Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

O Αναγνωστάκης για την αποζημίωση παραγωγών ελαιοκάρπου περιοχής Κύμης - Αλιβερίου

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων απάντησε στην υπ’  αριθμό 876/3-10-2013 αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τις δυνατότητες αναπλήρωσης εισοδήματος, λόγω καταστροφής της παραγωγής ελιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.

Στην απάντησή του, το Υπουργείο  επισημαίνει ότι υπάρχει η  δυνατότητα ένταξης σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αν πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

 Η παραγωγή του έτους ζημιάς να έχει ζημιωθεί κατά είδος προϊόντος σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, σε ποσοστό 30% και πάνω, σε σχέση με τη μέση απόδοση των προηγούμενων τριών ετών, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.
Να τεκμηριώνεται επιστημονικά από επιτροπή, η οποία ορίζεται από το ΥΠΑΑΤ, ότι η απώλεια της παραγωγής είναι αποτέλεσμα μιας δυσμενούς καιρικής συνθήκης.
Τα επίσημα μετεωρολογικά στοιχεία να επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό των καιρικών συνθηκών ως δυσμενών και
Να εγκριθεί η δαπάνη αντιστάθμισης των ζημιών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


Τέλος, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛΓΑ παρακολουθεί την εξέλιξη των ελαιοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Π.Ε. Εύβοιας, μέχρι να διαμορφωθεί η τελική εικόνα για το μέγεθος των ζημιών. 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας


Ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας.

Το ιστορικό, φιλόξενο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου  Νικολάου συμπλήρωσε φέτος 50 χρόνια από  την επανίδρυσή του.

Κατάλευκο, απέριττο και  πεντακάθαρο, με τις βυζαντινές καμάρες του και την υπέροχη θέα του στον Νότιο Ευβοϊκό και τις απέναντι ακτές της Αττικής, πνιγμένο στο πράσινο των πλατάνων και των κυπαρισσιών.

Το πρώτο που βλέπει ο επισκέπτης μόλις εισέρχεται από την πύλη της μονής είναι ο ηλικίας περίπου 1000 ετών πλάτανος που βρίσκεται στην αυλή, ενώ η βρύση στη ρίζα του τρέχει ασταμάτητα γάργαρο νερό.

H πρώτη μοναστική αδελφότητα  της Mονής εγκαταστάθηκε στο  χώρο που βρίσκεται και σήμερα  η Mονή γύρω στο 1455, αμέσως μετά από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Mε την εγκατάσταση των πρώτων μοναχών ιδρύεται ουσιαστικά η Mονή.

H πρώτη δεκαετία 1455-1465 πρέπει να αφιερώθηκε κατά  κύριο λόγο σε έργα υποδομής  και προετοιμασίας. Γύρω στο  1460 - 1463 οικοδομήθηκε και αγιογραφήθηκε το Kαθολικό της Mονής.

Tο Kαθολικό της Mονής και  οι αγιογραφίες του σώζονται  και σήμερα.

Η περίοδος 1700 - 1920 εμφανίζεται  ως περίοδος ακμής της Mονής.

Αν θέλαμε με δύο μόνο λέξεις να χαρακτηρίσουμε την περίοδο 1921 -1958, οι πιο ταιριαστές λέξεις  θα ήταν: Παρακμή και διάλυση.

H ζωή ξαναμπήκε στη Mονή στις 4 Απριλίου 1963 και η καρδιά του Mοναστηριού άρχισε πάλι να χτυπάει με την παρουσία γυναικείας αδελφότητας.

Mια ομάδα από 5 μοναχές  έφυγε από την Αργολίδα και  στις 4-4-1963 εγκαταστάθηκε εδώ, ύστερα  από άδεια και ευλογία του  γέροντα Μητροπολίτη Xαλκίδας Γρηγορίου Πλειάθου. Η νέα αδελφότητα βρήκε παντού χαλάσματα και ερείπια. Εκτός από το Kαθολικό της Mονής, δυο μισοερειπωμένα κελιά, το χιλιόχρονο πλατάνι και τη βρύση, δεν υπήρχε τίποτε άλλο αξιόλογο. Yπήρχε όμως η πίστη στο Θεό, η εμπιστοσύνη στον άγ. Νικόλαο και η θέληση των μοναχών να αναστηλώσουν τη Mονή.

Στη Mονή ευρίσκεται το Κοιμητήριο των Μητροπολιτών Xαλκίδας, το οποίο καθιερώθηκε και ευπρεπίσθηκε το 1973 μέσα στον περίβολο, είναι κάτι που δεν το συναντά κανείς πολύ συχνά σε μοναστήρια.

