Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Δυναμική εμφάνιση Βενιζέλου στη Χαλκίδα

Δυναμική εμφάνιση Βενιζέλου στη Χαλκίδα με τον Περγαντά στο πλάϊ του. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία του πριν λίγο σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην οποία , μάλιστα, υπάρχουν και πολλοί όρθιοι.


Ο Βαγ. Βενιζέλος  λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του χαιρετούσε τους πάντες έχοντας τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά στο πλευρό του.

Η εμφάνισή του δεν έχει καμία σχέση με την προεκλογική συγκέντρωση του Ρέππα που ήταν η πιο αποτυχημένη που είχε γίνει στην Εύβοια.

Αυτή τη φορά η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και απέδωσε.

"Ήρθα στην πατρίδα μου" είπε ο Βαγγ, Βενιζέλος ξεκινώντας την ομιλία του και  καταχειροκροτήθηκε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει και δεν θα ανεχτεί κανένα κυβερνητικό σχήμα αν δεν διασφαλίζεται αυτός ο εθνικός ενωτικός χαρακτήρας που θα κατευθύνει στην  πρόοδο, μέσα από την εθνική στρατηγική που έχουμε προτείνει», τόνισε ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στη Χαλκίδα.

Παράλληλα, εξέφρασε το φόβο του ότι «αυτή η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί  και μετά τις 17 Ιουνίου, γιατί έχει στηθεί ένα επιπόλαιο σκηνικό δήθεν  δικομματισμού». 


Την πρώτη ερώτηση στον Βενιζέλο έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σίμωσης που αναφέρθηκε στην ανταγωνιστικότητα και τους μικρομεσαίους. Την δεύτερη ερώτηση έκανε ο  πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Λαγός που αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή και ζήτησε να γίνει δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Ο κ. Σίμωσης
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ αναφέρθηκε στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο και πως θα διασφαλιστούν κάποια δικαιώματα. Ακολούθησε η πρόεδρος των εμπορικών συλλόγων κ. Αγιοστρατίτη που αναφέρθηκε στις κατασχέσεις που έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες  και τι μέτρα θα παρθούν.

Ο ξενοδόχος κ. Νίκος Στρατής αναφέρθηκε στον τουρισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχιερήσεις και ρώτησε ποιες είναι οι ρεαλιστικές κινήσεις που μπορούν να γίνουν στα πλαίσια του μνημονίου ενω αναφέρθηκε και στον κοινωνικό τουρισμό.

Ο κ. Γιάννης Γριβάκης από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αναφέρθηκε στην ανεργία και την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Την επόμενη ερώτηση έκανε ο πρόεροςτων επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας κ. Ηλίας Θαλάσσης και είπε "Εδώ είναι το καθαρό ΠΑΣΟΚ . Αυτοί που φύγανε καλά έκαναν και να μας αφήσουν ήσυχους" , ενώ ρώτησε για τη φορολογία των μικρομεσαίων και ζήτησε ένα απλό, σταθερό, φορολογικό σύστημα. Και ρώτησε ανα οι βουλευτές των λίγων ημερών θα πάρουν σύνταξη 1500 ευρώ και αν επανακλεγούν 5.00 ευρώ.

Το πάνελ της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ
Από μέρους των εργοληπτών μίλησε ο κ. Καμαριώτης που αναφέρθηκε στις εγγυητικές επιστολές που ζητούν οι τράπεζες που με τη μεθοδολογία που ακολουθούν οδηγούν τον κλάδο στη καταστροφή.

Από το Εργατικό Κέντρο μίλησε και ο κ. Τάσος Βουκούτης που αναφέρθηκε στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Ο φοιτητής Γιώργος Γεωργακόπουλος  και η Κόη Δέσποινα αναφέρθηκαν στην ριζοσπαστικοποίηση των νέων και την ανεργία. Η τελευταία ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να αφουγκραστεί τα αιτήματα των νέων.

Ποια κόμματα υποστηρίζουν οι Έλληνες οπαδοί;

Μπορεί στον ελληνικό αθλητισμό το δίπολο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να είναι μόνιμο εδώ και δεκαετίες, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια κόμματα ψηφίζουν οι οπαδοί των ελληνικών ομάδων.
 
Το «Έθνος της Κυριακής» δημοσίευσε σχετικό γκάλοπ της εταιρείας Marc, το οποίο δεν υπόκειται στην απαγόρευση των δημοσκοπήσεων. Τα ερωτήματα απλά. Δεν είχαν να κάνουν ούτε με το Μνημόνιο, το δίλημμα, ευρώ ή δραχμή, ούτε και με την καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης, αλλά ποια ομάδα υποστηρίζουν.
Όπως ήταν φυσικό, ο Ολυμπιακός ήταν η λαοφιλέστερη ομάδα του δείγματος, με το 24,6% των ψηφισάντων στην κάλπη των φιλάθλων να δηλώνει πως υποστηρίζει την πειραϊκή ομάδα.

Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός από κοντά επιβεβαιώνοντας το «δίπολο» 20,3%, ενώ στην συνέχεια είναι η ΑΕΚ με 11,4%, ο ΠΑΟΚ με 8% και η... άλλη ομάδα 10,5%, που μπορεί να είναι οποιαδήποτε πλην των ανωτέρω τεσσάρων.

Ανά ομάδα, λοιπόν, οι οπαδοί δηλώνουν ότι ψηφίζουν ως εξής:Οπαδοί Ολυμπιακού:
  • ΝΔ: 18,2
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,1
  • ΠΑΣΟΚ: 13,5
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,4
  • ΚΚΕ: 9,1
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7
  • ΔΗΜΑΡ: 4,9
Οπαδοί Παναθηναϊκού:
  • ΝΔ: 23,2
  • ΣΥΡΙΖΑ: 19
  • ΠΑΣΟΚ: 10,6
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 8,5
  • ΚΚΕ: 9,7
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,6
  • ΔΗΜΑΡ: 3,4
Οπαδοί ΑΕΚ:
  • ΝΔ:17,6
  • ΣΥΡΙΖΑ: 9,2
  • ΠΑΣΟΚ: 18,3
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 17,5
  • ΚΚΕ: 14,7
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,6
  • ΔΗΜΑΡ: 4,6
Οπαδοί ΠΑΟΚ:
  • ΝΔ: 15,1
  • ΣΥΡΙΖΑ: 15
  • ΠΑΣΟΚ: 10
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 13,1
  • ΚΚΕ: 9,4
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10,1
  • ΔΗΜΑΡ: 5,2

Παπάδες: Nεκρός ποδηλάτης που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 44χρονος άνδρας, ο οποίος κατά την διάρκεια ποδηλατικού αγώνα όπου συμμετείχε, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

Πρόκειται για έναν 44χρονο ποδηλάτη, ο οποίος είχε λάβει μέρος σε ποδηλατικό αγώνα στην περιοχή Παπάδες στην βόρεια Εύβοια. 
 
Ήταν λίγο μετά το μεσημέρι όταν για λόγους τους οποίους ερευνά η Αστυνομία, το ποδήλατό του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

Ο ποδηλάτης ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος μετά το δυστύχημα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κανονικά από αύριο η τροφοδοσία φαρμάκων για καρκινοπαθείς

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε ότι ο υπουργός Υγείας τον διαβεβαίωσε πως πέτυχε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για καρκινοπαθείς και από αύριο η τροφοδοσία των νοσοκομείων με τα συγκεκριμένα φάρμακα θα γίνεται κανονικά.


Μιλώντας ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών χαρακτήρισε αναστρέψιμη την κατάσταση στο χώρο της υγείας, καθώς όπως είπε, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, ο κ, Κίττας τον διαβεβαίωσε πως πέτυχε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για καρκινοπαθείς.

ΒΙΝΤΕΟ - Παρουσιάστρια έμεινε γυμνή την ώρα της εκπομπής της!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τηλεθεατές ισπανικής τηλεόρασης, όταν είδαν την παρουσιάστρια εκπομπής, γυμνή!

Η Maria Lapierda, σύζυγος του πρώην προέδρου της Barcelona, την ώρα του που παρουσίαζε ένα θέμα, ξαφνικά έχασε το φόρεμά της, και οι τηλεθεατές έχασαν την όρασή τους!

Τι συνέβη;

Ένας άντρας που συμμετείχε στο κοινό της εκπομπής της, πήγε από πίσω της και της τράβηξε το φόρεμα! Η σέξι καλλονή, γυμνή, τον κυνηγούσε μέσα στο στούντιο, ενώ η αδρεναλίνη όσων παρακολουθούσαν το σόου είχε χτυπήσει κόκκινο!

Πάντως, από ό,τι φάνηκε, το σκηνικό ήταν στημένο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσιάστρια έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε ροζ ταινία!

Δείτε το βίντεο:

Φυσική και Μαθηματικά οδηγούν σε... βουτιά τις βάσεις

Από 400 έως και 1.000 μόρια πτώση θα έχουν σχεδόν όλες οι σχολές που βρίσκονται μεταξύ 15.000 και 17.000 μορίων


Τα δύο μαθήματα που καθορίζουν φέτος την πορεία των βάσεων είναι η Φυσική και τα Μαθηματικά. Στατιστικό δείγμα, περίπου, 20.000 γραπτών δείχνει πτώση των βάσεων που θα ξεπεράσει και τα 500 μόρια στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Φυσικομαθηματικές Επιστήμες) και το 4ο (Πολυτεχνικές Σχολές).

