Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

"Η ακύρωση των μέτρων απαιτεί πραγματική κινητοποίηση από την Περιφέρεια"

"Να ακυρώσουμε στην πράξη την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου" λέει σε ανακοίνωσή του το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς και ζητά "έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο με μόνο θέμα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του τρίτου μνημονίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας".

Πίσω από τις όψιμες αντιστασιακές κορώνες των συλλογικών οργάνων καθώς δήμοι και περιφέρειες κατεδαφίζονται, υπάρχει μια αλήθεια που δεν πρέπει να συσκοτιστεί: Όσο αδιαφανείς, αναποτελεσματικοί και ανεπαρκείς και αν έχουν αποδειχτεί οι θεσμοί αυτοί, άλλο τόσο αναγκαίοι είναι για την έστω και υποτυπώδη κοινωνική συγκρότηση. Η λύση δεν είναι να τους καταργήσουμε, είναι να τους αλλάξουμε. Κάθε μάχη που δίνεται σήμερα για να σταματήσει η λεηλασία, πρέπει να βρίσκει τους απλούς πολίτες ενωμένους.

Ως σχολιασμό για όσα συμβαίνουν σήμερα, θα περιοριστούμε να αντιγράψουμε αυτά που λέγαμε πριν από τις εκλογές του 2010:

«Ο Καλλικράτης μαζί με το μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα δημιουργούν ένα εξαιρετικά κρίσιμο τοπίο:

- εκμηδενίζεται η δυνατότητα για αυτοδιοίκηση των τοπικών κοινωνιών: οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές θα λογοδοτούν πολύ λιγότερο στους πολίτες και θα ελέγχονται πολύ περισσότερο από ισχυρά κέντρα αποφάσεων

- στραγγαλίζονται οικονομικά οι δήμοι και οι περιφέρειες αφού σε αυτούς μεταφέρονται πολλές από τις υποχρεώσεις της πολιτείας, ενώ οι πόροι μειώνονται κατακόρυφα. Μέσα από την αυτοδιοίκηση θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το ισχνό κοινωνικό κράτος και θα μπουν σε κίνδυνο πολλές θέσεις εργασίας. Κρίσιμες υπηρεσίες, δημόσιοι χώροι και αγαθά θα περάσουν σε μεγάλες εταιρείες, με δυσβάσταχτο κόστος για τους πολίτες.»

Δεν ήμασταν προφήτες. Οι θιασώτες του Καλλικράτη και πειθήνιοι μέχρι σήμερα στις επιταγές των διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων γνώριζαν πολύ καλύτερα τις συνέπειες αυτών των σχεδιασμών. Αν δεν ήξεραν, αν εξαπατήθηκαν, αν άλλα νόμιζαν και άλλα βλέπουν, ας αναλάβουν επιτέλους έστω και τώρα τις ευθύνες τους, αντιστεκόμενοι έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια.

Υποστηρίζοντας τους αγώνες των εργαζομένων, καλούμε την περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας να μην δεχθεί τις οριζόντιες ισοπεδωτικές περικοπές προσωπικού που ανοίγουν την πόρτα σε κάθε επόμενη απόλυση οποιασδήποτε κατηγορίας υπαλλήλων.

Την στιγμή που συμπολίτες μας πεινούν το Λύκειο Ελληνίδων κάνει...Bazaar για να ψηφοποιήσει ενδυμασίες!

Τουλάχιστον ακατανόητη, αν όχι προκλητική είναι η ανακοίνωση του Λυκείου Ελληνίδων ότι κάνει Bazaar για να ψηφοποιήσει ενδυμασίες την στιγμή που εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν γονατίσει από την κρίση και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες.

