Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τρακτέρ σκότωσε 63χρονο αγρότη στην Ιστιαία

Τραγικό δυστύχημα συνέβη χθες το απόγευμα στη Νέα Σινασό Ιστιαίας με θύμα 63χρονο αγρότη.

Ο άτυχος άνδρας ήταν χειριστής τρακτέρ κι έκανε γεωργικές δουλειές σε αγρόκτημα συγχωριανών του.

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το τρακτέρ ανετράπη, τον καταπλάκωσε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Ιστιαίας.

egnomi.gr

Συνελήφθη 44χρονος για 1,8 εκ. χρέη προς το δημόσιο

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στην Βόνιτσα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 1.800.000 ευρώ


Συνελήφθη, σήμερα (2-7-2012) το μεσημέρι, στην Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένας 44χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των ατομικών οφειλών του 44χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1. 815.982,83 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».


 preveza-info.gr

O AΝΤ1 πρότεινε στον Παπαδάκη ανανέωση συμβολαίου για...10 μέρες!

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φέρεται να είναι ο Γιώργος Παπαδάκης με τη διοίκηση του ΑΝΤ1, καθώς του ζητήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με το σταθμό όχι για μια ολόκληρη σεζόν – όπως συνηθίζεται – αλλά για μόλις 10 ημέρες.

Σύμφωνα με το Yupiii.gr, το συμβόλαιο του παρουσιαστή με το σταθμό έληξε στα τέλη Ιουνίου, ωστόσο αποφασίστηκε παράταση της εκπομπής του, λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Ο σταθμός, θέλοντας να είναι τυπικός, αντί να ανανεώσει το συμβόλαιό του Γιώργου Παπαδάκη, το οποίο και έληξε, του ζήτησε να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο για δέκα μόλις ημέρες.

«Όλα αυτά έγιναν την Πέμπτη που μας πέρασε. Ο Γιώργος ήταν έξαλλος και με το δίκιο του καθώς όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε ότι έχει και μπέσα και λόγο και περίμενε αν μη τι άλλο από τον σταθμό να του δείξει τον απαραίτητο σεβασμό μιας που ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια, έκανε ό,τι του ζητήθηκε χωρίς να διαμαρτυρηθεί. Αλλά την κίνηση αυτή τη βρήκε προσβλητική και αρνήθηκε να υπογράψει ένα τέτοιο συμβόλαιο» δήλωσε στο Yupiii άνθρωπος από το κανάλι του Αμαρουσίου.

Πρωτιά της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» με τον Γιάννη Πρετεντέρη

Εξακόσιοι, σχεδόν, χιλιάδες τηλεθεατές κατά μέσο όρο, παρακολούθησαν την «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη καθ΄όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε, τοποθετώντας την στην κορυφή των ενημερωτικών εκπομπών-talk show για τη σεζόν 2011-2012.

Με επίκεντρο θέματα της επικαιρότητας και άμεση καταγραφή της τρέχουσας πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας, η «Ανατροπή», σε μια από τις πλέον καθοριστικές, για τη χώρα, χρονιές, παρέμεινε στο επίκεντρο των εξελίξεων και η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών στις βραδινές ενημερωτικές εκπομπές-talk show. Τα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας και τη σχέση της με την Ευρώπη, η κρίση στην οικονομία και την κοινωνία, οι εναλλαγές του πολιτικού σκηνικού με τους τέσσερις πρωθυπουργούς, τις κυβερνήσεις συνεργασίας και τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αποτέλεσαν τον πυρήνα της θεματολογίας των εκπομπών, τα βράδια της Δευτέρας. Οι καλεσμένοι, οι συζητήσεις, οι παρεμβάσεις, οι συνεντεύξεις, τα βίντεο, τα σχόλια και οι δημοσκοπήσεις κάλυψαν άμεσα, έγκαιρα και έγκυρα όλα όσα μας απασχόλησαν την σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Συνολικά την «Ανατροπή» παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 566.000 τηλεθεατές (με μερίδιο 18,2%).

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η εκπομπή «NΕΤWΕΕΚ» (Ελλη Στάη, ΝΕΤ) με 385.000, την τρίτη θέση κατέχει η εκπομπή «Αυτοψία» (Αντώνης Σρόιτερ, ALPHA), με 365.00. Τη λίστα των ενημερωτικών εκπομπών-talk show συμπληρώνουν η «Παρέμβαση» (Γιάννα Παπαδάκου, ALPHA), το «Πέμπτη βράδυ x2» (Γιάννης Πολίτης και Πηνελόπη Γαβρά, ΝΕΤ), η «Διέξοδος» (Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ALPHA), το «3THREENET» (Γιάννης Πολίτης, Χρήστος Μαχαίρας, Κωνσταντίνος Ζούλας, ΝΕΤ) και οι «Νέοι Φάκελοι» (Αλέξης Παπαχελάς, Τάσος Τέλλογλου, Σοφία Παπαϊωάννου, ΣΚΑΪ). (πίνακας 1)

Επιπλέον, στο Top 3 (πίνακας 2) των ενημερωτικών εκπομπών-talk show με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση για την τηλεοπτική σεζόν 2011-2012 η «Ανατροπή» καταλαμβάνει τις πρώτες τρεις θέσεις με τα θέματά της.

Προηγείται η συνέντευξη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας -νυν πρωθυπουργού- Αντώνη Σαμάρα, που δόθηκε στον Γιάννη Πρετεντέρη στις 9 Απριλίου του 2012, έναν μηνά, περίπου, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Την παρακολούθησαν 857.000 τηλεθεατές. Στη δεύτερη θέση είναι η συζήτηση με θέμα «Δημοψήφισμα ή εκλογές» (Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011) και τη συμμετοχή των πολιτικών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Ντόρας Μπακογιάννη, Μάκη Βορίδη, την οποία παρακολούθησαν 783.000 τηλεθεατές. Την τρίτη θέση κατέχει η «Ανατροπή» μετά τα δραματικά και καταστροφικά, για την Αθήνα γεγονότα, του Φεβρουαρίου, με τίτλο «”Σφαγή” στη Βουλή - Καταστροφές στην Αθήνα», και καλεσμένους τους Παντελή Οικονόμου, Γιάννη Μιχελάκη, Λιάνα Κανέλλη, Νίκο Μπίστη: προβλήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 και την είδαν 696.000 τηλεθεατές.

Τέλος στη 12η χρονιά της στο MEGA, η «Ανατροπή» συνέχισε την ανοδική της πορεία: Μέσα στην τελευταία τριετία αυξάνει συστηματικά τον μέσο όρο της που από το 15,2% τη σεζόν 2009-2010, πήγε στο 17,7% την περσινή τηλεοπτική σεζόν (2010-2011) για να φθάσει φέτος στο 18,2%.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κάρυστο

  Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Λυκόρεμα στην Καρυστο της Εύβοιας.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1αεροπλάνο.

Δεν έχει γίνει αναφορά για το αν κινδυνεύουν  κατοικημένες περιοχές.

