Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Άκης Τσελέντης: "Θέμα χρόνου ένας σεισμός στην Ελλάδα με καταστροφικές συνέπειες"

Σε δηλώσεις του, ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης σχολίασε, με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Αχαΐα και τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, πως είναι θέμα χρόνου να βιώσουμε ένα σεισμό με σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα.

Ο κ. Τσελέντης εξήγησε πως η αντισεισμική θωράκιση της χώρας τα τελευταία χρόνια «έχει επιλεγεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη, με τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς να νομιμοποιούν αυθαίρετα που δεν έχουν κανέναν αντισεισμικό έλεγχο», ενώ χαρακτήρισε «παγίδες θανάτου» τα εκατοντάδες χιλιάδες σχολεία και δημόσια κτήρια που «είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους».

Παράλληλα, επεσήμανε: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς, αφού διαμένουμε σε μία σεισμογενή περιοχή», για να προσθέσει: «Ασφαλής και ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Στο ζήτημα των σεισμών, η ενημέρωση είναι το κυριότερο και αποτελεσματικότερο όπλο προστασίας. Οι Ιάπωνες κατάφεραν και ενσωμάτωσαν στην καθημερινότητά τους την πολιτική προστασία από τους σεισμούς».

Λουκίσια: Τους έπιασαν με τα κλεμμένα στη... μπαγκαζιέρα!

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί από την Β΄Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για κλοπή ηλεκτρικών εργαλείων από εξοχική κατοικία στα Λουκίσια Ευβοίας.

Πρόκειται για τέσσερις (4) αλλοδαπούς, Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 23, 26, 32 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, σνωρίς το πρωί και περί ώρα 04:30΄, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν στα Λουκίσια Ευβοίας ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο με συρόμενο τρέιλερ, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις δράστες και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε εντός του οχήματος και στο τρέιλερ μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών εργαλείων όπως τροχοί, τρυπάνια, κατσαβίδια, κ.ά. τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από εξοχική κατοικία, ιδιοκτησίας 41χρονου, στην περιοχή των Λουκισίων.

Οι δράστες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τα εργαλεία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας κατά των «αγανακτισμένων πολιτών» για τους μετανάστες

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με ιδιαίτερο προβληματισμό, παρακολουθεί τις εντεινόμενες, το τελευταίο διάστημα, ρατσιστικές παρεμβάσεις, «αγανακτισμένων πολιτών», που επιχειρούν, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, να υποκαταστήσουν την πολιτεία και τους θεσμούς της.

 Το φαινόμενο της μετανάστευσης, μεγάλων πληθυσμιακών μαζών, είναι προϊόν της παγκόσμιας εκμετάλλευσης των λαών, από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και του διεθνούς κεφαλαίου.
 Η ισοπέδωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, από ανελεύθερα και φασιστικά καθεστώτα και η παγκόσμια ανακατανομή εργασίας, υποχρεώνουν σε μαζική φυγή από την πατρίδα τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, αναζητώντας την ελευθερία και καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας.

 Οι μετανάστες, έρμαια στην εκμετάλλευση δουλεμπόρων αλλά και πολιτικών σκοπιμοτήτων, πληρώνουν το κόστος αυτών των πρακτικών.

 Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, έχει ξεκαθαρίσει, πως θεωρεί τους μετανάστες, νόμιμους και παράνομους, ΘΥΜΑΤΑ του διεθνούς κεφαλαίου.

 Καταδικάζουμε, ταυτόχρονα τους αυτόκλητους τιμωρούς, που στο όνομα της εθνικής καθαρότητας και των πολιτικών σκοπιμοτήτων, επιχειρούν να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη, εκμεταλλευόμενοι την παγκόσμια οικονομική κρίση, την ανασφάλεια, την ανεργία και την κοινωνική αποσάθρωση.

 Ζητάμε την εφαρμογή πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μετανάστευσης στην ανθρωπιστική της βάση και θα δίνουν ουσιαστικές απαντήσεις, στην αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου φαινόμενου, που τείνει να γίνει σύγχρονη μάστιγα.

Αγγελόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν μετανιώνω που υπερασπίστηκα τον Γιωτόπουλο

Την δική του απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν υπερασπιστεί άτομα που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη, δίνει από την πλευρά του ο Βένιος Αγγελόπουλος.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται γιατί η υπόθεση αυτή ήρθε τώρα στην επικαιρότητα και τονίζει πως δεν έχει μετανιώσει καθόλου που υπερασπίστηκε τον Αλέκο Γιωτόπουλο κατά την διάρκεια της δίκης της 17 Νοέμβρη.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Πριν από εννέα χρόνια είχα πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέκου Γιωτόπουλου στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Αυτό μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και το αίσθημά μου περί δικαιοσύνης. Δηλώνω ότι δεν έχω μετανιώσει στο παραμικρό για τη στάση μου αυτή.

Κάποιοι το θυμήθηκαν αυτές τις μέρες, και χρησιμοποιούν το όνομά μου, μαζί με άλλους για να πλήξουν πολιτικά την Αριστερά και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο; Δε νομίζω...

Αν οι αρχιερείς της μίζας, της διαπλοκής και των μυστικών κονδυλίων που οδήγησαν την Ελλάδα σε πτώχευση, νομίζουν πως μπορούν να ανασύρουν τρομολαγνείες του παρελθόντος και να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει την ανεργία, την ανασφάλεια, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, τις καθημερινές αυτοκτονίες και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου που αυτοί προκάλεσαν, πλανώνται πλάνην οικτράν. 

Η τρομοκρατία τους δεν θα ανακόψει την ελπίδα».

74χρονος πνίγηκε στα Νέα Στύρα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 74χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Νέων Στύρων Ευβοίας, κοντά στο λιμάνι.


Ο ηλικιωμένος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καρύστου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του 74χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία-νεκροτομή.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Νέων Στύρων.

Βρήκαν 500 χιλ. ευρώ σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ βρήκαν σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο οι κάτοικοι του χωριού Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου. 

 
Το ποσό φέρεται να συνδέεται με ληστεία που είχε σημειωθεί στο παρελθόν για την οποία είχαν συλληφθεί οι δράστες αλλά δεν είχαν αποκαλύψει που είχαν κρύψει τα χρήματα. 
 
Το αυτοκίνητο ήταν για καιρό εγκαταλελειμμένο σε δρόμο της περιοχής.

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην ΕΥΒΟΙΑ

To ψηφοδέλτιο (λίστα) του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος.

 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ του ΑΓΓΕΛΟΥ

ΠΕΡΛΕΠΕ - ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΓΓΕΛΟΥ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΡΑΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ

ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΣΧΑΛΗ

Παραιτήθηκαν πέντε στελέχη του Τζήμερου – Διαφωνούν για τη συνεργασία με Μάνο

Πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και ο αντιπρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία,Ξανά!» παραιτήθηκαν επειδή διαφωνούν με τη συνεργασία με τη Δράση του Στέφανου Μάνου προκαλώντας πονοκέφαλο στον Θάνο Τζήμερο.
Ο αντιπροέδρος Κωνσταντίνος Λουκόπουλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Βασίλης Δρακονταειδής, Ειρήνη Σφακιανάκη, Τάσος Τσάμης, Θεόδωρος Πολυζωϊδης και Ευτυχία Γιαννούλη παραιτήθηκαν αλλά παραμένουν μέλη του κόμματος.
Ο Θάνος Τζήμερος δήλωσε τα εξής: «Η διαφωνία για την προεκλογική στρατηγική, δεν αλλάζει σε τίποτε τα συναισθήματα φιλίας και εκτίμησης που έχω για τους μέχρι χθες στενούς μου συνεργάτες. Είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδουλέψουμε μαζί, πολύ σύντομα. Σέβομαι την διαφορετική πολιτική τους αντίληψη, ωστόσο θέλω να επισημάνω, ακόμα μια φορά, πως από δω και μπρος η μόνη πολιτική «κουλτούρα» που μπορεί να παράγει λύσεις είναι αυτή των συνεργασιών.
Η Ελλάδα καταρρέει, η οικονομία κινείται σε «σπιράλ θανάτου» και κανένας μας δεν έχει την πολυτέλεια να αναγάγει σε μείζον θέμα το «φύλο των αγγέλων» όπως οι Βυζαντινοί λίγες ώρες πριν την Άλωση. Άλλωστε συνεργασία δεν σημαίνει ταύτιση. Η «Δημιουργία, ξανά!» είναι ένα αυτόνομο κόμμα, όπως και η Δράση, δεν συμφωνούμε σε όλα, διατηρούμε την αυτοτέλειά μας, και τώρα και μετά τις εκλογές, όμως προωθούμε από κοινού την βασική «πλατφόρμα» μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη επειγόντως η Ελληνική οικονομία. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται οι εκπρόσωποι του ορθολογισμού και του κοινού νου να βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, άρα να ξεπεράσουν το όριο του 3%, αθροίζοντας τις δυνάμεις τους. Δεν πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία, αλλά για απλή αριθμητική».

