Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ: Συνεργασία με προϋποθέσεις

Ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποδέχτηκε την εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, αναφορικά με το ζήτημα του σχηματισμού κυβέρνησης. 


Συγκεκριμένα η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ότι τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να εξασφαλίζει προγραμματική συμφωνία και να απαρτίζεται από φερέγγυα πρόσωπα, όπως, άλλωστε, η ΔΗΜΑΡ και πριν από τις εκλογές είχε αναδείξει με το Σχέδιο Διακυβέρνησης της χώρας.

Ληστές χτύπησαν θανάσιμα ηλικιωμένο και τραυμάτισαν την 92χρονη σύζυγο του

Οι αδίστακτοι κακοποιοί απείλησαν ακόμη και την κόρη του ζευγαριού που μένει μαζί τους. Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία, για τη σύλληψη τεσσάρων ληστών.


Οι δράστες, γύρω στις 03:30 - 04:00 τα ξημερώματα, στον Πύργο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε σπίτι που διέμενε ένας 82χρονος, μαζί με την 92χρονη σύζυγό του και την 61χρονη κόρη τους, τραυμάτισαν τον ηλικιωμένο άνδρα χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, το οποίο βρήκαν και πήραν από το σπίτι, ενώ παράλληλα χτύπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά την 92χρονη σύζυγό του.

Στη συνέχεια, πήραν κοσμήματα από την 61χρονη και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, κλέβοντας και το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν γείτονες στο Newsit ο 82χρονος είχε το θάρρος να παλέψει με τους δράστες που φορούσαν κουκούλα και κατάφερε να βγάλει την κουκούλα σε έναν από αυτούς. Μάλιστα όπως είπαν οι γείτονες η 92χρονη εδώ και χρόνια έχει αναπνευστικά προβλήματα και είναι με μηχανική υποστήριξη. Οι δράστες δεν δίστασαν να βγάλουν το οξυγόνο που χρησιμοποιεί η ηλικιωμένη γυναίκα και να την χτυπήσουν και τώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος 82χρονος κατέφερε μόλις ήρθε η αστυνομία να τους πει μερικά πράγματα για τους ληστές και να τους δώσει και περιγραφή όσο ο ίδιος μπορούσε όμως μισή ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πήραν το αμάξι του άτυχου 82χρονου και πήγαν σε ένα φυτώριο που έχει ο γιος του και το παράτησαν και τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι κάποιοι από τους εργάτες που είχε τόσο ο γιος όσο και ο άτυχος 82χρονος.

Άμεσα στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί, ενώ κλήθηκε και πήγε ιατροδικαστής. Προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου.

Χαλκίδα: H σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Την Πέμπτη 21/6/2012 και ώρα 19.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας Φαρμακίδου 15 θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Χαλκιδέων.

ΘΕΜΑΤΑ:

1. Έγκριση δαπανών σχολικών μονάδων μηνός Μαίου.
2. Εξέταση θέματος κυλικείου ΓΕΛ Ν.Αρτάκης
2. Εξέταση αιτήματος 4ου Γυμνασίου-Εσπερίνου ΓΕΛ

Πήγε να μαχαιρώσει τον νεωκόρο για να κλέψει το παγκάρι!

Ο 42χρονος Έλληνας που φέρεται να έκανε την πράξη, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.


Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της 10ης Ιουνίου, στον ιερό ναό του Β' Κοιμητηρίου Πατρών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης μπήκε μέσα και προσπάθησε να ανοίξει το παγκάρι για να πάρει από μέσα τα λεφτά.

Ωστόσο τον είδε ο νεωκόρος και προσπάθησε να τον εμποδίσει. Τότε ο δράστης, προσπάθησε να τον μαχαιρώσει!

Δεν τα κατάφερε και τελικά έφυγε...

Από την Αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι δράστης της απόπειρας κλοπής είναι ο 42χρονος ο οποίος δεν συνελήφθη γιατί είχε περάσει το διάστημα του αυτοφώρου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συγχαρητήρια της ΔΗΜΑΡ στην ΕΘΝΙΚΗ και τον Σάντος

Η ΔΗΜΑΡ έστειλε προς,τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο,τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος, τους διεθνείς ποδοσφαιριστές,τα μέλη της αποστολής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, το παρακάτω τηλεγράφημα:

Σε πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τους πολίτες της η νίκη-πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος επί της Ρωσίας, δίνει χαμόγελο και αισιοδοξία. Θερμά συγχαρητήρια, καλή συνέχεια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε και πάλι το καλύτερο δυνατό εκπροσωπώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Πολωνίας. Κάθε επιτυχία.

Τομέας Αθλητισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς

Ο Λιάγκας σχολιάζει τις εκλογές

Μέσω twitter σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας το αποτέλεσμα των χτεσινών εκλογών. 

 
«Τρομάζω με τα χαμόγελα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βγήκε και με τα στελέχη της ΝΔ που πλασαρίστηκαν πίσω από το Σαμαρά» έγραψε αρχικά. 
 
Και συνέχισε: «Ο Σαμαράς αδιαμφισβήτητα είναι πρώτος. Έχει μια ευκαιρία να γίνει ένας καλός ηγέτης μιας πολυκομματικής κυβέρνησης».


Αναγνωστάκης: H ΔΗΜ.ΑΡ. Θα εργαστεί με υπευθυνότητα και συνέπεια για την ενότητα του λαού μας

Φίλες και φίλοι,

σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας, στο πρόσωπό μου. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας.
Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή που μας δώσατε.
Θα εργαστούμε για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση, σταθερή και αποτελεσματική με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα, πρόσωπα.
Για τη ΔΗΜ.ΑΡ. η αναγκαία προϋπόθεση είναι η προσήλωση στο μήνυμα του λαού. Οι πολίτες κατέγραψαν την επιλογή τους.
Παραμονή της χώρας στο ευρώ, και αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου με διαπραγματεύσεις.
Η Δημοκρατική Αριστερά με αυτές τις θέσεις και χωρίς λευκή επιταγή προς κανένα, θα προσέλθει στις συνταγματικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών.
Θα εργαστεί με υπευθυνότητα και συνέπεια για την ενότητα του λαού μας στις κρίσιμες για το έθνος στιγμές.

Με εκτίμηση

Δ. Αναγνωστάκης

'Αγρια επίθεση εναντίον μεταναστών

Στο νοσοκομείο Χανίων κατέληξαν δύο μετανάστες, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια από αγνώστους στην παραλία της Νέας Χώρας, όπου είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο.
Η επίθεση εναντίον τους έγινε χθες τα ξημερώματα, με σιδηρολοστούς και μαχαίρια από τέσσερα άτομα, οι οποίοι αφού τους χτύπησαν ανελέητα, τους πήραν ρούχα, κινητά και όσα χρήματα είχαν.
Οι δύο Αλγερινοί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων με κακώσεις, σπασίματα και εκδορές.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας το Στέκι Μεταναστών Χανίων πραγματοποιεί ανοιχτή συνέλευση στο χώρο όπου στεγάζεται η Κοινωνική Κουζίνα, σήμερα στις 18:30.
 
cretalive.gr

Ο Δημόσιος Απολογισμός του Δημάρχου ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ Καλεί τους κατοίκους  και τους φορείς του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων στην πλατεία Μποδοσάκη στα Ψαχνά Ευβοίας , την Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012 και ώρα 20 : 00 σε  ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου θα γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463 / 2006, όπως ισχύει.