Εισβολή Ιταλών σε εφορίες-τράπεζες: «Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα»

Εναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας βρήκαν οι Ιταλοί φορολογούμενοι, οι οποίοι πήγαν σε εφορίες και τράπεζες, όχι για να πληρώσουν φόρους και χρέη, αλλά για να γδυθούν και να φωνάξουν «Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα! Εμείς το χρέος δεν το πληρώνουμε».

Οι Ιταλοί γνωρίζουν ότι αν δεν πληρώσουν, θα βγει το σπίτι τους πολύ γρήγορα σε πλειστηριασμό έτσι αποφάσισαν να επιδοθούν σε «στριπτίζ» διαμαρτυρίας. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από την «εισβολή» στην τράπεζα BNL της Νάπολι.

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα

Από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.minedu.gov.gr) μπορούν να μάθουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων τις βαθμολογίες τους στα ειδικά μαθήματα.

Θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου λήγει την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Ειδικά την ημέρα αυτή σε όλα τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ θα βρίσκονται ο Διευθυντής ή ο Υποδιευθυντής και ο υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση, καθώς και η παροχή κωδικού (password) σε όσους υποψήφιους δεν πρόλαβαν ή τον έχασαν.

Ζήτησε από αστυνομικούς 18.000€ για ένα κιλό ηρωίνη!

Όταν έκλεισε τη συμφωνία να πωλήσει ένα κιλό ηρωίνη, όπως συνήθιζε να κάνει, έναντι του χρηματικού ποσού των 18.000 ευρώ, μάλλον του φάνηκε ως καλή συμφωνία, προκειμένου να προωθήσει στην αγορά τα ναρκωτικά που θα έφερνε από την Αθήνα.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν φανταζόταν, όμως πως οι συγκεκριμένοι πελάτες, θα ήταν της Δίωξης Ναρκωτικών, και έτσι κανόνισε ένα ραντεβού, στο κέντρο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα στα χέρια των ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών έπεσε ένας 27χρονος Αλβανός. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο νεαρός αρκετές φορές μετέφερε από την Αθήνα στην Πάτρα ναρκωτικά προκειμένου να τα προωθήσει στην τοπική αγορά έναντι καλού αντιτίμου.

Ο νεαρός με τους πελάτες έκλεισε το ραντεβού βράδυ στην οδό 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πόλης και έτσι έγινε... Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως πελάτες και σύμφωνα με το patrastimes.gr, μόλις ξεκίνησε η αγοραπωλησία, ακινητοποίησαν τον νεαρό και του πέρασαν χειροπέδες. Η συμφωνία ανέφερε πως ο νεαρός Αλβανός θα τους έδινες ένα κιλό ηρωίνης έναντι του χρηματικού ποσού των 18.000 ευρώ.

Ρένια Λουιζίδου: «Φοβάμαι μη δω εφτά εκατομμύρια Έλληνες στη φυλακή»

Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή, η πιθανότητα να μπούμε όλοι μαζί στην φυλακή και η βενζίνη που δεν έχουν να βάλουν οι ηθοποιοί όταν τους ζητούν να πάνε απλήρωτοι στα γυρίσματα είναι μερικά από τα θέματα που σχολίασε η αγαπημένη πρωταγωνίστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της.

«Φοβάμαι μη δω εφτά εκατομμύρια Έλληνες στη φυλακή. Γιατί όλοι μας χρωστάμε λίγο ή πολύ! Αυτό που συμβαίνει είναι απογοητευτικό. (...) Το κράτος χρειάζεται επισκευή και πέταμα! Το κράτος μας δεν λειτουργεί. Όπως τα παλιά μας ποδήλατα! Πρέπει να αλλάξουμε μέσα μας. Πρέπει πρώτα από όλα να κοιτάξουμε ποιοι είμαστε και τι δικαιούμαστε», δήλωσε η Ρένια Λουιζίδου στην εφημερίδα Παρόν.

Ενώ συγκεκριμένα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί δήλωσε: «Ακούω ότι υπήρξε μεγάλη κακοδιαχείριση τα προηγούμενα χρόνια. Σ' αυτήν την κακοδιαχείριση δεν συγκαταλέγονται οι μισθοί των ηθοποιών. Πρόκειται για τεράστιο μύθο. Πράγματι 20 ηθοποιοί καταφέραμε να έχουμε ένα κασέ στην τηλεόραση. Το σύνολο του κλάδου έπαιρνε το βασικό μισθό. Αλλά και πάλι το κασέ μας δεν ήταν μυθικό. Αναρωτιέμαι σήμερα που δεν πληρώνονται οι ηθοποιοί, οι πρωταγωνιστές, μεγάλα ονόματα, έχουν την ίδια τύχη με τους μεγαλοδημοσιογράφους; Δεν έχω ακούσει για κάποιον μεγαλοδημοσιογράφο απλήρωτο. Η διαφήμιση έπεσε μόνο στα σίριαλ και δεν έπεσε στο ειδησεογραφικό κομμάτι; Ποιος επιλέγει ποιος θα πληρωθεί και ποιος όχι; Όταν χρωστά ένα κανάλι δυο μήνες μισθούς, τρεις μήνες, κάνεις υπομονή. Στον ένα χρόνο τι κάνεις; Και να σου λένε μπες ξανά για γυρίσματα απλήρωτος; Μα, δεν έχω να 'ρθω στο γύρισμα. Δεν έχω για βενζίνη».

Τέλος, όσον αφορά την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, σχολιάζει: «Όλα τα άκρα τα βλέπω με τρόμο. Τα άκρα εμφανίζονται σε περιόδους κρίσης. Οι μετανάστες μας πειράζουν τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά και δουλειές. Για την Ολυμπιάδα μας ήταν χρήσιμοι. Οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα των τελευταίων ετών. Πρόκειται για μια πολιτική λανθασμένη πολλών ετών. Οι συμφωνίες που υπογράψαμε με την Ευρώπη στο μεταναστευτικό μας έφεραν εδώ. Η Ευρώπη χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως αποθήκη μεταναστών. Βέβαια, η Ευρώπη μας φόρεσε αυτήν τη συμφωνία γιατί κάποιοι πολιτικοί μας την υπέγραψαν. Τον καιρό που έπρεπε να κοιτάξουν το τι υπέγραφαν, έβλεπαν τις μετοχές που ανέβαιναν».

Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου: Ολομέτωπη επίθεση σε "πέντε υποκινητές των Κριεζών"

Ολομέτωπη επίθεση σε πέντε υποκινητές που παραπληροφορούν τους κατοίκους των Κριεζών κάνει ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς και αναφέρεται σε "προσβολή των θεσμών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της Ελεύθερης πληροφόρησης των πολιτών η προσπάθεια φίμωσης του Δημάρχου για το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων".