Δήλωση-διάψευση Λαλιώτη και...στήριξη στον Τσίπρα!

"Ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται «Συμβουλάτορες» και «Καθοδηγητές» στο παρασκήνιο γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά"!


«Ευφάνταστο σενάριο» χαρακτήρισε ο Κώστας Λαλιώτης το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, σύμφωνα με το οποίο το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πίσω από τον Α. Τσίπρα. Ωστόσο, η δήλωσή του είναι ξεκάθαρα έστω και εμμέσως υπέρ του κ.Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ αφού διαχωρίζει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ και λέει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται «Συμβουλάτορες» και «Καθοδηγητές» στο παρασκήνιο γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά, γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να ιεραρχούν μόνοι τους και με το δικό τους τρόπο τους στόχους στο στρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό, επικοινωνιακό και εκλογικό σχεδιασμό τους...". τονίζει μεταξύ άλλων στην γραπτή του δήλωση ο Κώστας Λαλιώτης.

  ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ

Κλήσεις για Καλλιθέα, Ψαχνά, Γιώτα, Τόλιο για "διαστρέβλωση του αποτελέσματος"

Ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη τις ΠΑΕ Καλλιθέα, Ηρακλής Ψαχνών και τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων, Θανάση Τόλιο, Κώστα Γιώτα για την υπόθεση με το «ύποπτο» ματς.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Εύβοιας Τόλιο, Γιώτα: «Από κοινού επιτύχατε την διαστρέβλωση του αποτελέσματος», ενώ χαρακτηρίζει το ματς όχι απλά ύποπτο, αλλά απολύτως χειραγωγημένο για βαθμολογικούς σκοπούς!

Αναλυτικά η κλήση:
«ΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (όπως εκπροσωπείται νόμιμα)
ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ (όπως εκπροσωπείται νόμιμα)
Α. ΤΟΛΙΟΣ (Τερμ/κα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ)
Κ. ΓΙΩΤΑΣ (Αμυντικός της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ)
Συντέμνοντας την νόμιμη προθεσμία κλητεύσεως, κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, καλείσθε ενώπιόν μας, την Πέμπτη 31-5-2012 και ώρα 10.30 προς απολογία για τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ– ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ στις 20-4-2012 για το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE.
Συγκεκριμένα:
Υπήρξε ύποπτος προ του αγώνα στοιχηματισμός υπέρ της ήττας της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και εξαιρετικά ύποπτος στοιχηματισμός σχετικά τη σημείωση τουλάχιστον τριών τερμάτων. Τα τέρματα που σημειώθηκαν και που είχαν σαν αποτέλεσμα να είναι επιτυχής ο στοιχηματισμός, οδηγούν με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι κατόπιν συμφωνίας μεταξύ αγνώστων αξιωματούχων των δύο πρώτων εγκαλουμένων στην οποία συμμετείχαν ή οπωσδήποτε έλαβαν γνώση και οι δύο τελευταίοι εγκαλούμενοι Α. ΤΟΛΙΟΣ και Κ. ΓΙΩΤΑΣ ποδοσφαιριστές της πρώτης εγκαλουμένης από κοινού επιτύχατε την διαστρέβλωση του αποτελέσματος του παραπάνω αγώνα υπέρ της δεύτερης εγκαλουμένης για λόγους στοιχηματικούς αλλά κυρίως για λόγους βαθμολογικούς προκειμένου η δεύτερη εγκαλουμένη η οποία κατά την έναρξη του αγώνα βρισκόταν στην πέμπτη θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα και ενδιαφερόταν να κατακτήσει μια από τις προνομιούχες τέσσερις πρώτες θέσεις ώστε είτε να ανέλθει απευθείας στην ανώτερη κατηγορία (SUPER LEAGUE) εάν κατακτούσε μια από τις δύο πρώτες θέσεις, είτε να συμμετάσχει στους αγώνες κατατάξεως(play off) εάν κατακτούσε την τρίτη ή τέταρτη θέση.
Ειδικότερα:
ο αγώνας έληξε με αποτέλεσμα 2-1 υπέρ της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ γεγονός που σημαίνει ότι προ του αγώνα στοιχηματισμός υπέρ της ήττας της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ και υπέρ της σημείωσης τριών τερμάτων συνολικά στον αγώνα, ήταν επιτυχής. Υπήρξε ύποπτος προ του αγώνα στοιχηματισμός υπέρ της ήττας τηςΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ. Ο στοιχηματισμός αυτός δε δικαιολογείται στη συνήθη αγορά αφού δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της ομάδας. Την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες , η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ ήταν φαβορί εντός έδρας και κατά συνέπεια η αντιμετώπισή της ως αουτσάιντερ σε τέτοιο βαθμό υποδηλώνει πλήρη και ασφαλή γνώση όχι μόνο για την έκβαση του αγώνα αλλά και για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο στοιχηματισμός υπέρ της επίτευξης τουλάχιστον τριών τερμάτων είναι εξαιρετικά ύποπτος και υποδηλώνει ότι τα πρόσωπα που στοιχημάτισαν γνώριζαν πριν την έναρξη του αγώνα ότι ο αγώνας θα έληγε με υψηλό σκορ.
Οι αγώνες της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ είναι ανάμεσα σε αυτούς με το χαμηλότερο αριθμό τερμάτων παγκοσμίως και τα πρόσωπα που στοιχημάτισαν θα έπρεπε να είχαν ασφαλή πληροφόρηση για να είναι βέβαιοι ότι θα σημειωθούν τουλάχιστον τρία τέρματα. Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ δεν είχε δεχτεί κανένα τέρμα στους τελευταίους επτά αγώνες που συμμετείχε και παρόλα αυτά όσοι στοιχημάτισαν πίστευαν ότι θα ηττηθεί στο συγκεκριμένο αγώνα και ότι θα σημειώνονταν συνολικά τουλάχιστον τρία τέρματα. Αυτό σήμαινε ότι η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ θα έπρεπε να δεχτεί τουλάχιστον δύο τέρματα – μια ισχυρή πεποίθηση που δε δικαιολογείται αν ληφθούν υπόψη όλοι οι σχετικοί παράγοντες.
Τα δεδομένα του συγκεκριμένου αγώνα υποδηλώνουν ότι τα πρόσωπα που στοιχημάτισαν γνώριζαν το αποτέλεσμα, αλλά λόγω του ότι τα ασιατικά πρακτορεία δεν πρόσφεραν τις αγορές, δεν υπήρχε περιθώριο για υψηλά κέρδη. Τα ευρωπαϊκά πρακτορεία προσάρμοσαν τις αποδόσεις τους στην αναπόφευκτη ήττα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ αλλά είναι πιθανό ότι δεν έχασαν μεγάλα ποσά γιατί οι υποχρεώσεις τους (liabilities - το ποσοστό που είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει κάποιος που στοιχηματίζει κατά μιας ομάδας και εκείνη ηττηθεί) είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές των ασιατικών πρακτορείων.
Τα δύο τέρματα που δέχτηκε η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ θεωρούνται ύποπτα. Η BFDS (σύστημα εντοπισμού στοιχηματικής απάτης) ενημερώθηκε από τον συνεργάτη της στην Ελλάδα ότι και τα δύο τέρματα ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένων ενεργειών ή παραλείψεων ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ. Το πρώτο από τον τερματοφύλακα Α. ΤΟΛΙΟ και το δεύτερο από τον Κ. ΓΙΩΤΑ, ο οποίος αντί να απομακρύνει τη μπάλα από την αμυντική περιοχή τροφοδότησε επιθετικό της αντιπάλου ομάδας ο ποίος από πολύ κοντινή απόσταση με ευκολία επέτυχε τέρμα.



onsports.gr

Το άγριο σεξ της Σταμάτη και τα προκλητικά σχόλια του Λιάγκα (video)

Άκρως ερωτική διάθεση είχε σήμερα ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό mou» αφού δεν δίσταζε να «πειράζει» τη Σάσα Σταμάτη με προκλητικά σχόλια.