Δείχνει, επίσης, σταθερές βάσεις στα ίδια με τα περσινά επίπεδα για το 1ο (Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες) και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ιατρικές και Παραϊατρικές Σχολές), ενώ το 5ο Πεδίο (Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης) δείχνει να επηρεάζεται μάλλον πτωτικά. Η εικόνα όμως γι' αυτό θα διαμορφωθεί μετά και την εξέταση των Αρχών Οικονομίας, μάθημα που θα δώσουν οι υποψήφιοι την ερχόμενη Τρίτη.

Από 400 μέχρι και 1.000 μόρια «βουτιά» θα κάνουν σχεδόν όλες οι σχολές που βρίσκονται μεταξύ 15.000 και 17.000 μορίων. Τα θέματα-φωτιά που μπήκαν στα Μαθηματικά, αλλά και ο «τιτανικός» της Φυσικής «καίνε» πλήθος υποψηφίων, οι οποίοι υπολόγιζαν να μπουν στα πανεπιστήμια με μεσαίες βαθμολογίες! Ακόμη και οι αριστούχοι πιέστηκαν τόσο πολύ, που το 19,5 γίνεται 18 και 17,5!

1ο Επιστημονικό Πεδίο - Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες

Τα θέματα που μπήκαν δεν μπορεί κανείς να πει ότι είχαν μεγαλύτερη δυσκολία από αυτήν των περσινών εξετάσεων, με αποτέλεσμα στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο να διαφαίνεται μια τάση εξισορρόπησης των βάσεων, στα επίπεδα του 2011.
Οι περιζήτητες σχολές του πεδίου, όπως είναι τα Νομικά τμήματα αλλά και αυτά της Ψυχολογίας, θα κρατήσουν... δυνάμεις ίδιες με πέρυσι. Με μια μικρή ανοδική τάση να προδιαγράφεται ήδη. Εκείνα τα τμήματα που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο, όμως, είναι για ακόμη μια χρονιά τα Παιδαγωγικά, που θα χάσουν ξανά έδαφος, καθώς το μερίδιό τους στην αγορά εργασίας έχει περιοριστεί δραματικά.
Το 2010 η προοπτική μείωσης των προσλήψεων σε όλο τον δημόσιο τομέα και στη σχολική εκπαίδευση έριξε τις βάσεις. Ακόμη περισσότερο το 2011, όταν το τμήμα της Αθήνας έπεσε στα 17.506 μόρια και της Θεσσαλονίκης στα 17.710 μόρια.

2ο Επιστημονικό Πεδίο - Φυσικομαθηματικά

4ο Eπιστημονικό Πεδίο – Πολυτεχνεία

Στις σχολές του 2ου αλλά και του 4ου πεδίου, η πτώση στις βάσεις είναι κάτι περισσότερο από βέβαιη. Και η ευθύνη ανήκει στα δύσκολα Μαθηματικά και στο «αλαλούμ» της Φυσικής. Πιο πολύ θα πέσουν τα τμήματα των ΤΕΙ της περιφέρειας, καθώς και όλα εκείνα που επαναλειτούργησαν φέτος. Ωστόσο, οι περιζήτητες σχολές του 2ου και 4ου Πεδίου, όπως είναι τα Πολυτεχνεία, οι Σχολές Πληροφορικής και αυτές των Μαθηματικών Επιστημών, δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερα μεγάλες πτώσεις στις βάσεις τους. Κι αυτό γιατί κυρίως και οι θέσεις είναι πολλές, αλλά και οι υποψήφιοι φέτος θα θελήσουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια κοντά στο σπίτι τους και οι εν λόγω σχολές βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στα περιζήτητα τμήματα των Πολιτικών Μηχανικών και των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ θα παρατηρηθούν πτωτικές τάσεις, οι οποίες θα ξεκινούν από τα 300 μόρια για τα τμήματα του κέντρου και θα φτάνουν μέχρι τα 1.000 μόρια για τα περιφερειακά τμήματα. Η βάση του συγκεκριμένου Πεδίου θα βρεθεί στα 8.000 μόρια.

3ο Επιστημονικό Πεδίο -Ιατρικές και Παραϊατρικές Επιστήμες
Σε αυτό το Πεδίο η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη, καθώς οι ελίτ των υποψηφίων που «χτυπά» τις Ιατρικές Σχολές συγκεντρώνεται εδώ. Ομως θα δούμε για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, την Ιατρική να... κάθεται κάτω από τα 19.000 μόρια.

Οι Ιατρικές Σχολές της περιφέρειας οπωσδήποτε θα πέσουν κάτω από το 19. Πέρυσι και οι επτά Ιατρικές Σχολές απαίτησαν περισσότερο από 18.369 μόρια (Αλεξανδρούπολη), με πρώτη την Ιατρική της Αθήνας που απαίτησε 19.153 μόρια.
Φέτος στη Θετική Κατεύθυνση των περίπου 10.000 υποψηφίων η μάχη για την είσοδο στις Ιατρικές Σχολές θα είναι και πάλι πολύ σκληρή, καθώς προβλέπεται ότι οι βάσεις στις περισσότερες από αυτές θα διαμορφωθούν και πάλι σε 18.500-19.000 μόρια, εφόσον παραδοσιακά στη Θετική Κατεύθυνση έχουμε ανταγωνισμό αριστούχων.

Τα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου λόγω αυξημένης ζήτησης δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερες πτωτικές τάσεις που θα ανέμενε κανένας με βάση τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.
Οι Νοσηλευτικές Σχολές των ΤΕΙ θα κινηθούν κοντά στα 12.000 μόρια. Παραδοσιακά, άλλωστε, τα τμήματα της Νοσηλευτικής, της Διαιτολογίας, της Λογοθεραπείας, της Φυσικοθεραπείας και άλλα σχετικά «κρατούν τις βάσεις τους», καθώς τα επαγγέλματα υγείας φαντάζουν ως μια λογική διέξοδος μέσα σε αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση που διανύουμε.

5ο Επιστημονικό πεδίο - Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης

Την τελική έκβαση των βάσεων του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου θα καθορίσει το μάθημα αυξημένης βαρύτητας των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο οι υποψήφιοι διαγωνίζονται την Τρίτη 4 Ιουνίου.

Ομως εάν λάβουμε υπόψη μας ότι το 30% των παιδιών που συνολικά επιλέγει σχολές του 5ου Πεδίου προέρχεται από την Τεχνολογική Κατεύθυνση, η οποία επλήγη από Μαθηματικά και Φυσική, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι και εδώ η τάση των βάσεων θα είναι πτωτική. Οχι τόσο για τις «τοπ» Σχολές των Οικονομικών Επιστημών, όσο για τα περιφερειακά ΤΕΙ.



Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Ολόσωμο μαγιό: Επέστρεψε δυναμικά!

Η φαντασία και η δημιουργικότητα των σχεδιαστών μόδας, τα τελευταία χρόνια, έχουν μετατρέψει το συντηρητικό ολόσωμο μαγιό, στο πιο in «ρούχο» για την παραλία.

Σχέδια σε μεγάλη ποικιλία, σας επιτρέπουν να κλέψετε την παράσταση ακόμα και από το πιο σέξι μπικίνι!


Με ζώνες, με λοξά σχισίματα, με κορδόνια και δεσίματα, σε στράπλες ή με έναν ώμο, το ολόσωμο φοριέται ακόμα και σαν τοπ ή κορμάκι, με φούστα ή παντελόνι, για πρωινές ή βραδινές εμφανίσεις. 
Επίσης, μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα εντυπωσιακό φουλάρι για πιο chic look.
Καλές βουτιές!
Πηγή:www.mylady.gr

Το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στην Εύβοια

 Το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων  στην Εύβοια έχει ως εξής:

Εκλογική Περιφέρεια Εύβοιας

Βασιλείου Ανδρέας
Βοκοτόπουλος Κωνσταντίνος
Καλογράνη Ελευθερία
Κοντζίνος Πέτρος
Μάρας Δημήτριος
Χαζαράκης Αλκαίος

Η Βίκυ Σταμάτη έδωσε 904 ευρώ για μια ώρα θεραπείας με... φύκια

Το πλούσιο αρχείο που διατηρούσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και βρίσκεται πλέον στα χέρια των ανακριτικών αρχών, ξεδιπλώνει ανάγλυφα την...ντόλτσε βίτα της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, που δεν είχε πρόβλημα να ξοδέψει χιλιάδες ευρώ για την απόκτηση ρούχων, αξεσουάρ αλλά και για τον προσωπικό της καλλωπισμό στα ακριβότερα spa της Ευρώπης.

Σύμφωνα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», αποδείξεις πληρωμής για θεραπείες ομορφιάς και μασάζ, που βρίσκονται στη δικογραφία, αποδεικνύουν ότι η Βίκυ Σταμάτη έζησε τις «χίλιες και μία νύχτες» στον παράδεισο ομορφιάς και χαλάρωσης του MARBELLA CLUB THALASSO στην Ισπανία.