Το κεντρικό σύνθημα από τα μεγάφωνα «μην του μιλάτε» και «φύγετε μακριά» 5 υποκινητές με άγνωστα κίνητρα, αφαίρεσαν από τους κατοίκους των Κριεζών και της γύρω περιοχής το δικαίωμα της ενημέρωσης στο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που είχε προγραμματίσει ο Δήμαρχος στο δημαρχείο των Κριεζών την Κυριακή 1 Ιουλίου.
Ο τελικός στόχος τους να εμποδίσουν την ουσιαστική και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση, και την απόκρυψη της πραγματικής διάστασης των γεγονότων, παραποιώντας την αλήθεια, ναυάγησε την απαιτούμενη διαβούλευση πριν την λήψη  απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως ήταν η βούληση της Δημοτικής αρχής.

Προτίμησαν να δημαγωγούν αποκρύπτοντας την αλήθεια η οποία είναι:
Δεν πρόκειται πλέον να γίνει ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια όπως παραπληροφορούν τους κατοίκους. Μετά την αξιοποίηση και ανάκτηση των ανακυκλώσιμων, οδηγείται προς ταφή λιγότερο από 30% των απορριμμάτων, γεγονός που καθιστά μια τέτοια επένδυση για την δημιουργία ΧΧΤΥ ασύμφορη και μη βιώσιμη οικονομικά.
•Δεν θα θάβονται πλέον τα σκουπίδια στον τόπο μας. Αντίθετα θα αξιοποιούνται
•Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας,
•Βελτιώνεται ο περιφερειακός δρόμος των Κριεζών από τον οποίο θα διέρχονται την ημέρα 7-8 απορριμματοφόρα και 2 μεγάλα οχήματα τις μέρες αιχμής (2-3 μήνες το καλοκαίρι) και τα μισά την υπόλοιπη περίοδο, ενώ σήμερα διέρχονται μέσα από τον οικισμό των Κριεζών
•Οι κάτοικοι θα απαλλαγούν από τα τέλη καθαριότητας
•Οι αγρότες θα έχουν δωρεάν λίπασμα
Εφαρμόζοντας  την γνωστή τακτική του σκοταδισμού και της παραπληροφόρησης, που χρόνια τώρα έχει καταδικάσει σε αφάνεια την περιοχή.
Είμαστε σίγουροι ότι οι υποκινητές γνωρίζουν τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις (περιοχές ΝΑΤURA,βιοτόπων κλπ) όπως φαίνεται και στο συνημμένο  χάρτη,  που υπάρχουν στην περιοχή.
Ένα γεγονός που αποκλείει το μεγαλύτερο κομμάτι της Νότιας Εύβοιας (Κύμη, Κονίστρες, Δύστος, Μαρμάρι και Κάρυστος) για τέτοια έργα. Οι Δημοτικές εκτάσεις είναι  συγκεκριμένες  και επομένως οι επιλογές περιορίζονται ακόμη περισσότερο.
Οι χίλιοι (987) κάτοικοι των Κριεζών την Κυριακή το πρωί δεν ήταν στο Δημαρχείο των Κριεζών.
Από τους λίγους παριστάμενους κατοίκους οι περισσότεροι ήθελαν να μάθουν, να εκφράσουν τις απόψεις τους τις αντιρρήσεις τους και τις προτάσεις τους στην διαδικασία διαβούλευσης της πρότασης που επέλεξε η Δημοτική Αρχή, πριν την λήψη της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.  
Τα συμπεράσματα μας:
Εσκεμμένα, προφανώς, κάποιοι επιχειρούν να κλείσουν τα αυτιά των πολιτών και τη φωνή της Δημοτικής αρχής, υποκλινόμενοι στα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
Επί ενάμιση χρόνο όλοι αυτοί είναι απόντες από κάθε διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το θέμα, από τις πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο.
Τα έγγραφα ερωτηματολόγια που έχουν αποσταλεί από το Δήμο προς κάθε κατεύθυνση  από τον Απρίλιο του 2011 ουδέποτε απαντήθηκαν.
Και ρωτάμε
Γιατί αυτοί, που από το θεσμικό τους ρόλο έχουν το δικαίωμα, ποτέ δεν έφεραν τις απόψεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ως όφειλαν; Γιατί εμφανίζονται, όπως εχθές, μετά την αποχώρηση του Δημάρχου παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια και διαστρεβλώνοντας αμέσως μετά την πραγματικότητα στο διαδίκτυο; 
Πως συνέβαλλαν τόσα χρόνια στην επίλυση του προβλήματος; 
Και βέβαια όλοι αυτοί που χθες πρωτοστατούσαν στην κινητοποίηση.
Γιατί δεν επέτρεψαν την ενημέρωση;; Τι εξυπηρετούν ;;
Καλούμε την τοπική κοινωνία να βγάλει τα συμπεράσματά της και να διεκδικήσει το δικαίωμα της στην συμμετοχή της λήψης απόφασης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. 
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι πρέπει προκειμένου το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον τόπο μας να βρει οριστική λύση.Εξάλλου αυτή η Δημοτική Αρχή έχει εκλεγεί από τον κόσμο για να παλέψει με τα δύσκολα και αυτό πράττει καθημερινά.

Στα «σκαριά» ο δισέγγονος του Αριστοτέλη Ωνάση

Την πρόθεσή του να γίνουν γονείς αμέσως μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου εξέφρασε ο Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα Νέτο, σύζυγος της Αθηνάς Ωνάση, σε συνέντευξή του σε Βραζιλιάνικο περιοδικό.

«Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινάμε για παιδιά με την Αθηνά» ήταν η ακριβής δήλωση του -εδώ και 8 χρόνια παντρεμένου με την Αθηνά Ωνάση- Βραζιλιάνου πρωταθλητή της ιππασίας. Ο οποίος αυτό τον καιρό είναι στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News το ζευγάρι έχει ρίξει όλο του το βάρος στην ιππασία, με τους δυο τους να κάνουν αυτόν το καιρό εντατικές προπονήσεις, μετά τις οποίες προτιμούν να μένουν σπίτι, μόνοι ή με φιλικά πρόσωπα.

Όσον αφορά το πόσο καλή μητέρα θα γίνει η Αθηνά, αυτό είναι φανερό -σύμφωνα με τον Αλβάρο- από την στενή σχέση που έχει αναπτύξει με τα δυο παιδιά του (Βίβιαν και Φερνάντο) από τον προηγούμενο γάμο του. «Η Αθηνά είναι πάντα στο πλευρό της Βίβιαν και τη λατρεύει... Η Βίβιαν την βλέπει σαν την καλύτερή της φίλη, περνούν ώρες μαζί και συζητούν για τα πάντα».

Μια "τρύπα στο νερό" οι εκδηλώσεις των εμπόρων: Ταλαιπωρία και των γονέων...

Μια πισίνα για τα μάτια και μόνο...
Στην αφάνταστη ταλαιπωρία των οδηγών , με το κλείσιμο της οδού Αβάντων ήρθε να προστεθεί και η ταλαιπωρία παιδιών και γονιών!