Σοκ – Η στιγμή που μαχαίρωσαν τον μετανάστη στο σταθμό του Μετρό [βίντεο]

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο από το σταθμό του Μετρό στην Αττική που δείχνει άγνωστους να κυνηγούν και να ξυλοκοπούν και να μαχαιρώνουν το θύμα τους στα σκαλιά δίπλα στις αποβάθρες του προκαλεί σοκ για τις σκηνές ωμής βίας.
Στους διάλογους που ακούγονται οι δράστες φωνάζουν «φέρτον έξω, φέρτον πάνω». Ενώ το ανατριχιαστικό είναιο πως στο 1':00'' στο βίντεο ακούγεται ο εξής διάλογος «μαλάκα, του'μπηξες το μαχαίρι;», «μαλάκα,μπήκε μέσα του όλο».

Αν και στο σταθμό υπήρχαν αρκετοί πολίτες, ακόμα και ένα άντρας της εταιρείας σεκιούριτι, κανείς δεν αντέδρασε και δεν προσπάθησε να διώξει τους δράστες με τις μαύρες μπλουζες.

Το ξέσπασμα του Γιώργου Παπαδάκη για τον "σεβασμό" στη Χρυσή Αυγή και τον Ηλία Κασιδιάρη

Ένα e-mail τηλεθεατή εξόργισε τον Γιώργο Παπαδάκη και τα είπε έξω από τα δόντια για Χρυσή Αυγή και Κασιδιάρη. "Το κουβαδάκι τους και αλλού να πάνε να παίξουν κάποιοι"!
"Να έχετε μεγαλύτερο σεβασμό στη Νέα Δημοκρατία, τη Χρυσή Αυγή και τον Ηλία Κασιδιάρη", έγραφε το e-mail και ο παρουσιαστής απάντησε σε υψηλούς τόνους: "Δεν έχω κανένα σεβασμό σε κανέναν. Σέβομαι όσους με σέβονται. Καταλάβατε; Να έχουν μεγαλύτερο σεβασμό σε μένα γιατί με μερικούς από αυτούς έχω τα διπλάσια χρόνια τους και τα τριπλάσια στο δημόσιο βίο. OK";

Εξοργισμένος ο Γιώργος Παπαδάκης, συνέχισε: "Άι μπράβο! Γιατί ξέρετε παραγνωριστήκαμε… Και τώρα μετά από τις εκλογές θα ανοίξω το στόμα μου και θα πω πολλά πράγματα και θα τα πω την ώρα που πρέπει. Κι όλα αυτά περί στημένων καταστάσεων, περί ποιον βοηθήσατε ή όχι, μη τα λέτε σε μας που δυόμιση χρόνια δίνουμε μια μάχη και δεν μπορεί να μας ακουμπήσει κανένας! Το κουβαδάκι και αλλού να πάνε να παίξουν κάποιοι, όχι εδώ! Έγινα σαφής";

Με αφορμή σχόλιο της Ντόρας Κουτροκόη ότι πολλοί υποστηρίζουν πως θα έπρεπε ο ίδιος να κατέβει στις εκλογές, ο Γιώργος Παπαδάκης συμπλήρωσε: "Δε θα μπορούσα να αντέξω με την κωλοτουμπίαση τόσων πολλών, με τους κωλοτούμπες αυτούς τους περισσότερους, ούτε να πιω καφέ μαζί τους. Άλλα σου λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι, άλλα το βράδυ και μετά μπορεί να σε βγάλουν και τρελό και να σου πουν ότι δεν στα ειπα. Αφήστε τα αυτά, Στον Παπαδάκη, όχι παπαδιές"!

Δείτε το βίντεο:

Εισβολή σε αστυνομικό τμήμα για την απελευθέρωση Αλβανού

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 02.00 τα ξημερώματα, όταν οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο τμήμα έναν Αλβανό που εντόπισαν στην πλατεία της Τιθορέας και δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν στο Α.Τ. Αμφίκλειας ένας 35χρονος Έλληνας με μια φίλη του και απαίτησαν από τους αστυνομικούς να αφήσουν ελεύθερο τον κρατούμενο.

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο τμήμα βρισκόταν 3 αστυνομικοί, μια γυναίκα και δυο άντρες, οι οποίοι εξήγησαν ευγενικά ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφού κρατείται για στέρηση εγγράφων και θα πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Τότε ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε...

Ο 35χρονος άρχισε να βρίζει χυδαία τους αστυνομικούςαπειλώντας τους ότι θα τους στείλει στα σύνορα. Στη συνέχεια προσπάθησε να σπάσει την πόρτα που ήταν κλειδωμένη για να πάρει μαζί του τον Αλβανό. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και τότε το αστυνομικό τμήμα μετετράπη σε ρίνγκ.

Ο 35χρονος τραυμάτισε την αστυνομικό στο πόδι, ενώ γρονθοκόπησε τον έναν αστυνομικό. Τελικά οι αστυνομικοί και με τη βοήθεια ενός πολίτη που άκουσε τη φασαρία και πήγε να δει τι συμβαίνει, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον "μαινόμενο" αγρότη από την Τιθορέα και να του περάσουν χειροπέδες. Το ζευγάρι κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο Λαμίας και εντός της ημέρας, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Ευχαριστήριο του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Εύβοια

Ευχαριστούμε τους Ευβοείς που με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τον ανέδειξαν 1η δύναμη στην Εύβοια με 39821 ψήφους και ποσοστό 29,82% εκλέγοντας βουλευτή τον Βαγγέλη Αποστόλου.
Θέλουμε να προσθέσουμε από την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που έκανε χθές για το εκλογικό αποτέλεσμα ότι, πριν από ενάμιση μήνα ξεκινήσαμε μαζί ένα δύσκολο μα συναρπαστικό ταξίδι, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του Ελληνικού λαού.
Για να βάλουμε τέλος στα μνημόνια της λιτότητας και της φτωχοποίησης.

