Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ακύρωση του θέματος της Φυσικής που είχε λάθος

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την ακύρωση του θέματος Γ4, που περιλαμβάνεται στα σημερινά θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ήδη εστάλη οδηγία στα βαθμολογικά κέντρα με την οποία οι εφτά μονάδες του ερωτήματος Γ4 διαχέονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σχετικά με τις σημερινή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, επισημαίνεται ότι το θέμα Γ4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Σχετικά με το θέμα Γ4, η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ' άπειρον.

Επιπλέον τονίζεται πως: «Εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1\4 των θεμάτων (δηλαδή 25 μονάδες), τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.

Η χρονική διάρκεια των τριών ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου. Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ως ύστατη προσπάθεια να σώσει την τιμή και το κύρος της επιστήμης, ζητά συγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα».

Πήγε ο Τσαλίκης στη Μενεγάκη και δεν βγήκε ποτέ!

Νέο τραγούδι έβγαλε ο Γιώργος Τσαλίκης με τίτλο «Η κόκκινη» και εδώ και λίγες μέρες μας προετοιμάζει ότι θα το ακούσουμε σήμερα σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Πήγε λοιπόν ο τραγουδιστής σήμερα στην εκπομπή «Ελένη» αλλά οι τηλεθεατές δεν τον είδαν ποτέ. Ο λόγος; Έλλειψη χρόνου. Παρά το ότι η παρουσιάστρια συνήθως έχει τον πλήρη έλεγχο στην εκπομπή της και στη ροή σήμερα έπεσε έξω στους χρόνους της και δεν κατάφερε να βγάλει τον τραγουδιστή στον αέρα της εκπομπής.

Λίγο πριν το τέλος, λοιπόν, ο Γιώργος Τσαλίκης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Επειδή η σημερινή εκπομπή βγήκε εκτός χρόνου .. (λόγω eurovision) Κόκκινη θα ρίξουμε από εβδομάδα τηλεοπτικά.. Δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά» και συνέχισε γράφοντας: «Χίλια συγνώμη για εσάς που περιμένατε. "η κόκκινη" θα κάνει όμως κανονικότατα επίσημη πρώτη το βράδυ στο youtube»

Βέβαια, και η Ελένη Μενεγάκη έσπευσε να ζητήσει συγνώμη σε τραγουδιστή και τηλεθεατές μέσω twitter, γράφοντας: «Ζητώ συγγνώμη στον αγαπημένο μου φίλο Γ. Τσαλίκη που πέσαμε έξω στους χρόνους της εκπομπής και τελικά δεν θα τον δούμε σήμερα!!!»

Κι επειδή πάνω απ' όλα Γιώργος Τσαλίκης και Ελένη Μενεγάκη είναι φίλοι και μετά επαγγελματίες ο τραγουδιστής μέσα σε λίγα λεπτά της απάντησε τα εξής: «Αν είναι να σε βλέπω .. Θα έρχομαι κάθε μέρα κι ας μη βγαίνω ποτέ! Σ αγαπώ πολύ! Θα βγάλουμε "κόκκινη" σε λίγες μέρες..».

ΕΛΛΑΔΑ –ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ MEGA!

H αντίστροφη μέτρηση για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Euro έχει αρχίσει και το MEGA θα μεταδώσει ζωντανά τα κρίσιμα τεστ της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης των κορυφαίων ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, ΕΛΛΑΔΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ, στις 21:30 σε περιγραφή του Γιώργου Θαναηλάκη και ρεπορτάζ – σχόλιο του Γιάννη Θειακού.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ, στις 21.30 σε περιγραφή του Γιώργου Θαναηλάκη και ρεπορτάζ - σχόλιο του Γιάννη Θειακού.

Και οι δύο αγώνες θα γίνουν στη πόλη Κουφστάιν της Αυστρίας

Οι αγώνες της Εθνικής ομάδας στο δρόμο για το Euro 2012 είναι μόνο στο MEGA.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το ξήλωμα και την κατάργηση των μνημονίων της καταστροφής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων με τον Υπουργό Εργασίας
Ο ΣΕΒ, που ζήτησε τον σφαγιασμό των μισθών που προβλέπονται στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και ο σύνδεσμος ξενοδόχων, που ουσιαστικά ζήτησε την κατάργηση και αυτού ακόμα του μειωμένου κατώτατου μισθού, έχουν τη βασική ευθύνη για την μη επίτευξη συμφωνίας για το πάγωμα της άρσης της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων μέχρι τις εκλογές στη σημερινή σύσκεψη εργοδοτικών φορέων και ΓΣΕΕ, η οποία συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού εργασίας κ. Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πήρε σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες για το πάγωμα μέχρι τις εκλογές και την κατάργηση μετά από αυτές  των αντεργατικών ρυθμίσεων μείωσης μισθών και συντάξεων και βίαιης λήξης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Έθεσε αυτά τα ζητήματα δια του Προέδρου της Κ.Ο., Αλέξη Τσίπρα στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό κανονικής και εν συνεχεία υπηρεσιακής κυβέρνησης και σε συνάντησή του με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εργασίας.

Οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η αντίστοιχη θετική κινητικότητα που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, συνέβαλαν στο να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για την έμπρακτη αμφισβήτηση του μνημονίου, που μέχρι τώρα θεωρούνταν από τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις θέμα - ταμπού.

Ταυτόχρονα, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά μέσα από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις τους, ότι ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- Τρόικα και ΣΕΒ λειτούργησαν ως κοινή ομάδα για την κατεδάφιση δια των μνημονίων μισθών, συντάξεων και εργασιακών σχέσεων. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τόσες ημέρες τώρα δεν συμφώνησαν ούτε καν με το προσωρινό πάγωμα των αντεργατικών ρυθμίσεων του μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το ξήλωμα και την κατάργηση των μνημονίων της καταστροφής. Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του στις 17 Ιούνη θα ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση των δυνάμεων της Αριστεράς και να μπει ένα τέλος στην οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται σε βάρος του λαού και της χώρας μας.
Enhanced by Zemanta

«Τα ψάρια τρελάθηκαν» από τους μικρούς του Ωδείου Μαρσύας

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πεζόδρομο πίσω από τα ΕΛΤΑ το τμήμα μουσικής προπαιδείας του Ωδείου Μαρσύας θα παρουσιάσει καλοκαιρινά μουσικά παιχνίδια καθώς και το μουσικό τους δρώμενο « Τα ψάρια τρελάθηκαν».


 Επίσης, φιλοξενούμε την χορωδία Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.

 

 Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε σε ένα μουσικό καλοκαιρινό απόγευμα!

Αυτός είναι ο Νίκος που θα «ξέπλενε» τον Ακη για 15.000 το μήνα

Το πρόσωπο που καταγράφεται ως «Νίκος» στα αρχεία του Ακη Τσοχατζόπουλου και είχε αναλάβει να του διορθώσει την εικόνα στα Μέσα Επικοινωνίας αναζητείται από όλους. Ονόματα κυκλοφορούν ήδη σε όλες τις συζητήσεις και όλοι διερωτώνται ποιο είναι το πρόσωπο που ζήτησε 270.000 ευρώ για να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του πρώην υπουργού.
Αυτή η εκστρατεία «διόρθωσης» της εικόνας του κ. Τσοχατζόπουλου στα Μέσα Ενημέρωσης έγινε μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων για τις μίζες, την εποχή που ο Τύπος έβριθε δημοσιευμάτων για τον ίδιο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.
Ο εν λόγω «Νίκος» πρέπει να γνωριζόταν πολύ καλά με τον κ. Τσοχατζόπουλο αφού στην επιστολή του απευθύνεται στον πρώην υπουργό με το μικρό του όνομα, λέγοντας «Αγαπητέ Ακη». Συμπεραίνει κανείς, επίσης, ότι ο «Νίκος» είναι πρόσωπο με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ που γνωρίζει καλά το πολιτικό σκηνικό και την αγορά των Μedia αφού εντοπίζει τα αγκάθια στην εικόνα του πρώην υπουργού και του προτείνει διόρθωση εις βάρος του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ! Του προτείνει, δηλαδή, να φορτώσει τον θόρυβο για σκάνδαλα σε «πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ» που θέλουν να δείξουν ότι «έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου»!
Ο «Νίκος» προτείνει συνεργασία βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού και από αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για άτομο που εξειδικευόταν ως σύμβουλος επικοινωνίας και είχε ή συμμετείχε σε εταιρία δημοσίων σχέσεων που προφανώς είχε αναλάβει στο παρελθόν και άλλες αντίστοιχες... επικίνδυνες αποστολές. Η πρόταση περιελάμβανε υποστήριξη διάρκειας 18 μηνών με μηνιαία αμοιβή 15 000, συνολικά δηλαδή 270 χιλιάδες ευρώ !
Στην επιστολή που συνοδεύει την πρόταση-προσφορά αναφέρεται :
«Αγαπητέ Ακη,
Σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης σε ότι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.
Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, με βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εσύ θα μας υποδείξεις.
Από την ομάδα εργασίας μόνο εγώ θα έρχομαι σε άμεση επαφή μαζί σου οποτεδήποτε χρειάζεται και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ όπως και εμείς ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρ'όλα αυτά και με βάσει την εμπειρία που έχουμε είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά.
Ήτοι για 18μηνη συνεργασία : 15.000 ευρώ/μήνα χ 18 μήνες = 270.000 ευρώ
Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να με ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με την διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Φιλικά,
Νίκος