Ο λόγος για τις εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου, που ξεκίνησαν βιαστικά και με μεγάλη προχειρότητα, όπως φαίνεται.

Ήδη ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται η εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χαλκίδας, με την παιδική πισίνα στο πάρκινγκ πίσω από τα Δικαστήρια, για αύριο Τρίτη 3/7 και ώρα 11.00 μμ.

Σύμφωνα με τους οργανωτές "η παιδική πισίνα είχε κάποια τεχνικά προβλήματα και έχανε νερό, ωστόσο οι υπεύθυνοι του τεχνικού τμήματος, την αντικατέστησαν με μία καινούργια πισίνα που θα είναι έτοιμη αργά το βράδυ".

Είναι φανερή η βιασύνη και η προχειρότητα. Δεν πρόλαβαν να κάνουν μια δοκιμή για να διαπιστώσουν αν η πισίνα λειτουργεί σωστά και όχι να ταλαιπωρούν γονείς και παιδιά.

Και βέβαια με τόσες αστοχίες και γκρίνιες φαντάζει λίγο δύσκολο οι ταλαιπωρημένοι οδηγοί (από την Αβάντων) και γονείς (από την πισίνα) να σπεύσουν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα...


«Το παιδί είναι του Μπαλοτέλι», ισχυρίζεται η πρώην του



Με εμφανές φούσκωμα στην κοιλιά εμφανίστηκε σε event στην Ρώμη η Ραφαέλα Φίκο, πρώην του Μάριο Μπαλοτέλι και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Την ίδια ώρα που εκπρόσωποί της προσπαθούν να πουλήσουν την ιστορία της εγκυμοσύνης στην βρετανική εφημερίδα Sunday Mirror


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ SEXY ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Μιχάλης Ασλάνης: «Γιατί πουλάω τα σπίτια μου σε Μύκονο και Λυκαβηττό»

Απάντηση στο δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας δίνει ο γνωστός Χαλκιδέος σχεδιαστής -που μόλις επέστρεψε από Βραζιλία- για τον πραγματικό λόγο πoυ βγαίνει στο σφυρί το σπίτι του στον περιφερειακό του Λυκαβηττού και η βίλα του στην Μύκονο.

«Το σπίτι στην Μύκονο το έχω 22 χρόνια. Και δεν πωλείται, ενοικιάζεται. Ξέρετε εγώ είμαι μόνος μου και είπα να το νοικιάσω όπως κάνουν πολλοί. Και γιατί όχι; Σε τόσο δύσκολες εποχές, είναι σημαντικό να έχεις κάποια χρήματα βοήθεια, έτσι δεν είναι; Όσον αφορά το σπίτι στον Λυκαβηττό, το πουλάω γιατί δεν το χρειάζομαι πια. Δεν είναι για ανθρώπους που μένουν μόνοι τους σαν και μένα. Επαγγελματικά δεν με βολεύει καθόλου».

Αυτά δήλωσε ο Μιχάλης Ασλάνης στο Star, απαντώντας στο δημοσίευμα της Real News που τον ήθελε να τα πουλάει λόγω χρεών. Ο ίδιος λόγος δηλαδή που -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας-τον οδήγησε στο να μεταφέρει το ατελιέ του από την Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, στην οδό Μίκωνος στου Ψυρρή, όπου συνεχίζει να σχεδιάζει νυφικά, παιδικά ρούχα και είδη σπιτιού.

Η τιμή πώλησης του διαμερίσματος στο Λυκαβηττό, με την μπανιέρα στην κρεβατοκάμαρα και την εξωτερική πισίνα, ανέρχεται σε 650.000 ευρώ. Αλλά η πώλησή του είναι μπλοκαρισμένη.Ενώ στο σφυρί βγαίνει και η βίλα του σχεδιαστή στη Μύκονο, που βρίσκεται στην περιοχή Κανάλια.

Συγκεκριμένα για τα χρέη που φέρεται να έχει προς τους υπαλλήλους του, ο Ασλάνης δήλωσε στο Star «Υπάρχουν κάποια χρέη τα οποία λόγω κρίσης καθυστερούν, αλλά είναι μικρά. Είναι σε τρεις υπαλλήλους, τα οποία και θα τα αποδώσω, γιατί άνθρωποι σαν εμένα δεν τους έχουν φάει πενταράκι, όπως λέγανε παλιά».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μιχάλης γύρισε από την Βραζιλία, όπου μετακόμισε το 2010 προκειμένου να κάνει ένα απολογισμό και να σχεδιάσει τις νέες του κινήσεις, αποφασισμένος να τακτοποιήσει όλες του τις εκκρεμότητες.

Τσίπρας: Είμαστε η... ροζουλί Αριστερά

Την δική του εξήγηση για την ραγδαία άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις προσπάθησε να δώσει χτες ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ροζουλί Αριστερά» αλλά και ταξικούς διαχωρισμούς «από το ποτάμι και πέρα».

Μιλώντας χτες στο Φεστιβάλ Αντίστασης που διοργάνωσε η ΚΟΕ στην Γεωπονική Σχολή τις τελευταίες τρεις ημέρες, μπροστα σε κοινό που φορούσε μπλουζάκια του Τσε Γκεβάρα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είπε, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ»:

«Κοιτάξτε τον εκλογικό χάρτη της χώρας. Δεν ξέρω γιατί μας προσδιορίζουν με ροζ χρώμα. Είμαστε η ροζουλί Αριστερά, αλλά υπάρχει ταξικός διαχωρισμός. Από το ποτάμι και πέρα υπάρχει μόνο ροζ. Σε μεγάλα δημοκρατικά κάστρα – έτσι δεν τα λέγανε; – στην Κρήτη, την Αχαΐα. Εκφυλίστηκαν κι αυτά;»

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρωζώνη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ήταν η ριζοσπαστική αριστερά που άλλαξε τους συσχετισμούς:

«Όταν γεμίζαμε το Ζάππειο του Βερολίνου για συνέντευξη Τύπου, μας είπαν οι σύντροφοι πως αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρχε όταν συναντήθηκε η Μέρκελ με τον Ομπάμα. Αν ήμασταν τίποτα τρελοί, δεν θα μας έδινε κανείς σημασία. Εμείς αντιστρέψαμε τους συσχετισμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι ουδέποτε σκέφτηκε να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αντιθετα όπως είπε μιλούσε για διεκδίκηση. «Απλά έλεγα ότι δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας», τόνισε.

Τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές; «Θα είχαν (οι ευρωπαίοι εταίροι) το... να μην το πω αγγούρι..., να πω την μπάλα στο γήπεδό τους».

Κυμη: Γέμισε μελωδίες


Πραγματοποιήθηκε χθές 30 Ιουνίου 2012 και θα ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή, στο κατάμεστο θεατράκι του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης, η πρώτη ημέρα του 1ου Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συνόλων 

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν πολυφωνικά σύνολα από Αλιβέρι, Άργος, Αυλωνάρι, Δύστο, Κέρκυρα, Κύμη, Πάτρα, Περιστέρι και Θεσσαλονίκη. 
Στην εκδήλωση παρευρέθει και ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Ευχόμαστε του χρόνου περισσότερες συμμετοχές.