Και αντί το Λύκειο Ελληνίδων να βρεί τρόπους να συμπαρασταθεί στους πολίτες της Εύβοιας που δεινοπαθούν μαζεύει λεφτά για να κάνει "καταγραφή και ηλεκτρονική ψηφιοποίηση όλων των ενδυμασιών ώστε να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση οι επιστήμονες όλων των ιδρυμάτων"

Οι κυρίες που υπογράφουν, ανερυθρίαστα, την ανακοίνωση και βάζουν και τα τηλέφωνά τους (για τυχόν...έκτακτες προσφορές) καλά θα κάνουν να αναλογιστούν τους δύσκολους καιρούς που περνάμε και να δώσουν τα έσοδα στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Μητρόπολης για να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας. Και η ψηφιοποίηση ας καθυστερήσει λίγο....

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για λόγους...ιστορίας δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση που υπογράφουν οι κυρίες που διοικούν το Λύκειο Ελληνίδων:

"Το τμήμα Εθνικών ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων διοργανώνει για δωδέκατη συνεχή χρονιά το εορταστικό του BAZAAR, τα έσοδα του οποίου ενισχύουν κάθε χρονιά τις προσπάθειές μας για τον εμπλουτισμό της ιματιοθήκης μας αφ’ ενός και τη συντήρηση των μουσειακών σπάνιων φορεσιών που ήδη βρίσκονται στην κατοχή του Λυκείου.

Τη φετινή χρονιά τα έσοδα θα διατεθούν στο πραγματικά τιτάνιο εγχείρημα μας της καταγραφής και ηλεκτρονικής ψηφιοποίησης όλων ενδυμασιών και των τμημάτων τους, σύμφωνα με τις επιταγές του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση οι επιστήμονες όλων ιδρυμάτων που ασχολούνται με την έρευνα σε κάθε επίπεδο του ενδυματολογικού πλούτου του παραδοσιακού μας πολιτισμού.

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα στολίσουν το σπίτι τους, «το σπίτι με τ’ αγάλματα», με τα γιορτινά του και θα σας περιμένουν να τους χαρίσετε όπως κάθε χρόνο την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για το δύσκολο και οικονομικά δυσβάστακτο έργο που επιτελεί το τμήμα των Εθνικών ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων της πόλης μας.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια, χειροποίητα ημερολόγια του νέου έτους, σπιτικά ζυμαρικά, πικάντικα μεζεδάκια και σαλτσούλες, μαρμελάδες, κουραμπιέδες με «καλό βούτυρο», μελομακάρονα γεμισμένα με καρυδάκια, γλυκά του κουταλιού, σοκολατάκια, μπισκοτάκια και κουλουράκια όλα χειροποίητα με αγνά υλικά με κέφι και πολλή αγάπη για σας που 54 χρόνια στηρίζετε και ενισχύετε το έργο του Λυκείου.

Σας περιμένουν μαζί με τις φίλες σας να κάνετε τις μικρές γιορτινές σας αγορές, και να θαυμάσετε το υπέροχο νεοκλασικό σπίτι του Λυκείου, που το θεωρούν οπωσδήποτε και σπίτι σας.

Με τιμή
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γωγώ Σκιά        Ακριβή Κωνσταντινίδου
Η ΕΦΟΡΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΩΝ 
Δέσποινα Αλιφέρη
Λύκειο Ελληνίδων ΧαλκίδαςΔιεύθυνση: Τζιαρντίνη 14, Χαλκίδα
Τηλ. 22210.23118, fax: 75965
Πρόεδρος: Γωγώ Σκιά
Τηλ. 22210.29389, fax: 82405"

 Κρίμα και πάλι κρίμα..

Περγαντάς: "Στηρίζουμε και καλύπτουμε πολιτικά τον αγώνα των εργαζομένων της Περιφέρειας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα τις επιπτώσεις του τρίτου μνημονίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αφορά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις του προσωπικού, την καθιέρωση επιτρόπου, την περικοπή των πόρων και άλλα ζητήματα.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε την αντίθεση της Περιφέρειας με την εφαρμογή των μέτρων, όπως υιοθετήθηκε, μετά από προτασή του, από τη συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19 Νοεμβρίου και την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα ο κ. Περιφερειάρχης επεσήμανε :

«Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των Περιφερειών μέσω των απολύσεων υπαλλήλων ΔΕ-ΙΔΑΧ.

