Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: Η σέξι εμφάνιση της Ελευθερίας Ελευθερίου στον τελικό [βίντεο]

Ξεσήκωσε το κοινό η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 57ο τελικό του ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, τόσο με τις φωνητικές τις ικανότητες της όσο και με το... χορό της!

Η σκηνή του  Crystal Hall πλυμμήρισε με τα ελληνικά χρώματα και τη σέξι παρουσία της  Ελευθερίας Ελευθερίου η οποία παρέσυρε το κοινό στο ρυθμό του τραγουδιού τηςμε το τραγούδι της «Aphrodisiac».

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται μόνο για τους υπουργικούς θώκους

Το μόνο που ενδιαφέρει την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να βρεθεί πάση θυσία ξανά στους υπουργικούς θώκους, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι «κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προστάτες και εκφραστές των δανειστών , μακελάρηδες των μισθών και των συντάξεων». Εκτιμά ότι το «πολιτικό προσωπικό που επέδειξε μεγαλύτερο ζήλο και από την τρόικα στην διάλυση του κοινωνικού κράτους χωρίς ίχνος συστολής » θα εισπράξει στις 17 Ιουνίου ό,τι αντιστοιχεί «στη δυστυχία και τον πόνο που σκόρπισε στην ελληνική κοινωνία» .

H Σίσσυ, η Κατερίνα και η Πόπη! Τι έκαναν οι τρεις κυρίες της τηλεόρασης χθες το βράδυ;

Οι τρεις κυρίες διασκέδασαν χθες σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Η Σίσσυ Χρηστίδου ανέβασε στο twitter φωτογραφίες από την χθεσινή της έξοδο στο Θάλασσα, όπου εμφανίζεται ο Σάκης Ρουβάς και ο Αντύπας.

Στην παρέα της φυσικά ο Παύλος Σταματόπουλος, αλλά και η κυρία του ψυχαγωγικού προγράμματος του ΑΝΤ1 Κατερίνα Γκαγκάκη.

Στα διπλανά τραπέζια η "φωτορεπόρτερ" Σίσσυ ανακάλυψε και την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου που διασκέδαζε επίσης με την παρέα της.

Δες φωτογραφίες ΕΔΩ

Γρ. Αρναούτογλου: Η Κατερίνα έκανε όμορφο τον κόσμο του

Αυτόν τον  Γρηγόρη Αρναούτογλου δεν τον προλαβαίνουμε. 

 

Είναι ο ρέκορντμαν των ... ερώτων! 


Για πότε χώρισε από την ελληνοαμερικανίδα με τα κέικ της Κηφισιάς, για πότε βρήκε την καινούργια και για πότε ξαναερωτεύτηκε, αν τα μετρήσεις θα βγάλεις και ένα ρεκόρ  για το καθένα.

Το "καλό παιδί της Θεσσαλονίκης" βρήκε - λέει - την  Κατερίνα που έκανε όμορφο τον κόσμο του !

Ποια είναι η 30χρονη Κατερίνα από τη Νάξο που έκλεψε την καρδιά του δημοφιλούς παρουσιαστή; Όπως βλέπετε και στη φωτό είναι μια μελαχρινή με έντονα μάτια (και ας φορά γυαλιά στη φωτό) που λένε ότι γοήτευσαν τον Γρηγόρη.

Η Real Life που κυκλοφορεί αύριο γράφει πολλά και διάφορα και όλα προϊδεάζουν ότι οι παπαράτσι αυτό το καλοκαίρι μετά την Άχλα όπου κυνηγούν την Μενεγάκη θα στρατοπεδεύσουν στη Νάξο για νέα ενσταντανέ του Γρηγόρη μας....

Κακοκαιρια: Η Χαλκίδα θυμίζει ... Βενετία

Καταιγίδα ξέσπασε λίγο  μετά τις 7.30 μ.μ. του Σαββάτου στη Χαλκίδα και έχει δημιουργήσει, προς το παρόν, προβλήματα μόνο στη κυκλοφορία των Ι.Χ.

Η Καταιγίδα είναι σφοδρή  και έχουν τεθεί σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων από υπόγεια και άλλους χώρους , η Αστυνομία και ειδικά η Τροχαία για την κυκλοφορία και το Λιμενικό.

Μέχρι τις 8.30 μ.μ. , παρόλο που η Χαλκίδα θυμίζει ... Βενετία και μάλιστα στο τέλος του Μάη, δεν έχει γίνει γνωστό κάποιο περιστατικό.

Πουλούσαν το μωρό τους για 5 χιλιάδες ευρώ!

Πέντε άτομα, τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, συνελήφθησαν χθες στη Λάρισα για αγοραπωλησία βρέφους.. 


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας 49, 49 και 63 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 42 και 34 ετών αντίστοιχα, για αγοραπωλησία βρέφους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το e-volos.gr ο 63χρονος Έλληνας ενεργώντας ως μεσάζων οδήγησε ένα ζευγάρι Ελλήνων σε προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να αγοράσουν ένα αγοράκι έναντι πέντε χιλιάδων ευρώ από το ζευγάρι των υπηκόων Βουλγαρίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Χρηματικό ποσό 10.480 ευρώ
Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
Ιατρικές εξετάσεις βρέφους

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

H Δροσιά θρηνεί τον 34χρονο παλικαρι Τάσο Βοριανίτη

Στα 34 χρόνια του έσφυζε από ζωή. Ο Τάσος Βοριανίτης στη Δροσιά ήταν το παλικάρι που πολλοί ζήλευαν. Όλα αυτά μέχρι πριν από δύο μήνες.

Εκείνη τη στιγμή η μοίρα έπαιξε μαζί του το πιο άσχημο παιχνίδι. Και ο Τάσος έδωσε μια άνιση μάχη με περηφάνια και έχοντας τη συμπαράσταση των δικών του.

Ο Τάσος προσβλήθηκε  από την ανίατη ασθένεια. Οι γιατροί "σήκωσαν τα χέρια". Μέσα σε δύο μήνες το παλικάρι της Δροσιάς είχε χάσει τη μάχη.

Ο 34χρονος Τάσος Βοριανίτης, την  Πέμπτη, πέθανε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" της Αθήνας.

Η Δροσιά, αλλά και η υπόλοιπη Χαλκίδα συγκλονισμένη συμπαραστάθηκε στους γονείς του Θανάση και Ξένια και στον αδελφό του Ανδρέα, που αποτελεί τώρα το μοναδικό τους στήριγμα.

Η κηδεία του Τάσου έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Δροσιάς και την παρακολούθησαν δεκάδες φίλοι και συγγενείς του που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι άφησε την τελευταία του πνοή στα 34 χρόνια του...

4 ΓΚΑΛΟΠ : «Στήθος με στήθος» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Kάπα Research, σύμφωνα με την οποία το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται να συγκεντρώνει 25,8% και να ξεπερνά κατά πέντε μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 20,1%.

Στη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία για το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:
Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%.

Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά μαζί με τη Δράση με 3,8%.

«Ντέρμπι» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.

Στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με την ίδια εταιρία, η ΝΔ έχει περάσει μπροστά συγκεντρώνοντας το 42,9% από το 33,1% που ήταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 41,7% έχει πέσει στο 35,8%.

Προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για το ποιός από τους δύο διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με την ALCO τον Πρόεδρο της ΝΔ επιλέγει το 42% έναντι 24% του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με την MARC, το 64,8% των πολιτών εκτιμά πως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε σκληρή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, την ώρα που το 21,1% ζητά την ακύρωση της συμφωνίας και την καταγγελία του Μνημονίου.

Η μεγάλη πλειοψηφία (87,8%), εξάλλου, ζητεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την MRB.

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης.


Ο Γ. Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αφού μετά τη μήνυση κινήθηκε εναντίον του η αυτόφωρη διαδικασία.

Το όλο θεμά της διαμάχης των δημοσιογράφων είναι ένα πλαστό έγγραφο που εμφανίζει τον Κ. Βαξεβάνη να εισπράττει μεγάλο χρηματικό ποσό από την ΕΥΠ, το οποίο ο Γ. Παπαγιάννης δημοσίευσε χωρίς να ελέγξει πρώτα τη γνησιότητά του και την εγκυρότητά του.