Στο φημισμένο ισπανικό σπα, όπου καταφεύγουν πολλοί VIP, για να απολαύσουν ποικιλία από θεραπείες ομορφιάς και χαλάρωσης, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου φαίνεται ότι παρέμεινε πέντε μέρες και συγκεκριμένα το διάστημα από 12 μέχρι 17 Αυγούστου του 2001.

Στο κέντρο, η Βίκυ Σταμάτη αφέθηκε στα έμπειρα χέρια αισθητικών και μασέρ για τις υπηρεσίες των οποίων πλήρωσε, μόνο για το πρόγραμμα της 14ης Αυγούστου, 110.000 πεσέτες, δηλαδή 664,14 ευρώ! Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις αποδείξεις πληρωμής, η κ. Σταμάτη φαίνεται ότι κατέβαλε 150.000 πεσέτες για θεραπεία με φύκια.

Παράλληλα, για τρία ειδικά ντους με επτά κεφαλές έδωσε 15.000 πεσέτες, ενώ για δύο ειδικές θεραπείες ηλιοπροστασίας -μία υψηλή και μία μέτρια- 5.300 πεσέτες. Ακολούθησε ένα «δυναμικό πρόγραμμα πισίνας» που στοίχισε 5.800 πεσέτες, σε συνδυασμό με υδρομασάζ, για το οποίο κατέβαλε επίσης 5.800 πεσέτες. ό

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με τον τρόπο που απέκτησε το νεοκλασικό «παλάτι» της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δεν παρέλειψε να υποβληθεί και σε αποτρίχωση, η οποία κόστισε 7.500 πεσέτες...

Επίσης, δύο φορές αφέθηκε στα χέρια των ειδικών για να απολαύσει το περίφημο «σουηδικό μασάζ», για το οποίο πλήρωσε 28.000 πεσέτες. Φυσικά από το σπέσιαλ πρόγραμμα που επέλεξε στο φημισμένο κέντρο ομορφιάς της Ισπανίας, δεν θα μπορούσε να λείπει μία «πλήρης αναζωογονητική ενυδάτωση», που χρεώθηκε 25.000 πεσέτες!

Η θεραπεία ομορφιάς στην οποία υποβλήθηκε παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2001 η Βίκυ Σταμάτη, ολοκληρώθηκε στη «σπέσιαλ καμπίνα ενυδάτωσης», που κόστισε 3.400 πεσέτες...

Aνακύκλωση στο Δήμο Αλιβερίου-Κύμης

Από τις αρχές Απριλίου η ανακύκλωση είναι γεγονός στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Ο Δήμος αγόρασε εκατό μπλε κάδους, τους οποίους διέσπειρε στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο και στις έδρες των πρώην Δήμων, και με δικό του όχημα και δικά του έξοδα μεταφοράς μεταφέρει τα υλικά στο Σχηματάρι και τα παραδίδει στην Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Η  προσπάθεια αυτή, από τα αποτελέσματα,  φαίνεται να απέδωσε καρπούς. Tο πρόγραμμα ξεκίνησε με την αποκομιδή και μεταφορά των υλικών  ανακύκλωσης στο Σχηματάρι μία φορά την εβδομάδα., κάθε Πέμπτη.

Γρήγορα όμως, η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο θετική, ώστε πλέον δύο φορές την βδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, το απορριμματοφόρο του Δήμου συγκεντρώνει και μεταφέρει στο Σχηματάρι  οκτώ τόνους ανακυκλώσιμου υλικού.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος ζητάει από τους πολίτες περισσότερη προσοχή, ώστε να περιοριστούν τα μη ανακυκλώσιμα υλικά, που ρίχνονται στους μπλε κάδους και επιστρέφονται στο Δήμο από την εταιρεία ανακύκλωσης.

Τον πρώτο καιρό το ποσοστό των επιστρεφόμενων απορριμμάτων έφτανε το 50%, αλλά με την πάροδο του χρόνου μειώθηκε στο 25%. Ο Δήμος ζητάει από τους Δημότες να γίνουν πιο προσεκτικοί, ώστε να πέσει σε μονοψήφιο νούμερο το ποσοστό επιστροφών. 

Πάγκαλος: ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερές δυνάμεις διαλύουν τον τουρισμό

Επίθεση κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τόνισε πως κανένα κόμμα δεν λέει την αλήθεια στον λαό. Ωστόσο ο ίδιος όπως είπε θα ψηφίσει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν μπορεί να κάνεις αλλιώς.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Free Sunday», o Θεόδωρος Πάγκαλος είπε πως «τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν χάσει τη μισή τους δύναμη. Υπάρχει όμως ένας πυρήνας που αντιστέκεται. 
Προσωπικά θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και πολλοί φεύγουν γιατί δεν θα μετέχει πια στην εξουσία αυτός ο χώρος, ώστε να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη νομή που φέρνει η άσκηση εξουσίας.

Αυτή τη στιγμή βασικοί συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και μέλη των συνδικάτων τους στον δημόσιο τομέα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό κόμμα του συνδικαλισμού των ΔΕΚΟ δεν είναι πια το ΠΑΣΟΚ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε πως το κόμμα προσπαθεί να ανακάμψει, έχοντας έναν καλό μαέστρο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Εγώ δεν είμαι στην ορχήστρα, δεν κλήθηκα ούτε ως τρίτο ή τέταρτο βιολί. Το κόμμα μου με αγνόησε τελείως από την ώρα που εγκατέλειψα τη Βουλή. Είμαι προθυμότατος να βοηθήσω, αλλά δεν μου ζητήθηκε. Τι να κάνω; Να τη στήσω έξω από την Ιπποκράτους με ένα πανό που θα λέει "παιδιά, δώστε μου δουλειά";» είπε κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε και τις δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία μίλησε απαξιωτικά για τους Έλληνες και μεταξύ άλλων είπε πως ο ελληνικός λαός δεν πληρώνει τους φόρους του. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως κατανοεί τις δηλώσεις αυτές, όμως τόνισε πως είναι αναληθές να λέει κάποιος πως όλοι οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

«Αυτό που λέω εγώ δεν αρέσει στον κόσμο. Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται είναι ότι αντί να κοιτάξουμε τα χάλια μας βρίζουμε διάφορους ξένους, τους οποίους κατά καιρούς επιλέγουμε ως αποδιοπομπαίους τράγους. Αρνούμαστε να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, ώστε να τα διορθώσουμε», δήλωσε.

Ο πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση και κατά του πολιτικού συστήματος, καθώς είπε πως κανένα κόμμα δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. «Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ούτε σοβαρή αναθεώρηση, ούτε σοβαρή επαναδιαπραγμάτευση, ούτε σοβαρή αμφισβήτηση του Μνημονίου. Το μνημόνιο θα εφαρμοστεί ως έχει. Μιλάνε για επαναδιαπραγματεύσεις, για στιβαρές ηγεσίες που θα χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στον υπαρκτό κόσμο».

Ο κ. Πάγκαλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζί με άλλες ακροαριστερές δυνάμεις οδήγησαν στη διάλυση και την υπονόμευση του ελληνικού τουρισμού.

«Αν υπάρχει κάτι που κανείς δεν μπορεί να μας πάρει, είναι ο τουρισμός. Αυτές οι ανεύθυνες δυνάμεις κατάφεραν να χτυπήσουν τον τουρισμό. Γιατί θέλουν να εξαθλιωθεί ο λαός, να καταστραφεί η ελληνική οικονομία, γιατί ονειρεύονται ότι τότε θα γίνει επανάσταση για να μεταβούμε σε ένα άλλο καθεστώς, που κανείς τους δεν περιγράφει».

Σεμινάρια για γονείς στη Σκύρο

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας νομού Ευβοίας, κατόπιν αιτήματος των γονέων που είχαν παρακολουθήσει σεμινάριο με θέμα την «Επικοινωνία στην Οικογένεια» στη Σκύρο, πραγματοποιεί νέο σεμινάριο.

Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει δύο τρίωρες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή, 9 και 10 Ιουνίου και ώρες 9:30-12.30 το πρωί, στο χώρο του Δημοτικού σχολείου της Σκύρου.

Το σεμινάριο θα έχει βιωματική μορφή και τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι: η υπερπροστασία και οι επιπτώσεις της στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, πειθαρχία-τιμωρία-οριοθέτηση στις μικρές ηλικίες, το άγχος και η διαχείριση του και η αυτοεκτίμηση των γονέων.

Η ομάδα θα είναι κλειστή και θα περιλαμβάνει μόνο τους γονείς που είχαν εκπαιδευτεί στον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου. Επίσης, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και ανάγκης των κατοίκων του νησιού για υποστήριξη στο γονεϊκό τους ρόλο θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες μέρες και ώρες, στον ίδιο χώρο, και νέο σεμινάριο με θέμα την «Επικοινωνία στην Οικογένεια» σε 20 γονείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Συντονίστριες των ομάδων θα είναι η Μ. Κίσσα (ψυχολόγος) και η Ελένη Ευθυμιάδου (κοινωνιολόγος). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.

