Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μόνο με το "100" σταμάτησε το κρητικό γλέντι

Μόνο με το "!00" σταμάτησε το κρητικό γλέντι που έγινε χτες το βράδυ στο "κόκκινο Σπίτι" .
Την Βραδιά Κρητικής Μουσικής διοργάνωσε ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού Χαλκίδας, στην πλατεία Μάλλιου, μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης έπαιξε μουσική τετραμελής ορχήστρα, αποτελούμενη από τους: Χατζηδάκη Νεκτάριο (Λαούτο – τραγούδι), Μητσοτάκη Δημόκριτο (Λύρα – τραγούδι), Μολυμπακή Ιάκωβο (Κρουστά), Περδίκη Χρήστο (Κιθάρα)
Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό του τμήμα του Συλλόγου Κρητών Εύβοιας «Ο Ψηλορείτης», που ξεσήκωσαν τους πάντες και καταχειροκροτήθηκαν


Ληστής πυροβόλησε τη διευθύντρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Νέα Σμύρνη

Ούτε οι πελάτες, αλλά ούτε και οι υπάλληλοι που ήταν στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Νέα Σμύρνη περίμεναν πως ο καλοντυμένος κύριος που στεκόταν στην ουρά ότι ήταν ένας αδίστακτος ληστής που θα τους απειλούσε με χειροβομβίδα και θα πυροβολούσε τη διευθύντρια του υποκαταστήματος.

Ο δράστης ο οποίος μπήκε στο Ταμιευτήριο προσποιούμενος τον πελάτη και λίγα λεπτά μετά ζήτησε να του υποδείξουν που ήταν η διευθύντρια. Της ζήτησε να του δώσει χρήματα απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα χρησιμοποιούσε χειροβομβίδα που είχε μαζί του.

Η διευθύντρια αρνήθηκε λέγοντας πως δεν είχε δυνατότητα να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και τότε ο αδίστακτος δράστης έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς την διευθύντρια με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο χέρι.

Πελάτες άρχισαν να καλούν την Αστυνομία και τότε ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Την περιοχή «χτενίζουν» μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ η διευθύντρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Προβολές Θερινού Κινηματογράφου «REX»

Στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «REX», συνεχίζονται οι προβολές με άλλες δυο νέες ταινίες
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των προβολών, έχει ως εξής:

Πέμπτη 26 έως Κυριακή 29 Ιουλίου

1) ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (THE LUCKY ONE)

Αισθηματικό δράμα

Έναρξη προβολών: 21:00 & 23:00 (2 προβολές)

Ηθοποιοί: Ζακ Έφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον, Μπλιθ Ντάνερ, Ρίλεϊ Τόμας Στιούαρτ
Σκηνοθεσία: Σκοτ Χικς
Μουσική: Μαρκ Ίσαμ
Παραγωγή: Ντενίζ Ντι Νόβι, Κέβιν ΜακΚόρμικ
Σενάριο: Γουίλ Φέτερς

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου…
Ο λοχίας του σώματος πεζοναυτών, Λόγκαν Θίμπολτ, επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό - την φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε τυχαία. Όταν μαθαίνει το όνομα της και τη διεύθυνσή της, αποφασίζει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της. Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, κάνοντας τον Λόγκαν να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, η Μπεθ, είναι όχι μόνο το γούρι του, αλλά και κάτι παραπάνω.

Ο Ζακ Έφρον («High School Musical») πρωταγωνιστεί σε μια ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Νίκολας Σπαρκς.

Δευτέρα 30 Ιουλίου έως Τετάρτη 1 Αυγούστου

2) ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ (Mirror, Mirror)

Κωμική περιπέτεια φαντασίας
Έναρξη προβολών: 21:00 & 23:00 (2 προβολές)

Ηθοποιοί: Τζούλια Ρόμπερτς, Λίλι Κόλινς, Άρμι Χάμερ, Νέιθαν Λέιν, Μαρί Γουίνινγκχαμ, Μάικλ Λέρνερ, Σον Μπιν
Σκηνοθεσία:Ταρσέμ Σινγκ Ντανβάρ
Μουσική: Άλαν Μένκεν
Παραγωγή:Μπέρνι Γκόλντμαν, Ράιαν Καβανό, Μπρετ Ράτνερ
Σενάριο:Μαρκ Κλάιν, Τζέισον Κέλερ

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου… Μια Κακιά Βασίλισσα κλέβει τον έλεγχο ενός Βασιλείου και μια εξορισμένη πριγκίπισσα θα ζητήσει βοήθεια από επτά πολυμήχανους επαναστάτες, για να κερδίσει πίσω το Βασίλειο που της ανήκει δικαιωματικά.

Μια πολυαναμενόμενη κωμωδία φαντασίας βασισμένη στο κλασικό έργο των αδερφών Γκριμ «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι», σε σκηνοθεσία Ταρσέμ Σίνγκ («Αθάνατοι», «Το Κελί»).

Τρία χρόνια έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο ΣΥΡΙΖΑ

Χρέη προς τη ΔΕΗ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως φαίνεται η Κουμουνδούρου έχει αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς τα τρία τελευταία χρόνια με το ποσό που χρωστάει να ανέρχεται σε 22.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκευή+13» έως τώρα δεν είχε γίνει καμία ρύθμιση ή κάποιος διακανονισμός προκειμένου να εξοφληθεί το ποσό.

 Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε δεύτερο κόμμα στις εκλογές και κατάφερε να εξαπλασιάσει την κρατική του επιχορήγηση, αναμένεται να εξοφλήσει όλα τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί και στη συνεχεία θα προσχωρήσει στην ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης του κόμματος.

«Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» το Σάββατο 28 Ιουλίου

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με παρουσία των εθελοντών του, διοργανώνει για 5η φορά, το Σάββατο 28 Ιουλίου σε 4 μεγάλα νυχτερινά κέντρα της Χαλκίδας την εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».

Η εκδήλωση γίνεται  με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας και της Τροχαίας Χαλκίδας και τη συνεργασία των Σαμαρειτών Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Ελλήνων Προσκόπων.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των νέων και η παρακίνησή τους για την καθιέρωση του «Οδηγού της παρέας» που δε θα πιει, ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια τους φίλους του πίσω μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Οι εθελοντές θα βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα για να ενθαρρύνουν τους νέους που θα προσέρχονται για διασκέδαση να επιλέξουν από την παρέα τους τον «Οδηγό της παρέας»,ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ. 

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές θα του ζητήσουν να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το nightclub θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ, για να διαπιστωθεί αν τήρησε την υπόσχεσή του.

Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές θα τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.


Η εκδήλωση θα διεξαχθεί για 5η φορά από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στη Χαλκίδα.

Να σημειωθεί ότι έπειτα από μετρήσεις, που διεξήχθησαν επί των βεβαιωμένων συμβάντων, οι κινητοποιήσεις του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας βοήθησαν στη μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων για την περιοχή Γλύφα της Χαλκίδας σε ποσοστό που  ανέρχεται στο 70%. 

Reuters: Νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους έως και κατά 100 δισ. ευρώ

Το κούρεμα έως και 30% των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όσο και των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών μοιάζει ως η ύστατη λύση για τη διάσωση της Ελλάδας, από τη στιγμή που η προηγούμενη αναδιάρθρωση «δεν στάθηκε ικανή να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της φερεγγυότητας», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του την Παρασκευή το Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, επεξεργάζονται ένα «τελευταίο σχέδιο» το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμά της κατά 70 με 100 δισ. ευρώ ακόμη, ώστε να φθάσει το 100% ως ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.

Βέβαια, το σχέδιο αυτό συνεπάγεται ότι η ΕΚΤ και οι άλλες κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δεχθούν ζημιές στο χαρτοφυλάκιο των ομολόγων που κατέχουν και θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση. . Πιθανή, ωστόσο παραμένει και το σενάριο στο νέο «κούρεμα» να εμπλακούν και κράτη.

