Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Παναγιωτόπουλος από τη Χαλκίδα σε στρατιωτικούς: Σας χρωστάμε πολλά, θα σας τα επιστρέψουμε σύντομα


Μήνυμα ελπίδας έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στους στρατιωτικούς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στην οποία δήλωσε πως η Ελλάδα χρωστά πολλά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και θα τους «αποδώσει τα οφειλόμενα», το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα για την Γιορτή του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είναι πολιούχος του Στρατού Ξηράς, απευθυνόμενος προς τους Αξιωματικούς τους Υπαξιωματικούς και τους οπλίτες, τόνισε πως «η Ελλάδα δε θα μπορούσε να κάνει τα ανηφορικά βήματα, στον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο, αν οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν βγει για μια ακόμη φορά μπροστά και αν δεν είχαν αναλάβει στους ώμους, τους ένα ιστορικό φορτίο, δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι από τις θυσίες που υπέστη ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός».

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η πολιτεία «έχει απόλυτη συνείδηση για τα οφειλόμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο για το εν ενεργεία κομμάτι τους, που είναι η αιχμή του δόρατος, όσο και για το εν αποστρατεία κομμάτι τους που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μεγάλης οικογένειας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα αποδώσει τα οφειλόμενα στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων o Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας, ο βουλευτής Νομού Ευβοίας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θεόδωρος Δρίτσας, η εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Παρασκευή Τσατσάνη, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. βουλευτής Νομού Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί και εκπρόσωποι Πρεσβειών.

Σκέψεις για την απεργία των εκπαιδευτικών στις εξετάσεις

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ,

Στελέχους της ΔΗΜΑΡ


Ασφαλώς κάθε ομάδα ή κλάδος εργαζομένων επιλέγει τις μορφές και τους τρόπους που θέλει να αγωνιστεί και κρίνεται γι αυτό. Και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους για οτιδήποτε αφορά την κοινωνία. Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα πάντα. Χωρίς κοινωνικούς αυτοματισμούς. Αλλά με κρίση και καλόπιστη κριτική. Σε μια περίοδο δύσκολη όπως αυτή που διανύουμε ως χώρα και ως κοινωνία όλοι οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί ασφαλώς, έχουμε υποστεί περικοπές. Προσωπικά οι θυσίες και οι περικοπές αυτές θα ήθελα να ήταν πιο δίκαιες και όχι τόσο οριζόντιες, όσο τελικά ήταν. Η ουσία όμως είναι ότι η χώρα είχε πτωχεύσει και έπρεπε να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία, δηλαδή το δρόμο προς τη «κόλαση»… Γιατί εάν είχε ανοίξει αυτή η πόρτα της «κολάσεως» ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάναμε σήμερα…Η διεθνής εμπειρία για όσους έχουν ανοικτά τα μάτια είναι διδακτική… Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχουν βγει οι «χατζάρες» που είδαμε στην Αργεντινή. Όποιοι λένε καλύτερα να είχαν βγει, θα τους παρακαλούσα να το ξανασκεφτούν. Όποτε η χώρα πέρασε περιόδους τέτοιων διχασμών ήρθε δεκαετίες πίσω…
Ύστερα για να είμαστε αντικειμενικοί, τις πιο μεγάλες επιπτώσεις της κρίσης τις φορτώθηκε ο ιδιωτικός τομέας. Το 1,5 περίπου εκατ. άνεργοι και κάποιες χιλιάδες κλειστά μαγαζιά κάτι δηλώνει. Και αυτοί οι δύσμοιροι του ιδιωτικού τομέα πρέπει, όχι μόνο να ζήσουν τις οικογένειες τους αλλά και μέσα από τη φορολογία να δώσουν στο Κράτος τα απαραίτητα έσοδα για να μπορέσει να πληρώσει στη συνέχεια τους υπαλλήλους του, δηλαδή και τους εκπαιδευτικούς. Γιατί ο πλούτος παράγεται στον ιδιωτικό τομέα από τους σκληρά εργαζόμενους του, τις επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες μας. Ο δημόσιος τομέας (δηλαδή οι υπηρεσίες) δεν παράγει πλούτο. Είναι απαραίτητος όμως γιατί προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία, όπως είναι η υγεία, η εκπαίδευση κ.λ.π. δηλαδή για την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης που παράγει τον πλούτο. Γι αυτό επειδή είναι πολύτιμος τομέας πληρώνεται από την κοινωνία για να εξυπηρετεί την κοινωνία και τους πολίτες. Γι αυτό οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα χρειάζεται να είναι προσεκτικοί όταν οι μορφές πάλης τους επιδρούν αρνητικά στην υπόλοιπη κοινωνία. Και πρέπει να ξανασκεφτούν ξανά και ξανά όταν διεκδικούν, πως το διεκδικούν και αν αυτό που διεκδικούν είναι δίκαιο πάντα σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία.