-Φωτο Βασίλης Τσομάκας
http://koumiotis.blogspot.gr


Κείμενα ανάρτησης http://intzou.blogspot.gr/

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ οι «σκαφάτοι» φοροφυγάδες

Τους ιδιοκτήτες θαλαμηγών και χλιδάτων σκαφών αναψυχής έχουν βάλει στο μάτι οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ, αφού υπάρχουν βάσιμες υποψίες για φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα αναμένεται να ελεγχθούν περί τα 1340 σκάφη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» υπάρχει βάσιμη υποψία ότι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους, που κρύβονται πίσω από εταιρείες και πρόσωπα-βιτρίνες, φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ελεγχθεί συνολικά 500 πολυτελή σκάφη, με αποτέλεσμα να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία 80 εκατομμύρια ευρώ

Κρήτες: Ο Κλήδονας κρατά τα κλειδιά της ευτυχίας

Την αναπαράσταση του κλήδονα στην Κρήτη, παρουσίασε με επιτυχία ο σύλλογος Κρητών Εύβοιας χθές 1 Ιουλίου, στο θέατρο «ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΗ»

Η γιορτή αρχίζει με το κάψιμο των Μάηδων, τη συμβολική κάθαρση και ενδυνάμωση του ήλιου, και συνεχιζεται με το άνοιγμα του κλήδονα που το συνοδεύουν παραδοσιακές μαντινάδες, λύρα και άφθονη ρακί.

Αν ο Αγιος Πέτρος είναι ο κλειδοκράτορας του Παραδείσου, ο Αγιος Ιωάννης ο Κλήδονας κρατά τα κλειδιά της ευτυχίας και των πόθων των απλών καθημερινών ανθρώπων.
Τ' Αη - Γιαννιού του Κλήδονα πίνουνε και γλεντούνε και οι κοπελιές ονειρεύονται ποιόνε θα παντρευτούνε.

"Η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας, "η επιστροφή στις ρίζες" στην πράξη και όχι στην θεωρία, η γνώση για την ζωή των προγόνων μας και η επιθυμία να ξαναζεσταθούν οι ανθρώπινες σχέσεις, μας ώθησαν στην αναβίωση των εθίμων του Κλήδονα", λένε οι Κρητικοί της Εύβοιας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

 

«Σέξι» και στο backstage της περιοδείας της η Ελευθερία Ελευθερίου [ΦΩΤΟ]

Οι φωτογραφίες από το παρασκήνιο της περιοδείας της Κύπριας τραγουδίστριας σε Γιάννενα, Σέρρες, Λάρνακα, Αγρίνιο και Δράμα  είναι ιδιαίτερα σέξι.  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Μιχάλης Ασλάνης: Βγάζει στο σφυρί την ακίνητη περιουσία του

Επειτα από μια λαμπρή καριέρα ο  Χαλκιδέος Μετρ της Υψηλής Ραπτικής  Μιχάλης Ασλάνης βγάζει στο σφυρί την ακίνητη περιουσία του προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη του.

Σύμφωνα με τη Real news εκτός από το ατελιέ της Αναγνωστοπούλου παρελθόν αποτελεί και το πολυτελές σπίτι στο Κολωνάκι στο οποίο έχει μπει πωλητήριο εδώ και μήνες.

 Το ρετιρέ με τη μπανιέρα στο υπνοδωμάτιο και την πισίνα που έχει θέα ολόκληρη την Αθήνα πωλείται προς 650.000 ευρώ. Στο σφυρί βγαίνει και η βίλα του σχεδιαστή στη Μύκονο.

Μέχρι να βρεθούν αγοραστές το ακίνητο διατίθεται προς ενοικίαση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου που έχει δημιουργηθεί στην αγγλική γλώσσα στοχεύοντας σε ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στον επιχειρηματία ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ντυνόταν μοναχές και πουλούσαν εικόνες αγίων

Συνελήφθησαν στη Χρυσούπολη Καβάλας από αστυνομικούς, δύο γυναίκες, ηλικίας 38 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αρχικά προηγήθηκε καταγγελία, ότι οι ανωτέρω, ντυμένες ως μοναχές και προσποιούμενες καλόγριες μοναστηριού, προσπαθούν να πουλήσουν σε διερχόμενους πολίτες, στη Χρυσούπολη Καβάλας, εικόνες διαφόρων Αγίων, κομποσκοίνια και διάφορα σταυρουδάκια.

Ακολούθως, κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τις δράστιδες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• είκοσι τέσσερα (24) ξύλινα και μεταλλικά σταυρουδάκια
• δεκατρείς (13) εικόνες διαφόρων αγίων
• δεκατρία (13) πλαστικά κομποσκοίνια
• το χρηματικό ποσό των 81,32 Ευρώ

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.


inpost.gr

Πρόσληψη προσωπικού κοινωφελούς εργασίας στην Χαλκίδα

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης των υπ’ αριθμόν ΚΟΧ 6.802/1/2012 σε τοπικές εφημερίδες ή στα γραφεία του Δικαιούχου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΚΟΧ.1, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότησή φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή (από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 9:00-17:00), είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του ΚΜΟΠ στην ακόλουθη διεύθυνση: ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ (ΚΜΟΠ), Τσιριγώτη 25, Τ.Κ. 34100, Χαλκίδα.
Συμπληρωματικά και για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, αιτήσεις θα παραλαμβάνονται στις ακόλουθες διευθύνσεις: Διρφύων- Μεσσαπίων και Ερέτριας: στη δ/νση Φρυζή 10, Χαλκίδα
Δήμος Καρύστου: Δημαρχείο
Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού: Δημοτικό κατάστημα Ιστιαίας & πρώην Δημαρχείο Αιδηψού
Δήμος Σκύρου: Δημαρχείο
Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: δ/νση Περιφερειακή Οδός Αλιβερίου κτίριο Ergoway 1ος όροφος
Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας: στα δημοτικά καταστήματα Λίμνης, Μαντουδίου και Αγίας Άννας
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στις παραπάνω διευθύνσεις και ώρες από την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 έως και το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν έντυπα αιτήσεων από τις δομές του ΚΜΟΠ αλλά και από την ιστοσελίδα του φορέα.
Διόρθωση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το πλήρες κείμενο της παρούσας προκήρυξης, μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού στην ανωτέρω διεύθυνση, τηλεφωνικά στο 22210 60855 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.kmop.gr

Προφυλακίστηκαν 13 από τα 23 μέλη της σπείρας με τα καλάσνικοφ

Το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε η απολογία των είκοσι τριών συλληφθέντων που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της σπείρας με τα καλάσνικοφ. 

