Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εκλογές στην ENΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η διοίκηση του Σωματείου ENΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ "καλεί κάθε εμποροϋπάλληλο, κάθε εργαζόμενο στα super markets και τα γραφεία να ενισχύσει με τη συμμετοχή και τη δράση του το σωματείο" και επισημαίνει:

"Στην κατάσταση που διαμορφώνεται δεν μπορεί να μείνει ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Έρχονται νέες μειώσεις στους μισθούς, τα σχολεία και τα νοσοκομεία θα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα φάρμακα θα αποτελούν είδος πολυτελείας!

Επιβάλλεται οργανωμένη πάλη για να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται.

Είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τον εργαζόμενο λαό να παλέψει για την υπεράσπιση της ύπαρξης του.

Γνωρίζουμε την κατάντια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η ενίσχυση του σωματείου μας θα συμβάλει στην ανατροπή αυτής της σαπίλας.

Τρίτη 12/3: Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 18:00 – Εκλογή εφορευτικής επιτροπής –Έναρξη ψηφοφορίας για εκλογή νέου Δ.Σ

Τετάρτη 13/3:Ψηφοφορία για εκλογή νέου Δ.Σ από τη 13:30-21:00

Πέμπτη 14/3:Ψηφοφορία για εκλογή νέου Δ.Σ από τη 13:30-21:00

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου μας την Τρίτη 12/3 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου"

Αποστόλου: «Να αποσυρθεί και να επανεξετασθεί το σχέδιο Αθηνά»

«Να αποσυρθεί και να επανεξετασθεί το σχέδιο Αθηνά», ζητά ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου και επισημαίνει:

Βεβιασμένο, απορρυθμιστικό, ατεκμηρίωτο αλλά και αντισυνταγματικό χαρακτηρίστηκε το σχέδιο Αθηνά, σχεδόν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετείχαν στη κουτσουρεμένη και ανεπαρκή διαβούλευση πριν εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Όμως εμείς έχουμε και άλλες αντιρρήσεις.

Η δημοσιοποίηση (προφανώς εκ του πονηρού) από το Υπουργείο του εγγράφου με αρ.πρ1253/6-2-13 που προέβλεπε τη μεταφορά της έδρας του ΤΕΙ Στερεάς στη Χαλκίδα «αποκοίμισε» τους φορείς του νομού, οι οποίοι έδωσαν βάρος τόσο σε αυτό όσο και στα γνωστά «κατόπιν ενεργειών μου» των εκπροσώπων της συγκυβέρνησης. Όμως με νεώτερο έγγραφό του (3310/1-3-13) το Υπουργείο τρεις ολόκληρες βδομάδες μετά από το προηγούμενο και 6 μέρες πριν την συζήτηση του ν/σ στην αρμόδια επιτροπή «διορθώνει» το λάθος του και μεταφέρει την έδρα στη Λαμία.

Οι αντιρρήσεις μας αφορούν επίσης την σταδιακή υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας, αφού φεύγουν τμήματα και στα εναπομείναντα θα εισαχθούν μόλις 350 νέοι σπουδαστές (σε σύγκριση με πάνω από 1500 πέρσι). Στα δύο ΤΕΙ Στερεάς με αυτή τη λογική και σε βάθος πενταετίας από αριθμό ενεργών σπουδαστών μεγαλύτερο των 20.000 που είχαν πέρσι, δεν θα μείνουν ούτε 5.000. Ποιος και γιατί προωθεί αυτό το σχέδιο; Τι συμφέροντα εξυπηρετεί;

Από καιρό επισημάναμε ότι το σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του ΤΕΙ Χαλκίδας βρήκε πρόσφορο έδαφος εξαιτίας πολλών παραγόντων. Μεταξύ αυτών η χρόνια υποτίμηση του ρόλου και της σημασίας του για την τοπική οικονομία και κοινωνία από τους υπεύθυνους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, οι αλλοπρόσαλλες ενέργειες της διοίκησής του που κάθε άλλο παρά την εύρυθμη και αποτελεσματική του λειτουργία βοηθούσαν, η μικροκομματική και ψηφοθηρική του αντιμετώπιση από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού που χρόνια τώρα όχι μόνο δεν έλυναν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του αλλά προσέθεταν και άλλα. Τονίζαμε ότι η ανώτατη εκπαίδευση οφείλει πρωτίστως να υπηρετεί τις μορφωτικές ανάγκες της κοινωνίας, με σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της αυτοτέλειας των ΑΕΙ, καθώς και του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της.