Για να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα, να βάλουμε φρένο στην πορεία της Ευρώπης προς τη καταστροφή και τη διάλυση.
Δώσαμε αυτόν τον αγώνα με πείσμα και με αυταπάρνηση, κόντρα σε μια πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών, διαστρέβλωσης και ψυχολογικής τρομοκρατίας.
Είχαμε απέναντι μας μία ανίερη συμμαχία των δυνάμεων του χθες, μία ανίερη συμμαχία δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας, που έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει το πόθο του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη και ζωή με αξιοπρέπεια.
Είμαστε περήφανοι που σηκώσαμε αυτό το βάρος και αυτήν την ευθύνη.
Είμαστε ευτυχείς για την αντοχή και την υποστήριξη τόσο μεγάλου μέρους του λαού μας, που πολλαπλασίασε τα ποσοστά μας μόλις μέσα σε ενάμισι μήνα.
Πρόκειται άλλωστε για ένα μοναδικό επίτευγμα στη νεώτερη πολιτική ιστορία όλης της Ευρώπης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη πρώτη θέση, αποτελεί πια το βασικό κορμό της λαϊκής, προοδευτικής, αντιμνημονιακής πλειοψηφίας του λαού μας.
Πριν από λίγο τηλεφώνησα στον κ. Σαμαρά και του έδωσα συγχαρητήρια για την πρώτη θέση που κατέλαβε η Ν.Δ.
Έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία στη βάση των δικών του προγραμματικών επιλογών. Στην κατεύθυνση των προγραμματικών επιλογών που εξέθεσε στη κρίση του ελληνικού λαού.
Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τις όποιες δυνατότητες διεκδίκησης που προκύπτουν από τη λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις και από την ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν θα τις χαρίσουμε στους θιασώτες του μνημονίου, αλλά θα απαιτήσουμε από τη θέση της υπεύθυνης και μαχητικής αντιπολίτευσης, να τις αξιοποιήσει η κυβέρνηση προς όφελος του λαού. Και θα την κρίνουμε γι’ αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μέτρα της λιτότητας της εκποίησης του δημοσίου πλούτου δεν μπορούν να προχωρήσουν γιατί στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης.
Ο λαός μας, καταδίκασε δυο φορές σε ενάμιση μήνα το μνημόνιο. Εξανάγκασε όλα τα κόμματα να παραδεχθούν ότι το μνημόνιο είναι ένα μη βιώσιμο οικονομικό σχέδιο.
Η απόρριψή του είναι πια ξεκάθαρη και επαναλαμβανόμενη λαϊκή εντολή.
Και η κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ που θα σχηματιστεί, θα πρέπει να έχει σοβαρά υπόψη της ότι στα μεγάλα θέματα δε μπορεί πια να προχωρά όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ερήμην του λαού.
Δε μπορεί να προχωρά με επιμονή σε μια πολίτική που βρίσκεται αποδεδειγμένα πια σε πλήρη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση.

Ελληνίδες και Έλληνες,
Θα δικαιωθούμε από τις εξελίξεις.
Η πρότασή μας για ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας στην Ευρώπη, αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση, όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για την Ευρώπη.
Από Δευτέρα, θα συνεχίζουμε τον αγώνα. Έχοντας την πεποίθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους, αλλά στους κομιστές της ελπίδας.
Η καινούρια μέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ανατείλει.
Θα συνεχίσουμε.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Απέδρασε κρατούμενος μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα

Ενας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας απέδρασε μέσα από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης στις 3.15 τα ξημερώματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος χρησιμοποιώντας άγνωστο αντικείμενο, πιθανότατα λάμα, κατάφερε να κόψει τα κάγκελα του κρατητηρίου. Μαζί του προσπάθησε να αποδράσει και ένας 35χρονος συμπατριώτης του ο οποίος συνελήφθη αμέσως από τον σκοπό του Αστυνομικού Τμήματος.

Οι δυο αλλοδαποί κρατούνταν προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή Σπάρτης για ληστεία.

Οι τρεις εκπλήξεις του Φώτη Κουβελη στη Χαλκίδα

Ήταν η έκπληξη της προεκλογικής περιόδου. Ο Φώτης Κουβέλης, μα΄ζι με τη γυναίκα του ήρθαν το Σάββατο το  βράδυ στη Χαλκίδα και έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από τα μέλη και τους φίλους της ΔΗΜΑΡ .


Αυτά τα διαβάσατε και τα ξέρετε. Αυτό που ΔΕΝ ξέρετε είναι οι τρεις μεγάλες εκπλήξεις  που επιφύλασσε ο Φώτης Κουβέλης στους Χαλκιδέους.

Η πρώτη ήταν όταν στη βόλτα του στην παραλία επισκέφθηκε το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ και αντάλλαξε ευχές με το Νίκο Σόλια και άλλα στελέχη του ΣΥΝ που εκείνη τη στιγμή ήταν στο κομματικό περίπτερο.

Η δεύτερη ήταν η θερμή χειραψία που αντάλλαξε με την κα Περλεπέ, την πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που τη συνάντησε , μαζί με το σύζυγό της στην βόλτα για την παραλία.

Η τρίτη ήταν η θερμή αγκαλιά που αντάλλαξαν και αυτός και η γυναίκα του με την Ελένη Αλατά - Καραγιάννη, από τους συνοδοιπόρους  του στην μακρυά πορεία της ανανεωτικής αριστεράς, που ξεκίνησε από το Λεωνίδα Κύρκο και τον Μιχ. Παπαγιαννάκη και συνεχίζεται με τον Φώτη Κουβέλη.

Ο Φώτης και η -μεγάλη παρέα του - απόλαυσαν ουζάκι και τσίπουρο σε ουζερί στη βοιωτική ακτή της Χαλκίδας και έφυγαν πιο αισιόδοξοι από ποτέ.

Και η αισιοδοξία επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις εκλογές..
Enhanced by Zemanta

Τους κόβουν το ρεύμα

Τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος αντιμετωπίζουν από την προσεχή Κυριακή, 24 Ιουνίου οι πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa που δεν έχουν επιλέξει ακόμα νέο προμηθευτή και συνεχίζουν να προμηθεύονται ενέργεια από τη ΔΕΗ.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωση σε όσους καταναλωτές δεν έχουν υπογράψει νέο συμβόλαιο με προμηθευτή ρεύματος να το κάνουν αυτήν την εβδομάδα γιατί, όπως αναφέρει, η προθεσμία της 24ης Ιουνίου είναι τελική.
Οι πελάτες των δύο εταιρειών που σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται στην αγορά στις 24 Ιανουαρίου μεταφέρθηκαν αυτόματα στη ΔΕΗ η οποία έχει το ρόλο του προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου. Όμως η προμήθεια τελευταίου καταφυγίου ισχύει σύμφωνα με το νόμο για δύο μήνες και τον Απρίλιο παρατάθηκε για άλλους δύο. Η δεύτερη παράταση λήγει την προσεχή Κυριακή.
Η προθεσμία αυτή αφορά οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και τις μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι και 25 kVA (κιλοβολταμπέρ). Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι αν παρέλθει άπρακτη αυτή η προθεσμία, ο Διαχειριστής του Δικτύου είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε διακοπή χωρίς περαιτέρω ενημέρωση.
Για τους καταναλωτές με μεγαλύτερη ισχύ παροχής οι προθεσμίες έχουν ήδη παρέλθει. 

Τρεις εργαζόμενοι του ΓΑΛΗΝΟΥ στο νοσοκομείο...

Καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο συμπεριφορές εργοδοτών προς εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ της Χαλκίδας.

 Η ψυχολογική πίεση στους εργαζόμενους των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΑΛΗΝΟΣ από τους εργοδότες, έχει φτάσει σε πρωτοφανή σημεία.

 Ήδη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας έχουν νοσηλευθεί 3 εργαζόμενοι με καρδιακά επεισόδια και κρίση άγχους.

 Καλούμε τους εργοδότες να πάψουν τις απαράδεκτες και άνομες συμπεριφορές τους και ας θυμηθούν τα ‘’ προσκοπικά τους ιδεώδη ‘’, ότι απέναντι τους έχουν ανθρώπους και ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.

 Προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσουν τον ‘’πόλεμο’’ σε αυτούς που δεν υπογράφουν μείωση του μισθού τους, θα έχουν να κάνουν με την δικαιοσύνη αλλά και με όλη την τοπική κοινωνία που δεν ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

«Πάρτι» στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το αποτέλεσμα - στο +7% ο Γενικός Δείκτης

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι αγορές στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών με τους δείκτες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας να ενισχύονται και τα ελληνικά spreads να αποκλιμακώνονται.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη έως 7,23% ξεπερνώντας τις 600 μονάδες για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου.
Μεγάλη αύξηση είχε και ο συναλλακτικός όγκος ο οποίος λίγο πριν τις 12:00 ξεπερνούσε τα 55 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ ο τζίρος υπερβαίνει τα 52 εκατομμύρια ευρώ.
Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη περιορίζονται σε 9,75% στις 267,23 μονάδες, ενώ στη σύνθεσή του διψήφια ποσοστιαία κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ΤΤ (+20,83,% στα 0,58 ευρώ), Eurobank (+14,86% στα 0,804 ευρώ), ΕΤΕ (+13,33% στα 1,53 ευρώ) , Attica Bank (+12,23% στα 0,293 ευρώ) και Τράπεζα Πειραιώς (+11,68% στα 0,325 ευρώ).
Πέφτουν τα ελληνικά spreads
Την ίδια ώρα τα ελληνικά spreads φαίνεται να αποκλιμακώνονται αφού υποχωρούν κατά 96,20 μονάδες βάσης και διαμορφώνονται στις 2.473 μονάδες βάσης.

Αντίθετα, άνοδο 25,70 μονάδων βάσης σημειώνει το spread των ισπανικών ομολόγων στις 569 μονάδες βάσης, ενώ και παρόμοια τάση έχουν και το ιταλικό, το οποίο διαμορφώνεται στις 462 μονάδες βάσης. Πιο ήπια είναι η εικόνα για τα ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα τα οποία σημειώνουν άνοδο κατά 5,00 και 0,42 μ.β. και τοποθετούνται στις 600 και 909 μονάδες βάσης αντίστοιχα.

Πνίγηκε 82 χρονος στην Εύβοια

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 82χρονος από τη θαλάσσια περιοχή του δήμου Διρφύων Μεσσαπιών στον Ευβοϊκό Κόλπο.


Ο 82χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Χαλκίδας.

Κουβέλης:«Δεν δίνω λευκή επιταγή»

«Εκείνο το οποίο προέχει είναι να υπάρξει κυβέρνηση στη βάση ενός προγράμματος, συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα» είπε ο Φώτης Κουβέλης στον Real  fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «είναι όλα ανοιχτά πάνω στο τραπέζι. Η ΔΗΜΑΡ θέλει να υπάρξει κυβερνητική λύση αλλά δεν δίνω λευκή επιταγή» και επισήμανε:
 -Το προέχον για να υπάρξει κυβέρνηση, είναι η προγραμματική βάση. Δηλαδή ποιο πρόγραμμα και ποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα ωφελούν τη χώρα και την κοινωνία θα αναλάβει να προωθήσει η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί.

Για μια κυβέρνηση συνεργασίας και τα πρόσωπα παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση. Κατά συνέπεια είναι όλα ανοιχτά. Δεν έχει υπάρξει έως τώρα καμία ανταλλαγή απόψεων, καμία συνεννόηση.

Θέλουμε να υπάρξει κυβερνητική λύση. Δεν δίνω όμως λευκή εξουσιοδότηση και επιταγή, με την έννοια ότι εκείνο που προέχει είναι το πολιτικό περιεχόμενο που θα αποτελεί και τη δέσμευση για την κυβερνητική πολιτική που πρέπει να ασκηθεί.

-Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι η πολιτική που υπηρετεί τη σταθερή παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά και η άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη σταδιακή αποδέσμευση από όρους και ρυθμίσεις του μνημονίου, όπως συγκεκριμένα έχουμε προτείνει με το Σχέδιο Διακυβέρνησης που έχουμε δημόσια καταθέσει πριν από τις εκλογές.

-Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση και για το όνομα του πρωθυπουργού. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Όπως θα ανοίξει η συζήτηση για τους προγραμματικούς όρους, έτσι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, αλλά και για τα ονόματα των υπουργών.

KYMH- Δ.Θωμάς κατά πάντων...

Επιστολή στέλνει ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου, σε απαντήσει όλων αυτών που κατακρίνουν το έργο του Δήμου και λασπολογούν όπως ο ίδιος δηλώνει.

