Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Περλεπέ: "Δεν ευσταθεί η ανησυχία κατοίκων και φορέων Καρύστου και Κύμης"

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή τα γεγονότα και την τεταμένη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Κάρυστο δήλωσε για τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας τα ακόλουθα:

« Η ανησυχία που εξέφρασαν και συνεχίζουν να εκφράζουν κάτοικοι και φορείς της Καρύστου και της Κύμης σχετικά με τη λειτουργία των αντίστοιχων Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας στις πόλεις αυτές, δεν ευσταθεί.

Όπως ανέφερα και στη γραπτή δήλωσή μου την περασμένη εβδομάδα, αυτά τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας παραμένουν ως έχουν, όπως αυτό έχει διασφαλισθεί από πέρυσι που ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος.

Από τότε είχα δώσει τη μάχη ως βουλευτής και το ζήτημα αυτό έκλεισε οριστικά αφού τα Nοσοκομεία – Κέντρα Υγείας στην Κάρυστο και στην Κύμη παρέμειναν ως είχαν στη λειτουργία τους και αποφασίστηκε η αναβάθμισή τους.

Η διασύνδεση δε με το Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπως είχε προβλεφθεί σ΄εκείνο το νόμο, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με κανενός είδους υποβάθμιση αυτών των Νοσοκομείων ( Καρύστου και Κύμης).

Aυτή είναι η πραγματικότητα και οτιδήποτε άλλο διακινείται ή φημολογείται δεν έχει καμία βάση και εξυπηρετεί μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Όσον αφορά τα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών στην Κάρυστο, αυτά αποτελούν ενέργειες που πρέπει να απομονώνονται και να καταδικάζονται από κάθε πολίτη».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ

Tην Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι Μητροπόλεις της Ελλάδος, ο ΣΚΑΪ και οι συνεργαζόμενοι ραδιοφωνικοί σταθμοί συνεχίζουν την εκστρατεία συλλογής ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων, ώστε να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας.

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Η εκστρατεία ξεκίνησε από το βόρειο τόξο της χώρας, και συνεχίζεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε; Εθελοντές μπορούν να προσφέρουν: κλινοσκεπάσματα ( κουβέρτες, παπλώματα, sleeping bags) καθώς και ρουχισμό, (παλτώ, μπουφάν, ζεστά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, καροτσάκια κλπ.)

Τα είδη που θα προσφέρουμε πρέπει να είναι καθαρά, σιδερωμένα, μέσα σε σακούλες, έτοιμα για χρήση, έτσι όπως αξίζει να δοθούν στους συνανθρώπους μας.

Κυριακή 11 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, η δράση θα λάβει μέρος σε εκκλησίες των παρακάτω πόλεων: Ζακύνθου, Αργοστολίου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Βόνιτσας, Ναυπάκτου, Άμφισσας, Λιβαδειάς, Θήβας, Σαλαμίνας, Βασιλικού– Χαλκίδος, Προκοπίου, Αιδηψού, Μύρινας, Καρλοβάσου και Βαθέως Σάμου, Ικαρίας, καθώς και στην Αττική: στην Νέα Ιωνία, στην εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου, στα Μέγαρα, στην εκκλησία Αγίας Παρασκευής και στην Ελευσίνα, στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου.

Ο Χορός των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στον Αγ. Νικόλαο

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. θα λάβει χώρα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, ενώ θα ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Δήμου Τσίμου, Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού.

ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ...

Η όγδοη διάλεξη για φέτος, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το τμήμα της Χαλκίδος θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο της οικογενείας Πνευματικού όπου μέχρι πέρυσι στεγάζονταν τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως), με ομιλητή την κ. Αναστασία Πρωτογήρου, Πρωτοδίκη Δ.Δ. και Θεολόγο, η οποία θα εισηγηθεί το θέμα: «ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ... (λάθη που γίνονται στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας)».
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

· Η μηνιαία διάλεξη στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το τμήμα του Μαντουδίουθα γίνει την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, με ομιλήτριες την κ. Μαρία Κουλούρη, Λογοθεραπεύτρια καί Σύμβουλο Ψυχικής Υγείαςκαι τηνκ. Αγγελική Βασιλειάδη, Λογοθεραπεύτρια,οι οποίες θα εισηγηθούν το θέμα: «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΩΣ ΤΑ ΕΞΙ ΕΤΗ».
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η κ. Δήμητρα Ζιώγα, Ειδική Παιδαγωγός.

Ελ. Ιωαννίδης: 70 Χρόνια Ψάλτης!

 O Μητροπολίτης τον χειροθέτησε σε Αναγνώστη
 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του Λαού του Θεού εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στην κατά Χαλκίδα Ιερά Μητρόπολη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 4 Μαρτίου 2012, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους ευσεβείς χριστιανούς του, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Διευθυντού της Ναοδομίας της Ι. Συνόδου Αρχιμ. Φιλοθέου Δέδε και παρόντων εκπροσώπων των Αρχών του Νομού και της Πόλεως και του φιλοχρίστου Στρατού μας.
Πριν την ανάγνωση του Αποστόλου, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον επί εβδομηκοντατετία και πλέον Ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Ελευθέριο Ιωαννίδη, Επίτιμο Διευθυντή του Δήμου Χαλκιδέων, λόγιο και εκλεκτό πρόσωπο, ο οποίος χαίρει της καθολικής εκτιμήσεως του Χαλκιδαϊκού Λαού.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χαλκίδος και αμέσως μετά η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, στο τέλος της οποίας, κατά την τάξη, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος εψάλη ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, στον οποίον μίλησε ο Γέρων Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «ΤΟΝ ΕΑΡ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...