Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

«Ω γλυκύ μου Έαρ» με τον μαέστρο Μιχάλη Κοκκίνη

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, Θρησκευτική συναυλία με τις χορωδίες Περάματος και Ευριπείου Χαλκίδας, παρουσιάζοντας το Βυζαντινό Ορατόριο του Μαέστρου Μιχάλη Κοκκίνη «Ω γλυκύ μου Έαρ», διεύθυνε ο ίδιος ο Μαέστρος. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ 



KYMH: Κοριτσάκι 16 μηνών κατάπιε μπαταρία και ο γιατρός το έστειλε... στο σπίτι

Ένα ολέθριο λάθος έστειλε ένα κοριτσάκι 16 μηνών στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύεται με σοβαρά εσωτερικά εγκαύματα στο λαιμό. 

Το περιστατικό έγινε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κύμης, όπου έντρομοι οι γονείς μετέφεραν το παιδί που ήδη είχε σπασμούς και εμετικές κρίσεις.

Όπως καταγγέλλει στο newpost ο πατέρας Φώτης Νεράτζης, το κοριτσάκι μπροστά στα μάτια του κατάπιε μια μικρή μπαταρία από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
«Ενημέρωσα άμεσα το γιατρό ο οποίος μας έστειλε για ακτινογραφία θώρακος. Όταν βγήκε η ακτινογραφία μας είπε ότι το παιδί δεν έχει τίποτα και να γυρίσουμε σπίτι. Επέμενα ότι το παιδί κατάπιε την μπαταρία μπροστά στα μάτια μου και του ζήτησα να κάνει άλλη μια ακτινογραφία, στην περιοχή του λαιμού. Γέλασε και μου είπε ότι αν βρισκόταν στο λαιμό, το παιδί δεν θα μπορούσε να πάρει ανάσα».

Ευτυχώς για το νήπιο, οι γονείς δεν επαναπαύθηκαν και μετέφεραν το παιδί στα δύο νοσοκομεία Παίδων, αρχικά στο «Αγία Σοφία» και έπειτα στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Εκεί με νέα ακτινογραφία οι γιατροί εντόπισαν το ξένο αντικείμενο στο λαιμό του παιδιού και ενημέρωσαν τους γονείς ότι από τα υγρά της μπαταρίας ήδη είχε προκληθεί εκτενές εσωτερικό έγκαυμα.

«Να ανάψω μια λαμπάδα που το παιδί είναι ακόμα ζωντανό, μου είπαν οι γιατροί», λέει ο πατέρας, ο οποίος κατέθεσε, στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης όλα όσα έχουν συμβεί ενώ σκέφτεται να υποβαλλει και μήνυση.

«Ατυχής στιγμή...ένα εκατοστό πιο πάνω να έβγαινε η ακτινογραφία...»    


Σε άτυχη στιγμή αποδίδει το περιστατικό η πλευρά του νοσοκομείου.  
Όπως λέει στο newpost ο διοικητής κ Γουρνής, «ένα εκατοστό πιο πάνω από την περιοχή που βγήκε η ακτινογραφία ήταν το αντικείμενο, για αυτό δεν το είδε ο γιατρός. Όσο για το ότι αρνήθηκε να βγάλει νέα ακτινογραφία, σε εμένα είπε ότι δεν ήθελε να ταλαιπωρήσει περαιτέρω το παιδί, καθώς θεώρησε ότι με τον εμετό θα είχε αποβάλει την μπαταρία».

Όπως λέει ο διοικητής, νιώθει συγκλονισμένος για το περιστατικό και ζητά δημοσίως συγνώμη από την οικογένεια.  

Ο γιατρός που επιλήφθηκε του περιστατικού είναι ένας έμπειρος χειρουργός- η ηλικία του ξεπερνά τα 60 έτη- ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομειου, δεν έχει μέχρι στιγμής υποπέσει σε λάθη στην καριέρα του.