Η Χαλκίδα απέκτησε ...στρατό εκπαιδευμένων εθελοντών

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκίδα, στις 26 και 27 Μαΐου, τρία σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης Ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινίδωση, με πρωτοβουλία της Σοφίας Χονδρογιάννη, καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και πιστοποιημένης Εκπαιδεύτριας Πρώτων Βοηθειών από αναγνωρισμένους φορείς.

Εκπαιδεύτηκαν συνολικά 75 άτομα, σε τρία γκρουπ των 25 ατόμων, στην αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής με βιωματική διδασκαλία και πιστοποιήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, αναγνωρισμένη από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Ένα ολόκληρο γκρουπ (25 άτομα, όλων των ηλικιών) αποτέλεσαν τα μέλη της «Λέσχης Ευρίπου 4Χ4» και μάλιστα θα αποφασίσουν σε προσεχή συνάντηση τους να αγοράσουν κι έναν απινιδωτή, που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από ανακοπή κατά 70%, καθώς εκδράμουν συχνά σε απομακρυσμένα μέρη και αν συμβεί οτιδήποτε θα είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσει εξειδικευμένη βοήθεια, πλην ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.

Οι εκπαιδευτές του BLS-AED, έμειναν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο των «μαθητών» που συμμετείχαν, οι οποίοι πιστοποιήθηκαν όλοι. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

«Είναι μεγάλο όφελος για όλη τη Χαλκίδα, να υπάρχει ένας μικρός ..στρατός εκπαιδευμένων πολιτών ανάμεσα μας, που να μπορούν να παρέχουν τις Α΄ Βοήθειες (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) σε υπερεπείγουσες περιπτώσεις όπως είναι η καρδιακή ανακοπή, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια» δήλωσε η Σοφία Χονδρογιάννη, που ήταν μια εκ των εκπαιδευτών και η οργανώτρια των τριών σεμιναρίων.

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τα σεμινάρια.
egnomi.gr

Κρεμάστηκε επιχειρηματίας της νύχτας λόγω χρεών

Απίστευτο: Κρεμάστηκε επιχειρηματίας της νύχτας στα Βόρεια προάστια της Αθήνας εξαιτίας χρεών!!!

Ο αυτόχειρας διατηρούσε μαγαζιά στα βόρεια προάστια.

Το ένα από αυτά μάλιστα το επισκέπτονταν ποδοσφαιριστές και γνωστοί συνάδελφοι μου! Στην παρέα ήταν…πρώτος! Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και με την…ατάκα!

"Ποτέ δεν θα πήγαινε το μυαλό σου όταν αυτός ο άνθρωπός θα μπορούσε να βάλει τέλος στη ζωή του" γράφει στο nassosblog ο δημοσιογράφος Νάσος Γουμενίδης και επισημαίνει:

"Πληροφορήθηκα ότι πριν από λίγες μέρες κρεμάστηκε μέσα στο ίδιο του το μαγαζί. Ακούγεται ότι ο λόγος ήταν τα χρέη. Τι τον βασάνιζε όμως που τον οδήγησε εκεί, μόνο αυτός ξέρει…και το πήρε μαζί του!"

Κοφίνια στο κεφάλι, βουτιές και βόλτες λίγο πριν τη βάφτιση του Λιάγκα τζούνιορ

Ο ένας μετά τον άλλον φτάνουν στην Τήνο οι επώνυμοι καλεσμένοι της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα για τη βάφτιση του μικρού Γιάννη.

Το μυστήριο θα τελεστεί σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα. Από εχθές άρχισαν να φτάνουν στο νησί οι πρώτοι καλεσμένοι.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η Μαίρη Συνατσάκη, ο Άκης Πετρετζίκης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή με τον Θέμη Σοφό, ο Δημήτρης Γιαννέτος, η Όλγα Λαφαζάνη με τον Νίκο Οικονόμου είναι από χθες στην Τήνο.

Το κέφι των καλεσμένων δεν περιγράφεται και φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό που παρουσίασε το myreview.

Εχθές το βράδυ ο Γιώργος Λιάγκας συναντήθηκε με τους καλεσμένους που είχαν φτάσει στην Τήνο και απόλαυσαν το ποτό τους σε γνωστό μπαρ της πόλης.

Kαρκινοπαθείς: To μαρτύριο με τα φάρμακα

Ο εφιάλτης χιλιάδων ασθενών και των συγγενών τους, που το τελευταίο διάστημα αναζητούν φάρμακα απολύτως απαραίτητα για τις θεραπείες τους, δεν έχει τέλος...

Ειδικά οι καρκινοπαθείς, όπως και οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, καρδιακή ανεπάρκεια, οφθαλμολογικά προβλήματα κ.ά., συνεχίζουν να υπόκεινται στο μαρτύριο της αγωνιώδους αναζήτησης από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Κάποιοι δεν βρίσκουν λύση για εβδομάδες, με αποτέλεσμα η ζωή τους να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ άλλοι προμηθεύονται το απαραίτητο σκεύασμα με αρκετή καθυστέρηση, γεγονός που διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη της θεραπείας.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της 35χρονης Αναστασίας Δ., όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Κάνει χημειοθεραπείες εδώ και 3 μήνες, καθώς ο καρκίνος μαστού προχώρησε σε μετάσταση στο ήπαρ. «Αναζητώ τον τελευταίο μήνα στα ογκολογικά νοσοκομεία “Άγιος Σάββας”, “Μεταξά”, αλλά και στο “Ιπποκράτειο”, τα δύο πανάκριβα φάρμακα, που χρειάζομαι για τη θεραπεία μου. Μου λένε “δεν υπάρχουν, μπορείς να πας σε ιδιωτικό φαρμακείο και να τα πληρώσεις”.

Σημειώνουν πάνω στη συνταγή την ένδειξη “Στερείται”, οπότε πάω από φαρμακείο σε φαρμακείο για να το αγοράσω και αν δεν το βρω πρέπει να το παραγγείλω, εφόσον εντοπίσω φαρμακοποιό που έχει τη δυνατότητα να μου το εξασφαλίσει. Σε κάθε περίπτωση, παραλαμβάνω τα φάρμακά μου με καθυστέρηση. Πρέπει να πληρώνω και κάποια άλλα έξοδα, συχνές εξετάσεις, γι’ αυτό χρειάζομαι συνολικά κάθε μήνα, περίπου 7.000 ευρώ. Το φαρμακείο θέλει μετρητά...», εξηγεί η Αναστασία.

«Πρόσφατα μου κόψανε την αναπηρική σύνταξη των 500 ευρώ. Έχω αναπηρία 80% και είναι το μοναδικό μου εισόδημα. Ωστόσο, επειδή μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες οφείλουν να διαχωρίσουν τους πραγματικούς από τους εικονικούς αναπήρους, μας καλούν να περάσουμε ξανά από επιτροπές.

Πέρασα ήδη την πρώτη και ώσπου να περάσω τη δεύτερη και την τρίτη δεν εισπράττω ούτε αυτά τα χρήματα! Οι συγγενείς μου, ήδη από το Φεβρουάριο που δημιουργήθηκε ξανά το πρόβλημα, μου δάνειζαν χρήματα, που δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να τα πάρω από το Ταμείο και να τους τα επιστρέψω.

Τελευταία, αδυνατούσαν και οι ίδιοι να αντεπεξέλθουν οικονομικά, με αποτέλεσμα να δανείζονται για λογαριασμό μου, από φίλους και γνωστούς, ώστε να παίρνω φάρμακα έγκαιρα και να μην χάσω μεγάλο χρονικό διάστημα από τη θεραπεία μου...».

Πουλούσε αποδείξεις... μέσω μικρών αγγελιών!

Φτάσαμε στο σημείο... να πουλάμε αποδείξεις και μάλιστα βάζουμε μικρές αγγελίες για να γνωστοποιήσουμε... το «εμπόρευμά» μας!

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2012! Το γεγονός δεν είναι πρωτοφανές.

Με μικρή αγγελία που έφθασε στα γραφεία της εφημερίδας «7 ημέρες αγγελίες» ο Δ.Μ. από την Πάτρα (κάτοικος οδού Ευβοίας) διαθέτει αποδείξεις για την φορολογική δήλωση του 2011 τις οποίες πουλά προς 200 ευρώ. Η αξία των αποδείξεων είναι 2.526 ευρώ.

Η αγγελία έφθασε στα γραφεία της εφημερίδος το πρωί της Τετάρτης και οι συντάκτες του φύλλου... δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Η διαδικασία πώλησης αποδείξεων σίγουρα δεν είναι αποδεκτή από το Υπουργείο Οικονομικών, όμως δεν γνωρίζουμε αν έχει ψηφιστεί νόμος που να την καθιστά παράνομη.

Πηγή:dete

Σε εξέλιξη η Α φάση ανακατασκευής του λιμανιού της Κύμης


Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα της Α΄ φάσης για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Κύμης.

Είναι καιρός να αποκτήσει ένα σύγχρονο λιμάνι που αν συνδυαστεί και με καλό οδικό δίκτυο (που πρέπει , επιτέλους, να κατασκευαστεί)  τότε θα αναβαθμιστεί η πόλη και θα αυξηθεί σημαντικά ο τουρισμός της.


