Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ελληνικά: Ο άντρας ξεψύχησε και η γυναίκα του νοσηλεύεται στο κέντρο υγείας!


Το πιο εφιαλτικό μπάνιο ήταν για μία οικογένεια από την Βόρεια Εύβοια. Ηταν μεσημέρι όταν ο άτυχος άντρας πήγε με την γυναίκα του για να δροσιστούν στην παραλία.

Την ώρα που είχε απομακρυνθεί από την ξηρά, έχασε κάποιο αντικείμενο που του έπεσε στον βυθό.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο ηλικιωμένος έκανε βουτιά για να το πιάσει και πνίγηκε.

Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο που προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στην ζωή αλλά δυστυχώς ήταν νεκρός.

Η γυναίκα του σε κατάσταση πανικού άρχισε να καλεί σε βοήθεια ενώ νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο κέντρο υγείας.



evianews.com

Ερέτρια: Καταγγελία καθαρίστριας ξενοδοχείου για ξυλοδαρμό από προϊστάμενό της

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της Ερέτριας την Κυριακή 25 Αυγούστου και όπως καταγγέλλει η εργαζόμενη,  μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του σωματείου, δέχτηκε σωματική επίθεση επειδή ζήτησε βοήθεια από συνάδελφους της.

Σύμφωνα με την καταγγελία όταν η νεαρή γυναίκα πήγε στο ξενοδοχείο για να εργαστεί στην υπηρεσία της καθαριότητας, την πλησίασε ο μετρ του ξενοδοχείου, ο οποίος είναι και προϊστάμενος και άρχισε να της κάνει αυστηρές παρατηρήσεις. Τα πράγματα ξέφυγαν όταν του ζήτησε βοήθεια στο πόστο της και τότε όπως καταγγέλλει η εργαζόμενη,δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση.

Από τις φωνές ξεσηκώθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ενεπλάκησαν στο συμβάν και ακολούθησε νέο επεισόδιο με τον μετρ.

Η εργαζόμενη με την οποία ξεκίνησε η αντιπαράθεση πριν λίγες ημέρες είχε επιστρέψει από αναρρωτική άδεια που είχε πάρει μετά από εργατικό ατύχημα που είχε στις 13/7/2013 λόγω της εντατικοποίησης που επικρατεί στο τμήμα αλλά και σε όλο το ξενοδοχείο.

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Εύβοιας εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για το περιστατικό καταγγέλλοντας «την προκλητική φραστική και σωματική επίθεση που έκανε ο μετρ (προϊστάμενος) στο ξενοδοχείο σε βάρος εργαζόμενης γυναίκας αλλά και άλλων συναδέλφων». 

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, ωράρια που ξεπερνούν τις 12 – 13 ώρες, ενώ εργασίες του εστιατορίου εκτελούν και εργαζόμενοι του εργολάβου καθαριότητας. Η συγκεκριμένη στάση του μετρ (προϊστάμενου) είναι αυτό ακριβώς που απαιτεί η εργοδοσία».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Κανένας εργαζόμενος από  όποια θέση και εάν βρίσκεται  να μην θρέφει καμία αυταπάτη ότι  τα συμφέροντά του μπορούν να παραλληλιστούν με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Μοναδικός  τρόπος για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής της εργατικής  τάξης και του λαού είναι ο  ενωτικός αγώνας ενάντια στα αφεντικά και τους μηχανισμούς τους".

Ερέτρια: Πως έμειναν στα…κρύα του λουτρού οι θαυμαστές του Π. Παντελίδη

Η ακύρωση της εμφάνισης του Παντελίδη Παντελίδη σε προγραμματισμένη συναλία μαζί με την Πάολα το προηγούμενο Σάββατο στην Ερέτρια ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει σενάρια επι σεναρίων. 

Το Νησί των Ονείρων κατακλύστηκε από χιλιάδες θαυμαστές οι οποίοι όμως απόλαυσαν μόνο την Πάολα και οι γκρίνιες δεν άρχισαν να έρθουν.

Πολλοί κάνουν λόγο για γκάφα των διοργανωτών που διαφήμιζαν με έμφαση τη συμμετοχή του Παντελίδη με στόχο την μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου και φυσικά περισσότερο κέρδος από τα εισιτήρια, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι ακυρώθηκε η εμφάνιση του λόγω έφοδο του ΣΔΟΕ στην συναυλία που έγινε από τις 23.00 το βράδυ πριν την έναρξη.

Περισσότεροι από 4.500 θεατές γέμισαν την Ερέτρια το Σάββατο το βράδυ, για να παρακολουθήσουν από κοντά τον Παντελή Παντελίδη με την Πάολα, αλλά στο τέλος αρκέστηκαν μόνο στην εμφάνιση της διάσημης τραγουδίστριας.