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δεκατρείς, οι εννέα – μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος – αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Οι δεκατρείς προφυλακίστηκαν με το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι προφυλακισμένοι, κρατούνται προσωρινά στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και μαζί με αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι τις επόμενες μέρες θα παραπεμφθούν εκ νέου στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν ξεχωριστά για συγκεκριμένες κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί αναζητούν περισσότερα από δέκα άτομα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία των οκτώ εξ αυτών είναι γνωστά και αναμένεται να συλληφθούν το επόμενο διάστημα.

Χάος στη Χαλκίδα απο το κλείσιμο της Αβάντων - Πρωτοφανές κυκλοφοριακό κομφούζιο...

Γλάστρα στη μέση της Αβάντων - Φωτό από eviaportal
Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκληθεί σε όλη τη Χαλκίδα με τα "φαεινή ιδέα" που είχαν οι έμποροι να κλείσουν την οδό Αβάντων!

Η πρόθεση των εμπόρων να προσελκύσουν κόσμο να ψωνίσει με τις εκπτώσεις και τις εκδηλώσεις πέφτει στο κενό αφού όλοι οι δρόμοι έχουν μπλοκαριστεί και δεν υπάρχει οδηγός που να μην έχει βρίσει, έστω και μια φορά, τη σημερινή κατάσταση.

Κλειστή είναι αυτή την στιγμή η οδός Αβάντων από το πάρκινγκ μέχρι το παλιό Δημαρχείο, λόγω των εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι την Τρίτη 11/7.

Στο πάρκινγκ πίσω από τα δικαστήρια έχει στηθεί μία τεράστια πισίνα με νεροτσουλήθρες για τα μικρά παιδιά.

Ενώ την ίδια ώρα, γνωστή εταιρεία παγωτών μοιράζει παγωτά δωρεάν σε όλα τα παιδάκια.





Γ. Δώνης: Το συγκλονιστικό μήνυμα της γυναίκας του για τις δραματικές στιγμές που έζησε!

Συγκλονιστικό είναι το μήνυμα της συζύγου του Έλληνα τεχνικού, μετά τη δραματική περιπέτεια που έζησε στα χέρια των κακοποιών εκείνη και η οικογένειά της.

Η Δέσποινα Τσιμουρή έγραψε στο facebook για τις ώρες αγωνίας που λίγο έλλειψε να τους στοιχίσει τη ζωή...
Το μήνυμα αποκάλυψε η Real life: «Ευχαριστώ τη μητέρα μου για την ψυχραιμία της, που έκρυψε το φόβο της για να μην ταράξει τον Τάσο και τον μπέμπη, και τον πατέρα μου, που άντεξε υπομονετικά όσα τρομακτικά του συνέβησαν. Τον Τάσο που συμπεριφέρθηκε τόσο ήρεμα και ώριμα υπό την απειλή όπλου και μπόρεσε να συνεννοηθεί με τους κακοποιούς, δείχνοντας πόσο γενναίο και έξυπνο παιδί είναι. Το Χρήστο που περίμενε ένα νεύμα και μόλις διάβασε τα χείλη μου για το τι συνέβαινε στο σπίτι μας και έκανε τη γρηγορότερη κούρσα της ζωής του, για να ειδοποιήσει το ταχύτερο δυνατό τον ειδικό φρουρό γειτονικού σπιτιού. Τον μπαμπά μας που ήρθε γρήγορα από τη Θεσσαλονίκη για να είναι δίπλα μας, αφού πέρασε το μαρτύριο να ακούει τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο...»

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Εύβοια, Σκύρο, Λέσβο και Χίο

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Εύβοια, Σκύρο, Λέσβο και Χίο. H Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας του υπ. Δημόσιας Τάξης έχει ενημερώσει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Παράλληλα ζητείται από τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά και παρακαλούνται σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Το υβριδικό μοντέλο της Jaguar

Στο Goodwood Festival of Speed η Jaguar παρουσιάζει την XJ_e plug-in hybrid, με εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα μόλις 75 γρ./χλμ.
Με αυτόν τρόπο η βρετανική εταιρεία δείχνει πώς ένα εξελιγμένο plug-in υβριδικό μοντέλο μπορεί να αποφέρει μείωση των εκπομπών CO2 πάνω από 70 τοις εκατό, χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις.

Με 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6,5 δευτερόλεπτα και με περιορισμένη ηλεκτρονικά τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, η XJ_e επιτυγχάνει εκπομπές CO2 κάτω από 75 γρ./χλμ. και μηδενικές για 40 χιλιόμετρα, όταν κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Η XJ_e συνδυάζει την ελαφριά αλουμινένια δομή του οχήματος από την Jaguar XJ με ένα προηγμένο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα (PHEV). Ως κινητήρας εσωτερικής καύσης χρησιμοποιείται ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος με άμεσο ψεκασμό βενζίνης, που τροφοδοτεί το Range Rover Evoque και συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το υβριδικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα κινητήρα 69kW και μια ιόντων λιθίου μπαταρία 12.8kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί πλήρως από εξωτερικό 240V σε περίπου τέσσερις ώρες.

Με μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 334 PS, η XJ_e καταγράφει μέση κατανάλωση 3,2 λτ./100 χλμ. και μπορεί να διανύσει 1.092 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ.

Η XJ_e θα εμφανιστεί στο Περίπτερο Τεχνολογίας Fos-TECH στο Goodwood.
Enhanced by Zemanta

Καρυστία: Το θρίλερ με την εξαφάνιση του 18χρόνου Τάσου

Αναπάντητα ερωτήματα βασανίζουν περίπου εδώ και ένα χρόνο την οικογένεια του 18χρονου Τάσου Τόγια, μετά τον χαμό του στις 17 Αυγούστου 2011 στη θαλάσσια περιοχή στο Ποτάμι. Οι Συγγενείς του 18χρονου απευθύνθηκαν στην Αγγελική Νικολούλη και στην εκπομπή της ''Φως Στο Τούνελ''.. Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το anikolouli.gr, στο «Ποτάμι, κρύβεται το θρίλερ με το μυστικό της εξαφάνισης του 18χρονου Τάσου για την οικογένεια του».

Αναφέροντας ακόμη ότι,  «ο 18χρονος  έφυγε από το σπίτι του στις 17 Αυγούστου 2011, για διακοπές με μια παρέα έξι φίλων. Η τελευταία επικοινωνία μαζί του ήταν το ίδιο βράδυ. Την επόμενη μέρα ανατράπηκαν τα πάντα. Οι φίλοι του ισχυρίστηκαν στο Λιμεναρχείο της περιοχής ότι τον είδαν να πνίγεται στην άγρια, λόγω άσχημου καιρού, θάλασσα. Οι συγγενείς του άτυχου νέου ισχυρίζονται ότι οι Λιμενικοί δεν ερεύνησαν την υπόθεση βαθιά και χαρακτήρισαν πνιγμό το χαμό του, παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ποτέ το πτώμα του.

