Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Χαλκίδα: Λουκέτο - "προσωρινό"; - του ραδιοφωνικού σταθμού των εργαζομένων 9,65

KJSL Radio Studio
 (Photo credit: Wikipedia)
Με μία λιτή ανακοίνωση η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας έκανε γνωστή την αναστολή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού των εργαζομένων 9,65  υποστηρίζοντας ότι είναι προσωρινή μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
"Πληροφορούμεόλους τους εργαζόμενους, τους φίλους και τους ακροατές της Εύβοιας, ότι οΣταθμός των Εργαζομένων, θα αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι τον Σεπτέμβρη.
Τα τεράστιαπροβλήματα που δημιούργησε το κλείσιμο της Εργατικής Εστίας και η καθυστέρησηεπί 8μήνου των λειτουργικών εξόδων του ΕΚΕ, όξυναν το πρόβλημα, με αποτέλεσματην οικονομική δυσχέρεια ακόμη και στον 9.65.
Η μόνη στήριξη, ήταν ΣΤΑΘΕΡΑ –ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από τους συναδέρφους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους,αφού είχε πέσει στην ανυποληψία ακόμη και από τους ιδρυτές του.
Σε πείσμα των καιρών και όλων, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε τον Σεπτέμβρη η ΦΩΝΗ ΤΩΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ να ακουστεί ξανά , ΔΥΝΑΤΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ  ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια."

Δυσαρέσκεια, έλλειψη εμπιστοσύνης στα κόμματα δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue

Αβεβαιότητα για την ικανότητα της κυβέρνησης Σαμαρά να λύσει τα προβλήματα, έλλειψη εμπιστοσύνης προς όλα τα κόμματα αλλά και μικρή βελτίωση της δημοτικότητας των δεξιών πολιτικών αρχηγών δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue.

Ειδικότερα στην έρευνα της δημοσκοπικής εταιρείας για τον ΣΚΑΪ, το 66% των ερωτώμενων απάντησαν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 20 μονάδες σε σχέση με τον Μάιο.

Εμπιστεύονται περισσότερο τον ...Κανένα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση για το ποιο κόμμα εμπιστεύονται σήμερα περισσότερο για να κυβερνήσει τη χώρα, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης, οι ερωτώμενοι απάντησαν ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν σε ποσοστό 39%.

Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία που κερδίζει την εμπιστοσύνη του 28%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μοιράζονται τη δεύτερη θέση με 17%, και με μικρή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ που έχει την εμπιστοσύνη του 15%. Από εκεί και πέρα, τα μικρότερα κόμματα εντυπωσιάζουν με την έλλειψη εμπιστοσύνης τους. Μόνο το 5% εμπιστεύεται τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και το 3% τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ!

Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει περισσότερες θετικές γνώμες από κάθε άλλον πολιτικό αρχηγό. Το 64% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη για αυτόν, ενώ δεύτερος έρχεται ο πρωθυπουργός με 50% θετικές, που σημειώνει άλμα 19 μονάδων από τον Μάιο του 2012, αλλά έχει και 49% αρνητικές γνώμες. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ελαφρώς αρνητικό ισοζύγιο (47% θετικές έναντι 51% αρνητικών) χάνοντας δύο μονάδες, ενώ τέταρτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 42% θετικές γνώμες με αύξηση τριών μονάδων. Ακολουθεί από απόσταση ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 34%, ενώ Μιχαλολιάκος και Παπαρήγα ξαναμοιράζονται την τελευταία θέση με 19%. Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής σημειώνει αύξηση πέντε μονάδων.

Άλμα 12 μονάδων για τη ΝΔ στη δημοτικότητα

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη δημοτικότητα των κομμάτων, όπου η ΔΗΜΑΡ παραμένει πρώτη με ποσοστό 60% πέφτοντας μόνο δύο μονάδες μετεκλογικά. Δεύτερη η Νέα Δημοκρατία που αύξησε σημαντικά την δημοτικότητά της σε σχέση με το Βαρόμετρο του Μαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 49% από 37% που ήταν το Μάιο. Τρίτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 46% θετικές γνώμες με απώλεια δύο μονάδων, ενώ τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 42%. Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 28%, το ΚΚΕ με 21% και στην τελευταία θέση η Χρυσή Αυγή με 20% που όμως αυξάνει τη δημοτικότητά της κατά οκτώ μονάδες.

Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, πρώτος έρχεται με 25% ο Αντώνης Σαμαράς, κερδίζοντας και πέντε μονάδες από τις εκλογές και μετά. Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει τέσσερις μονάδες και είναι πλέον δεύτερος με 18%. Πτώση εμφανίζουν όμως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Φώτη Κουβέλη που μοιράζονται την τρίτη θέση με 10%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 22% απάντησε ότι κανείς από αυτούς δεν είναι κατάλληλος!

Για το αποτέλεσμα των εκλογών, οι ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 73% ότι είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι. Μόλις το 25% δήλωσε αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο.

Δεν πιστεύουν στην κυβέρνηση συνεργασίας

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως οι απαντήσεις στην ερώτηση αν μπορεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Εκεί το 47% απάντησε σίγουρα ναι ή μάλλον ναι ενώ 51% δήλωσε μάλλον όχι ή σίγουρα όχι, πράγμα που δείχνει ότι στους πολίτες επικρατεί όχι μόνο αβεβαιότητα αλλά και διχασμός για την νέα κυβέρνηση. Ωστόσο, οι πρώτες εντυπώσεις είναι ελαφρά περισσότερο θετικές παρά αρνητικές. Το 45% δηλώνει ότι έχει μάλλον θετική άποψη ενώ το 43% ότι έχει μάλλον αρνητική. Να σημειωθεί όμως ότι στην αντίστοιχη ερώτηση μετά τις εκλογές του 2009, οι πολίτες απαντούσαν ότι έχουν θετική πρώτη εντύπωση για την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου σε ποσοστό 83%!

Όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν έχουν πείσει, καθώς μόνο το 31% έχει θετική εντύπωση, με την πλειοψηφία του 56% να δηλώνει ότι έχει αρνητική εντύπωση.

Η έρευνα έγινε από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου σε πανελλαδικό δείγμα 1004 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.
Enhanced by Zemanta

Αιδηψός: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY

Η Αιδηψός φιλοξενεί το απόλυτο άθλημα του καλοκαιριού, το BEACH VOLLEY,  από σήμερα έως την Κυριακή 15 Ιουλίου με τους τελικούς του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ JUNIOR (κατηγορία από 18 έως 23 ετών)

English: Beach volleyball players; Huntington ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Οι προκριματικοί αγώνες άρχισαν σήμερα το πρωί με τους άντρες και τελειώνουν το απόγευμα με τις γυναίκες. Το Σάββατο είναι ο μεγάλος αγώνας με όσους έχουν προκριθεί να παλεύουν για μια θέση στους τελικούς. Ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ «ΑΝΕΛΙΞΗ» με την αρωγή του Λιμενικού Ταμείου Λ. Αιδηψού και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Όλοι οι αγώνες θα πλαισιώνονται από μουσικοχορευτικές επιδείξεις.
Enhanced by Zemanta

Εισαγγελέας μπήκε στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης για τον πρύτανη Μυλόπουλο

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία, μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ, παραβρέθηκαν σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας κάποια από τα έξοδα μετακίνησής τους με χρήματα του Iδρύματος. Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Ζωγράφου έδωσε εντολή να διερευνηθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία το οποίο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, στον Τύπο δημοσιεύθηκαν άρθρα σύμφωνα με τα οποία καλύφθηκαν από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα που παραπέμπει σε στοιχεία της «Διαύγειας», ο κ. Μυλόπουλος «παίρνει σταθερά σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 1.500-2.000 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών, πλέον του μισθού του».

Σε απάντησή τους οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά των υπευθύνων για δημοσιεύματα που κρίνουν ότι τους δυσφημούν.

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει την εκπόνηση του έργου πολιτισμού «Διερεύνηση μεθόδων αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», ώστε αυτή να ικανοποιεί τις ανάγκες ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού ιδρύματος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του πρυτανικού συμβουλίου του Ιδρύματος.

«Η ανάληψη του έργου από το ΑΠΘ επικυρώθηκε από την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αριθ.Πρωτ. 4959/ 18 Οκτωβρίου 2011.