 

Αφορμή στάθηκε μια μελανιά στο χέρι της Σάσας την οποία παρατήρησε αμέσως ο Γιώργος Λιάγκας και της είπε: «Ποιος στις έκανε τις μελανιές Σταμάτη; Τόσο άγριο ήταν το σεξ;»

Εκείνη με τη σειρά της συνέχισε την πλάκα λέγοντάς του: «Πολύ! Πολύ! Πού να δεις αλλού πως είμαι. Μαύρη!»

«Έφαγες και ξύλο κιόλας;» ρώτησε με νόημα ο Γιώργος Λιάγκας:

Παρέμβαση για το «μεταναστευτικό»

Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα γύρω μας αλλάζουν. Μία καινούργια περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, με νέους κανόνες και νέους πρωταγωνιστές. Η Παρέμβαση αποτελεί μία ενημερωτική εκπομπή για τη νέα αυτή εποχή.

Στον δρόμο προς τις κάλπες: Αυτή την Πέμπτη, η εκπομπή Παρέμβαση βάζει στο επίκεντρο όλες τις πολιτικές εξελίξεις και ανοίγει τον φάκελο «μεταναστευτικό». Πόσο επηρεάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα τη χώρα μας σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο; Τι λένε οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν επηρεαστεί; Γιατί αυξήθηκε η εγκληματικότητα και πώς ζουν χιλιάδες μετανάστες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης;

Στο στούντιο της εκπομπής, μαζί με τη Γιάννα Παπαδάκου, ο Νίκος Δένδιας από τη Νέα Δημοκρατία, ο Θεόδωρος Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Νίκος Τσούκαλης από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Παρέμβαση, την Πέμπτη, 31 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

Την Παρασκευή η ΔΗΜΑΡ στη Κύμη

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου κλιμάκιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα επισκεφτεί την Κύμη.


Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα συζητήσουν τόσο με θεσμικούς φορείς της περιοχής όσο και με τους πολίτες για την πολιτική κατάσταση της χώρας και για τα τοπικά προβλήματα της περιοχής.

Η ΔΗΜΑΡ έχει ήδη λάβει θέση για την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας και αναβάθμισης τόσο του ΙΚΑ όσο και του νοσοκομείου Κύμης.

Ο Άκης είχε αγοράσει το βιβλιοπωλείο Ιανός

Συνεχώς νέα στοιχεία προκύπτουν από το πολυσέλιδο χειρόγραφο ημερολόγιο που κρατούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «Μακεδονία», ο υπουργός είχε αγοράσει μετοχές της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» έναντι περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Από χειρόγραφα σημειώματα, ιδιωτικά συμφωνητικά και άλλα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι και το γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου προκύπτει ότι ο πρώην υπουργός διέθετε 180.077 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» συνολικής ονομαστικής αξίας 360.154 ευρώ.

Η αγορά έγινε σε τρεις φάσεις. Οι πρώτες 100.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 200.000 ευρώ, αγοράστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες την περίοδο που ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Ανάπτυξης, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αργότερα, το 2004, ο πρώην υπουργός προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό του άλλες 80.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 160.000 ευρώ, ενώ έναν χρόνο μετά, το 2005, αγόρασε άλλους 77 τίτλους, ονομαστικής αξίας 154 ευρώ.

Η σχετική είδηση περί της εμπλοκής του κ. Τσοχατζόπουλου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» κυκλοφόρησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στη διάρκεια των εγκαινίων της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Ήταν η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης του «Ιανού», Νίκος Καρατζάς, απουσίαζε από την τελετή εγκαινίων, γεγονός που, σύμφωνα με τη Μακεδονία συζητήθηκε και βεβαίως συνδέθηκε με την εν λόγω αποκάλυψη.

Σύμφωνα με την iefimerida, στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίγραφα των ισολογισμών της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» και εκθέσεις αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης. Επιπλέον, βρέθηκε χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα το οποίο αναφέρει σαφώς ότι «ο κ. Νίκος Καρατζάς συμφωνεί να αγοράσει πίσω από την εταιρεία NORIS το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ... έναντι τιμήματος 1,5 εκ. ευρώ. Η αγορά συμφωνείται να πραγματοποιηθεί στο ίδιο τίμημα που πλήρωσε η εταιρεία NORIS στην τράπεζα EUROBANK LUXEMBURG στο λογαριασμό του κ. Νίκου Καρατζά για την απόκτηση του 20% των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ Α.Ε»

Το ποσό συμφωνήθηκε να καταβληθεί τμηματικά σε τρεις δόσεις, στις 20 Μαΐου, 20 Σεπτεμβρίου και 20 Δεκεμβρίου του 2009, στις 20 Μαΐου του 2010 και στις 20 Δεκεμβρίου του 2010, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Κάρυστο

Ανοιχτή συγκέντρωση, διοργανώνει, η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ του Δήμου Καρύστου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου στις  7 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο «Καρύστειο»

2 VIDEO - "Δώσε μας τη βέρα σου αλλιώς σου κόβουμε το δάχτυλο με μπαλτά"

Πώς έδρασαν οι 3 ένοπλοι που μπήκαν τα ξημερώματα σε φούρνο στην Αργυρούπολη. Τι λέει  o φούρναρης.


Εχουν αποθρασυνθεί εντελώς οι ληστές που πια δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν. Καθημερινά εισβάλλουν σε σπίτια ακόμη και μέρα μεσημέρι, κατεδαφίζουν εξώπορτες με κασμά (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση) και απειλούν τους ανυπεράσπιστους πολίτες οτι θα τους κόψουν τα δάχτυλα με μπαλτά για να πάρουν τις βέρες τους.

Το τελευταίο χτύπημα των αδίστακτων κακοποιών έγινε σήμερα στις 5.00 τα ξημερώματα σε φούρνο στην Αργυρούπολη.


Οι 3 ένοπλοι, όλοι τους νεαροί εως 25 ετών, φορώντας καπελάκια τύπου τζόκει για να μη φαίνονται τα πρόσωπά τους μπήκαν στο φούρνο στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών λίγα λεπτά αφού άνοιξε το κατάστημά του ο φούρναρης μαζί με τον υπάλληλο.

Εδωσαν εντολή στους δύο άνδρες να πέσουν στο πάτωμα και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη περίπου 1.500 ευρώ που είχε μαζί του για να πληρώσει λογαριασμούς. Στη συνέχεια έσπασαν την ταμειακή  και πήραν ακόμη και τα ψιλά.

Βρήκαν έναν μπαλτά σε πάγκο του φούρνου και απείλησαν τον ιδιοκτήτη πως θα του κόψουν το δάχτυλο εάν δε τους δώσει τη βέρα του και τον χρυσό του σταυρό.

Δείτε τι λέει στο Newsit  για τον εφιάλτη που έζησε ο 56χρονος φούρναρης Γιώργος Προβής.
Μόλις οι ληστές πήραν και τα χρυσαφικά, άρπαξαν τα κλειδιά του τζιπ του φούρναρη από τον πάγκο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και διεύφυγαν σαν κύριοι.

Λίγα λεπτά αργότερα ο φούρναρης ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο όταν ήταν πια αργά.