Οπως, επισημαίνει το Reuters, το σχέδιο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες συζητήσεις.

Ωστόσο, η πεποίθηση που επικρατεί είναι ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί και απαιτείται «επιθετική δράση», προκειμένου το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, έρχεται μια μόλις ημέρα μετά το δημοσίευμα της Die Welt, σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές της Ελλάδας επεξεργάζονται ένα Plan D, το οποίο δεν είναι άλλο από το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Κομποστοποίηση σκουπιδιών στα σπίτια προτείνει η αντιπολίτευση στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου!

Μόνο δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και κομποστοποίηση στα σπίτια προτείνει ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης "Πολίτες της Αυτοδιοίκησης" στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου
Στα πλαίσια της διαβούλευσης για την διαχείριση των απορριμμάτων , κατέθεσε πρόταση για δημιουργία μόνο δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμάτων και κομποστοποίηση των σκουπιδιών στα σπίτια των δημοτών!

Συγκεκριμένα η πρόταση συνοψίζεται τα εξής:
" Επειδή η μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων συμπιεσμένων από το ΣΜΑ, στη μονάδα μειώνει κατά πολύ το ποσοστό ανάκτησης και αυξάνει το ποσοστό υπολειμμάτων, άρα και των μεταφερόμενων στο ΧΥΤΥ προτείνουμε:

1. Ανακύκλωση στην πηγή και μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων που φθάνουν στο ΣΜΑ με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε κάθε χωριό.

2. Κομποστοποίηση στα σπίτια μας. Οι δημότες προμηθεύονται κάδους κομποστοποίησης ή άλλα πιο απλά μέσα για την δημιουργία κομπόστ.

3. Δημιουργία μόνο δύο ΣΜΑ όπου θα συμπιέζονται τα μειωμένα υπολείμματα για να μεταφερθούν στο ΧΥΤΥ.

Σχετικά με τις θέσεις που θα δημιουργηθούν οι δύο προτεινόμενοι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο συνδυασμός "Πολίτες της Αυτοδιοίκησης" προτείνει:

" Τη χωροθέτηση ενός ΣΜΑ στον ενεργό ΧΑΔΑ Κύμης όπου θα μεταφέρονται τα υπολείμματα των απορριμμάτων των πρώην Δήμων Κύμης και Κονιστρών όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Ενός ΣΜΑ ή της μονάδας ανάκτησης, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, ανάλογα με τον τρόπο διαχείρισης που θα επιλεγεί, στον ενεργό ΧΑΔΑ Αλιβερίου όπου θα μεταφέρονται απορρίμματα των πρώην Δήμων Ταμυναίων , Δυστίων, Αυλώνος."

Economist: Η Ελλάδα έχει μόνο δύο εβδομάδες για να πείσει ότι θα τα καταφέρει

Νέο χτύπημα για την Ελλάδα μέσα από τις σελίδες του «Ecomomist», αφού σε άρθρο του βρετανικού περιοδικού εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με το αν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει τελικά να πείσει την Τρόικα για τη δυνατότητα επαναφοράς τους προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε τροχιά...
«Η Ελλάδα έχει μόνο δύο βδομάδες για να πείσει τους δανειστές της ότι μπορεί να επαναφέρει σε τροχιά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις». Αν τα νέα σχέδια της Αθήνας να δρομολογήσει περικοπές δαπανών ύψους 14,5 δισ. ευρώ την ερχόμενη διετία κριθούν μη ρεαλιστικά, η επόμενη δόση των 31,2 δισ. ευρώ δεν θα εκταμιευτεί, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο του περιοδικού..

Σε αυτή την περίπτωση, δε θα είναι δυνατή η ανακεφαλαίωση των μεγάλων τραπεζών, οπότε ελλείψει πιστώσεων, η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί και θα παγώσουν μισθοί και συντάξεις. Τότε η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι θέμα μερικών εβδομάδων, επισημένει ο «Ecomomist».

Καλοκαιρινή «κατασκήνωση» για νέους στην Ερέτρια

Καλοκαιρινή «κατασκήνωση» για νέους (Youth Summer Camp) οργανώνει από τις 2 έως τις 5 Αυγούστου η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων Youthnet Hellas, στην Ερέτρια Εύβοιας

H Youthnet Hellas, προσκαλεί τους νέους και τις νέες απ' όλη την Ελλάδα σε μια «γιορτή νεολαίας» με εκδηλώσεις, διαδραστικές ασκήσεις, σεμινάρια εξοικείωσης με τα νέα διαδικτυακά εργαλεία, ενημερωτικά σεμινάρια για ευρωπαϊκά προγράμματα νέων και πολλά παιχνίδια μέσα στη θάλασσα και κάτω απ'τον ήλιο του νότιου Ευβοϊκού κόλπου. 

Πληροφορίες για τις δηλώσεις και το κόστος συμμετοχής στην ιστοσελίδα της οργάνωσης

Πληροφορίες για την οργάνωση

Η Youthnet Hellas είναι εθελοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση με μεγάλη εμπειρία σε αποστολή νέων σε προγράμματα νεολαίας ανά τον κόσμο, αποτελεί όμως και την πρωτοπόρο Μ.Κ.Ο. που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία και φέρει εις πέρας τα τελευταία χρόνια την έκδοση της ετήσιας αναφοράς για τον Τομέα της Νεολαίας στην Ελλάδα. 

Το έργο της βασίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές και ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας των μελών μεταξύ τους στηρίζεται στη χρήση του διαδικτύου.

Καταχρηστική η εκ περιτροπής απασχόληση μετά από άδεια μητρότητας

«Να τεθούν κριτήρια για την αποδοχή της αναγγελίας οικιοθελούς αποχώρησης των εργαζομένων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕ∆, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις ο εργοδότης καταθέτει τη δήλωση εν αγνοία του εργαζομένου, κατά τη διάρκεια αναρρωτικών αδειών ή ανάλογων περιπτώσεων, δημιουργώντας τεκμήρια σε βάρος του», προτείνει σε ειδική έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη.
Από το 2011, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει χειριστεί σημαντικό αριθμό καταγγελιών για επιβολή µε µονοµερή απόφαση του εργοδότη εκ περιτροπής απασχόλησης, σε γυναίκες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τοµέα, οι οποίες επιστρέφουν στην εργασία τους µετά από άδεια µητρότητας.
Στην συνοπτική ειδική έκθεση του ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει ότι με την επίκληση αόριστων οικονοµικών λόγων, ολοένα αυξανόµενος αριθµός επιχειρήσεων θέτει σε εκ περιτροπής εργασία, χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων του νόµου, άρα παράνοµα και καταχρηστικά, εργαζόµενες που επιστρέφουν από άδεια µητρότητας και τελούν σε ειδικό καθεστώς προστασίας από απόλυση.
Η Επιθεώρηση Εργασίας ασκεί τυπικό έλεγχο, θεωρώντας το πρακτικό διαβούλευσης και το πρόγραµµα εργασίας του προσωπικού που τίθεται σε εκ περιτροπής απασχόληση, χωρίς να δύναται να εξετάσει αν συντρέχει πράγµατι «περιορισµός» της δραστηριότητας της επιχείρησης, αφού η έννοια αυτή είναι αόριστη και δεν εξειδικεύεται στο νόµο. Η αοριστία αυτή επιτρέπει στους εργοδότες να επικαλούνται γενικώς οικονοµικές δυσχέρειες, χωρίς να προσκοµίζουν συγκεκριµένα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει π.χ. η µείωση του κύκλου εργασιών τους.
Για τους λόγους αυτούς, ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει να τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια ελέγχου της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί κατά πόσον το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας είναι νόµιµο και εύλογο. Επίσης να γίνονται επαναλαµβανόµενοι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ µετά τη θέση των εργαζομένων σε εκ περιτροπής απασχόληση, για να διαπιστώνεται αν εφαρµόζεται το πρόγραµµα εργασίας που δηλώθηκε ή αν υφίσταται καταστρατήγηση. Να τεθούν εκ του νόµου κριτήρια ελέγχου της µείωσης του χρόνου εργασίας ώστε η µείωση των αποδοχών που αυτή συνεπάγεται να µη θέτει σε διακινδύνευση την αξιοπρεπή διαβίωση του/της εργαζόµενου/ης (όπως π.χ. συµβαίνει όταν επιβάλλεται εργασία µίας ηµέρας την εβδοµάδα). Να ελέγχεται αυστηρά κατά πόσον ο εργοδότης προέβη σε αναλογική κατανοµή της µείωσης των ηµερών εργασίας σε όλους ή τους εργαζόµενους ή σε επιλεκτική µείωση του ωραρίου εργασίας εργαζόµενων που είναι έγκυες ή τελούν σε περίοδο προστασίας λόγω µητρότητας.
Real.gr

