Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κύμη: Δεν φοβούνται τα σκουλήκια αλλά τα ταΐζουν κιόλας!‏

Για πάνω από 15 χρόνια οι γυναίκες του τοπικού συνεταιρισμού διατηρούν την παράδοση. "Από αυτό εδώ τον μεταξοσκώληκα μπορεί να... παραχθεί τρία χιλιόμετρα μεταξένια κλωστή" μας είπε η πρόεδρος του γυναικείου συνεταιρισμού, Μαρία Κουτσελίνη.

Πάνω από πέντε φορές την ημέρα τα ταΐζουν με μουρόφυλλο για περίπου ένα μήνα.

Πολλοί τουρίστες από διάφορα μέρη της Ελλάδας επισκέπτονται την περιοχή για να δουν τα περιβόητα κάδρα από μετάξι.


Αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης ζητεί ο Δ. Κρεμαστινός!

Αίσθηση προκαλεί η δημοσιοποίηση της επιστολής του Δ. Κρεμαστινού προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητεί αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης με το επιχείρημα ότι «οι βουλευτές πένονται».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κρεμαστινός ζητεί την πλήρη εξομοίωση της βουλευτικής αποζημίωσης (σ.σ.: όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και το Ζ΄ Ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής) με τις αποδοχές των ανώτατων δικαστικών και συγκεκριμένα του Προέδρου του Αρείου Πάγου -οι αποδοχές του οποίου ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, έναντι 5.700 που είναι σήμερα η βουλευτική αποζημίωση.

Ο βουλευτής προτείνει παράλληλα να μη λαμβάνουν εκείνος και οι συνάδελφοί του αμοιβή για τη συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές (σ.σ.: σήμερα είναι περίπου 150 ευρώ ανά συνεδρίαση, δηλαδή 600-900 ευρώ μηνιαίως). Ωστόσο, προτείνει να δίνονται κανονικά υπερωρίες και εκτός έδρας στους βουλευτές όταν αυτό είναι απαραίτητο και μάλιστα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να μην εξασφαλίζεται η ισονομία που προβλέπει το Σύνταγμα για τους βουλευτές σε σχέση με τους ανώτατους δικαστικούς.

«Αυτή η ιστορία των περικοπών του 20, 30 ή 40% των αποδοχών γελοιοποιεί όχι μόνο το θεσμό του βουλευτή, αλλά και το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Άλλωστε, κάθε περικοπή αντιμετωπίζεται ειρωνικά, με μόνιμα σχόλια γιατί να μην είναι μεγαλύτερη», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμαστινός, ο οποίος επιπλέον υποστηρίζει ότι, ενώ η πλειονότητα των βουλευτών πένεται, «προβάλλεται μόνον η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών μιας μικρής γνωστής μειοψηφίας, οι οποίοι δυστυχώς κινούνται ως μεσάζοντες για την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Συγκρίνοντας το πόθεν έσχες εκείνων που ασχολήθηκαν με την πολιτική, στην αρχή της καριέρας τους, με το σημερινό τους πόθεν έσχες, τότε εύκολα αποκαλύπτεται ποιοι είναι αυτοί», καταλήγει.

Ο κ. Κρεμαστινός χαρακτηρίζει επίσης «σημεία ανεπίτρεπτου λαϊκισμού υπό την πίεση των ΜΜΕ» το γεγονός ότι βουλευτές παραιτούνται του βουλευτικού τους αυτοκινήτου ή των αποδοχών τους για τη συμμετοχή σε επιτροπές, κάτι που -κατά τον ίδιο- «σηματοδοτεί ότι είτε είναι οικονομικά ανεξάρτητοι είτε έχουν οικονομικούς προστάτες».

Προσθέτοντας δε ότι η βουλευτική αποζημίωση γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δημοσιογράφους, καταθέτει -όπως λέει- την προσωπική του εμπειρία από τη συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου βουλευτές «σχεδόν κάθε μήνα ζητούσαν είτε να προεισπράξουν τη βουλευτική αποζημίωση είτε τη σύνταξή τους είτε ζητούσαν έκτακτη οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας των ιδίων ή της οικογένειάς τους, ακόμη και έξοδα υγείας».

Και ειδικά για τις βουλευτικές συντάξεις, ο κ. Κρεμαστινός εκφράζει την αντίθεσή του στη ρύθμιση που προβλέπει ότι οι βουλευτές που εισπράττουν και βουλευτική και επαγγελματική σύνταξη οφείλουν να επιστρέψουν τα 2/3 της επαγγελματικής, υποστηρίζοντας ότι γνωρίζει οκτώ άτομα που εξελέγησαν βουλευτές και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν 40.000-50.000 ευρώ από την επαγγελματική τους σύνταξη. «Με βάση ποια ηθική αρχή η σύνταξη που λαμβάνει δικαιωματικά ο κάθε Έλληνας πολίτης να περιορίζεται στο 1/3, εάν αυτός εκλεγεί βουλευτής», αναρωτιέται ο κ. Κρεμαστινός - αν και στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη διάταξη ίσχυσε μόλις το 2010 ελέω Μνημονίου, ενώ και στις περισσότερες περιπτώσεις η επαγγελματική σύνταξη είναι σαφώς μικρότερη από τη βουλευτική.

   Πηγή:www.capital.gr

Περιοδεία του Μητροπολίτη σε Σκόπελο και Αλόννησο

Συνεχίστηκαν στην Σκόπελο, οι εορταστικές Εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα, τις οποίες διοργανώνουν κατά το φετινό έτος 2012 η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ο Δήμος Σκοπέλου, για την συμπλήρωση 1650 ετών από το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου, πολιούχου Σκοπέλου (25-2-362 μ.Χ.), 400 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου (1612 μ.Χ.) και 300 ετών από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου (1712 μ.Χ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Η πρώτη εκδήλωση του τριημέρου έγινε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου και ήταν το προγραμματισμένο συνέδριο υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, με θέμα: «Της νήσου Σκοπέλου Τρίμορφον ιερόν».
Εισηγητές κατά σειρά ήταν ο π. Νικόλαος Κασσανδριανός, πρωτοπρεσβύτερος - Αρχιερατικός Επίτροπος Σκοπέλου-Αλοννήσου, με θέμα «Εύκαρπες μνείες από την μοναστική ζωή στην Σκόπελο (τέλη 19ου μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, με αναφορά στις μονές του Ευαγγελισμού, του Προδρόμου και του Αγίου Ρηγίνου», ο π. Χρήστος Χαχαμίδης, πρωτοπρεσβύτερος -Εφημέριος Ι. Ναού Αναλήψεως Βόλου, με θέμα «Οι απαρχές του Χριστιανισμού και η Αγιολογία της νήσου Σκοπέλου», ο Γέρων Πατάπιος Καυσοκαλυβίτης, με θέμα «Σχέσεις Σκοπέλου και Αγίου Όρους» και ο π. Κωνσταντίνος Ν. Καλλιανός, πρωτοπρεσβύτερος -Εφημέριος Ι. Ναού Αγ. Παντελεήμονος Σκοπέλου, με θέμα «Των Σκοπελιτών ο Νόστος. Η περίπτωση του Καισαρίου Δαπόντε και η πνευματική του εξαπάτηση από μία Μονή κι έναν Άγιο».

Τους ομιλητές προλόγισε ο Αρχιμ. π. Αλέξιος Παπασταμούλος, εμψυχωτής όλων των εκδηλώσεων, υπενθυμίζοντας σε όλους τους παρισταμένους πως το συνέδριο είναι η αρχή του τριημέρου εκδηλώσεων το οποίο εντάσσεται και αυτό στο σύνολο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 1650 χρόνια από το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου , τα 400 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου και τα 300 χρόνια από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού.

Οι ομιλητές με τη σειρά τους ανέπτυξαν ο καθένας το θέμα του με ιδιαίτερη σαφήνεια,ερευνητικό επαγγελματισμό και γοητευτική απόδοση. Με δυο λόγια «ταξίδεψαν»τους ακροατές στη Σκόπελο των αγίων και των οσιακών μορφών της οι οποίες στόλισαν το νησί τους αλλά και την Ελλάδα με παρακαταθήκες πίστεως και ιστορικά εφόδια.

Στον ακροτελεύτιο λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε τους εισηγητές, εμπνευστές και διοργανωτές, τόνισε τη σπουδαιότητα της παράδοσης και επεσήμανε την ευθύνη μας απέναντι στην ατομική καλλιέργεια αλλά και την κοινή κουλτούρα που ως βάση απαιτείται να έχουν τα πνευματικά νάματα που μας κληροδότησαν οι ιστορικές προσωπικότητες τις οποίες σήμερα αγνοούμε.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 23 Ιουνίου τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου, όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πύργου κ. Ηλίας εκ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος Ευσταθίου, οι ιερείς της Σκοπέλου και πλήθος κατοίκων του νησιού.

Στο λόγο που απηύθυνε ο Μητροπολίτης μας προς το ευσεβές πλήρωμα των πιστών εξήρε την αξία των μοναστηριών για τους χριστιανούς «εν τω κόσμω» και τόνισε πως τα αγιασμένα σκηνώματα των ιερών μονών ανήκουν στους φυσικούς τους ιδιοκτήτες, δηλαδή τους μοναχούς και τους λαϊκούς, οι οποίοι τα αναζητούν σαν πνευματικές οάσεις. Επίσης ο επίσκοπος μας δεν παρέλειψε να καλωσορίσει στη μητροπολιτική του περιφέρεια, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πύργου κ. Ηλία και να αναφερθεί στο έργο που επιτελεί στην αιματοκυλισμένη Συρία.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε η εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων Γλώσσης Σκοπέλου στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσας. Στην εορτή παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πύργου κ. Ηλίας και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος μετά των συνοδειών αυτών, οι εφημέριοι πέριξ της Γλώσσης Ενοριών και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν το προαύλιο και τους γύρω χώρους. Τα παιδιά κατώτερου, μέσου και ανωτέρου κατηχητικού, με τη μέριμνα των κατηχητών τους Ελευθερίας Σφακιανάκη, Βαρσαμούλας Σταμούλη, Κοσμά Σταμούλη, Νεκταρίας Τακτικού, Ευγενίας Μπάλα, του αγιογράφου Βασιλείου Δερβένη και της μουσικού Παναγιώτας Μπέλλα, παρουσίασαν μια πολύ όμορφη γιορτή μεστή μηνυμάτων, κάτι το οποίο και ο Μητροπολίτης μας επεσήμανε στην καταληκτήρια ομιλία του.

