Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κρητικοί αθλητές του TAE KWO DO στη Χαλκίδα


Ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Σ. «ΑΓΩΓΗ» παρών για άλλη μία φορά σε μία σημαντική αθλητική διοργάνωση εκπροσωπώντας το Κρητικό «ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ», συμμετέχει στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων και κορασίδων που θα λάβει χώρα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στην Χαλκίδα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου:
«Ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Σ. «ΑΓΩΓΗ» δηλώνει παρών για άλλη μία φορά σε μία σημαντική αθλητική διοργάνωση εκπροσωπώντας το Κρητικό «ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ». Η συμμετοχή σε αγώνες υψηλού επιπέδου και πανελλήνιας συμμετοχής αναμφισβήτητα αναβαθμίζει την ποιότητα των αθλητών και επαυξάνει την αγωνιστική εμπειρία τους.Ύστερα και από την επιτυχία της Αθλήτριας Βάλβης Δέσποινας στο Πανελλήνιο Κύπελλο κατακτώντας την 3η θέση οι προσδοκίες της ομάδας είναι μεγαλύτερες.Η αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδος είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ευελπιστούν σε νέες διακρίσεις με αθλητές που συμμετέχουν πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες. Ο Σύλογος << ΑΓΩΓΗ>> ευχαρίστει την εταιρία Super Fast για την παροχή μειωμένων τιμών προς την ομάδα τους. Οι Αθλητές του Α.Σ. Ταεκβοντό «ΑΓΩΓΗ» που θα αγωνιστούν είναι οι Λεβεντάκη Πετρούλα, Ζαμπετάκη Ματίνα, Βαρβάτση Μαρία, Βαλβή Δέσποινα και Μπαριτάκης Ιωσήφ.Την αποστολή θα συνοδεύσει η Προπονήτρια Μαρία Μαραγκουδάκη.Το Δ.Σ. του Συλλόγου και ο προπονητής Στέλιος Τσεμπερλίδης εύχονται ολόψυχα την κατάκτηση μεταλλίων και νίκες για όλους τους αθλητές».

prismasport.gr

Χαλκίδα: Ήθελε να κάνει μπουγάδα νυχτιάτικα και το πλήρωσε ακριβά!


Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα στην Χαλκίδα! 

Πρόκειται για έναν 23χρονο Χαλκιδέο που μπήκε σε μίνι μάρκετ, λίγα μέτρα πιο μακρυά από την αστυνομική διεύθυνση της Χαλκίδας.

Χωρίς να τον καταλάβει κανένας, παραβίασε την πόρτα και δεν πήγε πουθενά αλλού αλλά μόνο στα απορρυπαντικά.

Κατάφερε, όπως αναφέρει το evianews και πήρε 14 κουτιά με απορρυπαντικά αλλά όταν βγήκε και πήγαινε με τα πόδια στο σπίτι του, τον είδαν οι αστυνομικοί και του έβαλαν χειροπέδες.

ΒΙΝΤΕΟ: Λάμψακος: Η αγωνία στο κόκκινο για την μητέρα και το παιδάκι της!


Δεν μπορούν ακόμα να ξεχάσουν τις στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της Λαμψάκου όταν είδαν μία γυναίκα τραυματισμένη και το τρίχρονο παιδάκι της να κλαίει. 

Με την βοήθεια της πυροσβεστικής, κατάφερε και βγήκε από το αυτοκίνητο. Αν και τραυματισμένη κρατούσε στην αγκαλιά της το τρίχρονο παιδάκι της που είχε σοκαριστεί.

Ήταν στις 12 το μεσημέρι όταν στον δρόμο Λάμψακο-Βασιλικό, το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας που βλέπετε στις φωτογραφίες, βρέθηκε στο χαντάκι!

Εκείνη την ώρα έβρεχε, όπως αναφέρει το evianews του Γ. Κουτσελίνη, και κάτω από άγνωστες συνθήκες το αυτοκίνητο έφυγε από τον δρόμο.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε η άτυχη γυναίκα και το παιδάκι στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά και οι δύο στην υγεία τους
. 

Βρέθηκε τσιμενταρισμένο πτώμα στην Αυλίδα!


Μπροστά σε μία μακάβρια εικόνα βρέθηκε ένας πολίτης στο Φάρο Αυλίδας το απόγευμα της Πέμπτης. 

