Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Όχι στην υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας

Την «αντίθεση με το σχέδιο ‘ΑΘΗΝΑ’ του Υπουργείου Παιδείας », εκφράζει ο Δημ. Αναγνωστάκης, βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ  και επισημαίνει:

"Η δημοσιοποίηση του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ", που αναφέρεται στην αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και που υποβαθμίζει το ΤΕΙ Χαλκίδας, μας βρίσκει αντίθετους. Στα πλαίσια της διαβούλευσης θα ζητήσουμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, έτσι ώστε να εκθέσουμε τα επιχειρήματά μας για την απαιτούμενη διόρθωση στο σχεδιασμό.

Η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται στη φάση τελικής επεξεργασίας μιας ουσιαστικής πρότασης αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ - ΤΕΙ, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων επιστημολογικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η δική μας προσπάθεια επιχειρεί να αντιμετωπίσει δραστικά και αποτελεσματικά τις παθογένειες και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον".

Νέο Διοίκηση στο «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός »

Μετά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 συγκροτήθηκε σε σώμα , την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου του ιδίου έτους , το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και το Εποπτικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων , Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός » :

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος : Μερτζιάνη Ειρήνη
Αντιπρόεδρος : Νικολάκη – Σκιά Σταυρούλα [Βίλλυ]
Γραμματέας : Κουτσαυλή Αγγελική
Ταμίας : Χαλίλη Αποστολίνα [Λίνα ]

Τακτικά Μέλη : Βαρελά Ασπασία [Σάσα ] , Μπασούκου Μαρία,Συρμακέζη – Σπύρου Παγώνα [Νόνη] & Τρίκκα Κυριακή [Κική]

Λόγω ισοψηφίας , τα Μέλη Συρμακέζη Παγώνη & Τρίκκα Κυριακή , απεφασίσθη ομόφωνα να συμμετέχουν εκ περιτροπής στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αναπληρωματικά Μέλη Δ.Σ. . Χολέβα – Ζαρκάδα Χρυσούλα , Ρήγα – Βαγιώτη Χρυσούλα [Σούλη] , Φαλιά Αργυρούλα, Γιακομίδου – Ποστέκογλου Μαρία, Βασιλειάδη Αγγελική

Εποπτικό Συμβούλιο
Πρόεδρος :................................ Αφράτη Ανθούλα
Γραμματέας :...……………….Λεβή Εβίτα
Μέλος :.................................... Μερτζιάνης Γεώργιος


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος                    Γραμματέας

Ειρήνη Μερτζιάνη            Αγγελική Κουτσαυλή

Πολλοί Χαλκιδέοι στην εκδήλωση - ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για το πολιτικό σύστημα

Πολλοί Χαλκιδέοι συμμετείχαν στην  εκδήλωση - ημερίδα για το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς στην Ελλάδα που έγινε στην Αθήνα  με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αριστεράς .

Στην εκδήλωση ήταν εισηγητές ειδικοί επιστήμονες που ανέπτύξαν θέματα όπως η χρηματοδότηση των κομμάτων, ο έλεγχος του πόθεν έσχες προσώπων που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, η βουλευτική ασυλία, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, το εκλογικό και κομματικό σύστημα.

Τα συμπεράσματα της συζήτησης συνόψισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ελληνική κρίση, μπορεί να εκφράστηκε ως οικονομική κρίση, αλλά είναι βαθύτατα πολιτική, θεσμική, συστημική. Το πολιτικό σύστημα δημιούργησε το πελατειακό κράτος, ιδιοποιήθηκε τη δημόσια διοίκηση, οδήγησε τη χώρα στο τέλμα της διαφθοράς και διαμόρφωσε ένα κατακερματισμένο κράτος ανίκανο να υλοποιήσει δημόσιες πολιτικές. Ένα κράτος πεδίο διεκδίκησης και άκριτης ενσωμάτωσης ατομικών και συντεχνιακών αιτημάτων σε βάρος του γενικού συμφέροντος. Για αυτό μια στρατηγική εξόδου από την κρίση οφείλει να απαντήσει πειστικά στο πρόβλημα του πολιτικού συστήματος.

Επίσης, ο κ. Κουβέλης έκανε αναφορά στις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και τη διαφάνεια, τον εκλογικό νόμο, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τις σχέσεις ΜΜΕ και πολιτικής και τη δημόσια διοίκηση.