Το έργο αυτό τελεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά από απόφαση της Κοσμητείας της (απόφαση 2/18-10-2011) και με την συμμετοχή 47 επιστημόνων (μελών ΔΕΠ, ερευνητών, υπ. διδακτόρων κλπ)» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Για την πραγματοποίηση της παραπάνω επιστημονικής μελέτης δεν πρόκειται να εισπραχθεί αμοιβή από το ΑΠΘ, για δε τη συμμετοχή των μελών ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής επίσης δεν προβλέπεται και ούτε βέβαια εισπράττεται οποιαδήποτε αμοιβή ή άλλο υλικό αντάλλαγμα. Η ερευνητική ομάδα συγκροτήθηκε μετά από ανοιχτή προκήρυξη, που γνωστοποιήθηκε σε όλα τα μέλη ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής.

Η ανάληψη του έργου αυτού από το ΑΠΘ (απόφαση 1584/2011 του Πρυτανικού Συμβουλίου και απόφαση 2843/18-1-2012 της Συγκλήτου του ΑΠΘ) αποβλέπει τόσο στην εκπαίδευση και την έρευνα στο επιστημονικό πεδίο της πολιτιστικής παράδοσης και της αποκατάστασης των μνημείων, όσο και στην ενίσχυση του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στη διευκόλυνση του διεθνούς έργου του» αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ΑΠΘ.

«Κατόπιν τούτων, ο καθένας αντιλαμβάνεται ευχερώς την υποχρέωση τακτικής μετάβασης των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συνεργάζονται με τους εκπροσώπους της Ιεράς Μόνης της Χάλκης, να λαμβάνουν γνώση της προόδου του έργου και να οργανώνουν τις μελλοντικές ενέργειες που είναι αναγκαίες για την υλοποίησή του. Στο πλαίσιο αυτών των τακτικών και προγραμματισμένων υποχρεώσεων, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Πρύτανη, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου και των Αντιπρυτάνεων καθηγητών, Γιάννη Παντή και Σοφίας Κουίδου-Ανδρέου το διάστημα 18-21 Μαΐου 2012, στην Κωνσταντινούπολη.

Με απόφαση της Συγκλήτου, που είχε ληφθεί πριν από την έναρξη της θητείας της παρούσας πρυτανικής αρχής και κατά εφαρμογή του νόμου 2530/1997, έχει παραχωρηθεί στις πρυτανικές αρχές η διαχείριση μέρους του αποθεματικού που δημιουργείται από την είσπραξη ποσοστού των εσόδων των μελών ΔΕΠ που παρέχουν υπηρεσίες εντός ΑΠΘ ή ασκούν ελευθέριο επάγγελμα. Έκτοτε με τα κονδύλια αυτά χρηματοδοτούνται έργα που αφορούν στη διοίκηση, το στρατηγικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προβολή του ιδρύματος.

Με άλλα λόγια, δράσεις προώθησης του ακαδημαϊκού έργου που δεν εμπίπτουν στη συνήθη διαχείριση των ακαδημαϊκών υποθέσεων, πραγματοποιούνται από την εκάστοτε διοίκηση του ιδρύματος με πλήρη διαφάνεια Οι δράσεις αυτές, αν είχαν ανατεθεί σε εξωτερικές εταιρείες συμβούλων θα είχαν πολλαπλάσιο κόστος. Με τον τρόπο αυτό έχει επέλθει σημαντική εξοικονόμηση, γεγονός που αποτυπώνεται στον ετήσιο οικονομικό απολογισμό του ιδρύματος και της επιτροπής ερευνών.

Η πολιτική της συμμετοχής των πρυτανικών αρχών και των συνεργατών τους στις ομάδες εργασίας που υλοποιούν τα έργα αυτά και οι αντίστοιχες αποζημιώσεις, έχουν εκτενώς συζητηθεί και εγκριθεί από δύο συνεδριάσεις της Συγκλήτου, η οποία και ενέκρινε τους απολογισμούς και τους προϋπολογισμούς των έργων αυτών για το διάστημα 2010-2012.

Κατόπιν τούτων γίνεται σαφές, ότι τα σχετικά δημοσιεύματα είναι απολύτως αναληθή, κακόβουλα και συκοφαντικά. Για το λόγο αυτό, οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας αφενός αποκατάσταση και αφετέρου αποζημίωση, η οποία θα διατεθεί για τις ανάγκες της φοιτητικής μέριμνας» καταλήγει το κείμενο.

Άγρια καταδίωκη σπείρας που πήγε να αδειάσει κοσμηματοπωλείο της Χαλκίδας

Καταδίωξη πενταμελούς σπείρας κακοποιών έγινε τα ξημερώματα στους δρόμους της Χαλκίδας !

Η σπείρα είχε σαν στόχο  το χρυσοχοείο του Νίκου Γεωργάτου, προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Στις 5 τα ξημερώματα, οι πέντε άνδρες επιχείρησαν να διαρρήξουν το κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Αβάντων, πίσω από το ναό του Αγίου Νικολάου.

Έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που ήταν σε περιπολικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας που τους καταδίωξαν, στους δρόμους της Χαλκίδας.

Οι κακοποιοί κατάφεραν να ξεφύγουν και αναζητούνται

Πρώτη η Ελλάδα σε ακριβές ιατρικές εξετάσεις, σε φάρμακα και σε γιατρούς

Η θλιβερή πρωτιά της χώρας μας σε γιατρούς και φάρμακα μπαίνει πάλι στο τραπέζι των περικοπών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Πονοκέφαλος για την Τρόικα αλλά και για την πολιτική ηγεσία αποτελεί το γεγονός ότι η χώρα μας ξεχειλίζει από γιατρούς και ακριβές ιατρικές εξετάσεις την ώρα που οι ασθενείς κάνουν ουρά για τα φάρμακά τους ή συνεχίζουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Ποιός θα μας σώσει από αυτό το σύστημα Υγείας;

Τα στοιχεία που γνωστοποιούνται για το ελληνικό σύστημα υγείας είναι καταπέλτης:
  1. Οι γιατροί στην Ελλάδα είναι διπλάσιοι από αυτούς στη Γερμανία και τη Γαλλία ή την Αγγλία. Σε κάθε 10.000 κατοίκους στην Ελλάδα αντιστοιχούν 62 γιατροί ενώ στη Γερμανία αντιστοιχούν 36 γιατροί και στην Αγγλία μόλις 27 !
  2. Υπάρχει υπερπροσφορά ιατρικού εξοπλισμού. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν 21,8 μαγνητικοί τομογράφοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού όταν στην Αυστραλία η αναλογία δεν ξεπερνά το 5,9
  3. Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ιατρικές εξετάσεις με 320,9 ανά εκατομμύριο κατοίκους όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 139,8 εξετάσεις.
  4. Στην Ελλάδα οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας φτάνουν το 40% και οι Ελληνες πληρώνουν από την τσέπη τους περισσότερα από 1.000 ευρώ το μήνα για γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα. Αντίθετα στη Γαλλία οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας δεν ξεπερνούν το 23%
  5. Στην Ελλάδα η φαρμακευτική δαπάνη το 2009 ξεπέρασε τα 5,6 δισ. ευρώ (2,4%), ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ δεν ξεπερνούσε κατά μέσο όρο το 1,5% του ΑΕΠ. Στόχος είναι για φέτος οι δαπάνες να μειωθούν στα 2,88 δισ. ευρώ
  6. Στην Ελλάδα τα γενόσημα ήταν εξίσου ακριβά με τα πρωτότυπα, γεγονός που αποτελούσε παγκόσμια πατέντα της χώρας μας ! Θετικό μέτρο είναι η μείωση της τιμής των γενοσήμων στο 40%.
  7. Το ελληνικό σύστημα υγείας είναι δαπανηρό, γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό. Ταυτόχρονα πολυδάπανο και ελλειπές όπως διαπιστώνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αυτό είναι και το δύσκολο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με 14 θέματα η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας

Ο Δήμος Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας καλεί τους δημότες στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Τρίτη 17 Ιουλίου, στις 19.00 μ.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κτιρίου Μελά Λιμνης.