Δείτε τις φωτογραφίες από τις εργασίες...

Εκβιάζουν ανήλικες μέσω του Facebook - Σύλληψη 24χρονου

Σήμα κινδύνου για άγριο κύκλωμα εκβιαστών το οποίο δραστηριοποιείται στο Internet και έχει μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή αρκετών καλλίγραμμων Ελληνίδων. Μάλιστα, για την υπόθεση η εταιρεία του Facebook έστειλε μυστική επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την οποία ενημερώνει για τη δράση της αδίστακτης ομάδας.

Η σύλληψη στην Καλαμάτα ενός 24χρονου ήταν μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Πρόκειται για έναν 24χρονο αρτοποιό ο οποίος εκβίαζε μέσω του Διαδικτύου μία 14χρονη μαθήτρια, την οποία μάλιστα παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο δράστης έστειλε μήνυμα στην ανήλικη μαθήτρια λέγοντάς της πως θα δημοσιοποιήσει καυτές φωτογραφίες της, τις οποίες είχε κάνει μοντάζ υποκλέπτοντας κανονικές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει το παιδί στο δικό του προφίλ. Η απαίτηση του 24χρονου για να μη δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο τις φωτογραφίες της 14χρονης ήταν να του δώσει τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου.

Η ανήλικη μαθήτρια, φοβούμενη τη δημόσια διαπόμπευση, έδωσε στον αρτοποιό το κινητό της, με αποτέλεσμα οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις να είναι καθημερινές, ενώ οι συνομιλίες ήταν σεξουαλικές για την ικανοποίηση του 24χρονου, ο οποίος μάλιστα ήθελε να δώσει το τηλέφωνό της και σε άλλους φίλους του, ώστε να επικοινωνούν με το παιδί. Τελικά, τη λύση έδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πέρασε χειροπέδες στον νεαρό αρτοποιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η εταιρεία του Facebook πρόσφατα έστειλε επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ενημέρωνε για περίεργες κινήσεις ομάδας που διατηρεί συγκεκριμένο προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έχει πολλές αναφορές από χρήστες του συγκεκριμένου ιστότοπου για ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Μέσω αυτής της ειδοποίησης και έπειτα από την καταγγελία της μητέρας της 14χρονης μαθήτριας που έπεσε θύμα του 24χρονου αρτοποιού από την Καλαμάτα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει μια τεράστια έρευνα, ώστε να «καθαρίσει» την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τους κακοήθεις τύπους, οι οποίοι έχουν αναγάγει το «Cyber-bullying» σε επάγγελμα!

ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Οι άνθρωποι αυτοί στέλνουν αιτήματα φιλίας σε γυναίκες, κυρίως νεαρής ηλικίας, και στη συνέχεια, αφού έχουν πρόσβαση στο προφίλ τους και κυρίως στο άλμπουμ φωτογραφιών που διατηρούν, κάνουν μοντάζ στις φωτογραφίες τους και τις παρουσιάζουν σε άσεμνες πόζες ή σε σεξουαλική δραστηριότητα. Μετά, στέλνουν αυτές τις «πειραγμένες» φωτογραφίες στις ανυποψίαστες γυναίκες και τους ζητούν τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων.

Μάλιστα, εκβιάζουν τα θύματά τους λέγοντάς τους πως, στην περίπτωση που δεν τους δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας, τότε θα δημοσιοποιήσουν αυτές τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι νεαρές κοπέλες να υποκύπτουν στον εκβιασμό.

Στη συνέχεια και ενώ οι δράστες έχουν στα χέρια τους τούς αριθμούς, παίρνουν τηλέφωνο τα θύματά τους και υποχρεώνουν τις έντρομες πια γυναίκες να κάνουν μαζί τους… τηλεφωνικό σεξ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν απαίτηση ακόμα και να συναντηθούν με τα θύματά τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. εάν αυτές οι συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί.

Τρεις ομάδες
Ηδη, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει τουλάχιστον τρεις ομαδικές σελίδες (προφίλ) στο Facebook και τις έχουν «κατεβάσει», καθώς το περιεχόμενο ήταν υβριστικό για τον γυναικείο πληθυσμό.

Στις συγκεκριμένες σελίδες οι χρήστες τους αναρτούσαν φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών, τα οποία είχαν πέσει θύματα αυτών των ασυνείδητων τύπων, και οι «θαυμαστές» της σελίδας τους έκαναν υβριστικά και σεξιστικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες -τις πιο πολλές φορές μονταρισμένες- των ανυποψίαστων γυναικών.

Το πρόβλημα ήταν πως αυτές τις φωτογραφίες τις έβλεπαν γνωστοί και γνωστές των γυναικών που είχαν πέσει θύματα του «Cyber-bullying», με αποτέλεσμα ακόμα και ο κοινωνικός περίγυρός τους να τις κοιτά περίεργα και να πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τον εφιάλτη που άρχισαν να βιώνουν στα καλά καθούμενα.

Παρά το γεγονός πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίζει και κατεβάζει αυτά τα ομαδικά προφίλ, οι ασυνείδητοι χρήστες τους δημιουργούν άμεσα νέες σελίδες, με άλλα στοιχεία, ενημερώνοντας όμως τους «θαυμαστές» τους για τη νέα διεύθυνσή τους.

Η ΕΡΕΥΝΑ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι ειδικοί ερευνητές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ξεκινήσει ήδη επισταμένες έρευνες για την εξάρθρωση αυτού του κυκλώματος. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε πολλές περιοχές της επαρχίας και όχι μόνο στον νομό Αττικής.

Παράλληλα, οι ερευνητές της Δίωξης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση της εταιρείας του Facebook, ώστε να ξεριζωθεί αυτό το κύκλωμα το οποίο έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τις ανυποψίαστες γυναίκες που είναι μέλη της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Λουτρά Αιδηψού: Όπλα , ναρκωτικά και κουκούλες ήταν ο..."εξοπλισμός" ενός νεαρού

Όπλα , ναρκωτικά και κουκούλες ήταν ο..."εξοπλισμός" ενός νεαρού που συνελήφθη, μετά από έφοδο στο σπίτι του, στα Λουτρά Αιδηψού.

Και τι δεν ανακάλυψαν οι αστυνομικοί: Ναρκωτικά χάπια, αυτοσχέδια όπλα, ναργιλέδες, κουκούλες,αλλά και σπόρια …άγνωστης σύστασης.

Συγκεκριμένα,οι αστυνομικοί κατάσχεσαν:
- Ένα αεροβόλο πιστόλι, με δύο αμπούλες αερίου και 112 μεταλλικά σφαιρίδια.
-  Ένα αυτοσχέδιο όπλο, αποτελούμενο από δύο λάμες μαχαιριού με μεταλλική λαβή
- Ένα μεταλλικό λοστό.
-  Ένα σκελετό γυαλιών οράσεως με ειδική διόπτρα (μεγεθυντικός φακός).
 - Μία μάλλινη μαύρη κουκούλα τύπου FULL - FACEκαι έναν μάλλινο σκούφο.
- 214 ναρκωτικά δισκία διαφόρων τύπων και 5 ναργιλέδες.
 - Ένα νάιλον σακουλάκι με σπόρους, άγνωστης σύστασης, μεικτού βάρους 1,59 γραμμαρίων, οι οποίοι θα σταλούν για εργαστηριακό έλεγχο.
- Διάφορα αντικείμενα για την αραίωση, συσκευασία και χρήση ναρκωτικών ουσιών (όπως πλαστικά μπουκάλια και καλαμάκια, κομμάτια από γυαλί, αμπούλες κ.λ.π.).

Ο 32χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του στη διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Αλλη μία Ελληνίδα που... εμπλέκεται με τον Τζέιμς Μποντ

Ακόμη μία Ελληνίδα -μετά την Τόνια Σωτηροπούλου που είναι το νέο Bond girl- θα ταξιδέψει στο Χόλιγουντ για χάρη της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ Skyfall που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες των κινηματογράφων στις 9 Νοεμβρίου.

Η Λένα Καλουτσάκη βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στην Κωνσταντινούπολη για τα γυρίσματα της διεθνούς παραγωγής, στην οποία υποδύεται μια τουρίστρια, και μιλά στην «Espresso της Κυριακής» για τη μοναδική εμπειρία που έζησε.

«Αισθάνθηκα πολύ όμορφα» αναφέρει η νεαρή ηθοποιός και εξηγεί πώς κάθε μέρα της στο γύρισμα ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για εκείνη.

«Εζησα μια μοναδική εμπειρία. Υπήρχε φοβερή οργάνωση στα γυρίσματα… Δεν μπορούσε να περάσει όποιος να ’ναι στον χώρο όπου γυρίζονταν κομμάτια της ταινίας. Ο καθένας που συμμετείχε είχε ειδικό πράσινο καρτελάκι στο χέρι. Η αντιμετώπιση του συνεργείου απέναντι σε όλους μας ήταν ίση. Παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα ξεκινούσαν το πρωί και διαρκούσαν μέχρι το βράδυ, χάρη στην εξαιρετική οργάνωση που υπήρχε δεν ήταν εξαντλητικά. Η ταινία είχε δύο σκηνοθέτες, ενώ υπήρχαν τρεις κασκαντέρ μόνο για τον Ντάνιελ Κρεγκ. Ολοι λειτουργούσαν σαν να ήταν σε πάρτι. Ζούσαν στο έπακρο την κάθε στιγμή».