Πάντως στην πρόθεση του διοικητή είναι να διατάξει ΕΔΕ προκειμένου να εξακριβωθεί τι έχει συμβεί, ενώ ο γιατρός δεν αρνείται ούτε το περιστατικό ούτε την αλήθεια της καταγγελίας του πατέρα.

Όσο για το παιδί, θα παραμείνει νοσηλευόμενο για αρκετές ημέρες ακόμη, καθώς το έγκαυμα στο λαιμό του είναι ιδιαίτερα εκτενές.


Ντίνα Καραμάνου /newpost.gr

Οι εντυπωσιακές Ουκρανές έκρυβαν... εκρηκτικά μυστικά!

Οι δύο Ουκρανές είχαν καταφέρει να κερδίσουν τους πάντες με το χαμόγελό τους, αλλά όπως φαίνεται χθες δεν ήταν η μέρα τους...

Όλα έγιναν σε μια κωμόπολη του δήμου Κύμης Αλιβερίου, με πρωταγωνίστριες δύο Ουκρανές. Εδώ και καιρό η 48χρονη είχε ανοίξει ένα κατάστημα μίνι μάρκετ στην περιοχή. Λίγο αργότερα είχε προσλάβει και μία 21χρονη συμπατριώτισσα της. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, με το χαμόγελο τους, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των ντόπιων.

Όλα κυλούσαν ομαλά και το όνειρο τους για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα πραγματοποιούνταν μέχρι που πάτησαν στο μαγαζί της οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με το evianews.com, ενόψει του Πάσχα έκαναν έλεγχο για κροτίδες και από ότι φαίνεται βρήκαν λαβράκι.

Στο παντοπωλείο βρήκαν 150 κροτίδες, μεγάλου μεγέθους, χωρίς να έχουν εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή. Έτσι κατασχέθηκαν οι κροτίδες και οι γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Περιφέρεια: OXI στην µονάδα καύσης RDF της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι και στα Διόδια

Στη Λαµία, έγινε στις 25 Απριλίου του 2013, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, µε 16 θέµατα, και µε προ ηµερησίας διάταξης συζήτηση : 

- Για την µονάδα καύσης RDF της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, για την οποία έγινε εκτενής διάλογος µε την παρουσία και τη συµµετοχή του ∆ηµάρχου Κύµης – Αλιβερίου, πολιτών και εκπροσώπων τους.


Στη σηµερινή συζήτηση, µε πρόταση του κ. Περγαντά σε κοινή κατεύθυνση µε τον ∆ήµο και την τοπική κοινωνία, το Περιφερειακό Συµβούλιο εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην καύση RDF στη µονάδα του Αλιβερίου, που επιβαρύνει περιβαλλοντικά και δηµιουργεί δυσµενείς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Η αντίθεση αυτή υπογραµµίζει την προτεραιότητα της Περιφέρειας για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της διασφάλισης της δηµόσιας υγείας.

Πρόκειται για ένα σηµαντικό ζήτηµα, για το οποίο είχε αποφασίσει αρνητικά το Νοµαρχιακό Συµβούλιο της Εύβοιας και σε συνέχεια αυτής της θέσης το Περιφερειακό Συµβούλιο αποφάσισε οµόφωνα τα εξής :

1. Την επικαιροποίηση της απόφασης του Νοµαρχιακού Συµβουλίου Εύβοιας για µη αποδοχή καύσης RDF στη µονάδα.
2. Την απόρριψη συναφών αδειοδοτήσεων καύσης RDF στη µονάδα (σε περίπτωση που επανέλθει τέτοιο θέµα)
3. Στη διαβίβαση αιτήµατος στο ΥΠΕΚΑ για αναστολή της έγκρισης των όρων της περιβαλλοντικής µελέτης (ΜΠΕ) που αφορά στην καύση RDF στη µονάδα.

- Επίσης, προ ηµερησίας διάταξης συζητήθηκαν και ενηµέρωσε ο Περιφερειάρχης για την υστέρηση των µεγάλων οδικών έργων των Υπουργείων στη Στερεά Ελλάδα.