Τι ζητούσε για να πληρώσει άλλους

Από την αλληλογραφία και το αρχείο του πρώην υπουργού δεν προκύπτει, βέβαια, αν η πρόταση αυτή υλοποιήθηκε και αν τα ποσά πληρώθηκαν στον «Νίκο» και στα ΜΜε που αυτός πρότεινε.
Στο αρχείο βρέθηκε, επίσης, ένα «Προσχέδιο πρότασης επικοινωνίας Α.Τ.» στο οποίο προτείνονται τρόποι και Μέσα Ενημέρωσης με τα οποία μπορεί να αποκατασταθεί επικοινωνιακά ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Συγκεκριμένα, αναφέρει: την τακτική παραπολιτική παρουσία σε έντυπα, συνεντεύξεις, πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και αρθρογραφία σε θετική κατεύθυνση, δημοσκοπήσεις καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites-blogs και social media.
Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και «πλάνο πολιτικής παρέμβασης» και αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ποια κατεύθυνση θα επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν τη δημόσια εικόνα του πρώην υπουργού:
«Ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ως εκείνα τα πρόσωπα που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι μέχρι σήμερα».
Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο η οικονομική συνεργασία που προτείνεται στον κ. Τσοχατζόπουλο είναι έναντι αμοιβής που φτάνει τα 7.000 ευρώ το μήνα, με την υποσημείωση ότι σε αυτή την τιμή δεν περιλαμβάνονται οι δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ και οι δύο.

H Κατερίνα Ζαρίφη μιλά για όλες τις δίαιτες που έχει κάνει

H εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 26 Μαΐου στις 17:10, επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχει τελικά αποτελεσματική δίαιτα.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν διάσημες δίαιτες, όπως η Ντουκάν, η Άτκινς, η δίαιτα ζώνης και η δίαιτα ανάλογα με την ομάδα αίματος, οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς, προσφέρουν γρήγορη απώλεια βάρους αλλά συνήθως οδηγούν ξανά στο ψυγείο ενώ έχουν και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επίσης, οι ειδικοί εξηγούν γιατί οι χημικές δίαιτες δεν είναι... δίαιτες!

Προσκεκλημένος στο στούντιο είναι ένας νέος άνδρας που μιλά για όλες τις δίαιτες που έχει κάνει και εξηγεί με ποιο τρόπο κατάφερε τελικά να χάσει 50 κιλά και διατηρήσει το βάρος του.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί τα γλυκά και οι αλμυρές τροφές αποτελούν «πειρασμό» σε μια δίαιτα, αναφέρονται στο «συναισθηματικό φαγητό» και τις επιπτώσεις που έχει ο ψυχισμός όταν κάνουμε δίαιτα, ενώ επισημαίνουν τον πολύ σημαντικό ρόλο της άσκησης στην απώλεια βάρους αλλά και στην διατήρησή του μετά τη δίαιτα. Τέλος, προτείνουν μικρά μυστικά που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να χάσουμε κιλά αλλά κυρίως να μην τα ξαναπάρουμε.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Κατερίνα Ζαρίφη, μιλά για όλες τις δίαιτες που έχει κάνει κατά καιρούς, τους λόγους για τους οποίους έπαιρνε ξανά το βάρος που έχανε, αλλά και γιατί πιστεύει ότι η δίαιτα που κάνει αυτή τη φορά θα έχει αποτέλεσμα.

Παντρεύονται στην Κέρκυρα ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη - Παράνυφοι τα παιδιά τους!

Η ώρα για να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας έφτασε. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν ακουστεί φήμες για μυστικό αρραβώνα, κρυφό γάμο, ακόμα και σύμφωνο συμβίωσης. Τώρα όμως όλα δείχνουν πως το ζευγάρι είναι λίγο πριν το μεγάλο βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Σάκης και Κάτια έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζουν κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας το γάμο τους, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στα μέσα του επόμενου Σεπτεμβρίου με παράνυφο την κορούλα τους, Αναστασία, καθώς ο γιος τους είναι ακόμη πολύ μικρός.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για έναν πολύ κλειστό γάμο, που δε θα ξεπεράσει τους 50 προσκεκλημένους και θα πραγματοποιηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Καλεσμένοι θα είναι μόνο πολύ στενοί συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού και το μυστήριο θα τελεστεί τελικά στην Κέρκυρα και όχι στην Ελούντα της Κρήτης, όπως αρχικά προγραμμάτιζαν ο Σάκης με την Κάτια.
 
 Οι λόγοι είναι και συναισθηματικοί, μιας και το νησί των Φαιάκων είναι η πατρίδα του Σάκη, αλλά και πρακτικοί, καθώς εκεί βρίσκονται τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του και το σπίτι του. 
 
Μάλιστα, στις σκέψεις του ζευγαριού είναι να μην πραγματοποιηθεί πάρτι μετά την τελετή παρά ένα δείπνο σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και αργότερα να ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτι στην Αθήνα για όλους τους φίλους και συνεργάτες τους.

Tσίπρας: «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και υπό το πρίσμα αυτό θα διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας...
χτες το απόγευμα σε λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα...

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επί μακρόν στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αλλαγή των συζητήσεων, «καθώς τώρα όλοι μιλούν για αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά.

Απάντησε στις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη, τις οποίες και απέρριψε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να λέει αυτά που περιμένουν να ακούσουν οι ξένοι συνομιλητές, αλλά αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός. «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, για φορολόγηση του πλούτου, ενώ σημείωσε ότι μένει σταθερός στη θέση για την ανάγκη να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι αρνούνται τον λογιστικό έλεγχο γιατί φοβούνται ότι θα βγάλει λαυράκι. Το πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, είπε ο κ. Τσίπρας, άρα και η λύση που πρέπει να δοθεί είναι ευρωπαϊκή λύση.

Αναφερόμενος στα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα για το «Ολανδρέου» ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι ο Παπανδρέου είναι ο σωτήρας της χώρας, ότι θα σώσει την Ελλάδα και τώρα λένε ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή»;

Σχολιάζοντας τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το «δικαίωμα της διαφορετικής άποψης», λέγοντας ότι αυτό είναι «πλούτος για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, σε ερώτηση για την ΑΟΖ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η ανακήρυξη είναι δικαίωμα της χώρας μας, όμως πρόσθεσε ότι η οριοθέτηση απαιτεί διαπραγμάτευση και αυτό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα μεγάλη προεκλογική δημοσκόπηση της GPΟ την Τρίτη στο MEGA.

Ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα στις 18 Ιουνίου; Τι θα βγάλει η κάλπη; Κυβέρνηση ή χάος; Η νέα μεγάλη προεκλογική δημοσκόπηση της GPO. Στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, εκτάκτως την Τρίτη 29 Μαϊου 2012, στις 23.15 στο MEGA.

Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες στις 17 Ιουνίου; Γιατί αποδοκίμασαν τα μεγάλα κόμματα; Ποια είναι τα νέα διλήμματα; Ποιος έχει την ευθύνη για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση; Ποια είναι η γνώμη των ψηφοφόρων για τις νέες συνεργασίες; Τι απαντούν στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή; Ποια είναι η πρόθεση ψήφου;

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι: από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάκης Βορίδης, από τον ΣΥΡΙΖ.Α η Ρένα Δούρου, από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την «Δημοκρατική Αριστερά» ο Νίκος Μπίστης, ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ανατροπή», εκτάκτως, την Τρίτη 29 Μαϊου 2012 στις 23.15 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Δύο μηδενισμοί γραπτών

Δύο μηδενισμούς γραπτών είχαμε σήμερα κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων στην Κρήτη.

Σε εξεταστικό κέντρο των Χανίων, μέσα στην ησυχία της τάξης... ξαφνικά χτύπησε το κινητό υποψήφιας, γεγονός που σήμανε την αυτόματη ακύρωση του γραπτού, ενώ σε άλλο εξεταστικό κέντρο επίσης των Χανίων μαθητής εντοπίστηκε με ...σκονάκι, μέσα στην κόλλα

Οσον αφορά τη μετάδοση των θεμάτων, όλα κύλησαν ομαλά σε όλη την Κρήτη


Καβάφης και απαιτητική Φυσική


Ποίημα του Κώστα Καβάφη για το «γήρασμα του σώματος και της μορφής», υπό τον τίτλο «Μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου», ήταν το θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Στη Φυσική όλα τα θέματα και οι ερωτήσεις ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους, στο πλαίσιο όμως της εξεταστέας και διδακτέας ύλης.

Τη Δευτέρα, 28 Μαΐου, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα Αρχαία Ελληνικά, Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου, με το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».

ΠΑΜΕ Εύβοιας: ΕΣΠΑ και «αξιολόγηση» πάνε πακέτο

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας (2 Απρίλη 2012), με τίτλο: «Διεξαγωγή "εξωτερικής αξιολόγησης" από την Ανάδοχο εταιρεία INTRAWAY Μονοπρόσωπη ΕΠΕ στο πλαίσιο προγράμματος "εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές ανάγκες" του ΕΣΠΑ 2007-2013»αναφέρεται ότι:«Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ που έχουν ενταθεί στο ΕΣΠΑ». Δηλαδή, σε κάθε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, η διεξαγωγή αξιολόγησης και μάλιστα και «εξωτερικής» αποτελεί συμβατική υποχρέωση.

Με αφορμή τα παραπάνω, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σχολιάζει τα εξής:

«Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά το γεγονός, ότι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η αξιολόγηση της σφαγής και των απολύσεων, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της στρατηγικής της ΕΕ για την εκπαίδευση.

Αποδεικνύεται και κάτι ακόμα: Οτι τα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, που δίνουν όρκους πίστης στην Ευρωζώνη και το ευρώ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε απροκάλυπτα ψέματα, όταν υπόσχονται πως δεν θα προωθήσουν την αξιολόγηση σαν κυβέρνηση.

Κάτι τέτοιο απαιτεί σύγκρουση με την στρατηγική της ΕΕ, που ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει ούτε να ακούει!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους!

Κάτω τα κόμματα της ΕΕ, της σφαγής και των απολύσεων».

Φ. Κουβέλης: "Τραγικό οικονομικό αδιέξοδο για τη χώρα και τους πολίτες"

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με νέους ανέργους επιστήμονες. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η χώρα και οι πολίτες ζουν ένα τραγικό οικονομικό αδιέξοδο.

Η φοροεπιδρομή στους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη έφερε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, ενώ η φοροδιαφυγή θριαμβεύει.

Είναι ανάγκη να περάσουμε αμέσως στην πραγματικά προοδευτική διαρθρωτική αλλαγή, η οποία συμπυκνώνεται στη διεκδίκηση «λιγότεροι φόροι από τον καθένα, περισσότεροι φόροι από τους οικονομικά ισχυρούς».

Η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από τώρα.

Είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής για τον έλεγχο των ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών. Είναι εγκληματική η αδρανοποίηση της επιτροπής σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης , καθώς και των άλλων μηχανισμών ελέγχου.

Πρέπει άμεσα να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο. Χωρίς αυτό ο πραγματικός πλούτος φοροδιαφεύγει και αυτή τη φοροδιαφυγή την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι οικονομικά αδύναμοι.

Η χώρα χρειάζεται νέου τύπου μηχανισμούς καταλογισμού και συλλογής των φόρων.

Αυτοί οι μηχανισμοί να συγκροτηθούν από νέους ανέργους επιστήμονες οικονομολόγους, νομικούς , λογιστές και να έχουν ως έργο τον καταλογισμό των φόρων.»

Καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω απεργίας

Με υπομονή θα χρειαστεί να οπλιστείτε εαν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σήμερα καθώς αναμένονται καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πτήσεων από και πρός το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι καθυστερήσεις θα προκύψουν από την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία των εργαζομένων σε 35 ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Τα σωματεία διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας.

Το πρωί, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη 2 των Αναχωρήσεων.

Η παρουσία της αστυνομίας στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών θεωρείται δεδομένη προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου και η εξυπηρέτηση των επιβατών.

Βούλα- Αυτοκίνητο στη θάλασσα ΒΙΝΤΕΟ -ΣΟΚ

Το τροχαίο έγινε αργά χθες το απόγευμα, όταν σε μια δεξιά στροφή στη Βούλα, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε μέσα στη θάλασσα. Περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική.

Λίγη ώρα αργότερα οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο τον οδηγό, ο οποίος είχε τις αισθήσεις του, ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Έκανε τους πάντες να παραμιλούν η Ελ. Ελευθερίου με το αισθησιακό της τσιφτετέλι! [video]

Έκανε τους πάντες να...παραμιλούν η Ελευθερία Ελευθερίου σε πρωινή εκπομπή του Αζερμπαϊτζάν.

Φορώντας στενό τζιν, πράσινη μπλούζα και ψηλοτάκουνα παπούτσια, η Ελευθερία τραγούδησε το "Aphrodisiac" και στη συνέχεια έδειξε τι εστί ελληνικό τσιφτετέλι!


Υπό τους ήχους ενός τσιφτετελιού, η τραγουδίστρια έδειξε το ταλέντο της στο κούνημα, με το μπούστο, τους γοφούς και την μέση της να λικνίζονται μέχρι τελικής πτώσης, κάνοντας το αντρικό κοινό να παραμιλάει! 
Δείτε το βίντεο:

>

Βρέθηκαν τα οστά του μικρού Μπεν στην Κω;

Τα Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι Ελληνικές αρχές ζήτησαν από την Αγγλία ειδικό μηχάνημα προκειμένου να σκανάρουν με 3D το υπέδαφος κοντά στο σημείο που ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε, το απόγευμα της 24ης Ιουλίου 1991.


Το άψυχο σώμα του Μπεν Νίντχαμ κρύβεται κάτω από τα χαλάσματα ερειπωμένου εργοστασίου στην Κω και η εξαφάνιση δεν οφείλεται τελικά σε απαγωγή αλλά σε ένα τραγικό δυστύχημα! 


Αυτό είναι το νέο στοιχείο στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Ευρώπη 21 χρόνια πριν, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες. Ο Μπεν ήταν τότε μόλις 21 μηνών.

Οι αστυνομικές αρχές του νησιού σε συνεργασία με τους Βρετανούς ντετέκτιβ φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε σκανάρισμα μιας μεγάλης περιοχής με ειδικό μηχάνημα ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οστά κρυμμένα σε παλιό εργοστάσιο, λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρισκόταν ο μικρός Μπεν την τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό.


Η είδηση ότι η ελληνική αστυνομία ανοίγει ξανά τον φάκελο με την υποψία ότι θα μπει μακάβριο τέλος στην υπόθεση, συγκλόνισε την 40χρονη μητέρα του παιδιού η οποία είναι πεπεισμένη πως ο Μπεν έπεσε θύμα απαγωγής και ζει σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης!

Σύμφωνα, όμως, με την Daily Mirror είναι πολύ πιθανό ο μικρός να έχει θαφτεί κάτω από τόνους χώματος. 


Η υπόθεση ανοίγει ξανά με αιτία την κατάθεση οδηγού εκσκαφέα (του Κωνσταντίνου Μπάρκα) ότι την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση, είχε ο ίδιος ανοίξει βαθύ χαντάκι μόλις 15 μέτρα από το τελευταίο σημείο ζωής του παιδιού,


Ο Μπεν εξαφανίστηκε το απόγευμα της 24ης Ιουλίου 1991, λίγα λεπτά αφότου η νεαρή τότε μητέρα του τον άφησε στους γονείς της προκειμένου να πάει για δουλειά σε ένα ξενοδοχείο. 