Η συνεδρίαση θα συζητήσει και θα αποφασίσει για τα εξής θέματα:

1.       Χορήγηση αδειών υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου
2.       Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για χρήση
3.       Επιβολή προστίμου για παραβάσεις λόγω στέρησης αδειών λαϊκής αγοράς και σε υπαίθριο στάσιμο εμπόριο
4.       Έγκριση αποτελέσματος διεξαχθέντος διαγωνισμού για την κοπή, διάλυση και εκποίηση της παλαιάς δεξαμενής καυσίμων που βρίσκεται εντός δημοτικής έκτασης στην παραλία Κυμάσι της τοπικής Κοινότητας Μαντουδίου και περαιτέρω ενέργειες.
5.      Έγκριση της μελέτης «Ολοκλήρωση νηπιαγωγείου Αγίας Άννας»  και  καθορισμό τρόπου εκτέλεσης β) Έγκριση της μελέτης «Ανάπλαση χώρων Δημαρχείου Αγίας Άννας» και καθορισμό τρόπου εκτέλεση
6.       Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή περιηγητικών μονοπατιών (Προσκοπείο – Ταμπακαριά – Προφήτης Ηλίας – Αγία Παρασκευή)»
7.       Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργο    «Κατασκευή περιηγητικών μονοπατιών (Καναλάκια – Χριστός – Άγιος Γρηγόρης)
8.       Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου:«Κατασκευή περιηγητικών μονοπατιών Ασκητήριο – Μοναστήρι Οσίου  Δαυίδ–Βοθάνες Γεραλίνας – Καταρράκτες Δρυμώνα  (Συμπεριλαμβανομένης ανάπλασης χώρου στη Θέση «Κρέμαση)»
9.     Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος
            Α) Αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος Έτους 2012 για την αύξηση του  
                 ποσού του έργου: «Ανάπλαση χώρων Δημαρχείου Αγίας Άννας» από
                  6.000€ σε 12.000€
            Β) Αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος Έτους 2012 για ενίσχυση του ποσού
                 του έργου: «Συνολική Βελτίωση & ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του
                 οικισμού (Πλατεία ηρώου , Πλατεία Ηρώων πολυτεχνείου , Τμήματα οδών
                 9ης Μαΐου , Αγίου Κων/νου & Ελένης και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου)»
                 ποσού 992.453,56€
10.     Πρόσληψη καθαριστριών σχολικών μονάδων για την σχολική χρονιά 2012-
               2013
11.     Απόφαση 10/2012 ΔΕΥΑ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας περί «Διαγραφή  χρεώσεων αποχέτευσης Α & Β΄εξαμήνου 2011 Δ.Δ Αχλαδίου και διαγραφή χρεώσεων κατανάλωσης ύδρευσης περιόδου Α’ 2011 για όλη την Δημοτική Ενότητα Νηλέως»
12.      Κατανομή ΣΑΤΑ
13.      Διάθεση πίστωσης  (για Πολιτιστικές εκδηλώσεις)
14.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού

Λαφαζάνης: Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για αυτήν την κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση και στα κόμματα που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Περίοδος χάριτος για αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί δύο κόμματα κυβέρνησαν τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή με μία πορεία ότι υπάρχει προοπτική βελτίωσης για τη χώρα» είπε σε συνέντευξη του.

Μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζινικολάου, ο κ.Λαφαζάνης τόνισε πως «εξαπάτησαν το λαό μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση για να κάνουν αντιπερισπασμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εξαντληθεί η υπομονή του λαού. Διαπραγμάτευση κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά όχι με την Τρόικα. Οι ίδιοι είναι που έχασαν την αξιοπιστία, όλο αυτό είναι φαρσοκωμωδία».

«Δεν είμαστε υπέρ της διαπραγμάτευσης, δεν υπάρχει καλό και Μνημόνιο και με κάποιες βελτιώσεις να γίνει ανεκτό. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι μία χίμαιρα. Το είπε ο κ. Στουρνάρας στη Βουλή, η κ. Λαγκάρντ δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί και εμείς πρέπει να περιμένουμε να αλλάξει η διάθεση της κ. Λαγκάρντ» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

«Το Μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί», είπε ο κ Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «η κατάργηση εάν συνοδευόταν από διακοπή της χρηματοδότησης θα σήμαινε διάλυση της Ευρωζώνης. Αν κάτω από τον εκβιασμό της χρηματοδότησης της τρόικας ακολουθήσουμε το μνημόνιο τότε καταστρέφουμε τη χώρα» είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαχαιρίτσας, Πασχαλίδης, Σταρόβας και Μπουλάς στο Κάστρο Κανήθο!

Ένα ακόμα καταπληκτικό μουσικό σχήμα που θα περιοδεύσει φέτος το καλοκαίρι θα το απολαύσουμε και στην Χαλκίδα!


Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, πραγματοποιεί και φέτος το 2012 την καλοκαιρινή του περιοδεία και θα βρεθεί επί σκηνής με τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Δημήτρη Σταρόβα και τον Σάκη Μπουλά!

Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 28 Ιουλίου στο Κάστρο Κανήθου, στις 9.30 το Βράδυ.

Συμφωνία για κλαδική σύμβαση ξενοδόχων – ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Ρέτσος
Την υπογραφή νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την πλευρά των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ύστερα από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, που κατέληξαν στη διατύπωση πρότασης Συμφωνίας από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Η συμφωνία προβλέπει μείωση του βασικού μισθού της τάξης του 15%, με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των επιδομάτων (ακόμη και όσων καταργούνται από το μνημόνιο) και χωρίς αλλαγές στα θεσμικά θέματα της προηγούμενης σύμβασης. Η διάρκεια ισχύος της είναι από 1/7/2012 έως 31/12/2013.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Ρέτσος και το ΔΣ της Ομοσπονδίας, θεωρούν την επίτευξη συμφωνίας με τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους εξέλιξη κομβικής σημασίας για την πορεία του ξενοδοχειακού κλάδου τη φετινή και την επόμενη περίοδο, αλλά και του τουρισμού εν γένει.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, η συμφωνία είναι προσαρμοσμένη στις περιστάσεις και στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην εθνική οικονομία, στην τουριστική αγορά και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επαναρυθμίζει ορθολογικά και ρεαλιστικά το ζήτημα των όρων αμοιβής των εργαζομένων στα ελληνικά ξενοδοχεία, κινούμενη προς τρεις άξονες:

1. Επιβίωση των επιχειρήσεων σε ένα συνεχώς επιδεινούμενο περιβάλλον ύφεσης,
2. Διατήρηση ή και αύξηση των θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία όλης της χώρας και,
3. Επίτευξη εργασιακής ειρήνης, μέσα σε ένα πολύ εύθραυστο κοινωνικό περιβάλλον, η συνοχή του οποίου δοκιμάζεται καθημερινά.

«Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειονότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, που είναι επιχειρήσεις μικρού και μέσου μεγέθους, δίνουν μάχη βιωσιμότητας, η νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κρίνεται ότι θωρακίζει το εργασιακό περιβάλλον στην ελληνική Ξενοδοχία, αποτρέποντας κακές πρακτικές που αμαυρώνουν την εικόνα του κλάδου και υπονομεύουν την ποιότητα και την αξία του ξενοδοχειακού προϊόντος» αναφέρει η ΠΟΞ.

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα περίοδος εξελίσσεται αρνητικά και όπως καταδεικνύεται από την έρευνα πεδίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η χρονιά θα κλείσει με μείωση στις πληρότητες της τάξης του 10% και στα έσοδα των ξενοδοχείων, κατά 15%-20%.

Κεδίκογλου: "Μόνο γιατρός μπορεί να εξηγήσει τη συμπεριφορά Νικολόπουλου"

"Πέραν της ιατρικής εξηγήσεως δε μπορώ να φανταστώ τι άλλη εξήγηση υπάρχει για τη συμπεριφορά του κ. Νικολόπουλου".

Με αυτά τα σκληρά λόγια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε για το θέμα που δημιουργήθηκε με την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας.

Μιλώντας στο Mega είπε: "Δεν είναι πρωτοφανές να σε παίρνει τηλέφωνο και να σου λέει σε παρακαλώ μη γίνουν επιθέσεις στην ιδιωτική μου ζωή, να του απαντάς για μας είναι τελειωμένη υπόθεση κι αν δεν δώσεις εσύ συνέχεια δε θα δώσουμε κι εμείς και την επόμενη ημέρα να ξανακάνει επίθεση; Πέραν της ιατρικής εξηγήσεως δε μπορώ να φανταστώ τι άλλη εξήγηση υπάρχει για τη συμπεριφορά του κ. Νικολόπουλου".

Όταν ρωτήθηκε αν τον αποκαλεί τρελό, απάντησε ο κ. Κεδίκογλου: "Δεν ξέρω σας είπα. Έχετε μία ανακολουθία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις".

Είπε επίσης με νόημα: "Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθαινε κανείς τι έλεγε και τι παρακαλούσε ο κ. Νικολόπουλος πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Αλλά και ποιες διαβεβαιώσεις έδινε... Δεν πρόκειται ν’ ασχοληθεί άλλο η κυβέρνηση με τον κ. Νικολόπουλο".

Δελτία κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΓΑ

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έτους 2012 της Αγροτικής Εστίας που υποβλήθηκαν στα Κ.Ε.Π. και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα.
Η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος μέσω των Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.

