Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η διάσωση του Πύργου Δροσίνη


Το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, απάντησε στην ερώτηση, 6409/29-01-2013 του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Στο πρώτο σκέλος της απάντησης  το Υπουργεί αναφέρει πως η Εφορία Νεώτερων Μνημείων Αττικής έχει εγκρίνει αντιστρέψιμα μέτρα αντιστήριξης και  υποστύλωσης με το έγγραφο με αρ. πρωτ. 5527/02-12-2011 προς τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Παράλληλα όμως αναφέρει πως θα πρέπει να υποβληθεί μελέτη αποκατάστασης όπως προβλέπεται από τον ν. 3028/2002.

Μυταράς: «Με τσάκισε ηθικά» η διαγραφή από την Ακαδημία Αθηνών


Το αυστηρό καταστατικό της Ακαδημίας Αθηνών, δημιούργησε ηθικής τάξεως πρόβλημα με τη διαγραφή τού Δημήτρη Μυταρά, από τακτικό μέλος της, όταν εκείνος αρρώστησε αντί να του παρασταθεί. Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα, ύστερα από δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας.

«Η απόφαση της Συγκλήτου να τεθώ στα μη ενεργά μέλη της, μου κοινοποιήθηκε στις 18/5/2010, δύο χρόνια αφότου είχα εκλεγεί και ενώ είχε προηγηθεί επιστολή μου με την οποία γνωστοποιούσα την ασθένειά μου -οπτική νευροπάθεια- που με ανάγκαζε να μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία. Ακολούθησαν κι άλλες επιστολές με τις ιατρικές γνωματεύσεις της πάθησής μου από τη Σουηδία» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς.

Η ασθένειά του εμφανίστηκε ταυτόχρονα με την εκλογή του, το 2008.

«Έλειψα περισσότερο από έναν χρόνο, δεν μπορούσα για λόγους υγείας να παραστώ στην Ολομέλεια και σύμφωνα με το καταστατικό της Ακαδημίας Αθηνών, η απουσία πάνω από έναν χρόνο άνευ αδείας, θεωρείται παραίτηση» είπε εκφράζοντας την πικρία του ο Δημήτρης Μυταράς.

«Αρρώστησα από μια ασθένεια που σύμφωνα με τους γιατρούς, απαιτεί τις περισσότερες φορές, τέσσερα χρόνια για να θεραπευτεί. Τώρα η όρασή μου έχει βελτιωθεί, αλλά η διαγραφή μου με τσάκισε ηθικά».

Από την πλευρά της Ακαδημίας Αθηνών, δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση έως στιγμής για το θέμα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σύμφωνα με το άρθρο 31 του νόμου 4398/1929 της Ακαδημίας, «διατηρεί τον τίτλο του τακτικού μέλους αλλά θεωρείται ως τακτικό μέλος παραιτηθέν της έδρας».

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: Οι Πατρινοί με ισχύ και αγωγή στην Χαλκίδα


Aυτή είναι η ομάδα της Αγωγής που πήρε μέρος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα τάε κβον ντο που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Χαλκίδα. 

Μια ακόμα σημαντική στιγμή για την ομάδα καθώς κατέκτησε τρία μετάλλια. Πρώτος και καλύτερος με το χρυσό ο Χρήστος Γιαχαλής, ενώ το χάλκινο κρέμασαν στο λαιμό τους ο Θόδωρος Βλαχάκης και ο Λεωνίδας Καλογιάννης.

Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι υπόλοιποι αθλητές, Κατερίνα Αγελλοπούλου, Μαρία Λάμπρου και Αριστομένης Καλογιάννης, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται από τον προπονητή Τάκη Καλφαγιάννη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις απονομές έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε κβον ντο, Γεράσιμος Καράνταγλης.

Ομως δεν ήταν μόνο ευχάριστο. Στο περιθώριο των αγώνων η Ομοσπονδία βράβευσε τους αθλητές που διακρίθηκαν το 2012 κατακτώντας μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα και Κύπελλα. Ανάμεσά τους και οι Μαρία Λάμπρου και Λεωνίδας Καλογιάννης.

Α.Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας: Σύγκρουση με ΜΑΤ μπροστά στο Υπ. Παιδείας - ΒΙΝΤΕΟ


Το βίντεο έρχεται από ειρηνική διαμαρτυρία που όπως ισχυρίζονται στο βίντεο κατέληξε σε βίαιη αντιμετώπιση και χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ.

Όλα αυτά συνέβησαν στους σπουδαστές του Α.Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας μπροστά στο Υπ. Παιδείας.

Αναγνωστάκης: Άμεση λήψη μέτρων για τον αλκοολισμό των εφήβων


Συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με ερώτηση  που κατέθεσε ομάδα βουλευτών  της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέμα το πρόβλημα του εφηβικού αλκοολισμού.

Ο Βουλευτής, έδωσε τις κοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος και  επέστησε την προσοχή για την  λήψη άμεσων μέτρων που θα αφορούν  την προστασία των εφήβων και  από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σας παραθέτουμε το ηχητικό απόσπασμα  της συνέντευξης που βρίσκεται  από το 22ο λεπτό της εκπομπής μέχρι και το 32ο λεπτό:
http://www.alpha989.com/Media.aspx?a_id=1338&item=6845&prodId=73

Πολιτικά ραντεβού του Γιαννούκου για την λειτουργία του Καλλικράτη.


Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Χαλκίδας κ. Θεόδωρος Γιαννούκος ως μέλος της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδος, γνωστοποιεί τις δράσεις της ένωσης που αφορούν την λειτουργία του Καλλικράτη.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης προβλημάτων  και δυσλειτουργιών που προκύπτουν από την εφαρμογή αυτού οι εκπρόσωποί της πραγματοποιούν συναντήσεις  με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θέτοντας  τους θεσμικά  θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  όσο και προτάσεις που αφορούν  την βελτίωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Καλλικράτη.      

Η πρώτη μας συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φ. Κουβέλη με τον οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων αναφορικά με τα προβλήματα από την έως σήμερα λειτουργιά του Καλλικράτη. Πρόθεση του είναι στο συνέδριο του κόμματος του να προσκληθούμε προκειμένου να αναπτύξουμε και εκεί τις απόψεις μας.

Η επομένη συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε  στην Βουλή με την κοινοβουλευτική  ομάδα της Χρυσής Αυγής, όπου αφού συζητήσαμε τα προβλήματα του Καλλικράτη με τα οποία συμφώνησαν, καταθέσαμε τις προτάσεις μας  τις οποίες και θα επεξεργαστούν.
Στο υπουργείο Εσωτερικών και σε πολύ θερμό κλίμα συναντήσαμε  τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργού, σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, κ. Ράζο με τον οποίο είχαμε μια εποικοδομητική πρώτη συνάντηση και γνωριμία προκειμένου να προετοιμάσουμε την συνάντηση μας με τον Υπουργό τις επόμενες ημέρες.
Τέλος  σε εξαιρετικό κλίμα  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ και  τον υπεύθυνο σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης  κ. Τζόκα , όπου επίσης υπήρξε ταύτιση απόψεων για τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που δημιούργησε ο Καλλικράτης .

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...