Περπατούσε αμέριμνος μπροστά από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα και αντίκρισε ένα πτώμα καλυμμένο με τσιμέντο!

Το άψυχο σώμα ήταν δεμένο πισθάγκωνα με σύρμα, σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης!
Ενδεχομένως τα κύματα της θάλασσας που χτύπαγαν τον αιγιαλό, ξέθαψαν το πτώμα.

Ο πολίτης ειδοποίησε το Λιμεναρχείο και στο σημείο πήγαν άντρες από το τμήμα Ασφάλειας, οι οποίοι και κάνουν προανάκριση για την υπόθεση.

Το πτώμα θα φυλαχτεί όλο το βράδυ από ένστολους του Λιμεναρχείου και αύριο το πρωί αναμένεται φτάσει ιατροδικαστής για να κάνει εξέταση.

Λόγω της πολύ προχωρημένης σήψης δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για άντρα ή για γυναίκα.

Κατενθουσίασε το κοινό η Αναστασία Μουτσάτσου


Κατενθουσίασε το κοινό εχθές το βράδυ στο ΚΑΦΩΔΕΙΟ η Αναστασία  Μουτσάτσου, όπου εμφανίστηκε πλαισιωμένη  από τον πιανίστα Ανδρέα Βουδούρη, ερμηνεύοντας τραγούδια σπουδαίων  Ελλήνων συνθετών αλλά και δικές  της επιτυχίες !!! 

Παλιοί γνώριμοι με τον Χρήστο Κουτσαύτη η Αναστασία Μουτσάτσου, από τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα,  συναντήθηκαν, τα είπαν και μια αναμνηστική φωτογραφία ήταν απαραίτητη.  


Με το τραγούδι άρχισε να ασχολείται μέσα από γκρουπάκια που έφτιαχνε με τους φίλους της. Επαγγελματικά άρχισε να τραγουδά το 1982, δίπλα στην Γλυκερία. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους "Λαθρεπιβάτες", Παντελή θαλασσινό και Γιάννη Νικολάου, τον Βασίλη Καζούλη και την Αθηναϊκή Κομπανία.

To 1992 μπήκε στην δισκογραφία με τα "Κύμματα - Κρύσταλλα" έναν δίσκο με παραδοσιακά αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια Δυο χρόνια αργότερα, το 1994, συνεργάστηκε με τους Γιώργο Ανδρέου, Νίκο Πορτοκάλογλου και Μανώλη Γαλιάτσο στον δίσκο της "Μυστικά Σημάδια". 0 δίσκος αυτός, με τραγούδια όπως το "Λιμάνι", "Όλα τα δύσκολα", "Μυστικά Σημάδια" κ.ά., έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από το κοινό και της έδωσε τη δική της θέση στον χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Η δισκογραφική συνεργασία της με τον Γιώργο Ανδρέου και τον Νίκο Πορτοκάλογλου ήρθε μετά από τις ζωντανές εμφανίσεις της σε συναυλίες με τους δύο τραγουδοποιούς.

Ακολουθούν οι συμμετοχές της στους δίσκους "Ζωγραφιστά Τραγούδια" του Μιχάλη Κουμπιού, "Πορφυρά Καμπάγια" του Πέτρου Ταμπούρη και θοδωρή Γκόνη, "Τόσα Αν" του Γιάννη Γερογιάννη και "Τελευταίο Αντίο" του Διονύση Τσακνή.

To καλοκαίρι του 1994 συνεργάζεται με την Χάρις Αλεξίου σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. To χειμώνα του 1995 εμφανίζεται με τον Γιώργο Νταλάρα στο "Παλλάς", αλλά και σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σε συναυλίες έχει συνεργαστεί και με τον Μανώλη Μητσιά. 0 επόμενος χειμώνας βρίσκει την Αναστασία Μουτσάτσου παρέα με τον Παντελή θαλασσινό, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Αθηνά Μόραλη, στα "13 Φεγγάρια" σ' ένα πρόγραμμα που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και έδωσε μια άλλη διάσταση στη νυχτερινή διασκέδαση.

Τον Μάρτιο του 1996 κυκλοφορεί ο τρίτος της προσωπικός δίσκος, με τίτλο "Στους Άγιους Τόπους της Καρδιάς", σε μουσική Παντελή θαλασσινού και στίχους Ηλία Κατσούλη, Μάνου Ελευθερίου, Λίτσας Μπεσκάκη και Φώτη Αγκουλέ. To καλοκαίρι του 1997 ο Νίκος Ξυδάκης της προτείνει συνεργασία. Τραγουδά μαζί του σε συναυλίες ανά την Ελλάδα και συμμετέχει στις εμφανίσεις του το χειμώνα του 1998.