Η Εντι και η Κριστίν Νίντχαμ πήραν το παιδί μαζί τους σε μια φάρμα προκειμένου να παίξει σε προστατευμένη περιοχή όσο θα έτρωγαν με τον φίλο τους Μιχάλη Κυπραίο.

Ξαφνικά διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν υπήρχε πουθενά και δήλωσαν την εξαφάνισή του στην αστυνομία. 


Τα επικρατέστερα σενάρια ήταν τρία: ο Μπεν περιπλανήθηκε στο κοντινό εργοστάσιο και εγκλωβίστηκε κάτω από το «βουνό» με τα μπάζα που ξεφόρτωσε φορτηγό, ο Μπεν σκοτώθηκε σε τροχαίο και τον έθαψαν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο ή τον δολοφόνησαν και έθαψαν το κορμί του στην περιοχή.


Η μητέρα υποστηρίζει ωστόσο ότι το μπάζα είχαν ήδη ξεφορτωθεί από το φορτηγό όταν είχε η ίδια νωρίτερα επισκεφτεί την περιοχή με τον Μπεν και τον πατέρα του, τον τότε φίλο της Σιμόν Γουάρντ.

«Είναι μεγάλο σοκ για εμένα και την οικογένειά μου να ακούμε ότι θα ψάξουν  για το πτώμα του Μπεν αλλά εάν αυτό συμβαίνει απλώς για να αποκλείσει η αστυνομία το ενδεχόμενο ότι το παιδί βρίσκεται κάπου εκεί θαμμένο τότε… εντάξει. Ας το δούμε από τη θετική του πλευρά το θέμα. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι 21 χρόνια μετά η ελληνική αστυνομία πραγματικά ενδιαφέρεται ακόμη για την υπόθεση. Είναι μεγάλη παρηγοριά και υποστήριξη αυτό για την οικογένειά μας», δηλώνει η τραγική μητέρα και προσθέτει πως θα πρέπει να δημοσιευτεί ξανά η ηλεκτρονική φωτογραφία των αρχών με τον Μπεν όπως πιθανότατα θα μοιάζει σήμερα γιατί: «Είμαι σίγουρη ότι δεν θα βρεθούν οστά στην περιοχή. Ο Μπεν είναι κάπου εκεί έξω και ζει. Και μια μέρα ίσως τον βρω και τον αγκαλιάσω ξανά».

Η Βίκυ Σταμάτη ξόδεψε για έπιπλα 150.000 ευρώ

Για δύο κρόσσια καναπέ η Βίκυ Σταμάτη έδωσε 2.626,57 ευρώ!!


Αυτό προκύπτει μέσα από τα δεκάδες παραστατικά αγοράς που αφορούν στην επίπλωση του «παλατιού» της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οι πανάκριβες αγορές της συζύγου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου δεν έχουν τέλος.

Όπως προκύπτει από τα ίδια παραστατικά τα οποία έχουν κατασχέσει οι αρχές και αποτελούν αντικείμενο της δικογραφίας, η Βίκυ Σταμάτη ξόδεψε για δύο καναπέδες 34.860,38 ευρώ για ένα τραπέζι εισόδου 21.480 ευρώ και για το μάρμαρο που θα το κάλυπτε άλλα 11.714 ευρώ.

Επίσης, για μία δερμάτινη πολυθρόνα της δεν δίστασε να δώσει 15.410,52 ευρώ.

Όλες αυτές οι αγορές έχουν γίνει από γνωστό κατάστημα επίπλων στη Λεωφόρο Κηφισίας τον Οκτώβριο του 2006, με συνολικό κόστος να αγγίζει σχεδόν τα 150.000 ευρώ.

Τα χρήματα που ξόδεψε υπερβαίνουν κατά πολύ το καθαρό δηλωθέν εισόδημά της το έτος εκείνο (2006) που ανερχόταν συνολικά σε 19.462 ευρώ. Την ίδια χρονιά όμως, η Σταμάτη προκύπτει ότι προβαίνει σε χρυσές αγορές επίπλων.

Χαρακτηριστικά από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτουν τα εξής: κρόσι για δύο καναπέδες 2.626,57 ευρώ, λάμπα δαπέδου για παιδικό δωμάτιο 1267,80 ευρώ, πολυθρόνα για παιδικό δωμάτιο 1.428 ευρώ, έπιπλο εισόδου 4.990 ευρώ, δέρμα για δύο πολυθρόνες 9.938,88 ευρώ, τραπέζι εισόδου 21.480 ευρώ, ύφασμα για δύο καναπέδες 19.701 ευρώ και αγορά δύο καναπέδων 34.860 ευρώ, ύφασμα για κουρτίνες παιδικού δωματίου 2.760 ευρώ, ύφασμα για κουρτίνα στο master-bedroom 6.740 ευρώ, κουρτίνες σαλονιού 8.968,82 ευρώ, δύο πολυθρόνες Villa Fautevil 15.410,52 ευρώ, ύφασμα για πολυθρόνα στο παιδικό δωμάτιο 1.577,73 ευρώ, κορδόνι για καναπέδες 552,96 ευρώ.

Ιδιαίτερες απαιτήσεις φαίνεται ότι είχε και στην αγορά αυτοκινήτου, μάρκας Μερσεντές που έγινε τον Νοέμβριο του 2010, αξίας 81.3000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πελάτισσας το αυτοκίνητο πρέπει να είχε ειδικό εξοπλισμό και επιπλέον πολλά έξτρα, είναι μεταξύ άλλων DVD και στα πίσω καθίσματα, ασύρματο τηλέφωνο και μπλουτουθ, κουρτίνες στα παράθυρα και ψυγείο στο πορτ-μπαγκάζ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα δακτυλογραφημένα κείμενο που αποτυπώνονται σκέψεις για την κατεύθυνση στην οποία κινούνται τα μέλη των κομμάτων που αποτελούσαν την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολήθηκε με την υπόθεση των Υποβρυχίων.

Πιάσε την... Ρούλα και κούρευτη!

Πέμπτη απόγευμα και η εθνική μας Ρούλα ανάρτησε φωτογραφίες από το κομμωτήριο, την ώρα που έκοβε τα μακριά ξανθά της μαλλιά...

Οι φίλοι της στο facebook παρακολούθησαν σε... "ζωντανό" χρόνο να φτιάχνει το μαλλί της καρέ, υπό την επιμέλεια του προσωπικού της κομμωτή Βαγγέλη Χατζή.


Δείτε το αποτέλεσμα:



Μόνο 58% των Ευρωπαίων σχεδιάζουν διακοπές για το καλοκαίρι

Θύμα της οικονομικής κρίσης πέφτουν και οι διακοπές, αφού λιγότεροι από 3 στους 5 Ευρωπαίους θα φύγουν φέτος το καλοκαίρι για
διακοπές, το πιο χαμηλό επίπεδο από το 2005, όπως δείχνει έρευνα της Ipsos.

Οι οικονομικές δυσκολίες κάνουν τις διακοπές πολυτέλεια, αναγκάζοντας τους Ευρωπαίους στην καλύτερη περίπτωση να περιορίσουν τις δαπάνες για ταξίδια ή στην χειρότερη να μην φύγουν καθόλου.

Στις εφτά χώρες όπου διενεργήθηκε η έρευνα της Ipsos- Europ Assistance (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βρετανία, Βέλγιο, Αυστρία) μόνο 58% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να πάνε διακοπές το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, δηλαδή 8% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, 45% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι θέλουν να κάνουν οικονομίες ή να θυσιάσουν τις διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Πάνω από το ένα τρίτο δεν θα λείψει περισσότερο από μια βδομάδα, ενώ το βασικό κριτήριο επιλογής του προορισμού των ταξιδιωτών είναι το κόστος

Μόνο το 15% των Ευρωπαίων (έναντι 20% πέρυσι) σκοπεύει να ταξιδέψουν αρκετές φορές φέτος.

Αυτοί που θυσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό τις διακοπές τους, είναι οι λαοί του νότου οι οποίοι νιώθουν πιο έντονα τις επιπτώσεις της κρίσης.

