβαίνουν στην 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2012.
Από τα στοιχεία της αναμόρφωσης προκύπτει ότι είναι   μαθηματικά αδύνατη η διατήρηση των δαπανών θέρμανσης του κολυμβητηρίου στα προγενέστερα επίπεδα. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι λήφθηκε σοβαρά υπόψη η  αναμενόμενη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα είναι τουλάχιστον 50% ακριβότερη σε σχέση με αυτή του α΄ εξαμήνου, όπου για την αναμενόμενη ποσότητα θα πρέπει να προβούμε σε αύξηση της συγκριμένης δαπάνης του προϋπολογισμού, γεγονός αδύνατον όπως αναλύσαμε παραπάνω.
Αντίστροφα αν εξετάσουμε την δαπάνη ως έχει και δεν την μειώσουμε, είναι ηλίου φαεινότερο ότι με το ποσό αυτό με την νέα τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, δεν επαρκεί προκειμένου να προμηθευτούμε την αναγκαία ποσότητα ώστε να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία του μέχρι τέλος του έτους.
Είναι όμως αδιάφορος και ανάλγητος προς τα παιδιά- κολυμβητές , τους γονείς τους , τους παράγοντες και τους προπονητές του υγρού στίβου ο ΔΟΑΠΠΕΧ;
Τα στοιχεία τα οποία παραθέτουμε κατωτέρω, αναμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν ισχύουν τα ανωτέρω, αλλά τουναντίον ο ΔΟΑΠΠΕΧ ξεπέρασε τον εαυτό του για την λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας τόσο κατά το έτος 2011 όσο και για το τρέχον έτος.
Ο ΔΟΑΠΠΕΧ  έθεσε από  την πρώτη στιγμή  της σύστασής του το κολυμβητήριο στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και είναι γνωστές στους πάντες οι παρεμβάσεις λειτουργικότητας και αναβάθμισης της εγκατάστασης που έγιναν ευθύς εξαρχής.
γιναν παρεμβάσεις και δόθηκαν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του κολυμβητηρίου, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2011  με άριστα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά και λειτούργησε υπό αυτές τις συνθήκες  αδιάλειπτα μέχρι τον Αύγουστο που τέθηκε για συντήρηση.
Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι δαπάνες που για το κολυμβητήριο που έχει καταβάλει ή θα καταβάλει υποχρεωτικά εντός του οικονομικού έτους 2012.
ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΟΑΠΠΕΧ ΕΤΟΥΣ 2012 ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
1. ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 41.760,00 (3 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ 1/1 έως 31/8)
2. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 144.111,00 (2012 ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΗ )
3. ΔΕΗ 31.000,00
4. ΧΗΜΙΚΑ 12.000,00
5. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 25.000,00
6. ΚΑΥΣΙΜΑ 116.000,00 ΠΟΕ ( ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ)
7. ΔΕΗ  77.500,00 ΠΟΕ