Η ηθοποιός, αφού επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα, ετοιμάζεται ήδη για το επόμενο βήμα της. Πρόκειται να συμμετάσχει στη νέα ταινία των Πάνου Ηλιακόπουλου και Δημήτρη Αντωνίου σε σκηνοθεσία Πάνου Ηλιακόπουλου με τίτλο «Αθάνατη πραγματικότητα», στην οποία έχει τον ρόλο της Αμαζόνας.

Παρατήρηση της Αφροδίτης από τηλεσκόπια στα Χάνια Πηλίου

Στις 6 Ιουνίου 2012, κατά την ανατολή του Ήλιου, θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο... τη διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον δίσκο του Ήλιου.

Στην Ελλάδα η διάβαση θα είναι μερικώς ορατή και θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε το τελευταίο μέρος της. Η επόμενη φορά που θα συμβεί ξανά μια διάβαση της Αφροδίτης θα είναι το 2117!!!

Οι διαβάσεις της Αφροδίτης κατέχουν τα πρωτεία στα εξαιρετικά ουράνια φαινόμενα, που μπορούμε να παρατηρήσουμε. Διότι εμφανίζονται ανά δυο, με χρονική μεταξύ τους απόσταση τα 8 χρόνια, ενώ τα ζευγάρια διαβάσεων απέχουν μεταξύ τους εναλλάξ 121,5 και 105,5 χρόνια. Ο συνολικός χρόνος για έναν πλήρη τέτοιο κύκλο είναι 243 χρόνια. Η προηγούμενη διάβαση συνέβη τον Ιούνιο του 2004 και ήταν πλήρως ορατή από την Ελλάδα, ενώ η επόμενη θα συμβεί το 2117.

Το φαινόμενο θα διαρκέσει 6 ώρες, αλλά η Ελλάδα, αυτή την φορά, δεν θα είναι σε κατάλληλη θέση και έτσι θα δούμε τον Ήλιο να ανατέλλει στις 6 το πρωί, με την Αφροδίτη να βρίσκεται ήδη μέσα στον δίσκο του. Σιγά – σιγά θα μετακινείται προς τα δυτικά πάνω στον δίσκο του Ήλιου μέχρι την στιγμή που θα βγει απ’ αυτόν στις 8 το πρωί και δεν θα είναι πλέον ορατή.

Η Εταιρεία Αστρονομίας της πόλης μας θα παρατηρήσει το φαινόμενο με τα τηλεσκόπιά της από τα Χάνια Πηλίου, όπου θα μεταβούν με ειδικό πούλμαν, που θα ναυλωθεί.
Η εκκίνηση θα γίνει από το 1ο Λύκειο Βόλου στις 5:00 το πρωί ακριβώς και στους συμμετέχοντες θα μοιρασθούν, δωρεάν, ειδικά γυαλιά για την παρατήρηση. Η επιστροφή στο Βόλο θα γίνει στις 10:00 περίπου. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210 – 51.061 & 24.210 – 46.253.

Μισθωτός είχε στην τράπεζα 41,5 εκ. ευρώ, φυσικά αδήλωτα!

Κρυμμένους «θησαυρούς» εκατομμυρίων ευρώ εντόπισε ο ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκανε σε πρόσωπα που κρίνονταν ύποπτα φοροδιαφυγής. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση όλων αποτελεί αυτή του μισθωτού που είχε αποταμιέυσει στην τράπεζα το ασύλληπτο ποσό των 41,5 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βρέθηκαν με καταθέσεις εκ. ευρώ που όπως διαπιστώθηκε προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.
Στη δαγκάνα του ΣΔΟΕ έπεσαν, επίσης, δικηγόροι, γιατροί και εταιρείες οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, έκλεβαν επί χρόνια το Δημόσιο αποφεύγοντας να εκδώσουν αποδείξεις και γλιτώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πληρωμή του ΦΠΑ και των φόρων εισοδήματος ύψους πολλών εκ. ευρώ.

Χαρακτηριστικότερη όλων των περιπτώσεων φοροδιαφυγής που εντόπισε ο ΣΔΟΕ αποτελεί αυτή του μισθωτού που είχε 41,5 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του.
Τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν στην τράπεζα μέσα σε τρία χρόνια, από το 2007 έως το 2009. Το 2007 υπήρχαν στο λογαριασμό του 2,8 εκ., το 2008 προστέθηκαν άλλα 17,47 εκ. ευρώ και το 2009 άλλα 20,94 εκ. ευρώ. Φυσικά, όλα αυτά τα χρήματα προήλθαν από δραστηριότητες αδήλωτες στην Εφορία.

Εντυπωσιακή είναι και η περίπτωση του σεκιουριτά από το Περιστέρι που απέκρυψε εισπράξεις συνολικού ύψους 22,79 εκ. ευρώ και στον οποίο τελικά επιβλήθηκε πρόστιμο 45,6 εκ. ευρώ.

Εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών απέκρυψε έσοδα συνολικού ύψους 9,38 εκ. ευρώ κατά τη διάρκεια του 2007 και του 2008. Η «λυπητερή» που μέχρι στιγμής καλείται να πληρώσει ανέρχεται στο ποσό των 18,75 εκ. ευρώ.

Εταιρεία κατασκευής επίπλων και φωτεινών επιγραφών δεν είχε κόψει αποδείξεις για εισπράξεις συνολικού ύψους 5,87 εκ. ευρώ, τις οποίες πραγματοποίησε την περίοδο 2003-2007.

Δικηγορική εταιρεία απέκρυψε έσοδα συνολικού ύψους 5,1 εκ. ευρώ τα οποία απέκτησε την περίοδο 2006-2010.

Επιχειρηματίας με κατάστημα παιδικών ενδυμάτων στους Αμπελόκηπους έκρυψε από την εφορία 3,34 εκ. ευρώ το διάστημα 2003-2010.

Τεχνική εμπορική εταιρεία απέκρυψε εισπράξεις συνολικού ύψους 1,75 εκ. ευρώ, τις οποίες είχε πραγματοποιήσει την περίοδο 2006-2008. Τώρα καλείται να πληρώσει ως πρόστιμο όλο το ποσό που απέκρυψε.

Δικηγόρος εισέπραξε κατά την περίοδο 2000-2010 ποσά συνολικού ύψους 1,5 εκ. ευρώ τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία.

Εταιρεία που κατασκευάζει συσκευασίες απέκρυψε έσοδα συνολικού ύψους 1,28 εκατ. ευρώ τη διετία 2009 και 2010.

Τα σκήπτρα, πάντως, στη φοροδιαφυγή φαίνεται ότι κρατούν οι γιατροί αφού οι περισσότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής που διαπιστώθηκαν, αφορούν σε επαγγελματίες του κλάδου τους.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν τρεις γιατροί του ΕΣΥ, ο ένας με καταθέσεις 1,4 εκ. ευρώ, ο άλλος με 983.364 ευρώ  και ο τρίτος με 681.500 ευρώ, τα οποία δεν δήλωναν στην εφορία και δεν δικαιολογούνται από το μισθό τους.

Τι πρέπει να τρώμε τους καλοκαιρινούς μήνες

Η θερμοκρασία έχει φτάσει ήδη ψηλά, γεγονός που μας αναγκάζει να προσέχουμε ιδιαίτερα την διατροφή μας. Άλλωστε αυτό μας το επιβάλλει και ο ίδιος μας ο οργανισμός. Τις πολύ ζεστές ημέρες μειώνεται η όρεξη για φαγητό και αυξάνεται η διάθεσή μας για κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή ο ανθρώπινος οργανισμός προκειμένου να διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία του σώματος, αυξάνει την εφίδρωση με αποτέλεσμα να έχει αυξημένες απώλειες υγρών. Παράλληλα όμως με το νερό που αποβάλλεται μέσω του ιδρώτα, χάνονται και μεγάλες ποσότητες ηλεκτρολυτών όπως νάτριο και κάλιο. Επομένως για να διατηρηθεί ο οργανισμός μας υγιής και σε καλή κατάσταση θα πρέπει να αναπληρώσουμε τις απώλειες αυτές. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό (40 – 60%)του βάρους του ανθρώπινου σώματος είναι νερό.

Για να γίνει η αναπλήρωση των υγρών που χάνονται θα πρέπει να αυξηθεί και η κατανάλωση τους. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι ακόμα και τα στερεά τρόφιμα παρέχουν στον οργανισμό μια ποσότητα υγρών, Τα φρούτα και τα λαχανικά μάλιστα είναι πλούσια σε νερό, γεγονός που εξηγεί και την έντονη επιθυμία για την κατανάλωση τους τις μέρες του καλοκαιριού. Επομένως η αναπλήρωση των υγρών μπορεί να γίνει με ένα συνδυασμό κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών αλλά και νερού. Πόσο όμως νερό χρειαζόμαστε;

Μέχρι πρόσφατα επικρατούσε η άποψη ότι είναι απαραίτητη η κατανάλωση 8-10 ποτηριών (2-2,5 λίτρα) νερού την ημέρα, ποσότητα ή οποία έφτανε τα 3 λίτρα όταν το περιβάλλον ήταν ιδιαίτερα θερμό και ξηρό. Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται 2 – 2,5 λίτρα υγρών ημερησίως.

