Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Δεκάδες Χαλκιδέοι χειροκρότησαν ΝΤΑΛΑΡΑ - ΓΛΥΚΕΡΙΑ στη.. Θήβα! ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Με 12 μουσικούς (σολίστες) που  οι περισσότεροι είναι κορυφαίοι  συνθέτες, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ  στη Θήβα, το αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα, από τον Γιώργος Νταλάρα  και την Γλυκερία, οι οποίοι και κατά χειροκροτήθηκαν από το κοινό που από πολύ νωρίς βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου, για να τους απολαύσει.

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία μετά από χρόνια, συναντήθηκαν ξανά επί σκηνής και ένωσαν τις φωνές τους, σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα, σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας και έτσι χθες Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν στη Θήβα,  στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ, που πραγματικά αποθεώθηκαν.


Κατενθουσιασμένος ο Γιώργος  Νταλάρας δήλωσε πως στην περιοδεία του αυτή φέτος, θέλοντας να έρθει ποιο κοντά στον κόσμο, γνωρίζει χώρους πολύ συμπαθητικούς, σαν κι αυτόν της Θήβας, που χρόνια τώρα αγνοούσε.


 Στο αφιέρωμα αυτό ερμήνευσαν  τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα.


Με ένα μουσικό ποτ  πουρί επιτυχιών του συνθέτη  άνοιξαν το πρόγραμμά τους οι κορυφαίοι  καλλιτέχνες και με τον ΓΥΑΛΙΝΟ  ΚΟΣΜΟ και το ΝΥΧΤΩΣΕ ΧΩΡΙΣ  ΦΕΓΓΑΡΙ το έκλεισαν,  μάλιστα  το δεύτερο το τραγούδησαν με τους πραγματικούς στίχους κι όχι με τους λογοκριμένους.


Οι δυο ανθοδέσμες που  τους πρόσφερε μία θερμόαιμη φαν  στο τέλος του αφιερώματος  και το θερμό χειροκρότημα από  όλους, ήταν η ποιο καλή ανταμοιβή  των καλλιτεχνών.

Αρκετά μεγάλος αριθμός  θαυμαστών από την Χαλκίδα, τίμησαν  με την παρουσία τους τους καλλιτέχνες, αν και ο Γιώργος Νταλάρας είχε έρθει πρόσφατα στην πόλη μας, μάλιστα το σεβάστηκε αυτό και τους αφιέρωσε ένα σπάνιο τραγούδι του συνθέτη.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...