ΣΥΝΟΛΟ (Α)  447.371,00

Η ετήσια τακτική επιχορήγηση από τον Δήμο Χαλκιδέων κατά την συγχώνευση στο πρώην ΝΠΔΔ ΔΑΚ, ανήρχετο σε € 310.000,00. Κατόπιν της α΄ μείωσης των επιχορηγήσεων έτους 2012 κατά 15% το ποσό της αυτής επιχορήγησης θα ήταν 263.500,00 (310000,00-46.500,00).
Από τον Ιούλιο τρέχοντος έτους επήλθε νέα μείωση της τακτικής επιχορήγησης για το β΄εξάμηνο σε ποσοστό 30% με την επιχορήγηση να συρρικνώνεται στο ποσό των €223.975,00  (263.500,00- 39. 525,00).
Συνεπώς η ετήσια τακτική επιχορήγηση για το πρώην ΝΠΔΔ ΔΑΚ θα ανερχόταν σήμερα σε € 223.975,00 και αν προσθέσουμε και τα έσοδα από το ενοίκιο του κυλικείου €9.600,00 , τα συνολικά τακτικά ετήσια έσοδα θα ανέρχονταν σε € 233.575,00
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχει ξεπεράσει τον εαυτό του όσο αφορά τις δαπάνες για το κολυμβητήριο , αναλογικά κατά €213.796,00 ( 447.371,00- 233.575,00).
Ομοίως ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχοντας υποστεί αυτές τις μειώσεις με την αρχική τακτική επιχορήγηση που ήταν €1.500,000,00 , με την α’ μείωση ανήλθε στο €1.275.000,00 και αυτή την στιγμή ανέρχεται σε ετήσια βάση €1.083.000,00, κατόπιν της β’ μείωσης ποσού €192.000,00 (ποσοστό 30% επί της τακτικής επιχορήγησης για το Β εξάμηνο έτους 2012) και με την προσθήκη των εσόδων από μισθώματα και παραχωρήσεις εγκαταστάσεων τα συνολικά έσοδα ανέρχονται σε € 1.100.000,00.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι δαπάνες για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις έτους 2012 ανέρχονται σε €128.000,00 κατόπιν μείωσής τους στην 1η τροποποίηση προϋπολογισμού (Ιούνιος 2012) από τα αρχικά προϋπολογισθέντα €145.000,00 (ποσοστό 12 %). Οι δαπάνες αυτές που αντιστοιχούν στο  28,6 % των δαπανών του κολυμβητηρίου, είναι απαραίτητες όσο ποτέ άλλοτε καθώς δίνουν διέξοδο σε όλους τους συμπολίτες μας , με πλήθος κόσμου να τις παρακολουθεί δωρεάν με αποκορύφωμα τον εορτασμό της προσφυγικής μνήμης στην Δ.Ε. Ν. Αρτάκης όπου την παρακολούθησαν περισσότεροι από 3.500 θεατές.  Στηρίχθηκαν και αναδείχθηκαν οι τοπικές πολιτιστικές δυνάμεις στο θέατρο  χορό , μουσική, τραγούδι, υλοποιήθηκαν σε όλες τις περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων και συμμετείχε όλο το φάσμα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας.
ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
(ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΚ)555.000,00
ΔΕΗ – ΟΤΕ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ 17.000,00
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ 10.000,00
ΡΥΘΜΙΣΗ ΙΚΑ ΝΠΔΔ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ 40.800,00
ΣΥΝΟΛΟ (Β) 622.800 ,00
ΣΥΝΟΛΟ (Α) + (Β) 1.070.171,00

Είναι προφανές ότι από την μείωση της χρηματοδότησης αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα ανταπόκρισης σε όλες μας τις οικονομικές υποχρεώσεις.
Επίσης ο ΔΟΑΠΠΕΧ τηρεί μητρώο δεσμεύσεων, υποβάλλει μηνιαία και τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και ως εκ τούτου αποκλείεται η παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό του.
Επιπλέον με την υπ’ αριθμ  42/2012  Απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών ο ΔΟΑΠΠΕΧ ως Φορέας της Γενικής Διακυβέρνησης (ΑΜ 789), έχει δεσμευθεί για τη μη σώρευση νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που έχουν δημιουργηθεί έως 31/12/2011, ζήτημα που αποτελεί βασικό στόχο της δημοσιονομικής πολιτικής της Χώρας για το έτος 2012.  
Σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο ΔΟΑΠΠΕΧ όταν κατά την διαδικασία έγκρισης της συστατικής του πράξης με την υπ΄αριθμ 106/2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απαίτησε την μείωση της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης από τον Δήμο Χαλκιδέων στο ποσό του €1.500.000,00 αντί του αρχικά ορισθέντος €2.500.000,00.
Παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις του Δήμου Χαλκιδέων που εκφράστηκε εγγράφως και τεκμηριωμένα και παρά την παράσταση του Δημάρχου Χαλκιδέων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να υποστηριχθεί η αρχική χρηματοδότηση , αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εφαρμόζοντας αδιακρίτως τις περικοπές δαπανών τήρησε άκαμπτη στάση, γεγονός που οδήγησε τον Δήμο Χαλκιδέων στην λήψη της υπ’ αριθμ 228/2011 νέας Απόφασης για την Σύσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ με το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης να υπολείπεται κατά €1.000.000,00.
Από την διαφορά αυτή είναι προφανές ότι ο ΔΟΑΠΠΕΧ θα είχε την δυνατότητα να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα την μεγάλη πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας.
Σε μια εποχή που λόγω υποχρηματοδότησης εμφανίζεται το φαινόμενο να κλείνουν Δήμοι, σχολικές επιτροπές να δηλώνουν αδυναμία προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία, δυσπραγία στην μεταφορά μαθητών στα σχολεία κλπ ., καλούμαστε σε αυτό το να διαχειριστούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο με τα πενιχρά μας οικονομικά, την συνολική παροχή των υπηρεσιών του Οργανισμού μας.