Ο κ. Περγαντάς επανέλαβε τις θέσεις για την ανάγκη επιτάχυνσης υλοποίησης του  ΠΑΘΕ στο πέταλο του Μαλλιακού, καθώς και για την αδικία που υφίσταται η Περιφέρεια µε την απόφαση υλοποίησης του Ε65 που δεν περιλαµβάνει το τµήµα της Στερεάς Ελλάδας. Προσθετικά δε, πρότεινε και το Συµβούλιο αποφάσισε οµόφωνα την διεκδίκηση αναστολής της είσπραξης διοδίων στους Σταθµούς της Αγίας Τριάδας και του δρόµου Χαλκίδα – Σχηµατάρι, αφού αυτοί δεν λειτουργούν αντισταθµιστικά για υλοποίηση έργων στην Περιφέρεια.

Σε ότι αφορά την ηµερήσια διάταξη, ξεχωρίζουν τα θέµατα :

- Της συζήτησης για την Πανελλήνια Έκθεση Λαµίας (ΠΕΛ), µε αφορµή την έγκριση του οικονοµικού απολογισµού.

Το Περιφερειακό Συµβούλιο, εκτιµώντας τη σηµαντική συµβολή της ΠΕΛ στην προβολή της επιχειρηµατικότητας και της προώθησης της ανταγωνιστικότητας της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και την ανάγκη να λειτουργήσει µε σύγχρονους όρους και αναµορφωµένο θεσµικό πλαίσιο, αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής για συγκεκριµένες προτάσεις και περαιτέρω ενέργειες.

Της συζήτησης για την έγκριση της έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισµού Α΄τριµήνου 2013 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Όπως είναι γνωστό, οι Περιφέρειες υποχρεούνται σε τριµηνιαίες εκθέσεις εκτέλεσης του προϋπολογισµού µε αναλυτική καταγραφή εσόδων και εξόδων, ενώ µε πρόσφατη νοµοθεσία το Υπουργείο ζητά τον ισοσκελισµό του τριµήνου. Έτσι ενώ ο προϋπολογισµός, που είναι ήδη εγκεκριµένος, προβλέπει έσοδα και έξοδα για το σύνολο του έτους, στην έκθεση τριµήνου παρουσιάζεται υστέρηση στα έσοδα γιατί ακόµα δεν έχουν αποσταλεί χρήµατα από το Υπουργείο. Συνεπώς θα έπρεπε αντίστοιχα να µειωθεί και το σκέλος των εξόδων.

Το Περιφερειακό Συµβούλιο αποφάσισε οµόφωνα να µην αποδεχτεί τη µείωση του προϋπολογισµού, εκφράζοντας ρητά την πολιτική του βούληση να υλοποιήσει έναν συνολικό και εγκεκριµένο προϋπολογισµό και να διεκδικήσει και εισπράξει από το Υπουργείο τα προϋπολογισθέντα έσοδα.

Της κατάρτισης προγραµµάτων του Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων και ειδικότερα του συγχρηµατοδοτούµενου (ΕΣΠΑ) και του Εθνικού Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων (Π∆Ε), του έτους 2013.

Συγκεκριµένα συζητήθηκε και εγκρίθηκε η κατάρτιση σηµαντικών προγραµµάτων για υλοποίηση, συνέχιση και ολοκλήρωση έργων, όπως από το ΕΣΠΑ, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραµµα της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 766), τις ΣΑ µελετών και έργων 066. Το ύψος των εγκεκριµένων προγραµµάτων ανέρχεται στο ποσό των 83,771 εκ. € συµπεριλαµβανοµένων των 1,771 εκ. € (όριο πιστώσεων) για το πρόγραµµα Πίνδος.

«Η έγκριση των προγραµµάτων» τονίζει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «που έγινε µε βάση την κατανοµή των πιστώσεων και τις οδηγίες των Υπουργείων, αποτελεί τη βάση για να υλοποιήσουµε έγκαιρα και αποτελεσµατικά έργα στη Στερεά Ελλάδα το 2013. Κεντρικός γνώµονας της κατάρτισης αυτών των προγραµµάτων
είναι :
• Η υλοποίηση και ολοκλήρωση των συνεχιζόµενων έργων
• Η ένταξη και έναρξη νέων έργων, ανάλογα µε τις δυνατότητες του κάθε προγράµµατος και τη διαθεσιµότητα των πιστώσεων.

