Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Νέα τμήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδας

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδας «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ» και πέρα από τα υποχρεωτικά μαθήματα, ανάλογα με το έτος φοιτήσεως του καθενός, λειτουργούν και τα εξής τμήματα, στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι σπουδαστές:

· Χορωδία «Τα πρώτα μου μελωδήματα»
Κάθε Τρίτη στις 18.30.
Καθηγητής ο κ. Στυλιανός Μπενής.

· Διδασκαλία Τυπικού 
Τετάρτη στις 18.00 (κάθε 15νθήμερον)
Καθηγητής ο κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος.

· Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής και Σολφέζ

(υποχρεωτικό για τους σπουδαστές 4ου έτους και πλέον)
Κάθε Τετάρτη στις 18.30.
Καθηγητής ο π. Εμμανουήλ Νταλλαρής.

· Χορωδία Δημοτικών και Παραδοσιακών Τραγουδιών
Κάθε Τετάρτη στις 19.00.
Καθηγητής ο κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος.

· «Το ρεπερτόριο της Κυριακής» - Διδασκαλία των ψαλμάτων της Κυριακής
Κάθε Πέμπτη στις 19.00.
Καθηγητής ο κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος.

· Σεμινάριο «Η των ήχων τερπνότης»
Κάθε Παρασκευή στις 18.00.
Καθηγητής ο κ. Γρηγόριος Αναστασίου

· Δοκιμές (Πρόβες) Χορού Καθηγητών και Μαθητών
Κάθε Παρασκευή στις 19.00.
Καθηγητής ο κ. Δήμος Τσίμπος.

Όλα τα παραπάνω μαθήματα, πραγματοποιούνται στο κτίριο ιδιοκτησίας της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού, Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στην Χαλκίδα.

ΔΗΜΑΡ: - Πόσες είναι τελικά οι λίστες που περιέχουν ονόματα προσώπων, μεταξύ αυτών και πολιτικών, καλλιτεχνών κλπ


ΔΗΜ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
Επίκαιρη Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη φοροδιαφυγή  κατατέθηκε στη Βουλή.

Η Επίκαιρη Επερώτηση αναφέρεται στην ανάγκη αναδιοργάνωσης των φοροελεγκτικών μηχανισμών και της πάταξης της φοροδιαφυγής. Όπως επισημαίνεται «η μακρά πολιτική ασυλία της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της παραοικονομίας άλλωστε, πέρα από την υπονόμευση του κοινωνικού κράτους και την αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων, έχει οδηγήσει τους πολίτες να απολέσουν κάθε έννοια εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα». Τονίζεται δε ότι «η λύση του προβλήματος της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα ηθικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν επιδέχεται ούτε μια ημέρα αναβολής».

Όπως είναι γνωστό, η μείωση του δημόσιου χρέους, η αύξηση των κοινωνικών παροχών και ο περιορισμός των ελλειμμάτων στηρίζονται στην περιστολή της φοροδιαφυγής. Ως εκ τούτου πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε το δανεισμό και τα ελλείμματα.

Στην Επίκαιρη Επερώτηση, μεταξύ άλλων, περιγράφονται κάποιες από τις πληγές της φοροδιαφυγής, όπως είναι τα εμβάσματα στο εξωτερικό, οι υπεράκτιες εταιρίες που λειτουργούν ως πλυντήρια αδήλωτων χρημάτων, τα αδήλωτα σκάφη αναψυχής, η αδυναμία είσπραξης φόρων και ΦΠΑ και φυσικά το λαθρεμπόριο, καυσίμων, ποτών και τσιγάρων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βρήκαν νεκρή με δεμένα τα πόδια, στον Ευβοϊκό.

Απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκε στην παραλία Αλυκών Ωρωπού πτώμα γυναίκας σε προχωρημένη σήψη, το οποίο έφερε αθλητικά βάρη και στα δύο πόδια, δεμένα μεταξύ τους.

Στη συνέχεια το πτώμα αναγνωρίστηκε από τους οικείους της, πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 49 ετών.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών και να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Κόβουν την πίστωση οι φυσιοθεραπευτές της Εύβοιας

Οι φυσιοθεραπευτές της Εύβοιας κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για 10 μέρες, με τη μορφή επίσχεσης εργασίας, ως μέσο αντίδρασης για τις οφειλές του Ταμείου.

Η ανακοίνωση του οργάνου τους έχει ως εξής:


" Το Περιφερειακό Τμήμα Ευβοίας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, υπό το βάρος του οικονομικού αδιεξόδου των μελών του και αναλογιζόμενο τα προβλήματα των ασφαλισμένων, αποφάσισε την επίσχεση εργασίας έναντι των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από 22/10/2012 έως 02/11/2012, ως ελάχιστο μέσο αντίδρασης, διεκδικώντας:

1. Την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των εντασσομένων σε αυτόν ταμείων.

2. Την απόδοση του παρακρατούμενου 10% και την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των υπολοίπων οφειλών. 

3. Την οργάνωση και χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ώστε να μην καταρρεύσει."

Ο Μαρκόπουλος για τα νοσοκομεία Καρύστου - Κύμης

Τις προθέσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα δυο περιφερειακά νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης, ζήτησε να πληροφορηθεί με επίκαιρη ερώτησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

Ο Βουλευτής Ευβοίας στην ερώτησή του ανέφερε ότι δημοσιεύματα προαναγγέλλουν μείωση του αριθμού κλινικών και κλινών, καθώς και μετατροπή νοσοκομείων, κυρίως της περιφέρειας, σε Μονάδες Ημερήσιας Λειτουργίας (One Day Clinic). «Ενόψει της εφαρμογής αυτών των μεταρρυθμίσεων σας» συνεχίζει ο κ. Μαρκόπουλος, «είχα καταθέσει τον Ιούλιο Ερώτηση η οποία παραμένει αναπάντητη καθώς και Επίκαιρη Ερώτηση στην απάντηση της οποίας εμμείνατε να μην διευκρινίζετε ποιές αλλαγές προτίθεστε να εφαρμόσετε στα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου».

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπογράμμισε ακόμη ότι είναι αυτονόητη και αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας των δυο νοσοκομείων, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες τεχνητού νεφρού των δημοσίων νοσοκομείων στο νομό και τόνισε ότι η μεταφορά ασθενών με ιδιωτικά μέσα, είτε σε νοσοκομεία της Αθήνας, είτε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, κοστίζει πολύ περισσότερο από το να στελεχωθούν πλήρως οι μονάδες τεχνητού νεφρού στα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε επίσης ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας σχετικά με τη μείωση των κλινών κατά 10.000 την οποία έχει εξαγγείλει ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος. «Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας; Σε ποια νοσοκομεία θα μειωθούν οι κλίνες; Οι μειώσεις περιλαμβάνουν τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης ;» ρώτησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα στο χώρο της υγείας θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις μνημονιακές υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος αναγνώρισε τα προβλήματα που παρατηρούνται στο χώρο της υγείας και δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να απαντήσει για τον οριστικοποίηση του υγειονομικού χάρτη της χώρας διότι ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι δεν θα πληγούν οι υφιστάμενες νοσοκομειακές μονάδες, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα μεταφοράς ή ενοποίησης κλινικών, αποφεύγοντας όμως να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του υπουργείου Υγείας.

Πρόσθεσε δε, ότι από το νέο έτος το υπουργείο Υγείας θα επιδιώξει την πρόσληψη επικουρικών γιατρών για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στα νοσοκομεία, όχι όμως από τις αρχές του έτους, αλλά το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...