Στα υγρά περιλαμβάνονται τα υγρά που θα προσληφθούν μέσω της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, το νερό, τα αναψυκτικά, οι χυμοί, ο καφές, το τσάι κ.α. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι το 80% των αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού σε νερό καλύπτεται από υγρά, ενώ το υπόλοιπο 20% από στερεά τρόφιμα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να τονιστεί ότι η κατανάλωση του καφέ δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2 φλιτζάνια την ημέρα και ότι τα αναψυκτικά, αν δεν είναι τύπου λάιτ, έχουν αρκετές θερμίδες, ενώ πολλά από αυτά περιέχουν και καφεΐνη. Η καφεΐνη έχει διουρητική δράση επομένως μπορεί να προκαλέσει αύξηση της απώλειας υγρών.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στα αλκοολούχα ποτά. Μπορεί στιγμιαία να ικανοποιούν το αίσθημα της δίψας και να παρέχουν στον οργανισμό υγρά αλλά προκαλούν αυξημένη εφίδρωση. Η αυξημένη εφίδρωση που προκαλούν τα αλκοολούχα ποτά σε συνδυασμό με την διουρητική τους δράση οδηγούν σε αυξημένη απώλεια υγρών και όχι τελικά σε αναπλήρωσή τους. Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν αρκετές θερμίδες ( 1 gr αλκοόλης αποδίδει 7 θερμίδες).

Εκτός όμως από τα υγρά θα πρέπει μέσω της διατροφής να αναπληρωθούν και οι απώλειες των ηλεκτρολυτών. Όσον αφορά το νάτριο, η αναπλήρωσή του είναι ευκολότερη σε σχέση με το κάλιο. Αρκεί να αυξηθεί λίγο η ποσότητα του αλατιού στα φαγητά και ένα μεγάλο μέρος του «χαμένου» νατρίου θα αναπληρωθεί.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα οι ομάδες εκείνες του πληθυσμού που πρέπει να έχουν περιορισμένη πρόληψη νατρίου (π.χ. οι υπερτασικοί). Όσο για το κάλιο τροφές που είναι πλούσιες σε αυτό είναι το σπανάκι, το μπρόκολο, το αγγούρι, ή ντομάτα, τα βερίκοκα, το πεπόνι, η μπανάνα κ.α.

Τέλος ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην σύσταση και στον όγκο των γευμάτων. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα μεγάλα γεύματα και την θέση τους να παίρνουν μικρά και συχνά γεύματα. Το ιδανικό είναι να καταναλώνονται 5 γεύματα την ημέρα, 3 κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2 σνακ (δεκατιανό, απογευματινό), ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της πέψης. Την διαδικασία της πέψης θα την διευκολύνει και η αποφυγή τροφίμων, τα οποία είναι πλούσια σε λιπαρά. Τα λιπαρά είναι τα συστατικά εκείνα των τροφίμων που χρειάζονται τον περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν και να απορροφήθουν από τον οργανισμό.

Συνοψίζοντας λοιπόν για να κρατήσουμε τον οργανισμό μας σε καλή κατάσταση θα πρέπει τις ιδιαίτερα θερμές μέρες:

• Να καταναλώνουμε πολλά υγρά και κυρίως νερό, τα οποία θα πρέπει να είναι δροσερά και όχι παγωμένα (τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα)
• Να καταναλώνουμε πολλά φρούτα και λαχανικά
• Να προτιμάμε τα γεύματα μας να είναι μικρά και συχνά
• Να αποφεύγουμε τα λιπαρά τρόφιμα
• Να θυμόμαστε ότι τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να μας ξεδιψάνε στιγμιαία αλλά ουσιαστικά αυξάνουν την απώλεια υγρών.
• Αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας που να το απαγορεύει, θα πρέπει να αυξήσουμε την κατανάλωση του αλατιού
iator.gr

Ληστές ξυλοκόπησαν άγρια και έδεσαν 74χρονο

O 74χρονος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λαμίας Τουλάχιστον σοκαριστική είναι η απίστευτη αγριότητα με την οποία οι αδίστακτοι κακοποιοί ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου, έναν ανήμπορο ηλικιωμένο για του πάρουν τις όποιες οικονομίες που είχε, αν είχε Σύμφωνα με το LamiaReport.gr o 74χρονος μένει μόνος του στο Νέο Κρίκελο κοντά στη Λαμία. Το πρωί στις 6:00΄ ο αδελφός του, που μένει δίπλα, άκουσε βογγητά και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Βρήκε την πόρτα του αδελφού του ανοιχτή και τον ίδιο πεσμένο μπρούμυτα μέσα στα αίματα, δεμένο χειροπόδαρα και φιμωμένο.

Ο παππούς διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε, ότι εκτός από τα σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο, είχε σπασμένα πλευρά και μάλιστα κάποιο από αυτά του είχε τρυπήσει τον πνεύμονα και είχε εσωτερική αιμορραγία, γι΄αυτό υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ο 74χρονος δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς για να πει τι ακριβώς συνέβη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφερε να ψελλίσει σε συγγενικό του πρόσωπο, ότι οι ληστές είχαν όπλα και μιλούσαν Αλβανικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport.gr, οι ληστές μπήκαν στο σπίτι γύρω στις 4:00΄ τα ξημερώματα. Έκαναν το μικρό σπίτι άνω κάτω για να βρουν χρήματα, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσαν γροθιές και κλωτσιές τον παππού σε όλο του το σώμα, για να τους μαρτυρήσει που έχει τα λεφτά. Είναι άγνωστο τι πήραν τελικά, αφού ούτε ο 74χρονος είναι σε θέση να πει, αλλά ούτε και ο αδελφός του γνώριζε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ηλικιωμένος πέρασε μαρτυρικές ώρες στα χέρια των ληστών και ότι παρέμεινε για περισσότερες από δύο ώρες στο πάτωμα, χτυπημένος και δεμένος.

VIDEO - Διακοπές στην Κρήτη κάνουν Ρομάν Αμπράμοβιτς και Τζον Τέρι

Διακοπές στην χώρα μας απολαμβάνει εδώ και λίγες ημέρες ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς και ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι, Τζον Τέρι.


Η πολυτελή θαλαμηγός του πάμπλουτου επιχειρηματία αναχώρησε από την περιοχή του Αγίου Νικολάου Κρήτης για άγνωστο προορισμό και δεν αποκλείεται και πάλι να είναι επί ελληνικού εδάφους. . Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, οι κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν την πολυτελή θαλαμηγό του 46χρονου μεγιστάνα, αλλά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν σε ποιον πλούσιο ανήκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς όσο και ο διεθνής ποδοσφαιριστής παρέμειναν όλες αυτές τις ημέρες πάνω στη θαλαμηγό και αρκέστηκαν μόνο σε μικρές εξορμήσεις σε ερημικές παραλίες με το φουσκωτό που διαθέτει το πλωτό παλάτι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας και δη τη Κρήτη ο Ρώσος μεγιστάνας, αφού τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται την Κρήτη, όπου παραμένει για λίγες ημέρες και έπειτα βάζει πλώρη για άλλα ελληνικά νησιά.

H ΔΗΜΑΡ σε Αλιβέρι, Λέπουρα, Αυλωνάρι, Μονόδρυ, Διρρεύματα, Κονίστρες, Ταξιάρχες και Κύμη.

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς επισκέφθηκε το Αλιβέρι, όπου συνομίλησε με πολίτες. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα Λέπουρα, το Αυλωνάρι, το Μονόδρυ, τα Διρρεύματα, τις Κονίστρες όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αντιδήμαρχο, τους Ταξιάρχες και την Κύμη. 

Στην Κύμη, οι υποψήφιοι και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την κα. Αντιδήμαρχο Κύμης, το Διευθυντή του ΙΚΑ και να επισκεφθούν το Νοσοκομείο της πόλης, το Δασαρχείο, την Πολεοδομία και το εργοστάσιο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ. 

Σε όλες τις περιπτώσεις ήταν εμφανής η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς του κράτους που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών της πόλης.

Η ΔΗΜΑΡ δηλώνει για ακόμη μια φορά τη συμπαράστασή της στον αγώνα των πολιτών της Κύμης για να μείνει το ΙΚΑ στην πόλη,το οποίο εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων και να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ. Επιπλέον, η ΔΗΜΑΡ δηλώνει την ανάγκη να σταματήσει η υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης που αποψιλώνεται από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του κεντρικού κράτους, οι πολίτες αντιστέκονται και προσπαθούν να οργανώσουν τη ζωή τους και να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα του τόπου τους. Σε αυτές τις προσπάθειες θα πρέπει να αναφερθούν οι συνεταιρισμοί γυναικών Αυλωναρίου και Κύμης που παράγουν εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.

