Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αποστόλου: Το ιερό επιχειρείν στη Σκύρο σκόνταψε στην άρνηση της τοπικής κοινωνίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου έκανε μετά τη συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη με τους εκπροσώπους των φορέων της Σκύρου και όσους Βουλευτές Ευβοίας παραβρέθηκαν, την ακόλουθη δήλωση:

«Θετική η στάση του Υπουργού, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπογράψει την επένδυση των 111 ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 333 MW της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Σκύρο αν δεν συμφωνεί η τοπική κοινωνία.

Έτσι η καθολική και διαχρονική αντίδραση του Σκυριανού λαού, όπως εκφράστηκε από όλους στη συνάντηση αποτέλεσε τη βασική παράμετρο που οδήγησε στην απόρριψη της επένδυσης.

Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι η νίκη της Σκύρου είχε ως αφετηρία και δύο άλλες παραμέτρους που χρειάζεται να διέπουν τα περιβαλλοντικά κινήματα για να είναι αποτελεσματικά και είναι τόσο η τεκμηρίωση των αντιδράσεων όσο και η ενότητα των συμμετεχόντων.»

Ο Σύλλογος «ΥΠΑΡΧΩ» και ο Χρ. Κουτσαύτης τίμησαν την Πόλυ Πάνου

Σαν σήμερα γεννήθηκε η  μεγάλη ερμηνεύτρια του λαϊκού μας  τραγουδιού ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ η οποία αναπαύεται εδώ και ένα μήνα στο κοιμητήριο της Νέας Φιλαδέλφειας  (Κόκκινος Μύλος)

Ο Πρόεδρος του συλλόγου «Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ» Κουτσαύτης Χρήστος, με την ολομέλεια  του διοικητικού συμβουλίου, νωρίς  το πρωί επισκέφτηκαν τον Οικογενειακό Τάφο όπου αναπαύεται και άναψαν ένα  κερί στην Μνήμη της. Άναψαν όμως και  ένα κερί στην Μνήμη του Στέλιου  Καζαντζίδη.   

Παρέλαση στη Χαλκίδα: Το χειροκρότημα στους μαθητές!



Η Παρέλαση στη Χαλκίδα μπορεί να έγινε χωρίς απρόοπτα (όλοι περίμεναν να παρελάσουν οι απολυμένοι) και για άλλη μια φορά το χειροκρότημα πήγε στους μαθητές!


Μαζί με τους μαθητές και οι πρόσκοποι που παρέλασαν ( μικροί και μεγάλοι) και έδειξαν ότι είναι ... έτοιμοι!


Οι γονείς θαύμασαν τα παιδιά τους, χειροκρότησαν θερμά τα γειτονόπουλα και έκαναν... κριτική στα άλλα.


 
Μια συνηθισμένη παρέλαση, δηλαδή, όπου κυριάρχησε η χαρά των παιδιών και των γονιών...



Κατάθεση στεφάνων: Θα αρκούσε και μόνο αυτή!


Η Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπορεί να έχει γίνει ρουτίνα για τις αρχές της πόλης αλλά και όσους την παρακλολουθούν αλλά είναι η μεγάλη απόδοση τιμής. 


Θα αρκούσε και μόνο αυτή! Και μπορεί να έλειπαν οι φανφαρόνικες παρελάσεις που ΔΕΝ τιμούν τους νεκρούς αλλά ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ τους σημερινούς κρατούντες και όχι μόνο.


Ξεπερασμένη η παρέλαση είναι αγγαρεία και χαβαλές (μαζί με χάσιμο μαθημάτων) για τους μαθητές και βαρετή για τις Αρχές (Τους έχετε δει στην εξέδρα των επισήμων;).


Με κατάθεση στεφάνων μπορούσαν να είχαν αποδοθεί ΟΛΕΣ οι τιμές όχι με ανούσιες παρελάσεις.


Παρέλαση στη Χαλκίδα: Οι μεγάλοι έχουν το λόγο...


Στην Παρέλαση που έγινε στη Χαλκίδα οι μεγάλοι είχαν  το λόγο...


Και εξηγούμαι. Έχουμε φτάσει να είναι πιο πολλά από τους μαθητές τα τμήματα των μεγάλων που παρελάζουν.


Άλλοι θυμούνται τα νιάτα τους, άλλοι τη... λεβεντιά τους και ο κόσμος που πάει να καμαρώσει τα παιδιά του βλέπει να παρελάζουν μπροστά του οι πάντες εκτός από αυτά...







Παρέλαση στην Χαλκίδα: Με μαύρες σημαίες οι απολυμένοι στα εργοστάσια

 

Η μαθητική παρέλαση πέρασε σε δεύτερη μοίρα στην Χαλκίδα μετά τα όσα ακολούθησαν...


Με μαύρες σημαίες και ένα γιατί ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους παρέλασαν οι απολυμένοι των εργοστασίων της Εύβοιας. 