Κύριοι, που αποτελείτε μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, ως Δημοτική αρχή έχουμε αντίπαλο την οικονομική κρίση  και τα προβλήματα των δημοτών μας, για τα οποία καθημερινά καταβάλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια.
Γι αυτό και δεν έχουμε, πέρα από την διάθεση, ούτε την πολυτέλεια να αντιδικούμε – ξιφουλκούμε δημόσια μαζί σας. Μας αρκεί ο χρόνος που σπαταλάμε στα Δημοτικά Συμβούλια,  όταν βέβαια μας κάνετε την τιμή να παρευρίσκεστε, για να απαντάμε  στις αναξιόπιστες και κακόβουλες κριτικές σας, στα μυθεύματα και τις φαντασιώσεις σας.
Αφού, δυστυχώς, τον άπειρο, από ότι φαίνεται, ελεύθερο χρόνο σας, τον διαθέτετε για την δημιουργία τέτοιου είδους ενεργειών- σκηνικών. Επιτέλους σοβαρευτείτε! Ξυπνήστε από τις  φαντασιώσεις σας! Αφήστε τους κομπασμούς για τις ‘’ανακαλύψεις’’.
Συνδράμετε και εσείς στο να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν τον τόπος μας!!
Εάν το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι:
•Να εξαπολύετε υβρεολόγιο κατά του φίλαθλου κόσμου της Κύμης, απαξιώνοντας μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Εύβοιας, στην προσπάθεια να διχάσετε τους δημότες μας και να ακυρώσετε την προσφορά δεκάδων ανθρώπων, τότε σας δηλώνουμε ότι μας προκαλείτε λύπη.
•Να καταγγέλλετε τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου μας, τότε σας θυμίζουμε ότι αυτές οι υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό τους, εξασφάλισαν την Διαχειριστική Επάρκεια (από τις ελάχιστες σε όλη τη Στερεά Ελλάδα),  για να μπορούμε να εκτελούμε μελέτες και έργα στο ΕΣΠΑ.
•Να παραποιείτε έγγραφα και ανακοινώσεις  (και μάλιστα παρελθόντων ετών), αποκόπτοντας και εμφανίζοντας αυτά, που κατά την άποψη σας, αρκούν για να παραπληροφορηθούν οι πολίτες, τότε  σας  αφήνουμε στην θλιβερή απομόνωσή σας.
Είμαστε σίγουροι ότι τέτοιες συμπεριφορές, όχι μόνο δεν εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας, αλλά αντίθετα αποτελούν και μια σημαντική παραφωνία στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.
Κύριοι συνεχώς εκτίθεστε!!
Ή γνωρίζετε τα πράγματα και τα αποκρύπτετε από την κοινή γνώμη, στην οποία απευθύνεστε, ή δεν τα γνωρίζετε,  ενώ θα έπρεπε.
•Εδώ και ενάμιση χρόνο γίνεται από μέρους μας  μια τεράστια προσπάθεια μαζί με το Δήμο Καρύστου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των  απορριμμάτων στην Νότια Εύβοια. 
•Για να κλείσουν και να αποκατασταθούν όλες οι χωματερές στην περιοχή μας.
•Για να δημιουργήσουμε πολλαπλασιαστικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τον τόπο μας.
•Κόντρα στην γραφειοκρατία και στην τραγική οικονομική συγκυρία, αλλά και κόντρα  στο δικό σας πόλεμο, εμείς τα καταφέρνουμε.
•Σε ελάχιστο χρόνο ωριμάσαμε τις μελέτες που απαιτούντο. Πετύχαμε δέσμευση για την χρηματοδότηση του έργου και επομένως είναι θέμα χρόνου το έργο αυτό να γίνει πραγματικότητα. Είναι εξάλλου ο μοναδικός τρόπος ώστε να αποτρέψουμε , εκτός των άλλων, να   πληρώνουν οι δημότες μας στο μέλλον το κόστος προκειμένου  να μεταφέρονται τα σκουπίδια μας  εκτός Δήμου και ίσως και εκτός Νομού. Κάτι που, προφανώς, ενοχλεί!
•Εξασφαλίσαμε χρήματα από το ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση  των 8 ΧΑΔΑ (χωματερών) του Δήμου μας. Οι 4 έχουν ήδη δημοπρατηθεί και πολύ σύντομα δημοπρατούνται και οι υπόλοιποι!
•Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε βελτιώθηκε εντυπωσιακά η αποκομιδή των σκουπιδιών σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας. Γεγονός που παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο, παρά τις σημερινές μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. 
•Φέτος η συντήρηση των τριών ενεργών χωματερών του Δήμου ήταν η καλύτερη από ποτέ. Γι αυτό και οι φωτιές (που γνωρίζετε καλά ότι δεν ήταν τυχαίες – αλλά αυτό δεν σας απασχολεί) σβήστηκαν αμέσως.
•Ο Δήμος ήταν άμεσα παρών και στις δύο πυρκαγιές. Με δικά του μηχανήματα και προσωπικό καθώς και με άλλα  μισθωμένα από αυτόν, ενεργοποιώντας και τους εθελοντές.  Συνέδραμε  έτσι καθοριστικά, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, στην άμεση κατάσβεση τους. Εξάλλου αυτά είναι πράγματα που και εσείς τα γνωρίζετε αφού ήσασταν παρόντες και τα φωτογραφίζατε!
•Η προώθηση της ανακύκλωσης από την Δημοτική αρχή (με  αποκλειστικές δαπάνες του Δήμου και δίχως καμία βοήθεια) κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερο έδαφος, στους τρεις περίπου μήνες που λειτουργεί. 
•Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με την κατασκευή ΣΜΑ (Σταθμών Μεταφόρτωσης) και την δημιουργία κινητής μονάδας ανακυκλώσιμων υλικών προχωρά με πρωτόγνωρα ταχείς ρυθμούς!
Εσείς βέβαια επιλέγετε, όταν έρχονται αυτά τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή να αποχωρείτε , ή να καταγγέλλετε και να υποβάλετε ανούσιες ενστάσεις με στόχο την κωλυσιεργία!!
Όλα τα πιο πάνω αναφερόμενα είναι ενέργειες - έργα υπαρκτά προς την κατεύθυνση της άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και της οριστικής επίλυσης των προβλημάτων στο αμέσως επόμενο μέλλον.
Δεν είναι λόγια του αέρα.! Όπως αυτά, που εσείς τροφοδοτείτε,  στα φίλα σε εσάς προσκείμενα, blogs και ΜΜΕ.
Επιτέλους αντιληφθείτε την προσπάθεια και  το έργο που γίνεται, ενώ εσείς είστε χαρακτηριστικά απόντες!
Οι αντισταθμιστικές εισφορές των μεγάλων εταιριών της περιοχής μας (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΑΓΕΤ κλπ), αλλά και των μικρότερων, είναι απαραίτητες για να παραχθεί έργο ιδιαίτερα σε  αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές.
«Κύριοι» διαβάζουμε και ακούμε τις κατά καιρούς φαμφαρώδεις ψηφοθηρικές δηλώσεις και ανακοινώσεις σας. Που σχεδόν όλες τις φορές σκοπό έχουν τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση των δημοτών. Όμως η αδιαφορία σας για τα προβλήματα τους και η προκλητική απουσία διάθεσης σας για έμπρακτη συμπαράσταση σ’ αυτούς, έχουν ως αποτέλεσμα να μην είστε ικανοί να τους πείθετε.
Οι υπηρεσίες του Δήμου μας (που είναι πολλές με λίγο κόσμο, γι αυτό και οι συχνές ανακατατάξεις ώστε να βρεθεί ο λειτουργικότερος συνδυασμός) οργανώθηκαν και παράγουν έργο που είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή, σύμφωνα με την αξιολόγηση των δημοτών, την οποία καθημερινά εισπράττουμε. Έργο καθαρό και πέρα για πέρα διάφανο.
Ο Δήμος πλέον λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε  στις συνεδριάσεις των επόμενων Δημοτικών Συμβουλίων, όπου για άλλη μια φορά θα αποκαλυφθεί η γύμνια σας.