Τα ονόματα των 140.000 κληρωθέντων στα παραπάνω προγράμματα θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα 16-7-2012 στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Η διενέργεια κλήρωσης των δικαιούχων των Κοινωνικών Προγραμμάτων ήταν ηλεκτρονική προκειμένου να διαφυλαχθεί η απόλυτη αντικειμενικότητα.

Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31-03- 2013. Τα Δελτία του Εκδρομικού Προγράμματος ισχύουν έως 31-12-2012.

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών που χτύπησε ο μοτοσικλετιστής

Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί το δράμα που θα εξελισσόταν χθες το πρωί στην οδό Πατησίων, όταν ο 21χρονος μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έδωσε γκάζι στη μηχανή του, χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Στην ένταση όμως της ταχύτητας ήρθε και «η κακιά στιγμή», η οποία μόνο κακιά δεν ήταν αφού ο νεαρός που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια παρέσυρε μία μητέρα με τα δύο της παιδιά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Τα δύο δίδυμα παιδάκια ηλικίας 7 ετών μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Πάιδων και η μητέρα τους στον Ευαγγελισμό. Μετά από μεγάλη προσπάθεια των γιατρών η κατάσταση της υγείας των μικρών σταθεροποιήθηκε, ωστόσο παραμένει πάρα πολύ σοβαρή και τα δύο αδελφάκια νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Το αγόρι, ωστόσο, φέρει πολλαπλά κατάγματα άκρων και γνάθου, καθώς και πολλαπλά τραύματα προσώπου και στοματικής κοιλότητας. Υποβλήθηκε σε αξονικές τομογραφίες κεφαλής, αυχένα και κοιλίας. Η κατάσταση, ειδικά του αγοριού, κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθεροποιημένη.

Λόγω της σοβαρής κατάστασης των διδύμων, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα. Για το λόγο αυτό το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει έκκληση για αίμα. «Η κατάσταση των παιδιών, ειδικά του αγοριού, είναι κρίσιμη και απαιτείται αίμα. Όσοι και όσες μπορείτε να βοηθήσετε μπορείτε να προσφέρετε αίμα είτε στο Αγλαΐα Κυριακού, είτε σε άλλο νοσοκομείο στο όνομα των παιδιών», αναφέρει συγκεκριμένα.

Εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται και η μητέρα τους στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου έγινε άμεση ανάταξη και σταθεροποίηση ζωτικών της λειτουργιών, ενώ Διαπιστώθηκε ότι έφερε κακώσεις - κατάγματα οφθαλμικού κόγχου και λιθοειδούς οστού, θλάση πνεύμονα και σπληνός.

Ο μοτοσικλετιστής κρατείται και την υπόθεση του έχει αναλάβει η Nαυτονομία, που θα τον οδηγήσει σε ναυτοδικείο. Ο ίδιος κατέθεσε ότι έφυγε επειδή φοβήθηκε. Η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει λίγη ώρα αργότερα και αφού πρώτα ενημερώθηκε ο πατέρας του, ο οποίος και τον προέτρεψε να παραδοθεί.

Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία στο Βαμβάκι

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Εύβοιας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία στο Βαμβάκι», ενημερώνουν τους βαμβαπαραγωγούς της ΠΕ Εύβοιας, για τις απαραίτητες
ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.


Δ Ι Α Π Ι Σ Τ Ω Σ Ε Ι Σ
1. Τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στο στάδιο των 7-8 χτενιών και των πρώτων ανθέων.
2. Οι συλλήψεις ακμαίων πράσινου και ρόδινου σκουληκιού στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ως μηδενικές. Επίσης, οι επιτόπιες παρατηρήσεις στις βαμβακοφυτείες που είναι εγκαταστημένες οι παγίδες, δεν έδειξαν προσβολές καρποφόρων οργάνων, ούτε την παρουσία
προνυμφών πράσινου και ρόδινου σκουληκιού.
3. Κατά τόπους, διαπιστώθηκαν περιορισμένης έκτασης προσβολές από αφίδες, τετράνυχο λύγκο και θρίπα.
Σ Υ Σ Τ Α Σ Ε Ι Σ
Κρίνεται ως απολύτως απαραίτητο, οι παραγωγοί να παρακολουθούν προσεκτικά 2 φορές την εβδομάδα τις βαμβακοφυτείες, για την διαπίστωση επιβλαβών εντόμων και ακάρεων. Οι επεμβάσεις θεωρούνται αναγκαίες και πρέπει να εφαρμόζονται άμεσα, μόνο στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι ο πληθυσμός των φυτοπαρασίτων ξεπερνά τα κατώτερα όρια επέμβασης.
Τα όρια αυτά ανά εχθρό είναι:
• Τετράνυχος: όταν στην εξέταση τυχαίου δείγματος φύλλων, εμφανίζεται τετράνυχος κ.μ.ο. στο 30-50% των φύλλων. Για την καταπολέμηση τους, προτείνεται κατά προτεραιότητα να χρησιμοποιούνται δραστικές ουσίες με εκλεκτικό τρόπο δράσης, όπως: etoxazole, hexithiazox & propargite (το τελευταίο
προς το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου). Στην παρούσα φάση, γενικώς, δεν απαιτείται επέμβαση.
Όμως, λόγω των ξηροθερμικών συνθηκών των τελευταίων ημερών, είναι πιθανή μία πληθυσμιακή έξαρση των τετρανύχων. Για το λόγο αυτό, οι παραγωγοί θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην εφησυχάζουν.
• Πράσινο σκουλήκι: η παρουσία 6-8 προνύμφών 1ου & 2ου σταδίου μήκους 1 εκ ανά 100 φυτά ή μιας προνύμφης κ.μ.ο. στα φυτά της γραμμής μήκους ενός μέτρου. Την περίοδο αυτή δραστηριοποιούνται στις βαμβακοφυτείες σημαντικοί πληθυσμοί ωφέλιμων εντόμων, που συμβάλλουν σημαντικά στην
καταπολέμηση του πράσινου σκουληκιού. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση πυρεθροειδών και οργανοφωσφορούχων εντομοκτόνων και προτείνεται η εφαρμογή σκευασμάτων του Bacillus thuringiensis με 2 ‰ ζάχαρη, του spinosad, του emamectin benzoate και του diflubenzuron.
• Ρόδινο σκουλήκι: Στην παρούσα φάση της καλλιέργειας και στο βλαστικό στάδιο το οποίο βρίσκονται οι όψιμες βαμβακοφυτείες, το ρόδινο σκουλήκι δεν αποτελεί ακόμη ιδιαίτερα επικίνδυνο εχθρό. Για τις πρώιμες βαμβακοφυτείες, συστήνεται να διενεργούνται από τους παραγωγούς κάθε 3 μέρες επιτόπιοι
έλεγχοι για την ύπαρξη προσβεβλημένων κλειστών ανθέων (ροζέτες). Επέμβαση συστήνεται στην περίπτωση, που σε τυχαίο δείγμα ανθέων από όλη την έκταση του χωραφιού, διαπιστωθούν ροζέτες σε ποσοστό μεγαλύτερο από 20%.
Κατά την εφαρμογή των ψεκασμών, θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε, ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ατομικής προστασίας και να ειδοποιούνται έγκαιρα οι μελισσοκόμοι για την απομάκρυνση των κυψελών τους.
Αδικαιολόγητοι ή άστοχοι ψεκασμοί, καταστρέφουν τους πληθυσμούς των ωφέλιμων εντόμων, με αποτέλεσμα την έξαρση επιβλαβών εντόμων και ακάρεων. Επίσης, αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας των εχθρών στις δραστικές ουσίες.
Σε κάθε περίπτωση, οι βαμβακοπαραγωγοί είναι αποκλειστικά και μόνοι υπεύθυνοι για την τελική απόφαση επιλογής της συγκεκριμένης κάθε φορά φυτοπροστατευτικής επέμβασης, στις συνθήκες της καλλιέργειάς των, των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που θα επιλέξουν και του τρόπου και του χρόνου
χρησιμοποίησης αυτών, καθώς και για τους λοιπούς χειρισμούς που συμβάλουν στις ποσοτικές και ποιοτικές αποδόσεις της καλλιέργειας.
Για οποιοδήποτε πρόβλημα της καλλιέργειας, οι βαμβακοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου στο τηλέφωνο 2221353920 καθώς και στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας στο τηλέφωνο 24210-66525.