“Μαντολινάτα” από την Κύπρο στη Χαλκίδα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) σας προσκαλεί στη συναυλία με τίτλο Μουσικές Διαδρομές από τη “Μαντολινάτα” του Δήμου Παραλιμνίου της Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:00.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε WADO, στη Χαλκίδα.

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός θα γίνει στην Χαλκίδα, το τριήμερο - Παρασκευή 28, Σάββατο 29, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τ.Καμπούρης» θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε WADO, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Καράτε Ελλάδος και στηρίζει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Χαλκίδας.

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, και ώρα 14.00 το μεσημέρι, στην ισόγεια αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Νέας Αρτάκης, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην οποία θα παραστούν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ.Γιώργος Γεραντώνης.

Αντίδραση για τη σύλληψη του 27χρονου μέσω του Γέροντα... Παρίσιου

Δε πρόλαβε καλά καλά να "εξαφανιστεί" ο Γέροντας Παστίτσιος από το Facebook και να συλληφθεί  ένας 27χρονος από τα Ψαχνά Ευβοίας ο οποίος δημιούργησε το εν λόγω γκρουπ, εμφανίστηκε και άλλη σατυρική ιστοσελίδα στο Facebook υπό το τίτλο "Γέροντας Παρίσιος".

Το συγκεκριμένο γκρουπ αποτελεί την άμεση αντίδραση της σύλληψης του 27χρονου που κατηγορείται ότι εξύβρισε τα θεία και όπως και η προηγούμενη ιστοσελίδα έχει ποικίλες φωτογραφίες με τα λεγόμενα του γέροντα σχολιασμένα πάλι με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο.

Το γκρουπ έχει βασίσει την διακωμώδησή του στο Παρίσι και έχει ως σήμα τον Πύργο του Άιφελ και ένα cover σε στυλ film noir, σε αντίθεση με το προηγούμενο που έμοιαζε με διαφήμιση ιταλικού εστιατορίου

ΨΑΧΝΑ: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον δημιουργό του Γέροντα Παστίτσιου

Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε μία υπόθεση που είχε αναστατώσει ιερωμένους της ορθόδοξης εκκλησίας, μέλη ακροδεξιών κομμάτων αλλά και απλούς πολίτες. Ο δημιουργός της σελίδας που εμπαίζει το Γέροντα Παΐσιο, συνελήφθη την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 27χρονος Έλληνας, είχε δημιουργήσει στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ένα group με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος», στο οποίο αναρτούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του γέροντα και τα μετέφραζε όπως εκείνος ήθελε.

Μετά από χιλιάδες ηλεκτρονικές καταγγελίες από κατοίκους σε όλο τον κόσμο, ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων μέσω του Facebook.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε εξακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής (logfiles) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή - χρήστη της σελίδας και την Παρασκευή το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα λαπτοπ, στο οποίο φαινόταν ότι αυτός είναι ο διαχειριστής της σελίδας «Γέροντας Παστίτσιος» και ο νεαρός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κοινού το οποίο δημιούργησε αμέσω καινούρια παρόμοια σελίδα με τίτλο «Γέροντας Παρίσιος»

Πηγή: | iefimerida.gr

Βασιλικά: Μπήκε στο σπίτι και έζησε τις τελευταίες στιγμές του θείου του!

Μια εθιμοτυπική επίσκεψη βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη οικογένεια...


Xθες (23-09-2012) στις δύο το μεσημέρι, όταν ο ανιψιός πήγε να επισκεφθεί τον θείο του στο εξοχικό του στα Βασιλικά της Βόρειας Εύβοιας.

Μπήκε μέσα και τον είδε σε άσχημη κατάσταση από θέμα υγείας. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επικοινωνήσει με το κέντρο υγείας Μαντουδίου. O ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας αλλά ήταν αργά.

Οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του 86χρονου, που είχε προέλθει κατά τη διάρκεια της διαδρομής και η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένειά του.

Ξεσηκωμός στο Αλιβέρι για την 24ωρη απεργία

Το "Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας", το Σωματείο Οικοδομων Αλιβερίου και Νότιας Εύβοιας και το Σωματείο εργαζομένων της ΒΙΟΜΕΚ ΑΒΕΤΕ, με κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην  ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) του Αλιβερίου στις 10:30 πμ. 

Το κείμενο της ανακοίνωσης:
"Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων.
Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.
Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση.
Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.
Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία που έχει ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση του σφαγιασμού των εργαζόμενων.
Κανένας κοινωνικός διάλογος! Καμία συμμετοχή σε αυτόν, που οδηγεί στην υποταγή, στο συμβιβασμό και στην παράδοση ότι έχει μείνει από εργατικό δικαίωμα. Βάζει πλάτη στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.
Τα παραπάνω σωματεία ζητούν να συνεδριάσουν τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής μας και να αποφασιστεί η αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων στις αποφάσεις της κυβέρνησης, εργοδοτών, με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 ΣΕΠΤΕΒΡΗ.
Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της Τρόικα."

«Ενημέρωση - Πρόληψη στην άνοια» από την “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας”

Μία ενδιαφέρουσα ιατρική εκδήλωση με χρήσιμα συμπεράσματα

Η “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας” στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της πόλης για τη νόσο, διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδας την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου με θέμα : «Ενημέρωση - Πρόληψη στην άνοια».

«Η Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της πολιτείας.

Η παγκόσμια έκθεση για τη νόσο Alzheimer 2012 αποκαλύπτει πως το στίγμα και ο κοινωνικός αποκλεισμός αποτελούν τα κυριότερα εμπόδια για τους ανθρώπους με άνοια και τους περιθάλποντες τους. Παγκοσμίως υπάρχουν 36 εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν από άνοια ή Νόσο Alzheimer.

Η πρόεδρος της Εταιρείας Χαλκίδας και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Κα Ευαγγελία Αγγελίδου άνοιξε την εκδήλωση. Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης σχετικά με τη νόσο ώστε οι οικογένειες με ασθενείς της νόσου αυτής να βρίσκουν διέξοδα. Τόνισε δε ότι η ημέρα είναι αφιερωμένη τόσο στα άτομα που νοσούν, όσο και στους περιθάλποντες των ασθενών.

Ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους και το κοινό για την παρουσία τους καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης “Ζύμη Ψαχνών”, “Ζαχαροπλαστεία Flamingo”, “Σιγά…το αβγό Χειροποιητο κόσμημα”. Στη συνέχεια παρουσίασε τους φιλοξενούμενους ομιλητές και τους έδωσε το λόγο.

Ομιλητές ήταν οι : η ζωγράφος- Φαρμακοποιός κα Εύη Σαραντέα η οποία εισηγήθηκε το θέμα : “Η τέχνη πρόληψη στην άνοια”. Η Δρ Παρασκευή Σακκά Νευρολόγος – Ψυχίατρος η οποία εισηγήθηκε το θέμα : “Ενημέρωση στην άνοια”. Ο Δρ Ιωάννης Παπατριανταφύλλου Ψυχίατρος ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα : “Διαταραχές στη συμπεριφορά και αντιμετώπιση τους στην άνοια”.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήματα ή προβληματισμούς των παρευρισκομένων.

Στην Εκδήλωση παρέστησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Χ., ο κ. Βασίλειος Βεργέτης Περιφερειακός Σύμβουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα, ο κ. Κωνσταντίνος Ρουσόπουλος (Αντιδήμαρχος), ο ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Αναγνώστου, η κα Τζοβάνα Γκόγκου. εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Σίμου Κεδίκογλου κ.ά.

Η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Παπαδημητρίου ήταν κατάμεστη από ένα κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υποστηρίξτε την εταιρεία Alzheimer Χαλκίδας και τους ανθρώπους με άνοια. Ανάμεσα στους σκοπούς της είναι η δημιουργία συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια αλλά και των περιθαλπόντων τους.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

Η “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας” και το Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας λειτουργεί ως μονάδα ημερήσιας φροντίδας ανοϊκών ασθενών και βρίσκεται στην οδό Μεσσαπίων 4, 341 00 Χαλκίδα.