Ο Γ. Παπαγιάννης έχει ταυτοποιηθεί από προηγούμενες κατηγορίες και διώξεις εναντίον του ως ο διαχειριστής του blog fimotro όπου δημοσιεύτηκε το συγκεκριμένο έγγραφο. Μάλιστα, στο παρελθόν, ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος είχε επίσης καταθέσει μήνυση εναντίον του για εκβιασμό. Ο δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο το πρωί της Δευτέρας αφού μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, από όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία εκδίκασης. Μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Τέλος ο Κ. Βαξεβάνης αναμένεται να καταθέσει και αγωγή εναντίον του.

Ελεωνόρα Ζουγανέλλη- Γιώργος Κιμούλης: Μόλις χώρισαν !

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλλη και ο Γιώργος Κιμούλης δεν πρόλαβανα καλά - καλά να γίνουν ζευγάρι και χώρισαν !

Τους τίτλους τέλους αναγγέλλει η εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή και αναφέρεται στις ολέθριες σχέσεις του ηθοποιού και η λατρεία του για τις γυναίκες.

Πρόσφατα, στην απονομή του πλατινένιου δίσκου της, η Ελεωνόρα ξέκοψε κάθε κουβέντα για τα προσωπικά της, ωστόσο, πόζα με τον ηθοποιό μέσα στο καμαρίνι της κυκλοφόρησε.

«Θα ήθελα να μην μιλήσω γι’ αυτό. Η προσωπική μου ζωή μέχρι σήμερα δεν έχει εκτεθεί και θα ήθελα πολύ να συνεχίσει να συμβαίνει το ίδιο», είπε η τραγουδίστρια.

Η τελευταία σχέση της Ελεωνόρας που έγινε γνωστή στο κοινό ήταν με τον ηθοποιό Κώστα Αποστολάκη, ενώ του Γιώργου Κιμούλη ήταν η συνάδελφός του Ελισάβετ Μουτάφη.

Κάρυστος: Χτίζοντας ένα σπίτι Διαβίωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Το όνειρό τους Πραγματικότητα, χτίζοντας ένα σπίτι Διαβίωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για να τους περιμένει προσδοκούσε ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ «Χέρι – Χέρι». Αρωγός στη προσπάθεια για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η βοήθεια του Δήμου Καρύστου με την δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση ξενώνα.
 
Εθελοντής για βράβευση ο Δήμος, άλλα και όσοι συμπαραστέκονται στις προσπάθειες του  Συλλόγου. Το μόνο εξάλλου εξόφθαλμα ορατό στην κοινωνική  φροντίδα, είναι ελλείψεις  στις  κρατικές δομές  πρόνοιας.
 
Και όσο εύκολη μπορεί να είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην παραχώρηση του οικοπέδου στο Σύλλογο ΑΜΕΑ, πάρα πολύ δύσκολη θα είναι από εδώ και στο εξής οι προσπάθειες στη υλοποίηση  ανέγερσης του ξενώνα στους χαλεπούς και δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε. Γι'αυτό ας σταθούμε αρωγοί όλοι στις προσπάθειες του Συλλόγου, η δημοτική αρχή έκανε το προ το βήμα, ας βοηθήσουμε τα επόμενα βήματα του συλλόγου όλοι.


notios-evoikos

Πωλείται το σπίτι του Μητροπάνου

Λίγες, μόνο μέρες πέρασαν από το θάνατο του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή  και σήμερα έγινε γνωστό ότι "Πωλείται το σπίτι του Μητροπάνου: Η οικογένεια του μεγάλου τραγουδιστή μετακομίζει στο Κολωνάκι".

Το δημοσίευμα της Real Life που κυκλοφορεί την Κυριακή, μας πληροφορεί ότι η αξίας της μονοκατοικίας στο Ψυχικό ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια και ήδη η  γυναίκα του κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μετακομίσει στο Κολωνάκι, τη στιγμή που δεκάδες κάτοικοι του τελευταίου το εγκαταλείπουν.

Η βίλα με τους φοίνικες φιλοξενούσε τις πιο όμορφες οικογενειακές στιγμές του άρχοντα του ζεϊμπέκικου. Εκεί είχε το αγαπημένο του πιάνο, αλλά και τους αναρίθμητους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους που συνόδευσαν την λαμπρή καριέρα του μέχρι το τέλος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, η οικογένεια του μεγάλου τραγουδιστή λίγες ημέρες μετά τον χαμό του, αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στην πολυτελή κατοικία, μιας και η απώλειά του, ρίχνει βαριά τη σκιά της εκεί... Η σύζυγός του Βένια, πουλάει την συγκεκριμένη κατοικία έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ και μετακομίζει σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Το σπίτι του Δημήτρη Μητροπάνου είναι περίπου 700 τ.μ., αποτελείται από 4 επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και μια μεγάλη σοφίτα, που είναι στην ουσία ένα, ανεξάρτητο διαμέρισμα, με ξεχωριστή κουζίνα και μπάνιο...

Ληστεία με πυροβολισμούς σε κοσμηματοπωλείο

Η ώρα ήταν 11.30 όταν δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο επι της οδού Κύπρου 103 στην Αργυρούπολη. 


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα και έφυγαν με τα πόδια.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα που είχαν παρκαρισμένη λίγο παρακάτω και έγιναν καπνός.

Η Ε. Ελευθερίου είναι "Μες στην καλή χαρά"... λίγο πριν τον μεγάλο τελικό!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί του Σαββάτου η Ναταλία Γερμανού με την Ελευθερία Ελευθερίου...

και λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό του 57ου διαγωνισμού της Eurovision, η Ελευθερία μίλησε στη δημοφιλή παρουσιάστρια για τα συναισθήματά της λίγο προν ανέβει για τελευταία - αλλά πιο σημαντική - φορά στη σκηνή του Μπακού!

Επίσης, πώς της φαίνονται τα φετινά τραγούδια της Eurovision και ποιους βλέπει ανταγωνιστικά;

Δείτε το σχετικό βίντεο:

"Μαύρη εργασία" στη Δροσιά καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

"Στη συνέχεια των ελέγχων που γίνονται, βρέθηκαν στην Εταιρία ΒΟDE ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ και ΕΜΠΟΡΙΚΗ, κατασκευάζει ΘΥΡΕΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ, (4ο χλμ. Χαλκίδας-Δροσιάς) 4 εργαζόμενοι Πακιστανικής υπηκοότητας, που δεν ήταν καταχωρημένοι στις καταστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας".




Αυτόα αναφέρεται σε ανακοίνωση τους Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και επισημαίνεται ότι:

"Επίσης διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχαν νόμιμα δικαιολογητικά διαμονής και εργασίας.

Το συμβάν αναγγέλθηκε στο ΙΚΑ Χαλκίδας για περαιτέρω διερεύνηση".

Στη φωτό ο Στ. Μπασινάς,  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

Λαγκάρντ: Πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά της Αφρικής παρά τους 'Ελληνες

- Ηρθε η ώρα οι Ελληνες να πληρώσουν, λέει η διευθύντρια του ΔΝΤ σε βρετανική εφημερίδα

- "Οι έλληνες γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τα παιδιά τους και να πληρώνουν τους φόρους"

- "Υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας των φοροφυγάδων"

- Ξεκαθαρίζει οτι η Ελλάδα δεν θα έχει καλύτερη μεταχείριση απο χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου

Κάθε όριο αυστηρότητας εξαντλεί η επικεφαλής του ΔΝΤ απένταντι στους Ελληνες σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η κα Λαγκάρντ "επιτιθεται" στους Ελληνες και τους καλεί ευθέως να πληρώνουν τους φόρους τους λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι γονείς των παιδιών στην Ελλάδα να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώνουν τους φόρους τους” .

Σχολιάζοντας τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας, σημείωσε "σκέφτομαι εκείνους που στερούνται τις δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας όλων αυτών που φοροδιαφεύγουν".

