Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Περλεπέ:«Να απλοποιηθούνοι διαδικασίες αδειοδότησης αρδευτικών γεωτρήσεων»

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως Αναφορά προς τους συναρμόδιους υπουργούς επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Καπελέρη για την ανάγκη περαιτέρω απλοποίησης των διαδικασιών για τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης αδειών για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Μολονότι τον Ιούνιο του 2011 εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία βελτίωσε την προϋπάρχουσα διαδικασία αδειοδότησης και πλέον δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη για τις γεωτρήσεις έως 100.000 κυβικά μέτρα, εν τούτοις παραμένουν ακόμα σοβαρά προβλήματα για τους αγρότες, όπως είναι τα υψηλά κόστη και οι πολύπλοκες διαδικασίες.

Πρόβλημα ακόμα αποτελεί το μικρό χρονικό περιθώριο (16 Δεκεμβρίου), μέσα στο οποίο πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις οι οποίες θα είναι πάρα πολλές και δεν θα είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από τον μικρό αριθμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας. Kατά συνέπεια και για να μην αναγκασθούν να πληρώσουν πρόστιμο όσοι δεν προλάβουν να είναι εμπρόθεσμοι, αλλά και για να μην υπάρξει ο κίνδυνος αποκλεισμών από το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων κατά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων το 2012, η κυρία Περλεπέ ζητά να δοθεί, αφενός μεν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την υποβολή των αιτήσεων αδειοδότησης αρδευτικών γεωτρήσεων και αφετέρου, απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα για τους αγρότες και με τις μικρότερες δαπάνες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...