Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Βελτιώνεται η κατάσταση στην Κάρυστο

Σε μία χαράδρα στην περιοχή Αετός, στο Κοκκινόχωμα, έχει περιοριστεί η μεγάλη πυρκαγιά, που τα προηγούμενα 24ωρα κατέκαψε την Κάρυστο
Σε μία χαράδρα στην περιοχή Αετός, στο Κοκκινόχωμα, έχει περιοριστεί η μεγάλη πυρκαγιά, που τα προηγούμενα 24ωρα κατέκαψε την Κάρυστο. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει και έτσι με το πρώτο φως της ημέρας τρία ελικόπτερα της πυροσβεστικής επιχειρούν από αέρος, ενώ στην περιοχή αναμένεται να φτάσουν και δύο αεροσκάφη Καναντέρ.

Επίσης, στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 34 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Όπως δήλωσε στο Mega ο αντιδήμαρχος Καρύστου Αντώνης Πολυχρονίου, οκτώ σπίτια έχουν καεί.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Καρύστου Σπύρος Πλατυμέσης δήλωσε την Κυριακή ότι θεωρεί εξαιρετικά πιθανόν η φωτιά να είναι προϊόν εμπρησμού. «Μου μετέφεραν ότι η φωτιά χθες το βράδυ (σ.σ. το Σάββατο) ξεκίνησε από τέσσερις εστίες συγχρόνως γεγονός που συνηγορεί στο ενδεχόμενο του εμπρησμού» είπε χαρακτηριστικά.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου από τους οικισμούς Μεκουνίδα, Μύλοι, Γραμπιά, επεκτάθηκε στον οικισμό Πηγαδάκια και νωρίς το πρωί της Κυριακής έφτασε στον Αετό.

Η Κάρυστος καίγεται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Όπως επισήμανε ο κ. Πλατυμέσης, «πέρσι σαν σήμερα είχαν καεί από ανθρώπινο λάθος 167.000 στρέμματα. Πριν από ένα μήνα, στις 22 Ιουλίου είχε προκληθεί πάλι από ανθρώπινο λάθος -την οξυγονοκόλληση ενός συνεργείου- φωτιά, ευτυχώς μικρής έκτασης. Πρόπερσι είχε πάλι ξεσπάσει φωτιά εξαιτίας έλλειψης συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ, διότι δεν είχαν πλυθεί οι μονωτήρες». TA NEA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...