Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αναγνωστάκης: Τι γίνεται με τους φορολογικούς ελέγχους;

Οι βουλευτές της  Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Νίκος Τσούκαλης, κατέθεσαν από κοινού ερώτηση, σχετικά με το φορολογικό έλεγχο εμβασμάτων εξωτερικού.

Συγκεκριμένα η ερώτηση αφορά, στην αξιοποίηση στοιχείων των 54.246 ονομάτων, που εξήγαγαν με εμβάσματα συνολικά 22 δισεκατομμύρια ευρώ,  κατά την περίοδο 2009-2012.

Εξ αυτών των ονομάτων, περίπου 13.700 φορολογούμενοι προέβησαν σε τροποποιητικές δηλώσεις, ώστε να δικαιολογηθεί το πόθεν έσχες των κεφαλαίων τους.

Στην κοινή ερώτησή τους οι βουλευτές, αξιώνουν:

να γνωρίσουν αν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των τροποποιητικών δηλώσεων
να γνωστοποιηθεί το οικονομικό αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων
να γνωστοποιηθεί το σύνολο των απαιτήσεων υπέρ του δημοσίου
Στη συνέχεια οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς επιθυμούν να τους γίνει γνωστό, αν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ελέγχου, για τα πρόσωπα, που δεν έχουν κάνει τροποποιητικές δηλώσεις και αν προκύπτει ενδεχόμενο προσωρινής κατάσχεσης των λογαριασμών τους.

Θα δουν χρήμα παραγωγοί της Ευβοίας

Αύριο Τρίτη θα καταβληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 254.937,38 Eυρώ σε 626 παραγωγούς, για το πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων του 2009.

Ειδικότερα, η πληρωμή αφορά κυρίως ενισχύσεις απώλειας παραγωγής σε καλλιέργεια βρώσιμης ελιάς ποικιλίας Αμφίσσης.

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των νομών:

Αιτωλοακαρνανίας, Ευβοίας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Λάρισας, Πρέβεζας και Φθιώτιδας.

Δροσιά: Ξεψύχησε λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του - Θρήνος για τον θάνατο οδηγού

Αν και μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στην ζωή και ξεψύχησε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του.

Πρόκειται για έναν 60χρονο άντρα που ζούσε με την οικογένεια του στην Δροσιά. Ήταν χθες το βράδυ (16-06-2013) στις 22.30 όταν συγκρούστηκε με άλλο μηχανάκι στην περιοχή.

Περαστικοί συγκεντρώθηκαν στο σημείο αλλά ο άτυχος άντρας έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όταν ανακοίνωσαν οι γιατροί την θλιβερή είδηση στην οικογένεια του.

Παραλία Αυλίδας: Εγκαίνια του ανακαινισμένου Ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων


Παρουσία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Θηβών και Λειβαδιάς, έγιναν σήμερα το μεσημέρι τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου του Ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων της Παραλίας Αυλίδας. 



Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή μεταξύ αυτών και αρκετοί επίσημοι.     







Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση,  της Διοικητού κας Πολυδούλη Ελισάβετ,  παραβρέθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου, στα εγκαίνια των ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας.  

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε την προσπάθεια τόσο των εργαζομένων όσο και της διοίκησης, για την τεράστια προσφορά τους στο ίδρυμα και στους τρόφιμους  του και απένειμε δημόσιο έπαινο σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΪΝΑΒΑΣ
ΒΙΝΤΕΟ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Κάρυστος 1821: Οι μαθητές της Στ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου δημιουργούν

Οι μαθητές της Στ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, δημιούργησαν μια ιστορική ταινία με θέμα την επανάσταση του 1821 στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας.


2dimkaryst.blogspot.gr

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων 16 Ιουνίου 2013 η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Η Θεία Λειτουργία και η Χειροτονία ετελέσθησαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν για τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας π. Δαμασκηνό, βροντοφωνάζοντας και το «ΑΞΙΟΣ». Ο π. Δαμασκηνός, επί επτάμιση χρόνια διάκονος, προσήλθε στην Ι. Μητρόπολή μας από την Ι. Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διαμένει στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη και με την ευγένειά του, την καλλιφωνία του και το μειλίχιο του χαρακτήρος του, κατέκτησε την συμπάθεια των ενοριτών του Μητροπολιτικού Ναού της Χαλκίδος, όπου και διηκόνησε κατά το τελευταίο διάστημα.

Στη σύντομη προσφώνησή του πριν την Χειροτονία ο π. Δαμασκηνός, περιέγραψε, με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, το πώς θα αγωνιστεί να βιώσει το μυστήριο της Ιερωσύνης, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο για την πατρική αγάπη, την οποία επέδειξε προς το πρόσωπό του.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, κάλεσε τον νέο Ιερέα να πορεύεται με εκκλησιαστικό φρόνημα στη ζωή του, ενωμένος πάντοτε με την Εκκλησία, από την οποία και θα αντλεί την ύπαρξή του και την υπόστασή του για το έργο της διακονίας που αναλαμβάνει. Παράλληλα, μνημόνευσε τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιερισσού κυρό Νικόδημο, από τον οποίο ο π. Δαμασκηνός χειροτονήθηκε Διάκονος, όπως και τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο και τον Πρωτοσύγκελλό του, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, πλησίον των οποίων διηκόνησε, όπως και τους Ιερείς άλλων Μητροπόλεων, που ήλθαν για την χειροτονία και τον ευσεβή Λαό της Καρδίτσας, τόπο καταγωγής του π. Δαμασκηνού για την πληθωρική παρουσία τους στην χειροτονία.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο π. Δαμασκηνός έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Η ανατροπή έγινε: Ο Γιώργος Πασσάς πρώτος στις εκλογές της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας


Η ανατροπή έγινε: Ο Πολιτικός Μηχανικός και ιδιοκτήτης της εταιρίας Ανωδομή κος Γιώργος Πασσάς, πήρε περισσότερους ψήφους στις χθεσινές εκλογές της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.Ευθύνη του Γ. Πασσά είναι να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιου για να γίνει η εκλογή του νέου Προεδρείου, μέσα σε 20 μέρες.

Από τους 10.003 εγγεγραμμένους μετόχους ψήφισαν συνολικά 2772 μέλη, από τα οποία ψηφοδέλτια έγκυρα ήταν τα 2.751, άκυρα 18 και λευκά 3.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών είναι:

1. Πασσάς Γεώργιος 966 ψήφοι
2. Παπαγρηγορίου Δημήτριος 884 ψήφοι
3. Λιονάκης Δημήτριος 865 ψήφοι
4. Σταθοπούλου Κωνσταντίνα 760 ψήφοι
5. Γαρέφαλος Δημήτριος 719 ψήφοι
6. Κουτσάυτης Σπυρίδων 700 ψήφοι
7. Χατζηλάμπρου Κωνσταντίνος 683 ψήφοι
8. Κούκουζας Ευάγγελος 617 ψήφοι
9. Γεωργαλάς Νικόλαος 580 ψήφοι

Αναπληρωματικά μέλη:

10. Μπαρούτας Κωνσταντίνος 555 ψήφοι
11. Βότση Σοφία 410 ψήφοι
12. Βλάχος Βασίλειος 126 ψήφοι
13. Παπαμακάριος Εμμανουήλ 220 ψήφοι
14. Βεργέτης Βασίλειος 126 ψήφοι
15. Λεοντής Αθανάσιος 117 ψήφοι
16. Κικίδης Αντώνιος 90 ψήφοι

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...