Πιο εντυπωσιακή η στροφή των Ιταλών. Το 2011 το 78% δήλωνε ότι θα φύγει για διακοπές, ενώ φέτος το ποσοστό αυτών που σχεδιάζει να φτιάξει βαλίτσες δεν ξεπερνά το 63%.

Επίσης, μόνο 51% των Ισπανών προγραμματίζει διακοπές για φέτος το καλοκαίρι (έναντι 65% πέρυσι). Αντιθέτως το 70% των Γάλλων δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές αυτή την χρονιά, έναντι 68% πέρυσι.
dete.gr

Εντοπίστηκε φορτηγό με 65.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

«Πονοκέφαλο» προκάλεσε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Σερρών η ανακάλυψη ενός μεγάλου φορτίου με λαθραία τσιγάρα, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο... σε αγροτική περιοχή του Νέου Πετριτσίου, μέσα σε ένα Ι.Χ. φορτηγάκι με πινακίδες Βουλγαρίας.

Μέσα στην καρότσα του καταμετρήθηκαν συνολικά 65.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν ταινίες γνησιότητας και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι. Τα ερωτήματα για τα οποία προσπαθούν να βρουν απαντήσεις οι αστυνομικοί είναι γιατί τα εγκατέλειψαν οι μεταφορείς και αν τα είχαν εισάγει από την Βουλγαρία ή σκόπευαν να τα εξάγουν παράνομα στην γειτονική χώρα.

Το λαθραίο φορτίο θα μεταφερθεί στο Τελωνείο Σερρών για να καταλογιστεί το ακριβές ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων από την παράνομη εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, ενώ οι άνδρες της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τους λαθρεμπόρους.
newpost.gr

Στις 12 Ιουνίου η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Με την εξέταση μαρτύρων αναμένεται να αρχίσει στις 12 Ιουνίου η ακροαματική διαδικασία της πολύκροτης υπόθεσης Ζαχόπουλου η οποία είχε προκαλέσει «πολιτικό σεισμό» πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η Εύη Τσέκου η οποία διατηρούσε ερωτική σχέση με τότε ισχυρό άνδρα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, φερόμενος ως κομιστής του ροζ DVD στο Μέγαρο Μαξίμου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος.

Οι κατηγορίες που καλούνται να αντικρούσουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος καθώς το δικαστικό συμβούλιο μετέτρεψε τις κακουργηματικές κατηγορίες που αρχικά αντιμετώπιζαν.

Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή, μετά την απόρριψη αιτήματος εξαίρεσης σε βάρος ενός εκ των μελών του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας από τον κατηγορούμενο εργατολόγο Χρ.Νικολουτσόπουλο με το επιχείρημα ότι είχαν παλαιότερα μεταξύ τους αντιδικία για υπόθεση που υπερασπιζόταν.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρ. Ζαχόπουλος είχε επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του πέφτοντας απ’ το μπαλκόνι του σπιτιού του (το Δεκέμβριο του 2007). Στην κατάθεση που έδωσε, όταν η κατάσταση υγείας του το επέτρεψε, κατηγόρησε την Εύη Τσέκου ότι του ζήτησε 200.000 ευρώ, για να μην αποκαλύψει στον Τύπο το περιεχόμενο DVD.

«Μία Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ»!

Αποζημίωση 70 δισ. ευρώ για το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ζητάει από τη Γερμανία η 29χρονη Βίκυ Βουλβουκέλη, μέλος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. 
 
Η λαϊκίστικη εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία της νεαρής γυναίκας με τίτλο «Αυτή η Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ», ενώ τονίζει ότι η Βίκυ Βουλβουκέλη «μιλάει άπταιστα γερμανικά».

Όπως αναφέρει η Β. Βουλβουκέλη, που μεγάλωσε στη Γερμανία, δηλώνει ότι «οι αξιώσεις των αποζημιώσεων από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχουν ξεχαστεί, η Γερμανία μας χρωστά χρήματα» και επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχηματισμό, τότε θα διεκδικηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται το προφίλ της κ. Βουλβουκέλη, η οποία ήρθε στην Αθήνα μόλις πριν από τέσσερα χρόνια και είναι στενή συνεργάτιδα του κ. Καμμένου, ενώ ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι «η Bundesbank ζήτησε να μην δοθούν μετά τις εκλογές άλλα χρήματα στην Αθήνα, εάν οι Έλληνες δεν τηρήσουν τους στόχους της λιτότητας».

Εισβολή σε άντρο ληστών και χειροπέδες στους δράστες!

Μια ένοπλη ληστεία και τέσσερις περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων εξιχνιάστηκαν στην Κορινθία και συνελήφθησαν δύο Έλληνες...


34 και 28 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει και το αδίκημα της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν, ένα πιστόλι κρότου εντός θήκης, ένα κυνηγετικό όπλο με δώδεκα φυσίγγια, δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου, μία μάλλινη κουκούλα (Full Face) και δύο μεταλλικούς λοστούς.

Επιπλέον, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορινθίας.

Ιταλικό "χτύπημα" σε επτά μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία

Απόφαση ιταλικής εταιρείας - κολοσσού στον χώρο του τουρισμού «τινάζει στον αέρα» επτά μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία.

Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού Veratour αναστέλλει τις πληρωμές της προς τα ξενοδοχεία με τα οποία κατ΄ αποκλειστικότητα συνεργάζεται στην Ελλάδα, επικαλούμενη «σύντομη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη», τις «αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8», την «κυβερνητική αστάθεια», τις «επικείμενες εκλογές» και γενικότερα την κρίση στην Ελλάδα.

Σε δισέλιδη επιστολή του προς τους Έλληνες ξενοδόχους συνεργαζόμενους με την εταιρεία, ο πρόεδρος της Veratour S.p.A, Carlo Pompili, κάνει λόγο για «δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι» και «σπάζοντας» τις δεσμεύσεις, που απορρέουν από συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας, τα οποία έχει υπογράψει με τους ξενοδόχους, κοινοποιεί απλά: «δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή».

«Δυστυχώς, αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες συμπεριλαμβάνοντας τις αποτυχημένες εκλογές, οι οποίες είχαν ως συνέπεια οι Διεθνείς Εταιρείες Αξιολόγησης να υποβιβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο CCC, μας επιβάλλει να πάρουμε κάποιο χρόνο και να αξιολογήσουμε τα πιθανά μελλοντικά σενάρια, που αφορούν τη χώρας σας», υποστηρίζει στην επιστολή του ο C.Pompili και προσθέτει:

«Όπως αναφέρεται ευρέως σε όλα τα μέσα διεθνώς και όπως συζητείται στο Camp David το τελευταίο Σαββατοκύριακο από την G8, η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον σταθερή χώρα από οικονομικής απόψεως και πολλοί σημαντικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη τις ερχόμενες εβδομάδες».

Από την πλευρά τους οι Έλληνες ξενοδόχοι «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για τον κλάδο, επικαλούμενοι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες προς την ίδια απόφαση προσανατολίζονται όλοι οι Ιταλοί tour operators.
Σε επιστολή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Kolymbia Beach Hotel στη Ρόδο, Δώρος Πιερίδης, σημειώνει:

«Η μεγαλύτερη ιταλική Εταιρεία Τουρισμού VERATOUR, η οποία συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με 6-7 ξενοδοχεία στη χώρα μας, έστειλε έγγραφο, με το οποίο κοινοποιεί την αναστολή πληρωμών στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, επικαλούμενη σύντομη έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τις αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8, την κυβερνητική αστάθεια, τις ελληνικές εκλογές κ.λπ.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι όλοι οι Ιταλοί tour operators αναμένεται να πράξουν το ίδιο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, η ανωτέρω μονομερής αναστολή πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία αποτελεί επιλογή της ιταλικής κυβέρνησης».

Βατώντας: 22χρονος με μοτό ΝΕΚΡΟΣ μετά από σύγκρουση με... πεζό!

¨Ενας 22χρονος με μοτο είναι το νέο θύμα της ασφάλτου, στον Βατώντα αυτή τη φορά.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο 22χρονος οδηγούσε στο δρόμο Αρτάκης - Βατώντα, σε νέα δρόμο με "χαμηλό" φωτισμό.
Ξαφνικά, εμφανίστηκε μπροστά του πεζός ένας Πακιστανός. Η έλλειψη καλής ορατότητας αλλά και ο πανικός που έπιασε τον 22χρονο στάθηκαν μοιραίαοι.