Έναρξη Λειτουργίας Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών (Νόμος 3955/2011, ΦΕΚ 89Α΄/2012)

είναι ήδη σε λειτουργία και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εγγραφής.
Υποχρέωση εγγραφής στο παραπάνω Μητρώο, έχουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών, εφόσον:
1.Αγοράζουν ή μεσολαβούν στην αγορά των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και των προϊόντων που προέρχονται από το πρώτο στάδιο επεξεργασίας και μεταποίησης αυτών, τα οποία παράγονται στην Ελληνική Επικράτεια.
2.Προμηθεύουν τον Έλληνα παραγωγό με προϊόντα κάθε μορφής, είτε παράγονται στην Ελληνική Επικράτεια, είτε εισάγονται που χρησιμοποιούνται κατά την διαδικασία και για τους σκοπούς παραγωγής των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής (εφόδια ή εισροές).
Ειδικότερα:
*Έμποροι Νωπών Οπωροκηπευτικών
*Εγκεκριμένες Επιχειρήσεις Ζωοτροφών (Εξαιρούνται οι κτηνοτρόφοι που παράγουν ζωοτροφές για ιδιοκατανάλωση)
*Έμποροι Ζωϊκών Προϊόντων και Προϊόντων Ζωικής προέλευσης 
*Εγκεκριμένες εγκαταστάσεις Κρέατος και Προϊόντων του
*Καταστήματα πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων
Οι επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3874/2010 (ΦΕΚ Α’ 151/2010) δεν υποχρεούνται να εγγραφούν και στο Μητρώο του παρόντος νόμου, ενώ οι διενεργούμενες από αυτούς εμπορικές πράξεις δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος, εφόσον αφορούν αποκλειστικά σε προϊόντα δικής τους παραγωγής .
Για την εγγραφή στο Ενιαίο Μητρώο, οι παραπάνω υπόχρεοι, εφόσον έχουν προβεί κατά την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 230/20798/21-02-2012 ή θα προβούν σε έναρξη άσκησης του επαγγέλματος του εμπόρου έως τις 30/06/2012, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο που υπέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν 1599/1986 μέχρι τις 30/07/2012.
Εφόσον κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο προβεί σε έναρξη επαγγέλματος του εμπόρου μετά τις 30/06/2012 υποχρεούται να υποβάλλει την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση άμεσα και σε καμία περίπτωση πέραν του ενός μηνός από την έναρξη του επαγγέλματος του Επισημαίνουμε ότι τυχόν εγγραφή των  ενδιαφερόμενων εμπόρων στα Κλαδικά Μητρώα (π.χ. Μητρώο νωπών οπωροκηπευτικών, μητρώο καταστημάτων εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων, εφόσον επιβάλλεται, εξακολουθεί να ισχύει και να ανανεώνεται) δεν αναιρεί την υποχρέωση εγγραφής στο  Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών. 
Για περισσότερες πληροφορίες στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Π.Ε. Ενοτήτων και στην ιστοσελίδα του Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr

Η ομορφότερη έφηβη των ΗΠΑ είναι Ελληνίδα [εικόνες]

Η χρονιά των Ελληνίδων φαίνεται πως είναι η φετινή, καθώς μετά την Τουλίσα Κοντόσταυλος που ψηφίστηκε από βρετανικό περιοδικό ως η πιο σέξι γυναίκα στον πλανήτη και την Εύα Καϊλή που ψηφίστηκε ως η ομορφότερη πολιτικός της Ευρώπης, ακόμη μια Ελληνίδα, εξελέγη ως η ομορφότερη, αυτή τη φορά στις ΗΠΑ.

Η 17χρονη Ελεάνα Φρανγκέδη, Ελληνίδα 3ης γενιάς που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλόριντα, εξελέγη Miss Teen USA για το 2012.
 
Πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε με το στέμμα της Miss Teen στο ετήσιο γκαλά απονομής υποτροφιών που δίνονται σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, όπου, δήλωσε για ακόμη μια φορά πόσο υπερήφανη είναι για την καταγωγή της, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία της για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Η χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα με την ευθύνη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας Μπέτσιου Νικόλαου και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και των Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων για το θέμα της χορήγησης αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Στις συναντήσεις παρέστησαν εκπρόσωποι από το σύνολο σχεδόν των Δήμων της Περιφέρειας, πρόεδροι των Ε.Α.Σ. και των Αγροτικών Συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι των Τ.Ο.Ε.Β.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσαν με πληρότητα όλους όσοι παραβρέθηκαν στις συσκέψεις απαντώντας σε πλήθος ερωτημάτων που υπεβλήθησαν, δίδοντας ταυτόχρονα πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων.

Στόχος ήταν η ενημέρωση των ανωτέρω φορέων προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους με αυτές της Περιφέρειας ώστε η όλη διαδικασία να διεκπεραιωθεί ομαλά.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να οργανώσει περαιτέρω τα αρμόδια τμήματα Υδροοικονομίας προκειμένου να δεχθούν τις χιλιάδες των αιτήσεων και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αγρότες και κάθε ενδιαφερόμενο.

Ταυτόχρονα με παρεμβάσεις στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητήσαμε να υπάρξουν σύντομα διευκρινήσεις σε θέματα της Κ.Υ.Α. για τα δικαιώματα χρήσης νερού.

Ξύλο σε υποψήφιο βουλευτή της Χρ. Αυγής

Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιάσωνας Μπίμπος, στα Ιωάννενα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στην περιοχή Παραλίμνι των Ιωαννίνων, όταν άγνωστοι του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν.

Περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου μετέφερε τον κ. Μπίμπο στο νοσοκομείο.

Γίνε Εθελοντής στην Δημόσια Βιβλιοθήκη των Ψαχνών

Διαδρομές με πυξίδα τις Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας!!!
9 Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας σε περιμένουν! Γίνε Εθελοντής, προσέφερε λίγο από το χρόνο σου, τις γνώσεις σου και τον ενθουσιασμό σου στην
προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης της Βιβλιοθήκης της πόλης σου, της περιοχής σου!


Προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής για την εθελοντική δράση: 15 Ιουνίου 2012
«Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη». Tο Future Library στηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και σας θέλουμε κοντά μας!
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνουμε, σε συνεργασία με 68 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη.
Αυτό το καλοκαίρι, γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας!
Ελάτε μαζί μας, στις βιβλιοθήκες της περιοχής σας, για να παίξουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας διαδρομές, να μοιραστούμε ιστορίες, ιδέες, το όραμά μας για καινοτομία και τη χαρά της ανακάλυψης!
Διοχετεύστε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι σας στις βιβλιοθήκες και τις δράσεις τους, ώστε να γίνουν καταφύγια δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχούν παιδικά γέλια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια μέσα στην πόλη, βόλτες μέσα στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής και καινούργιους φίλους.
Ας ξεχάσουμε τις βιβλιοθήκες που ξέρουμε και, αρχίζοντας από τα παιδιά, ας κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για να ανάψουμε όλοι μαζί μια σπίθα ανανέωσης που θα φωτίσει το δρόμο προς την Ελλάδα του μέλλοντος.
Εμείς προσφέρουμε την εκπαίδευση των ανθρώπων των βιβλιοθηκών, την οργάνωση και την υποδομή της εκστρατείας. Περιμένουμε ενθουσιώδεις και δημιουργικούς εθελοντές να προσφέρουν την καλή τους διάθεση και τις δεξιότητές τους. Να γίνουν φίλοι μας και μέλη της παρέας μας.
Όχι μόνο πολύτιμοι συνεργάτες, αλλά συμμέτοχοι!
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο η θέληση για νέες εμπειρίες και ανιδιοτελή προσφορά, στα παιδιά και την κοινότητα. Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Tην αίτηση εθελοντισμού καθώς και σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στo www.futurelibrary.gr.
Το καλοκαίρι που μας έρχεται, ελάτε κοντά στην κοινότητα του Future Library, για να δημιουργήσουμε μαζί μια υπέροχη εμπειρία διάδρασης ανθρώπων και ιδεών, με πυξίδα - τι άλλο; - την κοντινή μας βιβλιοθήκη!
Για περισσότερες πληροφορίες
Διευθυντής Προγράμματος – Γιάννης Τροχόπουλος: ioannis@libver.gr
Συντονιστής Προγράμματος – Δημήτρης Πρωτοψάλτου: dimproto@yahoo.com
Για τη Στερεά Ελλάδα - Κατερίνα Κεράστα (Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς): aikker@gmail.com, τηλ. 22610.89979
Για τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς: Ελένη Μιμίκου (emimikou@yahoo.com, 22610.89975)
Για τη Βιβλιοθήκη Λαμίας: Ελένη Μπούρχα (liblam1@otenet.gr, 22310.23732)
Για τη Βιβλιοθήκη Καρπενησίου: Γιώργος Ντουφεκιάς (mail@vivl-karpen.eyr.sch.gr, 22370.80269)
Για τη Βιβλιοθήκη Αταλάντης: Μαρδίτσα Ζεκεντέ (mail@vivl-atalant.fth.sch.gr, 22330.80016)
Για τη Βιβλιοθήκη Θήβας: Μάγδα Παπαδοπούλου (libdth@otenet.gr, 22620.27400)
Για τη Βιβλιοθήκη Άμφισσας: Σοφία Καλλία (sofiakallia72@gmail.com, 22650.79094)
Για τη Βιβλιοθήκη Ιτέας: Γιώτα Μαδούρα (giotamad@yahoo.gr, 22653.51117)
Για τη Βιβλιοθήκη Γαλαξιδίου: Ζωή Αγγουρά (biblgala@otenet.gr, 22650.41370)
Για τη Βιβλιοθήκη Ψαχνών: Δήμητρα Χειμώνα (dhmbibme@otenet.gr, 22280.25140)
Γίνε Εθελοντής, προσέφερε λίγο από το χρόνο σου, τις γνώσεις σου και τον ενθουσιασμό σου στην προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης της Βιβλιοθήκης της πόλης σου, της περιοχής σου!
Γίνε και εσύ μέρος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012 στις Βιβλιοθήκες: Λιβαδειάς, Λαμίας, Καρπενησίου,
Αταλάντης , Θήβας, Άμφισσας, Γαλαξιδίου, Ιτέας και Ψαχνών.