Αλεξίου, Αθερίδης, Κότσιρας και άλλοι 15 επώνυμοι σχολιάζουν τις εκλογές

Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση ήταν τόσο κρίσιμο, που κανείς  δεν έμεινε αδιάφορος. Διαλέξαμε τα καλύτερα από τα σχόλια επωνύμων (για τον Τσίπρα, την Χρυσή Αυγή, την επόμενη μέρα και το μαύρισμα του Καμμένου) που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.
Για τον Αλέξη Τσίπρα
Τζόνι Καλημέρης: «Πολύ χαρούμενος ο Αλέξης. Μάλλον επειδή δεν κέρδισε».
Ναταλία Γερμανού: «Λέγονται exit polls γιατί δείχνουν την έξοδο σε κάποιους; Αν και νομίζω το σκληρό πόκερ έχει μέλλον. Ο Τσίπρας, είχε φλος ρουαγιάλ πάντως»
Για την Χρυσή Αυγή
Γιάννης Κότσιρας: «Σήμερα διαψεύδονται όσοι πίστευαν πως όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή δεν ήξεραν τι ψηφίζουν»
Κρατερός Κατσούλης: «Μετά από αυτά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, καλό είναι να καθίσουμε λιγότερο στον ήλιο»
Χάρης Βαρθακούρης: «Για πάντα Ναζί, για πάντα Ναζί, σ'αυτό τ'ανηφόρι που λέμε ζωήηηη. Για πάντα Ναζί, κι αν έρθουν καημοί μαζί θα μας βρούνε, για πάντα Ναζίι!»
Για την ανάγκη συνεργασίας
Χάρις Αλεξίου: «Συνεργαστείτε μάγκες. Αφήστε τις καρέκλες και καθίστε στο τραπέζι».
Για το ΠΑΣΟΚ
Ελισάβετ Σπανού: «Αν ο Ανδρέας βλέπει, τι θα λέει που μετά την προεδρία του γιου του, το κόμμα σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς»
Δέσποινα Καμπούρη: «Ποιος το πίστευε πριν λίγα χρόνια ότι το ΠΑΣΟΚ στην Αττική θα ήταν 5ο κόμμα... Απελπισία».
Για την συγκυβέρνηση
Χρήστος Δάντης: «Τελικά Αντωνάκης και Μπένυ θα συγκυβερνήσουν; Ε ρε τι κάνει η "μάκα" (=μάσα)».
Ζέτα Δούκα: «Προβλέπεται χάος... Ας ελπίσουμε όσοι έχουν λάβει να καταλάβουν γρήγορα τι έχουν λάβει κ να πράξουν αναλόγως»
Για το σύνδρομο από το οποίο πάσχουμε
Νάντια Μπουλέ: «Είναι σίγουρο πλέον οτι οι Έλληνες πάσχουμε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης»
Για την Νέα Δημοκρατία
Γιάννης Βαρδής:«Ειμαστε τυχεροι που βγηκε η ΝΔ. Δεν θα βγουμε απ το ευρω. Απλα θα εξακολουθησουμε να μην εχουμε»
Για το μαύρισμα του Πάνου Καμμένου
Μαρία Μπακοδήμου: «Ο Καμμένος μαύρισε στο φουσκωτό!! Να έβαλε λίγο κοπερτον;»
Έρρικα Πρεζεράκου: «Γιαγια Όχι... Καμμενος λέγεται.. όχι Ηλιοκαμμενος»
Για το ποιός νίκησε και το πόσο πρόβατα είμαστε
Νίκη Κάρτσωνα: «Ολοι νικησαν τελικα σημερα εκτος απο τον ελληνικο λαο. Μπραβο μπραβο»

Μαριά Κορινθίου: «Σαν τα πρόβατα παμε και ψηφίζουμε ......αφου ολα προμελέτημενα ειναι....ξέρουν τι κανουνε»

Ξεχωριστό κεφάλαιο τα tweet της Έλενας Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: Κάνω ζάπινγκ, δεν παλεύονται οι μαλάκες, εδώ έχουν έρθει τα πάνω κάτω κι αυτοί πετάν αετό κατά που φυσάει ο άνεμος...
Έλενα Ακρίτα: «Δεν ξέρεις ποιο είναι το εφιαλτικό, να φύγουμε εμείς απ' το ευρώ και να μείνουν όλοι οι άλλοι ή να φύγουνε όλοι οι άλλοι και να μείνουμε εμείς;».
Και για επίλογος, ο Θοδωρής Αθερίδης:
«Επειδή δε μου αρέσει να χρωστάω μπορεί παρακαλώ η Ευρώπη να μας κάνει τον λογαριασμό να δω τι μου αναλογεί να πληρώσω και να πάω για ύπνο;».

Η συγγραφέας Ζωή Βαλάση στο 2ο Δημοτικό σχολείο

Η γνωστή συγγραφέας παιδικών  βιβλίων  Ζωή  Βαλάση επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας,  στα  πλαίσια  του  προγράμματος  «Καινοτόμες  δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών».

Η επίσκεψη έγινε σε  συνεργασία  με  το  Εθνικό  Κέντρο  Βιβλίου  (ΕΚΕΒΙ). Οι  μαθητές  της  Α΄  τάξης  του Σχολείου,    με  τις  δασκάλες  τους  Ζωή  Πολυχρόνου  και  Νίνα  Τσάκου  και  οι  μαθητές  της  Γ΄  τάξης,  με  τους  δασκάλους  τους  Δροσιά  Γκίκα  και  Θανάση  Ευαγγελινό  υποδέχτηκαν  στο  σχολείο  τους  τη  γνωστή  συγγραφέα. 

 Η  Ζωή  Βαλάση  αφηγήθηκε  στους  μικρούς  μαθητές  δικές  της  ιστορίες  και  παραμύθια, ενώ οι  μαθητές  της  Α΄  τάξης  παρουσίασαν   το  παιδικό  βιβλίο  της  συγγραφέως  «Το ναυτάκι» μέσα από  θεατρικά  δρώμενα,  τραγούδια  και  ποιήματα,  ενώ  οι  μαθητές  της  Γ΄  τάξης  παρουσίασαν  αποσπάσματα  από  το  βιβλίο  της  συγγραφέως  «Το  τεσσεροφύλι».

Οι  μαθητές  ενθουσιάστηκαν  από  την  επίσκεψη  της  συγγραφέως  στο  σχολείο  τους  και  της  ζήτησαν να  επισκεφτεί  το  σχολείο  τους  και  την  επόμενη  σχολική  χρονιά. 

Στην πάνω φωτό, η  Ζωή  Βαλάση  με  τους  μαθητές  της  Α΄  τάξης και  τις  δασκάλες  τους  Ζωή  Πολυχρόνου  και  Νίνα  Τσάκου. Στην κάτω φωτό η  Ζωή  Βαλάση  με  τους  μαθητές  της  Α΄  τάξης  και  τις  δασκάλες  τους  Νίνα  Τσάκου,  Ζωή  Πολυχρόνου  και  Γεωργία  Κώτσαρη   (Υπεύθυνη  του  Ολοήμερου).

 egnomi.gr

Στον εισαγγελέα η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ που κατηγορείται για αντικατάσταση ψηφοδελτίων

Με βαριές κατηγορίες κρατείται και μεταφέρεται το μεσημέρι της Δευτέρας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας Νικήτα Θεολογίτη η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ, στο 128 εκλογικό τμήμα μέσα στην πόλη της Λαμίας, καθώς κατηγορείται ότι άλλαξε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων με ψηφοδέλτια της ΝΔ, που είχε στην τσέπη της την ώρα της διαλογής.