Ακολουθεί, τον Απρίλιο του 1998, η τέταρτη δισκογραφική της δουλειά "Γυάλινα Παλάτια", σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου, Δήμητρας Γαλάνη, Παντελή θαλασσινού, Λουδοβίκου των Ανωγείων, Πέτρου Αθανασίου, Γιάννη Γερογιάννη και Δάνη Κιριμκιρίδη. Στον δίσκο αυτό η Αναστασία Μουτσάτσου τραγουδά, για πρώτη φορά, δικούς της στίχους αλλά και των Ηλία Κατσούλη και Χριστίνας Κόκοτα. To καλοκαίρι του 1998 συνεργάζεται σε μια σειρά συναυλιών, με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ερμηνεύοντας τραγούδια του συνθέτη. Παράλληλα κάνει προσωπικές συναυλίες, με την ορχήστρα της σ' όλη της Ελλάδα. Τον Νοέμβριο του 1998 συμμετέχει στον δίσκο "Μεγάλος θυμός" του Βασίλη Δημητρίου για την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά και το 1999 στον δίσκο "Ανίσχυρα ψεύδη" σε μουσική του Μάριου Στρόφαλη ερμηνεύοντας το τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς.

Τον Φλεβάρη του 2000 κυκλοφορεί TO CD "LIVE" στο οποίο πρώτη φορά η Αναστασία Μουτσάτσου συνεργάζεται με την Μαρίνα Σκιαδαρέση ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια από το χώρο της ελληνικής rock και έντεχνης σκηνής.


Το καλοκαίρι του 2001 συνεργάζεται με τον Νίκο Ζιώγαλα σε μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί η νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κέρασμα» σε τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα .Τη δουλειά αυτή παρουσιάζουν μαζί στίς εμφανίσεις τους σε μουσικές σκηνές και κλαμπ το χειμώνα και σε συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο το καλοκαίρι του 2002 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Τον χειμώνα του 2002-2003 η Αναστασία Μουτσάτσου εμφανίζεται για μεγάλο διάστημα στη μουσική σκηνή RED στη Λευκωσία με μεγάλη επιτυχία και στη συνέχεια σε μικρούς χώρους σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας. Παράλληλα συμμετέχει με δύο τραγούδια στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του Μιχάλη Νικολούδη με τίτλο «Γύρω μου κι Εντός» του οποίου βασικός ερμηνευτής είναι ο Γιάννης Χαρούλης πρωτοεμφανιζόμενος  στην δισκογραφία.

Στα μέσα Οκτωβρίου του 2004 κυκλοφορεί ένα maxi single από την εταιρία Μετρό. Περιέχει τέσσερα τραγούδια σε στίχους δικούς της και μουσική Λ.Μαχαιρίτσα, Φ.Πλιάτσικα και Δ.Κοργιαλά με τον  τίτλο «Shopping Therapy».

Το φθινόπωρο του 2004 η Αναστασία Μουτσάτσου παίρνει μέρος στην θεατρική παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης Μια ζωή Ελλάδα» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη ενώ παράλληλα εμφανίζεται ξανά στα 13 Φεγγάρια ως το Πάσχα του 2005. Τήν άνοιξη της ίδια χρονιάς κυκλοφορεί ο δίσκος «Ώρες μου χρωματιστές» του Γιώργου Σταυριανού στον οποίο συμμετέχει με τέσσερα τραγούδια.

Τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφορεί το άλμπουμ συλλογή από το σύνολο της δισκογραφικής της πορείας το οποίο περιέχει και ένα καινούργιο τραγούδι σε στίχους
δικούς της και μουσική Δ.Βύζα με τίτλο «Μάγισσα Μοίρα»,ενώ εμφανίζεται στη μουσική σκηνή Μετρό με τον Νότη Μαυρουδή και τον Παναγιώτη Μάργαρη σε μια μουσική παράσταση πολύ διαφορετική από τις μέχρι τώρα παραστάσεις της. Εδώ η Αναστασία Μουτσάτσου βρίσκει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει την εκφραστικότητά της, μέσα από σπουδαίες ερμηνείες τραγουδιών του Νότη Μαυρουδή διασκευασμένων από τον ίδιο και τον Παναγιώτη Μαργαρη αλλά και τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι.

