Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγελία για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους άνεργους εργάτες της Χαλκίδας

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

Καταγγελία για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους άνεργους εργάτες της Χαλκίδας:

Όσο κλιμακώνεται η κυβερνητική-κρατική βία τόσο πλησιάζει η ώρα της ανατροπής

Τώρα καταλάβαμε επιτέλους ποιους θεωρούν σαν "άκρο" του πολιτικού συστήματος ο Σαμαράς, ο Δένδιας και η άθλια κυβέρνησή τους. Μας το έδειξε η επέμβαση των ΜΑΤ σήμερα το πρωί στην Χαλκίδα ενάντια στους για μήνες και χρόνια άνεργους εργάτες που είχαν καταλάβει το κτίριο της νομαρχίας στην Εύβοια παλεύοντας ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων που μαστίζει την περιοχή τους, την φτώχεια και την εξαθλίωση που τους έχουν οδηγήσει η κυβερνητική συμμορία και οι φίλοι τους επιχειρηματίες που φουντάρουν τα εργοστάσια και σώζουν  τις τσέπες τους.

Αυτό έκαναν και πριν λίγες ημέρες με τους μαθητές στην Λαμία και αλλού, αυτό θέλουν να κάνουν με όλους τους αγώνες.

Το όνειρο  του Σαμαρά και της τρόικα, των καναλαρχών  -που υπεξαιρούν δωρεάν τις συχνότητες- και των παπαγάλων μεγαλοδημοσιογράφων στα ΜΜΕ και κάτι  κρατικοδίαιτων «διανοούμενων» που έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια βρίζοντας την «βία» των αγωνιζόμενων είναι ένα! Να παραμείνει ανεξέλεγκτη, άτεγκτη και αποκλειστική η μόνη πραγματική βία. Η βία της κυβέρνησης, του κράτους και της εργοδοσίας. Η βία των δυνάμεων καταστολής. Να οδηγούν τον λαό στην σφαγή και αυτός να φωνάζει «σφάξε με πασά μου να αγιάσω».

Άξιος ο μισθός σας, αλλά σας πληρώνουν τσάμπα. Δεν πείθετε κανέναν. Δεν θα σας περάσει!

Ο κόσμος της δουλειάς έχει τεράστια δύναμη για να ανατρέψει αυτήν την άθλια πολιτική... και να πετάξει στα σκουπίδια τους υπηρέτες της!
Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης: Αποδοχές και επιδόματα εργατοτεχνιτών οικοδόμων

Απάντηση στην αναφορά 5108 με ημερομηνία 08/07/2013 του βουλευτή Εύβοιας της  Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη  Αναγνωστάκη, έδωσε το Υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την ισχύ και τη διάθεση του Ειδικού Λογαριασμού Δώρων Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο δηλώνει  πως οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι δύνανται να εισπράξουν αποδοχές αδείας και επιδόματα αδείας σύμφωνα με τις παρακάτω περιόδους απασχόλησης.

Α. Για απασχολήσεις μισθολογικών περιόδων Σεπτεμβρίου ως Δεκεμβρίου εκάστου έτους, καταβάλλονται την  περίοδο του Πάσχα του επόμενου έτους.

Β. Για απασχολήσεις μισθολογικών περιόδων Ιανουαρίου ως Απριλίου εκάστου έτους, το Θέρος του ίδιου έτους.

Γ. Για απασχολήσεις μισθολογικών περιόδων Μαϊου ως Αυγούστου εκάστου  έτους, τα Χριστούγεννα του ίδιου  έτους.

Φυσικά δεν γίνεται καμία  αναφορά από το Υπουργείο πως θα καταφέρει να ανατρέψει τους εφιαλτικούς δείκτες ανεργίας του κλάδου, ώστε να καταφέρουν οι εργατοτεχνίτες και οι οικοδόμοι να διεκδικήσουν αυτές τις παροχές.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Η κυβέρνηση δίνει λύσεις για την ανεργία και τις απολύσεις στην Εύβοια με… δυνάμεις καταστολής!!!