Η μοτό χτύπησε τον άτυχο Πακιστανό, που έπεσε στο δρόμο και το κορμί του πετάχτηκε αρκετά μέτρα μακρυά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά.

Ο Οδηγός όμως ο οποίος κατάγεται από τον Βατώντα, ήταν σε χειρότερη κατάσταση. 

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να σωθεί. Ο 22χρονος υπέκυψε στα τραύματά του και ο θρήνος απλώθηκε στο Βατώντα και την Αρτάκη όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Ο Πακιστανός είναι σοβαρά τραυματισμένος, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

(Φωτό άρχείου)

Το διαφημιστικό σποτ των Προσκόπων Μεσσαπίων για τη θερινή κατασκήνωση

Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος το 1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων μαζί με τους με τους Προσκόπους της Νέας Αρτάκης θα πραγματοποιήσουν από 6-14 Αυγούστου θερινή κατασκήνωση στη θέση "Άγιος".
 Οι ετοιμασίες για την κατασκήνωση έχουν αρχίσει και έβγαλαν οι Πρόσκοποι και το διαφημιστικό σποτ για αυτή, όπου παρουσιάζεται κατ' αποκλειστικότητα παρακάτω:

messapianews

Διάλεξη για τα "τρελά νερά"

Η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας, σε συνεργασία με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ευβοίας (ΕΛΜΕ) και στα πλαίσια της εικαστικής έκθεσης που πραγματοποιεί η τελευταία, από 30 Μαΐου έως και 10 Ιουνίου στην έδρα της Εστίας στο «Κόκκινο Σπίτι»,

διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Γεωσεληνιακά φαινόμενα και το πρόβλημα του πορθμού του Ευρίπου».

Ομιλητής: Αντώνιος Α. Αντωνίου, Δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 9:00 μμ. στο «Κόκκινο Σπίτι».

Η Στενή περήφανη για μια.. χελώνα!

Κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα χελώνας. Όσον αφορά το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας στις 20 Οκτωβρίου 2011, υπάρχει το είδος χελώνας Testudo Hermani, το οποίο είναι προστατευόμενο. Το συγκεκριμένο είδος απαντάται στο αισθητικό δάσος της Στενής. Μεταξύ του Μαΐου και Ιουλίου η θηλυκή Testudo Hermani γεννάει από 2 έως 12 αυγά και τα βάζουν σε φωλιά, που σκάβουν στο έδαφος σε βάθος μέχρι 10 εκατοστά. Τα αυγά έχουν χρώμα ροδοχρούν λευκό, διάμετρο 30 χιλιοστά και επωάζονται για περίπου 70 με 90 ημέρες. Ανάλογα με την θερμοκρασία που θα βρίσκονται κατά την επώαση καθορίζεται και το φύλο των μικρών. Αν επωαστούν σε θερμοκρασία 26 βαθμούς κελσίου τότε το φύλο θα είναι άνδρας ενώ αν επωαστούν σε θερμοκρασία 30 βαθμούς Κελσίου τότε το φύλο θα είναι γυναίκα.

Το είδος της χελώνας Testudo Hermani ζει από 40-80 χρόνια. Ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που ζώα του είδους αυτού έχουν φτάσει μέχρι και 100 χρόνια.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χελώνας, σε επικοινωνία ήλθε πριν από λίγο μαζί μας ο πρόεδρος του Οικολογικού-Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου "Εν Δράσει" κος Κώστας Μαζαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις διάφορες ευρωπαϊκές, διεθνείς αλλά και ελληνικές διατάξεις που προστατεύουν το συγκεκριμένο είδος χελώνας και στις οποίες είχαμε αναφερθεί και εμείς παλαιότερα. Επίσης μας σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει καταγραφή από ειδικευμένους επιστήμονες ώστε να γίνει γνωστό πόσος είναι ο πληθυσμός του συγκεκριμένου είδους χελώνας που ζουν στην περιοχή, αλλά και των άλλων ειδών που απαρτίζουν την χλωρίδα και την πανίδα του οικοσυστήματος της περιοχής, και να εφαρμοστούν οι διατάξεις που έχουν υπογραφεί για την προστασία τους. Τέλος σημείωσε ότι ο αφανισμός ενός είδους από την χλωρίδα ή την πανίδα θα διαταράξει το οικοσύστημα της περιοχής.

messapianews

Μόνο 2 Γαλάζιες Σημαίες η Εύβοια - 8 η Φθιώτιδα

Με 2  μόνο Γαλάζιες Σημαίες η Εύβοια(!)  με 8 η Φθιώτιδα και 2 η Βοιωτία - 12 συνολικά στην Στερεά Ελλάδα .

Με 394 βραβευμένες ακτές, επτά περισσότερες από πέρυσι, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 48 χώρες. Φέτος, η Διεθνής Ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας.

Η Στερεά Ελλάδα φέτος πήρε 12 Γαλάζιες Σημαίες, 4 περισσότερες από το 2011

ΦΘΙΩΤΙΔΑ [8]
Δήμος Στυλίδας: Γλύφα
Δήμος Μώλου- Αγ. Κωνσταντίνου: Καμένα Βούρλα/Γαλήνη
Δήμος Λοκρών: Σκάλα Αταλάντης - Τραγάνα - Λιβανάτες 1/Κυανή Ακτή - Λιβανάτες 2/Σχοινιάς - Λιβρίχιο - Σουβάλα

ΕΥΒΟΙΑ [2]
Δήμος Χαλκιδέων: Αλυκές Δροσιάς
Δήμος Ερέτριας: Ερέτρια 3

ΒΟΙΩΤΙΑ [2]
Δήμος Τανάγρας: Πλάκα Δηλεσίου
Δήμος Διστόμου -Αράχωβας - Αντίκυρας: Άγιος Ισίδωρος

Προκόπι: Οι τσιγγάνοι πήραν με τις πέτρες του αστυνομικούς

Όλα έγιναν χθες βράδυ στο Προκόπι Ευβοίας κοντά στο Μαντούδι, όταν η αστυνομία έκανε σήμα σε ένα αυτοκίνητο να σταματήσει για έλεγχο.


Σύμφωνα με το LamiaReport, ο οδηγός όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει από το μπλόκο των αστυνομικών. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε ένα πρόχειρο καταυλισμό ρομά στον οποίο είχαν καταφύγει αυτοί που καταδίωκαν.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πάρουν δύο από αυτούς για προσαγωγή και έλεγχο, οι υπόλοιποι επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος, αλλά τα δυο περιπολικά έπαθαν σοβαρές ζημιές, αφού έσπασαν παράθυρα και παρμπρίζ.

Οι αστυνομικοί έκαναν δυο συλλήψεις ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων.

ΑΠόΠεΙΡες από το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Χαλκίδας

Το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Χαλκίδας σας καλεί σε μια απόπειρα των μαθητών του να προσεγγίσουν ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου.


Στην "Οδό ονείρων" την Κυριακή 27/5 στις 21:00


Μετά το τέλος της παράστασης θα απονεμηθούν οι βεβαιώσεις της περιόδου 2011-12


Για το Δ.Σ Για το θεατρικό εργαστήρι


Η πρόεδρος                     Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής


Ζωή Λιβανίου                   Γιώργος Σμπυράκης

Χαριστικό-Ανταλλακτικό παζάρι από την ΕΛΜΕ Εύβοιας

"Σε μια προσπάθεια διεύρυνσης των πρακτικών μοιράσματος και ανταλλαγής, δημιουργίας δομών Αλληλέγγυας Οικονομίας και ανάπτυξης Δημιουργικών Αντιστάσεων, εμπλουτισμού και διάχυσης της κριτικής μας στα καταναλωτικά -αναπτυξιακά πρότυπα της κοινωνίας πραγματοποιούμε Χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Εύβοιας και επισημαίνεται ότι η "λόγω αναβολής, εξαιτίας της βροχής το προηγούμενο Σάββατο, μεταφέρουμε το χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι στις 26/5/2012,ημέρα Σάββατο στη πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα στις 11:00 π.μ.-2:00 μ.μ..

Προσφέρουμε ότι δεν χρειαζόμαστε και παίρνουμε ότι πιθανόν έχουμε ανάγκη.