Τον Απρίλιο του 2006 κυκλοφορεί από την Eros και το Corifeo ένας καινούργιος δίσκος με τίτλο «Magenta» που περιέχει τραγούδια του Μιχάλη Νικολούδη και του Μιχάλη Κουμπιού με έναν πρωτότυπο για τα ελληνικά ακούσματα ήχο αφού η ενορχήστρωση περιορίζεται σε τρία όργανα :κλασική κιθάρα από το Βασίλη Ρακόπουλο,μπάσο ακουστικό από τον Πέτρο Βαρθακούρη και ούτι από το Μιχάλη Νικολούδη με τους οποίους ξεκινά η συνεργασία της ως γκρουπ «Magenta» το οποίο περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Η επιτυχημενη περιοδεια του γκρουπ ολοκληρωνεται με δυο συναυλιες στο Μεγαρο Μουσικης Αθηνων με την συμμετοχη του Παντελη Θαλασσινου οι οποιες ειχαν εξαιρετικα θερμη υποδοχη από το κοινο. Ο χειμώνας του 2007-2008 βρισκει την Αναστασία Μουτσάτσου στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ παρέα με τον Νότη Μαυρουδή Και τον Παναγιώτη Μάργαρη σε μια αισθαντική μουσική παράσταση με τον τίτλο «ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ».που είναι και ο τίτλος του νεου τους δισκου με τραγούδια του Νότη Μαυρουδή γνωστά και αγαπημένα, σε επανεκτέλεση από την φωνή της Αναστασίας Μουτσάτσου. Οι μουσική αυτή παράσταση συνεχιστηκε το καλοκαίρι του 2008  με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Το 2009 η Αναστασία Μουτσάτσου, μαζί με τον Νότη Μαυρουδή και τον Παναγιώτη Μάργαρη συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σε μουσικές σκηνές και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και στην σκηνή του Μετρό σε μια παρασταση που έχει τον τίτλο «…συναντούν το Μάνο Χατζιδάκι» με τη συμμετοχή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Η συνεργασία της με τον Νότη Μαυρουδή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα παράλληλα με τις εμφανίσεις της σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές με το δικό της μουσικό σχήμα όπου παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία και όχι μόνο…
 
 
                                                   





Enhanced by Zemanta

Ημερίδα εκπαιδευτικών στο διοικητήριο


Ημερίδα πραγματοποίησε η ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της ΟΛΜΕ με την Ε.Λ.Μ.Ε. Εύβοιας  εχθές στο διοικητήριο,  με θέματα : Α) το νέο βαθμολόγιο, μισθολόγιο και η αξιολόγηση Β) τα εργασιακά των εκπαιδευτικών Γ) το δημόσιο σχολείο στην εποχή των μνημονίων

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν θα διαβάσετε γιατί οι εκπαιδευτικοί της Εύβοιας ενημερώνουν επιλεκτικά τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Χρήστος Κουτσαύτης ήταν, όμως , εκεί και μπορείτε να θαυμάσετε τους εκπαιδευτικούς μας σε ... ώρα δράσης! 

Σίμος Κεδίκογλου : «Το ΤΕΙ Χαλκίδας έπρεπε να μείνει»


«Είναι ζήτημα ζωής και μελλοντικής  ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή»


Θέμα ζωής  και μελλοντικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Χαλκίδας  χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου τη διατήρηση των Σχολών του ΤΕΙ Χαλκίδας, διαβεβαιώνοντας, ότι είχε άμεσα ενημερωθεί ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να καταλάβει, ότι ο αρχικός σχεδιασμός  ήταν λάθος.

Απαντώντας σε ερώτηση  σχετικά με σχόλια που αφορούν σε παρεμβάσεις του επεσήμανε, ότι οι ενέργειές του δεν ήταν κάτω από τους προβολείς,  καθώς ο θεσμικός του ρόλος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν του επιτρέπει να κάνει δηλώσεις ως βουλευτής, ωστόσο, είχε εμπλακεί εξαρχής στην υπόθεση προκειμένου να υπάρξει σωστή ενημέρωση και να διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει. Άλλωστε, όπως είπε, η ενασχόλησή του με την πολιτική εξαρχής είχε ως στόχο και ζητούμενο να μπορέσει να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον τόπο του, δυνατότητα η οποία του δίνεται και από τη θέση που κατέχει.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου  Κεδίκογλου στο ραδιόφωνο KOSMOS FM 100 και στην δημοσιογράφο Έφη Ντίνη.