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για όλους εκείνους τους ασθενείς στην Ελλάδα που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαντά: "πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά σε σχολεία της Νιγηρίας που μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρεις μαθητές επειδή θέλουν πραγματικά να μορφωθούν. Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα”.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει καλύτερη μεταχείριση από ό,τι μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

"Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Και είναι πιο δύσκολο να ζητάω από την κυβέρνηση μιας χώρας που οι κάτοικοι της ζουν με 3, 4, ή 5 χιλιάδες δολάρια το χρόνο να αυξήσει τα μέτρα λιτότητας και να μειώσει χρέη και ελλείμματα, από το να ζητάω τα ίδια, αυτονόητα πράγματα από την κυβέρνηση μιας πλούσιας χώρας".

Αναγνωστάκης - ΔΗΜ.ΑΡ. : Έτσι θα πατάξουμε την παραοικονομία!

Η πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, που ανέρχεται σε ποσοστό 30-35% του Α.Ε.Π. πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά και η ΔΗΜ.ΑΡ. προτείνει μέτρα και δράσεις, που καθιστούν τη φοροδιαφυγή ασύμφορη για τους παραβάτες, με τη λήψη σκληρών μέτρων όπως είναι: η δήμευση περιουσιακών στοιχείων και οι αυστηρές ποινικές κυρώσεις για τους φοροφυγάδες.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που η ΔΗΜ.ΑΡ. προτείνει και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα είναι:

- Ανεύρεση όσων διαχειρίστηκαν παρανόμως και προς ίδιον όφελος δημόσιο χρήμα, επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις.

- Έλεγχος περιουσιών που αποκτήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα τα τελευταία είκοσι (20) έτη. Αποζημίωση του Δημοσίου από πολιτικά και λοιπά πρόσωπα, που απέκτησαν παράνομα και με αθέμιτες πράξεις, (μίζες, λαδώματα, προμήθειες), περιουσιακά στοιχεία τα τελευταία είκοσι (20) έτη και δήμευση αυτών.

- Έλεγχος περιουσιακών στοιχείων, που απέκτησαν διαχειριστές δημοσίου χρήματος, μέλη επιτροπών ανάθεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών, δημόσιοι υπάλληλοι με εισπρακτικό ή ελεγκτικό ρόλο τα τελευταία είκοσι (20) έτη. Δήμευση αυτών εφόσον η προέλευσή τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

- Γενική εφαρμογή του «πόθεν έσχες», με έμφαση σε φορολογουμένους που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας. Ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» πρέπει να στηριχθεί σε ένα σύνολο στοιχείων όπως φορολογικές δηλώσεις, καταθέσεις, μετοχές, κρατικά χρεόγραφα, που κατέχει ο φορολογούμενος , ώστε να είναι αποτελεσματικός.

- Άμεση δέσμευση των κεφαλαίων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, που δεν δικαιολογούνται από το «πόθεν έσχες» και φορολόγηση αυτών, ως αποκρυφθέντων εισοδημάτων.

- Εντοπισμός καταθέσεων και εξαχθέντων κεφαλαίων από έλληνες πολίτες σε τράπεζες στην αλλοδαπή και φορολόγηση αυτών, ως αποκρυφθέντων εισοδημάτων, εφόσον δεν δικαιολογείται η απόκτηση τους.

- Δήμευση περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος και οικονομικά εγκλήματα: (λαθρεμπορία, παράνομο εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, κυκλώματα πορνείας, παράνομες προμήθειες, κλπ).

- Έλεγχος της διακίνησης πετρελαίου για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, με αυστηρές ποινές στους λαθρέμπορους καυσίμων, δήμευση των περιουσιακών στοιχείων.

- Άμεση αντιμετώπιση της φοροκλοπής μέσα από τις off shore εταιρείες και τις εικονικές εταιρείες σε χώρες με χαμηλό συντελεστή.

- Δραστικός περιορισμός του παραεμπορίου: Συστηματικοί έλεγχοι στα κέντρα εισαγωγής και διακίνησης λαθραίων εμπορευμάτων, κλείσιμο επιχειρήσεων, δήμευση των εμπορευμάτων και απέλαση των αλλοδαπών εισαγωγέων και διακινητών αυτών.

- Δημιουργία, ανάπτυξη «κινήματος αποδείξεων», μέσα από κίνητρα στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές και καλλιέργεια αντίστοιχων στάσεων.

- Εντατικοποίηση των τακτικών φορολογικών ελέγχων, με έμφαση στις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, με ακαθάριστα έσοδα άνω των 300.000 ευρώ.

- Εντατικοποίηση των προσωρινών φορολογικών ελέγχων, για τη διαπίστωση της απόδοσης ή όχι παρακρατουμένων φόρων (εισοδήματος, ΦΠΑ, ΦΜΥ), με τον έλεγχο επιχειρήσεων - επιτηδευματιών, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των σχετικών δηλώσεων.

 Ψήφιση ειδικού νόμου με αναδρομική ισχύ, που θα καθιστά «την απιστία σε βάρος του Δημοσίου» και «τη φοροκλοπή», διαρκή εγκλήματα, χωρίς παραγραφή και θα θεσπίζει την αυτόματη άρση του φορολογικού, τραπεζικού και οποιουδήποτε άλλου απορρήτου.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει πρόγραμμα και θέσεις.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι η Αριστερά της ευθύνης.

Αυτοκτόνησε ο ανθυπασπιστής που κατηγορήθηκε για ασέλγεια και παιδική πορνογραφία

- Ο 34χρονος αξιωματικός έβαλε τέλος στη ζωή του καθώς κρεμάστηκε με τα κορδόνια του μέσα στα κελιά της Αερονομίας

- Μυστήριο παραμένει γιατί του επέτρεψαν να κρατήσει τα κορδόνια του

- Στο χώρο της αυτοκτονίας Εισαγγελέας και Αστυνομία


Δεύτερο σοκ για την ΠΑ! Ο ανθυπασπιστής που είχε συλληφθεί με κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδική πορνογραφίας και για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου,αυτοκτόνησε μέσα στα κρατητήρια της Αερονομίας!

Ο 34 χρονος ανθυπασπιστής,κρεμάστηκε με τα κορδόνια του.

Ο ανθυπασπιστής που υπηρετούσε στη Μοίρα ΓΕΑ είχε συλληφθεί από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έρευνα στο σπίτι του 34χρονου στην Αττική, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών αρχείων παιδικής πορνογραφίας,
- ένας εξωτερικός και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, καθώς και
- εβδομήντα εννέα (79) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι

Το Τρένο της Χαλκίδας εμβόλισε Ι.Χ. - Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένο ζευγάρι

Το ηλικιωμένο ζευγάρι ξεκίνησε από το Σχηματάρι για να πάει στο Δήλεσι. Ο θάνατος παραμόνευε στις 08:00 το πρωί, λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, στη σιδηροδρομική διάβαση έξω από το Δήλεσι Βοιωτίας.

Ο 83χρονος οδηγός, σύμφωνα με το LamiaReport.gr, δεν είδε τις κατεβασμένες μπάρες, ούτε άκουσε το ηχητικό σήμα. Κάποιοι λένε ότι ίσως να τον τύφλωσε και ο ήλιος.

Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα, εμβόλισε το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο επί τόπου, ο οδηγός και η επίσης 83χρονη σύζυγός του.

Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε για πολλά μέτρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβίσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Μακελειό στη Φινλανδία: Ένοπλος σκότωσε μία γυναίκα και τραυμάτισε άλλους οκτώ

Ένας 18χρονος συνελήφθη απο την αστυνομία ως υπεύθυνος για το μακελειό στην πόλη Χιβίνκα, βόρεια της πρωτεύουσα Ελσίνκι. 


'Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, περίπου στις 2 τα ξημερώματα ένοπλος άνοιξε πυρ από στέγη κτιρίου όπου σημάδευε εισόδους μπαρ και εστιατορίων, σκοτώνοντας μία 18χρονη γυναίκα και τραυματίζοντας άλλους οκτώ.