Ολόκληρη την ομιλία του κ. Κουβέλη μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

Συντήρηση γηπέδων με φυσικό χλοοτάπητα

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και τη διάθεση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων, ο ΔΟΑΠΠΕΧ φρόντισε και για τη συντήρηση - αποκατάσταση των βλαβών του μηχανοκίνητου εξοπλισμού και των παρελκόμενών τους που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα αυτόνομα, να καθορίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντήρησης όλων των γηπέδων ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα που διαχειρίζεται και είναι σε χρήση.

Οι εργασίες συντήρησης ξεκίνησαν ήδη χθες Πέμπτη 31/1/13 από το Δημοτικό Στάδιο Ν. Αρτάκης, ενώ σήμερα (1/2/13) το μηχανοκίνητο όχημα συντήρησης (φωτό) βρίσκεται στο γήπεδο του Αγ. Νικολάου (Μπούρτζι) και εφαρμόζει εργασίες, εξαερισμού του φυσικού χλοοτάπητα (καρότσιασμα-τρύπημα), κυλίνδρισμα και τέλος τη λίπανση των αγωνιστικών χώρων.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα εφαρμοστούν σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα, με απώτερο σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση, την καλή τους λειτουργία, την προστασία των αγωνιζομένων και την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Video: «KILLER» η Μπέσσυ Μάλφα στη Χαλκίδα

Η Μπέσσυ Μάλφα γίνεται «KILLER» στο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου» στη Χαλκίδα για μία μόνο παράσταση, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 20.00. Πρόκειται για μια μοναδική "μαύρη" μουσική κωμωδία.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε η Μπέσσυ Μάλφα τον πρώτο κύκλο παραστάσεων του «Killer” στην Αθήνα, της μαύρης μουσικής κωμωδίας των Γκιλιέμ Κλούα & Χαβιέρ Μέστρες, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Καρχαδάκη, που ανέβηκε στη θεατρική σκηνή του Faust από τις 12 Νοεμβρίου και τώρα ξεκινάει περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό την Χαλκίδα, στις 20 Φεβρουαρίου!

Η Μπέσσυ Μάλφα υποδύεται … τον Πάου Μόιρα, ένα νεκροθάφτη που τον κατηγορούν ότι έχει διαπράξει… 157 φόνους!!! Έχει διαπράξει, όμως, όλους αυτούς τους φόνους; Ή ήταν ο λάθος άνθρωπος, στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή; Και μάλιστα τόσες πολλές φορές; Πού βρίσκεται η αλήθεια;

Μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση, μια κωμωδία με ‘’μαύρο’’ χιούμορ, με την πολυτάλαντη Μπέσσυ Μάλφα σε έναν ανατρεπτικό και αντρικό ρόλο, τον ρόλο του Killer!
Μια Μπέσσυ Μάλφα που παίζει και τραγουδάει μοναδικά, με ζωντανή μπάντα και μαέστρο τον Γιώργο Χατζή, ο οποίος συμμετέχει στους ρόλους του έργου, με ξεκαρδιστικό αποτέλεσμα! Ένα έργο που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και της τύχης, με πολύ συναίσθημα, αλλά και πολύ γέλιο!

Το Killer ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία το 2010 με τεράστια επιτυχία και από τότε παίζεται σε διάφορες σκηνές στην Ευρώπη.
Διανομή: Μπέσσυ Μάλφα (Πάου Μόιρα) Γιώργος Χατζής
Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρχαδάκης
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ – Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνικά Κoστούμια: Μυρτώ ΑναστασοπούλουΜουσική /
Ενορχηστρώσεις / Επιμέλεια ορχήστρας: Γιώργος Χατζής
Φωτογραφία: George Omiros Christakos
Παραγωγή –Οργάνωση: Artway – Τεχνότροπον
Μαζί τους οι μουσικοί: Θανάσης Τσαουσέλης – πλήκτρα Γιάννης Καραχάλιος – τύμπανα Αποστόλης Παπαπέτρος – κοντραμπάσο Αχιλλέας Στέλιος – κιθάρα

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά
Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμή εισιτηρίου: 15 Euro - Φοιτητικό / Μαθητικό: 12 Euro
Προπώληση εισιτηρίων
Βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ
Πλατεία Α. Νικολάου - Τηλ. 2221 0 21796

MUSICMANIA
Αβάντων 74 - Τηλ. 2221 0 21029

Αναγνωστάκης: Να αποχαρακτηριστεί από διατηρητέα η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Να αποχαρακτηριστεί το Κτήριο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας από διατηρητέο μνημείο, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο Δημ. Αναγνωστάκης, βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ και επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η σημερινή, άθλια, κατάσταση ενός κτιρίου που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Δημ. Αναγνωστάκη έχεις ως εξής:

