Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κραυγή απελπισίας από το Θεραπευτήριο

"Το Θεραπευτήριο Χαλκίδας αργοπεθαίνει αβοήθητο και μόνο". Η κραυγή απελπισίας έρχεται από την Πρόεδρο ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και την Γεν. Γραμματέα του Θεραπευτηρίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΛΩΡΟΥ, που περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα το τραγικό αδιέξοδο και επισημαίνουν ότι σε κάθε άτομο του προσωπικού αντιστοιχούν 40 ασθενείς.

Διαβάστε την επιστολή - καταγγελία:

"Οι περιθαλπόμενοι, βρίσκονται πλέον στα χερια του Θεού και του λιγοστού προσωπικού, που έχει απομείνει και που θα λιγοστέψει και άλλο μέχρι το τέλος του 2010, καθώς και του 2011. Τα πλυντήρια αυτή την στιγμή βρίσκονται χωρίς προσωπικό στην ουσία, διότι οι δύο από τις τρείς υπαλλήλους που δούλευαν εκεί , συνταξιοδοτήθηκαν και η μία η οποία απέμεινε, έχει πολλά προβλήματα υγείας , με αποτέ λεσμα και να λείπει πολλές φορές με αναρρωτικές άδειες, αλλά και όταν είναι στην Υπηρεσία να μην μπορεί να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν. 

Η κουζίνα, εκτός του ότι βρίσκεται με μείον 12 τραπεζοκόμες,(μία τραπεζοκόμα το πρωί και μία το απόγευμα μαζί με μία άλλη που εκτελεί χρέη μάγειρα,για να ετοιμάσει τα πρωινά , να ταίσει τους περισσότερους περιθαλπόμενους και να μοιράσει το πρωινό και το φαγητό στους υπόλοιπους, να βοηθήσει στην προετοιμασία του φαγητού, το πλύσιμο των σκευών κ.λ.π), βρίσκεται τώρα και χωρίς μάγειρα λόγω συνταξιοδότησης της μοναδικής μαγείρισσας. 

Στο νοσηλευτικό αντιστοχεί ένα άτομο για κάθε 40 περιθαλπόμενους, να τους σηκώσει από τα κρεβάτια τους, να τους πλύνει, να τους αλλάξει, να τους κατεβάσει στην τραπεζαρία, να ασχοληθεί με την φύλαξη τους και πολλές φορές με την νοσηλεία τους, να βοηθήσει το μεσημέρι στο φαγητό τους, να τους ανεβάσει ξανά στον όροφο και να τους βάλει στα κρεβάτια τους. 

Στο τηλεφωνικό κέντρο όπου οι συνάδελφοι οι οποίοι υπηρετούν , λειτουργούν και ως φύλακες, ήδη έχουν καταθέσει για σύνταξη οι δύο απ’ αυτούς και ετοιμάζεται και τρίτος, με αποτέλεσμα να έχουμε σε  λίγο καιρό το φαινόμενο, να μην υπάρχει κανένας σε ολόκληρη βάρδια (ήδη έχει παρατηρηθεί αυτό). 

Επίσης μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και θα γίνει μεγαλύτερο στο κοντινό μέλλον, και στις τεχνικές Υπηρεσίες και στο Διοικητικό προσωπικό αλλά και στους οδηγούς. Το αποτέλεσμα ΤΡΑΓΙΚΟ.Η φύλαξη, η υγιεινή και περιποίηση των περιθαλπομένων (χάρη στην μεγάλη προσπάθεια των λιγοστών εργαζομένων), ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ. 

Δεκάδες ρεπό, αργίες, εργασία από διπλοβάρδια, αλλά και άδειες από προηγούμενα χρόνια,χρωστάει η Υπηρεσία στους εργαζόμενους, που έτσι και οι εργαζόμενοι απαιτήσουν να τα πάρουν όλα μαζί, κάποιοι θα λείπουν μήνες από την Υπηρεσία. 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουν,ούτε να κάνουν χρήση κάποιων αδειών, διευκολύνσεων που τους παρέχει ο νόμος. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, κουρασμένοι σωματικά και ψυχικά, χωρίς βοήθεια από πουθενά,χωρίς να βλέπουν φως στο τούνελ, αλλά και χωρίς την ανάλογη συμπεριφορά και συνδρομή της Διοίκησης, έχουν ξεπεράσει από καιρό τα όρια αντοχής τους. 

Απευθυνόμαστε λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση και ζητάμε ΒΟΗΘΕΙΑ, ελπίζοντας ότι θα υπάρχουν ακόμη ανοιχτά αυτιά και μάτια για να μας ΑΚΟΥΣΟΥΝ και να μας ΔΟΥΝ , ώστε να μην μπεί λουκέτο σ’ αυτό το ΙΔΡΥΜΑ που εκτός την εργασία που προσφέρει σε δεκάδες ανθρώπους, δίνει αγάπη και στοργή σε τόσους άλλους, που επειδή τους χτύπησε η μοίρα, βρίσκονται εκεί με μόνη οικογένεια τους εργαζόμενους".

Οικονομική ενίσχυση των ρητινοσυλλεκτών

Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή και από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την οικονομική ενίσχυση των ρητινοσυλλεκτών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υπογραφών από τους αρμόδιους Υπουργούς η απόφαση αυτή απεστάλη την Τετάρτη 3.11.2010 προς τον Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η δημοσίευσή της στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, ώστε αμέσως μετά να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα και με τη συνεχή επικοινωνία της με τους αρμόδιους Υπουργούς και τις υπηρεσίες η κυρία Περλεπέ επεδίωξε την επίσπευση των διαδικασιών, έτσι και τώρα ζήτησε να γίνει η δημοσίευση το ταχύτερο δυνατόν και να πληρωθούν οι ρητινοσυλλέκτες άμεσα και χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...