Την αίτηση και περισσότερες πληροφορίες για την καλοκαιρινή εκστρατεία και τον εθελοντισμό μπορείς να βρεις εδώ: www.futurelibrary.gr
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινώνησε με το Future Library και την Εύα Αναγνώστου, στο τηλέφωνο 2331502003 ή στο e-mail: eva@futurelibrary.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καβγάς Κανέλλη, Βαρεμένου, Ντινόπουλου

Άγριος καβγάς ξέσπασε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Πρωινό Ant1»!

«Αυτή είναι η αριστερά που βλέπετε, η Κανέλλη και ο Βαρεμένος. Δεν το προσωποποιώ. Όσον αφορά στην αντιπαράθεση τους» είπε χαρακτηριστικά ο Αργύρης Ντινόπουλος!

«Η αριστερά έχει την τσίπα που δεν έχεις. Αυτή τη στιγμή είσαι ξετσίπωτος» απάντησε η Λιάννα Κανέλλη!

«Όλους τους ηγέτες σας στο τέλος τους βγάλατε χαφιέδες. Πες μου έναν ηγέτη που δεν τον στείλατε στις εξορίες και μετά τον κατηγορήσατε. Τώρα θα σώσετε εσείς την πατρίδα; Τώρα δεν μπορείς να πεις τίποτα Λιάνα, μόκο τώρα» της είπε ο Ντινόπουλος!

«Στη Γυάρο, στον Αι Στρατη εμείς μας στείλαμε. Μια χαρά» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ!

«Διάβαζε την ιστορία Λιάνα. Μην το παίζεις τηλεκομμουνίστρια. Τσακώνεστε στις πλάτες του ελληνικού λαού και τον παραμυθιάζεται πως θα λύσετε τα προβλήματα» τόνισε ο Ντινόπουλος και αμέσως απάντησε η Λιάνα: «σιγά ρε μάγκα. Σα χρυσό αυγό ακούγεσαι. Χρυσούλι αυγουλάκι».

Και ο καυγάς συνεχίστηκε! Ο Ντινόπουλος της λέει σε έντονο ύφος: «πλακώνεστε μεταξύ σας. Πες μου ποιον αρχηγό σας δε βγάλατε χαφιέ. Εσείς μιλάγατε για το σχέδιο Μάρσαλ». Και απάντησε η Λιάνα Κανέλλη: «έτσουξε αγάπη μου»!

Δείτε το βίντεο!


Enhanced by Zemanta

Η περιοδεία Β.Ντόβολη, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

Στην Εύβοια θα περιοδεύσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Ντόβολης.

Τρίτη 29/5/2012 στο ΠΡΑΣΙΝΟ και ΓΑΒΑΛΑ
Τετάρτη 30/5/12 στιν ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ και ΑΓ.ΛΟΥΚΑ
Πέμπτη 31/5/12 στα ΛΕΠΟΥΡΑ,ΚΡΙΕΖΑ και ΔΥΣΤΟ
Παρασκευή 1/6/12 στο ΝΕΟΧΩΡΙ και ΑΥΛΩΝΑΡΙ
Σάββατο 2/6/12 στο ΑΛΙΒΕΡΙ και ΚΥΜΗ
Κυριακή 3/6/12 στην ΕΡΕΤΡΙΑ και ΑΜΑΡΥΝΘΟ

Οι περιοδείες θα γίνονται κατα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες.

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ιταλία- 8 νεκροί

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από το νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8R που σημειώθηκε στις 9.06 τοπική ώρα Ιταλίας, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, οκτώ κάτοικοι.

Εκφράζονται όμως, φόβοι, ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες που πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθούν, υπάρχουν εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μόντενα.

Στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.

Το επίκεντρο του νέου σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή της Μόντενα και έγινε αισθητός σε όλη την βόρειο Ιταλία: στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολώνια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.

Οι ιταλοί πυροσβέστες, δέχθηκαν αλλεπάλληλες κλήσεις στον αριθμό παροχής έκτακτης βοήθειας,1

ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ η ΔΗΜΑΡ Εύβοιας και γι΄αυτές τις εκλογές

ΑΓΓΕΛΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ
"Η Δημοκρατική Αριστερά είναι εδώ, έτοιμη να δώσει και αυτή τη μάχη. Με σταθερές θέσεις που δεν άλλαξαν από τις προηγούμενες εκλογές (μαθαίνουμε ότι κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν …νέο πρόγραμμα) και που συνοψίζονται στην αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη θέση μας για μια ανοικτή, δημοκρατική, παραγωγική Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. "



Αυτό τόνισαν όλοι οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ στη συνέντευξη τύπου που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στο εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, και επεσήμαναν:

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΣΤ (Εκλογική Επιτροπή), ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΥΛΟΒΙΤΣ, ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΥ, ΧΑΪΝΑΣ
"Εμείς στη Δημοκρατική Αριστερά δίνουμε μια συνεχή πολιτική μάχη για:
  • · Τον κόσμο της εργασίας. Θεωρούμε πρώτο μέλημά μας και το έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι θα πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων όσο αφορά την μετενέργεια, τις συλλογικές συμβάσεις και τις κατώτατες αμοιβές. Αλλά και σε τοπικό επίπεδο, βρεθήκαμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ και στη συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
  • · Να προχωρήσουν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη. Προτείνουμε βαθιές τομές στην ελληνική κοινωνία όπως η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών φορέων στο όνομα ότι δεν υπάρχουν πρώτης και δεύτερης κατηγορίας Έλληνες πολίτες, ενοποίηση όλων των Ταμείων Υγείας και εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υγειονομικής Περίθαλψης, εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και καθιέρωση ελεγκτικών συστημάτων στα δημόσια νοσοκομεία. 
  •  Φορολογική δημοκρατία με πάταξη της φοροδιαφυγής. Προτείνουμε γενική εφαρμογή του «πόθεν έσχες», ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και εντατικοποίηση των ελέγχων με παράλληλη απλοποίηση του όλου συστήματος και αλλαγή της σχέσης του πολίτη με το φορολογικό μηχανισμό σε πλήρως ηλεκτρονική από σχέση δοσοληψίας που είναι σήμερα σε πολλές ΔΟΥ της χώρας. Μετατροπή των αδικημάτων «απιστία σε βάρος του Δημοσίου» και «φοροκλοπή», διαρκή εγκλήματα, χωρίς παραγραφή. Προτείνουμε δραστικό περιορισμό του παραεμπορίου. Αλλαγή στη σχέση άμεσων και έμμεσων φόρων, με την αύξηση των άμεσων (προσωπικών) φόρων.
  • · Να προχωρήσουμε με ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αύξηση της δραστηριότητας σε τομείς εμπορεύσιμων αγαθών. Αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα. Αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των ενεργειακών δυνατοτήτων. Ανάπτυξη του ενιαίου συμπλέγματος τουρισμού – πολιτισμού. Αξιοποίηση του υψηλού μορφωτικού επιπέδου των νέων μας για τη δημιουργία επιχειρήσεων σε τομείς γνώσης. Ενίσχυση της εξωστρέφειας της μεταποίησης. Ανάληψη πρωτοβουλιών από το κράτος για το άνοιγμα αγορών, σε παραδοσιακούς και νέους τομείς. και τη δημιουργία μικτών επιχειρήσεων με χώρες της ΝΑ Ευρώπης
  • · Για μια ανάπτυξη με κοινωνικές προτεραιότητες και περιβαλλοντική προστασία. Ολοκλήρωση υποδομών για την διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων. Συντονισμένη διαχείριση φυσικού περιβάλλοντος (προστατευόμενες περιοχές) σε συνδυασμό με τοπικά αναπτυξιακά μοντέλα με έμφαση σε αγροτικές και ήπιες τουριστικές δραστηριότητες. Κάτι που έχουμε εξειδικεύσει και για την Εύβοια με την πρότασή μας για τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης για όλες τις προστατευόμενες περιοχές, εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων και ακριβή οριοθέτηση περιοχών αυτών. Θεωρούμε ότι η προστασία αυτή πρέπει να δίνει βάση στα τοπικά παραδοσιακά μοντέλα πρωτογενούς παραγωγής και, παράλληλα, να δημιουργεί ευκαιρίες για νέες ήπιες τουριστικές δραστηριότητες, μελέτη του περιβάλλοντος και καινοτόμες δράσεις όπως η ανάπτυξη της φυσικής φαρμακολογίας.
ΟΙ ΜΠ. ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗΣ, ΣΤ. ΜΑΡΙΝΟΣ, ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, παρακολούθησαν τη συνέντευξη
Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις λεπτομερείς πολιτικές μας θέσεις, που θα θελήσουμε να προωθήσουμε και πάλι μετά τις εκλογές και θα ζητήσουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα να παλέψουμε μαζί για να μπορέσουμε να δούμε την έξοδο από το βαθύ πηγάδι στο οποίο έχει βρεθεί όλη η ελληνική κοινωνία.