ΝΤΙΝΗ : Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής έχουμε τον  Υπουργό. Καλή σας ημέρα κ. Κεδίκογλου .

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Καλημέρα, καλημέρα και στους ακροατές μας.

ΝΤΙΝΗ: Καλώς ήρθατε στην παρέα μας. Να πούμε ότι ήταν μία δύσκολη μέρα χθες για την Εύβοια. Υπήρξε η συνάντηση που αφορά στο θέμα του ΤΕΙ Ψαχνών.  Οι προσπάθειες που έγιναν όλο αυτό τον καιρό και από διάφορους φορείς και εκ των έσω από τη δική σας πλευρά.  Θέλω λίγο να μου πείτε μετά τη συνάντηση και την ενημέρωση που είχατε εσείς   ποιά είναι τελικά η έκβαση της χθεσινής συνάντησης και αν μπορούμε να ελπίζουμε, ότι ουσιαστικά παραμένει το ΤΕΙ στη Χαλκίδα και γιατί όχι αν γίνεται και το επίκεντρο το κεντρικό ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: κα Ντίνη δεν ήμουν στη χθεσινή συνάντηση, γιατί όπως ξέρετε  στο Μέγαρο Μαξίμου είχαμε αλλεπάλληλες υπουργικές συσκέψεις, αλλά είχα εξαρχής εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, είναι θέμα ζωής για την ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Χαλκίδας, καταλαβαίνετε ότι λόγω του θεσμικού μου ρόλου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις και διακηρύξεις σαν απλός βουλευτής. Οπότε οι ενέργειές μου δεν ήταν κάτω από τους προβολείς . θέλω να είστε σίγουροι ότι έχει υπάρξει όλη η ενημέρωση του Υπουργού Παιδείας , που χρειαζόταν  για να καταλάβει  πόσο λάθος ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Ήδη εξ’ όσον γνωρίζω δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις στη χθεσινή σύσκεψη  δεν υπάρχει  περίπτωση να φύγει η σχολή από εμάς  και όπως είπατε καταλήγει  ο Υπουργός και  στο λογικό συμπέρασμα,  ότι δεν μπορεί παρά να είναι έδρα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας η Χαλκίδα. Όσο και αν δεν έχει ξαναγίνει να έχει την περιφερειακή έδρα η Χαλκίδα στη Στερεά Ελλάδα σε οποιοδήποτε τομέα, γιατί από τη δεκαετία του 1990 έχει γίνει μία άδικη κατανομή και εννοώ άδικη υπό την έννοια , ότι ένας μικρότερος Νομός και πιο απομακρυσμένος στο βορειότερο άκρο της Περιφέρειας πήρε την έδρα, ενώ η πολυπληθέστερη Εύβοια και η Χαλκίδα που βρίσκεται πιο κοντά στους περισσότερους Νομούς δεν είχε αυτή την τύχη.

ΝΤΙΝΗ: να πούμε ότι υπήρχε και ένα δημοσίευμα στο Βηματοδότη  όπου σας έφερε σε κουβέντα που γινόταν ανάμεσα σε εσάς και στον κ. Αρβανιτόπουλο και δίπλα ήταν ο κ. Σαμαράς ζητήσατε πριν από  τη συνάντηση τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας για να παραμείνει το ΤΕΙ Χαλκίδας και μπροστά στον πρωθυπουργό της χώρας ο κ. Αρβανιτόπουλος σας το υποσχέθηκε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κοιτάξτε,  είναι λίγο περίεργο, αλλά…

ΝΤΙΝΗ: Έχει μία ουσία

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Έχει ουσία και να ξέρετε ότι έχει ενημερωθεί για όλο το ζήτημα και ο πρωθυπουργός που έχει δώσεις τις σχετικές οδηγίες.  Είναι θέμα ότι καμιά φορά κεντρικά δίνεται λάθος πληροφόρηση, δίνεται λάθος εντύπωση και έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα ένα λάθος σχεδιασμό.