Ποιο συγκεκριμένα ο Επίσκοπος μας αφού συμβούλευσε το σύνολο των ενηλίκων πως είναι ανάγκη να δίνουν κατάλληλα εφόδια στα παιδιά, ώστε να είναι ικανά με τη σειρά τους να αποκομίζουν τους αγαθούς καρπούς της ζωής. Ανέφερε, όμως, ότι απόψε τα ίδια τα παιδιά, η ελπίδα της Εκκλησίας, μίλησαν στις καρδιές όλων και δίδαξαν, με όσα παρουσίασαν, ότι η Εκκλησία παρέχει τη θετική πρόταση δια του λόγου της Χάριτος και πως η σωστή ζωή είναι η συντασσόμενη με το ευαγγελικό κήρυγμα και την αγάπη στην πατρίδα, τα οποία, επειδή περιφρονήσαμε και περιήλθαμε στην κρίση.
Αμέσως μετά τα παιδιά έκλεισαν την εορτή παρουσιάζοντας μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τις δραστηριότητες και τις αξίες των κατηχητικών συνάξεων και χαρίζοντας μια εικόνα του Αγίου Ρηγίνου την οποία ζωγράφισαν τα παιδιά με τις οδηγίες και την επίβλεψη του αγιογράφου κ. Βασιλείου Δερβένη.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 24 Ιουνίου, κατά την εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, πανηγυριζούσης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου έλαβε χώρα το αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πύργου κ. Ηλία και του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου .

Πλήθος πιστών κατέκλυσε το καθολικό και την αυλή της Μονής, η οποία συμπληρώνει 400 χρόνια από την ίδρυση της. Λίγο πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπός μας απηύθυνε διδακτικό κήρυγμα προς τον πιστό λαό στο οποίο ανέλυσε το περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας τονίζοντας την αξία της πίστης στο θαύμα και διαχωρίζοντας την από την «θαυματοθηρία». Επίσης ολοκληρώνοντας το λόγο του προέτρεψε τους απανταχού ακροατές του Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως (97,70, ο οποίος μετέδωσε όλες τις ημέρες τις Εκδηλώσεις, να επισκεφθούν τη Σκόπελο ώστε να διαπιστώσουν και να απολαύσουν το φυσικό και θρησκευτικό της πλούτο.
Στις 19:00 το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στο αρχοντικό Βακράτσα στη χώρα Σκοπέλου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος εγκαινίασε την έκθεση αγιογραφίας και θρησκευτικής ζωγραφικής με τίτλο «Τέχνη και Πίστη» στην οποία συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Λίτσα Ταμπάκη, Βασιλική Κοσμά, Αναργυρώ Σταμούλου, Αγγελική Λιάγκα, Χαράλαμπος Κοχύλης και Gro Nilsen Kiki. Αμέσως μετά, οι Αρχιερείς και οι συνοδείες τους ξεναγήθηκαν στην έκθεση και το αρχοντικό από την υπεύθυνο του κτιρίου.

Περί τις 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Παπαμελετίου» τα μέσα και κατώτερα κατηχητικά σχολεία της ανωτέρω ενορίας και της ενορίας Φανερωμένης Σκοπέλου παρουσίασαν την εορτή λήξης τους και με τη βοήθεια των Ιερέων π. Χρήστου Λιθαδιώτη και π. Ευαγγέλου Κεχριώτη, των Κατηχητριών Δήμητρας-Μαρία Δρεκόλια, Αρετής Τσιλογιάννη και Γεωργίας Μαζέρα απέδωσαν με επιτυχία ποιήματα και τραγούδια.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην εορτή και γενικά στο νησί. Συνεχάρη τους γονείς και τους κατηχητές των παιδιών για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της εορτής, ευχαριστήθηκε την αθρόα παρουσία των ενοριτών στην εκδήλωση και υπενθύμισε διδακτικά προς όλους μας τη σύσταση του Ιησού Χριστού να ομοιάσουμε στα παιδιά ως προς την καθαρότητα και το άδολο της καρδιάς. Συνάμα επεσήμανε πως ο Θεός χαρίζει καρποφορία στον αγώνα και την ελπιδοφόρο προσπάθεια και στολίζει την κοινωνία των ανθρώπων με την ποικιλότητα και διαφορά των χαρισμάτων σε κάθε άνθρωπο.

Το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μετόχιο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους και το μεσημέρι αναχώρησε για την Αλόννησο όπου το απόγευμα παρέστη στην εορτή λήξης των Κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου στην οποία τα παιδιά μαζί με την κατηχήτρια τους κυρία Ευγενία Μητσάκη-Αποστολίδου, πρεσβυτέρα του καλού Εφημερίου π. Αβραάμ και τη συνοδεία των μουσικών Ηλιάνα Παπαμίχου (πιάνο) και Γεωργίου Κώστογλου (κιθάρα) παρουσίασαν την εορτή τους, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο και τη θάλασσα. Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ενθουσιασμένος από τη θεματολογία και το αποτέλεσμα της προσπάθειας των παιδιών ανέφερε στον καταληκτήριο λόγο του πολλές αγιογραφικές παρομοιώσεις με τη θάλασσα και χαρακτήρισε την προστασία του περιβάλλοντος ως μια από τις αρετές που πρέπει να κατακτήσουν οι άνθρωποι.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας μετέβη στο νησάκι» Κυρία- Παναγία» και πραγματοποίησε προσκύνημα στο εκεί μοναστήρι του Γενεθλίου της Θεοτόκου. Το νησάκι και το μοναστήρι αποτελούν μετόχιο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, με τη χάρη του Θεού έλαβε χώρα η ορθρινή αρχιερατική χοροστασία και η θεία λειτουργία την οποία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου συμμετεχόντων των Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου π. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Αβραάμ Αποστολίδη και του διακόνου π. Νεκταρίου.

Λίγο πριν το τέλος της λατρευτικής σύναξης ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο έχοντας ως ερέθισμα το βίο του εορτάζοντος αγίου Σαμψών του ξενοδόχου και τόνισε πως και εμείς ως χριστιανοί είμαστε παρεπίδημοι και ξενοδοχούμαστε σε αυτή τη ζωή έχοντας ως πατρίδα τη μέλλουσα.
Το σύνολο των λατρευτικών συνάξεων και εκδηλώσεων και στα δυο νησιά μεταδόθηκαν ζωντανά από το Ρ/Σ της Μητροπόλεως μας στους 97,7 μεγακύκλους των FM.

Βουτά Ιστιαίας: Πήρε διαστάσεις η φωτιά σε δασική έκταση

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2 μετά το μεσημέρι στην Ιστιαία της Εύβοιας.

 Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις και καίει πευκοδάσος πάνω από το χωριό Βουτά, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Πριν από λίγο αποχώρησαν τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα οκτώ αεροπλάνα «καναντέρ» και δυο «πεζετέλ», καθώς και ένα ελικόπτερο που έκαναν ρίψεις νερού από αέρος και παραμένουν στον τόπο της πυρκαγιάς 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρα.

Χωματερή στο δρόμο προς Μακρυκάπα

Οι χωματερές στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, απ' ότι φαίνεται ξεπηδούν η μία μετά την άλλη σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου.

Την Κυριακή περνώντας από τον καινούργιο δρόμο προς την τοπική κοινότητα της Μακρυκάπας εντοπίσαμε μία ακόμη χωματερή, την οποία φωτογραφίσαμε και παρακάτω παρουσιάζουμε το φωτογραφικό υλικό από αυτή.

Η συγκεκριμένη χωματερή βρίσκεται μπροστά στο δρόμο και για περίεργο τρόπο δεν έχει γίνει αντιληπτή ούτε από τον κο Δήμαρχο, ούτε και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, αλλά γίνεται καθημερινώς αντιληπτή απ' όλους τους πολίτες.

Η κατάσταση, απ' ότι θα δείτε όλοι οι αναγνώστες στις παρακάτω φωτογραφίες, έχει φτάσει στο απροχώρητο και όχι μόνο αυτό αλλά δημιουργούνται εστίες μικροβίων, τρωκτικών αλλά και επικίνδυνων ουσιών για την δημόσια υγεία αλλά και εστίες από τις οποίες μπορούν να προκληθούν πυρκαγιές.

Από την μεριά της η Δημοτική Αρχή και οι συν αυτώ θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους τα στοιχεία αυτά και να σταματήσουν να ενδιαφέρονται μόνο για τις πελατειακές σχέσεις και για τα βολέματα και να μετατρέπουν έναν ολόκληρο Δήμο σε Νότιο Αφρικάνικη χώρα.

 messapianews.gr

Ποδηλασία: "Έφυγε" η 23χρονη Αγγελική Κουτσονικολή

Φτωχότερος είναι από χθες το βράδυ ο ελληνικός αθλητισμός, αφού ένα μεγάλο ταλέντο της ελληνικής ποδηλασίας έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Πρόκειται για την Αγγελική Κουτσονικολή, που άφησε τη τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, κατά την επιστροφή της στην Αθήνα.