Δεν ξεχνάμε ότι στο πηγάδι αυτό μας έβαλαν η συντονισμένη δράση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας τα προηγούμενα τριανταπέντε χρόνια. Σας λέμε ότι η πορεία δεν θα είναι εύκολη, όσο τετριμμένο και αν ακούγεται αυτό"

Προστάτεψε το χρώμα των μαλλιών από τον ήλιο

Η αλλαγή του χρώματος των μαλλιών το καλοκαίρι κάνει καλό στην ψυχολογία αλλά ανανεώνει και την εμφάνιση μας. Στην περίπτωση που θα ανοίξουμε το χρώμα σε ξανθό, κόκκινο ή χάλκινο χρειάζεται προσοχή στον ήλιο καθώς με την πολύωρη έκθεση θα φύγει όλο το χρώμα σε δυο λουσίματα, τονίζει στο www. Life2day.gr o Stylianos Gkikakis -Hair stylist .

Στα ξανθά μαλλιά ο ήλιος δίνει ένα ωραίο αποτέλεσμα, ξεθωριασμένο, καθαρό ξανθό, άλλα τα αφυδατώνει και φαίνονται ξηρά ενώ μπορεί και να μην είναι τόσο.

Στα σκούρα μαλλιά κάνει λιγότερη ζημία άλλα από το ωραίο ψυχρό καφέ χρώμα που έχουν ο ήλιος τα κάνει να κοκκινίζουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τα προστατεύετε από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

Να τα ξεβγάζετε με νερό βγαίνοντας από τη θάλασσα ή την πισίνα, φορέστε καπέλο ή και μαντήλα που δίνουν και ωραίο στυλ.

Να χρησιμοποιείτε προϊόντα για τον ήλιο,τη θάλασσα και την πισίνα. Στο σπίτι, μια φόρα την εβδομάδα, εφαρμόστε μία μάσκα στα μαλλιά σας χωρίς να την ξεβγάλετε, κάνοντας μια κοτσίδα ή αλογοουρά.

Αλιβέρι: Οι διαρρήκτες αλώνισαν και... χρυσώθηκαν!

Χρυσώθηκαν για τα καλά άγνωστοι στην Ακτή Νηρέως στο Αλιβέρι.
 
Έβαλαν στο μάτι ένα σπίτι το έκαναν φύλλο και φτερό και άρπαξαν λίρες και χρυσαφικά. Το περιστατικό έγινε από την μία το μεσημέρι μέχρι της 5 το απόγευμα της άλλης μέρας.

Οι ιδιοκτήτες έφυγαν το Σαββατοκύριακο και οι κλέφτες αλώνισαν. Οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας και αφού βρέθηκαν στο σπίτι άρπαξαν χρυσαφικά και 21 λίρες αξίας 10000 ευρώ.


 evianews.com

5 συμβουλές για να αδυνατίσετε γρήγορα και ευχάριστα πριν την παραλία!

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την ώρα που θα βγούμε στην παραλία. Δεν έχετε καταφέρει να χάσετε τα κιλά που θέλετε; Μην άγχεστε η Ελένη Σολωμού-Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα Κέντρου "Απίσχνανσις" μας δίνει συμβουλές .

H ουσία δεν είναι μόνο να χάσει κάποιος τα παραπανίσια του κιλά, αλλά και να τα διατηρήσει μακροπρόθεσμα.

Μερικές συμβουλές για μια αποδοτική και ευχάριστη προσπάθεια αδυνατίσματος :

1) Καταγράψτε τους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε να χάσετε βάρος

Σκεφτείτε, αναγνωρίστε και γράψτε τους λόγους και τα εσωτερικά κίνητρα που σας ωθούν να αλλάξετε μια κατάσταση από την οποία δεν είστε ευχαριστημένοι. Είναι σημαντικό ο καθένας να καταγράφει τα δικά του προσωπικά κίνητρα. Κάνοντας αυτή την εσωτερική διεργασία το άτομο θα μπορεί πάντοτε να ανατρέχει και να αναζωογονεί τη θέλησή του σε δύσκολες στιγμές.

2) Μην παραμείνετε μόνοι στην προσπάθεια!

Σε μια τέτοιου είδους προσπάθεια είναι σημαντική υποστήριξη από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Το να έχετε άτομα της εμπιστοσύνης σας δίπλα σας μια τέτοια στιγμή, θα κάνει την κατάσταση πιο εύκολη και πιο ευχάριστη για σας. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που μας αγαπούν μας το αποδεικνύουν στις δύσκολες στιγμές.

3) Κάντε μικρές και σταδιακές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες

Στην προσπάθεια σας να βελτιώσετε τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα τη διατροφή σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτό θα το πετύχετε καλύτερα, εάν κάνετε μικρές και διαδοχικές αλλαγές. Είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε νέες, πιο υγιείς συνήθειες, εάν το κάνετε με αργό ρυθμό. Εάν αποφασίσετε να σταματήσετε να τρώτε φαγητά που δεν είναι υγιεινά, μην το κάνετε απότομα! Περιορίστε τα σταδιακά από το διαιτολόγιό σας! Το ίδιο ισχύει και για τη φυσική σας δραστηριότητα. Είναι προτιμότερο να αρχίσετε ήπια με περπάτημα και ασκήσεις μικρής διάρκειας, εάν είχατε μείνει αδρανείς για πολύ καιρό.

4) Εντάξτε στο διαιτολόγιο σας πολλά και μικρά γεύματα!

Επιδιώκετε να τρώτε πολλές φορές κατά τα διάρκεια μιας μέρας. Μην περιμένετε να πεθάνετε από την πείνα, για να φάτε κάτι! Καλό θα ήταν τις ώρες που θα βρίσκεστε εκτός σπιτιού να έχετε στην τσάντα σας μικρά φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια κ.ά), έτσι ώστε να μην καταφεύγετε στα έτοιμα σνακ, τα οποία είναι και υπερφορτωμένα σε λίπη, θερμίδες και αλάτι. Τα φρούτα εκτός από το ότι δίνουν πολύτιμες βιταμίνες και φυτοχημικά αντιοξειδωτικά στοιχεία, προσφέρουν και φυτικές ίνες, η δράση των οποίων είναι ευεργετική στον πεπτικό σωλήνα. Πίνετε ένα ποτήρι νερό προτού αρχίσετε να τρώτε. Εκτός από το ότι ο οργανισμός χρειάζεται νερό, το νερό γεμίζει και το στομάχι.

5) Προγραμματίστε τη φυσική σας δραστηριότητα!

Η γυμναστική, το περπάτημα, ο αθλητισμός, τα σπορ μειώνουν την όρεξη, καταναλώνουν θερμίδες, μειώνουν τα περιττά κιλά και σας κάνουν να νιώθετε πιο υγιείς.

Επιπρόσθετα, βοηθούν στην παραγωγή ενδορφινών από τον εγκέφαλο, γεγονός που συμβάλλει στο να νιώθετε ευεξία. Εκτός από τις προγραμματισμένες ώρες που θα αφιερώνετε στη σωματική σας δραστηριότητα υπάρχουν και άλλοι έξυπνοι τρόποι, για να βοηθάτε τον οργανισμό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανεβαίνετε τις σκάλες αντί να χρησιμοποιείτε το ασανσέρ ή να καθιερώσετε έναν 30λεπτο απογευματινό περίπατο.