Δύο από του τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα αστυνομικός.

Μια ιστορία θα σας πω…

  Του Κώστα Χαϊνά

Λοιπόν αυτές τις μέρες συνάντησα ένα παλιό φίλο που είναι καλός στις ιστορίες κάθε είδους. Και πάντα όταν τον συναντάω μου λέει μια ιστορία. Σας μεταφέρω λοιπόν την τελευταία που μου είπε μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου, ως ερμηνεία των αποτελεσμάτων των εκλογών.
Κάπου στα νοτιανατολικά της Ευρώπης υπάρχει μια χώρα που τη λένε Ελλάδα. Η χώρα αυτή είναι πολύ όμορφη με ωραίες παραλίες και βουνοκορφές και την προτιμούν για τις διακοπές τους πολλοί βορειοευρωπαίοι που ζούνε τις περισσότερες μέρες του χρόνου μέσα στην ομίχλη. Αυτή η χώρα λοιπόν μετά την περιπέτεια της χουντικής επταετίας το 1974, προσπάθησε να ορθοποδήσει. Ένας αέρας αλλαγής έπνεε παντού. Ο άνεμος αυτός έγινε τυφώνας και το 1981 το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ή ΠΑΣΟΚ, σάρωσε τα πάντα. Και έτσι ένας νέος όρος καθιερώθηκε. Οι μη προνομιούχοι. Έτσι αδικίες χρόνων σε ένα βαθμό αντιμετωπίσθηκαν και κοινωνικές δυνάμεις που για χρόνια ήταν στο περιθώριο, αναβαθμίσθηκαν και μάλιστα οι συντεχνιακοί τους εκπρόσωποι απέκτησαν δικαιώματα που ποτέ τους πριν δεν είχαν. Και μάλιστα παραπάνω απ’αυτά που τους αναλογούσαν. Ή μάλλον χάθηκε το μέτρο και ιδιαίτερα χάθηκε η πλευρά των υποχρεώσεων. Γιατί σε μια κοινωνία έχουμε δικαιώματα αλλά έχουμε και υποχρεώσεις. Και έτσι αργότερα ήρθε και το  «Τσοβόλα δώστα όλα», ένα δόγμα χαρακτηριστικός οδηγός της εποχής. Μια ισχυρή κομματική γραφειοκρατία κατέλαβε το Κράτος και κανόνιζε σχεδόν τα πάντα. Ακόμη και ποιος νόμος θα ψηφιστεί στη Βουλή. Το 1989 μετά από σειρά σκανδάλων, με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Κωσκωτά, το κίνημα χάνει την πλειοψηφία και μετά την περιπέτεια της συγκυβέρνησης δεξιάς-αριστεράς και της Οικουμενικής, έχουμε το τριετές διάλειμμα Μητσοτάκη, στο οποίο όμως δεν πρόλαβε να κάνει σχεδόν τίποτα αφού απέναντί του είχε τις ισχυρές συντεχνίες του κινήματος. Άσε που τον έριξε ουσιαστικά ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ και τότε υπουργός εξωτερικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έτσι ο Ανδρέας, (μόνο ο συγκεκριμένος ηγέτης –μέχρι σήμερα- αναγνωρίζεται από όλους με το μικρό του όνομα!), παίρνει την ρεβάνς του Ειδικού Δικαστηρίου και σαρώνει στις εκλογές του 1994. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Γιάλτρα: ανεκμετάλλευτα τα ιαματικά νερά

Μπορεί η δύο ιαματικές πηγές βρέξει - χιονίσει να τρέχουν καυτό νερό, αυτό παραμένει ανεκμετάλλευτο. Ο πόλος έλξης τουρισμού στα Λουτρά της Αιδηψού θα μπορούσε να ισχύει και στα Λουτρά Γιάλτρων.
Η Αιδηψός διαθέτei δίκτυο όπου το ιαματικό νερό καταλήγει και τροφοδοτεί τα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα αυτά να διαθέτουν μονάδες λουτροθεραπείας και spa για τους πελάτες τους.

Στα Γιάλτρα καμία σχετική υποδομή, το ιαματικό νερό καταλήγει στην θάλασσα μέσα από αυτοσχέδια χαντάκια. Μόνο μια παλιά υποτυπώδες μονάδα λειτουργεί εδώ και χρόνια με επτά λουτήρες.

Με μικρό κόστος θα μπορούσε να είχε γίνει ένα απλό δίκτυο κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, ώστε τα μικρά ξενοδοχεία της παραλίας να μπορούν να τροφοδοτηθούν. Οι ιαματικές πηγές είναι ψηλά, δεν χρειάζεται τεχνικός εξοπλισμός για την ροή του νερού. Το ιαματικό νερό μπορεί να αποθηκευτεί και να αναθερμανθεί χωρίς να χάσει τις ιδιότητες του.

Το φάρμακο της φύσης στον άνθρωπο πάει χαμένο, και ένας τουριστικός προορισμός σβήνει μέρα με την μέρα...

istiaianews


Σοκ στις Σέρρες - Μαθητής εισέβαλε σε σχολείο με πυροβόλο όπλο

Αγρια συμπλοκή ξέσπασε το πρωί σε σχολείο των Σερρών με πρωταγωνιστές δύο 17χρονους. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ένας από τους δύο έβγαλε από την τσάντα του ένα γερμανικό κλειδί με το οποίο χτύπησε τον άλλον στο κεφάλι, απειλώντας τον ταυτόχρονα με... πυροβόλο όπλο.

Το περιστατικό συνέβη στο 3ο ΤΕΕ Σερρών, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των εξετάσεων.

Ο 17χρονος που συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Σερρών με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της παράνομης κατοχής όπλου και οπλοχρησίας καθώς και επικίνδυνης πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ο δεύτερος μαθητής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών τραυματισμένος, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο η υγεία του.

Κ. Μαρκόπουλος: "Εφικτή η κατάργηση του μνημονίου και η παραμονή στο ευρώ"

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στον Real fm τόνισε ότι, "είναι εφικτή η κατάργηση του μνημονίου και η παραμονή στο ευρώ".

Παράλληλα είπε πως εάν η Ελλάδα αρνηθεί το μνημόνιο και αναζητήσει πιο ευνοϊκή συμφωνία η Ευρώπη δεν θα μας διώξει. "Δεν μπορεί να καταργήσει τη δυνατότητα του ευρώ να σώσει μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, και ενδεχόμενη έξοδος της χώρας θα προκαλέσει απίστευτες συνέπειες για την Ευρώπη και τον κόσμο", ανέφερε.

"Η Ευρώπη δεν μας βλέπει εχθρικά αλλά αυτά τα ψεύτικα διλήμματα οδηγούν εκτός ευρώ", είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος επίσης ανέφερε ότι: "Στη χώρα πλέον, δεν υπάρχει το δεξιά και αριστερά, δεν καταργώ τις ιδεολογίες αλλά η σωτηρία της Ελλάδας θέλει κοινή λογική και συνεργασία. Αν η συνολική ψήφος είναι έξω από το μνημόνιο, τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μία κυβέρνηση με στόχο να απαλλαγούμε από το μνημόνιο. Στη ΝΔ υπάρχουν πολλοί βουλευτές που θα αντιπαρατεθούν με μία τέτοια λογική".

Αρχιφύλακας πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως ήταν τα ξημερώματα αρχιφύλακας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και ενεπλάκη σε καυγά με θαμώνα στο καφέ-μπαρ που βρισκόταν.


Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει χρήση του όπλου που είχε στην κατοχή του και να πυροβολήσει για εκφοβισμό στον αέρα. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε ελαφρά μία 50χρονη που εργαζόταν στο καφέ μπαρ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών.

Ο αρχιφύλακας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοχρησίας.

Eκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Σκύρο

Προεκλογική εκδήλωση με ομιλητή τον Βαγγέλη Αποστόλου βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιούνη στις 8,30 μμ στην αγορά της χώρας της Σκύρου.

