Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μαρκόπουλος: «ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Την ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα αίτια υπαγωγής της χώρα μας στο μνημόνιο, υποστήριξε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης.
Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι ο λόγος που η τρικομματική κυβέρνηση δεν προχωρά στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αν και η ίδια διαθέτει την πλειοψηφία της Βουλής και επομένως και της εξεταστικής επιτροπής, είναι διότι δεν επιθυμεί να ακουστούν όσα οδήγησαν τη χώρα μας στο να υπαχθεί στο μνημόνιο.

«Δεν θέλετε να ακουστούν αυτά που είπε ο κ. Ρουμελιώτης και τα οποία περιέχονται στη δικογραφία, διότι έπρεπε σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η πλειοψηφία να φέρει αμελλητί, πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Δεν θέλετε να ακουστεί ότι ο κ. Παπανδρέου δεν επεδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε τότε ο κ. Στρος Καν.
Δεν θέλετε να ακουστεί ότι ήταν απαράδεκτα υψηλό το επιτόκιο δανεισμού από την ευρωζώνη, διότι αυτό σημαίνει κερδοσκοπία εις βάρος της χώρας.

Δεν θέλετε να ακουστεί ότι συμφωνήθηκε πολύ μικρή χρονική περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής η οποία δεν αφήνει τη χώρα να απελευθερωθεί από τα τοκοχρεολύσια και το υπερβολικό χρέος».

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στηλίτευσε επίσης την αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης του Α. Σαμαρά για τη σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός έκανε στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών από όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί.

Απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι ποτέ δεν διαπραγματεύθηκαν και δεν προέβαλαν καμία αντίρρηση για την αναποτελεσματικότητα του σχεδίου. «Λέτε «ναι σε όλα» στο εξωτερικό και αυτό δεν έχει βοηθήσει την Ελλάδα ούτε μια φορά μέχρι τώρα. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε ένας αριθμός, δεν έχουμε φτάσει σε κανένα αποτέλεσμα. Δεν βλέπουμε καμία σωτηρία. Κάνετε το ίδιο κακό με την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία λέει «ναι σε όλα» στο εσωτερικό.

Αν δεν μπορείτε να φέρετε ανάπτυξη στον τόπο, αν δεν μπορείτε να απεγκλωβίσετε την Ελλάδα, αν αποτύχετε σε αυτή την πολιτική επειδή φταίει το πρώτο μνημόνιο δεν χρειάζεστε μια εξεταστική επιτροπή για να ρίξετε το ανάθεμα; Επειδή κάνατε τώρα στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών και βλέπετε τα ποσοστά σας να κατρακυλούν, δεν πρέπει κάποτε όλα αυτά να διαλευκανθούν επ΄ ωφελεία των πολιτών, επ΄ ωφελεία του πολιτικού συστήματος που κάποτε λέει αλήθεια και την εννοεί;»

Η πλειοψηφία, κατέληξε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα έπρεπε με δική της πρωτοβουλία να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αν επιθυμούσε έστω και τώρα, να διασώσει την πολιτική της υστεροφημία.

Απάντηση υπουργού σε Αναγνωστάκη: "Με αγορανομικές διατάξεις της δεκαετίας του 40’ δίναμε τη μάχη για τις τιμές"

Με αγορανομικές διατάξεις της δεκαετίας του 40’ δίναμε τη μάχη για τις τιμές αναφέρει σε απάντησή του προς τον Βουλευτή Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη το Υπουργείο Ανάπτυξης και επισημαίνει ότι προχωρά στην αναθεώρηση όλων των κανόνων διατίμησης και παροχής προϊόντων.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι έχει σύμμαχο την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναφέρει σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα το βρεφικό γάλα που η τιμή του μειώθηκε κατά 20% χωρίς να διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

Συγχρόνως το Υπουργείο προχωρά στην εισαγωγή στο Ελληνικό Δίκαιο διατάξεων που αφορούν αγωγές αποζημίωσης από ιδιώτες για παραβίαση του δικαίου του ανταγωνισμού.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στην ερώτησή του είχε αναφέρει ότι:

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου το μέσο νοικοκυριό έχει βιώσει απώλειες εισοδημάτων που φτάνουν μέχρι και το 30%, μέσα στην πάροδο των τελευταίων 2 ετών, έντονο προβληματισμό εγείρει η πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σχετικά με τις μεταβολές του κόστους σε βασικές κατηγορίες καταναλωτικών αγαθών.

Αν και για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2012 ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 0.9%, δέος προκαλούν οι μεταβολές του κόστους σε βασικά καταναλωτικά αγαθά από το 2010 έως και σήμερα. Τεράστια αύξηση παρατηρείται στο χώρο της ενέργειας, όπου η αύξηση είναι της τάξης του 63.4% στο φυσικό αέριο, 49.1% στο πετρέλαιο θέρμανσης και 21.3% στο ηλεκτρικό ρεύμα. Λογικό είναι με τέτοιες αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας να συμπαρασύρονται αυξητικά και άλλα καταναλωτικά αγαθά. Έτσι λοιπόν παρατηρήθηκε παράλληλη αύξηση στη ζάχαρη κατά 24.9%, στα νωπά ψάρια 13.9% ενώ τη μικρότερη αύξηση εμφανίζουν το ψωμί και το κρέας, που φτάνει περίπου το 3%.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία των ελληνικών νοικοκυριών ώστε να οδηγηθούμε στην αποκλιμάκωση των τιμών.

'' ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ'': Αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Γκάτσου

Το Θέατρο '' ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ'' παρουσιάζει μια μουσική-ποιητική βραδυά- αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Γκάτσου.
Η μεγάλη συνεισφορά του Γκάτσου, στο τραγούδι ως στιχουργού. Έφερε την ποίηση στον στίχο και κατάφερε να δώσει, κυρίως μέσω της συνεργασίας του με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον κανόνα του ποιητικού τραγουδιού. 
Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Δήμο Μούτση, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Χριστόδουλο Χάλαρη, καθώς και με νεώτερους συνθέτες. Γράφοντας συνήθως πάνω στη μελωδία, με πρώτο το "Χάρτινο το φεγγαράκι", μίλησαν στις καρδιές του κόσμου πολλά μεμονωμένα τραγούδια του, καθώς κυκλοφορούσαν σε δισκάκια 45 στροφών, αλλά και ως αυτούσιοι κύκλοι όπως η "Μυθολογία" (1965), το "Ένα μεσημέρι" (1966), η "Επιστροφή" (1970), το "Σπίτι μου σπιτάκι μου" (1972), οι "Δροσουλίτες" 1975, η "Αθανασία" (1976), "Τα παράλογα" (1976), το "Ρεμπέτικο" (1983), η "Ενδεκάτη εντολή" (1985) ή οι "Αντικατοπτρισμοί" (1993). Το σύνολο του στιχουργικού του έργου βρίσκεται συγκεντρωμένο στον τόμο "Όλα τα τραγούδια" (εκδ. Πατάκη, 1999).
Καλλιτεχνική επιμέλεια- πιάνο: Δέσποινα Γερογιάννη
ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ Κυριακή 2/12  ώρα 9.00 μ.μ

Εύβοια: Ένα μικρό χωριό αυτοκτόνησε μέσα σε τρία χρόνια!


-Τα στοιχεία είναι από 1/1/2009 έως 23/08/2012
-Ένα μικρό χωριό χάθηκε σε 3 χρόνια!
-Πρωτιά της Εύβοιας στις αυτοκτονίες της Στερεάς!


Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών και στην Στερεά Ελλάδα της κρίσης όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Τα στοιχεία  δείχνουν ότι οι  αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1/1/2009 έως 23/08/2012 σε 3.124 πανελλαδικά.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος έχουν καταγραφεί 168 περιστατικά, 40 περιστατικά το 2009, 43 το 2010, 38 το 2011, 47 το 2012.Μόλις τα μισά περιστατικά έχουν γίνει στην Εύβοια!

Πιο συγκεκριμένα στην Εύβοια, έχουν καταγραφεί 82 περιστατικά, 19 περιστατικά το 2009, 19 το 2010 ,17 το 2011, 27 το 2012.

Δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια στη γραμμή Στύρα-Αγ.Μαρίνα


Μικροπροβλήματα σημειώνονται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές περιοχές, που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο βορειανατολικό Αιγαίο «αγγίζουν» έως και τα 9. 

Το πρωί, απαγορεύτηκε ο απόπλους των υδροπτέρυγων για Αίγινα, Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου και αμφίδρομα, στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Επίσης, το πλοίο «Ταξιάρχης» παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου, λόγω απαγορευτικού και δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο για τη Καβάλα.

Το πρωί δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια στις γραμμές Στύρα-Αγ.Μαρίνα, Κυλλήνη-Ζάκυνθο, Πρίνου-Καβάλα και Σαμοθράκη-Αλεξανδούπολη.

Επιχειρηματικό Πάρκο στα Οινόφυτα, προωθεί το ΒΕΑ

Στη συγκέντρωση του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου για την τυπική ίδρυση της Α.Ε. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» και την κατάθεση φακέλου προς αδειοδότηση από τους αρμοδίους φορείς, προχωρά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Υπενθυμίζεται ότι, υπό την αιγίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, βρίσκεται σε εξέλιξη φάκελος ίδρυσης Επιχειρηματικού Πάρκου στα Οινόφυτα με την ιδρυτική επωνυμία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.»

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών (οργάνωση, καταστατικό της Α.Ε. κ.λπ.) προχωρεί η δεύτερη φάση της διαδικασίας, δηλαδή της συγκέντρωσης του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου για την τυπική ίδρυση της Α.Ε. και την κατάθεση φακέλου προς αδειοδότηση από τους αρμοδίους φορείς.

Το επιμελητήριο έχει απευθύνει σχετική πρόσκληση συμμετοχής στους ενδιαφερομένους.

Αποστόλου: Υπό επιτροπεία η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας την Πέμπτη 28/11/2012 με θέμα της επιπτώσεις του μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τοποθετούμενος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ που θεσπίζει το μεσοπρόθεσμο οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπό επιτροπεία.

Η μνημονιακή επίθεση στο χώρο έχει επιφέρει ως τώρα περικοπή στους πόρους τουλάχιστον κατά 60% και συνεχίζεται με την επίθεση στους εργαζόμενους.

Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στου ΟΤΑ και κατάρρευση των υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα σχεδόν όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και στους αιρετούς που αρνούνται κατ΄αρχήν να δώσουν στοιχεία και με κάθε τρόπο να διευκολύνουν τέτοιες πολιτικές. Οφείλουν να σταθούν απέναντι. Είναι η ώρα να αναμετρηθούν αποφασιστικά με τη λαίλαπα εξαθλίωσης της κοινωνίας.

Δεσμευόμαστε όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας τα μέτρα που ψηφίστηκαν από το Μνημόνιο 3 να τα ανατρέψουμε".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...