Ο Παντελίδης δεν έδωσε το παρών και δεν τραγούδησε ποτέ, με αποτέλεσμα ο κόσμος να γκρινιάζει και αρκετοί ήταν αυτοί που σηκώθηκαν και έφυγαν, παρόλο την εκπληκτική εμφάνιση της Πάολα που ξεσήκωσε το κοινό για έξι ολόκληρες ώρες.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του eviazoom που επικοινώνησε με τους διοργανωτές, η επίσημη απάντηση είναι ότι ο Παντελής Παντελίδης έφυγε ξαφνικά για την Κύπρο και ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του στην συναυλία…

Θρήνος για τον 26χρονο που έχασε τη ζωή του στην Ιστιαία! - ΦΩΤΟ

Άμορφη μάζα σιδερικών το ΙΧ

Θρήνος για τον 26χρονο που έχασε τη ζωή του στην Ιστιαία! Παράλληλα, έρχονται στο φως συγκλονιστικές λεπτομέρειες και φωτογραφίες για το φοβερό τροχαίο.

Εκατό μέτρα μακριά από το ΙΧ "πέταξε" η μηχανή του

Και όμως αυτό το ΙΧ έγινε ο τάφος ενός νέου....

Δεν μπορούν να το πιστέψουν οι φίλοι το Χρήστου

Από εδώ "πέρασε" το ΙΧ που παρέσυρε τα πάντα...

Ο Χρήστος Χαλαστάρας  οδηγός,  26 ετών από το Νεοχώρι Ιστιαίας αγαπούσε την ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο έγινε αγνώριστο, αφού το ΙΧ καβάλησε ένα  μικρό κράσπεδο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, έπεσε στα χωράφια παρασύροντας τρεις-  τέσσερις ελιές και ξερίζωσε επί πλέον και μία ξύλινη κολόνα του Ο.Τ.Ε. σταματώντας μετά από 200 μέτρα περίπου, ενώ ξεκόλλησε η μηχανή του αυτοκίνητου και βρέθηκε  100 μέτρα πιο μακριά.

Ο θάνατος του 26χρονου ήταν ακαριαίος. Το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας διενεργεί προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών και συνθηκών του ατυχήματος.

(Αποστολή και ΦΩΤΟ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Να κηρυχθούν ΑΜΕΣΑ αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις στη Ριτσώνα

ΔΗΛΩΣΗ του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου με αφορμή την επίσκεψή του στις καμένες από την πρόσφατη πυρκαγιά εκτάσεις της Ριτσώνας:


«Οι αλλεπάλληλες δασικές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια στη Ριτσώνα οδηγούν το δασικό σύμπλεγμα της περιοχής αλλά και όλο το φυσικό οικοσύστημα σε πλήρη ερημοποίηση.

Με την πρόσφατη πυρκαγιά καταστράφηκαν  περισσότερα από 5.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής βλάστησης. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι καίγονται ξανά εκτάσεις που έχουν καταστραφεί τα προηγούμενα χρόνια, εξαφανίζοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τη νέα βλάστηση αλλά και κάθε μελλοντική δυνατότητα για αναγέννηση των δασών.

Οι πυρκαγιές αυτές είτε προήλθαν από εγκληματική αμέλεια είτε από εμπρησμό, που είναι και το πιθανότερο, στοχεύουν στον αποχαρακτηρισμό των συγκεκριμένων εκτάσεων. Γι αυτό οφείλει η δασική υπηρεσία άμεσα να κηρύξει τις συγκεκριμένες εκτάσεις αναδασωτέες και να απαγορεύσει κάθε δραστηριότητα που θα εμποδίζει την αναγέννησή τους.

Οφείλουν επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες να καταγράψουν τις  ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής. Ιδιαίτερα στους αμπελώνες που κατακάηκαν και μάλιστα λίγο πριν την συγκομιδή, πρέπει να εκτιμηθεί όχι μόνο η φετινή απώλεια αλλά και η μελλοντική, ενώ ταυτόχρονα να ενισχυθεί η αναμπέλωσή τους.»

Στον τόπο της  πυρκαγιάς ο Β.Αποστόλου συναντήθηκε  με τον διοικητή της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Χαλκίδας κ. Κλεφτοσπύρο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κατέλαβε η Πυροσβεστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τη συνεχή παρακολούθηση των καμένων εκτάσεων για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.

Εμπλοκή με Κομισιόν για ΛΑΡΚΟ

Στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ φαίνεται ότι υπήρξε εμπλοκή με την Κομισιόν, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε τις τελευταίες ημέρες η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Βρυξέλλες δεν δέχονται την πρόταση της κυβέρνησης για πώληση της ΛΑΡΚΟ ως ενιαίας, παρά μόνο εφόσον το Δημόσιο επιστρέψει τα 130 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί στην εταιρεία ως κρατικές ενισχύσεις.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συζητείται, συνεπώς η ελληνική πλευρά προχωρά αναγκαστικά σε πώληση της εταιρείας ξεχωριστά, μέσω δύο διαφορετικών διαγωνισμών : Έναν πρώτο για το εργοστάσιο της Λάρυμνας στη Φθιώτιδα, και έναν δεύτερο για τα τέσσερα ανά την Ελλάδα μεταλλεία.