Από τη στιγμή που ενημερώθηκε ο έφορος των εκλογών αλλά και η Εισαγγελία της Λαμίας δόθηκε εντολή να τεθεί υπό περιορισμό στο εκλογικό τμήμα. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε η συλλογή καταθέσεων από την δικαστική αντιπρόσωπο του τμήματος, η οποία είχε και την αρμοδιότητα και αμέσως μετά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Λαμίας διέταξε την κράτηση μέχρι την προσαγωγή της, το μεσημέρι, ενώπιόν του.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα την παραπέμψει να δικαστεί στο αυτόφωρο ή αν θα διατάξει τη συνέχιση της προανάκρισης.

Όπως έγινε γνωστό, η εκλογική αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα την εντόπισε να αλλάζει ψηφοδέλτια, γεγονός που καταγγέλθηκε στην αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.

Η πρώτη αυτοκτονία μετά τις εκλογές

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και οι γείτονες του 45χρονου, που βρέθηκε το πρωί νεκρός...


Μια νέα τραγωδία έφερε στην επιφάνεια το πρώτο φως της ημέρας στη Νεάπολη Λασιθίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του prismanews.gr, ένας 45χρονος άνδρας σε μια πράξη απελπισίας αυτοκτόνησε καταπίνοντας φυτοφάρμακο

Το περιστατικό έγινε γνωστό στις 06.00 το πρωί σκορπώντας την θλίψη στην οικογένεια του άνδρα αλλά και την τοπική κοινωνία.  Προς το παρόν τα αίτια που οδήγησαν τον 45χρονο στην απονενοημένη πράξη δεν έχουν διευκρινιστεί.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, που ποτέ δεν είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του...

Πρωτιά ΝΔ με 29,66% - Δυναμική ΣΥΡΙΖΑ - Ανεβασμένη η ΔΗΜΑΡ - Ήττα του ΚΚΕ

Ποσοστό 29,66% και 129 έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ με καταμετρημένο 100% των εκλογικών τμημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ δεύτερο κόμμα με 26,89% και 71 έδρες αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων εμφανίζονται ενισχυμένα σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Αντίθετα, απώλειες καταγράφουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, ενώ τις δυνάμεις της διατητεί η Χρυσή Αυγή.
Αναλυτικότερα, τα ποσοστά και η κατανομή των εδρών διαμορφώνεται ως εξής:
ΝΔ: 29,66%, 129 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ: 26,89%, 71 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 12,28%, 33 έδρες
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,51%, 20 έδρες
Χρυσή Αυγή: 6,92%, 18 έδρες
Δημοκρατική Αριστερά: 6,25%, 17 έδρες
ΚΚΕ: 4,51%, 12 έδρες
Σύμφωνα με εκτίμηση της Singular Logic για το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29,66% και 129 έδρες και έπονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,89% και 71 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 12,328% και 33 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,51% και 20 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 6,92% και 18 έδρες, η ΔΗΜΑΡ 6,25% και 17 έδρες και το ΚΚΕ με 4,51% και 12 έδρες.
Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η ΝΔ είχε συγκεντρώσει 18,85%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,78%, το ΠΑΣΟΚ 13,18%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,60%, το ΚΚΕ 8,48%, η Χρυσή Αυγή 6,97%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,11%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,93% και ο ΛΑΟΣ 2,9%.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, σε δέκα από τις 56 εκλογικές περιφέρειες αναδείχθηκε πρώτο κόμμα διαφορετικό απ' ότι στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στην Α΄Αθηνών, στην Α΄ Πειραιώς και στην Α΄ Θεσσαλονίκης πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η ΝΔ, ενώ στις εκλογές του Μαΐου είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η ΝΔ εκλέγεται πρώτη δύναμη στη Ροδόπη, παίρνοντας την πρωτιά από το ΠΑΣΟΚ.
Στη Ζάκυνθο και στη Μαγνησία πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις προηγούμενες είχε αναδειχθεί η ΝΔ. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, παίρνοντας την πρωτιά από το ΠΑΣΟΚ.Επίσης, στη Σάμο ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρωτιά από το ΚΚΕ.
Στο Λασίθι, με διαφορά ελάχιστων ψήφων (28 ψήφοι) κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά του στο Λασίθι 24,82%, στο Ρέθυμνο 21,86%, στη Ροδόπη 21,07%, στο Ηράκλειο 19,43% και στα Γρεβενά 19,20% ενώ τα μικρότερα ποσοστά στην περιφέρεια Αττικής με 7,54%, στη Β' Πειραιώς με 8,01%, στη Β' Αθηνών 8,53%, στην Α' Πειραιώς με 8,67% και στην Α' Αθηνών με 8,75%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσοστά τους σε Δράμα με 10,22%, Καστοριά με 10,02%, Κυκλάδες με 9,74%, Δωδεκάνησα με 9,63% και Αττική με 9,54%. Αντιθέτως, τα χειρότερα ποσοστά είχαν σε Μεσσηνία με 4,02%, Ζάκυνθο με 4,09%, Λευκάδα με 4,54%, Πρέβεζα με 4,63% και Γρεβενά με 4,75%.
Η Χρυσή Αυγή έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά της σε Λακωνία με 10,64%, Κορινθία με 9,98%, Αττική με 9,97%, Αργολίδα με 9,46% και Β' Πειραιώς με 9,44%. Τα μικρότερα ποσοστά έλαβε σε Λασίθι με 2,53%, Ηράκλειο με 3,40%, Ρέθυμνο με 4,14%, Ροδόπη με 4,55% και Αρτα με 4,57%.
Η ΔΗΜΑΡ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά της σε Ροδόπη με 15,79%, Ηράκλειο με 7,80%, Β' Αθηνών με 7,76%, Χίο με 7,71% και Α' Θεσσαλονίκης με 7,50%. Τα μικρότερα ποσοστά έλαβε σε Λακωνία με 3,74%, Καστοριά με 4,03%, Ξάνθη με 4,16%, Ζάκυνθο με 4,21% και Άρτα με 4,27%.
Τέλος, το ΚΚΕ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά του σε Σάμο με 18,27%, Λέσβο με 11,24%, Κεφαλληνία με 8,76%, Λευκάδα με 8,60% και Ζάκυνθο με 7,56% και τα μικρότερα ποσοστά έλαβε σε Λασίθι με 1,98%, Ροδόπη με 2,09%, Κορινθία με 2,12%, Ευρυτανία με 2,16% και Δράμα με 2,23%.
Στο 39% η αποχή
Στο 39% ανήλθε η αποχή στις βουλευτικές εκλογές, ξεπερνώντας το 34,90% της αποχή του Μαΐου και το 32% των εκλογών του 2009.
Το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής σημειώθηκε στη Φλώρινα και ανήλθε στο 62,25%. Ακολουθούν η Κεφαλλονιά με αποχή 56,89%, η Λακωνία με αποχή 56,18%, η Λέσβος με 55,60%, η Ευρυτανία με αποχή 54,68%, η Αρκαδία με 51,53% και η Χίος με αποχή 51,36%.
Τη μεγαλύτερη αποχή μεταξύ των Περιφερειών με ποσοστό αποχής μικρότερο από 50%, είχαν η Θεσπρωτία με ποσοστό αποχής 48,42%, η Λευκάδα με 47,91% και η Μεσσηνία με ποσοστό αποχής 47,33%.
Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς, από το ΠΑΣΟΚ οι Πύρρος Δήμας και Φώφη Γεννηματά, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουίκ, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.
Κανένας υποψήφιος από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ δεν κατάφερε να εκλεγεί. Στην πρώτη θέση ήταν ο Θανάσης Παφίλης.
Πού χάνουν και πού κερδίζουν έδρες τα κόμματα
Ενισχυμένη κατά 21 έδρες είναι η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 19 έδρες, σύμφωνα με την ενσωμάτωση του 97% των εκλογικών τμημάτων.
Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ χάνει οκτώ έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 13 έδρες, η Χρυσή Αυγή τρεις έδρες, η ΔΗΜΑΡ δύο έδρες και το ΚΚΕ καταγράφει σημαντικές απώλειες καθώς χάνει 14 έδρες.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ξημερώματα όπως έχει ανακοινώσει η Singular Logic, η ΝΔ κερδίζει μία έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, στην Α' Πειραιά, στην Καβάλα, στην Κορινθία, στη Μεσσηνία, στην Πιερία, στη Β' Θεσσαλονίκης, στη Μαγνησία, στο Ρέθυμνο, στην Καρδίτσα, στην Πέλλα, στην Εύβοια, στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα. Δύο έδρες κερδίζει σε Ηλεία, Ημαθία και Κοζάνη ενώ τρεις έδρες στη Φθιώτιδα. Ωστόσο χάνει από μία έδρα στα Δωδεκάνησα, στα Τρίκαλα, στη Ζάκυνθο και στα Χανιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει στη Β' Αθηνών επιπλέον τέσσερις έδρες σε σχέση με το Μάιο και από μία έδρα σε Α' Θεσσαλονίκη, Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο, Δράμα, Δωδεκάνησα, Ζάκυνθο, Καστοριά, Κοζάνη, Λασίθι, Μαγνησία, Πρέβεζα, Σάμο, Σέρρες, Τρίκαλα, Φλώρινα, και Λάρισα. Χάνει μία σε Ημαθία, Καβάλα, Κορινθία, Κέρκυρα.
Το ΠΑΣΟΚ χάνει μία έδρα σε Β΄ Αθηνών, Β΄ Θεσσαλονίκης, Κοζάνη, Λασίθι, Μεσσηνία, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Φθιώτιδα, Φλώρινα και Ημαθία. Κερδίζει μία σε Κέρκυρα, Κυκλάδες και Λέσβο,
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν δύο έδρες στη Β' Αθηνών και από μία έδρα σε Α΄ Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανία, Δράμα, Ηλεία, Καστοριά, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Φθιώτιδα.
Η Χρυσή Αυγή χάνει από μία έδρα σε Α΄ Αθηνών, Ηλεία και Φθιώτιδα και η ΔΗΜΑΡ χάνει από μία έδρα σε Κοζάνη και Σέρρες.
Τέλος, το ΚΚΕ χάνει από μία έδρα σε Β΄ Αθηνών, Α' Πειραιά, Εύβοια, Ημαθία, Ηράκλειο, Α΄ Θεσσαλονίκης, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Λέσβο, Μαγνησία και Σάμο.
Συνολικό ποσοστό 6% συγκέντρωσαν τα κόμματα εκτός Βουλής
Μειωμένα είναι τα ποσοστά των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Συνολικά τα κόμματα εκτός Βουλής συγκέντρωσαν ποσοστό 6% ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχαν φτάσει στο 19%.
Συγκεκριμένα, ο ΛΑΟΣ υποχώρησε από το 2,9% του Μαΐου στο 1,58%, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 0,88% από το 2,93%, και η Δημιουργία, Ξανά (Δράση, Δημιουργία Ξανά και Φιλελεύθερη Συμμαχία) λαμβάνει το 1,59% των ψήφων. Τον Μάιο, η Δράση είχε λάβει ποσοστό 1,8% και η Δημιουργία, Ξανά 2,15%.
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα ο Β. Πολύδωρας
Oπως έγινε στο μεταξύ γνωστό, στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, προκειμένου να ενημερώσει επίσημα τον Κάρολο Παπούλια για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να του παραδώσει τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