Αντί η συγκυβέρνηση να σκύψει πάνω στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, μετά το κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων και το υψηλότατο ποσοστό ανεργίας που αγγίζει το 40%, έστειλε τις δυνάμεις καταστολής στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας να συλλάβουν τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση, αποδεικνύοντας έτσι ποιές είναι οι λύσεις που προτείνουν στα προβλήματα της κοινωνίας της Εύβοιας.

Αυτό αποτελεί μια σαφή προειδοποίηση για την τακτική που θα ακολουθήσουν στο νέο Μνημόνιο που έρχεται, στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και στην περαιτέρω εξαθλίωση της κοινωνίας.

Πριν από 73 χρόνια τέτοιες μέρες ο λαός μας είπε ΟΧΙ στον φασισμό και προστάτευσε την εδαφική του ακεραιότητα και την εθνική του ανεξαρτησία, γράφοντας το Έπος της Πίνδου. Σήμερα καλούμαστε να πούμε ένα νέο μεγάλο ΟΧΙ στον «φασισμό» της κυβέρνησης, στο ναζισμό που προσπαθεί να εδραιωθεί στη χώρα, στα μνημόνια και στην υποτέλεια.

Εμείς οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ως ένα πατριωτικό μέτωπο, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Συμπαραστεκόμαστε στους  πολίτες της Εύβοιας και στους πολίτες όλης της Ελλάδας ενάντια στη Νέα Κατοχή.

Δημοσκόπηση Alco: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24. Τρίτο κόμμα κατατάσσεται η Χρυσή Αυγή αλλά με σημαντική πτώση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Σκύρος αντιστέκεται στην εγκατάσταση 111 ανεμογεννητριών της Μονής Μεγίστης Λαύρας

Ομιλία του  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλη Αποστόλου και συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο.κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος: Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις.

"Αν και κανένας δεν πρέπει να διαφωνεί με την προώθηση των ΑΠΕ και ιδιαίτερα των αιολικών πάρκων, κατορθώσατε με τις επιλογές σας, τόσο εσείς όσο και οι προηγούμενοί σας , το ακατόρθωτο :

Καταστήσατε τη φιλικότερη προς το περιβάλλον ενέργεια, όπως είναι η αιολική όχι μόνον εχθρό των τοπικών κοινωνιών αλλά και οικονομικά  δυσβάσταχτη για τον ελληνικό λαό .

H παραγωγή ηλεκτρικής  ενέργειας από τις ανανεώσιμες  πηγές, με την τεχνολογία και  το καθεστώς επιδοτήσεων που  εφαρμόζεται σήμερα, δεν μπορεί  να συνεχιστεί.

Είναι αδιανόητο να έχει μειωθεί η αιχμή ζήτησης από 10.000 ΜWAT σε 7.500 και ταυτόχρονα με διάφορα τερτίπια να πληρώνει ο ελληνικός λαός σε όλους τους συνδεδεμένους παραγωγούς 300 εκατ. ευρώ, αδιακρίτως  αναγκών .

Μέχρι και ειδικό τέλος  στην ηλεκτρική ενέργεια από λιγνίτη για να κατατίθεται στο ΛΑΓΗΕ  θεσπίσατε  το Νοέμβριο του 2012.

Τι συνέβη ως τώρα στο  χώρο;

Επενδύσεις με ανεμογεννήτριες  και φωτοβολταϊκά που το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού τους προερχόταν  από άλλες χώρες , δηλαδή χωρίς  προστιθέμενη αξία που σημαίνει δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας.

Με απλά λόγια δεν πρόσφεραν στην εθνική οικονομία... συγκεκριμένα συμφέροντα υπηρέτησαν.

Πάρτε για παράδειγμα το τέλος των ΑΠΕ: Από 0,27€ /μεγαβατώρα το 2008 έγινε 20,80 € τον Ιούλιο 2013 , δηλαδή αύξηση 3000% !!