Η αδικοχαμένη αθλήτρια, ήταν στο αυτοκίνητο με τον αδερφό της και τον πατέρα της (οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου) και το δυστύχημα στην Αθηνών-Κορίνθου είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Μετά το τραγικό περιστατικό, ενημερώθηκε η μικρή αδερφή της να επιστρέψει από την Πορτογαλία, όπου βρισκόταν για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

H Αγγελική Κουτσονικολή γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1989. Αρχικά ασχολήθηκε με το στίβο στην ομάδα του Κερατσινίου, από το 2006 μεταπήδησε στην ποδηλασία εντασσόμενη στον Πρωτέα. Από το 2009 ήταν στέλεχος της εθνικής ομάδας.

Ο ελληνικός αθλητισμός και η ποδηλασία θρηνούν για τον απρόσμενο θάνατο της ταλαντούχας αθλήτριας

Σε άσχημη κατάσταση το οδικό δίκτυο Στενής-Χιλιαδού

Σε πολλά σημεία του δρόμου από Στενή μέχρι Χιλιαδού υπάρχουν πάρα πολλές παγίδες, όπου αν ένας οδηγός δεν τις γνωρίζει μπορεί να τρακάρει κ.ο.κ.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει φαγωθεί από την διάβρωση του εδάφους και όχι μόνο. Ένα από τα σημεία είναι και το σημείο το οποίο φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα.

όμως από την μεριά του τόσο ο Δήμος όσο και όλοι οι υπεύθυνοι σχετικά με το οδικό δίκτυο δεν έχουν κάνει ουδεμία κίνηση ώστε να αποκατασταθούν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σε αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σημειωθούν τροχαία.

Τελικά πολλοί εκ των πολιτών αλλά και πολλοί από τους τουρίστες και επισκέπτες των συγκεκριμένων περιοχών, που συζήτησαν μαζί μας την περασμένη Κυριακή μας ανέφεραν ότι "τελικά τι περιμένουν οι υπεύθυνοι για να φτιάξουν το οδικό δίκτυο να θρηνήσουμε πρώτα θύματα και μετά να ευαισθητοποιηθούν";

 messapianews.gr/

«Ήταν ντροπή όσα κάναμε στους Έλληνες το 1955», λέει στέλεχος του Ερντογάν

Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι δικαίωμα που πηγάζει από τη Συνθήκη της Λωζάννης, παραδέχθηκε ο Χουσεΐν Τσελίκ (φωτογραφία), εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Radikal, ο κ. Τσελίκ τόνισε χαρακτηριστικά πως αν είχε τη σχετική δικαιοδοσία, η Σχολή θα λειτουργούσε σε 24 ώρες.

Είπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν:

«Στερούνται ισχύος τα επιχειρήματα που τάσσονται εναντίον της επαναλειτουργίας. Όσο ασκούσα καθήκοντα υπουργού Παιδείας, θα μπορούσα να ανοίξω τη σχολή σε 24 ώρες, εάν δεν εκδηλώνονταν οι αντιρρήσεις των κρατικών μηχανισμών και αν είχα τη σχετική δικαιοδοσία».

Ο κ. Τσελίκ έκανε και ιστορική αναδρομή, με το ίδιο πνεύμα αυτοκριτικής. Είπε πως «οι μη μουσουλμάνοι έχουν αντιμετωπιστεί ως άλλοι, στην Τουρκία» και χαρακτήρισε «ντροπή» πρακτικές του τουρκικού κράτους, όπως ήταν ο Φόρος Περιουσίας και τα βίαια γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955, σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Τσελίκ πρόσθεσε:

«Όταν συστάθηκε το τουρκικό κράτος, στην Κωνσταντινούπολη ζούσαν πάνω από 100 χιλιάδες Έλληνες. Τώρα όμως αριθμούν 1.500. Θα έφευγαν, εάν ζούσαν άνετα;»

Ζητούν την επέκταση της παραλίας στα Πολιτικά

Την περαιτέρω διάνοιξη της παραλίας Πολιτικών, όπως όλα δείχνουν επιθυμούν τόσο κάτοικοι αλλά και τοπικοί επιχειρηματίες της περιοχής. Η παραλία των Πολιτικών "τελειώνει" λίγα μέτρα μετά από το σημείο "Κουκουναριές" και αυτό συμβαίνει διότι ο παραλιακός δρόμος καταλήγει σε αδιέξοδο. Σε αδιέξοδο το οποίο έχει προκύψει από κατοικία σε παρελθόντες χρόνους και όταν η νομοθεσία η οποία προβλέπει τις αποστάσεις από τον αιγιαλό ήταν κατά πολύ διαφορετική. Στην εποχή μας η νομοθεσία αυτή έχει αλλάξει με αποτέλεσμα οι κατοικίες οι οποίες χτίζονται αλλά και τα καταστήματα τα οποία λειτουργούν να έχουν απόσταση αρκετών μέτρων από τις παραλίες. Και αυτό γίνεται για ευνόητους λόγους, τους οποίους προβλέπει ο νόμος.

Στο σημείο λοιπόν αυτό οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες ζητάνε την διάνοιξή του που θα έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση της παραλίας και στην μικρότερη διπλανή παραλία, καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα αναπτύξει και άλλες επιχειρήσεις ειδικότερα στο χώρο της εστίασης στην περιοχή αλλά από την άλλη θα γίνει και ένας επιπλέον πόλος έλξης για περισσότερους τουρίστες και επισκέπτες.

Όπως μας είπαν η νυν Δημοτική Αρχή του κου Μπουροδήμου προεκλογικά τους είχε διαβεβαιώσει ότι και αυτό μαζί με μια σειρά και άλλων ζητημάτων, όπως π.χ. το λιμάνι, οι μονοδρομήσεις κ.ο.κ. ζητήματα που έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, θα γινόταν. Δυστυχώς για αυτούς και σε αυτό το ζήτημα παρατηρείται από την πλευρά του Δήμου στασιμότητα και κωλυσιεργεία. Ανεπίσημα τους έχει ειπωθεί από Αντιδημάρχους ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει υλοποιηθεί γιατί δεν είχε τελεσφορήσει η τεχνική μελέτη η οποία απαιτείται. Και έτσι το έργο παραμένει στάσιμο. Άλλες πληροφορίες όμως τις οποίες αντλήσαμε, κάνουν λόγο για μη ύπαρξη χρημάτων από την πλευρά του Δήμου ώστε και να ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη και να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

 messapianews.gr

Υπάλληλος της ΔΕΗ έκανε την ιδιαιτέρα του Καμίνη και έπαιρνε λεφτά από επιχειρηματίες

Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης 49χρονη υπάλληλος της ΔΕΗ η οποία είχε αποσπασθεί στο Δήμο Αθηναίων και η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και της απάτης, αφού παρουσιαζόταν ως ιδιαιτέρα γραμματέας του δημάρχου Γιώργου Καμίνη για να αποσπά χρήματα από επιχειρηματίες.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος της 49χρονης.

Με παρότρυνση του δήμου Αθηναίων ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος προσέφυγε στην υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, αφού σύμφωνα με την καταγγελία του η κατηγορούμενη, παρουσιαζόμενη ως ιδιαιτέρα γραμματέας του Δημάρχου Αθηναίων, επικοινώνησε, μετά από δική της πρωτοβουλία, τηλεφωνικά μαζί του και στη συνέχεια συναντήθηκαν στο γραφείο της, στο Δήμο Αθηναίων περίπου στα μέσα του περασμένου Μαΐου.

Επιπλέον, προφασιζόμενη ότι ο Δήμος Αθηναίων στο τέλος Ιουνίου διοργανώνει εκδήλωση πολεμικών τεχνών, στην οποία «συνεισφέρουν» οικονομικά οι καταστηματάρχες της περιοχής, του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 8.000 - 10.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι λόγω της θέσης της, θα «έλυνε» τυχόν προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Με αυτόν τον τρόπο και αφού ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι προτίθεται να συνεισφέρει στην εκδήλωση με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, κατάφερε αρχικά να του αποσπάσει 1.500 ευρώ. Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και μετά από συνεννόηση με την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων κανονίστηκε συνάντηση με την κατηγορουμένη σε κατάστημά του.

Χθες το βράδυ, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση, η 49χρονη συνελήφθη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε παραλάβει από τον επιχειρηματία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε γραμματέας του Δημάρχου Αθηναίων και ότι τα καθήκοντά της στο Δήμο Αθηναίων, όπου υπηρετούσε ως αποσπασμένη από τη Δ.Ε.Η., δεν είχαν καμία σχέση με τα καταστήματα.

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»


Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος ΔΟΑΠΠΕΧ] έρχονται οι Μαγικές Σβούρες για να παρουσιάσουν και στην Χαλκίδα την πιο παραμυθένια τρελή κωμωδία για μικρούς και μεγάλους .

Ξεκίνησε η μεγάλη βόλτα του Ξωτικού ΠΟΥΚ σε όλη την Ελλάδα .

Στην Χαλκίδα θα βρίσκεται στις 16 Ιουλίου 2012 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:00 το βράδυ στο Κάστρο Κανήθου η Παιδική Θεατρική Παράσταση « Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας » του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Διασκευή - Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης

Είναι το πιο πολυδιαβασμένο θεατρικό έργο του κόσμου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης το διασκεύασε για τα παιδιά .

Η πιο παραμυθένια τρελή κωμωδία για μικρούς και μεγάλους, ξεκίνησε μια μεγάλη βόλτα σε όλη την Ελλάδα και θα κάνει και ένα σταθμό στην Χαλκίδα για να βρεθεί κοντά μας ο ΠΟΥΚ με την παρέα του και να μας μεταφέρουν με τις αυθεντικές μουσικές της εποχής του Σαίξπηρ και τα υπέροχα κοστούμια στον εκπληκτικό κόσμο της φαντασίας και του ονείρου .

Η Παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά , αλλά και για τους μεγάλους από το υλικό των ονείρων , με μια σύγχρονη , αθώα και δροσερή ματιά που θα μαγέψει του μικρούς θεατές και μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου θα τους γνωρίσει τον μεγάλο συγγραφέα .