ΕΥΒΟΙΑ: Ποιοί βουλευτές επανεκλέγονται

Δημ. Αναγνωστάκης
Σίμος Κεδίκογλου
Με καταμετρημένα σχεδόν το σύνολο των ψήφων στην Εύβοια οι έξι πρώτοι σε ψήφους συνδυασμοί μοιράζονται τις έδρες. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου επανεκλέγεται από την ΝΔ.

Η  ΔΗΜΑΡ απέδειξε ότι είναι, πλέον, σταθερή δύναμη στα τοπικά πράγματα (όπως και πανελλαδικά) και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης επανεκλέχτηκε.

Μεγάλος χαμένος (και στην Εύβοια) το ΚΚΕ που παρουσίασε  μεγάλη πτώση πανελλαδικά στα ποσοστά του

Με καταμετρημένα τα 443 από τα 444 εκλογικά τμήματα της Εύβοιας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 εκλέγονται οι ακόλουθοι βουλευτές:

1. Αποστόλου Ευάγγελος - ΣΥΡΙΖΑ
2. Κεδίκογλου Σίμος - ΝΔ
3. Κεδίκογλου Συμεών - ΠΑΣΟΚ
4. Μαρκόπουλος Κώστας - Αν. Έλληνες
5. Μίχος Νίκος - Χρυσή Αυγή
6. Αναγνωστάκης Δημήτρης - ΔΗΜΑΡ

Enhanced by Zemanta

Δήμος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννας: ΤΕΛΙΚΑ Αποτελέσματα


ΕΥΒΟΙΑ: ΤΕΛΙΚΑ αποτελέσματα: Από μία έδρα σε ΣΥΡΙΖΑ Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΧΡ. ΑΥΓΗ, ΔΗΜΑΡ.

 


Δήμος ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: ΤΕΛΙΚΑ Αποτελέσματα


Δήμος Σκύρου: ΤΕΛΙΚΑ Αποτελέσματα


Δήμος ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΤΕΛΙΚΑ Αποτελέσματα


Δήμος ΚΑΡΥΣΤΟΥ: ΤΕΛΙΚΑ Αποτελέσματα


Δήμος ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ: ΤΕΛΙΚΑ Αποτελέσματα


ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: ΤΕΛΙΚΑ Αποτελέσματα


Δήμος ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ - ΤΕΛΙΚΑ Αποτελέσματα


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...