Πρόσφατα στην οικογένεια του Αναστάση έφτασαν πληροφορίες ότι κάτι άλλο σοβαρό συνέβη σε αυτή την εκδρομή που το γνωρίζουν καλά οι φίλοι του, αλλά δεν μιλάνε. Η οικογένεια ξεσηκώθηκε και οργώνει κυριολεκτικά το Ποταμάκι της Εύβοιας για να βρει την κρυμμένη αλήθεια του παιδιού της. Η Αστυνομία στην οποία απευθύνθηκαν, δεν δέχεται να αναλάβει τις έρευνες γιατί είναι αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου. Οι μάρτυρες δεν μιλάνε και ο γρίφος παραμένει άλυτος. Οι συγγενείς του νέου κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά ζητώντας βαθύτερη έρευνα.

'Ολα δείχνουν πως κάποιοι εκεί στο Λιμεναρχείο βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν πνιγμό τη σοβαρή αυτή εξαφάνιση. Η οικογένεια αναζητά μάρτυρες που να είδαν τι συνέβη εκείνη τη μοιραία για τον Αναστάση, μέρα. Δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν τις έρευνες μέχρι να μάθουν τι πραγματικά συνέβη στο παιδί τους, που ήταν το μικρότερο και μοναδικό αγόρι εξαμελούς οικογένειας» αναφέρει το anikolouli.gr κλείνοντας το ρεπορτάζ του


 notios-evoikos.blogspot.gr

Φορέματα που πρέπει να έχει κάθε ντουλάπα

Το πιο κλασσικό, γυναικείο ντύσιμο είναι αυτό που βασίζεται στο φόρεμα. Το αγαπημένο ρούχο σχεδιαστών αλλά και κάθε γυναίκας...
έχει ταυτιστεί με τη θηλυκότητα και συνδυαζόμενο με ένα ζευγάρι γόβες, αρκεί για μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Πλήθος σχεδίων και στιλ κυκλοφορούν και σπάνια μια γυναίκα περιορίζεται σε λίγα μόνο κοψίματα.

Δείτε τα 7 πιο αγαπημένα στιλ που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε γκαρνταρόμπα…

Το στράπλες, «κοκτέιλ» φόρεμα: Μαζί με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και ένα όμορφο χτένισμα με κότσο, θα χαρίσει μια λαμπερή εμφάνιση.

Το μικρό, μαύρο φόρεμα: Κλασσικό κομμάτι που ποτέ δεν θα δυσκολέψει στους πιθανούς χρωματικούς και ενδυματολογικούς συνδυασμούς.

Το λευκό, μαύρο φόρεμα: Θα μπορούσε να μην αποτελεί χωριστή επιλογή. Ωστόσο, πρόκειται για ένα διαφορετικό κομμάτι που φοριέται κυρίως την εποχή αυτή, όντας ένα από τα πιο βολικά ρούχα που μπορούμε να επιλέξουμε.

Το «indie» μάξι φόρεμα: Η ρετρό επιλογή που παραμένει ενδιαφέρουσα. Φυσικά, πρέπει να δώσουμε προσοχή στη επιλογή των χρωμάτων και των μοτίβων που μας ταιριάζουν.

Το «flower power» φόρεμα: Η ανάλαφρη και χαλαρή επιλογή.

Το party dress: Η σέξι επιλογή, που μπορεί –ανάλογα με το σωματότυπο και το γούστο κάθε γυναίκας- να είναι είτε εφαρμοστό, είτε με έναν ώμο.

Το «The Ball skirt dress»: Το φόρεμα που εμπνεόμενο από τη δεκαετία του ΄50 κυριαρχεί τη φετινή σεζόν. Βασική του «αποστολή» είναι να τονίσει τη μέση. Κυκλοφορεί σε σχέδια τόσο με κλειστούς ώμους, όσο και με ανοιχτή πλάτη.

Σε κρίσιμη κατάσταση η θρυλική «Εμμανουέλα» Σίλβια Κριστέλ

Σε νοσοκομείο του Άμστερνταμ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η Σίλβια Κριστέλ, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Η Ολλανδέζα ηθοποιός που άφησε εποχή ως θρυλική «Εμμανουέλα» το 1970, σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ερωτικού κινηματογράφου, τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Belga», ο γιος της Άθρουρ, δήλωσε για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του: «Μακάρι να μπορούσα να πω ότι υπάρχει ελπίδα για γρήγορη ανάκαμψη. Δυστυχώς πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Η ηθοποιός μετά από τη γαλλική ερωτική ταινία που την έκανε παγκοσμίως γνωστή το 1974, και όνειρο εκατομμυρίων ανδρών ανά την υφήλιο, πρωταγωνίστησε σε άλλες δύο συνέχειες της «Εμμανουέλας», μέχρι που αποσύρθηκε από την υποκριτική. Ωστόσο το Μάιο του 1990 εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά «My Riviera» που γυρίστηκε στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ, ενώ το 2010 έπαιξε στην ταινία «Two Sunny Days», όπως και στην τηλεοπτική σειρά «The Swing Girls».

Νικόλας Νεγρεπόντε: Ο γκουρού της πληροφορικής παντρεύεται στην Πάτμο!

Την εκλεκτή της καρδιάς του παντρεύεται ο γκουρού της πληροφορικής Νίκολας Νεγρεπόντε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στις 7:30 το βράδυ με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο.

200 περίπου άτομα προσκεκλημένοι από Ευρώπη και Αμερική κυρίως θα βρίσκονται στην Πάτμο για να παραστούν στο γάμο του Νικόλα Νεγρεπόντε ο οποίος ένα μεγάλο μέρος του χρόνου ζει και εργάζεται στο νησί της Πάτμου μας το οποίο είναι και η έδρα των επιχειρήσεων του!

Μετά τη λήξη της τελετής του πολιτικού γάμου, τους προσκεκλημένους θα δεξιωθούν οι νεόνυμφοι στην πλατεία του Δημαρχείου, που θα είναι κατάλληλα διακοσμημένη, με μπουφέ από το τοπικό εστιατόριο Λόζα.

Στη συνέχεια οι νεόνυμφοι θα προσφέρουν το γαμήλιο γεύμα στους εκλεκτούς καλεσμένους τους στην πλατεία της Χώρας, στο Μπενέτο, στον Ταρσανά, στο νησί Χιλιομόδι κ.ά.

Το φετίχ της βραδιάς θα είναι οι μπομπονιέρες του γάμου, που σε μορφή κύβου περιλαμβάνουν οκτώ φωτογραφίες του νησιού της Πάτμου ανάλογα του αριθμού των πλευρών τους.

Ο Νικόλας Νεγρεπόντε είναι ο διευθυντής του Media Laboratory του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και ιδρυτικό στέλεχος του 12Net που έχει τη βάση του στην Πάτμο. Ο Νικόλας Νεγρεπόντε, ενίσχυσε από το 2001 με το πλέον προηγμένο σύστημα, την δωρεάν επικοινωνία των μαθητών των σχολείων του νησιού, των υπηρεσιών του Δήμου της Πάτμου καθώς και κοινωφελών ιδρυμάτων με το ασύρματο internet.