Νόμιμο το ''χαράτσι'' της ΔΕΗ, παράνομη η διακοπή ρεύματος

Δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το λεγόμενο ''χαράτσι'' της ΔΕΗ, έκρινε, κατά πλειοψηφία, με απόφασή της (1972/2012) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Με την ίδια απόφαση, η Ολομέλεια του ΣτΕ ακυρώνει τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών 1211/2011, κατά το μέρος που προβλέπει ότι θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η διακοπή αυτή είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα.
Πιο συγκεκριμένα, στην πολυσέλιδη απόφασή της (67 σελίδες) η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει ότι το ειδικό τέλος αποτελεί φόρο προσωρινού χαρακτήρα (διετή) που στηρίζεται σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμβαδόν, τιμή ζώνης.
Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών της Ολομέλειας του ΣτΕ, το επίμαχο τέλος δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν την ιδιοκτησία, την αναλογικότητα, την ισότητα και την κατανομή φορολογικών βαρών, ούτε την ΕΣΔΑ, αποτελώντας συνταγματικά ανεκτό περιορισμό της περιουσίας υπό τις δεδομένες συνθήκες.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την απόφαση, το μέτρο ελήφθη για την αντιμετώπιση επείγουσας ανάγκης σοβαρού δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου να καλυφθεί άμεσα πρόσθετο δημοσιονομικό έλλειμμα σε περιβάλλον οικονομικής υφέσεως, ενώ ταυτόχρονα έχει προσωρινό μόνο χαρακτήρα και δεν μπορεί να καταστήσει δημευτικό.
Ακόμη, η πλειοψηφία δέχθηκε ότι ναι μεν το επίδικο τέλος προστιθέμενο σε άλλα φορολογικά μέτρα συνεπάγεται αυξημένη επιβάρυνση των πολιτών, όμως το γεγονός αυτό δεν το καθιστά μη ανεκτό περιορισμό της περιουσίας ενόψει των σοβαρών και επειγόντων δημοσιονομικών λόγων για τους οποίους επιβλήθηκε.
Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι το μέτρο είναι αντίθετο σε συνταγματικές διατάξεις και στην ΕΣΔΑ και δεν λαμβάνει υπόψη του τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη.

Αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αντισυνταγματική είναι η δυνατότητα διακοπής ρεύματος που προβλέπεται και στο άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 για όποιον δεν καταβάλλει το τέλος.
Το ΣτΕ κρίνει ότι αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του.
Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχθηκε ότι με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας έθεσε και ζήτημα παραβίασης όχι μόνο της οικονομικής ελευθερίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση.
Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι είναι συνταγματική η διακοπή ρεύματος λόγω του εθνικού συμφέροντος σκοπού της άμεσης αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος και επειδή προβλέπεται στη νομοθεσία και σε άλλες περιπτώσεις.

news247.gr

Εξι Πειρατικοί νόμοι που δεν κοστίζουν τίποτα!

Σ’ αυτές τις εκλογές τα παλιά κόμματα, με συγκεκριμένους συμμάχους, προσπαθούν να σε πολώσουν.

Δεξιά ή Αριστερά;
ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ;
Σαμαράς ή Τσίπρας;
Μνημόνιο ή μνημόνιο light;

Παριστάνουν ότι βρίσκεσαι στη δεύτερη Κυριακή δημοτικών εκλογών και πρέπει να διαλέξεις τον λιγότερο τραγικό, για Δήμαρχο.
Μετά από αυτούς το χάος.
Πωλητές τρόμου και φόβου επειδή οι διαφημιστές τους είπαν ότι πουλάει καλύτερα από την ελπίδα..

Στελέχη και των δυο πλευρών αναλύουν παραμέτρους από δεκάδες διαφορετικές οπτικές.
Προσέχουν όμως η μπάλα να γυρνάει στο γήπεδο, αλλά να μην μπαίνει ποτέ γκολ (ή καλάθι).

Έλα να σκοράρουμε.

Σκέψου ότι σε ένα μήνα έχουμε μια βουλή (με πολλούς Πειρατές βουλευτές μέσα) η οποία αποφασίζει να ψηφίσει επειγόντως ΕΞΙ θέματα.
Είναι η άμεση της προτεραιότητα και είναι αποφασισμένη να το κάνει.

Νομοθετεί τα εξής:

* Όλα τα δημόσια έγγραφα βγαίνουν υποχρεωτικά στο internet, όσο ασήμαντα κι αν φαίνονται.
Όλοι οι Ελληνες πολίτες μπορούν να πάρουν αντίγραφο από κάθε δημόσιο έγγραφο, απλά επειδή το ζήτησαν από την αντίστοιχη Δημόσια Υπηρεσία. (εκτός από απόρρητα Εθνικής Άμυνας).

* Όλοι οι δημόσιοι διαγωνισμοί δημοσιεύονται στο internet πριν και μετά τη διεξαγωγή τους, μαζί με το σκεπτικό της Επιτροπής και τις προσφορές όλων.
Ακόμη και οι πρόχειροι (αυτοί όπου ένα κουτί σπίρτα αγοράζεται προς 1.000 ευρώ επειδή οι άλλες δύο προσφορές ήταν 1.001 & 1.002 ευρώ για το ίδιο κουτί σπίρτα).

* Οι προϋπολογισμοί δημόσιων έργων από κάποια αξία και πάνω εγκρίνονται με περιφερειακό ή εθνικό δημοψήφισμα, ανάλογα με την έκταση και το ύψος του έργου.

* Η Δικαιοσύνη γίνεται πραγματικά ανεξάρτητη και ο ορισμός των ανώτατων δικαστικών δεν γίνεται πλέον από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

* 100.000 πολίτες μπορούν με υπογραφές τους να προτείνουν ένα νόμο προς ψήφιση στη Βουλή.
300.000 πολίτες μπορούν να προκαλέσουν δεσμευτικό δημοψήφισμα για την ψήφιση ή ακύρωση συγκεκριμένου νόμου.
Η απόφαση του Δημοψηφίσματος είναι αυτόματα νόμος της Ελλάδας.

* Παύει η διαφοροποίηση των Βουλευτών και Υπουργών από τους απλούς πολίτες ως προς την απονομή δικαιοσύνης και καταργείται η βουλευτική ασυλία για ποινικά αδικήματα, καθώς και η νομοθεσία περί (μη) ευθύνης Υπουργών, οι οποίοι πλέον έχουν τα ίδια χρονικά διαστήματα παραγραφών με οποιονδήποτε πολίτη.


Μόνο αυτά. Είναι μόνο ΕΞΙ θέματα.
Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο εκτός από πολιτική βούληση για να ψηφιστούν.
Δεν κοστίζουν τίποτα!
Ξανά: Δεν κοστίζουν ούτε Ευρώ, ούτε λεπτό, ούτε δραχμή, ούτε δεκάρα..


Δες τώρα τι γράφουν την επόμενη μέρα τα τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων.
Πως αντανακλούν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα και το εννοεί.
Πόσο ευχάριστα έκπληκτοι είναι όλοι.
Σκέψου πόσο πέφτουν τα spread, πόσο ανεβαίνει το euro, με τι αέρα κοιτάμε τον υπόλοιπο πλανήτη στα μάτια, από την επόμενη ημέρα.
Δες πόσοι θέλουν μετά από αυτό να έρθουν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους ή να φέρουν τα κεφάλαιά τους.
Πόσο πέφτει το κόστος δανεισμού (ακόμη δανειζόμαστε βραχυπρόθεσμα).

Δες 11.000.000 Ελληνες να ανασαίνουν, να ξεφυσούν με ανακούφιση, να σηκώνουν το κεφάλι, να χαμογελούν, να ελπίζουν, να βγαίνουν χαρούμενοι στο δρόμο, να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους. 

Έξι θέματα, έξι απλά θέματα (από τα είκοσι δύο που ήδη έχουν επεξεργαστεί οι Ελληνες Πειρατές).

Δεν είναι έκτακτα μέτρα, δεν είναι χαράτσια, δεν είναι ξεπούλημα, δεν είναι συμβάσεις με τρίτους, δεν είναι λιτότητα, είναι ΑΛΛΑΓΕΣ στον τρόπο Λειτουργίας του Δημοσίου και της Ελληνικής Κοινωνίας.