Πως η αμαζόνα των Ροζ Πανθήρων έγινε η πρώτη γυναίκα που απέδρασε από τον Κορυδαλλό

Αίλουρη αποδείχθηκε τελικά η 43χρονη από τη Σερβία, υπερασπιζόμενη επάξια το ρόλο της ως μέλος της διαβόητης σπείρας των «Ροζ Πανθήρων» ακόμα και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατάφερε να στήσει ένα έξυπνο κόλπο για να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Η 43χρονη πρώην μπασκετμπολίστρια του Παναθηναϊκού και του Παγκρατίου έκανε τις κατάλληλες «ντρίπλες», μπέρδεψε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τη διοίκηση της φυλακής και κατάφερε να αποδράσει.

Το κόλπο που είχε σκεφτεί και σχεδιάσει μαζί με το συνεργό της, ο οποίος αν και εκτός φυλακής τη βοήθησε να αποδράσει, ήταν να πείσει τη διοίκηση των φυλακών να ζωγραφίσει τους τοίχους. Τελικά αντί οι φυλακές Κορυδαλλού να αποκτήσουν για πρώτη φορά γκράφιτι στους τοίχους, κατάφεραν να κερδίσουν μία άλλη πρωτιά, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά μία γυναίκα κρατούμενη κατάφερε να αποδράσει από το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Η εντυπωσιακή Μάρθα – Ολιβέιρα (Όλια) Τσίρκοβιτς, από την Σερβία ήταν κρατούμενη από τα μέσα Μαρτίου ότνα και είχε συλληφθεί για συμμετοχή στη σπείρα των Ροζ Πανθήρων που «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία. Πάντως στους πέντε μήνες που βρισκόταν προφυλακισμένη δεν είχε προκαλέσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, αντιθέτως με τη συμπεριφορά της είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κάτι που κανένας δεν κατάλαβε ότι ήταν μέρος του σχεδίου απόδρασης.

Η 43χρονη είχε πείσει την διοίκηση ότι θα δημιουργούσε γκράφιτι στους τοίχους των φυλακών που θα έδιναν άλλο τόνο στο μουντό φόντο του σωφρονιστικού καταστήματος. Πήρε την απαραίτητη άδεια και είχε ξεκινήσει να ζωγραφίζει στο διοικητήριο και συγκεκριμένα στο θυρωρείο. Κάποια στιγμή με την αιτιολογία ότι ήθελε να παραλάβει χρώματα από γνωστό της πρόσωπο, έπεισε την σωφρονιστική υπάλληλο που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον χώρο να ανοίξει την πόρτα παρά τα όσα αντίθετα προβλέπει ο κανονισμός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος, αφού όταν η σωφρονιστική υπάλληλος επιχείρησε να ελέγξει το κουτί με τα χρώματα που έφερε ο γνωστός της κρατούμενης, δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι από το πίσω μέρος όπλου και έπεσε κάτω χωρίς τις αισθήσεις της.

Με αστραπιαίες κινήσεις η 43χρονη κατάφερε να βγει από την κεντρική πόρτα των φυλακών και να γίνει άφαντη στο λεπτό και πλέον αναζητείται. Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη, η σωφρονιστική υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η εντυπωσιακή γυναίκα, όπως την χαρακτηρίζουν όσοι την γνωρίζουν, έλαμψε στη δεκαετία του '90 στα μπασκετικά παρκέ με τις φανέλες γνωστών ομάδων όπως του Παναθηναϊκού και του Παγκρατίου. Η γυναίκα αυτή έχει ύψος 1,93, είναι ξανθιά και θεωρείτο η αμαζόνα της γνωστής σπείρας των ληστών.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη στον Χολαργό, ως μέλος της οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες». Εκμεταλλευόμενη το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της έκανε τη σύζυγο επιχειρηματία και έμπαινε στα κοσμηματοπωλεία δείχνοντας ενδιαφέρον για πανάκριβες συλλογές. Ωστόσο σκοπός ήταν να τσεκάρει τα συστήματα ασφαλείας και να ενημερώνει τους συνεργούς της για το πως θα χτυπούν τα καταστήματα...

ΑΠΟΨΕ: Αφιέρωμα στη μεγάλη ρεμπέτισσα Σωτηρία Μπέλλου

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), την Παρασκευή 13 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην πλατεία Τζαμί, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση:


«Αφιέρωμα στη μεγάλη ρεμπέτισσα Σωτηρία Μπέλλου».

Η Λαϊκή Ορχήστρα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. θα παρουσιάσει τραγούδια, που τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση στη δισκογραφία, κατά την περίοδο 1947 – 1960, με παράλληλη προβολή βίντεο και φωτογραφικού υλικού από τη ζωή της.

Κείμενα - Παρουσίαση: Γιάννης ΝτούναςΚαλλιτεχνική επιμέλεια & δ/νση ορχήστρας: Θωμάς Παναγόπουλος
Στη Λαϊκή Ορχήστρα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. συμμετέχουν οι μουσικοί:
Γαλιτόπουλος Χρήστος: κιθάρα, τραγούδι - Ιωαννίδου Νατάσα: τραγούδι
Γιαννίκου Κική: τραγούδι - Μπαρτσώκας Κώστας: ακορντεόν, τραγούδι
Παναγόπουλος Θωμάς: μπουζούκι - Παντούλας Γιώργος: μπαγλαμά
Πατερίτσας Παναγιώτης: μπουζούκι
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μαφιόζικη επίθεση: Εκτέλεσαν επιχειρηματία της νύχτας


Νεκρός βρέθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας νυκτερινών κέντρων Γιώργος Κωστάκης. Ο Κωστάκης βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στην Πυργέλα Αργολίδας.Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό συγγενικό του πρόσωπο λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο Κωστάκης ήλθε στο σπίτι του ( κάπου στις 11-12.30 ) που είναι σε περιοχή χωρίς αλλά σπίτια ,διπλά είναι πορτοκαλιές,παρκάρισε το αυτοκίνητο του στο πίσω μέρος του σπιτιού μπήκε μέσα στο σπίτι και εκεί βρέθηκε νεκρός.
Ήταν χτυπημένος με 3-5 σφαίρες στο κεφάλι,ίχνη παραβίασης δεν υπήρχαν.Αποκλείεται η περίπτωση ληστείας και εκτιμάται ή  ήταν συμβόλαιο θανάτου ήότι  ήλθε σε αντιπαράθεση με κάποιον γνωστό του που ήταν μαζί του και τον πυροβόλησε.
Αυτή την στιγμή το πτώμα βρίσκεται για νεκροψία μετά την οποία θα βγουν και τα ακριβή συμπεράσματα .Προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφαλείας Άργους.
Πηγή: Argolidaportal.gr

Αγία Άννα: Εκδήλωση για τον Δημήτριο Σέττα

Ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας διοργανώνει εκδήλωση στη μνήμη του Δημητρίου Σέττα, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Αγροτικής Ζωής Αγίας Άννας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

1 ) Ευάγγελος Καραμανές, Ερευνητής του Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Η σχέση του Δημήτρη Σέττα με το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών».

2)  Δρ Ανδρομάχη Οικονόμου, κύρια Ερευνήτρια  Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας  Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα « Ο Δημήτριος Σέττας και η συμβολή του στην μελέτη και ανάδειξη του ευβοϊκού παραδοσιακού πολιτισμού».

3) Γεωργία Λαδογιάννη,  Επ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Η Αγία Άννα του Δημήτρη Σέττα».

4) Δημήτριος Αποστόλου, «Ελύμνιος» - Επιμελητής Λαογρ. Μουσείου Λίμνης, με θέμα "Η Λίμνη του Δημήτρη Σέττα".

Σύντομες παρεμβάσεις θα κάνουν οι: Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Δ/ντρια του Κέντρου Λαογραφίας, Ακαδημίας Αθηνών, Ελένη Σέττα, Γιάννης Φαφούτης, Κώστας Μπαϊρακτάρης. Ανάγνωση κειμένου από έργο του θα κάνει ο  Χρήστος Τζαχρήστος.

Πώς ένα έντομο προκάλεσε... τροχαίο

Tυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ένας 25χρονος οδηγός από τη Στυλίδα.

Ο 25χρονος ξεκίνησε από Ράχες για Στυλίδα. Μόλις βγήκε στην εθνική οδό, 500 μέτρα περίπου από τον κόμβο Ραχών, ένα έντομο μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο και τον «χτύπησε» κατευθείαν στο μάτι.

Σύμφωνα με το «LamiaReport.gr», ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βρέθηκε εκτός οδοστρώματος.

Η ζώνη και οι αερόσακοι έσωσαν τον νεαρό, ο οποίος διακομίσθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Λαμίας.