Στις 12.00 το μεσημέρι ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση στην Χαλκίδα...


Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι απολυμένοι στα εργοστάσια. Κρατώντας μαύρες σημαίες πέρασαν μπροστά από τους επίσημους και καταχειροκροτήθηκαν από τους πολίτες.

Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ έρχεται στη Χαλκίδα


Με αφορμή την έκδοση του νέου της αυτοβιογραφικού βιβλίου ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ ΦΑΜΠΕΡ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ), η αγαπημένη μας συγγραφέας ΑΛΚΗ ΖΕΗ έρχεται στη Χαλκίδα και συνομιλεί με το κοινό. 

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η επιμελήτρια της έκδοσης ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΑ στο βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ( Πάροδος Ιφιγενείας, Πλατεία Αγίου Νικολάου, Χαλκίδα τηλ. 2221 021796) την Τετάρτη από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 9:00 μ.μ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Αλκη Ζέη κατακεραυνώνει τη Χρυσή Αυγή- «Πρέπει να απαλλαγούμε από το φασισμό»


Aλκη Ζέη: «Είχαμε πιστέψει ότι θα ζούσαμε ελεύθεροι»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για να πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης και εμείς έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, για να μην ταλαιπωρείτε!

Το επίδομα θα χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα  για τις αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που πραγματοποιούν από 15 Οκτωβρίου μέχρι και την 30 Απριλίου κάθε έτους μετά από σχετική αίτηση που αρμοδίως υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου κάθε έτους. Η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω εφαρμογής στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr, και θα ακολουθεί η ένταξή τους στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Χαλκίδα: Πήραν το τσεκούρι και κατέστρεψαν καράβι για να πάρουν τα ξύλα!

Πήραν το τσεκούρι και όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, κατέστρεψαν το καράβι.

Ήταν από τα στολίδια της περιοχής και είχε ιστορική σημασία. Πολλοί λένε ότι το κατέστρεψαν για να πάρουν τα ξύλα. Όπως και να χει το άφησαν να μισοβουλιάξει για να το τραβήξουν στη στεριά και εκεί να το διαλύσουν χωρίς να πάρει κανένας είδηση.

Αν και ήταν χαρακτηρισμένο μνημείο την νεότερης μας ιστορίας, από το Υπουργείο πολιτισμού, έσπασαν ξαφνικά χωρίς την παρουσία το καρναγέρη.

"Ήταν το τελευταίο μεγάλο πέραμα που έχει διασωθεί. Παρʼ όλες της προσπάθειες μας να παραμείνει ακέραιο και να επισκευαστεί αυτές είναι φωνή βοώντος, χαμένη στο λαβύρινθο των διαπλεκόμενων συμφερόντων. " τονίζουν τα μέλη του συλλόγου Πρωτέας.

" Έτσι Χωρίς την Ιστορία σας και την παράδοση, που πορεύεστε; Η κίνηση αυτή είναι ιδία με το να σπάσουν τα μάρμαρα της Ακρόπολης! Δεν μπορώ να συνεχίσω... μου έρχονται δάκρυα είμαι βαθειά πικραμένος και απογοητευμένος... " τονίζει κάτοικος της περιοχής.

Ο Αρχοντοχωριατης "ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ" την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου...

Μετά τις επιτυχημένες καλοκαιρινές μας παραστάσεις ο Αρχοντοχωριάτης "ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ" το ραντεβού αυτή την φορά στη μουσική σκηνή "Οδός Ονείρων" για μία, ακόμη, παράσταση: Τετάρτη 30 Οκτωβρίου... 

Για όσους δεν πρόλαβαν...δεν έμαθαν ....η θέλουν να το ξαναδούν...

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!! 



Οδός Ονείρων

Ώρα έναρξης: 9:30 μ.μ. - Τιμή Εισόδου: 8 Ε (με μπύρα ή κρασί)


Αναγνωστάκης: Καθυστερήσεις στην έκδοση και απόδοση συντάξεων

Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, προς το Υπουργείο Εργασίας, επιστολή διαμαρτυρίας από τον Συλλόγο συνταξιούχων της ΑΓΕΤ του εργοστασίου Μηλακίου Αλιβερίου.

Με την επιστολή, ο σύλλογος διαμαρτύρεται για τους χρόνους απόδοσης και έκδοσης συντάξεων. Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι στο ΙΚΑ Χαλκίδας εκκρεμούν 7317 αιτήσεις για συνταξιοδότηση με το χρόνο απόδοσης σύνταξης να φτάνει στους 25 μήνες αν πρόκειται για σύνταξη ενός φορέα ασφάλισης.