Ο γκουρού της πληροφορικής, είναι γόνος ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας, σπούδασε στο Εξετερ και το Γέιλ και το 1960 μπήκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αδελφός τον Τζον Δημητρίου Νεγκροπόντε ο οποίος επιλέχθηκε στις 19 Απριλίου 2004 από τον πρόεδρο Μπους για το πόστο του πρώτου μεταπολεμικού πρεσβευτή στο Ιράκ, αποτέλεσε Ουσιαστικά, τον άτυπο κυβερνήτη της χώρας.

Οραμα του ήταν η κατασκευή του φθηνού λάπτοπ των 100 δολαρίων!

Ηθελε να ανοίξει κομμωτήριο και για αυτό έφθασε μέχρι τον... Ολι Ρεν

Mέχρι και στον ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν απευθύνθηκε ο κερκυραίος κουρέας Σπύρος Πρίφτης, όταν επιχειρώντας να ανοίξει το δικό του κομμωτήριο, διαπίστωσε ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων παραμένει, απλά και μόνο στα... χαρτιά.

Ο κ. Πρίφτης, απόφοιτος εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών, μόλις πληροφορήθηκε την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, έσπευσε να κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να ανοίξει το δικό του κουρείο. Τότε ήταν που έμαθε ότι για να καταστεί αυτό δυνατό, χρειάζεται δύο χρόνια προϋπηρεσία.

Αποφασισμένος να λάβει απαντήσεις έστειλε παντού επιστολές, σε υπηρεσίες, υπουργεία πολιτικούς. Αποφάσισε, όμως, να πάει και ένα βήμα παρακάτω και να στείλει επιστολή ακόμη και στον ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν.

Και μπορεί από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες να μην έλαβε καμία απάντηση, ωστόσο από το γραφείο του επιτρόπου του απάντησαν πως «σκοπεύουν να ξανακοιτάξουν το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων»!

14χρονες μαθήτριες εκδίδονται για λίγα ευρώ

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τη συμμετοχή ανήλικων μαθητριών σε κύκλωμα πορνείας στην Πάφο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ανήλικες μαθήτριες εκδίδονται έναντι αμοιβής η οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνά ούτε το συνηθισμένο χαρτζιλίκι.

Τα ανήλικα κορίτσια προέρχονται κυρίως από φτωχές και προβληματικές οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να τις συντηρήσουν οικονομικά αλλά και να τις ελέγξουν.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι νεαρές πέφτουν θύματα εκβιασμού και εκμετάλλευσης από επιτήδειους, οι οποίοι αφού ικανοποιήσουν τις δικές τους ορέξεις στη συνέχεια τις "πλασάρουν" και σε άλλα άτομα. Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι για να τις εκβιάσουν τις βιντεογραφούν και τις απειλούν με δημοσιοποίηση του βίντεο στο διαδίκτυο. Σε πολλές περιπτώσεις η σεξουαλική εκμετάλλευση συνοδεύεται και από χρήση ναρκωτικών ενώ κάποιοι από τους "πελάτες" είναι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

Τέλος, μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ενώ κάποιοι γονείς είναι ενήμεροι για την ανάμιξη των παιδιών τους σε υποθέσεις πορνείας, δεν προβαίνουν σε καμία καταγγελία υπό τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού τους ενδεχομένως και διασυρμού.

Το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών ζητά να κοπούν προνόμια από τους βουλευτές

Περικοπή των προνομίων των βουλευτών αλλά και αναστολή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, προτείνει μεταξύ άλλων το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στην έκθεσή του που θα παραδώσει στο νέο υπουργό Οικονομικών.

Το ΚΕΠΕ επεξεργάστηκε την εν λόγω πρόταση κατά παραγγελία της κυβέρνησης Παπαδήμου, προκειμένου να αξιοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Στην εν λόγω έκθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Παρόν»,αναφέρεται ότι μεταξύ των πηγών που μπορούν να συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση 1,1 δισ. από λειτουργικές δαπάνες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 1,2 δισ. στην κεντρική διοίκηση βρίσκονται και οι σπατάλες που αφορούν τη συντήρηση των προνομίων και των παροχών των βουλευτών.

Επίσης, επισημαίνεται ότι μερικά εκ. ευρώ θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν κατ΄αυτόν τον τρόπο:
  • Κατάργηση των αμοιβών των συμβούλων και αιρετών και φυσικά των βουλευτών (130 εκ. ευρώ το χρόνο).
  • Κατάργηση των αμοιβών για συμμετοχή σε επιτροπές της βουλής (3 εκ. ευρώ).
  • Μείωση των συντάξεων των πρώην πρωθυπουργών και βουλευτών κατά 50% (13 εκ. ευρώ).
  • Αναστολή της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής (6 εκ. ευρώ).
  • Περικοπή κατά 50% του επιδόματος γραφείου των βουλευτών (2 εκ. ευρώ).
  • Μείωση επιδόματος κατοικίας των βουλευτών κατά 50% (1,5 εκ. ευρώ)

Καταστηματάρχες συνέλαβαν μόνοι τους κλέφτη

Μέρα μεσημέρι, μετά από καταδίωξη, καταστηματάρχες και περαστικοί συνέλαβαν μόνοι τους κλέφτη, στο κέντρο της πόλης. Τις απίστευτες σκηνές κατέγραψε σήμερα η κάμερα του corfupresstv.

Απίστευτες σκηνές στο κέντρο της πόλης σήμερα το μεσημέρι.

Καταστηματάρχης της Μητροπολίτου Μεθοδίου αντελήφθη ότι αλλοδαπός μπήκες στο κατάστημά της και αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο. Χωρίς να χάσει χρόνο τον κατεδίωξε, φωνάζοντας «Κλέφτης. Σταματήστε τον». Η καταδίωξη συνεχίστηκε έως την οδό Μαντζάρου, έξω από το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας, όπου για καλή τύχη της γυναίκας καταστηματάρχης που διατηρεί γνωστό καφέ στην περιοχή, ακινητοποίησε τον επίδοξο κλέφτη.

Γρήγορα σε συνδρομή του καταστηματάρχη προσήλθαν και άλλοι συνάδελφοί του αλλά και περαστικοί, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία προκειμένου να προβεί στην σύλληψη του δράστη. Σημειωτέον ότι στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκαν αρκετά κινητά τηλέφωνα.

Εντός πεντάλεπτου έφτασε στην περιοχή δύναμη της Ομάδας Δίας, συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος πάντως τελούσε υπό καθεστώς φόβου και έχανε διαρκώς τις αισθήσεις του και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω.



Σύλληψη αλλοδαπού από πολίτες από jvnadr

Επίδομα για άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα από 360 ευρώ το μήνα, με διάρκεια από 3 έως 12 μήνες, προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και δημοσιογράφους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...