Το πάρε-δώσε γίνεται χωρίς χρήματα και δεν χρειάζεται να φέρεις οπωσδήποτε κάτι για να πάρεις κάτι άλλο που χρειάζεσαι. Το παζάρι μας δεν απευθύνεται σε φτωχούς και δεν έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η επαναχρησιμοποίηση αυτών των αντικειμένων δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος. Τα πράγματα αυτά μπορεί να μην είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά  που θα αγοράζαμε, αλλά το να τα προσαρμόσουμε στις απαιτήσεις μας ή να προσαρμόσουμε τις απαιτήσεις μας σε αυτά δείχνει μια πρακτική ευφυΐα που ο άνθρωπος είχε από πάντα αλλά και μια ουσιαστική οικολογική συνείδηση που εναντιώνεται στη σπατάλη.

Μπορείτε να φέρετε ρούχα τα οποία θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα είναι πλυμένα και σιδερωμένα, αξεσουάρ(τσάντες, φουλάρια, γάντια, ζώνες, καπέλα κλπ.), κοσμήματα (κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, κλπ.), λευκά είδη, σκεπάσματα, είδη σπιτιού, εργαλεία, βιβλία, περιοδικά, παπούτσια σε καλή κατάσταση, επιτραπέζια, CD, DVD, αξεσουάρ αθλητισμού, διακοσμητικά, αφίσες, και γενικά αντικείμενα τα οποία εσείς δεν χρησιμοποιείτε πια και νομίζετε ότι μπορεί να χρειάζονται σε κάποιον άλλο/η.΄Οχι τρόφιμα".

Αλιβέρι: Ο ποιητής Θανάσης Χατζόπουλος παρουσίασε το έργο του Θανάση Βαλτινού

Πραγματοποιήθηκε, στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, από τον σύλλογο «Ένωση Ταμυναίων Πολιτών η Παρέμβαση», η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί με την συνεργασία του Δήμου για τον Θανάση Βαλτινό.

Για δύο και πλέον ώρες ο Αλιβεριώτης  ποιητής Θανάσης Χατζόπουλος, παρουσίασε το έργο του Θανάση Βαλτινού, με τίτλο “Ανάπλους”, η διαδρομή ενός συγγραφέα. Σε μια ακαδημαϊκή και εξαιρετικά προσεγμένη στο ύφος ανάλυση, μας οδήγησε στα μονοπάτια του λόγου και του χειρισμού της γλώσσας του Θανάση Βαλτινού. Στο σχεδόν γεμάτο εργατικό κέντρο, ο κόσμος συμμετείχε με ερωτήσεις και περιγραφές των εμπειριών του από τα αναγνώσματα των βιβλίων. Ο Θανάσης Βαλτινός απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και στο τέλος της εκδήλωσης αφιέρωσε, υπογράφοντας τα βιβλία του στους παριστάμενους.

Ο δε σύλλογός δώρισε ένα μπουκέτο αμάραντο από τον κάμπο του Αλιβερίου στον Θανάση Χατζόπουλο για να θυμάται τον τόπο του και στον επίσημο προσκεκλημένο, Θανάση Βαλτινό, ένα καλάθι με ηδύποτα και καλούδια φτιαγμένα από μέλη του συλλόγου.

Κομματικά ... καραγκιοζιλίκα διέκοψαν το Δημοτικό Συμβούλιο της Χαλκίδας

Κομματικά ... καραγκιοζιλίκα  "πασπαλισμένα"  με προσωπικές επιθέσεις στάθηκαν αφορμή για να διακοπεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Χαλκίδας.


Ονόματα ΔΕΝ θα γράψουμε όχι γιατί φοβόμαστε αλλά επειδή αυτό επιδιώκουν οι "ήρωες" των καβγάδων  που έχουν εκλεγεί με την ψήφο του λαού της Χαλκίδας.


Νομίζουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αρένα για να λύνουν τις διαφορές τους άνθρωποι που έχουν κληθεί να φροντίζουν για το... καλό της πόλης!


Η δυστυχία των "μηδενικών" - γιατί  μηδενικό της πολιτικής είσαι _ όταν εκτραχύνεσαι σε ύβρεις είναι ότι νιώθουν παράγοντες.

Το "ωραίο" είναι ότι οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων  αποχώρησαν και ... διαμαρτυρόμενοι.


ΟΙ "Αγανακτισμένοι" της Χαλκίδας αντί να τα βάζουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλό είναι να συσπειρωθούν και να στρέψουν τα βέλη τους  σε ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν μάθει τι σημαίνει πολιτικός  πολιτισμός και συμφέρον της Χαλκίδας.


Ντροπή πια.

Καθαρισμός ακτών Αλιβερίου απο μαθητές του Γυμνασίου

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 δεκαοκτώ μαθητές της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Αλιβερίου, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους και υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων καθηγητριών Γλάρου Κονδυλίας και Μακρίδου Χριστίνας, συμμετείχαν στη δράση για τον καθαρισμό των ακτών του Αλιβερίου που συντόνιζε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου.

Πιστοί στο σύνθημά μας «ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΘΑΡΗ» συγκεντρώσαμε όσα απορρίμματα προλάβαμε στις δύο ώρες που μας διατέθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου για το σκοπό αυτό.
Παρατηρήσαμε ότι ο κύριος όγκος των απορριμμάτων αποτελούνταν από πλαστικά και γόπες τσιγάρων.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και αν θέλουμε να χαρούμε καθαρές θάλασσες και ακτές συστήνουμε στους περαστικούς από τον παραλιακό δρόμο να μην πετάνε σκουπίδια στο δρόμο και τους λουόμενους να μην αφήνουν σκουπίδια στην παραλία αλλά να τα τοποθετούν όλοι στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας.

Προτείνουμε στο Δήμο να τοποθετήσει περισσότερους κάδους καθώς και κάδους ανακύκλωσης κατά μήκος της παραλίας ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες γιατί οι καθαρές παραλίες είναι ευθύνη όλων μας.

Η δράση έγινε στα πλαίσια του Προγράμματος που εκπονήσαμε στο σχολείο μας το σχολικό έτος 2011-12 με θέμα «Φάε, πιες, ανακύκλωσε». Η Ομάδα περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου Αλιβερίου και οι συντονίστριες καθηγήτριες Γλάρου Κονδυλία και Μακρίδου Χριστίνα.

Κατασχλεθηκαν 64 κιλά επικίνδυνα όστρακα κάτω από την Ψηλή Γέφυρα

Απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εξήντα τρία κιλά και εννιακόσια γραμμάρια (63,9) οστρακοειδών του είδους κυδώνια, τα οποία είχαν αλιευθεί από απαγορευμένη υγειονομικά θαλάσσια περιοχή διαύλου υψηλής γέφυρας νότιου Ευβοϊκού κόλπου.

Η παραπάνω ποσότητα οστράκων αλιεύθηκε με αυτόνομες καταδυτικές συσκευές από ερασιτέχνες αλιείς ηλικίας 48 και 25 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν έπ’ αυτοφώρω κατά τη στιγμή που έβγαιναν από τη θάλασσα .

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας κατασχέθηκαν τα όστρακα και οι αυτόνομες καταδυτικές συσκευές ενώ παράλληλα κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των ανωτέρω αλιέων.

Πατέρας πυροβόλησε το παιδί του και αυτοκτόνησε

Ένας άνδρας πυροβόλησε στο κεφάλι τον επτάχρονο γιο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία στην αυστριακή πόλη Σανκτ Πέλτεν. Το αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης ΟRF, ο πατέρας πήγε στο σχολείο του αγοριού, τον έβγαλε έξω από την αίθουσα και τον οδήγησε προς τα αποδυτήρια όπου τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Ύστερα από έρευνες, οι διωκτικές αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν νεκρό τον πατέρα, ο οποίος είχε διαφύγει με αυτοκίνητο. Το όχημά του βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε ένα γκρεμό, 60 χλμ δυτικά της Βιέννης ενώ από την πρώτη αυτοψία εικάζεται ότι είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο 37χρονος πατέρας, τουρκικής καταγωγής ,είχε λάβει εντολή από την αστυνομία να εγκαταλείψει την κατοικία του ως ύποπτος για οικογενειακή βία.