Άλλο παράδειγμα ,τη μέση τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας  από φωτοβολταϊκά: Ανέρχεται ακόμη  και μετά τη πρόσφατη μείωση στα 350 € /μεγαβατώρα, όταν στην Κύπρο είναι  από 74 έως 94 €. Κάτι ανάλογο συμβαίνει  και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έπρεπε να είχατε αναμείνει να ωριμάσει η τεχνολογία και να πέσουν οι τιμές, όπως έκαναν άλλες χώρες, για να έχουμε  αποσβέσεις τουλάχιστον 10ετίας , αλλά και σχεδιάσει πόσες και ποιες γαίες θα θυσιαστούν .

Ήταν και για τους αγρότες  μια πρόκληση η εγκατάσταση των  φωτοβολταϊκών που κατέληξε σε διπλή ζημιά γιατί και τη παραγωγική τους γη παραχώρησαν και θύματα συγκεκριμένων εταιρειών υπήρξαν.

Όσον αφορά τους μεμονωμένους αγρότες, έχουν υποβάλλει περί τις 5.500 αιτήσεις , αλλά υλοποιήθηκαν  μερικές εκατοντάδες, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας των ίδιων αλλά και σε συνδυασμό με την πολιτική των τραπεζών. Ωστόσο οι 5.500 αγρότες πλήρωσαν για τις αιτήσεις φακέλους από 5.000 € ο καθένας.

Όταν το Φεβρουάριο του 2010 οι Υπουργίνες  της πράσινης ανάπτυξης  του ΠΑΣΟΚ ,η κ. Μπιρμπίλη με τη κ. Κατσέλη ,συνεπικουρούμενες από το κ. Σάλλα της Πειραιώς  εξήγγειλαν τη δημιουργία 10 νέων επιχειρηματικών πάρκων σε ισάριθμα νησιά ,

τους Σκυριανούς τους έζωσαν τα φίδια γιατί ήδη  από το 2005 γνώριζαν και είχαν μπει σε ένα αγώνα ανατροπής των  σχεδίων της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους να εγκαταστήσει στο νησί τους  10 αιολικά  πάρκα  111 ανεμογεννητριών με συνολική ισχύ 333 ΜW .

Βέβαια από  εκείνα τα 10 επιχειρηματικά πάρκα δεν  περπάτησε κανένα , η ΡΑΕ ενέκρινε τα δύο, το εξής ένα της Σκύρου .

Πώς να μην αντιδράσουν  οι Σκυριανοί  όταν βλέπουν ότι  η ίδια η ΡΑΕ μιλάει για ήπια ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στα  νησιά, βάζοντας ως όριο τη μέγιστη  ζήτησή τους σε ηλεκτρική ενέργεια .

Αυτό σας  έχουν προτείνει και οι ίδιοι  που στη  περίπτωσή τους δεν ξεπερνά τα 4,5 ΜW.

Βέβαια με τις  τωρινές ρυθμίσεις και σεις υιοθετείτε ουσιαστικά τις μικρές μονάδες , αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι δεν  το κάνετε για τη Σκύρο .

Η υποταγή σας  στο ιερό επενδυτικό ενδιαφέρον θα αποτελέσει τη συνταγή της απόλυτης δυσφήμησης των ΑΠΕ αλλά και για τους Σκυριανούς μια άγρια επιθετική ενέργεια.

Δεν θα σταθώ  ιδιαίτερα στους  λόγους που επικαλούνται και είναι  οι επιπτώσεις τόσο στο  περιβάλλον ( η περιοχή έχει ενταχθεί  στο δίκτυο Natura) όσο και στο  τουρισμό (όσοι έχουν επισκεφτεί το νησί το γνωρίζουν καλά). Σας τα έχουν πει και οι ίδιοι και πρέπει να τους ξανακούσετε .

