Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Πτώμα επέπλεε στο λιμάνι της Χαλκίδας

Άναυδοι οι κάτοικοι της Χαλκίδας ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές θέαμα όταν είδαν το πτώμα ενός άνδρα να επιπλέει στην θάλασσα μέσα στο λιμάνι της πόλης.  Δεκάδες κάτοικοι έντρομοι ειδοποίησαν τις Λιμενικές Αρχές που μετέβησαν στο σημείο για να περισυλλέξουν το πτώμα, το οποίο μεταφέρθηκε στην συνέχεια για νεκροψία στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο.

Το τραγικό περιστατικό αποκάλυψε το έγκλημα που έγινε στην τοποθεσία Κρηπίδωμα, με θύμα έναν 26χρονο άνδρα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στις αρχές, δύο νεαροί αλβανικής υπηκοότητας διαπληκτίστηκαν με το θύμα και στην συνέχεια αφού ξυλοκόπησαν τον άτυχο 26χρονο, τον  έριξαν αιμόφυρτο στην θάλασσα και τράπηκαν σε φυγή.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το θύμα είναι ένας 26χρονος Ινδός που διέμενε και εργαζόταν στην περιοχή Κρηπίδωμα όπου κατοικούσαν και οι δύο δράστες. Οι άντρες του Λιμενικού βασιζόμενοι σε καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, ξεκίνησαν έρευνες και σε λίγες ώρες εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 19χρονο και έναν 24χρονο άνδρα που ομολόγησαν την πράξη τους και την απέδωσαν σε προσωπικές διαφορές που είχαν με το θύμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της έρευνας, οι εκδορές στα χέρια του 24χρόνου άντρα και οι κηλίδες από το αίμα του θύματος στα ρούχα του 19χρονου ήταν νωπά σημάδια που μαρτυρούσαν την εγκληματική πράξη των δύο δραστών. 

Νέα στοιχεία για τους λόγους που όπλισαν το χέρι του 54χρονου στην Ερέτρια

Ερέτρια
Στον Εισαγγελέα Χαλκίδας οδηγήθηκε την Τρίτη ο 54χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους σε παραλιακή ταβέρνα της Ερέτριας, εξαιτίας οικονομικών διαφορών που είχε με δυο από τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία που συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση, ο δράστης πριν από περίπου 5 χρόνια συναντήθηκε με συγγενή ενός εκ των θυμάτων και άρχισε να δανείζεται από αυτόν διάφορα χρηματικά ποσά.

Ο 54χρονος δημιούργησε δυο επιχειρήσεις στην Εύβοια, τις οποίες μεταβίβασε στο όνομα των υιών του: Ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στη Χαλκίδα και ένα Internet Cafe στην Ερέτρια. Ωστόσο, οι δανειστές του άρχισαν να τον εκβιάζουν.

Μάλιστα, τα παιδιά του επιχειρηματία είχαν εξαναγκαστεί να υπογράψουν επιταγές, οι οποίες όμως δεν καλύφθηκαν, με αποτέλεσμα οι δανειστές να ζητούν πιεστικά την εξόφληση του χρέους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συνολικό χρηματικό ποσό που όφειλε ο επιχειρηματίας ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας οι δανειστές πήγαν στην Εύβοια για να πάρουν το αυτοκίνητο του 54χρονου, με αποτέλεσμα να εκτυλιχθεί η τραγωδία.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις και απειλές και παράλληλα λόγω του φόβου του πως τα παιδιά του θα έχαναν τις επιχειρήσεις τους.

Στον εισαγγελέα ο 54χρονος δράστης του μακελειού στην Ερέτρια

Ερέτρια
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, Τρίτη, ο 54χρονος δράστης του μακελειού της Ερέτριας, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τρία άτομα για οικονομικές διαφορές.

Τα θύματα που φέρονται να είχαν διαφορές με το δράστη, μετέβησαν από την Αθήνα στην Ερέτρια για να συζητήσουν με τον 54χρονο επιχειρηματία σε παραλιακή ταβέρνα της περιοχής.

Κατά την έντονη συζήτηση που ακολούθησε ο 54χρονος δράστης έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον τους.

Τα τρία θύματα εξέπνευσαν επί τόπου, ενώ ένα τέταρτο άτομο που τους συνόδευε γλίτωσε επειδή την ώρα του συμβάντος είχε απομακρυνθεί για να μιλήσει στο κινητό τηλέφωνό του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η οικονομική διαφορά που οδήγησε στο έγκλημα σχετίζεται με υπόθεση τοκογλυφίας.

Ο δράστης που διέφυγε συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και τον έπεισαν να παραδοθεί.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...