Απλές αλλαγές, χωρίς τις οποίες θα χτίζουμε στην άμμο και θα ρίχνουμε νερό σε μια τρύπα, κάπου εκεί δίπλα, στην ίδια άμμο.

Απλές βάσεις πάνω στις οποίες πατάμε για να χτίσουμε το μέλλον.

Ούτε σ’ αυτές τις εκλογές δεν μπορώ να με φανταστώ να ψηφίζω το παλιό.

Σ’ αυτές τις εκλογές αντί για δεξιά ή αριστερά αποφάσισα να ψηφίσω μπροστά.
Ψηφίζω το σήμερα και το αύριο, ψηφίζω εμένα, κι ας μην είμαι υποψήφιος…

Ανέστης Σαμουρκασίδης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
( από το http://www.pirateparty.gr/2012/05/6-nomoi/ )

Ζευγάρι έκανε βόλτα με Ι.Χ. και..2 κιλά χασίς - Χτύπησε αστυνομικό με καδρόνι.

Το πολυτελές Ι.Χ. που είχε το ζευγάρι.

O λόγος για ένας 38χρονο ο οποίος μετέφερε 2 κιλά χασίς με το αυτοκίνητό του. Μαζί ήταν και η 29χρονη σύντροφός του.


Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο του ζευγαριού στην περιοχή Προκοπάτων Κεφαλονιάς και βρήκαν μέσα ένα χαρτοκιβώτιο με δύο συσκευασίες που περιείχαν 2 κιλά ακατέργαστου χασίς.

O 38χρονος κατά τον έλεγχο αντιστάθηκε στον αστυνομικό και ξέφυγε παίρνοντας μαζί του τις ναρκωτικές ουσίες.
Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, τον χτύπησε με ένα καδρόνι στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη.


Τελικά, 38χρονος ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι που έμενε μαζί με την 29χρονη βρέθηκε μικροποσότητα χασίς βάρους 4,2 γραμμαρίων και 1.470 ευρώ.

Επιπλέον στο αυτοκίνητο της 29χρονης, βρέθηκε συσκευασία με μικροποσότητα χασίς ενός γραμμαρίου.

Το ζευγάρι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας ενώ το αυτοκίνητο του 38χρονου κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Δεν μπαίνει στο άρθρο 99 η “Ελευθεροτυπία”

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση υπαγωγής της Χ. Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να έχει επιτυχία αυτό το εγχείρημα.

Με βάση την απόφαση οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους μέσω της δικαστικής οδού, ενώ η εταιρεία οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της.

Το μέλλον της εφημερίδας που δεν εκδίδεται από τις 23 Δεκεμβρίου είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια της ιδιοκτήτριας Μάνιας Τεγοπούλου.

Αυτές είναι οι 8 καλύτερες αποτοξινωτικές τροφές!

Το lifezone σας προτείνει τις καλύτερες τροφές για καθαρισμό και ανανέωση του σώματος σας. Ανακαλύψτε απλούς τρόπους αποτοξίνωσης...
Οι έντονοι ρυθμοί ζωής, το στρες, το κάπνισμα, η μη ισορροπημένη διατροφή, οι τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο περιβάλλον αλλά και το αλκοόλ μπορούν να μας κουράσουν αλλά και να επηρεάσουν τόσο την υγεία, όσο και την εμφάνιση μας, προκαλώντας μας δυσπεψία, άχρωμο και θαμπό δέρμα κ.α..

Ο οργανισμός μας με τα απεκκριτικά του όργανα (συκώτι, νεφρά, δέρμα, πνεύμονες, έντερο, λεμφική κυκλοφορία) που διαθέτει προσπαθεί σε καθημερινή βάση να μας αποτοξινώσει δηλαδή να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα μας. Το σώμα μας όμως λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής δεν τα καταφέρνει πάντα από μόνο και χρειάζεται τη βοήθεια μας. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το βοηθήσουμε; Η διατροφή. Ανακαλύψτε λοιπόν τις 8 καλύτερες απότοξινωτικές τροφές.

Τι μας προκαλούν οι τοξίνες;

Οι τοξίνες που συσσωρεύονται εμποδίζουν τον οργανισμό να «κάψει» με σωστό τρόπο τα λίπη και να απομακρύνει τις ουσίες που δεν χρειάζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατακράτηση νερού. Η υπερφόρτωση με τοξίνες «μπλοκάρει» τις λειτουργίες του οργανισμού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στην υγεία μας: Δυσπεψία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης, κυτταρίτιδα, δερματικές παθήσεις, αύξηση βάρους, τριχόπτωση, δυσκοιλιότητα και δυσκαμψία στις αρθρώσεις είναι μερικές από αυτές. Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό περισσοτέρων από ότι μπορεί να δεχθεί μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρότερες ασθένειες όπως υπέρταση και ρευματισμούς.

Αποτοξινωτικές τροφές

Αγκινάρα: Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που βοηθούν στην καλύτερη πέψη.

Τσουκνίδα: Διουρητικό βότανο, καθαρίζει το αίμα και τονώνει τον οργανισμό. Πλούσια σε ασβέστιο , κάλιο, νάτριο, σίδηρο και βιταμινες (Α, Β, C)

Γκρέιπφρουτ: Καταπολεμά τους μύκητες, «καθαρίζει» τον οργανισμό από τα παράσιτα και παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να παραχθούν καλά βακτήρια.

Πράσινο τσάι: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Επιλέξτε βιολογικά φρούτα. Με τα βιολογικά θα αποφύγετε τα χημικά κατάλοιπα αλλά και τα ζιζανιοκτόνα που υπάρχουν. Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση και καθαρισμό του εντέρου. Τα μήλα είναι περιέχουν βιταμίνες (Α,C), διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία και είναι πλούσια σε νερό που ενυδατώνει την επιδερμίδα. Ακόμη τα φρέσκα βερίκοκα, τα βατόμουρα, τα ακτινίδια και τα πεπόνια έχουν ισχυρή αποτοξινωτική δράση.

Γαϊδουράγκαθο: Το βότανο με την ισχυρή αποτοξινωτική δράση. Αναγεννά κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος, αλλά και προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες του περιβάλλοντος, αλκοόλ και από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων.

Πικραλίδα: Διουρητικό και τονωτικό βότανο που καθαρίζει το αίμα και αποτοξινώνει. Βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος, των εντέρων, του παγκρέατος και του στομάχου.

Λαχανικά: Ντομάτα, σκόρδο (αντιοξειδωτικές ιδιότητες), σέλινο, πιπεριά (για αναζωογόνηση), θυμάρι, κρεμμύδι (αντισηπτικές ιδιότητες), μελιτζάνα, πράσο (διουρητικές ιδιότητες).

Μικρά μυστικά για τις ημέρες της αποτοξίνωσης:
Σημ: Η αποτοξίνωση να μην υπερβαίνει τις 5-7 ημέρες

*Πείτε όχι σε αυγά, ξύδι, γαλακτοκομικά και το πολύ αλάτι για να γίνει πιο εύκολη η απομάκρυνση των υγρών

*Μειώστε τον καφέ

*Πιείτε την ημέρα 1,5 lt νερό

*Επισκεφτείτε την τουαλέτα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα για να καθαριστεί το έντερο

*Πηγαίνετε γυμναστήριο, περπατήστε ή αθληθείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα διασπάσετε το λίπος, αλλά και θα ενεργοποιήσετε πιο γρήγορα το έντερο για να απομακρυνθούν οι περιττές ουσίες

*Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια

*Γιόγκα: Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χαλαρώσετε και να ενισχύσετε την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Κοκτέιλ αποτοξίνωσης:

Υλικά: 1 μπανάνα, 1 λεμόνι, λίγο μέλι, 2 πορτοκάλια, πάγος και φυσικός χυμός ανανά

Εκτέλεση: Βάλτε την μπανάνα σε μπλέντερ και μετά τον χυμό ανανά και το χυμό του πορτοκαλιού και λεμονιού που στίξατε. Στη συνέχεια βάλτε τον πάγο και το μέλι και τα κοκτέιλ σας είναι έτοιμο.
lifezone.gr

Αλβανός παΤΕΡΑΣ είχε βγάλει στο κλαρί τη 30χρονη γυναίκα του και βίαζε την 11χρονη κόρη του

Αλβανός παΤΕΡΑΣ είχε βγάλει στο κλαρί τη 30χρονη γυναίκα του  και βίαζε την  11χρονη κόρη του.