Διανοίγεται η Περ.Σταύρου και αποκτά πρόσβαση απο τη Νεοφύτου

Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες διάνοιξης της οδού Περ. Σταύρου, στο τέρμα της, όπου θα συναντηθεί με την απόληξη της Τσιριγώτη και κατ’ επέκταση, με τη Νεοφύτου.

Παράλληλα, βέβαια, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την πράξη αναλογισμού επί των παροδίων.
Η διάνοιξη της Περ. Σταύρου, αποτελεί πρόσθετο μέτρο που σκοπεύει στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών εν μέσω των ρυθμίσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Μετά την αντιδρόμηση της Κουκούλη, έπρεπε να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς τον παραλιακό δρόμο, των τροχοφόρων που κινούνται επί της Νεοφύτου.

Κάτι που επιτυγχάνεται με την εν λόγω διάνοιξη, μέσω της διαδρομής: Νεοφύτου, στροφή αριστερά (αμέσως μετά το γυμναστήριο «Σπ. Καλοχέρης») στην Τσιριγώτη, αμέσως μετά στροφή δεξιά  στην Περ. Σταύρου και μέσω αυτής στην παραλιακή Τζιαρντίνι.

Απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου έως τις 17 Ιουλίου

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν θα φροντίσουν να απογραφούν μέχρι τις 17 Ιουλίου το αργότερο, κινδυνεύουν με διακοπή της σύνταξής τους προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών σε οδηγία που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, για τους 15.781 συνταξιούχους που δεν απεγράφησαν εντός της προθεσμίας που είχε ορισθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν θα έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γ.Λ.Κ. και στην Υπηρεσία Συντάξεων, δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα).

Ωστόσο, αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν.

Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.

Παράλληλα, από την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.

Το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε μάλιστα την έναρξη από το 2013 τακτικών (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικών ελέγχων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ από το 2015 θα πραγματοποιείται ανά πενταετία τακτική απογραφή.

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία απογραφής από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012 δεν απεγράφησαν 15.781 από τους υπόχρεους.

Καθαρές παραλίες στο Δήμο Ερέτριας

Καθαρές παραλίες ιδανικές για κολύμβηση, δείχνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΕ (Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερέτριας) στα θαλάσσια ύδατα της Αμαρύνθου και της Ερέτριας. 

Ο τελευταίος τακτικός έλεγχος που πραγματοποίησε ο Δήμος Ερέτριας για την καταλληλότητα των θαλασσίων υδάτων, πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά τη βλάβη που σημειώθηκε στο αποχετευτικό δίκτυο της ΔEYA Xαλκίδας με αποτέλεσμα να πέσουν βοθρολύματα στο στενό του Ευρίπου.

Τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις παραλίες της Αμαρύνθου: Γεράνι, Αλαμπέικα, Στεφανία, Μωραϊτέικα και της Ερέτριας: Λιμάνι, Ανατολικό Λιμάνι, Δυτικό Λιμάνι, Διονυσάτου, Άγιο Αντρέα, Ηolidays in Evia, Ληλάντια, έδειξαν ότι όλες οι παραλίες είναι κατάλληλες προς κολύμβηση.παραλίες στο Δήμο Ερέτριας

Για ξυλοδαρμό 84χρονου δικάζεται τον Οκτώβριο ο Θάνος Τζήμερος

Η πολιτική έκπληξη των φετινών εκλογικών αναμετρήσεων, ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, δικάζεται στις 26 Οκτωβρίου του 2012, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Μηνυτής είναι ο 84χρονος Νικόλαος Δεληγεώργης, πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Δεληγεώργη το οποίο έχει συζητηθεί για τις δωρεές του σε πανεπιστήμια αλλά και στην εκκλησία.
Οπως αποκαλύπτει η zougla.gr στο δικαστικό έγγραφο οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι για απλή σωματική βλάβη και για εξύβριση έργω. Ως μάρτυρες προτείνονται ο αδελφός του μηνυτή Γιώργος Δεληγεώργης και η σύζυγός του Σοφία Κυριαζή.
Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ο κ. Τζήμερος καταγγέλλεται ότι «στις στις 18 Οκτωβρίου του 2009, στο Βόλο, στην οδό Κουμουνδούρου 2, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου κατοικεί ο παθών Νικόλαος Δεληγεώργης, και ώρα 15:00, τέλεσε τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
-Mε πρόθεση προξένησε σε άλλον απλή σωματική βλάβη, δηλαδή έπληξε τον ως άνω εγκαλούντα και πιο συγκεκριμένα τον άρπαξε με τα χέρια του και τον σήκωσε ψηλά και άρχισε να χτυπάει με δύναμη όλο του το σώμα στον τοίχο και έτσι προκάλεσε σε αυτόν απλή σωματική βλάβη.
-Επίσης, με περιφρονητική συμπεριφορά σκοπούσα τη μείωση της τιμής του ανωτέρω εγκαλούντος, προσέβαλε αυτόν με έργο ήτοι αρπάζοντάς τον με τα χέρια του και σηκώνοντάς τον ψηλά.
Η ποινική δίκη είχε ορισθεί αρχικά για τις 16 Μαΐου του 2012 αλλά κατόπιν αναβολής ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 26 Οκτωβρίου του 2012.

Νεκρός ο αγνοούμενος ψαράς στο Αλιβέρι


Νεκρός εντοπίστηκε ο 32χρονος υποβρύχιος ψαράς, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή του Αλιβερίου Εύβοιας.

Ο 32χρονος είχε πάει για ψάρεμα μαζί με άλλα δύο άτομα με το σκάφος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ» Σ.Α. 117, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα της περιοχής.

Το Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης για το συμβάν και άρχισαν αμέσως εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου ψαρά, ο οποίος τελικά βρέθηκε νεκρός.

Ο Σεφερλής σε ρόλο Κασιδιάρη - VIDEO

Όταν ο Μάρκος Σεφερλής "γίνεται" Ηλίας Κασιδιάρης, φανταστείτε τι συμβαίνει γύρω του!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Goldman Sachs: Η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα από ότι πιστεύουν οι αγορές

Ενδείξεις βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας «βλέπει» η Goldman Sachs, υποστηρίζοντας ότι αυτό οφείλεται στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ήδη γίνει, όπως η μείωση κατά 30% του εργατικού κόστους σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη από το 2010.
Συγκεκριμένα, στην ανάλυσή της που δημοσιεύθηκε χτες, η γνωστή εταιρεία οικονομικών συμβούλων παρουσιάζει τα εξής στοιχεία:
  • Το ελληνικό εμπορικό έλλειμμα συρρικνώνεται με τάση μηδενισμού λόγω της κατάρρευσης των εισαγωγών αλλά και των αυξανόμενων εξαγωγών. Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα έχει πέσει στα επίπεδα του 1998. Κι αν συνυπολογιστεί το πλεόνασμα στον τομέα των υπηρεσιών, η Ελλάδα έχει μηδενίσει το κοντέρ του εμπορικού ελλείμματος, κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ.
  • Από την έναρξη του Προγράμματος το 2010, τα εργατικά κόστη έχουν μειωθεί περίπου όσο απαιτούσε η Τρόικα. Σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το εργατικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα έχει μειωθεί κατά 30% περίπου.
Σύμφωνα με την ανάλυση της Goldman Sachs, αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζητούμενη από το ΔΝΤ «εσωτερική υποτίμηση» προχωράει. Άλλοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι το Πρόγραμμα Προσαρμογής που έχει επιβάλλει η Τρόικα με το Μνημόνιο οδηγεί σε κυκλική ανατροφοδότηση της ύφεσης, και κατά συνέπεια η οικονομία θα καταρρεύσει αν δεν υπάρξουν οι συνθήκες (π.χ. νομισματική υποτίμηση) για γρήγορη ανάπτυξη των εξαγωγών.
Η Goldman Sachs όμως αποκρούει αυτό το σενάριο, σημειώνοντας ότι «ακόμα και αν γίνουν πολύ πιο ανταγωνιστικές οι ελληνικές εξαγωγές, θα χρειαζόντουσαν χρόνια ισχυρής ανάπτυξης μέχρι να γίνει η εξαγωγική βιομηχανία τόσο ισχυρή ώστε να επαναφέρει το ΑΕΠ στα προηγούμενα επίπεδα».
Η αμερικάνικη εταιρεία υπογραμμίζει την διψήφια αύξηση στις εξαγωγές αγαθών, παρά το κακό οικονομικό κλίμα και την αδυναμία χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, πράγμα που θεωρεί ένδειξη ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Παράλληλα, τονίζει, η μείωση του εργατικού κόστους δείχνει ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην εσωτερική υποτίμηση. Και αυτό, σημειώνουν με νόημα οι αναλυτές της Goldman Sachs, εξασθενεί την άποψη εκείνων των οικονομολόγων που υποστηρίζουν την νομισματική υποτίμηση.
Αξίζει να σημειωθεί η διαπίστωση που κάνει η Goldman Sachs ότι παρά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και την εντεινόμενη ύφεση, η εκτέλεση του Προϋπολογισμού το πρώτο πεντάμηνο του 2012 δείχνει ότι το Πρόγραμμα είναι μέσα στους στόχους του. Τα έσοδα ήταν 18,2 δισ. ευρώ ή 600 εκ. ευρώ λιγότερα από τον στόχο, και ίδια σχεδόν με πέρσι. Ωστόσο, τονίζει η έκθεση, οι δαπάνες έπεσαν στα 20,1 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα δισεκατομμύριο λιγότερο από από ότι αναμενόταν, με αποτέλεσμα να μειωθεί το Έλλειμμα στα 2,3 δισ. ευρώ.
Τέλος, η Έκθεση καταλήγει επισημαίνοντας τις νέες περικοπές 3 δισ. ευρώ που εξήγγειλε αυτήν την εβδομάδα  η κυβέρνηση Σαμαρά.