Eδώ «αναπαύονται εν Kυρίω» οι μακαριστοί Μητροπολίτες Xαλκίδας:

1. Nεόφυτος Aδάμ 1841- 1851.
2. Kαλλίνικος Kαμπάνης  1852-1879.
3. Xριστοφόρος Σταματιάδης  1882-1892.
4. Eυγένιος Δεπάστας 1893-1907.
5. Παντελεήμων Kριεζής 1906-1907.
6. Xρύσανθος Προβατάς 1907-1921.
7. Γρηγόριος Πλειάθος 1922-1971.
8. Nικόλαος Σελέντης 1968-1975.

Η Ιερά Μονή του Αγίου  Νικολάου Άνω Βάθειας αποτελεί το ιστορικό προσκύνημα της Ορθοδοξίας, ένα κόσμημα και σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Εύβοια

Θα νιώσετε μια απερίγραπτη αίσθηση κατάνυξης και ηρεμίας.

Τιμή εισιτηρίου: 10 € • Ώρα αναχώρησης: 14:30 μ.μ.
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
κα Γιάννα Σταμέλου  •  Τηλ.: 6980 720 960

ΕΠΙΣΗΜΟ: από υπερβολική δόση χαπιών ο θάνατος του Ασλάνη

Η μεγάλη ποσότητα φαρμάκων ευθύνεται για τον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, το οποίο θα παραδοθεί στη Δικαιοσύνη και αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star!

Σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, ο καταξιωμένος σχεδιαστής μόδας άφησε την τελευταία του πνοή, στα τέλη Αυγούστου, λόγω φαρμακευτικής τοξίκωσης.

«Έλαβε υπερβολική λήψη φαρμάκων και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για φάρμακα υπνωτικά, κατασταλτικά», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ ο Μιχάλης Ασλάνης δεν είχε κρύψει πως οι δύο γυναίκες που συνεργάζονταν μαζί του τον οδήγησαν στην καταστροφή και ο ίδιος είχε απομονωθεί.

Μόνο οι φίλοι του Καζαντζίδη από τη Χαλκίδα θυμήθηκαν την Πόλυ Πάνου


40ήμερο μνημόσυνο τελέστηκε  σήμερα Κυριακή 3/10/2013 στη μνήμη  της κορυφαίας λαϊκής τραγουδίστριας  ΠΟΛΥΣ ΠΑΝΟΥ - από την οικογένεια  της -  στο κοιμητήριο της  Νέας Φιλαδέλφειας (Κόκκινος Μύλος) 

Λιγοστοί οι φίλοι που παρευρέθηκαν και ανάμεσά τους, ο σύλλογος φίλων  του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας  «ΥΠΑΡΧΩ».


Το ποίημα που έγραψε και διάβασε  ο Μιχάλης Μιχαηλίδης συγκίνησε  όλους τους παρευρισκόμενους, όπου μεταξύ άλλων έγραφε τα εξής :

Κι ένα τραγούδι να μας  πεις / κι ο ΣΤΕΛΙΟΣ μας παρέα, / με του Καλδάρα μουσική / ΦΕΡΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ, / του Τσάντα ! Απ΄ τα ωραία.  

Εξαφανίστηκε απο το Βασιλικό και βρέθηκε στην Πάτρα

Τέλος δόθηκε στην αγωνία των συγγενών της 21χρονης Γκρέτας Λούλη (φωτό), που χάθηκε ξαφνικά από το σπίτι της, από το Βασιλικό Χαλκίδας,  φορώντας τις παντόφλες.

 Μετά από πληροφορίες, που έφθασαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, εντοπίστηκε στον σταθμό των ΚΤΕΛ της Πάτρας και – όπως ανακοίνωσε προχθές το βράδυ η γνωστή δημοσιογράφος- η 21χρονη είναι καλά στην υγεία της.

Η γυναίκα είχε χαθεί από το Βασιλικό Χαλκίδας στις 23 Οκτωβρίου 2013 και ο σύζυγος και οι στενοί συγγενείς της είχαν ανησυχήσει καθώς δεν είχε εμφανιστεί τόσες ημέρες. Απευθύνθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και τελικά η αγωνία για την τύχη της είχε αίσιο τέλος.

Πρωτάθλημα Motocross Νότιας Ελλάδος στη Χαλκίδα

Το αθλητικό σωματείο «ΑΡΗΣ» σε συνεργασία με την ΑΜΛΕΧ Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας και τον Οργανισμού Αθλησης του Δήμου Χαλκιδέων, διοργανώνουν τον 5ο αγώνα του πρωταθλήματος «Motocross Νοτίου Ελλάδος». Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99, τον Γενικό κανονισμό αγώνων Μοτοσυκλέτας, τον Γενικό κανονισμό αγώνων Μotocross και τον παρόντα ειδικό κανονισμό.  Πρωτάθλημα Motocross Νότιας Ελλάδος στη Χαλκίδα