Η μη αποδοχή  του έργου από τη τοπική κοινωνία είναι καθολική και διαχρονική και  έχει εκφραστεί από πολλές  ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλεπάλληλα ψηφίσματα λαϊκών συνελεύσεων , αντιδράσεις όλων των φορέων και βέβαια από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που απέρριψε τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Επιδιώκουν  και την προσωπική μου σιωπή με αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ γιατί στις παρεμβάσεις μου αναφέρθηκα και στο τρόπο με τον οποίο τα βυζαντινά χρυσόβουλα και τα τουρκικά ταπία απέκτησαν νομιμοφάνεια με ευθύνη βεβαίως των θεσμικών οργάνων της πολιτείας και στην απόκτηση της γης που προγραμματίζεται η συγκεκριμένη επένδυση, αγνοώντας το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου.

Τους απαντώ και θα τους απαντώ: Υπάρχει κανείς πολίτης σ’ αυτόν τον τόπο που  να πιστεύει ότι, ένας βουλευτής, και  μάλιστα της αριστεράς που  έχει αποδείξει στη μακρά πορεία της την προσήλωσή της σε αξίες  και αρχές, μπορεί να σιωπά; Υπάρχει πολίτης σε αυτόν τον τόπο που να πιστεύει ότι όσοι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα σήμερα, μπορούμε να σιωπάμε; Δεν πρέπει και τη μάχη θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε!"

Καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στη Χαλκίδα

Ευτυχώς ΔΕΝ χρειάστηκε ασθενοφόρο

Ήταν μεσημέρι, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έξω από το Δημαρχείο της πόλης, συνέβη το τροχαίο.


Τέσσερα ΙΧ συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Ο θόρυβος ήταν μεγάλος και όλοι πετάχτηκαν έξω για να δουν τι συμβαίνει. 

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές ενώ για λίγα λεπτά, έκλεισε η Ληλαντίων.

ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα Λαφαζάνη-Μαρκόπουλου


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης αγανακτισμένος με τον κύριο Μαρκόπουλο που τον διέκοπτε, τον κατηγόρησε ότι δεν ξέρει να ακούει ενώ ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, του ανταπάντησε ότι κάνει μονόλογο.
Δείτε το βίντεο από τον Αντέννα
Ta

ΠΑΜΕ: Η επέμβαση έγινε για λογαριασμό των εργοδοτών

Σε ανακοίνωσή του για τα γεγονότα στη Χαλκίδα, το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση των επιχειρηματικών ομίλων που για μια ακόμη φορά επέβαλε το δόγμα "νόμος και τάξη" με τις δυνάμεις καταστολής (...) Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υλοποιεί την απαίτηση των εργοδοτών και προστατεύει τα συμφέροντά τους. Το ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα, την καταβολή των μισθών και μεροκάματων που τους οφείλονται, των αποζημιώσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους».

Τις συλλήψεις των 13 συνδικαλιστών καταγγέλλει η ΟΓΕ και εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που σηκώνουν το ανάστημά τους, αγωνίζονται και διεκδικούν.

Εξιχνιάστηκε ληστεία στην Παραλία Αυλίδας

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα και για τα ναρκωτικά

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ληστεία που διαπράχθηκε, πριν από τέσσερις ημέρες, σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Παραλίας Αυλίδας Ευβοίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Παραλία Αυλίδας, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα το μεσημέρι της 12-10-2013, ο 28χρονος, ως διανομέας επιχείρησης εμπορίας ποτών με έδρα περιοχή της Βοιωτίας, μετέβη σε κατάστημα super market στην Παραλία Αυλίδας, όπου ενώ βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος, τον προσέγγισε ο 39χρονος και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των (800) περίπου ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον παθόντα χθες  το μεσημέρι στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, αστυνομικοί του οποίου μετά από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, εξιχνίασαν τη ληστεία, δράστης της οποίας ήταν ο 39χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 39χρονου στην Παραλία Αυλίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους 3,5 γραμμαρίων και τρία φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ενώ ο 39χρονος συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...