Λύση δεν είναι η αποψίλωση των αιρετών Περιφερειών από το χρήσιμο και αναντικατάστατο προσωπικό , ούτε και η κατεδάφισή τους. Λύση είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός παραγωγικού κράτους και μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης κοντά στον πολίτη.

Ο νόμος 4093/12 και οι οριζόντιες περικοπές του αποτελούν καίριο « πλήγμα » στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών.

Απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης.

«Ακρωτηριάζεται» ένα ακόμη ζωτικό κομμάτι της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, που έρχεται αντιμέτωπο με την διαθεσιμότητα και την άμεση και προδιαγεγραμμένη απόλυση.

Επισημαίνουμε ότι οι Περιφέρειες έχουν ήδη εισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση με μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 40%, ενώ έχει ήδη υποστεί μείωση η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ( ΚΑΠ) κατά 60% για τη διετία 2011-2012.

Κατά συνέπεια οι Περιφέρειες καταδικάζονται σε αναποτελεσματικότητα και πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη.

Για όλους αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε στηρίζουμε και καλύπτουμε πολιτικά- νομικά- και διοικητικά τον αγώνα των εργαζομένων της Περιφέρειας.»

Ξεκάθαρα και με σαφήνεια αναφέρθηκε στα ζητήματα ο κ. Περγαντάς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι καταργείται η έννοια της πρώτης αιρετής Περιφέρειας, αφού :

«Πλην της διαθεσιμότητας του προσωπικού, καίριο πλήγμα για την Αυτοδιοίκηση είναι : η δημιουργία παρατηρητηρίου για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ΟΤΑ, καθώς και στην μείωση του μετακλητού προσωπικού του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών με την κατάργηση των θέσεών τους.

Κι όλα αυτά, ενώ ήδη με την εφαρμογή των προηγούμενων μέτρων, οι Περιφέρειες έχουν υποστεί μείωση των λειτουργικών και επενδυτικών τους δαπανών. Ειδικά για τους εθνικούς πόρους που αφορούν τις επενδύσεις συντηρήσεων και έκτακτων αναγκών (π.χ. αποχιονισμών) η Περιφέρεια έχει λάβει μόνο τη δόση του Ιανουαρίου του 2012. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από το σύνολο του προϋπολογισμού όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, η Περιφέρεια έχει πάρει μόνο το 10% περίπου των προγραμματισμένων κονδυλίων. Εμείς έχουμε ήδη δημοπρατημένα και συμβασιοποιημένα έργα και υλοποιούμε κανονικά το πρόγραμμά μας, ενώ στερούμαστε των αντίστοιχων πόρων, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί και χωρίς να έχουμε συμμετάσχει σε καμία κεντρική απόφαση.

Μάλιστα πρόσφατα, οι Περιφερειάρχες, πληροφορηθήκαμε ότι τα χρήματα της Αυτοδιοικήσης δόθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο, εάν επιβεβαιωθεί στην προγραμματισμένη συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών με το Υπουργείο, είναι προφανές ότι οδηγεί σε ανοιχτή σύγκρουση κράτους – Αυτοδιοίκησης»

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε μια ουσιαστική πολιτική συμφωνία, για έναν διαρκή αγώνα που αφορά την Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της και στο σύνολο των λειτουργιών της. Με πρόταση του Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε :

«Δεν αποδεχόμαστε με κανένα τρόπο την περικοπή πόρων, την επιτροπεία στους ΟΤΑ, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, το μπλοκάρισμα νέων προσλήψεων.

Δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε φορέας καμίας περαιτέρω επιβάρυνσης του λαού και με κανένα τρόπο.