Κάρυστος: Τράκαραν στο λιμάνι

Το Σαββάτο βράδυ ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, για περιστατικό πρόκλησης υλικών ζημιών σε τρία (3) ναυταθλητικά σκάφη.
Συγκεκριμένα μετά τον κατάπλου και την πλαγιοδέτηση στη δυτική προβλήτα του λιμένος Καρύστου οκτώ (08) ναυταθλητικών σκαφών προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα Ιστιοφόρα σκάφη «ΣΑΪΤΑ» Ν.Π. 4652, «KALLISTI» σημαίας Γαλλίας και «ΝΙΔΑΝΙΚ ΙΙ» Ν.Π. 4071, ύστερα από πρόσκρουσή τους στην προβλήτα.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους η πρόσκρουση προκλήθηκε εξαιτίας των απόνερων που δημιουργήθηκαν κατά την έξοδο από το λιμάνι συγκεκριμένου Αλιευτικού σκάφους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ένας από τους ιδιοκτήτες των Ιστιοφόρων κατά δήλωσή του τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Από το Υπολιμεναρχείο Καρύστου, που διενεργεί την προανάκριση, για τα Ι/Φ «ΣΑΪΤΑ» και «ΝΙΔΑΝΙΚ ΙΙ απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και επιθεώρησής τους από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεωρήσεων και χορηγήσεως βεβαίωσης αξιοπλοΐας και διατήρησης των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας τους, ενώ για το Ι/Φ «KALLISTI» απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι επιθεώρησης του σκάφους και προσκομίσεως βεβαιωτικού αποκατάστασης ζημιών και διατήρησης της ισχύος των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Οι 7 καλύτερες και θρεπτικότερες τροφές για εγκύους

Ποιες είναι οι σούπερ τροφές που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και ποια θρεπτικά συστατικά σας προσφέρουν... Ποιες τροφές αξιολογούν οι ειδικοί ως απαραίτητες για τις εγκύους; Ανακαλύψτε στο αφιέρωμα που ακολουθεί ποιες είναι, γιατί δεν πρέπει να σας λείψουν στους 9 μήνες της εγκυμοσύνης σας και ποια θρεπτικά συστατικά τους είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του μωρού σας.

Αυγά: Είναι καταπληκτικό το πόσα θρεπτικά συστατικά μπορείς να πάρεις από ένα και μόνο αυγό και μόνο με 90 θερμίδες. Τα αυγά περιέχουν περισσότερες από 12 βιταμίνες και μέταλλα, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που είναι ουσιώδης για την εγκυμοσύνη. «Μια υγιής γυναίκα χωρίς υψηλή χοληστερίνη μπορεί να καταναλώνει μέχρι και ένα αυγό την ημέρα», αναφέρει η γνωστή Αμερικανίδα διαιτολόγος και συγγραφέας βιβλίων για την εγκυμοσύνη Elizabeth Ward. Επιπλέον τα αυγά περιέχουν χολίνη που είναι απαραίτητη για την υγεία του εμβρύου και την ανάπτυξη του εγκεφάλου του.

Σολομός: Και ο σολομός ξεχειλίζει από υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, αλλά και ω3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για τις εγκύους. Επιπλέον σε αντίθεση με άλλα λιπαρά ψάρια όπως ο ξιφίας έχει λιγότερα τοξικά όπως ο υδράργυρος που μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του βρέφους.

Όσπρια Τα ρεβίθια, οι φακές και τα φασόλια περιέχουν σύμφωνα με τους ειδικούς περισσότερες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες από όλα τα λαχανικά. Γνωρίζετε ήδη ότι οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες στην εγκυμοσύνη, αλλά οι φυτικές ίνες από την άλλη μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος σας αυτούς τους 9 μήνες. Κατά την εγκυμοσύνη το έντερο γίνεται τεμπέλικο και η δυσκοιλιότητα μπορεί να σας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα. Ποιος λοιπόν είναι ο καλύτερος τρόπος να την αντιμετωπίσετε; Αναντίρρητα οι φυτικές ίνες υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Γλυκοπατάτες : Οι γλυκοπατάτες αποκτούν αυτό το πορτοκαλί χρώμα τους χάρη στα καροτενοειδή που περιέχουν. Πρόκειται για φυτικές χρωστικές ουσίες που μετατρέπονται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Σε αντίθεση με τις άλλες ουσίες που μετασχηματίζονται σε Α στο σώμα μας και που η υπερβολική λήψη τους μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας, τα καροτενοειδή είναι ακίνδυνα γιατί ο οργανισμός μας απορροφά μόνο την αναγκαία ποσότητα και αποβάλει την πλεονάζουσα. Έτσι δεν κινδυνεύετε να πάρετε μεγαλύτερη ποσότητα. Ακόμη οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και φολλικό οξύ.

Καρύδια: Δεν συμπαθείτε τα αυγά ή το σολομό; Μην ανησυχείτε μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα στην εγκυμοσύνη ω3 λιπαρά από τα καρύδια, τα οποία αποτελούν μία από τις πιο πλούσιες πηγές φυτικής προέλευσης ω3 λιπαρών.

Άπαχο κρέας: Το κρέας είναι άριστη πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Είναι καλή πηγή σιδήρου, μετάλλων και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Έχει λίπος, το οποίο φαίνεται και μπορούμε να το αποφύγουμε ή να το αφαιρέσουμε. Λιγότερο λιπαρό κρέας είναι το κυνήγι και τα μικρά σε ηλικία ζώα (του γάλακτος). Προτιμήστε ψαχνά κομμάτια και να αφαιρείτε το ορατό λίπος. Το μοσχαρίσιο κρέας, έχει λιγότερο λίπος από το βοδινό. Το χοιρινό είναι μια καλή επιλογή καθώς εκτός από πρωτεΐνη έχει και χολίνη.

Χρωματιστά λαχανικά και φρούτα: Καταναλώνοντας μια ποικιλία χρωματιστών φρούτων και λαχανικών διασφαλίζετε ότι το μωρό σας λαμβάνει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να αναπτυχθεί. Τρώτε λοιπόν άφθονα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μώβ και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά.
lifezone.gr

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ : Οι αμοιβές την 1ΜΑΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ενημερώνει τους εργαζόμενους σχετικά με τις αμοιβές την 1ΜΑΗ και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ενημερώνει τους εργαζόμενους σχετικά με τις αμοιβές την 1ΜΑΗ και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
λόγω του ότι σε αρκετούς εργασιακούς χώρους διατυπώνονται «απόψεις» σχετικά με την αμοιβή της 1ης ΜΑΗ σας ενημερώνουμε ότι η 1η ΜΑΗ 2012 έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία (ΦΕΚ1080/Β΄/09-04-2012). Ως εκ τούτου η αμοιβή της συγκεκριμένης ημέρας υπολογίζεται ως εξής:
Α) Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75%.
Β) Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες (οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου μας) θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου.
Δηλαδή την εβδομάδα μέσα στην οποία πέφτει η Πρωτομαγιά όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλέψουν 4 ημέρες πλην της Πρωτομαγιάς. Για την ημέρα της Πρωτομαγιάς, όσοι δεν δούλεψαν θα πληρωθούν κανονικά (οι ημερομίσθιοι 1 μεροκάματο και οι μισθωτοί κανονικά το μισθό τους χωρίς καμία αφαίρεση). Όσοι δούλεψαν θα πληρωθούν με προσαύξηση 75% επί του ημερομισθίου για τους ημερομίσθιους ή με προσαύξηση 75% επί του 1/25 του μισθού τους. π.χ. ημερομίσθιος με 40€ μεροκάματο όταν δουλέψει Πρωτομαγιά θα πάρει 70€, ενώ ένας μισθωτός με μηνιαίο μισθό 1000€ όταν δουλέψει Πρωτομαγιά θα πάρει 1030€".

Δυο αδέλφια από την Φθιώτιδα έφτιαξαν εφαρμογή για iPhone και iPad της Ελληνικής Ιστορίας

Η εφαρμογή "Greece: History and Culture" είναι η πρώτη και, μέχρι στιγμής, μοναδική εφαρμογή για iPhone και iPad, που παρουσιάζει την Ελληνική ιστορία, προϊστορία και πολιτισμό.