Το λατρεμένο ξωτικό ο ΠΟΥΚ κινεί τα πιόνια – ρόλους σ’ αυτό το σκηνικό παιχνίδι και όλοι μαζί άνθρωποι και ξωτικά περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ.

Ας μη χάσει, λοιπόν, κανείς «ευγενικοί μας θεατές» αυτό το όνειρο , κι αυτές τις αλλιώτικες σκιές , γιατί ειδικά αυτή τη χρονιά η αισιοδοξία ίσως να είναι το κλειδί της ελπίδας μας.

Φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας ΦΕΚ 1349/1.8.07 Υγείας & Κοιν/κής Αλληλεγγύης ΜΚΟ με αρ. Ειδικού & Εθνικού Μητρώου. Εθελοντική Υπηρεσία «Συνήγορος Κατά των Διακρίσεων με Σύμπραξη ΔΣΧ [απόφαση 8.8.08] , Μέλος ΠΟΣΓΚΑμεΑ , ΕΣΑμεΑ , Μέλος Οργανισμού Special Olympics Ελλάς , Μέλος Εθελοντών Κοινωνία , ΚΑΠ-ΠΑ 2000


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Διασκευή-Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κίνηση: Μάρθα Κλουκίνα
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Τραγούδι φινάλε : Γιώργος Βαρσαμάκης
Μουσική διδασκαλία : Ελένη Καρακάση
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος

Παραγωγή : μαγικές σβούρες*
*Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους .
Παίζουν οι ηθοποιοί :
Λευτέρης Βασιλάκης , Ηλέκτρα Καρτάνου , Άγγελος Κυριακόπουλος , Δημήτρης Μαχαίρας , Κωνσταντίνος Παππάς , Ηλίας Παρασκευόπουλος , Δημήτρης Πάσσος , Μαριαλένα Ροζάκη , Μαριλίζα Χρονέα

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Μέρος των εισπράξεων θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α «Άνθρωπος – Ελπίδα –Πολιτισμός»

Γενική είσοδος : 10 ευρώ

Εισιτήρια θα προπωλούνται :
Μπροστά στο Δημαρχείο Χαλκίδας - Παραλία ,
Έμπροσθεν κτιρίου Λυκείου Ελληνίδων [βραδυνές ώρες]
επίσης και στο κατάστημα παιδικών παιχνιδιών «ΑΜΠΑΡΙΖΑ » Αντωνίου 3 .

πληροφορίες - επικοινωνία τηλ.: 22210 29310 ώρες 10:00 π.μ – 13:00 μ.μ.
Enhanced by Zemanta

Καρέ - καρέ το βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση στην Microsoft - Τι κατέγραψαν οι κάμερες!

- Δίνεται στην δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα
- Σε 3.43" όλες οι κινήσεις των τριών δραστών της επίθεσης
- Πως μπηκαν με το φορτηγάκι στο κτίριο
- Πως του βάζουν φωτιά - Οι δυο φορούν κράνος και ο τρίτος όχι
- Όλη η ανακοίνωση της αστυνομίας


Το βίντεο από την εμπρηστική επίθεση στην εταιρεία πληροφορικής Microsoft , στη Λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της 27-06-2012 έδωσε πριν από λίγο στην δημοσιότητα η αστυνομία μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη. Το υλικό είναι από τις κάμερες ασφαλείας της εταιρείας.

Οι δράστες τρεις τον αριθμό, ψυχραιμότατοι, μπαίνουν με την όπισθεν στην κεντρική είσοδο της εταιρείας, σπάνε την τζαμαρία και κάνουν με χειρουργική ακρίβεια όλες τις κινήσεις προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στο κτίριο με το φορτηγάκι-βόμβα.

Το φορτηγακι, ένα λευκό NISSAN τύπου van, ήταν γεμάτο με εμπρηστικούς μηχανισμούς και γκαζάκια.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, η δημοσιοποίηση του υλικού αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με το περιεχόμενο του βιντεο, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς : 210 - 6476 258 και 210 - 6476 259 ή στο email: attica.statesecurity@hellenicpolice.gr

Πολλά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Χαλκίδα εξαιτίας των λυμάτων που έχουν χυθεί στην θάλασσα

Αυξημένα τα περιστατικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας τις τελευταίες μέρες, από πολίτες οι οποίοι μολύνθηκαν από τα νερά του Ευβοϊκού και συγκεκριμένα από παραλίες οι οποίες βρίσκονται κοντά στην πόλη της Χαλκίδας εξαιτίας των λυμάτων που έχουν χυθεί στην θάλασσα από πρόβλημα που προέκυψε με αγωγό ομβρίων υδάτων της ΔΕΥΑΧ. Άτυχοι λουόμενοι πηγαίνουν για μπάνιο και μολύνονται από τον φρακαρισμένο αγωγό ομβρίων υδάτων Κανήθου - Σουβάλας.

Πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας, που εμφανίζουν συμπτώματα αυξημένου πυρετού καθώς και έντονων στομαχικών διαταραχών, έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες μέρες με τους γιατρούς να αποδίδουν την έξαρση αυτή στη μόλυνση των υδάτων από τον βουλωμένο αγωγό της ΔΕΥΑΧ. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα λουόμενου, προ δύο ημερών, όπου κάνοντας το μπάνιο του στον Άγιο Μηνά... είδε να επιπλέουν και να περνούν από δίπλα του "ακαθαρσίες"!!! Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που έχουν παρουσιαστεί με όλο και περισσότερους πολίτες να είναι φοβισμένοι και να διαμαρτύρονται για... βρώμικα νερά.
Η απάντηση πάντως της προέδρου της ΔΕΥΑΧ, χτες Δευτέρα 2 Ιουλίου, σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, ήταν ότι οι θάλασσές μας φέτος -ύστερα από μέτρηση- είναι πιο καθαρές από τις προηγούμενες χρονιές και προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να κάνουν άφοβα μπάνιο! Αυτό που... προφανώς ξέχασε να επισημάνει είναι ότι η μέτρηση αυτή, μάλλον... έγινε πρωτού προοκύψει το πρόβλημα με τον αγωγό των ομβρίων υδάτων. Δεν μας διευκρίνησε επίσης εάν η ίδια πηγαίνει για μπάνιο αυτό το διάστημα στις περιοχές που έχουν το πρόβλημα. Όσο για τα πολλαπλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας και άλλα -πιο... επιφανειακά- περιστατικά με εξανθήματα, κοκκινίλες και ερεθισμούς... 
panevoiko.gr

ΤΩΡΑ: Eπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Αττική, Αχαϊα, Εύβοια και Θεσσαλονίκη για οικονομικά εγκλήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας - Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορες περιοχές της χώρας για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε οικονομικής φύσης εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος κ.α. Πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση αφορά παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε παραγγελίες προϊόντων που γίνονταν από το εξωτερικό.

Οι έρευνες γίνονται σε Αττική, Αχαϊα, Εύβοια και Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών και εισαγγελικών Αρχών.

Μετά το τέλος της επιχείρησης, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ για κοιτάσματα: Εμφανίζονται εταιρείες ανίκανες ακόμη και για έρευνα!

Η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη για το ενδιαφέρον που προσελκύει ο διεθνής διαγωνισμός για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση έχει άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Μίλησαν (σ. σ. οι κυβερνώντες) περί δήθεν μεγάλων εταιρειών και τεραστίων κοιτασμάτων, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ευφορία, ότι τα δύσκολα πέρασαν και οι εταιρίες μας εμπιστεύονται και πάλι. Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική, δεν μας εμπιστεύτηκαν μεγάλες εταιρίες και πολλές από αυτές που συμμετέχουν δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να διεξάγουν έρευνα υδρογονανθράκων!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Η όποια αξιοποίηση των κοιτασμάτων, εφ' όσον υπάρχουν, προϋποθέτει εκπόνηση εθνικού σχεδίου με συνεκτίμηση όλων των παραμέτρων: Οικονομικών, γεωπολιτικών, ενεργειακών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών. Η διερεύνηση του θέματος είναι αντικείμενο του δημοσίου και δημόσιων επιστημονικών φορέων με κοινωνικό έλεγχο και πλήρη διαφάνεια των αποτελεσμάτων, παράλληλα, με την αξιοκρατική στελέχωση του Φορέα Υδρογονανθράκων».

Καθαρισμός της Ακτής Νηρέως την Κυριακή

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Κύμης Αλιβερίου και με το σύλλογο Προστασίας της Ακτής Νηρέως, διοργανώνει καθαρισμό της Ακτής Νηρέως.
Σημείο συνάντησης, η Β’ είσοδος της ακτής, μπροστά από το τουριστικό περίπτερο, στις 10 το πρωί.

Φαίη Σκορδά: «Κοιμάμαι και ξυπνάω χαμογελαστή»

Η Φαίη Σκορδά ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές. Η παρουσιάστρια είναι ευχαριστημένη από την πορεία της εκπομπής της και δεν κρύβει την ευτυχία της. 

 «Έχουμε ακριβώς τον ίδιο τρόπο σκέψης πάνω στη δουλειά. Αυτό είναι το μυστικό. Μπορεί να είμαστε τελείως διαφορετικοί, αλλά στη δουλειά λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Down town της Κύπρου για την συνεργασία της με τον Γιώργο Λιάγκα και συνέχισε: 

«Προσπαθώ να δίνω το καλύτερο που μπορώ να δώσω, γιατί πιστεύω πως μόνο έτσι μετά εγώ θα είμαι καλά. Δεν σημαίνει βέβαια πως πάντα αυτό το καλό θα μου δοθεί και ως απάντηση, αλλά ξέρω πως εγώ τουλάχιστον είμαι χαρούμενη. Κοιμάμαι χαμογελαστή και ξυπνάω χαμογελαστή».