Δήμαρχος και δικηγόροι της Καρύστου πάνε στον υπουργό για το Ειρηνοδικείο

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ρουπακιώτη θα έχει την Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Μανώλης.

Κίνητρο της συνάντησης αυτής είναι να του μεταφέρει τις αντιρρήσεις του όπως και την ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας για το ενδεχόμενο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Καρύστου.

Ο Δήμαρχος Καρύστου θα μεταφέρει στον Υπουργό, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε πιθανό κλείσιμο του Ειρηνοδικείου στο οποίο εξυπηρετούνται χιλιάδες κάτοικοι της Νότιας Καρυστίας. Ο κ. Μανώλης θα πάει στην συνάντηση συνοδεία αντιπροσωπείας των δικηγόρων της Καρύστου.

Ένας διαρρήκτης που εκτός από χρήματα ήθελε... και καναρίνια!

Προβληματίζουν την αστυνομία, η δράση και τα... κολλήματα του πρωταγωνιστή της υπόθεσης


Πρόκειται για έναν 36χρονο, που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ως ο δράστης της διάρρηξης σε μια εκκλησία της πόλης από την οποία άρπαξε την περασμένη Κυριακή (22-07-2012) τάματα και αφιερώματα πιστών απροσδιόριστης αξίας.

Δυο ημέρες  αργότερα επιχείρησε να διαρρήξει άλλη μια εκκλησία για να κλέψει, αλλά έγινε αντιληπτός από έναν κάτοικο της περιοχής και τράπηκε σε φυγή. Την ίδια ημέρα, κατάφερε να μπει στην αυλή του σπιτιού ενός 53χρονου και προσπάθησε να αρπάξει το κλουβί με τα καναρίνια του!

Ο ιδιοκτήτης τον πήρε είδηση και τον καταδίωξε, αλλά και πάλι κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας. Ωστόσο, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

"Συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων" στη διάσωση του συγκροτήματος Γεωργιάδη"...

Σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου διπλωματούχων αγρονόμων & τοπογράφων μηχανικών της Εύβοιας, συζήτησε το ζήτημα που προέκυψε μετά την απόφαση χαρακτηρισμού ως διατηρητέων ορισμένων μόνον κτιρίων εντός του συγκροτήματος Γεωργιάδη και κατέληξε στα εξής:
Κατανοούμε πως στην παρούσα δυσχερή οικονομική κατάσταση η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί πλέον να αναλάβει μόνη της το βάρος της αξιοποίησης των χώρων και των κτιρίων που της ανήκουν.

Έτσι θα χρειαστεί η συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων προκειμένου να μην βλέπουμε για πάντα γύρω μας «ωραία» δημόσια καταρρέοντα ερείπια – σκουπιδότοπους, όπως η Δημοτική Αγορά, η Αρέθουσα, το σπίτι της οδού Παίδων κλπ.

Ασχέτως εάν ορισμένα εκ των κτιρίων του συγκροτήματος Γεωργιάδη δεν χαρακτηρίζονται ως μνημεία με τις υπουργικές αποφάσεις της 15-6-2012 (Καραπαναγιώτη) και 30-5-2011 (Γερουλάνος), θεωρούμε πως πρέπει να διατηρηθεί οπωσδήποτε η ιστορική φυσιογνωμία της έκτασης.

Άλλωστε η σχετική δήλωση του δελτίου τύπου της Περ. Ενότητας Εύβοιας αναφέρει πώς η ίδια «αγόρασε το ακίνητο με σκοπό να διατηρηθούν και να αναπαλαιωθούν τα παλαιά βιομηχανικά κτίρια». Αυτή η δήλωση θεωρούμε ότι αποτελεί και σημαντικότατη δέσμευση.  

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα βήματα:
α) Άμεση τροποποίηση του σχεδίου πόλης με στόχο να μην ρυμοτομούνται και να αναδεικνύονται τα υφιστάμενα κτήρια, με ήπιους όρους δόμησης και με χρήσεις συμβατές με την ιστορικότητα του τόπου.

β) Εκτός των κτιρίων που χαρακτηρίζονται ως μνημεία, πρέπει να διατηρηθεί απαραίτητα και το κτίριο στο μέτωπο της Εθνικής Οδού, το οποίο οριοθετεί όλο το συγκρότημα Γεωργιάδη και το προστατεύει από την όχληση λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής (ΚΤΕΛ, κόμβος περιφερειακής οδού, κλπ. ).

γ) Σε συνεννόηση με τις αρχιτεκτονικές σχολές να προταθούν διπλωματικές εργασίες για την ανάδειξη των κτιρίων του συγκροτήματος με προτάσεις για την επανάχρησή τους και για την ανέγερση κτιρίων προς εκμετάλλευση με στόχο την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος.
δ) Με βάση τα παραπάνω να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ώστε να οριστικοποιηθούν οι λύσεις για τον τρόπο δόμησης και αξιοποίησης του συγκροτήματος Γεωργιάδη συνολικά.

Ο Σύλλογός μας, όπως έπραξε στην υπόθεση Δάριγκ, πρωτοστατώντας στην προσπάθεια διάσωσης του ζωτικού αυτού χώρου από την υπερεκμετάλλευση ιδιωτικών συμφερόντων, συνεχίζει τη δράση του με στόχο τη διατήρηση και ανάδειξη του συγκροτήματος Γεωργιάδη.

Δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, για λογαριασμό της εφημερίδας  "Η Ελλάδα Αύριο", το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 17% θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει στη σωστή.

Όσον αφορά την ερώτηση "ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, αν την ερχόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές", τα αποτελέσματα είναι τα εξής.
  • ΣΥΡΙΖΑ                                  16,5%
  • Ν.Δ.                                       16,0%
  • ΠΑΣΟΚ                                   5,5%
  • ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ                      5,0%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                           4,5%
  • ΔΗ.ΜΑΡ.                                 4,0%
  • ΚΚΕ                                        3,5%
  • ΔΗΜ.ΞΑΝΑ                              1,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ                         1,5%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ                    21,4%
  • ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ-ΑΠΟΧΗ             15,1%
  • ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ         6,0%
Ακόμη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 61% των ερωτηθέντως θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι ασυνεπής και το 23% συνεπής.

Σε ποσοστό 81% θεωρεί βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, έναντι 9% που λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και 4% που λένε "εξαρτάται".
Το 44% θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έναντι 43% που θεωρεί ότι υπάρχει.