ΝΤΙΝΗ: Είχαν όμως αφεθεί οι ελπίδες πάνω σε εσάς από τους τοπικούς φορείς και το γνωρίζετε πολύ καλά,  διότι από τη στιγμή που είσαστε και το δεξί χέρι του πρωθυπουργού αντιλαμβάνεστε ότι υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις και θα ήταν άδικο αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό για το ΤΕΙ Χαλκίδας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ανεξάρτητα από εμένα το ΤΕΙ της Χαλκίδας έπρεπε να μείνει. Είπα προηγουμένως ότι είναι θέμα ζωής για την ευρύτερη περιοχή,  αλλά και θέμα μελλοντικής ανάπτυξης.

ΝΤΙΝΗ: Έχουμε φθάσει όμως να διεκδικούμε τα αυτονόητα κ. Κεδίκογλου

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι διεκδικούμε και παραπάνω. Θέλω με την ευκαιρία, θα  τα πούμε και εκτενέστερα, αλλά πριν από ενάμιση μήνα είχαμε μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Την ένταξη του κεντρικού οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα. Για πρώτη φορά η Εύβοια οδικώς μπήκε στην Ευρώπη. Όσο και αν σας φαίνεται αστείο το 2013 έγινε αυτό. Λοιπόν, χάρη σε αυτό μπορούμε επιτέλους  να προχωρήσουμε στην κατασκευή,  γιατί το κόστος κατασκευής του βόρειου άξονα για παράδειγμα υπερβαίνει τα 100 εκατ.  ευρώ. Συνεπώς από δημόσιες δαπάνες ήταν μάλλον αδύνατο να εξευρεθούν αυτά τα  ποσά. Τώρα, όμως, που είναι στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα μπορεί να χρηματοδοτηθεί  από τα Ταμεία Συνοχής και θα χρηματοδοτηθεί και θα προωθηθεί, γιατί θα βοηθήσει και στη μεγαλύτερη απορροφητικότητα της χώρας μας σε κοινοτικά κονδύλια. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε εκτενέστερα, γιατί μόλις γυρίσω από Ρωσία, που πάμε την άλλη εβδομάδα μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα έχουμε μία σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον κ. Καλογιάννη για να δούμε την πορεία των μελετών. Θέλω να επισημάνω ότι από όλους στην Εύβοια  ο δρόμος  είναι ο καημός μας εδώ και χρόνια. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω τον αντιπεριφερειάρχη τον κ. Μπουραντά και τον κ. Μπουροδήμο  τον Δήμαρχο Μεσσαπίων, που ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την πρόοδο του περιφερειακού της Χαλκίδας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τελειώσουν γρήγορα οι μελέτες,  να ολοκληρωθεί η χρηματοδότησή τους και να παραδοθούνε. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα   τους επόμενους μήνες και να δούμε τις προκηρύξεις των έργων μέσα στη χρονιά. Δηλαδή έχουμε πράγματα  που μπορούμε να διεκδικήσουμε και σε ό, τι αφορά το δικό μου ρόλο εξαρχής στην πολιτική και αν χαίρομαι για ένα πράγμα που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, που είναι ρόλος αρκετά  απαιτητικός και δεν μου επιτρέπει να είμαι συχνά στην Εύβοια και λυπάμαι γι’ αυτό,  αλλά …

ΝΤΙΝΗ: Σημασία έχει να φροντίζετε για το Νομό το να είστε…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό που χαίρομαι είναι ότι πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω ακόμη περισσότερο τον τόπο μου.

ΝΤΙΝΗ: Νομίζω ότι και αυτό περιμένουν οι Ευβοείς πλέον.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Και καλά κάνουν και σας λέω ότι εξαρχής η ενασχόλησή μου με την πολιτική αυτό το στόχο είχε και τώρα που μπορώ να καταφέρω πέντε πράγματα θέλω να το πετύχουμε.

ΝΤΙΝΗ: Να σας ευχαριστήσω ο χρόνος σας είναι πολύτιμος. Ευχαριστώ πραγματικά  για την επικοινωνία εν αναμονή και των εξελίξεων επιστρέφοντας από τη Ρωσία.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να πούμε τα νεώτερα για το οδικό μας δίκτυο, που επιτέλους θα μπορέσουμε να φθάσουμε να  έχουμε ένα  σύγχρονο,  αξιόπιστο  οδικό δίκτυο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...