"Κύριε Υπουργέ,

παρά τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και την μαζική αντίθεση του συνόλου των φορέων της Χαλκίδας για τον χαρακτηρισμό του συγκροτήματος της Δημοτικής Αγοράς της πόλης ως διατηρητέου, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων υπέβαλλε θετική γνωμοδότηση (πρακτικό 11/22-03-2006) ώστε να ληφθεί η απόφαση από το ΥΠΠΟ, να χαρακτηριστεί η Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ.6 του Ν 3028/02. Η απόφαση αυτή ήρθε σε ανατροπή παλαιότερης απόφασης (ΔΙΛΑΠ/Γ/664/15075/29-03-1990) του Υπουργείου Πολιτισμού ότι το συγκρότημα της Δημοτικής Αγοράς δεν χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας διότι δεν καλύπτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις που ορίζουν οι διατάξεις του Ν.1469/50.

Η σημερινή εικόνα της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας, σαφώς και δεν προδίδει κάποια ιστορική πολεοδομική ιδιαιτερότητα καθώς μεγάλο τμήμα της έχει σχεδόν καταρρεύσει, άλλο τμήμα συντηρείται με υποστυλώματα, ενώ άλλο τμήμα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά. Το σύνολο δε του κτηρίου, έχει δεχθεί πολλές παρεμβάσεις αμφίβολης αρχιτεκτονικής ή πολεοδομικής νομιμότητας που το καθιστούν επικίνδυνο.

Σημειώνουμε εδώ πως λόγω της ρυπαρότητας του κτηρίου αλλά και της αμφίβολης πλέον στατικής του ικανότητας, η πόλη της Χαλκίδας έχει καταδικαστεί να έχει στον πυρήνα της, ένα κτήριο που προσβάλει την αισθητική και δημιουργεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα έχει πάψει να αποτελεί κέντρο σύναξης των πολιτών εδώ και πολλά χρόνια και αυτό έχει σαν συνέπεια να καταργούνται οι όποιες αιτιάσεις για χώρο ιστορικής μνήμης. Παράλληλα η πόλη της Χαλκίδας έχει αναπτύξει ένα πολυμέτωπο εμπορικό χαρακτήρα και το εν λόγω συγκρότημα δεν αποτελεί εμπορικό κέντρο για την πόλη.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως κατά την πάροδο των χρόνων το ΥΠΠΟ, έθετε ανέφικτους στόχους και προϋποθέσεις για την αποκατάσταση του κτηρίου, ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ουσιαστική παρέμβαση για την αποκατάσταση του κτηρίου που το ίδιο είχε χαρακτηρίσει ως διατηρητέο.

Επιπροσθέτως, απορίες γεννά η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων στον χαρακτηρισμό της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου, ως μη διατηρητέο, τον Απρίλιο του 2012, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για κατασκευές της ίδιας χρονικής περιόδου με ταυτόσημη δημόσια και κοινωνική λειτουργία.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Προτίθεστε να αποχαρακτηρίσετε το συγκρότημα της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας από διατηρητέο μνημείο, αφού αυτό αποτελεί αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής μας κοινωνίας;
Σε περίπτωση που δεν προχωρήσετε στον αποχαρακτηρισμό του συγκροτήματος, προτίθεστε να συμβάλετε στην άρση των ανέφικτων όρων που θέτουν οι υπηρεσίες έτσι ώστε επιτέλους να επιτευχθεί η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας;

O Ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης

«ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ»: Να σταματήσει η αποστολή ειδοποιήσεων για χρέη έως 3.000 ευρώ

"Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το σχέδιο της Τρόικας για την κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας και των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, αποστέλλοντας ατομικές βεβαιώσεις χρεών ακόμη και για ποσά έως 3.000 ευρώ σε όλους τους εξαθλιωμένους φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους του Μνημονίου". 

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής Εύβοιας των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και επισημαίνει: 

"Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλέπουν κατασχέσεις: μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, ενοικίων, ποσά από καταθέσεις στις τράπεζες, κινητών περιουσιακών στοιχείων όπως ΙΧ, δίκυκλα, σκάφη και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στους οφειλέτες.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ που ο άνεργος δεν έχει μισθό.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ που ο συνταξιούχος δεν έχει χρήματα για τα φάρμακά του.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ αν ο πατέρας δεν μπορεί να αγοράσει τα βασικά στο παιδί του.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ότι χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν από τα συσσίτια.

Το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΙ τους φωστήρες της οικονομίας, είναι πώς θα βγάλουν από τη μύγα ξίγκι εκτελώντας τις εντολές τής Τρόικα, των τραπεζιτών και της Μέρκελ.

Οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτού του νέου απαράδεκτου και αντιλαϊκού μέτρου".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...