Εν τω μεταξύ, στο σχολείο έχουν σταλεί ειδικοί παιδοψυχολόγοι για να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές.

Ένας νεκρός, 19 τραυματίες από έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα της Τουρκίας

Πανικός έξω από αστυνομικό τμήμα της Τουρκίας, όπου νωρίς το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό.


Το αστυνομικό τμήμα όπου έγινε η έκρηξη βρίσκεται στην πόλη Καϊσερί, στην κεντρική Τουρκία.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός έχει χάσει τη ζωή του κι άλλος ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά. Συνολικά, οι τραυματίες είναι 19.

Όλα έγιναν στις 10:00 το πρωί, όταν σύμφωνα με το NTV, δυο άτομα ξέφυγαν από τον έλεγχο της αστυνομίας και επιχείρησαν να μπουν με αυτοκίνητο στο αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά των δραστών. 

Μ. Μόντι: Δύσκολα θα γίνει διαπραγμάτευση του Μνημονίου

Δύσκολα μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση του Μνημονίου, υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι Έλληνες να δείξουν «σοφία» στις εκλογές.

Επανέλαβε την επιθυμία όλων στην Ε.Ε. να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, ωστόσο πρόσθεσε ότι η δημοσιονομική πειθαρχεία είναι για κάθε χώρα αναγκαία προϋπόθεση.

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα πλήρωσε ένα τεράστιο τίμημα για την μη εφαρμογή της δημοσιονομικής πειθαρχεία στο εσωτερικό της χώρας για μια μεγάλη περίοδο», συμπλήρωσε.

Υποψήφια της αριστεράς topless! (video)

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο βρήκε η υποψήφια από το Μεξικό Natalia Joares για να εμπνεύσει τους ψηφοφόρους της προκειμένου να την ψηφίσουν!

Η 34χρονη που είναι στέλεχος του PRD (Κόμμα Δημοκρατικής Επανάστασης) και κατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές για το Κογκρέσο, φωτογραφήθηκε ημίγυμνη παρέα με έξι γυναίκες, μέλη του κόμματος.

Με το σύνθημα «Τόλμησε να χτίσεις τις νέες δομές του έθνους χωρίς προκαταλήψεις» η Natalia ασκεί κριτική στις συντηρητικές ομάδες των κατοίκων της Γκουανταλαχάρα.

Στο κάτω μέρος της αφίσας τονίζεται πως εμείς «εκπροσωπούμε την πραγματική αλλαγή. Η κοινωνία είναι σε λήθαργο. Δεν φαίνεται να αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας. Πρέπει να κινητοποιηθούμε. Πρέπει να πούμε στον κόσμο. Ε, ξυπνήστε, αλλιώς οι καρχαρίες θα σας καταβροχθίσουν. Ξυπνήστε, πολίτες και πολιτικοί».

Η νεαρή καθηγήτρια φιλοσοφίας εξηγεί πως στόχος της προεκλογικής καμπάνιας είναι να κάνει αισθητή την παρουσία της στο πολιτικό προσκήνιο, δίνοντας παράλληλα μια νότα διαφορετική και χαρούμενη.

Οι προεδρικές εκλογές για το Κογκρέσο στο Μεξικό θα γίνουν την 1η Ιουλίου 2012.

Τα παγκάρια εκκλησιών στόχος ιερόσυλων διαρρηκτών

Τα παγκάρια εκκλησιών άδειασαν ιερόσυλοι διαρρήκτες που «χτύπησαν» στο Μαρμάρι της Νότιας Εύβοιας.

Στο ναό του Αγίου Γεωργίου  διέρρηξαν την πόρτα εισόδου.

Στη συνέχεια διέρρηξαν και το σιδερένιο παγκάρι αφαιρώντας όσα χρήματα περιείχε.

Τη διπλή διάρρηξη κατήγγειλε στην Αστυνομία ο επίτροπος του ναού.

Συνελήφθη 17χρονη με ηλεκτρονικό «σκονάκι» στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ηλεκτρονικό σκονάκι  "σκέφτηκε"  για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 17χρονη μαθήτρια από την Πτολεμαΐδα.  Έγινε όμως αντιληπτή και συνελήφθη μαζί με δύο συνεργούς της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας κατά την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα της Βιολογίας.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι στο ήταν άλλα δύο άτομα. Πρόκειται για 23χρονο, που προμήθευσε την υποψήφια με την ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής και λήψης ήχου, και μία 22χρονη που επρόκειτο να μεταδώσει τις απαντήσεις των θεμάτων μέσω της ηλεκτρονικής συσκευής στην υποψήφια.

Οι δύο ενήλικες συνελήφθησαν και δικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης που τους επέβαλε ποινής φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή. Αντιθέτως, η 17χρονη, της οποίας το γραπτό μηδενίστηκε, όπως γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο δικαστήριο ανηλίκων Κοζάνης. Αφού έλαβε ρητή δικάσιμο αφέθηκε ελεύθερη.

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Ρουμελιώτη

O ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Ο Χαλκιδέος δημοσιογράφος-συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης, παρουσσίασε το νέο του βιβλίο στην Χαλκίδα το ηλιοβασίλεμα της Κυριακής 20 Μαΐου 2012 στο Mostar Alterna Cafe (Παλαιά Γέφυρα Χαλκίδας).

Για το βιβλίο μίλησαν ο ποιητής – συγγραφέας Γιώργος Κακουλίδης και ο εκπρόσωπος της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι» , ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δύστου Βαγγέλης Αβδελάς και ο εκπρόσωπος του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης – Τοπική Εναλλακτική Μονάδα Εύβοιας Νίκος Σιόλιας.

Κείμενα διάβασαν οι: Ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Φραγκάκης  και η Ζωή Λιβανίου (του ΣΥΡΙΖΑ, και του Θεάτρου  Χαλκίδας)  με τη Φούλη Βαρβούζου από το θέατρο Χαλκίδας.

Παρενέβησαν: ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Μητροπέτρος καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ερέτριας «Η ΜΕΔΟΥΣΑ», της Ένωσης Ταμυναίων πολιτών Αλιβερίου «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου της Ιεράς Μητρόπολης Εύβοιας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλκίδας και άλλων φορέων της Κοινωνικής – Αλληλέγγυας Οικονομίας της Εύβοιας.

Ο Σταύρος Ιωάννου σκηνοθέτης Ντοκιμαντέρ και καλλιτεχνικός διευθηντής του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας
Κείμενα διάβασαν γνωστοί ηθοποιοί και μουσική έπαιξε το συγκρότημα «Εντελώς … jazz».

Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης στο βιβλίο του αναφέρεται στην ανταλλακτική - αλληλέγγυα οικονομία, στις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα. Παρουσιάζει τον τρόπο που κατόρθωσε να αναταχθεί το κατεστραμμένο Βανκούβερ, να επιβιώσει η Αργεντινή με τις λέσχες Nodos, τα creditos και τους περιαστικούς λαχανόκηπους Ροσάριο αλλά και η Βραζιλία με την Banco Palmas, που το 2008 πήρε το βραβείο «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» από τα Ηνωμένα Έθνη. Μας γνωρίζει τους γκουρού της Κοινωνικής Οικονομίας όπως η Ελοΐζα Πριμαβέρα, η οποία ίδρυσε το Δίκτυο Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας της Λατινικής Αμερικής και ο Μπερνάρντ Λιετέρ που συμμετείχε στον σχεδιασμό του ευρώ όμως υποστηρίζει τα παράλληλα νομίσματα και ισχυρίζεται ότι η νομισματική ποικιλότητα είναι απαραίτητη για την προσαρμοστικότητα της οικονομίας.
Στο βιβλίο περιλαμβάνεται μια μεγάλη έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία σε όλη την Ευρώπη, η οποία καλύπτει πλέον το 10% του συνόλου της οικονομίας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα 1500 δίκτυα απευθείας διάθεσης τροφής χωρίς μεσάζοντες (ΑΜΑΡ) στην Γαλλία, με έμφαση στο «Αλληλέγγυο Κολοκύθι» του Παρισιού, στα LETS και τις «Πόλεις σε Μετάβαση» στην Αγγλία, στα 50 εναλλακτικά νομίσματα και τις 63 κοινωνικές τράπεζες της Γερμανίας, στο SOL της Γαλλίας και στο libro της Ιταλίας. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...