Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

K.Περγαντάς: «Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας»


Υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (Π.Τ.Α.), στο οποίο παρευρέθηκαν με την ιδιότητα των μελών του : Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας και Αντιπρόεδρος του ΠΤΑ Αθ. Μπουραντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας Θωμάς Στάϊκος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βοιωτίας Ν. Κουδούνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλ. Διαμαντάρας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας Κων/νος Χούπας, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΤΑ, που αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, και εκτός των διαδικαστικών θεμάτων, είχε ως στόχο να τεθούν οι κατευθύνσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της λειτουργίας του. Με δεδομένο ότι το ΠΤΑ έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των πιστώσεων του ΠΔΕ, την υποστήριξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας, τη συμμετοχή σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παροχή υπηρεσιών για έρευνες, οργανωτικές και αναπτυξιακές μελέτες, μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική δομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε θέματα ανάπτυξης και σχεδιασμού.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΤΑ και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, είναι ένα όργανο ουσιαστικό για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Παράλληλα είναι και ένα όργανο, που, εξαιτίας της θεσμικής του υπόστασης, μπορεί να λειτουργεί ευέλικτα και να αποτελέσει μια πραγματική αναπτυξιακή δομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του ΠΤΑ και να διευρύνουμε τη δραστηριότητά του, κυρίως μέσα από τη συμμετοχή του σε αναπτυξιακά προγράμματα, που μπορούν να αποφέρουν έσοδα και αποτέλεσμα στην Περιφέρεια. Η σημερινή μας πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν εποικοδομητική και παραγωγική, όπου θέσαμε κατευθύνσεις και στοχοθετήσαμε προτεραιότητες επιδιώκοντας να οργανώσουμε μια Περιφέρεια, λειτουργική και ικανή να παράγει έργο και να μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα».

Βόμβα Αναγνωστάκη: "Θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με την Δημοκρατική Αριστερά"

 «Ο πολιτικός μου φορέας με έχει απογοητεύσει» και αν υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με την Δημοκρατική Αριστερά είπε σήμερα το πρωί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στάρ 99 (στην εκπομπή της Κατερίνας Κανάκη και του Νίκου Αγγελή) ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνωστάκης

Βέβαια ξεκαθάρισε ότι τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει και ότι η σχετική φημολογία προέκυψε εξαιτίας των πολύ καλών σχέσεων που έχει με τον κ. Παύλοβιτς, την κα Αλατά και με άλλα στελέχη της ΔΗ.ΜΑΡ…

Πάντως η Καμπάνα χτύπησε και ακούστηκε καλά από εκεί  που πρέπει ενώ τα θραύσματα της δήλωσής του πρέπει να τα μαζεύουν ακόμα κάτι πρώην «σύντροφοί» του..
zoro-evias

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...