Μαζί με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, τους εργαζόμενους σε αυτούς και την κοινωνία, αγωνιζόμαστε για όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν κόντρα σε εξωτερικούς και εγχώριους σχεδιασμούς, για να βάλουμε τη χώρα μας να ακολουθήσει έναν διαφορετικό και προς όφελος του λαού της δρόμου της οικονομικής και εθνικής ανάπτυξης με εθνική υπερηφάνεια.

Γι΄αυτό προχωρούμε σε διαρκή αγώνα, μέχρι την οριστική ανατροπή αυτών των μέτρων. Ως Περιφερειακό Συβούλιο αποφασίζουμε :

Να μην υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη καμία διαπιστωτική πράξη αναγκαστικής διαθεσιμότητας προσωπικού.

Να μην αποσταλούν από τις Διοικητικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας οι κατάλογοι των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση θέσεων του μετακλητού προσωπικού του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών.

Να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε τους θεσμοθετημένους πόρους της Αυτοδιοίκησης.

Γι΄αυτό προχωρούμε σε διήμερο κλείσιμο των υπηρεσιών και των καταστημάτων της Περιφέρειας την Τετάρτη και Πέμπτη 28 και 29 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, επανεκτιμούμε την κατάσταση και καλούμε την ΕΝΠΕ να κλιμακώσει τον αγώνα με συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των ΟΤΑ τις μέρες που η Βουλή θα συζητά τις αντίστοιχες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου»
Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης: Συνέχιση λειτουργίας του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιβερίου

Σε απάντηση  αναφοράς και ερώτησης που κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων από το βουλευτή Εύβοιας  της ΔΗΜ.ΑΡ., Δ. Αναγνωστάκη, σχετικά με επιστολή των Σωματείων Εργαζομένων και Συλλόγων περιοχής Αλιβερίου, που αναφέρεται στο ενδεχόμενο κατάργησης του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην περιοχή, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μεταξύ των άλλων δήλωσε:

«Στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της οργανωτικής αναδιάρθρωσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, γίνεται επανεκτίμηση της λειτουργίας όλων των περιφερειακών μονάδων του, συμπεριλαμβανομένου και του Τοπικού Υποκαταστήματος Αλιβερίου. Η Διοίκηση του Ιδρύματος, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω κριτήρια με τη συνένωση των Δήμων στα πλαίσια του «Προγράμματος Καλλικράτης» (Ν. 3852/10), έκρινε αναγκαία τη λειτουργία στην περιοχή και με τη νέα οργανωτική δομή».

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,5 μονάδες σε νέο γκάλοπ

Σε νέο γκάλοπ της εταιρίας Pulse για την εφημερίδα "6 Μέρες", ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 4,5 μονάδες μπροστά, αλλά πολύ μακρυά από την αυτοδυναμία.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης κρατούν τα ποσοστά τους (Η Ν.Δ. χάνει 0,5, η ΔΗΜΑΡ  έχει ακριβώς το ίδιο ποσοστό και το ΠΑΣΟΚ πτώση 0,5%).

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ με 19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5 % συγκεντρώνουν συνολικά μόλις 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%).

Με την αναγωγή, χωρίς να υπολογίζονται αποχή, λευκό ή άκυρο τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση τα ποσοστά τους από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 30 Οκτωβρίου):
  • ΣΥΡΙΖΑ: 26% (25,5)
  • ΝΔ: 21,5% (22)
  • Χρυσή Αυγή: 13,5% (13)
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5% (7)
  • ΠΑΣΟΚ: 6,5% (7)
  • ΚΚΕ: 5,5% (5,5)
  • ΔΗΜΑΡ: 4% (4)
  • Άλλο: 2,5% (2)
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5% (1,5)
  • Δημιουργία Ξανά: 1% (1,5)
  • Οικολόγοι: 1% (1)
  • Αναποφάσιστοι: 9,5% (9,5)
Καταλληλότερος Πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 26% και έπεται Αλέξης Τσίπρας με 23,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 47%.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε επαρκώς στο πρόσφατο Eurogroup (20 Νοεμβρίου) το 42+23=65% απαντα «Όχι» και «μάλλον όχι» έναντι 16+12=28% που απαντά «μάλλον ναι» και «ναι». Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 29% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε επαρκώς. Το ποσοστό του «όχι/μάλλον όχι» ανεβαίνει στο 56% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και στο 82% ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ.