Ποιες χώρες πετυχαίνουν τις καλύτερες επιδόσεις στο κρεβάτι?

Έχοντας διανύσει ένα καλοκαίρι πρωταθλητισμού λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, πόσοι ήταν αλήθεια, εκείνοι με ανάλογες επιδόσεις στο σεξ;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Durex σχετικά με την Σεξουαλική Ευεξία των λαών, τρεις στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Την πρωτιά κατέχει η Νότια Αμερική, με το 85% του πληθυσμού να κάνει σεξ επί εβδομαδιαίας βάσεως, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Αφρική (72%), έπειτα η Ευρώπη (71%) και η Ασία (70%). Η Βόρεια Αμερική έρχεται τελευταία στην κατάταξη, καθώς μόνο το 56% των ερωτηθέντων απάντησε πως κάνει σεξ κάθε εβδομάδα.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων (80%) δήλωσε πως κάνει σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στη Νότια Αμερική, οι Κολομβιανοί φαίνεται να είναι ο πιο σεξουαλικά ενεργός λαός, με το 89% αυτού να δηλώνει πως κάνει σεξ σε εβδομαδιαία βάση. Ομοίως, υψηλές επιδόσεις επιτυγχάνονται από τους Ρώσους και τους Ινδονήσιους (88%), ενώ υψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Πορτογάλοι (85%).

Στον αντίποδα συναντάμε τους Βρετανούς (55%) και τους Καναδούς (56%), ενώ οι Ιάπωνες φαίνεται να κατέχουν την τελευταία θέση στη λίστα, καθώς μόλις το 27% των ερωτηθέντων απάντησε πως κάνει σεξ με αυτή τη συχνότητα.

Εν συνεχεία προβλέπεται η ερώτηση σχετικά με την ώρα που διατίθεται στην «προθέρμανση». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνθρωποι ανά τον κόσμο αφιερώνουν κατά μέσο όρο 16,9 λεπτά για τα ερωτικά παιχνίδια.

Και εδώ η Νότια Αμερική κρατάει τα ηνία, με τους ερωτηθέντες να απαντούν πως ξοδεύουν κατά μέσο όρο 19,7 λεπτά στα προκαταρκτικά, ακολουθούμενη από την Ωκεανία (18,1 λεπτά) και την Ευρώπη (17,4 λεπτά), ενώ στην Ασία αφιερώνουν όχι περισσότερο από 14,6 λεπτά συνήθως.

Παρόλα αυτά μία ευρωπαϊκή χώρα κατέχει την πρωτιά σε αυτό τον τομέα, και αυτή είναι η Ελλάδα, με τους Έλληνες να αφιερώνουν κατά μέσο όρο 21,2 λεπτά στα προκαταρκτικά, ακολουθούμενοι από τους Βραζιλιάνους (20,8 λεπτά) και τους Μεξικάνους (20,5 λεπτά). Στο άλλο άκρο της λίστας, συναντάμε τους Ταϊλανδούς, με μόλις 11,2 λεπτά.

Πόση ώρα λοιπόν διαρκεί η κυρίως πράξη; Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ο χρόνος που αφιερώνεται κατά μέσο όρο είναι 19,2 λεπτά, έναντι των 16,9 λεπτών που διαρκούν τα προκαταρκτικά.

Οι Νοτιαμερικανοί είναι ξεκάθαρα εκείνοι που καταβάλλουν τη μεγαλύτερη προσπάθεια στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς αφιερώνουν κατά μέσο όρο 23,8 λεπτά στην σεξουαλική επαφή. Ακολουθεί ο πληθυσμός της Ωκεανίας (21,3 λεπτά), της Ασίας (20 λεπτά), της Αφρικής (19 λεπτά) και της Ευρώπης (18,8 λεπτά), ενώ τελευταία στην κατάταξη έρχεται ο πληθυσμός της Βόρειας Αμερικής με 16,1 λεπτά.