Το 77% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση έναντι 16% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Χαλκίδα: Απάτη με ... ημερολόγια Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Απάτη με ... ημερολόγια Δασκάλων και Νηπιαγωγών  αποκαλύφθηκε στη Χαλκίδα. Οι απατεώνες πουλάνε ημερολόγια, για δήθεν ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου Δασκάλων και ποντάρουν στην ευπιστία των ...θυμάτων τους.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Ενημερωθήκαμε από συμπολίτες μας ότι κάποιοι απατεώνες καπηλεύονται το όνομα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και πουλάνε ημερολόγια προς ενίσχυση δήθεν του Ταμείου του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  ενημερώνει τους    συναδέλφους και τους συμπολίτες μας ότι ουδέποτε αποφάσισε την έκδοση και  πώληση ημερολογίων.

Η δράση αυτή είναι παράνομη και αξιόποινη.

Όσοι τολμούν να χρησιμοποιούν το όνομα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για να εξαπατήσουν τους συμπολίτες μας θα μας βρουν απέναντί τους, όπου κι όπως πρέπει.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην αγοράζουν τα εν λόγω ημερολόγια αλλά να ενημερώνουν το Σύλλογο για να πράξει τα δέοντα."

London School of Economics: Ποιά είναι η ιδανικότερη μέρα για σεξ;

Μπορεί και να μη χρειάστηκε ποτέ ως τώρα να το κάνετε αλλά καλού κακού το London School of Economics έκανε έρευνα και βρήκε την κατάλληλη μέρα για εσάς.
Η Πέμπτη λοιπόν είναι η ιδανικότερη μέρα να κάνετε σεξ γιατί τη συγκεκριμένη μέρα λένε οι ειδικοί ότι το σώμα παράγει πιο ενεργές σεξουαλικές ορμόνες και επιπλέον η χημεία με τον ή την σύντροφο είναι μεγαλύτερη. Και μάλιστα το σεξ το πρωί της Πέμπτης είναι καλύτερο γιατί και οι άντρες έχουν αυξημένη τεστοστερόνη και οι γυναίκες πενταπλάσια οιστρογόνα.
Έτσι για την ιστορία η χειρότερη μέρα, που δεν ενδείκνυται για σεξ είναι η Τρίτη σύμφωνα με τους ειδικούς πάντα. Εσείς όμως μην πτοείστε, όποτε σας κάνει κέφι κάντε το!
Πηγή:Newsbomb

Στο Αλιβέρι κλέβουν και... τα κατσαρόλια από εξοχικό σπίτι

Είδαν τις κατσαρόλες που είχαν κρεμάσει έξω από ένα σπίτι στο Αλιβέρι και τις εξαφάνισαν.

Οι δράστες αυτή την φορά χτύπησαν σε εξοχικό αλλά δεν έκαναν τον κόπο να μπουν μέσα.

Είδαν τις κατσαρόλες που είχαν κρεμάσει οι ιδιοκτήτες του σπιτιού για διακόσμηση στο σπίτι και έπεσαν σε αυτές.

Χωρίς να τους πάρει κανένας χαμπάρι, τις εξαφάνισαν και έφυγαν σαν καλοί κύριοι. Σήμερα που πήγαν οι ιδιοκτήτες στο σπίτι αντιλήφθηκαν την απώλεια τους και κάλεσαν την αστυνομία.
evianews.com

Επίθεση με μαγκούρα σε δήμαρχο

Έξαλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει

Στα γραφεία του δημάρχου Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη εισέβαλλε ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση τον έβρισε και εκτόξευσε απειλές κατά της ζωής του, σύμφωνα με το tvkosmos.gr.
Στη συνέχεια βγήκε στο διάδρομο και πήρε ξύλινη μαγκούρα, που προηγουμένως είχε κρύψει πίσω από κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν στο διάδρομο, και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του δημάρχου.
Παρενέβησαν άμεσα δημοτικός σύμβουλος και υπάλληλοι που βρίσκονταν εκεί για να τον εμποδίσουν και εκείνος αποχώρησε σπάζοντας την τζαμαρία του διαδρόμου.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ο οποίος συνοδευόμενος από αστυφύλακες άμεσα έφτασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, αλλά ήδη ο δράστης είχε αποχωρήσει. Στη συνέχεια ο κ. Διακομιχάλης υπέβαλε μήνυση, ενώ η αστυνομία αναζητεί τον δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που έγινε έξαλλος ο δράστης ήταν ένα πρόστιμο που επέβαλε το Λιμεναρχείο Καλύμνου σε ένα μικρό πλοίο που την τελευταία εβδομάδα προσέγγιζε παρανόμως μπροστά στο παραλιακό κατάστημα του δράστη μεταφέροντας του πελάτες, για το οποίο θεώρησε υπεύθυνο το δήμαρχο.
Συγκεκριμένα ενώ ο χώρος πρόσδεσης των ημερόπλοιων έχει χωροθετηθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Ολύμπικ, το ημερόπλοιο τις τελευταίες ημέρες, χωρίς τη σχετική άδεια, κατέπλεε στην άλλη πλευρά του λιμανιού και προσέδενε μπροστά στο κατάστημα του δράστη. Σκοπός της αλλαγής αυτής ήταν να κατευθύνονται οι επιβάτες του στην ταβέρνα του δράστη.

Η Χαρά Βέρρα, σήκωσε στο πόδι όλη τη Δροσιά.


Με τη φωνή και το τραγούδι της η Χαρά Βέρρα, σήκωσε στο πόδι όλη τη Δροσιά.
 
Όλοι χόρεψαν μέχρι το ξημέρωμα και μόνο ο .. ήλιος σταμάτησε το μεγάλο γλέντι!

Πάνω από 1500 άτομα, βρέθηκαν  στην Δροσιά, για να ακούσουν την  Χαρά Βέρρα και να  απολαύσουν το κλασικό παραδοσιακό ψητό χοιρινό, με την πατροπαράδοτη μπύρα.

Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Εξετάζεται κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Η κατάργηση του ήδη περικομμένου 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο συμπεριλήφθηκε στις προτάσεις που κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους πολιτικούς αρχηγούς και θα εξετασθεί εκ νέου την προσεχή Δευτέρα.

Εάν υιοθετηθεί η πρόταση αυτή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα χάσουν κατ' ελάχιστο 1.000 ευρώ, δηλαδή 500 ευρώ του Δώρου Χριστουγέννων, 250 ευρώ του Δώρου Πάσχα και 250 ευρώ του επιδόματος αδείας. Την ίδια στιγμή θα προέκυπτε ετήσιο όφελος 700 εκατομμυρίων ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στα μέτρα ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέβαλε το οικονομικό επιτελείο και συζήτησαν χθες Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, περιλαμβάνεται η κατάργηση του ήδη περικομμένου 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο (έχει αντικατασταθεί με επίδομα ύψους 1.000 ευρώ ετησίως), η κατάργηση της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης και πρόταση κλιμακωτών περικοπών 5% για όλες τις συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 10% για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ, μέτρο που οδηγεί σε εξοικονόμηση δαπανών 880 εκατομμυρίων ευρώ. Αν αφαιρεθούν οι περικοπές στο τμήμα των κύριων συντάξεων από 1.000 έως 1.400 ευρώ, τότε το δημοσιονομικό όφελος μειώνεται κατά 214 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίστοιχα, αν το πλαφόν στις συντάξεις από τα 2.200 ευρώ αυξηθεί στα 2.500 ευρώ, τότε η αποδοτικότητα του μέτρου περιορίζεται από τα 1,484 δισεκατομμύρια ευρώ στα 815 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο συνδυασμός των προτεινόμενων αλλαγών από τους τρεις αρχηγούς οδηγεί στην ανάγκη εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων ύψους 883 εκατομμύρια ευρώ.

Στον κατάλογο των μέτρων που εξετάζεται ακόμα να εφαρμοστούν από τους επόμενους μήνες και σαφώς πριν από την έναρξη του 2013 περιλαμβάνονται οι περικοπές στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων (22,67%) εξοικονομώντας 400 εκατομμύρια ευρώ.

Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της επιβολής πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φάρμακων και ιατρικής περίθαλψης, αν και αρχικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου δεν υιοθετούσαν τη σχετική πρόταση του ΚΕΠΕ. Ακόμη, εξετάσθηκε η επιβολή διδάκτρων στους "αιώνιους" φοιτητές και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

«Αγνωστους λογαρισμούς» του Ακη θα παρουσιάσει ο Ζήγρας

Νέα στοιχεία για «άγνωστους λογαριασμούς» του Ακη Τσοχατζόπουλου σε ξένες τράπεζες θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες στους δικαστικούς λειτουργούς ο ξάδελφός του κ. Νίκος Ζήγρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο Ν. Ζήγρας φέρεται να έχει ενημερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς ότι θα παρουσιάσει νέα στοιχεία με κρυφούς λογαριασμούς του Α. Τσοχατζόπουλου που ανοίχτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού -κυρίως σε Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία- με τη χρήση διαβατηρίου του κ. Ζήγρα που του είχε «υφαρπάξει», όπως ο ίδιος κατήγγειλε, ο πρώην υπουργός.

Ο Ν. Ζήγρας σε μια κίνηση «καλής θέλησης», για να βελτιώσει τη «θέση του», δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι θα αναζητήσει στο εξωτερικό με την βοήθεια συνεργατών του και θα καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα για άγνωστους λογαριασμούς του σκανδάλου Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία δεν είναι γνωστά στους ερευνητές της υπόθεσης αφού τα σχετικά παραστατικά φέρεται να είναι τμήμα του αρχείου του κ. Τσοχατζόπουλου που έχει κλαπεί -πριν από δύο χρόνια- από το γραφείο της οδού Κομνά Τράκα και είναι σε άγνωστο σημείο, στην Αθήνα.

Ο Ν. Ζήγρας φέρεται να έχει αναφέρει σε δικαστικούς λειτουργούς ότι μπορεί να αποδείξει ότι πραγματικός δικαιούχος αυτών των λογαριασμών είναι ο ίδιος ο πρώην υπουργός, με αντιπαραβολή των υπογραφών που βρίσκονται σε αυτά και με σχετικό γραφολογικό πόρισμα.

Πάντως μία νέα διάσταση στην απολογία Ζήγρα δίνει το περιεχόμενο της προηγηθείσας κατάθεσης της πρώην συζύγου του, Σώνας Λεοντοπούλου. Η κυρία Λεοντοπούλου είχε καταθέσει, τον Νοέμβριο του 2011, πολλά από τα στοιχεία που μνημόνευσε προ μερικών ημερών ο κ. Ζήγρας, ωστόσο είχε αναφερθεί σε ορισμένα πρόσωπα και καταστάσεις για τα οποία απέφυγε να μιλήσει προσφάτως ο ξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου.

Η σύζυγος του κ. Ζήγρα είχε μιλήσει λοιπόν για τις συναντήσεις και τις συναλλαγές των κ. κ. Τσοχατζόπουλου και Ζήγρα με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών κ. Ντίνο Μιχαηλίδη αλλά και με τους επιχειρηματίες κ. κ. Σαχπατζίδη και Αλ Ζαγιάτ. Ωστόσο, στην κατάθεσή της η κυρία Λεοντοπούλου μιλά για συναντήσεις των Ζήγρα και Τσοχατζόπουλου με τον γνωστό έμπορο όπλων Τζωρτζ Χάλαγκ -είχε αναφερθεί σαν δανειοδότης του Ανδρέα Παπανδρέου- με εκπρόσωπο παλαιστινιακής αρχής στην Αθήνα αλλά και με έναν αυστριακό υπουργό για τις οποίες δεν αναφέρει οτιδήποτε ο ξάδελφος του πρώην υπουργού.
 
TOVIMA.GR

ΔΗΜ.ΑΡ.: «Κίνδυνος κατάρρευσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»


Η ΔΗΜ.ΑΡ. με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της (ανάμεσά τους και ο βουλευτής Εύβοιας, ΔΗΜ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ) στη Βουλή επισημαίνει ότι είναι υπαρκτός ο «κίνδυνος κατάρρευσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης

"Την τελευταία τριετία οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν υποστεί περικοπές που ξεπερνούν το 53% των πόρων τους. Οι επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες των δήμων έχουν μειωθεί κατά 50% και η ΣΑΤΑ κατά 55%.

Επιπλέον έχουν παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ του 2012 184 εκ. ευρώ για την χρηματοδότηση υποχρεώσεων της κεντρικής κυβέρνησης του 2011 που αφορούν στις δαπάνες για προνοιακά επιδόματα, μεταφορά μαθητών και μισθώματα σχολικών μονάδων.

Οι μειώσεις αυτές έχουν οδηγήσει τους δήμους ένα βήμα πριν την κατάρρευση και ο κίνδυνος να μην μπορούν να καλύψουν τις ανελαστικές τους δαπάνες και τη λειτουργία βασικών δομών είναι άμεσος.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» η τοπική αυτοδιοίκηση έχει προχωρήσει από το 2011 σε μειώσεις δήμων από 1034 σε 325, ΝΠΔΔ από 4.300 σε 520, ΔΕΥΑ από 230 σε 126 και λοιπών επιχειρήσεων από 1350 σε 492.

Όσον αφορά στις αμοιβές των αιρετών έχουν ήδη υποστεί μειώσεις σε σχέση με το 2010 της τάξης του 54%. Το 2010 ήταν 135 εκ. ευρώ, το 2012 74 εκ. ευρώ, ενώ για το 2013 προβλέπεται ήδη περαιτέρω μείωση στα 62 εκ. ευρώ. Παρά τις παραπάνω περικοπές μπαίνουν και πάλι στο στόχαστρο για περαιτέρω μειώσεις.

Συνολικά δηλαδή, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική κρίση, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί βασικό πυλώνα για την στήριξη των πολιτών που πλήττονται.

Οργανώνει ένα σύνολο κοινωνικών υπηρεσιών για τους πολίτες, τόσο για το γενικό πληθυσμό όσο και για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που αυξάνονται ραγδαία. Λειτουργεί παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικά Παντοπωλεία, κέντρα αστέγων, συσσίτια, παροχή οικονομικών βοηθημάτων σε απόρους, δομές ψυχικής υγείας, κέντρα πρόληψης και άλλες κοινωνικές δομές.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

1. Προτίθενται να προχωρήσουν σε νέες περικοπές των λειτουργικών δαπανών και των αμοιβών των αιρετών;

2. Πώς θα εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση και η συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης που απευθύνονται στους πολίτες που πλήττονται από τη φτώχια και την ανεργία ;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Παρίσης Μουτσινάς

Γρηγόρης Ψαριανός

Θωμάς Ψύρρας

Κάντο όπως οι φίλες μας Eva και Gisele!

Δεν μπορεί κάθε φορά που βλέπουμε τις αστραφτερές κυρίες που εκπροσωπούν τους διάσημους οίκους ομορφιάς, να είναι πάντα μέσα στη χλιδή και στη λάμψη και δεν μιλάμε για τα περιοδικά οι στημένες φωτογραφίες μέσω photoshop, αλλά για αληθινές παρουσίες σε event και gala.

Τι μυστικά έχουν οι Eva Mendes και η Gisele Bündchen και κλέβουν πάντα την παράσταση;

Διαβάστε 5 μυστικά όπλα που διαθέτουν και κάνουν την κάθε εξόρμηση τους μοναδική:

Αν θα κάνετε μια έξοδο τώρα που είναι καλοκαίρι, και θέλετε να φορέσετε ένα ντεκολτέ λίγο πιο βαθύ και πιο "χαλαρό"; Τότε χρησιμοποιήστε ταινίες διπλής όψης, κόψτε ένα μικρό κομμάτι και κολλήστε το μεταξύ δέρματος και υφάσματος. Έτσι θα αποφύγετε τα τυχόν ατυχήματα ειδικά τις βραδινές ώρες. Απλά φροντίστε να είναι μικρά διακριτικά κομμάτια για να μην φαίνονται.