Ακόμα και μετά την εφαρμογή της καταβολής προσωρινής σύνταξης, είναι αδύνατον οι πολίτες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Περγαντάς: Διαφάνεια στην Αυτοδιοίκηση

Με τον χαιρετισμό και τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά ξεκίνησε η συνάντηση – συζήτηση με θέμα «Διαφάνεια στην Αυτοδιοίκηση», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στη Λαμία με τη διοργάνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Με τον συντονισμό του Περιφερειάρχη και την παρουσία και συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς και εκπροσώπων και στελεχών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το κρίσιμο θέμα της διαφάνειας και της ανάδειξής της σε πυλώνα δημοκρατίας και δημόσιου βίου.

Κοινός τόπος των ομιλητών, κυρίως αυτών που εκπροσωπούν την Αυτοδιοίκηση, αποτέλεσε η άποψη πως το θεσμικό πλαίσιο χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί, έτσι ώστε να εκλείψει η αδιαφάνεια και η διαφθορά. Ένα άλλο κοινά αποδεκτό συμπέρασμα, που προέκυψε από τις ομιλίες είναι πως η γιγάντωση της γραφειοκρατίας σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία αποτελούν τροχοπέδη για το έργο των Δήμων και των Περιφερειών.

Ως εννοιολογικό στοιχείο της δημοκρατίας προσδιόρισε τη διαφάνεια ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας δυο βασικά σημεία σε σχέση με την αυτοδιοίκηση :

Πρώτον

Η Αυτοδιοίκηση έχει ήδη αναδείξει τη διαφάνεια σε πρωταρχικό παράγοντα ανοιχτής, συμμετοχικής και δημοκρατικής λειτουργίας της. Με δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων, με λογοδοσία, με ανοιχτές δημόσιες συνεδριάσεις των συλλογικών της οργάνων (Συμβούλια και Επιτροπές), με συζητήσεις και διαβούλευση.

Δεύτερον

Η Αυτοδιοίκηση αντιπροσωπεύει μόλις το 2% του κρατικού προϋπολογισμού και μηδενικό ποσοστό παραγωγής κανόνων δικαίου, αφού δεν νομοθετεί και συνεπώς δεν ευθύνεται για τους υπάρχοντες προβληματικούς θεσμούς και κατ΄επέκταση για τη διαφθορά.

«Εμείς δεν έχουμε ούτε ασυλία, ούτε ακαταδίωκτο, ούτε νόμο περί ευθύνης υπουργών. Εμείς επιδιώκουμε τη διαφάνεια με τη δημοσιοποίηση και τον έλεγχο της κάθε πράξης μας.», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, εντοπίζοντας τα παρακάτω κυρίαρχα ζητήματα που θα συμβάλουν στην κατοχύρωση της διαφάνειας στη δημόσια ζωή του τόπου.

Ένα ζήτημα :

Η άμεση θεσμική ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής του Καλλικράτη με λιγότερο κράτος, ουσιαστική αποκέντρωση και ισχυρή Αυτοδιοίκηση.

Δεύτερο ζήτημα :

Η καθιέρωση διαφάνειας και προβλεψιμότητας στα έσοδα των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με νέο τρόπο υπολογισμού των ΚΑΠ, τριετή προγραμματισμό, χρονοδιάγραμμα απόδοσής τους, εξομάλυνση χρηματοροών έργων και εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση να συνοδεύεται από πόρους τεκμηριωμένους και κοστολογημένους.

Τρίτο ζήτημα

Η καθιέρωση διαφάνειας στην αποτελεσματικότητα διαχείρισης κονδυλίων και παραγωγής έργου, από τα κεντρικά προγράμματα των Υπουργείων για έργα και δράσεις που αφορούν την Περιφέρεια.

Τέταρτο ζήτημα

Οι μεγαλύτερες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το κράτος στη διαφάνεια είναι η ενοποίηση / κωδικοποίηση της νομοθεσίας και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Κλείνοντας, ο κ. Περγαντάς, είπε :

«Πιστεύω πως η ανάδειξη της διαφάνειας στη δημόσια ζωή της χώρας μας είναι κοινή επιδίωξη όλων μας.

Η Αυτοδιοίκηση για κάθε ευρώ που αγωνίζεται να παίρνει, πρέπει να παράγει πολλαπλάσια αξία, γιατί αυτό είναι η ανάγκη των πολιτών, αυτό απαιτούν τούτοι οι δύσκολοι καιροί.

Η Αυτοδιοίκηση είναι η εγγύτερη αρχή της κοινωνίας, είναι η έκφρασή της. Γι΄αυτό, το κράτος πρέπει να της δώσει προτεραιότητα και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ευελπιστώ η συνάντηση αυτή να γίνει βήμα ουσιαστικού διαλόγου και να ανοίξει μια εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στο κράτος και την αυτοδιοίκηση, για να πετύχουμε με διαφάνεια και συμμετοχή, περισσότερα και καλύτερα για τον τόπο μας και την κοινωνία.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...