Η ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι η ελληνική περιφέρεια θα πρέπει να στηριχθεί από το κράτος και οι άνθρωποι που ζουν εκεί πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όσων έχουν την ευθπύνη του κυβερνητικού σχεδιασμού. Σε κάθε περίπτωση, η ΔΗΜΑΡ θα είναι στο πλευρό των πολιτών και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για να προωθεί τα δίκαια αιτήματά τους.

Ο... Τσακ Νόρις της Εύβοιας

Ένας οξύθυμος κάτοικος της Εύβοιας έστειλε στο νοσοκομείο δύο συμπολίτες του. 


Τι κι αν ήταν μόνος του εναντίον δύο; Ο 40χρονος όπως γράφει το evianews.com χθες το απόγευμα, πιάστηκε στα χέρια με δύο κατοίκους της Χαραυγής.

Ο δράστης για άγνωστο λόγο, τους χτύπησε αλύπητα, τους τραυμάτισε και τους έριξε στο έδαφος. Επικράτησε πανικός και αρκετός κόσμος μαζεύτηκε στο σημείο ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Άμεσα έφτασαν στην περιοχή οι αστυνομικοί που κατάφεραν να συλλάβουν τον 40χρονο.

Τα θύματα του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς είναι καλά στην υγεία τους.

Ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών του Ιουνίου ;

Γράφει ο
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ

Κάποιες πολιτικές δυνάμεις θεωρούν ότι το δίλημμα των εκλογών του Ιουνίου είναι μνημόνιο – αντιμνημόνιο και σε μια αλαζονική εκδοχή του, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. (Ομιλία Τσίπρα κατά την παρουσίαση του προγράμματος, http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27218). Δηλαδή το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε ως πολίτες και ανάλογα να ψηφίσουμε, είναι μνημόνιο ή αντι-μνημόνιο; Αυτή η προσέγγιση κατά την γνώμη μου, δεν έχει ουσιαστικό πολιτικό νόημα ούτε τυπικά, ούτε ουσιαστικά. Κατ’αρχήν η έκφραση αντι-μνημονιακός είναι μια «απολίτικη» και χωρίς σαφές περιεχόμενο έννοια. Σφόδρα αντι-μνημονιακός είναι ας πούμε και ο Μιχαλιολάκος της «Χρυσής Αυγής» και ο Καμμένος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Τι σημαίνει αυτό ; Ότι μπορούν να τα βρούνε με τις δυνάμεις αυτές, όσες δυνάμεις έχουν σηκώσει το λάβαρο του «αντιμνημονιακού» και να σχηματίσουν «αντιμνημονιακή» Κυβέρνηση ; Θέλω να πιστεύω πως όχι. Και αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά την επιτυχία του στις εκλογές της 6ης Μαίου, ενώ δείχνει κάποια σημάδια «ενηλικίωσης» με κάποιες διορθωτικές δηλώσεις στελεχών του πάνω στο θέμα της καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και σε μια σειρά άλλα θέματα της πανσπερμίας των απόψεων ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα επιμένει σε κάποια ανύπαρκτα διλήμματα. Επίσης εμφανίζει κάποια αλαζονικά σύνδρομα που σε ένα βαθμό είναι φυσιολογικό να αναπτύσσονται σε κάθε οργανισμό, ως απόρροια κάποιας επιτυχίας του. Να σημειώσω ότι, οι καταγγελίες περί επαχθούς χρέους, περί παύσης πληρωμών, περί μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και άλλα ηχηρά που ακούγαμε παλαιότερα από το ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή ομιλία του κου Τσίπρα και των άλλων στελεχών απουσίαζαν παντελώς.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Χρυσοδάκτυλοι διαρρήκτες "χτύπησαν" στο Μαντούδι.

Χρυσοδάκτυλοι διαρρήκτες "χτύπησαν" στο Μαντούδι.

Οι διαρρήκτες  "έγδυσαν" δύο σπίτια στο Μαντούδι Κηρέως. Μέσα σε λίγα 24ωρα σημειώθηκαν πολλές κλοπές σε σπίτια και δύο απ' αυτές καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία.

Από το σπίτι μιας 63χρονης οι δράστες άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ, ενώ πιο πλούσια ήταν η "συγκομιδή" τους στο σπίτι 51χρονης όπου πήραν  χρυσαφικά αξίας 50.000 ευρώ!

Οι αρχές πιστεύουν ότι έχουν "χτυπήσει" και άλλα σπίτια για τα οποία δεν έχουν γίνει, ακόμη,καταγγελίες.

Ηλικιωμένος παρέσυρε με το ΙΧ νεαρό οδηγό μοτό

Σοβαρά φαίνεται τραυματίστηκε ο οδηγός μηχανής, σε τροχαίο που σημειώθηκε  στο Πάρκο Eλευθερίας.

Ένας ηλικιωμένος οδηγός IX πήγε να περάσει κάθετα την οδό Δημάρχου Σκούρα, για να μπει στο πάρκο  και δεν είδε τον νεαρό δικυκλιστή.

Τον χτύπησε με το IX του και τον  παρέσυρε για αρκετά μέτρα.

Το ασθενοφόρο έφτασε σύντομα και μετέφερε τον οδηγό της μηχανής στο Nοσοκομείο.

(Φωτό αρχείου)

Π. Βλαντή: "Στον έρωτα χάνω τον εαυτό μου και μπαίνω στη σκιά του άλλου"

Η Παναγιώτα Βλαντή μίλησε στο περιοδικό "ΕΓΩ" για την ταμπέλα της μοιραίας γυναίκας, για την προσωπική της ζωή, για τους παράνομους έρωτες αλλά και για το πόσο πολύ γραπώνεται από μία σχέση!

Η ταλαντούχα ηθοποιός δήλωσε ότι της αρέσει η ταμπέλα της μοιραίας γυναίκας: "Μου αρέσει η ταμπέλα της μοιραίας γυναίκας! Θέλω να την έχω για καιρό. Όμως δεν ήθελα αποκλειστικά μόνο αυτή. Γι' αυτό αργότερα, υποδύθηκα το κορίτσι της διπλανής πόρτας ή ακόμα και την αδίστακτη γυναίκα."

Για την προσωπική της σχέση είπε: 
"Ζω εφτά χρόνια με τον Νίκο. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν του αρέσει η δημοσιότητα. Είναι πολύ προσωπικά αυτά τα θέματα για να τα δημοσιοποιήσω."

Στο αν η ίδια η ίδια γραπώνεται από μία σχέση απάντησε: "Χάνω τον εαυτό μου και μπαίνω στη σκιά του άλλου. Δεν βγάζω το "εγώ" μπροστά. Μένω πίσω. Μου αρέσει ο άντρας να είναι ο αρχηγός, μου αρέσει να είναι μπροστά."

Τέλος για τους παράνομους έρωτες αποκάλυψε: "Έχουν απιστήσει σε μένα. Εγώ ποτέ. Ευτυχώς ήταν σε μικρή ηλικία και το ξεπέρασα. Είναι κατάρα ο παράνομος έρωτας. Όταν ερωτεύεσαι έναν άνθρωπο και είσαι μαζί του, πως είναι δυνατόν να σκέφτεσαι να πας με κάποιον άλλο; Έτσι το βλέπω. Στον έρωτα είμαι... μονοφαγού."


Διάβασε περισσότερα στο ΕΓΩ που κυκλοφορεί

Καρτέλ φροντιστηρίων κρατά ψηλά τα δίδακτρα στις ξένες γλώσσες

Καρτέλ φροντιστηρίων ξένων γλωσσών τα οποία κρατούν στα ύψη τα δίδακτρα, εντόπισε η επιτροπή Ανταγωνισμού ύστερα από αυταπάγγελτη έρευνα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή στα γραφεία των συλλόγων στην Αττική, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη, εντόπισε έγγραφα και στοιχεία που δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες ομοσπονδίες έστελναν συγκεκριμένους τιμοκαταλόγους στα φροντιστήρια-μέλη τους και υποχρέωναν τους ιδιοκτήτες τους να μην κατεβάζουν τις τιμές κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος.

Επίσης είχαν καθορίσει από κοινού ένα συγκεκριμένο σύστημα εκπτώσεων και μειώσεων τιμών, χωρίς να δίνουν το περιθώριο στους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων να δίνουν μεγαλύτερες παροχές.

Ακόμη στις συμβάσεις που κάνουν οι σύλλογοι με τα μέλη τους έβαζαν ρήτρες που τους εμπόδιζαν ώστε να συμμετέχουν σε άλλες εξετάσεις πιστοποίησης σπουδών.

Το αποτέλεσμα είναι να περιορίζεται ο ανταγωνισμός και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο οι γονείς δεν μπορούσαν να έχουν καλύτερες τιμές.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Το Εθνος» πρόκειται για τις δύο μεγαλύτερες της χώρας ομοσπονδίες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, στις οποίες ουσιαστικά είναι μέλη η συντριπτική πλειονότητα των φροντιστηρίων.

Η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού έχει κάνει τη σχετική εισήγηση προς την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμφωνα με την αρχή «θα συνεδριάσει στις 23 Ιουλίου για να εξετάσει το ενδεχόμενο παράβασης των κανόνων ανταγωνισμού»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...