Κοκκίνισε το.. ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ

Κοκκίνισε ακόμη περισσότερο  χθες το βράδυ το ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ από τα χρώματα, τους ήχους  και τους χορούς του Flamenco, της Δημοτικής σχολής Μπαλέτου & Ρυθμικής (τώρα πλέον ανήκει στην Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) που από πολύ νωρίς ο κόσμος ήταν ήδη συγκεντρωμένος για να παρακολουθήσει. 
 
Χορογραφίες : Κατερίνα Θωμά - Καλαμακίδη
Αφήγηση : Αναστασία Θωμοπούλου
Κιθάρα : Αριστοτέλης Γιαννακούρος 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Η πρώτη εμφάνιση Σαμαρά με εμφανή τα σημάδια της επέμβασης στο μάτι του

Με εμφανή τα σημάδια από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Κάρολου Παπούλια.

Χωρίς επιδέσμους αλλά με εμφανές το πρήξιμο στο δεξί του μάτι μετά την επέμβαση για την αποκατάσταση της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, ο πρωθυπουργός δέχθηκε τις ευχές του προέδρου της Δημοκρατίας για πλήρη αποκατάσταση της όρασής του.

Εύβοια:Για να αποδείξουν τον ''αντρισμό'' τους, ασέλγησαν σε 7χρονα αδερφάκια!

 Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Χαλκίδα - Δύο 17χρονοι ασέλγησαν στα ανήλικα αδέρφια, επειδή... προκλήθηκαν από φίλη τους - Οι γονείς των μικρών πλάκωσαν στο ξύλο τους γονείς των 17χρονων 

Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες στην Χαλκίδα και αποκαλύφθηκαν σήμερα. Σε πλατεία της πόλης, βρίσκονταν οι δύο 17χρονοι με μια φίλη τους και λίγα μέτρα πιο κάτω, τα δύο 7χρονα αδερφάκια που έπαιζαν. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 14χρονη κοπέλα άρχισε, όπως συνηθίζει, να πειράζει και να προκαλεί τους 17χρονους. \'\'Δεν είστε άντρες και δεν μπορείτε να πάτε με γυναίκα\'\' τους είπε μεταξύ άλλων...
 
Οι 17χρονοι όμως δεν απάντησαν σε εκείνη. Φρόντισαν να... αποδείξουν τον \'\'ανδρισμό\'\' τους, στα δύο αδερφάκια που βρίσκονταν κοντά τους. Τα πλησίασαν και κατάφεραν να τα απομονώσουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ασέλγησαν στα ανήλικα παιδιά και τα απείλησαν πως αν αποκαλύψουν στους γονείς τους, τα όσα έγιναν θα τα \'\'σπάσουν στο ξύλο\'\'.

Τα 7χρονα αδέρφια επέστρεψαν σπίτι και κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Από την επόμενη μέρα όμως η συμπεριφορά τους άλλαξε. Έγιναν πολύ νευρικά και οι γονείς τους άρχισαν να τα ρωτούν και να τα ξαναρωτούν, αν είχε συμβεί κάτι που τα επηρρέασε. Χθες (04-07-2012), τα αδέρφια άνοιξαν το στόμα τους και μίλησαν. Αποκάλυψαν στους γονείς τους, όλα όσα είχαν συμβεί...

Απλήρωτος ο Σκαρμούτσος από το "Master chef"

Ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή της Αφροδίτης Γραμμέλη παραδέχτηκε, όχι χωρίς παράπονο, πως από το δεύτερο reality μαγειρικής, αν και τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά, παραμένουν όλοι οι συντελεστές απλήρωτοι.

«Λείπουν τρία επεισόδια για το wrap up του δέυτερου Master Chef. Εμείς, όταν μας πουν ότι θα γυρίσουμε τον τελικό, θα πάμε να τον κάνουμε. Γιατί, αν δεν τον κάνουμε, δεν πρόκειται και να πληρωθούμε… Δεν έχουμε πληρωθεί. Δεν είναι όμως το θέμα αν έχουμε πληρωθεί εμείς, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, γιατί είναι μια παραγωγή 70 ατόμων. Το ότι εγώ, ο Λαζάρου kai ο Λουκάκος, δεν πληρωθήκαμε, δεν σημαίνει τίποτα, γιατί εμείς βγάζουμε χρήματα από τη μαγειρική. Το ότι δεν πληρώνονται όμως τα υπόλοιπα παιδιά, είναι λίγο λυπηρό. Από την άλλη, καταλαβαίνω και λίγο το Mega, γιατί κι αυτοί δεν ξέρουν τι γίνεται. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω» εξήγησε ο σεφ.

Ψαχνά: Τα λιγοστά ευρώ τα έκαναν τρόφιμα και τα μοίρασαν...

Σε μία εποχή όπου το οικογενειακό χαρτζιλίκι δε φτάνει πολλές φορές για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του κάθε φοιτητή βρήκαν έστω και λίγα ευρώ και αγόρασαν τρόφιμα για να τα δώσουν στους άπορους συμπολίτες μας. 

Στο ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων μαζί με τους φοιτητές, συνέχισαν την προσπάθεια να βοηθήσουν άπορες οικογένειες της περιοχής τους.

Με πολύ προσπάθεια κατάφεραν και μάζεψαν χρήματα με τα οποία αγόρασαν τρόφιμα μακράς διάρκειας από ελληνικές επιχειρήσεις και Σούπερ Μάρκετ της περιοχής.

Μέσα σε μία εβδομάδα κατάφεραν να μαζέψουν χρήματα και στην συνέχεια πήγαν σε σούπερ μάρκετ ελληνικών συμφερόντων και αγόρασαν είδη πρώτης ανάγκης και τα έδωσαν σε άπορες οικογένειες.


evianews.com

Καλλιέργεια χασίς σε παιδότοπο!

Παιχνίδι με το νόμο για δυο άτομα οι οποίοι καλλιεργούσαν κάνναβη σε παιδότοπο!

Το πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης Λέσβου εκεί όπου αστυνομικές δυνάμεις με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών εντόπισαν δενδρύλλια κάνναβης σε προαύλιο παιδότοπου!

Από τις έρευνες προέκυψε ότι «κηπουροί» ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα, 53 και 47 ετών αντίστοιχα οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Επίσης συνελήφθη ένας 59χρονος ο οποίος φέρεται ως σύνοικος σύζυγος της 47χρονης.
Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω.



Πηγή: lesvosnews.gr

Στα φαρμακεία πάλι τα βρεφικά γάλατα- Αφαιρούν 300 ευρώ από κάθε οικογένεια

Αναγκασμένες να πληρώνουν περίπου 50 ευρώ το μήνα περισσότερα από όσα καταβάλλουν έως τώρα, για την τροφή κάθε βρέφους έως έξι μηνών, θα είναι εφεξής οι ελληνικές οικογένειες. Αυτό είναι το απτό αποτέλεσμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας οι τροφές για τα βρέφη της συγκεκριμένης ηλικίας θα διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία κι όχι από τα σούπερ μάρκετ.

Η διαφορά στις σχετικές τιμές ανάμεσα στα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ καθιστά αναπόφευκτη την σημαντική αυτή επιβάρυνση: Μέχρι να συμπληρώσει το παιδί τους έξι μήνες ζωής, η οικογένειά του θα έχει καταβάλλει 300 ευρώ περισσότερα.

Αποδεχόμενο σχετική αίτηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 307/2012 απόφασή του ανέστειλε την υπουργική απόφαση της 30ης Δεκεμβρίου 2011, που επέτρεπε τη διάθεση των βρεφικών τροφών και σε καταστήματα κι όχι μόνο φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση εκείνη του 2011 καταργούσε προγενέστερη, του 2008, η οποία όριζε τα φαρμακεία ως τόπους αποκλειστικής διάθεσης παρασκευασμάτων για βρέφη. Έτσι, από τις αρχές του τρέχοντος έτους κάθε οικογένεια μπορούσε να προμηθευτεί βρεφικές τροφές και από τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι τιμές ήταν κατά πολύ δελεαστικότερες.

«Κίνδυνος για την υγεία», λένε οι δικαστές

Στην απόφασή του, το ΣΤΕ υιοθετεί το σκεπτικό ότι η διάθεση των βρεφικών τροφών σε καταστήματα εκτός φαρμακείων εγκυμονεί αυξημένους κινδύνους βλάβης της υγείας των παιδιών.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν:

«Η διάθεση των παρασκευασμάτων για βρέφη πρώτης βρεφικής ηλικίας (έως 6 μηνών) εκτός φαρμακείων μπορεί να συνδέεται με αυξημένους κινδύνους δυσεπανόρθωτης ή και ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας της εν λόγω ιδιαίτερα ευαίσθητης και ευπαθούς ομάδας του πληθυσμού, ιδίως σε περιπτώσεις που η διάθεση των ως άνω παρασκευασμάτων εκτός φαρμακείων, χωρίς καθοδήγηση και εποπτεία ειδικού επιστήμονος υγείας, όπως ο φαρμακοποιός, συνδυασθεί με ακατάλληλη πρακτική σίτισης ή πλημμελή συντήρηση των εν λόγω τροφίμων, δηλαδή με καταστάσεις ικανές να προκαλέσουν αύξηση της νοσηρότητας ή και θνησιμότητας των βρεφών».

Σημειώνεται, βεβαίως, ότι οι γονείς που επιλέγουν βρεφική τροφή, από όπου κι αν την αγοράζουν, έχουν ήδη λάβει υπόψη τις συμβουλές που δίνει ο παιδίατρος, ο οποίος φυσικά συνεκτιμά διάφορες παραμέτρους- πχ, το βάρος του παιδιού. Ο τόπος πώλησης των βρεφικών τροφών δεν αίρει την πάγια τακτική των γονέων να συμβουλεύονται τον παιδίατρο – είναι παράμετρος ξεχωριστή.