Ακολούθησε η δημόσια πρότασή μας προς τους εκπροσώπους της Εύβοιας στη περιφέρεια Στερεάς να θέσουν το θέμα της έδρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να εκμαιεύσουν απόφαση για την θεσμοθέτηση ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Χαλκίδα. Η πρότασή μας αυτή τεκμηριώνεται με πληθώρα επιχειρημάτων, μεταξύ των οποίων και αυτά ακριβώς που έπρεπε και όφειλε να πάρει υπόψη του το Υπουργείο, όπως: η συγκριτική υπεροχή του ΤΕΙ Χαλκίδας απέναντι στο ΤΕΙ Λαμίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις, τμήματα, φοιτητές, παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, επιστημονικές δημοσιεύσεις κ.α. Δυστυχώς όμως κώφευσαν.

Τώρα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό. Δεν ξέρουμε αν και ποιος θα τους συναντήσει και πως και με τι θα τους αποκοιμίσει ακόμη μια φορά.

Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι μία. Η απόσυρση του σχεδίου κοπτοραπτικής και η ουσιαστική διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους ενδιαφερόμενους για την διαμόρφωση ενός νέου, πραγματικά επιστημονικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει και θα λύνει υπάρχοντα σοβαρά θέματα και όχι να δημιουργεί νέα. Αυτό μπορεί να επιβληθεί μόνο με το κοινό αγώνα όλης της κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η SUPERFOODS στο Πήλι Ευβοίας

Η νέα έδρα της εταιρείας ASTRA MEDICAL HELLAS SUPERFOODS βρίσκεται στο Πήλι Ευβοίας, το μικρό παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Κηρέως, στη Βόρεια Εύβοια, σε νέες εγκαταστάσεις με γραφεία έκτασης 330 τ.μ. Η SUPERFOODS είναι μεταξύ άλλων η δημιουργός των προϊόντων Ιπποφαές EUBIAS™, Σπιρουλίνα Gold EUBIAS™, Βασιλικός Πολτός EUBIAS™, Κάψουλες Κανέλας Extra EUBIAS™, Ομανίτους™ και Umbrella Policosanol.

Στις νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και χώροι καλλιέργειας. Τέλος, εντός του 2013 θα δοθεί η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να επισκέπτεται τις εταιρικές καλλιέργειες όπου θα πληροφορείται για τους φυσικούς τρόπους καλλιέργειας των φυτών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Λιακόπουλος ήταν ο πιο θερμός υποστηρικτής της απόφασης μετεγκατάστασης, καθώς θεωρεί πως τα στελέχη που εκπροσωπούν την εταιρεία, θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα στο χώρο παραγωγής και ανάπτυξης των φυτών. Τα γραφεία είναι κατασκευασμένα με ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο concept που θυμίζει σαλέ ενώ η επαφή με τη φύση βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του χρόνου των στελεχών και την ενασχόληση με δραστηριότητες και σπορ που απαιτούν το φυσικό στοιχείο!

Ο κ. Γιάννης Λιακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Το όραμά μας για την προσφορά πρωτοποριακών φυσικών προϊόντων που συμβάλλουν στην υγιεινή διατροφή και την καλύτερη υγεία, γίνεται πράξη με την δημιουργία εγκαταστάσεων δίπλα στη φύση. Τα νέα γραφεία αποτελούν την φυσική εξέλιξη της εταιρείας μας».

Αναγνωστάκης: Πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη έναντι ποινών στους χρήστες ναρκωτικών

Ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της ψήφισης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων».

Στην τοποθέτηση του, στάθηκε θετικά στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στηρίζοντας την άποψή του, στη θετική κριτική που έλαβε το νομοσχέδιο από 17 φορείς κοινωνικού και επιστημονικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής δήλωσε: «Η κοινωνική αποδοχή που χαίρει το συγκεκριμένο νομοθέτημα αποτελεί το σημαντικότερο διαπιστευτήριο για να επιβεβαιώσει ότι αυτό κινείται σε θετική κατεύθυνση».

Χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν σύμφωνα με τον βουλευτή, η αποδοχή, εκ μέρους του Υπουργείου, των τουλάχιστον 30 βελτιωτικών προτάσεων.