Γρήγορο μυστικό για λεύκανση των δοντιών; Χρησιμοποιήστε μισή φράουλα και τρίψτε τα δόντια σας. Θα δείτε να γίνονται λευκά στο άψε-σβήσε. Απλά έχετε το νου σας, να μην αφήσετε υπολείμματα στα δόντια σας.

Χρησιμοποιήστε μικρά εσώρουχα strings τα οποία είναι χαμηλά και δεν θα έχετε κάποια «εμφάνιση» κατά τη διάρκεια κάποιας απότομης κίνησης και έτσι θα αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα.

Νιώσατε τα μαλλιά σας λιπαρά από την υγρασία; Αμέσως χρησιμοποιήστε λίγο ταλκ και τριφτέ τα. Θα δείτε ότι θα επανέλθουν στην φυσική τους μορφή και υφή. Απλά μην το παρακάνετε γιατί τότε θα έχετε πρόβλημα με το χρώμα.

Τέλος ένα μυστικό για τα πόδια, που το κάνουν συνέχεια η κυρίες στις πασαρέλες, είναι να χρησιμοποιήσετε λίγο βαζελίνη, στα σημεία, τα οποία το ψηλοτάκουνο σας, δημιουργεί τριβή. Θα αποφευχθεί, οποιαδήποτε φουσκάλα ή ερεθισμός να είστε σίγουρες. Το μόνο προσοχή, η βαζελίνη να είναι επώνυμη και προσοχή στο υλικό από το παπούτσι γιατί μπορεί να καταστραφεί.

Ερέτρια: Θα πλήρωναν ακριβά τον “καναπέ” στη θάλασσα

Με την θάλασσα δεν παίζεις λένε οι ναυτικοί , αλλά οι νέοι και οι "καπετάνιοι του γλυκού νερού"  το ξεχνούν...

Τα παιχνίδια στην θάλασσα παραλίγο να πληρώσουν ακριβά έξι άτομα στην Ερέτρια.

Ο “καναπές”, το γνωστό θαλάσσιο παιχνίδι, παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία χθες στην Ερέτρια, όπως γράφει το evianews, από όπου και η φωτό.

Το ταχύπλοο σκάφος άρχισε να μπάζει νερά την ώρα που βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από την παραλία και έξι άτομα βρέθηκαν στη θάλασσα.

Ευτυχώς τόσο τα τέσσερα άτομα όσο και ο οδηγός και ο συνοδηγός του σκάφους κράτησαν την ψυχραιμία τους. Ευτυχώς επίσης όλοι τους γνώριζαν καλό μπάνιο και είχαν και τα απαραίτητα σωσίβια.

Χρειάστηκε όμως να κολυμπήσουν τουλάχιστον για μισό χιλιόμετρο μέχρι την πλησιέστερη ακτή.

Οι 7 κινήσεις που κάνουν οι γυναίκες όταν θέλουν έναν άντρα!

Είναι γεγονός πως οι γυναίκες θεωρούνται πιο πολύπλοκες και απρόβλεπτες από τους άντρες. Ωστόσο φαίνεται ότι και αυτές έχουν... τα αδύνατα σημεία- σημάδια με τα οποία μας δείχνουν αν μας γουστάρουν πραγματικά! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή:

7) Φτιάχνει τα μαλλιά της

Αυτό σίγουρα λέει κάτι, αφού μια κοπέλα το πράττει έχοντας αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της. Θα το κάνει επίσης για να φαίνεται ωραία μπροστά σου και εσύ να την δεις με άλλο μάτι.

6) Κοιτάει τα χείλη σου

Άμα καμιά φορά δειτε κάποια κοπέλα να σας κοιτάζει και αντιληφθείτε πως εκεί που έχει καρφωμένα τα μάτια της είναι τα χείλια σας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Όχι μόνο της αρέσετε, αλλά σίγουρα θέλει να δοκιμάσει το πως φιλάτε!

5) Να μην σταυρώνει τα πόδια

Οι γυναίκες με ανοιγμένα πόδια (μην πάει το μυαλό σας στο σεξ), είναι ανοικτές για σχέσεις και σίγουρα είναι ένα καλό σημάδι όταν το κάνουν. Από την άλλη τα σταυρωμένα πόδια, δείχνουν έναν τοίχο μπροστά σας.

4) Είναι γυρισμένη προς τα εσένα

Εκεί καταλαβαίνεις ότι θέλει να σε απολαύσει και για αυτό αλλάζει την θέση του σώματος της, ώστε να έχει καλύτερη θέα. Ουσιαστικά θέλει να σε απορροφήσει με αυτόν τον τρόπο, όσο καλύτερα γίνεται.

3) Βρίσκει λόγους να είναι κοντά σου

Άμα προσέξετε κάποια κοπέλα σε πάρτι να σας πλησιάζει όλο και πιο πολύ, σημαίνει ότι πιάσατε τζάκποτ. Σίγουρα σας γουστάρει και θέλει να κάνει κάτι μαζί σας. Είναι ακριβώς όπως οι μαγνήτες, που τραβιούνται μεταξύ τους.

2) Σου πιάνει το χέρι

Εκεί που κάθεσαι και μιλάς με το κορίτσι, σου αγγίζει το χέρι. Εκεί θέλει να δείξει ότι είναι οικεία μαζί σου και σίγουρα σε έχει πολύ ψηλά στην υπόληψη της. Είναι ένας τρόπος να σου δείξει τα συναισθήματα της.

1) Χαμογελάει ή γελάει πολύ

Άμα γελάει με το παραμικρό σου αστείο ακόμα και αν αυτό δεν είναι τόσο καλό, σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένας λόγος που το κάνει. Είναι πολύ φανερό και θα το καταλάβετε με την μια, ότι η κοπέλα σας γουστάρει σίγουρα.

Δολοφονία και τραυματισμός μετά από καυγά σε μπαρ

Ένας 61χρονος με χρήση εύφλεκτου υγρού τραυμάτισε σήμερα τα ξημερώματα θαμώνα μπαρ στην Ερμούπολη Σύρου και στη συνέχεια, όταν επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, πυροβόλησε και σκότωσε το συνιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ο 61χρονος, που είχε έρθει στο νησί από την Αιτωλοακαρνανία, πήγε στο μπαρ όπου είχε φραστικό επεισόδιο με άλλο θαμώνα. Κατά την λογομαχία του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με εύφλεκτο υγρό.

Στη συνέχεια, άλλοι θαμώνες με τον ιδιοκτήτη προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον 61χρονο, ο οποίος πυροβόλησε με όπλο κσι τραυμάτισε στο θώρακα 42χρονο συνιδιοκτήτη του καταστήματος.

Και οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Σύρου όπου στις 05.25 υπέκυψε στα τραύματα του ο 42χρονος.

Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη μετά από λίγη ώρα σε άλλο σημείο του νησιού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το όπλο που χρησιμοποίησε το είχε πετάξει στο λιμάνι και εντοπίστηκε από δύτες ενώ παράλληλα είχε ζητήσει να τον περιμένει σκάφος για να φύγει από την Σύρο.