Η απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει τη διάθεση των βρεφικών τροφών εκτός φαρμακείων ισχύει έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση επί της βασικής (κύριας) αίτησης ακύρωσης, που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ορκίστηκε υφυπουργός Επικρατείας ο Σίμος Κεδίκογλου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Ακόμη, ορκίστηκαν ο νέος υφυπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου, καθώς και ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι τρεις υπουργοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Το ξέσπασμα του Στάθη Ψάλτη για τους ηθοποιούς - βουλευτές! [video]

Ο Στάθης Ψάλτης ήταν καλεσμένος στην "Μεσημεριανή Μελέτη" και για άλλη μια φορά μίλησε έξω από τα δόντια...
Ειδικά πριν το κλείσιμο της εκπομπής ξέσπασε κατά των ηθοποιών που φέτος μπήκαν στη Βουλή!

Ο ηθοποιός είναι κατά των συναδέλφων του που χωρις να έχουν σπουδάσει πολιτικές επιστήμες μπαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο!

Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας: Ολες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Το Σάββατο ξεκινούν οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Αννας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Ροβιές - Γήπεδο 5Χ5 - 08:30 μ.μ.
«3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών»
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών
Πληροφορίες: Βικτώρια Μακρή τηλ.: 6980 69 80 28
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Νηλέως: Αγία Άννα - Εξοχικό - 08:30 μ.μ.
«Κατά παράδοση... γλεντάμε,
με το Δημοτικό Συγκρότημα Νίκου Τάγκα»
(γλέντι-φαγητό-χορός)
Διοργάνωση: Δήμος & Πολιτιστική Φιλοδασική Ένωση Αγίας Άννας
Πληροφορίες: Μουσείο Λίμνης τηλ.: 22270 31335,
Γ. Γερογιάννης τηλ.: 6944 90 86 81
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 - 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων:
Λίμνη - Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ Δήμου - 05:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ. (καθημερινά)
«Τουρνουά Μπάσκετ Νέων»
Διοργάνωση: Οργανωτική Ομάδα Νέων Λίμνης
Πληροφορίες: Βαγγέλης Γιάνναρος τηλ.: 6977 26 69 43
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Ροβιές - Πύργος - 08:30 μ.μ.
«Η Μάνα στην Νεοελληνική Λογοτεχνία»
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών
Πληροφορίες: Βικτώρια Μακρή τηλ.: 6980 69 80 28
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Νηλέως: Αγία Άννα - Μουσείο - 08:00 μ.μ.
«Εκδήλωση στην μνήμη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡ. ΣΕΤΤΑ»
Πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι ομιλούν για την
προσωπικότητα και το έργο του
Διοργάνωση: Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας
Πληροφορίες: Μουσείο Λίμνης τηλ.: 22270 31335
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Προκόπι - Πλατεία - 09:00 μ.μ.
Ομιλία για τα ναρκωτικά - Βράβευση αθλητών
«Λαϊκό Γλέντι από τον Α.Σ. Δόξα Προκοπίου»
Διοργάνωση: Αθλητικός Σύλλογος «Δόξα Προκοπίου»
Πληροφορίες: Ηλία Κουτσουφλάκη τηλ.: 22270 41105
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Καλύβια - Πνευματικό Κέντρο Καλυβίων - 08:30 μ.μ.
«Λαϊκό Γλέντι»
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων, το «Καλύβι»
Πληροφορίες: Λουκόπουλος Σταμάτης τηλ.: 6932 32 31 07


ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Λίμνη - Νεοκλασικό Μελά - 09:00 μ.μ.
«Μουσικό-ποιητική βραδιά,
αφιέρωμα στον ποιητή-πεζογράφο
Νίκο Καββαδία»
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Λίμνης (Τοπικό Συμβούλιο), σε συνεργασία με
τον «Σύλλογο Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της
UNESCO (Τεχνών-Λόγου & Επιστημών Ελλάδος)
Πληροφορίες: Ιωάννης Ψαρρός τηλ.: 6973 40 40 35
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Νηλέως: Αγία Άννα - Πλατεία - 09:00 μ.μ.
«Χορεύοντας με την Παράδοση»
με ντόπια παραδοσιακά συγκροτήματα
Διοργάνωση: Πολιτιστική Φιλοδασική Ένωση Αγίας Άννας
Πληροφορίες: Γ. Γερογιάννης τηλ.: 6944 90 86 81
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Νηλέως: Αγία Άννα - Αγία Θέκλα - 07:00 μ.μ.
«Μνήμη Ηρωίδας Μπολοβίναινας»
Εσπερινός στην Αγία Θέκλα - μετάβαση στο
«Βράχο» της ηρωίδας - κατάθεση στεφάνου -
ιστορικό του γεγονότος
Διοργάνωση: Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας
Πληροφορίες: Μουσείο Λίμνης τηλ.: 22270 31335
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Λίμνη - Παραλία - 08:00 π.μ.
Κολυμβητικός Μαραθώνιος 14,5 χλμ.
β’ διάπλους Β. Ευβοϊκού Κόλπου
«Σκυλλίας - Σαββάκης»
Εκκίνηση: ΟΣΜΑΕΣ-Λεχούνα-Θεολόγος,
ώρα 08:00 π.μ.
Τερματισμός: Σκάλα Λίμνης
Διοργάνωση: Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων, ο «Ποσειδών»
Πληροφορίες: Γιάννης Παλάντζας τηλ.: 6946 53 66 94
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Δαφνούσα - Πλατεία Εκκλησίας - 08:30 μ.μ.
«2η Γιορτή Κανδηλίου»
Οδοιπορικό ενός μυθικού βουνού
από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.
Ομιλία-Προβολή-Παραδοσιακό γλέντι
Διοργάνωση: Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος
Δαφνούσας-Τρουπίου «Κάνδαλος»
Πληροφορίες: Γιώργος Νικολάου τηλ.: 6971 74 49 79
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Λίμνη - Κιόσκι - 09:00 μ.μ.
«Βραδιά Σαρδέλας»
Απονομή επάθλων στους τερματίσαντες
του β’ διάπλου Β. Ευβοϊκού
Διοργάνωση: Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων, ο «Ποσειδών»
Πληροφορίες: Γιάννης Παλάντζας τηλ.: 6946 53 66 94
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Λίμνη - «Σκάλα» - 10:30 π.μ.
Επιμνημόσυνη Δέηση των απολεσθέντων
του πληρώματος του Β.Π. Α/Τ «ΑΔΡΙΑΣ»
και του ανδραγαθήσαντος
Ελύμνιου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑΚΗ
Διοργάνωση: Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων, ο «Ποσειδών»
Πληροφορίες: Γιάννης Παλάντζας τηλ.: 6946 53 66 94

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Μαντούδι - Κονάκι - 08:30 μ.μ.
«Αντάμωμα Σαρακατσαναίων» Αντάμωμα της
ψυχής, της χαράς, του μόχθου και της ιστορίας.
Διοργάνωση: Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας,
Σύλλογος Σαρακατσαναίων ο «Δαφνώντας»
Πληροφορίες: Μουσείο Λίμνης τηλ.: 22270 31335,
Βλάχος Κωνσταντίνος τηλ.: 6948 27 08 72
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Λίμνη - Νεοκλασικό Μελα (προαύλιο) - 09:00 μ.μ.
«35ο Φεστιβάλ - ΕΛΥΜΝΙΑ 2012»
Διάλεξη με θέμα: Μια Κοινότητα «υπό πολιορκία» και
ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στο β’ μισό του 18ου αιώνα.
Η εγκατάσταση κατοίκων της Λίμνης
στη Σκιάθο μέσα από νέα στοιχεία Οθωμανικών
και Ελληνικών πηγών.
Ομιλητής: Δρ Βασίλής Ν. Δούκουρης
Προϊστάμενος Γ.Α.Κ. - Τοπικού Αρχείου Λίμνης
Πληροφορίες: Τ.Α.Λ., Βασίλης Δούκουρης τηλ.: 22270 31124
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Λίμνη - 08:30 π.μ.
«35ο Φεστιβάλ - ΕΛΥΜΝΙΑ 2012»
Περπάτημα στο βουνό με τον «Γ.Σ.Λ.»
Διοργάνωση: Γυμναστικός Σύλλογος Λίμνης
Πληροφορίες: Ζωή Φλώκου τηλ.: 6943 91 56 09
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Λίμνη - «Σκάλα» - 09:00 μ.μ.
«35ο Φεστιβάλ - ΕΛΥΜΝΙΑ 2012»
«Με οδηγό την παράδοση» Παράσταση παραδοσιακών
χορευτικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα.
Διοργάνωση: Χορευτικός Όμιλος «Το Λύμνι»
Πληροφορίες: Γιώργος Φλώκος τηλ.: 6948 38 08 74
ΤΡΙΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Λίμνη - «Σκάλα» - 06:00 μ.μ.
«35ο Φεστιβάλ - ΕΛΥΜΝΙΑ 2012»
ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ
(ποδηλασία - τρέξιμο - κολύμβηση)
Διοργάνωση: Γυμναστικός Σύλλογος Λίμνης
Πληροφορίες: Ζωή Φλώκου τηλ.: 6943 91 56 09
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων:
Λίμνη - Νεοκλασικό Μελά (προαύλιο) - 09:00 μ.μ.
«35ο Φεστιβάλ - ΕΛΥΜΝΙΑ 2012»
Διάλεξη με θέμα:
Θωρηκτό «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» 100 χρόνια ιστορία
(1912-2012)
(Διάλεξη 45’, συνοδευόμενη από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό)
Ομιλητής: Ιωάννης Γ. Ασπροποταμίτης, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α. - Ιστορικός
Πληροφορίες: Ιωάννης Γ. Ασπροποταμίτης τηλ.: 6945 58 56 36
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων:
Λίμνη - «Κιόσκι» - 09:00 μ.μ.
«35ο Φεστιβάλ - ΕΛΥΜΝΙΑ 2012»
Λαϊκό γλέντι με φαγητό,άφθονη μπύρα και μουσική...
Διοργάνωση: «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΜΝΗΣ» Π.Α.Σ.
Πληροφορίες: Γιάννης Σταθαρός τηλ.: 22270 32258