Στο ερώτημα «Γιατί η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε επαρκώς» (τέθηκε σε όσους έδωσαν τέτοια απάντηση), το 76% δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν ικανή ή πρόθυμη, ενώ το 19% ότι δεν της άφησαν περιθώρια.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία θεωρεί  ότι  με την έλευση της δόσης, ούτε η χώρα θα σωθεί ούτε  η αβεβαιότητα θα εκλείψει. Το 84% δηλώνει ότι θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα και το άγχος για νέα μέτρα, έναντι μόνο 10% που θεωρεί ότι η χώρα θα σωθεί και θα σταματήσει η αβεβαιότητα.

Ταυτότητα
Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Pulse RC τηλεφωνικά με χρήση ερωτηματολογίου σε δείγμα 1212 ενηλίκων στο χρονικό διάστημα από 22 έως 23 Νοεμβρίου.

ΑΠΑΤΗ - ΜΑΜΟΥΘ με θύματα 278 επιχειρηματίες στην Εύβοια

ΑΠΑΤΗ - ΜΑΜΟΥΘ  με θύματα 278 επιχειρηματίες στην Εύβοια, αποκαλύφθηκε πριν λίγο από την Ελληνική Αστυνομία. "Πρωταγωνιστές"  δύο νεαροί, που εμφανίζονταν σαν ,, εκπρόσωποι διαφημιστικής εταιρίας και αποσπούσαν χρήματα από επιχειρήσεις του νομού.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κομπίνες που έχουν γίνει στην  Εύβοια και όχι μόνο και οι αστυνομικές αρχές ερευνούν αν οι απατεώνες είχαν "απλώσει τα δίκτυα τους" και σε άλλους νομους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αστυνομία:

Εξιχνιάσθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διακόσιες εβδομήντα οχτώ (278) περιπτώσεις απάτης σε βάρος επαγγελματιών του νομού Ευβοίας. 

Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 27 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της απάτης. 

Ειδικότερα, στις αρχές Νοεμβρίου 2012 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας από τους ιδιοκτήτες τοπικής διαφημιστικής εταιρείας, ότι δύο (2) άγνωστα άτομα προσποιούμενοι υπαλλήλους τους, εξαπατούσαν επαγγελματίες της Εύβοιας, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά. 

Από μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διαπιστώθηκαν τα στοιχεία των δύο φερόμενων δραστών, αλλά και η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν για να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες της περιοχής. 

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 24-11-2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, αρχικά εξαπατούσε τα θύματά του μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, λέγοντας τους ότι θα πρέπει να καταβάλουν χρηματικό ποσό, ώστε να παραμείνουν πελάτες της διαφημιστικής εταιρείας. 

Στην συνέχεια, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, χρησιμοποιούσε για την παραλαβή των χρηματικών ποσών τον 24χρονο συνεργό του, τον οποίο είχε προηγουμένως φροντίσει να εφοδιάσει με αθεώρητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με ελλιπή στοιχεία. 

Η σύλληψη του 27χρονου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά από καταγγελία για απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή. 

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αθεώρητων αποδείξεων και στελεχών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις επαφές με τα θύματά του.
Επιπλέον, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει συνολικά διακόσιες εβδομήντα οχτώ (278) απάτες σε βάρος επαγγελματιών του νομού Ευβοίας. 

Η οικονομική ζημιά που προξένησαν οι δράστες από τις μέχρι τώρα εξιχνιασθείσες υποθέσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 47.260 ευρώ. 

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...