Μέσα από τις σελίδες της Εφαρμογής, ο χρήστης, είτε είναι επισκέπτης της Ελλάδας είτε λάτρης της ιστορίας της, μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ώστε να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για κάθε περίοδο του παρελθόντος της ή για να εντάξει μουσειακά εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους που τον ενδιαφέρουν, στο ιστορικό και πολιτισμικό τους πλαίσιο.

Σύμφωνα με το LamiaReport, την εφαρμογή εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν δύο αδέλφια από τον Αχινό της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι Δημήτρης και Τάσος Βούλγαρης, αρχαιολόγος και προγραμματιστής αντίστοιχα.

Ο Αχινός είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία (Εχίνος) και εκεί μπορεί να συναντήσει κανείς σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, γεγονός που συνετέλεσε στην απόφαση του Δημήτρη, να σπουδάσει αρχαιολογία. Τα ιστορικά ερεθίσματα υπήρχαν στο μυαλό των δυο δημιουργών της εφαρμογής από την παιδική τους ηλικία.

Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει στο App Store της Apple εδώ και 2 εβδομάδες και από τις πρώτες μέρες δέχτηκε θερμές κριτικές, τόσο για την ποιότητα και πληρότητα του περιεχομένου της, όσο και για τον τρόπο παρουσίασής. Είναι αξιοσημείωτο ότι γνωστοί Έλληνες του εξωτερικού, όπως η Rita Wilson, η Maria Menounos, ο Νίκος Αλιάγας και η Nia Vardalos, έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει την προσπάθεια των δύο παιδιών με ενθουσιώδη σχόλια σε γνωστά sites κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος των δημιουργών είναι να εξελίξουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή, προσφέροντες ακόμη περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες λειτουργίες.
Enhanced by Zemanta

Επεισοδιακή ελεύθερη πτώση 80χρονης [video]

Ήθελε να γιορτάσει τα 80α της γενέθλια κάνοντας ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε φανταστεί. Ο λόγος για την Laverne Everett, η οποία άλλαξε γνώμη την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή όταν ήταν ήδη αργά, με αποτέλεσμα να πηδήξει με λάθος τρόπο και να γλιστρήσει από τον εξοπλισμό.


Για καλή της τύχη, ο εκπαιδευτής που πήδηξε μαζί της κατάφερε να την συγκρατήσει και -αν και εντελώς ανορθόδοξα- να την βοηθήσει να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Φ. Κουβέλης: Κόκκινες γραμμές η παραμονή στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το μνημόνιο

Συνέντευξη στο Bloomberg παραχώρησε  ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

"Η Δημοκρατική Αριστερά, ενός κόμματος, που ενδέχεται να καθορίσει τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στις 17 Ιουνίου δήλωσε πως η στήριξή του στο μεγαλύτερο αντιμνημονιακό κόμμα εξαρτάται από την παροχή εγγυήσεων για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

"Έχουμε δύο "κόκκινες γραμμές": η μια αφορά μια πολιτική που θα εξασφαλίζει τη σταθερή παρουσία της χώρας στην Ευρώπη, το ευρώ, την Ευρωζώνη και η άλλη αφορά στη σταδιακή απαγκίστρωση της χώρας από τους όρους του Μνημονίου" ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

"Όλα τα παραπάνω πρέπει να ξεκαθαριστούν, καθώς οι "κόκκινες γραμμές" μπορεί να υπάρχουν, αλλά οι πολιτικές, που ακολουθεί κανείς είναι που έχουν τελικά σημασία.

"Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη σημαίνει πολλά και σημαντικά προβλήματα. Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι είναι μία πιθανή επιλογή των εταίρων μας. Ένα τέτοιο γεγονός, ανεξαρτήτως των τεράστιων συνεπειών για την Ελλάδα, θα δημιουργήσει επίσης προβλήματα σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

"Οι εύκολες λύσεις των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις σε αντάλλαγμα της χρηματοδότησης, έχουν οδηγήσει το 30% του ελληνικού πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, με την μεσαία τάξη να εξαφανίζεται και η ανεργία να καλπάζει. H πρόταση του Κουβέλη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δεν πέρασε, καθώς δεδομένου ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ την απέρριψε", δεν θα είχε πολιτική και κοινοβουλευτική στήριξη", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

"Εάν υπάρξει μια γραπτή προγραμματική δήλωση, καλώς. Εάν όχι, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, επειδή οι κυβερνήσεις συνασπισμού για να είναι χρήσιμες και δημοκρατικά αποτελεσματικές θα πρέπει να βασίζονται σε προγραμματικές δηλώσεις, διαφορετικά ενδέχεται να καταρρεύσουν από την πρώτη μέρα δημιουργίας τους" επεσήμανε ο Φ. Κουβέλης.

Κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της

Στις φλόγες τυλίχθηκε μονοκατοικία στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, σήμερα το μεσημέρι.

Στις 14:00 κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, από γείτονες που είδαν το σπίτι να καίγεται.

Έσπευσαν στο σημείο 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες, όμως ήταν ήδη αργά.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής κατά την κατάσβεση, αντίκρισαν στον χώρο της κουζίνας, τα πτώμα απανθρακωμένης γυναίκας, 61 χρόνων.

Η μονοκατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς. Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής, φοιτητών και αλλοδαπών

Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν μετά τη διέλευση πορείας μοτοσικλετιστών της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκαν έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Πατησίων.

Μόλις πέρασε μπροστά από το κτίριο η μοτοπορεία, φοιτητές και αλλοδαποί που ήταν κλεισμένοι μέσα στο Πανεπιστήμιο αντέδρασαν ρίχνοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τα μέλη της Χρυσής Αυγής να σταθμεύσουν και να τους αντεπιτεθούν με ό,τι κρατούσαν στα χέρια τους.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν συλλήψεις ή τραυματισμοί και ότι επενέβη η αστυνομία προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία.

Προσλαμβάνονται 10.000 άτομα με συμβάσεις στους δήμου

Το «πράσινο» φως «άναψε» και επίσημα για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού σε όλους τους δήμους.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι δήμοι της χώρας μπορούν προβούν στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με σκοπό να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες όπως: καθαριότητα, πυρασφάλεια, προσωπικό για παιδικές κατασκηνώσεις, υδρονομείς άρδευσης, προσωπικό για παιδικούς σταθμούς, καθαρίστριες σχολικών μονάδων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κώστας Ασκούνης δήλωσε πως: «Πρόκειται ασφαλώς για μία θετική εξέλιξη που επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Εσωτερικών και θα επιτρέψει στους δήμους να λειτουργήσουν, παρέχοντας τις υπηρεσίες που έχουν υποχρέωση προς τους πολίτες, έστω και προσωρινά.

Κι αυτό γιατί τους θερινούς μήνες οι ανάγκες είναι αυξημένες και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό των δήμων που είναι μειωμένο, λόγω διακοπής συμβάσεων και αποχωρήσεων».

ΣΟΚ: Γονείς κακοποιούσαν το ανάπηρο παιδί τους

Υπόθεση κακοποίησης ενός 8χρονου κοριτσιού, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, απασχολεί σήμερα την Ασφάλεια Αγρινίου.

Η κακοποίηση του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, διαπιστώθηκε από τον διευθυντή και την ψυχολόγο Ειδικού Σχολείου στο Αγρίνιο, όπου πηγαίνει η 8χρονη, και οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία. Τo παιδί έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και στα χέρια και ερωτώμενο σχετικά είπε πως το χτύπησε ο πατέρας του με κάποιο αντικείμενο χθες.

Η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες και κάλεσε τους γονείς, που -όπως φαίνεται- δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου και παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Τo κορίτσι αναμένεται να μεταφερθεί στην Πάτρα, για να το εξετάσει και ιατροδικαστής, ενώ συνοδεύεται από κοινωνική λειτουργό.

Απειλούν με έξωση το ΠΑΣΟΚ από τα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην οποία έχει έρθει το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστή εδώ και καιρό.

Mάλιστα το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ χρωστάει ήδη οκτώ ενοίκια στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους.

Η αντιπρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να πληρώσει τώρα ένα ενοίκιο στον ιδιοκτήτη, ωστόσο ο τελευταίος δε φαίνεται να ικανοποιείται με αυτή την προσωρινή λύση και φέρεται διατεθειμένος να κάνει ακόμα και έξωση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...