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως:
Πήλι - Δημοτικό Σχολείο - 09:00 μ.μ.
«Συναυλία Νάντιας Καραγιάννη -
Χρήστου Παπαδόπουλου»
(αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες)
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Πηλίου «Εναέριος»
Πληροφορίες: Ιωάννης Μίνης τηλ.: 6976 62 49 95
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων:
Λίμνη - «Σκάλα» (Εξέδρα) - 09:00 μ.μ.
«35ο Φεστιβάλ - ΕΛΥΜΝΙΑ 2012»
Μελωδική βραδιά με τις Ευβοϊκές Χορωδίες
ΛΙΜΝΗΣ - ΨΑΧΝΩΝ - ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Διοργάνωση: Μικτή Χορωδία Δ. Ενότητας Ελυμνίων
Πληροφορίες: Ζωή Φλώκου τηλ.: 22270 31357
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων:
Λίμνη - Νεοκλασικό Μελά (προαύλιο) - 09:00 μ.μ.
«35ο Φεστιβάλ - ΕΛΥΜΝΙΑ 2012»
ΕΛΥΜΝΙΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ (Αρκτικά και επιζεφύρια)
Ντοκιμαντέρ 40’ των Δημήτρη Αποστόλου
και Γιώργου Γκόρτσου
Διοργάνωση: Ένωση Λιμνίων Ευβοίας «Ε.Λ.Ε.»
Πληροφορίες: Δημήτρης Αποστόλου «Ελύμνιος» τηλ.: 22270 31335
ΤΡΙΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Λίμνη - «Σκάλα» (Εξέδρα) - 09:00 μ.μ.
«35ο Φεστιβάλ - ΕΛΥΜΝΙΑ 2012»
«ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΥΜΝΙΟ»
Ενότητα α) Παρουσίαση του Λιμνιώτικου γάμου.
Ενότητα β) Σκοποί και χοροί της Δωδεκανήσου.
Ενότητα γ) Σκοποί και χοροί των νησιών του Β. Αιγαίου.
Διοργάνωση: Χορευτικός Όμιλος «Το Λύμνι»
Πληροφορίες: Γιώργος Φλώκος τηλ.: 6948 38 08 74
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Λίμνη - Παραλία - 10:00 μ.μ.
«35ο Φεστιβάλ - ΕΛΥΜΝΙΑ 2012»
ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΕΛΥΜΝΙΟ
Θαλασσινό ΗΧΟΡΑΜΑ -
αφιέρωμα στη ναυτοσύνη της Λίμνης
Διοργάνωση: Δήμος - Ναυτικός Όμιλος Λίμνης (Ν.Ο.Λ.) κ.α.
Πληροφορίες: Μουσείο Λίμνης τηλ.: 22270 31335, Ν.Ο.Λ. 22270 31900
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Κήρινθος - Κρύα Βρύση - 06:00 μ.μ.
«ΚΗΡΙΝΘΙΑ 2012»
Αγώνες δρόμου 5χλμ. από Κήρινθο σε Κρύα Βρίση
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κηρίνθου -
Αθλητική Ένωση Κηρίνθου - Τοπική Κοινότητα Κηρίνθου
Πληροφορίες: Στέργιος Γεωργουσόπουλος τηλ.: 6973 03 23 69
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Κήρινθος - Δημοτικό Σχολείο - 09:00 μ.μ.
«ΚΗΡΙΝΘΙΑ 2012»
Θεατρική Παράσταση και έκθεση φωτογραφίας
από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κηρίνθου -
Αθλητική Ένωση Κηρίνθου - Τοπική Κοινότητα Κηρίνθου
Πληροφορίες: Στέργιος Γεωργουσόπουλος τηλ.: 6973 03 23 69


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Κήρινθος - Κρύα Βρύση - 05:00 μ.μ.
«ΚΗΡΙΝΘΙΑ 2012»
Αγώνας Μπιτς Βόλεϊ
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κηρίνθου -
Αθλητική Ένωση Κηρίνθου - Τοπική Κοινότητα Κηρίνθου
Πληροφορίες: Στέργιος Γεωργουσόπουλος τηλ.: 6973 03 23 69
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Κήρινθος - Πύλες της Αρχαίας Κηρίνθου - 08:00 μ.μ.
«ΚΗΡΙΝΘΙΑ 2012»
Ομιλία για την αρχαία Κήρινθο
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κηρίνθου -
Αθλητική Ένωση Κηρίνθου - Τοπική Κοινότητα Κηρίνθου
Πληροφορίες: Στέργιος Γεωργουσόπουλος τηλ.: 6973 03 23 69
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Κήρινθος - Παραλία Κρύα Βρύση - 09:00 μ.μ.
«ΚΗΡΙΝΘΙΑ 2012» Συναυλία Rock μουσικής από το
συγκρότημα των Νέων της Κηρίνθου και της Χαλκίδας
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κηρίνθου -
Αθλητική Ένωση Κηρίνθου - Τοπική Κοινότητα Κηρίνθου
Πληροφορίες: Στέργιος Γεωργουσόπουλος τηλ.: 6973 03 23 69
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Κήρινθος - 07:00 μ.μ.
«ΚΗΡΙΝΘΙΑ 2012» Αγώνας ποδηλασίας
(Κήρινθος - Τσούκα - Φαράκλα - Στροφυλιά - Κήρινθος)
Λαϊκή βραδιά, στις 09:00 μ.μ.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κηρίνθου -
Αθλητική Ένωση Κηρίνθου - Τοπική Κοινότητα Κηρίνθου
Πληροφορίες: Στέργιος Γεωργουσόπουλος τηλ.: 6973 03 23 69
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Στροφυλιά - Πλατεία - 08:30 μ.μ.
«Λαϊκή Βραδιά με ζωντανή μουσική»
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων: Ροβιές - Κεντρική Πλατεία - 08:00 μ.μ.
«ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ»
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών
Πληροφορίες: Βικτώρια Μακρή τηλ.: 6980 69 80 28
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Νηλέως: Αχλάδι - Πρασίδι - 08:00 μ.μ.
«Ημέρα Μνήμης Σφαγιασθέντων Αχλαδιωτών»
Εκκλησιασμός - κατάθεση στεφάνου -
παράθεση γεύματος
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αχλαδιωτών
Πληροφορίες: Δημήτρης Αναστασίου τηλ.: 6947 15 28 67
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Κηρέως: Ζωοδόχος Πηγή - Πλατεία - 08:30 μ.μ.
«Λαϊκό γλέντι»
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωοδόχου Πηγής
Πληροφορίες: Ιωάννης Φίφας τηλ.: 6974 07 80 46
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα Νηλέως: Αμελάντες - 08:00 μ.μ.
Θρησκευτική εορτή με παραδοσιακό γλέντι
(πανηγύρι)

Σαμαράς σε Μεϊμαράκη: Πρόκληση το επίδομα των υπαλλήλων της Βουλής

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση έγκρισης εκλογικού επιδόματος, ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε υπάλληλο της Βουλής. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το συγκεκριμένο επίδομα αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον νυν πρόεδρο της Βουλής, ο πρωθυπουργός, τάχθηκε υπέρ του να βρεθεί άμεσα τρόπος να λυθεί το θέμα, τονίζοντας παράλληλα πως, σε μια περίοδο περικοπών, είναι πρόκληση για τους πολίτες να δοθεί οποιοδήποτε επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής. Την ίδια πρόθεση είχε εκφράσει εξάλλου νωρίτερα και ο κ. Μεϊμαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι με απόφαση που είχε υπογράψει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, είχε εγκριθεί κονδύλι ύψους δύο εκ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί σε όλους τους υπαλλήλους της Βουλής επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ύψους 1.000 ευρώ.

Κύκλοι του τέως προέδρου της Βουλής, σημείωναν, πάντως, ότι εάν ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι (ο κ. Πολύδωρας) έκανε λάθος τότε ας ακυρώσει την απόφαση.

Δεκτές από τους φαρμακοποιούς οι συνταγές που εκδόθηκαν στις απεργίες

Δεκτές θα γίνονται από τα φαρμακεία οι συνταγές, οι οποίες είχαν εκδοθεί κατά το χρονικό διάστημα των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών και για τις οποίες έχει παρέλθει το, εκ του νόμου, οριζόμενο πενθήμερο, με χειρόγραφη διόρθωση της ημερομηνίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής είχε απευθύνει σχετικό αίτημα προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Επίδομα "κλειστής Βουλής" 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους

Κονδύλι δύο εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Βουλή για εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της.

Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, που υπέγραψε την σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ωστόσο ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενέκρινε μόνο 1000 ευρώ.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει τη διαδικασία .

Η Εύα Καϊλή στο Alpha για να παρουσιάσει δελτίο ειδήσεων;

Σε τελικές συζητήσεις προκειμένου να επιστρέψει στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στον Alpha βρίσκεται η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με το zappit.gr, το πρωί της Τρίτης η κυρία Καϊλή πέρασε το κατώφλι του καναλιού της Κάντζας προκειμένου να συζητήσει την πρόταση που της έχει γίνει για να επιστρέψει στην τηλεόραση.
Στο τραπέζι των συζητήσεων εκτός από το ενδεχόμενο να παρουσιάσει κάποια από τα δελτία ειδήσεων του σταθμού, έπεσε και η πρόταση περί παρουσίασης της πρωινής εκπομπής .

Σύμφωνα πάντα με το zappit.gr, ένα από τα στοιχήματα του καναλιού, είναι να ξαναστήσει την πρωινή ενημερωτική ζώνη και η Εύα Καϊλή είναι ένα πρόσωπο, συμπαθές στο κόσμο, που μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία.