Δεδομένου ωστόσο ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση ότι επιθυμούν να αγοράσουν μαζί με το εργοστάσιο και τα μεταλλεία, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την Κομισιόν το εξής… παράδοξο : «Να δώσει την έγκρισή της ώστε εκείνος που θα αγοράσει το εργοστάσιο της Λάρυμνας στη Φθιώτιδα, να μπορέσει να αγοράσει ταυτόχρονα και τα ορυχεία. Όποιος δηλαδή που θα πλειοδοτήσει για το εργοστάσιο, να μπορέσει να δώσει και την καλύτερη προσφορά για τα ορυχεία», όπως λέει στα ΝΕΑ στέλεχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Το όλο εγχείρημα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, και κάποιοι έχουν αρχίσει να βλέπουν πίσω απ’ όλα αυτά το οριστικό σπάσιμο της εταιρείας, απολύσεις, και κλείσιμο μονάδων. Εξάλλου, η εταιρεία πρόκειται να εκκαθαρισθεί εν λειτουργία, που σημαίνει ότι ο εκκαθαριστής έχει τη δυνατότητα να θέσει τέλος στην ισχύ των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού.

Κρίσιμη σύσκεψη για ΛΑΡΚΟ - Στην Αθήνα σήμερα οι εργαζόμενοι

Οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας  αναμένεται να ληφθούν εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο της υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης ύψους 1 δισ. ευρώ

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βρεθεί μια αποτελεσματική φόρμουλα για την αναδιάρθρωση της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και πάλι παράσταση διαμαρτυρίας.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, όταν και θα συζητηθεί το θέμα της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Οικονομικών, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και πάλι παράσταση διαμαρτυρίας.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, τέλος, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Ιούλιο την απόφαση της να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση ή εξυγίανση των τριών εταιρειών.

Σε αυτό το πλαίσιο είχε ανακοινώσει ότι θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης, επισημαίνοντας ότι "τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν σημαντική μείωση του μεγέθους των εταιρειών" προκειμένου "να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους".

Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι οι οριστικές αποφάσεις να έχουν ληφθεί έως το τέλος Αυγούστου με την υλοποίηση των σχεδίων να ολοκληρώνεται εντός του τρέχοντος έτους.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, τέλος, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στην Αθήνα. 

Τηλεμάθημα στην άγονη γραμμή - Οι δάσκαλοι στη Χαλκίδα, οι μαθητές στα νησιά

Τηλε μάθημα στην άγονη γραμμή Μέσα από μια οθόνη δεκάδες μαθητές δημοτικού από απομακρυσμένα μέρη και σχολεία της Ελλάδας ενώνονται σε μια τάξη, γίνονται όλοι μια παρέα και διδάσκονται ότι όλοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στη γνώση και την εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα Τηλετάξις ολοκλήρωσε χθες το μεγάλο ταξίδι του και είναι έτοιμο από τον Σεπτέμβρη να μπει σε λειτουργία σε δώδεκα παραμεθόριες περιοχές, όπου οι μαθητές θα διδαχθούν το μάθημα των Αγγλικών και της Πληροφορικής από δασκάλους στη Χαλκίδα. Ηδη, το πρόγραμμα, που ξεκίνησε πρώτη φορά πέρσι υτο νησί της Ερεικούσσας, βόρεια της Κέρκυρας, άφησε πίσω του σπουδαία αποτελέσματα, εγκαινιάζοντας εναλλακτικές λύσεις και ιδέες για την παιδεία με αρωγό την τεχνολογία. Με σταθερό ωρολόγιο πρόγραμμα, διαγωνίσματα και βαθμολογία, η Τηλετάξις προσφέρει ένα κλασικό σχολικό μάθημα με τα πιο σύγχρονα μέσα.

Το υπουργείο Παιδείας μαζί με το δημοτικό φορέα Εστίας Γνώσης Χαλκίδας και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα, που αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές από την επόμενη χρονιά. Δυσπρόσιτα Από τα 124 μονοθέσια σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα επιλέχθηκαν δώδεκα και, όπως λένε οι υπεύθυνοι του προγράμματος στον Ε.Τ. , κοινό χαρακτηριστικό για όλα τα σχολεία που επιλέχθηκαν ήταν ότι αποτελούν τα πιο δυσπρόσιτα σχολεία υτα πιο απομονωμένα χωριά της Ελλάδας.