Η φρικιαστική ιστορία αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη της 30χρονης συζύγου του από την Ασφάλεια Χαλκίδας!

Η 30χρονη εκδιδόταν παράνομα χωρίς να έχει και τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας και συνελήφθη στα πλαίσια επιχείρησης που γίνεται, πανελλαδικά, για την παράνομη πορνεία.

Ανακρινόμενη η 30χρονη αποκάλυψε ότι την εξέδιδε ο ίδιος ο άνδρας της!

Και λίγο αργότερα ήρθε η φρικτή αποκάλυψη: Ο 39χρονος που έμενε μόνιμα στη Χαλκίδα, ασελγούσε
σε βάρος της 11χρονης θετής κόρης του.

Αμέσως κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για να εξεταστεί η 11χρονη.

 Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί κατάφεραν να δώσουν τέλος στον εφιάλτη του ανήλικου παιδιού. Μέχρι αυτή την στιγμή διαφεύγει την σύλληψη ο 39χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για μαστροπεία της γυναίκας του και για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Ο αλλοδαπός έμενε παράνομα στη Χαλκίδα και φέρεται να εξέδιδε την 30χρονη σύζυγό του. Το τίμημα ήταν από 10 μέχρι 20 ευρώ και οι πελάτες της ήταν αλλοδαποί.
 
Η 30χρονη Αλβανίδα, η οποία συνελήφθη, ήταν παράνομη στη χώρα.

Ωρωπός: Έπιασαν τους δύο 19χρονους που είχαν κλέψει 9 εξοχικά

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό και έναν Έλληνα. Και οι δύο είναι 19 ετών και συνελήφθησαν χθες.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο τους εντόπιζαν τα σπίτια, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα για να μπουν μέσα και έκλεβαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, έπιπλα,αντικείμενα οικιακής χρήσης, τρόφιμα κλπ.

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, χρησιμοποιούσαν τα σπίτια και σαν προσωρινούς χώρους διαμονής.

Όπως εξακριβώθηκε, τους τελευταίους πέντε μήνες έκαναν εννέα διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες στην περιοχή Παλάτια Ωρωπού.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, βρέθηκαν κλοπιμαία, τα οποία επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κοινωνικό Παντοπωλείο απο το Δήμο Χαλκίδας

Την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλκιδέων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή (Τετάρτη, 23 Μαΐου) συνεδρίασή του.

Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο πλαίσιο των διαπιστωμένων δραματικά αυξημένων κοινωνικών αναγκών, είναι η οργανωμένη και συντεταγμένη κάλυψη πρωτογενών ζητημάτων επιβίωσης οικογενειών συμπολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα αποτελέσει την υπηρεσία δωρεάν παροχής ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων συμπολιτών
Τα παρεχόμενα είδη (παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη οικιακού εξοπλισμού, ρούχα κ.λ.π.) θα προέρχονται κυρίως από δωρεές πολιτών και χορηγίες επιχειρήσεων, ενώ, εάν διαπιστώνεται ανεπάρκειά τους, θα είναι δυνατή η προμήθειά τους μέσω προβλεπομένων διατάξεων και διαδικασιών. Και βέβαια, τα παρεχόμενα είδη θα είναι ελεγμένα ως προς την ποιότητά και την υγιεινή τους.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα μπορεί να διοργανώνει συσσίτια διανομής φαγητού και κάθε άλλο μέτρο στήριξης αστέγων και απόρων.
Οι οικογένειες που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα επιλέγονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, βάσει συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό με την επίδειξη ειδικής κάρτας.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα εποπτεύεται από διαπαραταξιακή επιτροπή διαχείρισης, που θα παρουσιάζει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό ανά εξάμηνο.

Η Νεροτριβιά γιόρτασε τους Αγίους της...

Στην Νεροτριβιά όπως κάθε χρόνο παραμονή 20 Μαΐου, εορτάστηκαν με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια οι Πολιούχοι του χωριού Άγιος Κωνσταντίνος & Αγία Ελένη.

 Η συμμετοχή των νεοσύστατων χορευτικών τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στον εορτασμό.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πρώτη τους εμφάνιση και τους καταχειροκρότησε. Τα τμήματα του συλλόγου, παιδικό & ενηλίκων, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Συγχαρητήρια στους μικρούς και μεγάλους που έλαβαν μέρος τόσο στην οργάνωση όσο και στο πρόγραμμα του Χορευτικού.

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Ψαχνών καθαρίζουν την παραλία Πολιτικών

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος και Ωκεανών οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών θα καθαρίσουν την Παραλία των Πολιτικών. 
Στην δράση αυτή θα λάβουν μέρος οι μαθητές των τάξεων Δ, Ε και ΣΤ δίνοντας έτσι για ακόμη μία φορά το μήνυμα σεβασμού προς το περιβάλλον και καθαριότητας των ακτών και των θαλασσών. 
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Μαΐου το πρωί και οι μαθητές θα μεταβούν στον τόπο του καθαρισμού με την συνοδεία των δασκάλων τους.
messapianews

Πολιτικά: Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και όσους έπεσαν ένδοξα στην Άλωση της Πόλης

Την Κυριακή 27 Μαΐου στην Ιερά Μονή Παναγίας της Περιβλέπτου στα Πολιτικά Ευβοίας, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην σελίδα που έχουν δημιουργήσει φίλοι της Ιεράς Μονής, θα τελεστεί Μνημόσυνο για τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο αλλά και για όσους έπεσαν ένδοξα κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Το μνημόσυνο τελείται διότι τη Τρίτη 29 Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της άλωσης της Πόλης. 
messapianews

Ψάχνα: Διεθνής Έκθεση Τέχνης με θέμα “Γη της Ελιάς”

Olive trees
 (Photo credit: Ride to dine)
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “ΜΕΣΣΑΠΕΙΑ” που πρόκειται να διοργανώσει για το 2012 ο Δήμος Διρφύων- Μεσσαπίων από τις 30 Ιουνίου έως και τις 8 Ιουλίου 2012 και με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών έχει προγραμματιστεί η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Τέχνης με θέμα “Γη της Ελιάς”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ψαχνών του δήμου μας 1-8 Ιουλίου 2012.

Η Πρόσκληση Συμμετοχής στην ως άνω Διεθνή Έκθεση Τέχνης έχει ήδη ανακοινωθεί στο Διαδίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο με την υποβολή έργων τέχνης εμπνευσμένων από την ελιά σε συνδυασμό με το περιβάλλον, τις φυσικές επιστήμες, τη μυθολογία, την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη λαογραφία, κλπ.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η καθιέρωση -με οδηγό την τέχνη- ενός διαπολιτισμικού διαλόγου με κάθε τόπο όπου ευδοκιμεί η ελιά είτε ως δέντρο είτε ως συμβολική αξία για την ειρήνη και την ευημερία των λαών, καθώς και η κατανόηση της καθοριστικής συμβολής της τόσο στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή των ανθρώπων όσο και στη συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που σχετίζονται με την καλλιέργεια και τη διαχείριση των προϊόντων της αλλά και στην προβολή του πρωτεύοντα ρόλου της στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή. Η έκθεση, με αφορμή και τη συγκυρία του Διεθνούς Έτους Συνεταιρισμών 2012, θα επιχειρηθεί να αποκτήσει χαρακτήρα γιορτής τον οποίο θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε με παράλληλες δράσεις γνωριμίας με τα εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα της ευβοϊκής γης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής, παρακαλούμε κατεβάστε την αναλυτική Πρόσκληση Συμμετοχής. Προθεσμία υποβολής έργων: 25 Ιουνίου 2012.
Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης -ΔΗΜΑΡ: Ντόπια εργοδοτικά συμφέροντα επέβαλαν τη βάναυση τροποποίηση των εργασιακών σχέσεων