Πανεπιστήμιο μηνύει φοιτητή επειδή... αποφοίτησε νωρίτερα!

Ο Μάρσελ Πολ ήταν ένας επιμελής φοιτητής, ο οποίος χάρη στο ζήλο που έδειξε, κατάφερε να πάρει το πτυχίο του νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Το αναμενόμενο θα ήταν να δεχτεί συγχαρητήρια για το κατόρθωμά του. Αντ' αυτού όμως, το μόνο που πήρε ήταν μια μήνυση.
Ο 22χρονος Πολ φοιτούσε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Έσσης στη Γερμανία, όπου πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις των συνολικά 60 μαθημάτων που απαιτούνται για το πτυχίο, σε μόλις 3 εξάμηνα, αντί για 8 που είναι το σύνηθες.

Αντί όμως η διοίκηση του πανεπιστημίου να τον συγχαρεί για το κατόρθωμά του, κατέθεσε μήνυμα εναντίον του, ζητώντας τα δίδακτρα για τα υπόλοιπα 5 εξάμηνα που δεν παρακολούθησε επειδή τελείωσε γρηγορότερα.

Όπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά, τα δίδακτρα αφορούν στις συνολικές σπουδές και όχι στον χρόνο ολοκλήρωσής τους.

«Όταν έλαβα τη μήνυση, πίστεψα ότι ήταν αστείο. Υποτίθεται ότι η απόδοση πρέπει να επιβραβεύεται», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο Πολ που πλέον εργάζεται σε τράπεζα στη Φραγκφούρτη.

Τον πελαργό για τρίτη φορά περιμένουν Σάκης Ρουβάς και Κάτια Ζυγούλη!

Τον πελαργό για τρίτη φορά περιμένουν η Κάτια Ζυγούλη με τον Σάκη Ρουβά, αφού το διάσημο μοντέλο, οχτώ, μόλις, μήνες αφότου έφερε στον κόσμο το γιο τους, φαίνεται ότι διανύει τους πρώτες μήνες της τρίτης της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με το περιοδικό Οk!, επισήμως το ζευγάρι δεν έχει επιβεβαιώσει το γεγονός, κάτι το οποίο, άλλωστε, δεν αναμένεται να κάνει μέχρι να βεβαιωθεί ότι όλα πάνε καλά. Εχουν, όμως, μοιραστεί το χαρμόσυνο μυστικό με στενούς και αγαπημένους φίλους τους.

Προς το παρόν η Κάτια Ζυγούλη φροντίζει να κρύβει τα σημάδια της εγκυμοσύνης της φορώντας φαρδιά ρούχα, όπως έκανε πολύ πρόσφατα όταν παρευρέθηκε μαζί με τον Σάκη Ρουβά και την 3,5 χρόνων κόρη τους Αναστασία, στο γάμο ενός φίλου τους στην Αντίπαρο.

Το τρίτο παιδάκι των Κάτια Ζυγούλη και Σάκη Ρουβά αναμένεται να έρθει στον κόσμο κάπου στον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι έχει άλλα δύο παιδιά την 3,5 ετών Αναστασία, και ένα αγοράκι μόλις οκτώ μηνών.

Στο νοσοκομείο κτηνοτρόφος επειδή έκανε σεξ με... πρόβατο

Στο νοσοκομείο παραπονούμενος για οξείς πόνους στα γεννητικά του όργανα βρέθηκε ένας κτηνοτρόφος από το Αγρίνιο, οι εξετάσεις του οποίου έδειξαν την ύπαρξη μύκητα που κολλάει από...πρόβατο.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, ο άντρας υποβλήθηκε σε εξετάσεις ούρων και αίματος και όταν βγήκαν τα αποτελέσματα έγινε περίγελος στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ωστόσο ο θεράπων γιατρός φέρεται να είχε εκνευριστεί πολύ και να είπε ότι «με κάτι τέτοια δεν παίζουν».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα των ζώων συνήθως είναι μη συμβατά με τους ανθρώπους, αλλά μολύνσεις μπορεί να υπάρξουν.

Αυτοί οι βουλευτές αρνήθηκαν να παραλάβουν το δωρεάν αυτοκίνητο

Πολλές συζητήσεις προκαλεί η απόφαση μόλις 35 από τους 300 βουλευτές που ορκίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να μην παραλάβουν τα αυτοκίνητα που δικαιούνται από την Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους νεοεκλεγέντες βουλευτές που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο ήταν οι Βασίλης Κικίλιας, Ανδρέας Ψυχάρης, Φωτεινή Αραμπατζή από την Νέα Δημοκρατία και Κώστας Μπάρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απο τους βουλευτές που επανεξελέγησαν αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό ΙΧ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Νικήτας Κακλαμάνης και ο Βύρων Πολύδωρας.

Αύριο θα γίνει στην Βουλή η κλήρωση των αυτοκινήτων στους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά εκατοστά και αυτοί της επαρχίας έως 1.800.

"Πειρατικό" η ευρωβουλή - Καταψήφισε την ACTA!

O Έλληνας Ευρωβουλευτής κ. Χρυσόγελος πάνω αριστερά με άλλους διαμαρτυρόμενους για την ACTA

Η ευρωβουλή πήρε σήμερα μια ιστορική απόφαση λέγοντας συντριπτικό «όχι» στην ACTA, δηλαδή την Συμφωνία για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας και των προϊόντων-μαϊμού.


478 βουλευτές την καταψήφισαν, 39 ψήφισαν υπέρ και 165 απείχαν.

Κυριότερος λόγος της απόρριψης είναι πως η Συνθήκη είναι ιδιαίτερα ασαφής και αφήνει περιθώρια παρερμηνείας που θέτουν σε κίνδυνο τις ελευθερίες των πολιτών.

Ο κατ' εξοχήν υπερασπιστής της ACTA, ο σουηδός ευρωβουλευτής Κρίστοφερ Φιέλνερ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), είχε ζητήσει πριν από την ψηφοφορία την αναβολή της έως ότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφανθεί για το κατά πόσο η ACTA είναι συμβατή με τις συνθήκες της ΕΕ. Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών όμως απέρριψε το αίτημα της αναβολής.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ευρωκοινοβούλιο χρησιμοποιεί τη δυνατότητα που του παρέχει η Συνθήκη της Λισσαβόνας να απορρίψει διεθνή εμπορική συμφωνία.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που ένα ζήτημα κινητοποιεί τόσο πολύ τους ευρωπαίους πολίτες. Στο στάδιο των συζητήσεων για την ACTA, το Ευρωκοινοβούλιο δέχτηκε πρωτοφανείς πιέσεις από χιλιάδες πολίτες της ΕΕ που ζητούσαν την απόρριψή της διαδηλώνοντας, στέλνοντας μέιλ στους ευρωβουλευτές και τηλεφωνώντας στα γραφεία τους. Το Ευρωκοινοβούλιο έλαβε επίσης μια ένα κείμενο υπογεγραμμένο από 2,8 εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, που το καλούσε να απορρίψει τη συμφωνία.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης σημαίνει ότι ούτε η ΕΕ ούτε τα επιμέρους κράτη-μέλη της μπορούν να συμμετάσχουν στη Συμφωνία.

28 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια

Η μαρτυρία περίπου 400 πολιτών που επικοινώνησαν με τις αρχές ασφαλείας μόλις δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ οι 177 φωτογραφίες από τις λεηλασίες της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στην Αθήνα, οδήγησαν στην σύνταξη δικογραφίας εναντίον 28 ατόμων τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, σε φθορές και λεηλασίες σε καταστήματα και για άλλα αδικήματα στο κέντρο της Αθήνας!

Η συμμετοχή των πολιτών στην διαλεύκανση της υπόθεσης, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν, ότι «στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, όπου είχαν αναρτηθεί οι φωτογραφίες από τα επεισόδια υπήρξαν μέσα σε λίγες ημέρες περίπου 170.000 επισκέψεις, όταν σε αντίστοιχες αναρτήσεις για συμμετοχή ατόμων σε ένοπλες οργανώσεις ή σε ποινικές υποθέσεις ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τις 30.000 επισκέψεις».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι «ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι πολίτες βοήθησαν μαζικά, τις αρχές στην διακρίβωση ατόμων που συμμετέχουν σε παράνομες πράξεις. Ενδεικτικό για την ευαισθησία των πολιτών στους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας».
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν δέκα από τους κατηγορουμένους από τους οποίους πολλοί έχουν παραδεχθεί την συμμετοχή τους στα επεισόδια, ύστερα από την επίδειξη σχετικού οπτικού υλικού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Πρόκειται για 22 Ελληνες (16 άνδρες και έξι γυναίκες), καθώς και έξι αλλοδαπούς (πέντε άνδρες και μία γυναίκα). Συνολικά οι δράστες είναι ηλικίας από 18 έως 48 ετών και διαμένουν σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Ηλείας, Αχαΐας, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ομάδες ατόμων που είχαν παρεισφρήσει σε κινητοποίηση προκάλεσαν εμπρησμούς, ζημιές και λεηλασίες σε κτίρια και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ενώ επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχαν πυρπολήσει και μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ.

Επειτα από έκδοση σχετικών εισαγγελικών διατάξεων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται άτομα που συμμετείχαν στην διάπραξη των αδικημάτων και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας «στη διαδικασία ταυτοποίησης ήταν καθοριστική η συμβολή των πολιτών, οι οποίοι επικοινωνώντας στους τηλεφωνικούς αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρείχαν σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών οδήγησαν στον εντοπισμό των δραστών».

Σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή, κατά περίσταση, σε σοβαρά αδικήματα, όπως εμπρησμούς και εκρήξεις, παραβάσεις σχετικά με τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, για επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ναρκωτικά και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον, κατηγορούνται, κατά περίσταση, για κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο, για βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για αντίσταση και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Από το ΒΗΜΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...