Κάτω Στενή: Δέκα αρχιερείς και πλήθος πιστών για την Αγία Κάρα του Επισκόπου Παρθενίου


Την Αγία Κάρα του Επισκόπου Παρθενίου Νέας Λαμψάκου, η οποία βρίσκεται στην Ιερά μονή της Παναγίας στο Μακρυμάλλη, υποδέχτηκαν στην Κάτω Στενή χθες το σούρουπο, δέκα αρχιερείς και πλήθος πιστών.

Το πρόγραμμα, που είχε φροντίσει ο εφημέριος της κάτω Στενής, Πατήρ Γεώργιος Τσουνής περιελάμβανε πανηγυρικό εσπερινό, περιφορά εικόνας, αρτοκλασία και ευλογημένο φαγητό για όλους.

Η Αγία Κάρα θα αναχωρήσει και πάλι για τη θέση της, αμέσως μόλις τελειώσει σήμερα η Θεία Λειτουργία.

Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Εφιαλτικά σενάρια για την Ευρώπη σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ

Ένα τρομακτικό για το ενιαίο νόμισμα σενάριο, αναφέρεται στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, στο οποίο αναλύονται οι συνέπειες της επιστροφής της Γερμανίας στο μάρκο.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις Γερμανών επιχειρηματιών, όπως του Προέδρου της Συνομοσπονδίας των Γερμανών Εργοδοτών «BDA» Dieter Hundt και του Διευθύνοντος Συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, σύμφωνα με τους οποίους, θα κατέρρεε η γερμανική εξαγωγική βιομηχανία. Έτσι σύμφωνα με την Handelsblatt είναι άμεση η ανάγκη για να στηριχθούν οι προβληματικές οικονομίες της Ευρώπης.

«Μια ενδεχόμενη επιστροφή στο μάρκο θα προκαλέσει σημαντική ανατίμηση του νομίσματος που μπορεί να καταστρέψει το γερμανικό θαύμα των εξαγωγών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νόρμπερτ Ρέιτχοφερ, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW.

Ο πρόεδρος του «BDA» Ντίτερ Χουντ έκανε λόγο για κίνδυνο συνδυασμού της οικονομικής και της τραπεζικής κρίσης εάν δεν ξεπεραστεί άμεσα η κρίση που υπάρχει τώρα. Στην συνέχεια είπε πως «τότε δεν θα έχουμε μια οικονομική κρίση αλλά μια δομική κρίση του ίδιου του οικοδομήματος. Ως εκ τούτου, πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα. Αν καίγεται το σπίτι σου πρέπει να δράσεις και όχι να φιλοσοφείς».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW από την πλευρά του πως οι χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μην εξαπλωθεί η κρίση. Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και τα ευρωπαϊκά κράτη να φανούν δημοσιονομικά απείθαρχα.

Την ίδια στιγμή ο γκουρού των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC είπε πως το ευρώ ίσως να είναι παρελθόν μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, πράγμα που μπορεί να σημαίνει πως η Ευρώπη θα λειτουργεί καλύτερα τότε, μιας και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει τις απαραίτητες απαντήσεις στην κρίση.

Δημιουργία θεματικών επιτροπών στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαλκίδας

Συνεδρίασε η νέα Γραμματεία της Τ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαλκίδας και αποφάσισε την δημιουργία θεματικών επιτροπών που θα συλλέγουν τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία , θα τα επεξεργάζονται και θα παρεμβαίνουν ανάλογα και πάντα στα πλαίσια του προγράμματος και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Οι επιτροπές που δημιουργήθηκαν είναι οι εξής : Οικονομία-εργασιακά-ανεργία, Υγεία, Παιδεία-πολιτισμός, Περιβάλλον-τουρισμός, Τοπική αυτοδιοίκηση, Κοινωνικά δικαιώματα, Νεολαία, Τύπου.

Ορίσθηκαν υπεύθυνοι των επιτροπών μέσα από τις διαθεσιμότητες των μελών που ανέλαβαν την επιμέλεια για την στελέχωση των επιτροπών, καθορίσθηκε το πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους καθώς και ο κανονισμός λειτουργίας τους που εμπεριέχει και την τακτική λογοδοσία τους στην Συνέλευση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαλκίδας.

Επίσης δημιουργήθηκε τριμελής συντονιστική ομάδα της γραμματείας.

Ακόμη τονίστηκε η ανάγκη μεγαλύτερης δραστηριότητας στον τομέα του μεγαλύτερου ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την εγγραφή νέων μελών ,ήδη καθημερινά γίνονται αιτήσεις νέων μελών , καθώς και εξωστρεφή δράση ,αποφασίστηκε ο προγραμματισμός πραγματοποίησης περιοδειών σε εργασιακούς χώρους ,σε γειτονιές κλπ

Την Δευτέρα το πρωί θα γίνει συνάντηση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλη Αποστόλου με το Σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και με την Ενωση Νοσοκομειακών ιατρών ,όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και γενικότερα η υποβάθμιση των υπηρεσιών στον χώρο της Υγείας που έχει γίνει μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές του μνημονίου με τα γνωστά αποτελέσματα μεγάλων ελλείψεων στα νοσοκομεία που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Παράταση μέχρι 31 Ιουλίου για τις «ηλεκτρονικές» φορολογικές δηλώσεις

Mέχρι τις 31 Ιουλίου πήρε παράταση τόσο η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όσο η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε το υπουργείο σημειώνει ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής αφού όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.

Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου και η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 16 Ιουλίου.

Το υπουργείο διευκρινίζει επίσης οτι τόσο για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος όσο και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Επίσης, παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

Ο ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου δηλώνει έτοιμος να μιλήσει

Συμπληρωματική απολογία ζήτησε να δώσει ο προφυλακισμένος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, Νίκος Ζήγρας, ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλος και «δεξί του χέρι», κατά το κατηγορητήριο, στη διαδρομή των χρημάτων από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά στον ανακριτή της υπόθεσης, καθώς τον περασμένο Απρίλιο που βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο μετά τη σύλληψή του είχε δώσει τυπικά απολογία επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής.

Ο Νίκος Ζήγρας φέρεται ότι ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τις εξωχώριες εταιρίες μέσω των οποίων κινούνταν οι παράνομες αμοιβές του πρωταγωνιστή της υπόθεσης.

Ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας, αλλά και ο επίσης προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, έχουν υποβάλει αιτήσεις για την αποφυλάκισή τους οι οποίες αναμένεται να κριθούν τις επόμενες ημέρες από τον ανακριτή.

ΒΙΙΝΤΕΟ - Τρία χρόνια φυλακή και 5.000 ευρώ, για κακοποίηση ηλικιωμένου αλόγου

Σε μία σημαντική απόφαση προέβη το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, έναν άνδρα ο οποίος φόρτωνε με βαριά παλιοσίδερα ένα ηλικιωμένο άλογο 28 ετών!

Στην υπόθεση ενεπλάκησαν και φιλοζωικά σωματεία και όπως δημοσιεύει το zoosos.gr, το ζώο κατασχέθηκε και απομακρύνθηκε από τον άνδρα ο οποίος το χρησιμοποιούσε για τις δουλειές του.