A Yamaha 450 cc four-stroke on display at the ...
 (Photo credit: Wikipedia)
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος:Θανάσης Κύριλος
Μέλη:Γιάννης Μανωλάκης, Κώστας Μέριανος, Χριστόφορος Ρίγκος
Πρόεδρος Αγωνοδικών:Κώστας Φισκατώρης
Αγωνοδίκες:Θύμιος Τυμπλαλέξης, Τάσος Αθηναίος
Παρατηρητής:Στέλιος Χριστοδούλου
Αλυτάρχης:Χάρης Καραμάντουλας
Γραμματείς Αγώνα:Φωτεινή Κατώλη, Στέλλα Μπαδά
Τεχνικός Έφορος:Μανωλακης Γιαννης , Καραμαντουλας Κωστας
Έκδοση Αποτελεσμάτων:IRON TEAM
Ιατρός Αγώνα:Γιατρός ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στην πίστα motocross ΠΕΙ Δοκού Χαλκίδας. Η διάρκεια του αγώνα για την MX1 και MX2 θα είναι 2 σκέλη των 20’ + 1γύρο, για την Expert θα είναι 2 σκέλη των 20’ +1γύρο , για την Mini θα είναι 2 σκέλη των 12’ + 1γύρο και για την Junior θα είναι 2 σκέλη των 15’ + 1γύρο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:  6936111991

English: Motocross racing
 Motocross racing (Photo credit: Wikipedia)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές οι οποίοι έχουν αθλητικό δελτίο της ΑΜΟΤΟΕ σε ισχύ για το 2013.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών θα γίνονται στα σωματεία τους και θα δηλώνονται για τον αγώνα από τον υπεύθυνο του σωματείου ηλεκτρονικά στο http://www.e-amotoe.gr από Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 έως και την Παρασκευή  8  Νοεμβρίου 2013.

Δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα 55 ευρώ για τις κατηγορίες MX1,MX2 και Expert και για τις κατηγορίες Mini και Junior ορίζεται στα 35 ευρώ. Η εκπρόθεσμη συμμετοχή επιβαρύνεται με το ποσό των 20 ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι οι εξής:

MX1:μοτοσυκλέτες 175-250κ.ε. 2Τ και 290-450κ.ε. 4Τ, αθλητές 15 ετών και άνω – λευκά φόντα, μαύροι αριθμοί.
MX2:  μοτοσυκλέτες έως 144κ.ε. 2Τ, 175-250κ.ε 4Τ, αθλητές 14 ετών και άνω – μαύρα φόντα, λευκοί αριθμοί.
Expert:Στην κατηγορία MXExpert μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές που έχουν βαθμολογηθεί σε πανελλήνια πρωταθλήματα τα 3 τελευταία χρόνια καθώς και υποχρεωτικά οι:
Οι αθλητές που, στο Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος, έχουν τερματίσει στις 10 πρώτες θέσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στις κατηγορίες ΜΧ1, ΜΧ2, και στις 5 πρώτες θέσεις στην κατηγορία ΟΡΕΝ το 2012 και οι οποίοι δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στις κατηγορίες ΜΧ1/ΜΧ2.

MINI:μοτοσυκλέτες έως 65κ.ε., αθλητές 8 ετών έως 12 ετών – μαύρα φόντα, λευκοί αριθμοί
JUNIOR:μοτοσυκλέτες έως 85κ.ε. 2Τ και, έως 150κ.ε 4Τ (τροχοί 16’’-19’’), αθλητές 12 ετών έως 15 ετών – λευκά φόντα, μαύροι αριθμοί.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Τεχνικός Έλεγχος θα γίνει στον χώρο του αγώνα το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2013 από τις 8:00 έως τις 9:30.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΆ

Τα ελεύθερα δοκιμαστικά θα ξεκινήσουν 9:30.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 11:30.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Η τελετή απονομής επάθλων θα γίνει στο χώρο της γραμματείας μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Θα απονεμηθούν κύπελλα στους 3 πρώτους και μετάλλια στους 4ο – 5ο και 6ο
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: Τον βρήκαν νεκρό οι φίλοι του

Ο άνδρας είχε κανονίσει με την παρέα του να δει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού αλλά δεν εμφανίστηκε και οι φίλοι του ανησύχησαν...


Ένας 65χρονος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα, στη Χαλκίδα

Ο  άτυχος άνδρας είχε κανονίσει με την παρέα του να δει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού σε παραλιακή καφετέρια της Χαλκίδας, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Οι φίλοι του τον έπαιρναν στο τηλέφωνο χωρίς αποτέλεσμα και στο τέλος πήγαν στο σπίτι του για να δουν τι συμβαίνει, όπου δυστυχώς αντίκρισαν νεκρό τον 65χρονο στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Χαλκίδα: Συνελήφθη 80χρονος για χρέη 900.000 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη στη Χαλκίδα, 80χρονος για χρέη 900.000 ευρώ προς το Δημόσιο. 

Πρόκειται για διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας ο οποίος ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του, παρότι είναι υπερήλικας.

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, από αστυνομικούς, για μη καταβολή χρεών Χαλκίδας προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 904.102,80 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...