Στα χέρια της αστυνομίας 29χρονος που χτυπούσε και έβαζε να ζητιανεύει μια 13χρονη

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 29χρονος, ο οποίος προωθούσε 13χρονη στην επαιτεία κατ’ εξακολούθηση, ενώ της προκαλούσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε βάρος του 29χρονου αφορά το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της εμπορίας ανήλικης και της πρόκλησης κατ΄ επανάληψη απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Όπως καταγγέλθηκε, ο 29χρονος από τον Φεβρουάριο του 2011 με την χρήση βίας, εκμεταλλευόμενος πρόβλημα υγείας της 38χρονης μητέρας της 13χρονης, την προώθησε στην επαιτεία μεταφέροντας την σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Άρτας, Ιωαννίνων και Φιλιππιάδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 29χρονος καρπώνονταν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κέρδιζε η 13χρονη επαιτώντας και κατ΄ επανάληψη τις είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες.
Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον ανακριτή Κέρκυρας.

Με επιτυχία η 1η γιορτή τυριού στο Μαυρόπουλο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιουλίου στην τοπική κοινότητα του Μαυρόπουλου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων η 1η γιορτή τυριού, όπου διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της κοινότητας. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος μέσα από την συγκεκριμένη εκδήλωση προσπάθησε να προβάλλει το τυρί και τα υποπροϊόντα του, τα οποία παρασκευάζονται με παραδοσιακό τρόπο. Για αυτό στην συγκεκριμένοι εκδήλωση προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους τυριά, πίτες, γιαούρτια και όχι μόνο. Επίσης υπήρχε έκθεση ειδών και σκευών που χρησιμοποιούσαν κατά το παρελθόν οι βοσκοί για να φτιάξουν το τυρί τους.

Η προσπάθεια αυτή από την μεριά του συγκεκριμένου πολιτιστικού συλλόγου θα συνεχιστεί αφού μέσω αυτού μπορεί να επέλθει η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τοπικής κοινότητας αλλά και των γύρω περιοχών.

Καλό θα ήταν τέτοιες εκδηλώσεις να γίνουν και από άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, αναδεικνύοντας έτσι τα τοπικά προϊόντα, κάτι το οποίο μπορεί να φέρει την ανάπτυξη σε όλο το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Καλοκαιρινό μακιγιάζ που δεν "λιώνει"

Οσο λιγότερο τόσο το καλύτερο και ειδικά το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι στα ύψη. Για να μην «λιώσει» το μακιγιάζ – απλά αποφύγετε τις πολλές στρώσεις και επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα.

Αντί για το κανονικό σας foundation επιλέξτε ένα σε υγρή μορφή ή ενυδατική με χρώμα που πολλές φορές έχει και δείκτη προστασίας από τον ήλιο. Αν έχετε λιπαρό δέρμα επιλέξτε ένα τύπου oil free. Απλώστε το προϊόν με βρεγμένο σφουγγαράκι, έτσι θα χρησιμοποιήσετε λιγότερη ποσότητα και θα έχετε ένα ομοιόμορφο χρώμα στο πρόσωπο

Αν οι δυσχρωμίες είναι έντονες χρησιμοποιήστε ελάχιστο concealer προσώπου.

Σταθεροποιήστε τη βάση μακιγιάζ με μια διάφανη, απαλή πούδρα προσώπου. Χρησιμοποιήστε πινέλο για πούδρα προσώπου αντί για pon-pon για να έχετε πιο φυσικό και ελαφρύ αποτέλεσμα.

Για τα μάτια χρησιμοποιήστε ένα concealer ειδικό για το άνω βλέφαρο ή μια ουδέτερη κρεμώδη σκιά ματιών και μετά απλώστε μια σκιά ματιών σε σκόνη.

Επιλέξτε μια αδιάβροχη μάσκαρα και απλώστε τη σαν δεύτερη στρώση μετά την κανονική. Έτσι θα προστατέψετε τις βλεφαρίδες από την αφυδάτωση και παράλληλα η μάσκαρα θα μείνει στη θέση της.

Για ρουζ χρησιμοποιήστε την κρεμώδη μορφή, προσφέρει μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα που δεν αλλοιώνεται εύκολα με την υψηλή θερμοκρασία.

Κάντε το περίγραμμα των χειλιών με ένα nude μολύβι, απλώστε ελάχιστη βάση μακιγιάζ ή concealer προσώπου και από πάνω πούδρα. Στη συνέχεια απλώστε το κραγιόν ή lip gloss. Έτσι θα έχετε μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα και το κραγιόν δεν θα ξεφύγει από το περίγραμμα των χειλιών.
jenny.gr

Πάνω από 25.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία

Περισσότεροι από 25.000 Έλληνες μετανάστευσαν το 2011 στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times Deutschland", που επισημαίνουν ότι το ποσοστό αντιστοιχεί στο 0,6% του εργατικού δυναμικού της χώρας και θα αναλογούσε σε 250.000 Γερμανούς εργαζόμενους.

Η τάση πάντως αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Trendforce, οι μισοί απόφοιτοι τεχνικής σχολής στην Ελλάδα και το 40% των συναδέλφων τους στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ενώ επισημαίνεται ότι και οι γιατροί φεύγουν κατά χιλιάδες.

Ως θετικό στοιχείο για τη δημιουργία νομισματικού χώρου, εκτιμά τη μετακίνηση του εργατικού δυναμικού μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης ο νομπελίστας Ρόμπερτ Μάντελ, ο οποίος εξηγεί στους "FTD" ότι, εφόσον η υποτίμηση του νομίσματος δεν είναι εφικτή, η ύφεση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω της μείωσης των τιμών και των μισθών και μέσω της μετανάστευσης. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το 2011 μετανάστευσαν στη Γερμανία 33.000 Ιταλοί και 28.000 Ισπανοί.

Την κατάργηση παρακράτησης στις συντάξεις ψυχικά ασθενών, εισηγείται η υφυπουργός Υγείας

Την κατάργηση διατάξεων που προβλέπουν εκτός των άλλων, παρακράτηση μέρους των συντάξεων των ψυχικά πασχόντων ατόμων που φιλοξενούνται... σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, θα εισηγηθεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στη Βουλή, η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά, που έκανε λόγο για ευθέως αντισυνταγματικές διατάξεις και άνιση παρακράτηση στις συντάξεις των ψυχικά ασθενών, η κ. Σκοπούλη σημείωσε ότι η όλη προσέγγιση του θέματος δηλώνει προχειρότητα και αβουλία.

«Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα προς όφελος του κέρδους. Ο νόμος αυτός αντίκειται σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα συνταγματικά, όπως ισότητα απέναντι στο νόμο, το δικαίωμα ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρα που εξασφαλίζουν την υγεία και την αυτονομία τους. Εισηγούμαστε την κατάργηση των σχετικών διατάξεων», τόνισε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε αμφιβολίες για την κατάργηση των διατάξεων καθώς, όπως είπε, αφορά εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου.«Ακόμη και η εθνική επιτροπή ελέγχου ατόμων με ψυχικές διαταραχές κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό», συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάς.

«Αυτό δεν είναι απαίτηση του μνημονίου. Η απαίτηση του μνημονίου ήταν να κοπούν οι φαρμακευτικές δαπάνες, που μεταφράστηκαν από το κοινοβούλιο και την προηγούμενη κυβέρνηση, σαν να κόβουμε από οπουδήποτε και δεν πειράζουμε το φάρμακο», σχολίασε η κ. Σκοπούλη.
express.gr

Πήδηξε στο κενό από τα 29.000 μέτρα [video]

563 χλμ. τελική ταχύτητα έπιασε ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ κατά την διάρκεια της πτώσης του από την στρατόσφαιρα, 29χλμ πάνω από την επιφάνεια της γης. Επόμενος στόχος του να σπάσει το φράγμα του ήχου, μόνο με το κορμί του, πηδώντας από...
τα 37.000 μέτρα τον επόμενο μήνα.