Στη συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, συμμετείχε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. και παρακολούθησε τη διαδικασία ενημέρωσης για τα γενικότερα εργασιακά ζητήματα αλλά και για τα θέματα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της Μετενέργειας, που απασχολούν έντονα τους εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ε. Στέφανος Μπασινάς, ανέλυσε τα νέα δεδομένα, δίνοντας το συνδικαλιστικό και νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης των ζητημάτων και κάλεσε τα συνδικαλιστικά στελέχη να αγωνιστούν στους χώρους δουλειάς, ώστε να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις, που θα υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε παρενέβη και το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ., προσεγγίζοντας το πολιτικό σκέλος των θεμάτων, θυμίζοντας οτι ντόπια εργοδοτικά συμφέροντα επέβαλαν τη βάναυση τροποποίηση των εργασιακών σχέσεων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε εξάλλου και με δημόσιες δηλώσεις, και ανέλυσε την πρόταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο :
  • Κατάργηση της νομοθεσίας για τη μείωση των κατώτατων μισθών, που συμπαρέσυρε όλες τις αμοιβές προς τα κάτω.
  • Άμεση αντιμετώπιση - νομική τακτοποίηση του ζήτηματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας.
  • Διεκδίκηση και εφαρμογή ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, προκειμένου να υπάρξουν θέσεις εργασίας.

Μετά τη Χαλκίδα καβγάς και στο Δήμο Ερέτριας για την... "Γαϊδουριά" !

Μετά το οργισμένο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων που διακόπηκε ήταν η σειρά της Ερέτριας να "μιμηθεί" τα στραβά και τα ανάποδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διαμάχη του Δήμαρχου με ένα Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής του για ένα έργο στη θέση "Γαϊδουριά" σηκώνει πολλούς συνειρμούς.

"Ο Δήμαρχος με συκοφάντησε. Να μου ζητήσει συγνώμη"! είπε ο Δημ. Σύμβουλος για να "εισπράξει" την απάντηση  ότι θα τον διαγράψει άμεσα.

Οι καβγάδες φούντωσαν ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το  «Δημοτικό Συμβούλιο είναι καφενείο» και η συνεδρίαση διακόπηκε χωρίς καν να συζητηθεί ούτε ένα θέμα.

Αυτούς τους ανθρώπους τους έχουμε εκλέξει να μας εκπροσωπούν, να φροντίζουν τα συμφέροντα της πόλης και αυτοί συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένοι... μαθητές!

Άξιος ο μισθός τους !

Στη Μνήμη Τζίλιαν Τσιάτση

Στη Μνήμη Τζίλιαν Τσιάτση, Ιδρυτικού Μέλους του Συλλόγου «Άνθρωπος - Ελπίδα – Πολιτισμός» Α.με.Α & Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το  1999 έως το 2005

Εθελόντρια Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 [Πόλις – Αμφιτρύων Χαλκίδα-Ερέτρια]

...και μέσα στον Απρίλη ημέρες Ανάστασης ,Θριαμβικών Ανατάσεων

έφυγες από κοντά μας

Αθόρυβα όπως ήθελες να είναι στη ζωή σου.

Πάντα όμως ουσιαστική η παρουσία σου ,

καθώς και η απουσία σου

αισθητή μέσα από την σιωπή σου.

Τα όνειρα σου , ίσως απρόσιτα μακρινά για τους πολλούς .

Η ψυχή σου τώρα φτερουγίζει ψηλά στα ουράνια

σ’ ένα ταξίδι αέναο μέσα στο άχρονο χρόνο……….

Η ζωή μας συνήθως είναι ένας μικρός κύκλος μέσα στην αιωνιότητα , ένας μικρός κόκκος στην απεραντοσύνη και ο καθένας από μας προσπαθεί να αφήσει το στίγμα του .

Η δική σου η παρουσία , αλησμόνητη Τζίλ , ήταν μια ξεχωριστή πινελιά με αχνό χρώμα σ’ ένα πίνακα πολυκύμαντης δράσης του Συλλόγου μας . Όμως ουσιαστική και κατευναστική. Η παρουσία και η προσφορά σου ήταν πάντα εκεί που πολλές φορές υπήρχε κάποια αμηχανία στη δράση και τότε εσύ σαν από μηχανής Θεός έδινες αθόρυβα , χωρίς τυμπανοκρουσίες τη λύση που χρειαζόταν.

Η παρουσία σου όλα αυτά τα χρόνια θα μας μείνει αλησμόνητη .

Η παρουσία σου μας γέμιζε χαρά και η απουσία σου μας αφήνει ένα κενό που η οπτασία της ανάμνησης σου επιθυμούμε να μας το γεμίσει.

Είμαστε ευτυχείς που σε γνωρίσαμε και ευχόμαστε στην αξιολάτρευτη οικογένειά σου

την εξ ύψους παρηγορία . 


Ειρήνη Μερτζιάνη &
Τα Μέλη του Πανευβοϊκού Συλλόγου  Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α  «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός»

Ο νοικοκύρης κοιμόταν και οι κλέφτες του άδειαζαν το σπίτι!

Οι κλέφτες "χτύπησαν" μεταξύ 02:00 και 06:00 τα ξημερώματα, στην περιοχή Οβρυόλακα στο κέντρο της Ναυπάκτου.

Μέσα στο σπίτι, εκτός από τον 60χρονο, βρισκόταν ολόκληρη η οικογένειά του.

Οι κλέφτες μπήκαν από το παράθυρο του ισόγειου σπιτιού και λειτούργησαν αθόρυβα.
Κατάφεραν, όπως διαβάζουμε στο nafpaktianews.gr να πάρουν  το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ,χρυσαφικά κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το πρωί που ξύπνησε η οικογένεια, κατάλαβε τι είχε συμβεί αλλά ήταν ήδη αργά...

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Εκτακτη εισφορά σε 700.000 νοικοκυριά μετά τις εκλογές

Tην επιβολή μιας νέας έκτακτης εισφοράς σε 600.000 με 700.000 νοικοκυριά εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της υστέρησης των εσόδοων, σύμφωνα με το στέλεχος του κόμματος, Γιώργο Σταθάκη.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Ράδιο 9 και ερωτώμενος από το δημοσιογράφο πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το θέμα της υστέρησης των εσόδων, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως στις σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει η επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς συνολικού ύψους 1% ή κάτι λιγότερο του ΑΕΠ, σε 600.000 με 700.000 νοικοκυριά.

Οταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο ποιους ακριβώς θα αφορά αυτό το νέο χαράτσι, ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι υπάρχει η σκέψη να επιβληθεί σε όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ και κατά τα προηγούμενα χρόνια φοροδιέφευγαν και απολάμβαναν φοροαπαλλαγών.

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι, δεν μιλάει για μισθωτούς, αλλά για ελεύθερους επαγγελματίες που στο παρελθόν φοροδιεύφευγαν και ενώ τα εισοδήματά τους ήταν άνω των 50.000 ευρώ, δήλωναν ακόμη πολύ λιγότερα. «Εχω επίγνωση ότι, το 68% των ανθρώπων είναι μισθωτοί πλέον», σημείωσε.

Η Κύπρος δεν αποκλείει να απευθυνθεί στην τρόικα...

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Μεγαλονήσου κ. Πανίκος Δημητριάδης

Η Κύπρος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει να υπαχθεί σε πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ, εφόσον αυτό θα ήταν προς όφελος της οικονομίας της, είπε την Παρασκευή ο νέος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης.

"Ότι και να γίνει πρέπει να είναι για το καλό της οικονομίας, για το καλό του τραπεζικού συστήματος", είπε ο Δημητριάδης σε δημοσιογράφους. Η Κύπρος, με μεγάλη έκθεση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έλαβε από τη Ρωσία διακρατικό δάνειο στήριξης ύψους 2,5 δις ευρώ στα τέλη του 2011.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...