Εδώ την πρωτιά φαίνεται πως καταλαμβάνουν οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ, με 29,4 λεπτά διάρκειας της σεξουαλικής επαφής - χρόνος υπερδιπλάσιος σε σχέση με τα 14,3 λεπτά που αφιερώνουν οι Γάλλοι. Άλλοι λαοί που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη είναι οι Βραζιλιάνοι (27,2 λεπτά) και οι Ελβετοί (26,2 λεπτά), ενώ οι Βρετανοί (14,5 λεπτά) και Ιάπωνες (14,6 λεπτά) διαθέτουν εξίσου λίγο χρόνο με τους Γάλλους. Οι Έλληνες και εδώ βρίσκονται ιδιαίτερα ψηλά στη διαβάθμιση, με 25,3 λεπτά.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά ή για πόση ώρα διαρκεί το σεξ, η ολοκλήρωση αποτελεί κάτι δεδομένο για την πλειοψηφία των ανθρώπων στον πλανήτη. Συγκεκριμένα, το 53% του παγκόσμιου πληθυσμού πάντα ή σχεδόν πάντα βιώνουν οργασμό κατά την σεξουαλική επαφή.

Και εδώ η Νότια Αμερική έχει την πρωτιά, καθώς το 63% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν οργασμό, ακολουθούμενη από την Ευρώπη (60%) και την Βόρεια Αμερική (59%). Στην Ασία αντίθετα, μόνο 1 στους 3 αναφέρουν ότι φτάνουν στην κορύφωση.

Όσον αφορά την Ευρώπη, φαίνεται να κατέχει και τις 3 πρωτιές σε αυτό το θέμα, με τους Ούγγρους (75%), τους Έλληνες (71%) και τους Ισπανούς (70%) να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Στο άλλο άκρο συναντάμε τους Κινέζους και τους Νοτιοκορεάτες, στους οποίους το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται μόλις σε 23% και 25% αντίστοιχα.

Τι γίνεται, όμως, αναφορικά με την προστασία κατά τη διάρκεια του σεξ; Σε παγκόσμιο επίπεδο το 60% των ανθρώπων δηλώνει ότι έκανε χρήση προφυλακτικού την τελευταία φορά που έκανε σεξ, με τους Ασιάτες να κατέχουν την πρωτιά (66%) και τους Βορειοαμερικάνους να ακολουθούν (64%). Αντίθετα, μόνο το 52% των ερωτηθέντων στην Αφρική χρησιμοποίησε προφυλακτικό κατά την πιο πρόσφατη σεξουαλική του επαφή.

Η Κίνα είναι εκείνη που εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης προφυλακτικού παγκοσμίως (77%), ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ (73%) και την Ινδία (71%). Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι Κροάτες και οι Πορτογάλοι, με μόλις 1 στους 2 να παίρνουν προφυλάξεις κατά τις σεξουαλικές τους επαφές.

Όσον αφορά τους Ευρωπαίους πολίτες, στην πλειοψηφία τους κάνουν χρήση προφυλακτικού (56%), με τους Ιρλανδούς να ηγούνται της κατάταξης (70%) και τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στο μέσο της λίστας (62%).

Ο Σύλλογος "ΥΠΑΡΧΩ" της Χαλκίδας στο μνημόσυνο του Μενιδιάτη

 Τελέστηκε χθες Κυριακή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου στο Μενίδι 40ήμερο μνημόσυνο για τον Μιχάλη Μενιδιάτη.

Αρκετός ήταν ο κόσμος, όμως λίγοι αλλά εκλεκτοί οι καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών πήρε το μάτι μας : την Καίτη Γκρεϋ, τον Γιώργο Μαργαρίτη, την Χαρούλα Λαμπράκη, τον Μάνο Παπαδάκη με τον γιό του Μιχάλη, την Βούλα Γκίκα και τον Λευτέρη Ζέρβα. Εκεί και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης

Πήρε ακόμη το μάτι μας : την στιχουργό Λούλα Παπαγιαννοπούλου, τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαλαχούτη, τον Πρόεδρο του συλλόγου «ΥΠΑΡΧΩ» Εύβοιας, Χρήστο Κουτσαύτη καθώς και τον πρόεδρο Ποντίων Ερέτριας, Γιώτη Γυριχίδη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...