Μάλιστα η τοποθέτηση της προέδρου του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης όταν ρώτησε τις οργανώσεις σε πόσα ανθρώπινα χρόνια αντιστοιχεί η ηλικία της 28χρονης Κούκλας. «Έφριξε» όταν έμαθε πως το κακόμοιρο ζώο δούλευε τόσο σκληρά την ώρα που σε αντιστοιχία θα ήταν ένας άνθρωπος 90 χρονών!

Ο δράστης, που μεταξύ άλλων κατηγορείται για κλοπές και άλλα αδικήματα, οδηγήθηκε στο κρατητήριο, αφού αδυνατούσε να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Η Κούκλα από την περασμένη Τρίτη ξεκουράζεται στο ασφαλές περιβάλλον του στάβλου της Βίκυς Λιναρά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, που είναι η εθελόντρια του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών και στην οποία το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» παραχώρησε το ζώο.

Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ ύψους 5 εκ. ευρώ από μεγάλο όμιλο προϊόντων

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ από όμιλο επώνυμων προϊόντων, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ ανακαλύφθηκε από την Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η απάτη εντοπίσθηκε μόλις από την Διεύθυνση ενεργοποιήθηκε το σύστημα «Risk Analysis». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρεία στο παρελθόν είχε σαν αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων ενώ σήμερα, την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων. Το σύστημα ανακάλυψε πως από το 2002 μέχρι σήμερα είχε υποβάλει Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις με ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούσαν σε υψηλές αμοιβές εργαζομένων, αλλά ουδέποτε κατέβαλε τα ανάλογα ποσά.

Η έδρα της εταιρείας ήταν στο Νέο Ηράκλειο όπου και πήγαν οι ελεγκτές του ΙΚΑ. Υπήρχε μάλιστα και «κρυφή είσοδος», ενώ ο χώρος ήταν καλά φυλασσόμενος και με πολλές κάμερες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ, αντιμετώπισαν κατά την πρώτη επίσκεψη επιθετική συμπεριφορά και επανήλθαν με συνοδεία αστυνομικής δύναμης και κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Η «ανώνυμη εμπορική και βιομηχανική εταιρεία υποδημάτων» ήταν μάλιστα και διάδοχος άλλης που είχε πουληθεί μέσω του Χρηματιστηρίου στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έτσι όλες οι υποχρεώσεις του ομίλου προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, είχαν μεταφερθεί στην εταιρεία αυτή, η οποία ήταν σε αδράνεια όμως από το 2008.

Η εταιρεία ασφάλιζε στις καταστάσεις της εικονικά, δεκάδες εργαζομένους των άλλων εταιρειών καθώς και άλλα άγνωστα πρόσωπα. Μέσα στους ασφαλισμένους βρίσκονταν, από ιδιοκτήτες άλλων εταιρειών του ομίλου μέχρι και συγγενείς τους οι οποίοι εμφάνιζαν υψηλούς μισθούς για να λάβουν και υψηλές συντάξεις από το ΙΚΑ χωρίς ωστόσο να έχουν καταβάλλει τις απαραίτητες εισφορές.

Οι επιθεωρητές του ΙΚΑ εντόπισαν μάλιστα την «πρόεδρο» και νομικά υπεύθυνη της εταιρείας, σε μονοκατοικία στη Γλυφάδα. Είναι μία 83χρονη γυναίκα, συγγενής ενός εκ των επιχειρηματιών, που πάσχει από χρόνιο νόσημα και ζει υποβοηθούμενη από οικιακή βοηθό.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν εάν η εταιρεία έχει διαπράξει και άλλες φορολογικές παραβάσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για παράδειγμα, στο μισθολόγιο της συγκεκριμένης εταιρείας, υπήρχε εργαζόμενος, που εμφανιζόταν να λαμβάνει για μια δεκαετία μισθό 5.000 ευρώ κάθε μήνα, αλλά δεν διέθετε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Το συνολικό χρέος σήμερα της εταιρίας προς το ΙΚΑ-ETAM ανέρχεται σε 4.452.731 ευρώ.

Σπάρτη: Γνωστός επιχειρηματίας κρεμάστηκε στο εργοστάσιό του

Ο επιχειρηματίας που ασχολούνταν με σιδηροκατασκευές, σε οικοδομές ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή.
 
Όπως όλα δείχνουν, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του και κρεμάστηκε από έναν γερανό, στο εργοστάσιό του, στο δρόμο Σπάρτης - Γυθείου.
 
Οι πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με το Newsit,  λένε ότι οι οικονομικές δυσκολίες τον οδήγησαν στην πράξη του αν και ακόμα, δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα, στο οποίο να εξηγεί ο ίδιος τους λόγους της απόφασής του.

Ξεκινούν τα «ΚΑΝΗΘΙΩΤΙΚΑ 2012»

Ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Κανήθου Χαλκίδας, οργανώνουν τα «ΚΑΝΗΘΙΩΤΙΚΑ 2012» τα οποία περιλαμβάνουν τις πάρα κάτω εκδηλώσεις :

* ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ Θεατρική Παράσταση στο Κάστρο Κανήθου, με το έργο ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ώρα έναρξης 9ην βραδινή.

* ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ Μουσικοχορευτική Βραδιά (λαϊκό γλέντι) με Δημοτικό Συγκρότημα στην Πλατεία Σμηναγου Γκέλη (νέα πλατεία Κανήθου).

* ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

* ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ Βραδιά Νεολαίας, με την μουσική ομάδα του Λυκείου Κανήθου στην Πλατεία Σμηναγού Γκέλη (νέα πλατεία Κανήθου).

* ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κουβέλης: Δεν υπάρχει ρήξη στην κυβέρνηση

Δεν υπάρχει ρήξη στην κυβέρνηση σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, παράλληλα, ενημέρωσε πως το πλαίσιο της επιμήκυνσης θα συγκεκριμενοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στο Real fm, o κ. Κουβέλης, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν διαπίστωσα ρήγματα στη δίωρη συνάντηση στο Μαξίμου».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στήριξε τον υπουργό Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι στο Eurogroup ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε αναφορά στο θέμα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, καταγράφοντας όλες εκείνες τις προβλέψεις του προγράμματος που έφεραν την ύφεση κοντά στο 7%.

Τόνισε, επίσης, πως η κυβέρνηση εξετάζει τα ισοδύναμα που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα προκειμένου να μην υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν δόσεις για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων και να δοθεί το επίδομα θέρμανσης, μετά την εξίσωση του φόρου ανάμεσα στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Οταν ρωτήθηκε για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «κυβέρνησης Τρόικας εσωτερικού» ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «λογική με ελάχιστη ως ανύπαρκτη επαφή με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας» και σχολίασε: «Εγώ δεν μίλησα για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, αλλά για σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση, η... "καταραμένη" αναδιαπραγμάτευση έρχεται τώρα και στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Κάθειρξη 14 χρόνων στον δάσκαλο που ασελγούσε σε μαθήτριες του δημοτικού

Δάσκαλος μουσικής, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες της πρώτης τάξης του δημοτικού. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου, κάτω των 14 ετών, κατά συρροή, ενώ το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θύματά του είχαν πέσει, κατά το 2009, δύο μαθήτριες, ηλικίας τότε έξι ετών, ολοήμερου δημοτικού σχολείου της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο μουσικός, που κρατείτο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, στις φυλακές της Τρίπολης, φέρεται ότι τουλάχιστον τρείς φορές ασέλγησε σε βάρος των δύο μαθητριών του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία εκ των μαθητριών αποκάλυψε στη μητέρα της τα όσα συνέβαιναν στη διάρκεια του μαθήματος , ενώ στη συνέχεια τα θύματα μίλησαν και σε παιδοψυχολόγο.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία είναι ψευδής. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο. Μετά την καταδίκη του επέστρεψε στις φυλακές.

ΓΣΕΕ: Η ανεργία θα φτάσει και στο 26% αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα

Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας ζητεί με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για τους ανέργους η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία κατέγραψε τον Απρίλιο νέο ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας στο 22,5% -που μεταφράζεται σε πάνω από 1,1 εκατομμύρια άτομα χωρίς δουλειά.

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος και προκειμένου να αποτραπεί εκτίναξη της πραγματικής ανεργίας στο 26% στο τέλος του 2012, απαιτείται «αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής με την εφαρμογή μέτρων που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, αλλά και μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων».

«Απαιτούμε όχι πλέον γενικόλογες κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Και υπογραμμίζει: «Η έκρηξη της ανεργίας σε συνδυασμό με τις εργοδοτικές πρακτικές συνεπικουρούμενες από τα μνημονιακά μέτρα και την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση του εργατικού εισοδήματος, αλλά και των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...