Με έδρα τη Χαλκίδα και τον πολυχώρο εκπαίδευσης Εστία Γνώσης , τα δημοτικά σχολεία στο Κάτω Βροντού Νευροκοπίου, στην Τορώνη και την Αμμουλιανή Χαλκιδικής, στο Καρκινάγρι Ικαρίας, στη Χρυσομηλιά Φούρνων, στον Κάλαμο Λευκάδας, στο Στένωμα, στον Πλάτανο και τα Αγραφα Ευρυτανίας, στην Ερεικούσσα της Κερκύρας, στον Τυμφρηστό Φθιώτιδας και την Τροιζήνα της Ερμιόνης ενώνονται για λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα και  ανταλλάσσουν γνώσεις μα και μοναδικές εμπειρίες.

Ηταν συγκινητικό όταν άκουσα τους τρεις μαθητές από την Ερεικούσσα να συνομιλούν με τους συμμαθητές στους στη Χαλκίδα στα Αγγλικά όταν πριν από λίγους μήνες δεν ήξεραν να αναγνωρίζουν ούτε τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου. Είναι παιδιά που δεν θα μάθαιναν ποτέ Αγγλικά από το δημόσιο σχολείο καθώς δεν μπορεί να διοριστεί δάσκαλος Αγγλικών ούτε και να τους επισκέπτεται από την Κέρκυρα .

Στο πρόγραμμα, που ξεκίνησε πέρσι στην Ερεικούσσα, συμμετέχουν 12 μονοθέσια μεταξύ άλλων του Νευροκοπίου, ins iKapias, των Φούρνων ι και ins Eupuiavias j φορά με το καραβάκι. Τα παιδιά αυτά πήραν όχι μόνο γνώσεις αλλά πάνω από όλα κατάφεραν να γνωρίσουν και να κάνουν παρέα με παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας, να δουν τι τους ενώνει και τι τους διαφοροποιεί και να χαρούν ένα διαφορετικό μάθημα , λέει ο Γιάννης Μαρκόπουλος, υπεύθυνος του προγράμματος.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα Μέσα σε μια ειδική τάξη στη Χαλκίδα ο δάσκαλος θα συνδέεται μέσω υπολογιστή με τα σχολεία την ώρα που έχουν προγραμματίσει, θα παραδίδει το μάθημα που είναι στη διδακτέα ύλη, θα γράφει στους μαθητές στο μαύρο σχολικό πίνακα και θα φροντίζει να τηρείται η ησυχία και να απαγορεύει τα σκονάκια.

Η μόνη διαφορά από ένα συνηθισμένο μάθημα είναι ότι θα μιλάει στους μαθητές του από ένα μικρόφωνο και εκείνοι θα τον βλέπουν από μια μεγάλη οθόνη πάνω στην έδρα με εκατοντάδες χιλιόμετρα να τους χωρίζουν. Τα μαθήματα θα γίνονται από το δημοτικό φορέα Εστία γνώσης , ένα χώρος παιδείας και πολιτισμού με σπουδαία εκπαιδευτική προσφορά.

Κάθε χρόνο 2.500 μαθητές γυμνασίου και λυκείου από όλη την Ελλάδα παρακολουθούν μαθήματα και ημερίδες αστρονομίας και μαθηματικών μέσα από το πρόγραμμα ΤηλΕστια . Αυτό στάθηκε η αφορμή ώστε να εγκαινιαστεί η Τηλετάξις και να εισαχθεί μέσα στο ημερήσιο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων όχι για να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία του δασκάλου αλλά για να κλείσει ένα κενό στπ δημόσια εκπαίδευση στα απομακρυσμένα σχολεία. Ενθουσιασμένοι οι μαθητές Στο δημοτικό σχολείο του Καλάμου, οι δώδεκα μαθητές, αν και ακόμα δεν έχει χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι, ανυπομονούν να εξερευνήσουν τι είναι αυτό το νέο μάθημα που τους έχουν υποσχεθεί.

Οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι που θα κάνουν μαθήματα μαζί με παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας που ίσως δεν θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να επισκεφτούν και να γνωρίσουν. Είναι ένα σπουδαίο μήνυμα ότι στην Ελλάδα της κρίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε και να παράγουμε σημαντικό έργο, αρκεί να το προσπαθήσουμε , εξηγεί στον Ε.Τ. ο αντιδήμαρχος Καλάμου, Φώτης Σώλος. Μαθητές από την Ερεικούσσα παρακολουθούν μάθημα Αγγλικών με τους συμμαθητές τους στη Χαλκίδα. Το μονοθέσιο Καρκινάγρι Ικαρίας είναι από τα πιο δυσπρόσιτα στην Ελλάδα. Το δημοτικό σχολείο Αμμουλιανής Χαλκιδικής συμμετέχει στο πρόγραμμα Τηλετάξις .



πηγή:Ελεύθερος τύπος 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...