Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Περλεπέ: Στηρίζονται οι υπηρεσίες προστασίας του πολίτη με το νέο νομοσχέδιο

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου με τίτλο «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» υπογράμμισε ότι, με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται σ’ αυτό η πολιτεία προστατεύει και αναπτύσσει τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης ώστε και το προσωπικό σ’ αυτές να βελτιώσει τη θέση του και οι πολίτες να αισθάνονται όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια:

«Η έμφαση στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση, όπως και η θέσπιση υλικών και ηθικών κινήτρων για την αύξηση του υπηρεσιακού ενδιαφέροντος του προσωπικού, αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία αυτού του σχεδίου νόμου».

Ένα επίσης από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε η βουλευτής με βάση τα άρθρα του νομοσχεδίου, ήταν και αυτό των συμβασιούχων πυροσβεστών:

«Η προεκλογική δέσμευσή μας για τη σύσταση ιδιαίτερης κατηγορίας «πυροσβεστών πενταετούς θητείας» υλοποιείται στο παρόν σχέδιο νόμου. Η εργασιακή ανασφάλεια για όλους αυτούς τους ανθρώπους θα λάβει τέλος, αυτή η κατηγορία θα υποκαταστήσει σταδιακά το θεσμό του συμβασιούχου πυροσβέστη και θα είναι πλέον ενταγμένοι οργανικά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη δασοπροστασία και στη δασοπυρόσβεση και όσον αφορά τουλάχιστον το Νομό μου, το έχουμε διαπιστώσει πάρα πολλές φορές. Γι’ αυτό το λόγο δικαιούνται την ένταξή τους σ’ αυτήν την ειδική κατηγορία.

Όπως ανέφερα στη Διαρκή Επιτροπή, αρκετοί από τους εποχικούς που έχουν τελειώσει μόνο το δημοτικό έχουν πάει στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και τον Ιούνιο θα πάρουν το απολυτήριο του Γυμνασίου. Έτσι θα έχουν τη βασική εκπαίδευση, και πρέπει και αυτούς να καταφέρουμε να τους συμπεριλάβουμε στους πυροσβέστες πενταετούς θητείας. Με κάποιον τρόπο, νομικά εφικτό θα πρέπει, ανεξάρτητα από την ημερομηνία προκήρυξης –που πιθανολογώ ότι θα γίνει πολύ πιο σύντομα από τον Ιούνιο-, να μπορέσουν αυτοί να συμπεριληφθούν έστω σε κάποια ενδεχόμενη επόμενη προκήρυξη.

Εθελοντική δενδροφύτευση της ΟΝΝΕΔ στη Ριτσώνα

Ο Τομέας Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής της ΟΝΝΕΔ σε συνεργασία με την Γραμματεία Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαρτίου, εθελοντική Δενδροφύτευση σε τέσσερις περιοχές που έχουν χτυπηθεί στο παρελθόν από την πύρινη λαίλαπα.
Δράσεις που στόχο έχουν την εθελοντική προσφορά στον φυσικό πλούτο που μας περιβάλλει και κυρίως σε περιοχές όπου έχουν πληγεί από καταστροφικές ενέργειες είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στην εθελοντική δενδροφύτευση μαζί με τους τοπικούς φορείς που θα συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο στο Περιβάλλον, στηρίζοντας μαζί με εμάς τη ζωή.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν :
1) Αθήνα: Πεντέλη. Σημείο συνάντησης: Είσοδος Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Ωρα συνάντησης 11:00
2) Χαλκίδα: Ιδιωτικό δάσος Βαθεως. Σημείο Συνάντησης: Μνημείο Ριτσώνας. Ωρα συνάντησης: 9:00
3) Θεσσαλονικη: Κέδρινος Λόφος (Σειχ Σου). Σημείο συνάντησης: Κτήριο Δασαρχείου-στην έξοδο του Περιφερειακού απο την οδό Απ.Παύλο. Ωρα συνάντησης: 10:00
4) Αίγιο: Άνω Διακοπτό. Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Σιδηροδρομικού σταθμού Διακοπτού. Ωρα συνάντησης· 10:00

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...