Τοποθετούμενος για τον πυρήνα του νομοσχεδίου ο Βουλευτής ανάφερε πως εξαιρετικά σημαντικά είναι:
  • Η επικέντρωση του νομοσχεδίου στην αντιεγκληματική πολιτική με κέντρο τη θεραπευτική αγωγή.
  • Η ισορροπία του τρίπτυχου, πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη  που υπερτερεί έναντι των ποινών για χρήση.
Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του, κάνοντας αναφορά στις ειδικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και ιδιαίτερα στα εργασιακά και στις διατάξεις που αντιμετωπίζουν την διαφθορά στην δημόσια ζωή του τόπου.

ΙΣΤΙΑΙΑ: Το ''έλα να δεις'' στο δημοτικό συμβούλιο με τη Χρυσή Αυγή - Βίντεο!

Η φράση ''φαντάσματα του παρελθόντος'' προκάλεσε την έκρηξη της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο της Ιστιαίας...

Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που ακούστηκε μία φράση που άναψε τα αίματα. Η φράση «φαντάσματα του παρελθόντος» που απευθυνόταν στην Χρυσή Αυγή, ήταν αρκετή για να βάλει φωτιές.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στην Βόρεια Εύβοια σηκώθηκε, πλησίασε τον δημοτικό σύμβουλο, και έγινε το "έλα να δεις" όπως θα δείτε στο βίντεο του istiaianews.blogspot.gr.

Μαζί του, ακόμα ένας οπαδός του συνδέσμου που λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με τους ψυχραιμότερους, που προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όπως θα δείτε στο βίντεο, όταν ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ρωτήθηκε με ποια ιδιότητα βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο, εκείνος αρκέστηκε να δείξει το σήμα της Χρυσής Αυγής, στη μαύρη μπλούζα που φορούσε...

Όλα αυτά την ώρα που η Χρυσή Αυγή ''ονειρεύεται'' εξορίες και υποψήφιος βουλευτής του συνδέσμου εξηγεί πως θα κάνει σαπούνια τους αλλοδαπούς... Και όμως υπάρχουν Ευβοιώτες που τους ψηφίζουν...

Εκδήλωση στο Αλιβέρι για την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας

Για τις 8 Μάρτη που τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας οργανώνει ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.

Μάνες, η τραγωδία των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής!

Την εκδήλωση οργανώνει η Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Κύμης-Αλιβερίου

17 Ασθενοφόρα θα πάρει η Περιφέρεια

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.295.000,00 €.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην προμήθεια δεκαεπτά (17) ασθενοφόρων οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β. , τύπου “B” 4Χ2, “C” (Μονάδα) 4Χ2 και “B” 4Χ4. Τα ασθενοφόρα τύπου ‘’Β’’ 4Χ2 και 4Χ4 και τα ασθενοφόρα τύπου "C" έχουν την δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών. Επίσης, προβλέπονται ανάλογο ύψος του εσωτερικού χώρου του θαλάμου ασθενούς, ώστε να επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικής ιατρικής και διασωστικής παρέμβασης, όταν επιβάλλεται, κατά την μεταφορά του ασθενούς, κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση και σχεδιασμό του θαλάμου ασθενούς, που να επιτρέπει την μέγιστη δυνατή, από εργονομικής άποψης, αξιοποίηση του χώρου. Διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις, που να καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και να τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή ημιαποφραγμένους από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης: «Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου στον τομέα της υγείας χρηματοδοτώντας την συγκεκριμένη παρέμβαση, με σκοπό την αναβάθμιση του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια μας και την γενικότερη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Χαλκίδα: Αγωνία για 4χρονο παιδάκι που τραυματίστηκε σε τροχαίο! [Video]

Η αγωνία έφτασε στο κόκκινο στην στροφή Τσεκούρα στην Χαλκίδα.

Ήταν 11 το βράδυ όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 35χρονος πατέρας έφυγε από την πορεία του και χτύπησε σε τοίχο.

Με όση δύναμη βρήκε, βγήκε έξω από το όχημα, αγκαλιά με το τετράχρονο παιδί του που είχε σοκαριστεί.

Άρχισε να καλεί σε βοήθεια μιας τόσο ο ίδιος όσο και το παιδάκι του ήταν τραυματισμένοι.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...