Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης, με προϋπολογισμό 271.500 ευρώ

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση... ένταξης του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ ΔΕ Ελυμνίων Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Εύβοιας». Το έργο, προϋπολογισμού 271.500 €, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για μια περιβαλλοντική παρέμβαση, στο πλαίσιο της ασφαλούς διάθεσης των απορριμμάτων και αφορά την αποκατάσταση δύο χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στις περιοχές Σταυρός Λίμνης και Δοκίμι Κεχριών στη Δημοτική Ενότητα Λίμνης. Οι χώροι έχουν σταματήσει πλέον να δέχονται απορρίμματα, και με το έργο θα γίνουν παρεμβάσεις για την περιβαλλοντικής τους αποκατάσταση, με εργασίες :

-Οριοθέτησης της περιοχής, διαμόρφωσης του τελικού αναγλύφου και κατασκευής έργων τελικής κάλυψης.
-Έργων διαχείρισης ομβρίων, πρασίνου και άρδευσης
-Συντήρησης και περιβαλλοντικού ελέγχου
-Συνοδών έργων (ενημερωτική πινακίδα, περίφραξη, πύλη εισόδου).

«Τα θέματα της περιβαλλοντικά ασφαλούς διαχείρισης των απορριμμάτων είναι μια από τις μεγάλες προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς : «Βρισκόμαστε σε συνεχή και στενή συνεργασία με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, που έχει την υποχρέωση και την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, έτσι ώστε να προγραμματιστούν, να μελετηθούν και να υλοποιηθούν σύγχρονα έργα που θα διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αυτά τα ζητήματα τα τονίσαμε με ιδιαίτερη έμφαση στις συναντήσεις που κάναμε με τους Δήμους, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης του ΕΣΠΑ. Εμείς μέσα από το πρόγραμμά μας, διαθέτουμε χρηματοδοτικούς πόρους και αξιολογούμε ώριμες προτάσεις της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, με κοινή κατεύθυνση να επιλυθούν κυρίως τα θέματα της διάθεσης των απορριμμάτων, τα οποία συνιστούν κρίσιμο πρόβλημα τόσο για τη Στερεά Ελλάδα, όσο και για τη χώρα μας. Επιδίωξή μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και κάθε διαθέσιμο κονδύλι, έτσι ώστε, με διάλογο και συνεργασία με τους Δήμους, να βελτιώσουμε την κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια».

Βουνό τα σκουπίδια στη Χαλκίδα

Στα σκουπίδια πνίγεται εδώ και μέρες η Χαλκίδα, με την βροχή να κάνει την κατάσταση δραματική. Εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας, πολλές σακούλες απορριμάτων σκορπίστηκαν στους δρόμους αυξάνοντας την μόλυνση που είναι ορατή σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Ο Δήμος Χαλκίδας κάνει ότι μπορεί αλλά δεν είναι εύκολο να κάνει θαύματα μιας και η απεργία στον ΧΥΤΑ συνεχίζεται. Η πιο δραματική κατάσταση είναι στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη όπου τα σκουπίδια όπως βλέπετε και στην φωτογραφία είναι σαν βουνό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...