Αναγνωστάκης: Ο Δύστος ανησυχεί για κρούσματα ελονοσίας...

Ο βουλευτής Ευβοίας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ύστερα από σχετική πρόσκληση, παρακολούθησε την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης- Αλιβερίου.

Στη συνεδρίαση αναδείχθηκαν τα έντονα προβλήματα, που αφορούν τη δημόσια υγεία από την καθυστέρηση κουνουποκτονίας στη λίμνη του Δύστου Ευβοίας.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο, για τις επικείμενες ενέργειες αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος, που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα αλλά και τη δημόσια υγεία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Δύστου.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία και δράση του Δήμου προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση καθώς και οριστική λύση στη διαχείριση του υδροβιότοπου της λίμνης Δύστου, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανό κρούσμα ελονοσίας στην περιοχή, με όποιες δυσάρεστες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Άγιος: Όταν είδαν τον παπά αντί να κάνουν τον σταυρό τους άρχισαν τον χορό! - BINTEO

Κάθε Κυριακή η εκκλησία στην οποία λειτουργεί είναι γεμάτη από πιστούς και μάλιστα νέους ανθρώπους.

Ο πάπα Γιάννης είναι λεβεντιά. Αφού χόρεψε στην συνέχεια πήρε το μικρόφωνο, έψαλλε το Χριστός Ανέστη και τραγούδησε κιόλας!

Και ξαφνικά όλοι σηκώθηκαν να χορέψουν.

Στο βίντεο θα δείτε πλάνα από εκδήλωση σε εκκλησία του χωριού Άγιος, με ζωντανή μουσική.

Το φαγητό ήταν δωρεάν για όλους τους παρευρισκόμενους που γλέντησαν ως το πρωί στους ρυθμούς του κλαρίνου και της εξαμελής ορχήστρας.

Ο Ιερέας του χωριού, όπως θα δείτε στο βίντεο του istiaianews.blogspot.gr, τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση χορεύοντας την "Παπαλάμπρενα" ενώ δεν δίστασε να πάρει το μικρόφωνο και να απαγγείλει το "Χριστός Ανέστη" με ευχές, αλλά και να τραγουδήσει λαϊκές επιτυχίες.

Με .. δόκιμους αστυφύλακες η επάνδρωση των Τμημάτων στην Εύβοια...

Σε απάντηση αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής της  Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης για την στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών Ευβοίας μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:
  • Προκηρύχθηκαν έντεκα θέσεις αστυνομικού προσωπικού κατωτέρων βαθμών και μια θέση ειδικού φρουρού οι οποίες θα καλυφθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.
  • Η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας ενισχύεται με δεκαεφτά τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες από 1-6-2013 έως πέρατος της πρακτικής τους εκπαίδευσης.
  • Για την κάλυψη των εποχιακών αναγκών αστυνόμευσης του οικείου-αεροδρομίου, ο Αστυνομικός Σταθμός Σκύρου από 1-6-2013 έως 15-9-2013 ενισχύεται με πέντε αστυνομικούς και δόκιμους αστυφύλακες
 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας αναφέρει ακόμη, ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και νέες αφίξεις αστυνομικών στην Εύβοια.
 

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Χαλκίδα

Σωρεία διαρρήξεων στην περιοχή της Χαλκίδας είχε διαπράξει τους τελευταίους μήνες σπείρα που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές της πόλης.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες το πρωί στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας ένας 22χρονος Ρομά, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία μέλη της σπείρας ηλικίας 28, 23 και 18 ετών αντίστοιχα.

Όπως έγινε γνωστό, χθες το πρωί οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι 74χρονης στη Νέα Λάμψακο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί κατάφεραν αργότερα να εντοπίσουν το όχημα των δραστών στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Χαλκίδας. Όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε την παρουσία τους, ανέπτυξε ταχύτητα, βγήκε εκτός οδοστρώματος και συνέχισε να κινείται σε αγροτικούς δρόμους. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημα τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Μετά από καταδίωξη οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 22χρονο, που αντιστάθηκε για να αποφύγει την σύλληψή του.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα είχε διαπράξει το διάστημα από 22-02-2013 έως και 09-05-2013 τουλάχιστον δέκα διαρρήξεις με συνολική λεία πάνω από 90.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...