Στόχος µας είναι να διαθέσουµε νέα κονδύλια στην αγορά εργασίας για χρήσιµα και αναγκαία έργα, πάντα σε πλαίσιο ορθολογικής και χρηστής διαχείρισης των διαθέσιµων πόρων.

Παράλληλα, µε τη συζήτηση που κάνουµε στο Περιφερειακό Συµβούλιο, ακολουθούµε µια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, µε πλήρη ενηµέρωση όλων για όλα τα έργα που υλοποιούµε στην Περιφέρεια»

Επίσης το Περιφερειακό Συµβούλιο αποφάσισε τη συµµετοχή της Περιφέρειας σε προγραµµατική σύµβαση µε το Υπουργείο Πολιτισµού, τον ∆ήµο Λαµιέων και το ∆ΗΠΕΘΕ Ρούµελης, συµβάλλοντας οικονοµικά στις δαπάνες των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Με την απόφαση αυτή η Περιφέρεια εκφράζει έµπρακτα την υποστήριξή της σε έναν πολύ σηµαντικό πολιτιστικό θεσµό, που διοργανώνει πολλές και ποικίλες ποιοτικές δραστηριότητες µε περιφερειακή και πανελλήνια απήχηση.

Έφτυσε τον Εισαγγελέα στο πρόσωπο κατηγορούμενος στη Χαλκίδα!

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το μεσημερι, έγινε η δίκη των 5 Ελλήνων στο Κακουργιοδικείο Χαλκίδας, για τρεις ένοπλες ληστείες πριν ενάμιση χρόνο.

Όπως διαβάζουμε στο EviaZoom, φέρονται να είχαν μπει με κουκούλες και όπλα σε Super market της Θήβας, σε άλλο στον Αλίαρτο και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Θήβα.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους με βαριές καμπάνες ( 8 χρόνια μέχρι και 21 χρόνια κάθειρξη στον καθένα ) και χωρίς ελαφρυντικά, κάτι που αποφάσισαν τελικά και οι Δικαστές.
Την ώρα που τελείωσε ο Εισαγγελέας τον λόγο του, σηκώθηκε ξαφνικά από το εδώλιο ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους και σύμφωνα με το EviaZoom, τον έφτυσε κατάμουτρα!
Μάλιστα, φέρεται να τον απέιλησε και να τον εξύβρισε, με χυδαίες φράσεις. "Θα σε γα.....' κ.α.

Δε δίστασε να τον ξαναφτύσει και για δεύτερη φορά ενώ ο Εισαγγελέας με εντυπωσιακή ψυχραιμία παρέμεινε ανέκφραστος και δεν απάντησε στην απαράδεκτη συμπεριφορά προς το πρόσωπο του.

Οι φρουροί των φυλακών Χαλκίδας, αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και τον έβγαλαν έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου.

Δικηγόροι και πολίτες που παρακολούθησαν το πρωτοφανές περιστατικό, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί, αποδοκιμάζοντας τον νεαρό φωνάζοντας του "ντροπή σου".

Στο EviaZoom, μιλούν οι δικηγόροι Καταπόδης Θωμάς και Θεοφίλης Χρήστος που ήταν συνήγοροι των 2 από τους 5 κατηγορουμένων που κατέληξαν όλοι στην Φυλακή με πολλά χρόνια κάθειρξη.

Και οι 2 καταδικάζουν την απαράδεκτη συμπεριφορά προς τον κ.Εισαγγελέα της Έδρας και τονίζουν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο σε Δικαστήριο,
ενώ ο Θωμάς Καταπόδης λέει ότι η ενέργεια αυτή βάρυνε το κλίμα και μπορεί να έπαιξε ρόλο στο ότι οι Δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις των υπολοίπων τεσσάρων που καταδικάστηκαν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...