Με ασφάλεια προσγειώθηκε κοντά στο Ρόσγουελ του New Mexico ο παράτολμος Αυστριακός skydiver μετά την επιτυχημένη πτώση του από ύψος 29χλμ. Παρών στην ιστορική αυτή στιγμή ήταν ο 84χρονος Τζο Κίτινγκερ, κάτοχος του προηγούμενου σχετικού ρεκόρ που έμεινε όρθιο από το 1960.
Ο 43χρονος Μπαουμγκάρτνερ ανέβηκε στο επιθυμητό ύψος χρησιμοποιώντας ένα γιγάντιο μπαλόνι γεμισμένο με ήλιο, ενώ φορούσε ειδική στολή εξοπλισμένη με αλεξίπτωτα και παροχή οξυγόνου (αφού σε τέτοιο ύψος δεν υπάρχει αέρας να αναπνεύσεις).
«Αισθάνεσαι τον αέρα εντελώς διαφορετικά στα 27,400 μέτρα. Δεν έχεις καθόλου έλεγχο όταν βγαίνεις από την κάψουλα. Δεν υπάρχει τρόπος να σταθεροποιηθείς», δήλωσε ο skydiver. Συνολικά η ελεύθερη πτώση του διήρκεσε 3 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, ενώ «έπιασε» τελική ταχύτητα 563 χλμ.

Συνεχίστηκε τον Ιούνιο η μείωση στις καταθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ

Η υποχώρηση των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πέφτοντας έτσι... στα χαμηλότερα επίπεδα για πάνω από έξι χρόνια.

Μείωση καταθέσεων τον Ιούνιο καταγράφεται και στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία -με μόνη εξαίρεση από τους «υπερχρεωμένους» την Ιταλία, οι καταθέσεις στην οποία αυξήθηκαν κατά 2%.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το, το σύνολο των ιδιωτικών καταθέσεων στο ελληνικό σύστημα υποχώρησε κατά 5% στα 156,2 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, κατά την ΕΚΤ. Στο τέλος Μαΐου, οι καταθέσεις βρίσκονταν στα 163,1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά την Πορτογαλία, η μείωση έφτασε το 3,5%, στην Ιρλανίδα το 2%, στην Ισπανία κάτι λιγότερο από 1% ενώ οι καταθέσεις στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν κατά 2%.
sofokleous10.gr

Η διατροφή κύρια αιτία της παχυσαρκίας

Την άποψη ότι η σωματική άσκηση είναι πιο σημαντική από τη διατροφή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, έρχεται να αμφισβητήσει μία νέα πρωτότυπη επιστημονική έρευνα, που καταλήγει... στο αντίθετο συμπέρασμα: οι σύγχρονοι άνθρωποι παχαίνουνε πειδή τρώνε πολύ κι ανθυγιεινά, παρά επειδή δεν ασκούνται αρκετά.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Τανζανία, μ’ επικεφαλής τον ανθρωπολόγο Χέρμαν Πόντζερ του Κολλεγίου Χάντερ της Νέας Υόρκης, μελέτησαν την περίπτωση της φυλής Χάτζα, που επιβιώνει μέχρι σήμερα στη βόρεια σαβάνα της αφρικανικής χώρας, διατηρώντας σχεδόν αναλλοίωτο τον πανάρχαιο τρόπο ζωής των κυνηγών-συλλεκτών, που κυριαρχούσε παγκοσμίως πριν την εμφάνιση της γεωργίας. Η φυλή περιλαμβάνει περίπου 1.000 άτομα, που ζουν με το κυνήγι και τη συλλογή καρπών και φρούτων, χωρίς να χρησιμοποιούν σύγχρονα εργαλεία ή όπλα, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η μελέτη -η πρώτη του είδους που ερεύνησε άμεσα πόσες θερμίδες καίνε οι πρωτόγονοι άνθρωποι- δείχνει ότι η ποσότητα θερμίδων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός, αποτελεί ένα σταθερό ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Αυτή η διαπίστωση καταρρίπτει τη θεωρία ορισμένων επιστημόνων ότι μετά τη βιομηχανική επανάσταση η ανάγκη των ανθρώπων για ενέργεια έχει μεταβληθεί δραστικά.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις ανάγκες και την κατανάλωση ενέργειας 30 ανδρών και γυναικών της φυλής Χάτζα, ηλικίας 18 – 75 ετών και βρήκαν ότι ο ρυθμός μεταβολισμού του οργανισμού τους δεν διαφέρει από αυτόν των σύγχρονων ανθρώπων στη Δύση. Έκπληκτος δήλωσε ο Πόντσερ, καθώς έως τώρα οι επιστήμονες υπέθεταν ότι οι κυνηγοί-συλλέκτες που διανύουν τεράστιες αποστάσεις με τα πόδια τους, θα είχαν ταχύτερο μεταβολισμό και, κατά συνέπεια, θα έκαιγαν εκατοντάδες περισσότερες θερμίδες καθημερινά σε σχέση με ένα Ευρωπαίο ή Αμερικανό.

«Η βασική αιτία που οι Δυτικοί παχαίνουμε, είναι επειδή τρώμε πολύ και όχι επειδή ασκούμαστε πολύ λίγο. Το να είναι κανείς σωματικά δραστήριος, είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία του, όμως δεν διασφαλίζει ότι θα είναι λεπτός. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τρώμε λιγότερο. Ακόμα κι αν κάναμε ένα τρόπο ζωής όπως εκείνος των προγόνων μας, δεν θα καίγαμε περισσότερες θερμίδες από όσες καίμε σήμερα. Απλώς κατά τα τελευταία 50 χρόνια τρώμε πολύ περισσότερο από όσο έχουμε πραγματικά ανάγκη – αυτή είναι η ουσία του ζητήματος. Δεν υποστηρίζουμε ότι η σωματική δραστηριότητα δεν είναι σημαντική για την υγεία – σαφώς είναι. Όμως δεν φαίνεται να αποτελεί την κύρια αιτία της παχυσαρκίας» είπε ο Πόντερ.

Η παχυσαρκία φαίνεται ότι εξελίσσεται σε διεθνή επιδημία. Έως το 2015 ένας στους τρεις ανθρώπους περίπου θα είναι υπέρβαρος (δείκτης σωματικής μάζας 25 – 30) και ένας στους δέκα παχύσαρκος (δείκτης άνω του 30), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
medicalnews.gr

Πάρτι φοροδιαφυγής στα ελληνικά νησιά

Συνολικά 22.435 παραβάσεις διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων του ΣΔΟΕ το διάστημα από 6 έως 23 Ιουλίου σε επιχειρήσεις σε περιοχές με τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.410 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 805 παραβάτες, ενώ το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,1%.

Ειδικότερα, τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας εμφανίζουν το Ρέθυμνο (100%), η Ζάκυνθος (100%), η Λευκάδα (100%), η Κως(100%), η Καστοριά (100%), τα Χανιά (86,7%) και η Θήρα (83%).

Το Σώμα για τη θερινή περίοδο του 2012 έχει προγραμματίσει και διενεργεί στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο αναμένεται περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης, οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση εκτός των προαναφερόμενων και σε άλλες περιοχές.

24ωρη απεργία της ΟΤΟΕ τη Δευτέρα 30/7

24ωρη απεργία εξήγγειλε η ΟΤΟΕ για τη Δευτέρα 30 Ιουλίου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Δυναμική απάντηση στις κυοφορούμενες εξελίξεις, που αφορούν στο μέλλον των Τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, αποφάσισε να δώσει η ΟΤΟΕ στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Ενόψει των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν για την πορεία του τραπεζικού συστήματος, καθ’ υπόδειξη της Τρόικας (σύμφωνα με την ομολογία του Υπουργού Οικονομικών), η οποία εκπονεί τα σχέδια που καλείται να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, η ΟΤΟΕ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης στις Τράπεζες για την προσεχή Δευτέρα 30 Ιουλίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...